URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ni austeritat, ni gir a l'esquerra.

Alternativa | 18 Juliol, 2007 06:46 | facebook.com twitter.com

La veritat que el primer ple extraordinari ha resultat a pesar del calor molt fred, a la una havia tres periodistes i en Garci. El renou del ventilador a penes em deixava escoltar a la secretària i havia moltes cites a reglaments i lleis. En resum ple molt tècnic, sense torn de preguntes i sense propostes... els badalls varen omplir la Sala.

En resum no ha hagut cap canvi que faci pensar que aquest equip de govern es va preocupar més pel poble que l’anterior. No han sabut aprofitar el tema dels sous i les dedicacions exclusives per demostrar que realment havia un gir a l’esquerra. En una situació econòmica molt precària hagués estat molt educatiu congelar els sous i reduir les dedicacions exclusives. Tots haurem d’estar atents a que realment els regidors amb dedicació exclusiva facin la feina que toca. Aquest cinc regidors tenen la responsabilitat de tenir una disposició completa per solucionar els problemes del poble.

La meva primera intervenció va ser per demanar que tots els plens es facin a les 20:00 ja que a les 13 la poca gent que vol venir a escoltar que es decideix no pot. De totes maneres nostra primera  proposta per ser discutida i votada al proper ple és que siguin transmesos per la ràdio municipal.

Al punt de la relació de càrrecs amb dedicacions exclusives i sous, la cosa es va animar, el PSOE quan en el 2003 no s'havien pujats el sous va votar en contra, amb l'argument de que el PP havia criticat molt aquest sous i ara han doant suport a una pujada.Bé tots coneixem la coherència de nostres dos "grans partits". Com ja havia dit els sous em semblen correctes, però el problema és que a l’Ajuntament hi ha molt de gent que no té sous correctes i que et trobes coses com que els becaris de medi ambient només cobren 4,2€ per hora (950 euros per 225 hores de feina)., que a més enguany no s’ha pogut contractar coordinador per falta de dobles i s’ha reduït el número de becaris de 8 a 6. O et trobes també que no ha hagut cine a juliol per què no han trobat a ningú que posi les pel·lícules ( 10 -8 euros la hora en diumenge)...A la fi vaig recordar que la situació econòmica de l’Ajuntament era precària  i que feia falta donar exemple d’austeritat. Evidentment ni cas.

El meu altra argument va anar en contra de tanta dedicació exclusiva (cinc; Joan, Martí, Michel, Francisca i Mª del Mar), just abans del ple em va telefonar el regidor d’Alcañiz (Terol) i amb el mateix número d’habitants només tenen dues dedicacions exclusives. Pens que a Pollença tres serien suficients. També he comentat com alguns del regidors amb dedicació exclusiva a l’anterior legislatura no complien amb els ciutadans i es dedicaven a fer política en el temps que haurien de fer feina. Francisca(PSOE) em va contestar que feien falta cinc dedicacions i que compliran... Ja veurem.

Tomeu (PP) els va recordar totes les crítiques que havia rebut a l’anterior legislatura , com no s’havia volgut canviar els sous al 2003 i ara la pujada era superior. També els va demanar un control dels regidors amb dedicació exclusiva, Jaon li va contestar que igual que feia ell amb Joan Comás... Supós que les “conyes” entre Tomeu i Joan per la legislatura passada seran continues a aquesta.

Finalment l’équi de govern va votar a favor, el PP es va abstenir i nosaltres varen votar en contra.

  Pollença en el Mapa de Mallorca del Cardenal Despuig (1785), imatge del blog Alta mar 

 

L’altre tema on va haver una mica de debat va ser en la delegació de competències de la batlia, que Joan s’havia oblidat de comunicar-nos-la abans, vaig argumentar el que ja havia dit a l’article àrees surrealistes que el repartiment de les àrees en el cas d'UM-UNPI i PSM (les del PSOE tenen lògica) no s'han fet pensant en el servei eficaç als ciutadans sinó com un intercanvi de cromes entre els partits assenyalats. La conseqüència és que al final el que pateix és el ciutadà amb un regidor de festes, esports i llicències d'obra i un regidor de Cultura a mitges.

Joan va dir que com Michel (UM) tenia dedicació exclusiva que tenia lògica i que les àrees gestionades per un regidor ( festes, esports i llicències d'obra) no tenien per que tenir relació entre si . Per altra part el tenia la feina important de l’adaptació del PGOU al PTM i per tant les llicències eren massa feina. La meva opinió evidentment no coincideix pens que no és bo per la gestió i servei dividir les àrees .

Comentaris

Garci

Turgut

Garci | 20/07/2007, 16:53

Aquest comentari ja l'havia fet pensant amb tu, i per provicar una mica.
Lo que no pots negar és que la línia del PP actualment, i des de que jo tenc memòria(que no som tan vell) ha estat destructiva totalment envers als altres. Fins i tot fent oposició des del Govern a l'oposició. Intransigents, beligerants, sords, agressius...
I si la gent els vota o milita deu ser perquè els agrada la línia que duen. I això és lo que me fa més por.

turgut

dialogants

turgut | 20/07/2007, 15:13

Garci, tornes caure en el de sempre, a un partit amb milions de seguidors, crec que gent dialogant - i no dialogant- ni deu haver. Jo en conec al manco.

Joan  Ramon

Salutacions

Joan Ramon | 20/07/2007, 14:49

Idoi ens veim si no demà, un altre moment.
De gent dialogant i intrenssigent en menor o major precentatge en trobam a tots els ambits.
Salut

Garci

Re: Ni austeritat, ni gir a l'esquerra.

Garci | 20/07/2007, 13:33

Per demà no crec que pugui venir...però no és segur. N'antònia vendrà o crec que algú més diniciativa. Això pareix un xat.
Hi ha gent dialogant al PP?:-)

Joan  Ramon

Salut

Joan Ramon | 20/07/2007, 13:17

Bé evidentment anirià molt bé, però siguent realistes jo trob que ara ja seria molt que la gent menys dialogant perdes pes al PP, no trobes? PD: i encarà no has contestat de demà.

Garci

Re: Ni austeritat, ni gir a l'esquerra.

Garci | 20/07/2007, 13:14

Hola Jo0an Ramon. Jo no he parlat de dretes i esquerres. He parlat del PP. I pens que la línia d'un partit és la dels seus votants, militants i representants. Així que la línia del PP no m'agrada i no crec que la puguin canviar. Crec més bé que una temporada sense PP(si vols amb una altre dreta) aniria molt bé. El PP fa una mica d'oi amb això de només fer oposició destructiva, i no crec que canvii.

Joan  Ramon

Salut

Joan Ramon | 20/07/2007, 13:04

Jo discreb Garcí, i ara no em diguis moderat, La dreta ha de estar representada, i trob que en Piqué té un tarannà que ja voldria jo per molts polítics, i no nomes de dretes, en aiixò no defenso la seva ideologia.
I ens veim demà, per cert t'he enviat algunes coses al teu e-mail.
Salut

Garci

dimissions sense indemnització

Garci | 20/07/2007, 13:00

...la reina, n'estaràs, en Gallardon... i en piqué també!
En resum, aniria bé una temporada sense PP.

joan ramon

salut

joan ramon | 20/07/2007, 12:47

jo trob primerament que massanella fa molt bé en dir el que ell pensa (no ha insultat, només ha expressat el seu parer), però per altre banda jo penso que dels temes de gestió s'ha de donar almenys un parell de mesos per poder opinar.
Personalment no conec a Jaume Plomer, només se que fa uns anys vam anar a les mateixes llistes electorals que jo, les del PSM, també que aquesta vegada no va voler anar-hi, se li va demanar al Febrer i la resposta que m'han dit que va donar va ser que no volia implicar-se en política, no se si això es cert, dons només he escoltat una part en això.
Per altre banda l'estiu del 2008 la Cala no es pot permetre presentar uns serveïs com els actuals, i si, caldra anar vigilant la feina, però jo trob que un bon marge en alguns aspectes és esperar fins a l'Octubre.
Per cert Garcí, demà a les 15 30 va bé? als 1550? Jo he de partir a les 17 hores, així que més tard no m'aniria massa bé.
Salut i República.

PD: En lloc d'en Pique no podrien dimitir el Rei (si de cas fer un concurs oposició), Acebes, Zaplana, rajoy...

Garci

Re: Ni austeritat, ni gir a l'esquerra.

Garci | 20/07/2007, 12:16

Si, s'ha de donar temps. Però també veig en el comentari de Massanella que, o bé no son massa amics, o bé te raó i és un desastre i no se pot esperar res. El temps ho dirà. Però cal estar a l'aguait perquè facin la seva feina. La cala necessita un bon repàs!

Joan  Ramon

Legislatura recent

Joan Ramon | 20/07/2007, 10:40

Bë jo pens que en un mes no es poden arreglar mancances que fa anys que arrosseguen, sense voler defensar al Regidor de la Cala, penso que s'hauria de deixar un marge de temps, ja que entre altres coses només hi ha hagut un plenari, i a partir de l'Octubre ja si començar a demanar reparacions previstes, fets i actuacions...
De fet se de bona tinta que almenys acudeix periodicament a la seva area de feina, i també se que hi ha altres regidors que no han tengut temps de anar-hi o només en una ocasió, però si han tengut temps de anar a exposicions, inaguracions, sopars...
Trob que això és més lamentable que no veuré en un mes grans canvis a una regiduria, però amb això no vull dir que si no va bé no s'hagi de criticar, al contrari, però tendrem quatre anys per messurar-ho, els fets tots sabem que no arribaran en dos mesos, però a l'Octubre per a mi hauria de ser un punt de partida en criticar aquests fets, ja haurà acords de plenari (o mancança d'aquests), plans per regir les arees (o inexistència d'aquests)... desprès jo trob que si s'haurà de entrar a valorar de ple la feina de cada regidor.
Salut i branca

massanella

CALA SANT VICENS

massanella | 19/07/2007, 22:41

Algu sap alguna cosa del flamant regidor de la Cala? Encara no sa presentat als veinats, el llums segueixen igual, es adir, fusos, els carrers estan bruts, els bancs per seure son de segona o tercera ma... En fi, un desastre. L'unic que ha fet aquest personatge es comprar-se una casa a la Cala que supos que pagarem tots els pollencins. Quin personatge! Tira a tira l'anireu coneguent, a Seccio de Muntanya el coneixem be i puc dir-vos que hi ha un bon personatge. Nomes mira els seus interesos, no els de la colectivitat. Salud a tots

Pepe

Economia i politica.

Pepe | 19/07/2007, 16:43

El tema de Matas és una vergonya i un exemple més de com funciona el sistema darrerament, molt de polítics no són més que marionetes al servei dels gran poders econòmics. També m'han dit que na Umbert de PP3 ja te feina amb Escarrer.

Pepe

Des de mañolandia

Pepe | 19/07/2007, 16:41

Tan de bo tots els ciutadans fossin com tu, segur que polítics i constructors anirien més alerta.
El proper ple serà dimarts a les 13 ( o sigui no han fet ni cas de nostra petició de que tots es realitzessin a les 20), teniu l'oportunitat de fer-me arribar preguntes per fer més amè el ple.
Al ple de setembre es discutirà nostra proposta de retransmetre els plens per la ràdio, però el que realment fa falta per que siguin més interessants és que la gent pugui participar en els mateixos.

Joan  Ramon

Curiositats

Joan Ramon | 18/07/2007, 22:10

Bé ja està confirmat, Jaume Matas se'n va a fer feina a EEUU a l'empresa ACS de Florentino Perez (per això va vendre Son Espases?) veuré a www.ociocritico.com
Res de sorprenent, record que quan vaig parlar de la possibilitat algú em va dir algunes paraules fora de to.
Salut i República

Garci

Re: Ni austeritat, ni gir a l'esquerra.

Garci | 18/07/2007, 18:55

Jo des d'abans de les eleccions vaig sentir molts comentaris de que si que es veien a l'oposició, amés, més d'un del PP va parlar amb nosaltres dient-nos que estariem junts a l'oposició. Rovegaven xiclet perquè poca cosa tenien que dir. Els plenaris, perquè la gent hi participi i s'interessi, s'haurien de retresmetre per la ràdio.

jdt

gratis l'espectacle

jdt | 18/07/2007, 18:51

el ultim ple que vaig anar feina era de veura com la sra reines i la sra Bel C.,se varan pasar tot el ple rovegant un xicle i riguent,faia plorera pens que no se vaian a la oposicio.

Joan Ramon veterà

gratis l'espectacle

Joan Ramon veterà | 18/07/2007, 18:29

Doncs es veritat que jo vaig poc als plens, però sense ser gran cosa, son mes interessants que un partit de futbol, o que molts programes de la tele. La majoria de regidors, sobre tot dels equips de govern, es condueixen i es comporten de molt diferent manera si hi ha públic a la sala o no n'hi ha. Si n'hi ha, actuen com a actors de teatre molts d'ells. Sense perdre el respecte i la compostura que es deu cap a qualsevol persona, sigui regidor o no, el públic els pot posar nerviosos segons els gestes o les actituts que prengui. Ho dic perque sense interferir en els debats, es poc fer un poc mes divertida l'actuació d'alguns regidors, i animar a la gent a anar-hi.

Garci

Re: Ni austeritat, ni gir a l'esquerra.

Garci | 18/07/2007, 13:01

Si tu el vigiles a nen Pepe ja me conform, se que no el deixaràs caure en la tentació...
A més el primer que se va acostar a xerrar amb ell molt interessat fou Tomeu Cifre. Alerta...

jdt

Re: Ni austeritat, ni gir a l'esquerra.

jdt | 18/07/2007, 12:29

garci gracies¡¡¡
jo si que pens anari a cada ple,i pens no perdam cap com fins hara he fet nomes me perdut aquets perque era una mala hora.la gent se hauria de costumar anar i aixi veurin lo que realment son ,no basta nomes anar a votar.. ,i a tu tambe te conve anar no sigui cosa que le derbaratin el cap a n'en pepe jeje

Garci

Fralokus

Garci | 18/07/2007, 12:08

Hi vaig anar perquè havia de donar un cd de fotos a nen Pepe. Ho vaig fer per na jdt. I la veritat es que com el proper sigui com aquest...ja no hi torn!!!quin rollo!!!

jdt

RESOLT???

jdt | 18/07/2007, 11:21

çcreo que por ahora es posible este resuelto ya que lo que suben les conviene mas.pero te puedo casi asegurar que en el futuro si no estamos al tanto va a venir mas de uno,la misma empresa constructora a ofrecido mas de 2'5 millones de euros por la casa de la calle creusn46 que da con la calle bou .pero te aseguro que no me voy a quedar sentada ,voy a pedir hora para hablar con el sr balaguer y que me explique como estan las normativas ya que como ciudada tengo mis derechos.
esta promotora cuando invierte sabe por ante mano donde puede construir., o mejor dicho donde puede destruir,

Pepe

El temps

Pepe | 18/07/2007, 10:38

Pens que Pere Sampol farà una més que bona feina al Senat.
Sempre he pensat que la majoria de les vegades el temps deixa a cadascú en el seu lloc.
El que ha passat amb Pere Sampol i Mateu Crespí és un exemple.

joan ramon

Enhorabona Sampol

joan ramon | 18/07/2007, 10:22

Pere Sampol Nou Senador a Madrid, un polític d'alçada que no auria de haver deixat de ser diputat al Parlament Balear, però al que alguns grans "pensadors" del PSm van "amargar", Mateu Crespí i companya, alguns de els arra a UM.
Salut

Pepe

Faltava

Pepe | 18/07/2007, 09:23

Ara he vist que a l'article faltava un petit fragment:
el PSOE quan en el 2003 no s'havien pujats el sous va votar en contra, amb l'argument de que el PP havia criticat molt aquest sous i ara han doant suport a una pujada.Bé tots coneixem la coherència de nostres dos "grans partits"

Pepe

Resolt?

Pepe | 18/07/2007, 09:16

Hola jdt, ahir vaig a comentar a Joan el problema dels permisos especials i em va dir que no donaria més. A partir d'ara els camions de gran tonelatge no podran entrar al centre.
esper que ens ajudeu a controlar que realment els regidors amb dedicació exclusiva compleixen, si no tot d'una avisar-nos per fer la corresponent denuncia

jdt

sous

jdt | 18/07/2007, 09:02

vergonya dona que mes duna vegada els obres no cobrin els atrasos i passin i passin i els se pugin els sous i per segur que cobrin dia 1.despres que telefonis a la area de serveis i no haia operaris suficients per resoldre un problema de llum etc,pens que els haurien de pujar els sous i aixi els motivarien un poc mes..que consti que no vaig feina a la ajuntament y que dios me libre.

Pepe

Vergonya

Pepe | 18/07/2007, 08:50

Segurament que el mateix regidor si que ha anat a més d'un dels múltiples actes als que ens han convidat aquests mesos.

Pepe

Preguntes

Pepe | 18/07/2007, 08:48

No n'hi haurà propostes però si que haurà preguntes, esper vostres suggeriments.

Pepe

Propsotes en setembre

Pepe | 18/07/2007, 08:42

La veritat que per aguantar el ple d'ahir si que s'havia de ser masoquista. El batle ara mateix m'ha demanat que portem les nostres dues propostes al ple de setembre ja que no dona temps de preparar jurídicament els temes proposats. En principi nosaltres havíem presentat les propostes dins els termini legal, amb més de 10 dies d'antelació però com els que ens interessa es que surtin hem acceptat l'ajornament.
La veritat que el ritme de feina de l'Ajuntament aquests mesos es molt millorable

Joan Ramon

poc dinamisme

Joan Ramon | 18/07/2007, 08:38

bé ara ja ha començat la legislatura, alguns coneguts se'm queixaven ahirde que algún regidor encarà no ha passat per l'aree, només en una ocasió i de rempallada.
Això és el que es diu començar amb ganes de fer feina.

fralokus

Re: Ni austeritat, ni gir a l'esquerra.

fralokus | 18/07/2007, 08:16

No coneixia la faceta masoquista d'en Garci.

Notícia al DdM

Notícia

Notícia al DdM | 18/07/2007, 08:06

El dimarts 24 el ple ordinari amb dues propostes nostres i preguntes, esper vostres suggeriments.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb