URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ternelles i distincions de la patrona (1r ple ordinari).

Alternativa | 26 Juliol, 2007 06:51 | facebook.com twitter.com

El ple ordinari del dimarts 24 de juliol va ser prou interessant, una pena que només hagués dos periodistes (del grup Serra i el DdM). Esperam que ens envien les actes per poder publicar-les i que al proper ple  (suposam que serà el 27 de setembre a les 20:00) hagi més públic.

El és trobava tot sol era Joan a la cadira presidencial, ja que no va venir ni Francisca (seqüeles encara de l’operació)  ni Biel (sense explicacions)

 A la dació de comptes de l’Ajuntament on es va donar xifres del pressupost, ajudes, subvencions... el més interessant va ser el tema de que s’ha rebut una subvenció important per millorar l’atenció als ciutadans mitjançant la utilització d’internet. Un pas necessari al segle XXI, ja veurem com es desenvolupa.

Al tema de l’adjudicació del contracte de la concessió de l'explotació local situat plaça Joan Cerdà ( Port de Pollença), el dedicarem un article sencer.

La ratificació del decret número 484, del que dilluns no tenia cap informació va ser molt interessant. Ja que és un decret de batlia en el que es dona suport al Consell Insular de Mallorca davant el contenciós administratiu que ha iniciat l’empresa  MENANI S.A (família March)  respecte al camí de Ternelles. En aquest  tema va haver un petit debat jurídic entre Tomeu i Juanjo. El que va quedar clar és que la família March no contenta encara amb la regulació molt restrictiva del camí que havien aprovat l'Ajuntament  i el Consell (amb la que no estam d’acord, mirau més informació a la categoría camins i espais públics) intenta i aconsegueix allargar el procés de la recuperació de l’ús públic del camí ratificat per una sentència del tribunal suprem de 18 d’octubre de 2001.En aquest punt el PP s’ha abstingut , i jo he votat a favor amb l’equip de govern, encara que una vegada aconseguida aquesta regulació lluitarem per una regulació que garenteixi la preservació dels valors naturals que envolten el camí, però no dificultin d´una manera absurda l´accés a aquest..

Per que us podau fer una idea del poder dels March i les conexions entre el poder polític i económic el misser de MENANI S.A. ( l’empressa dels March) és Rafel De Lacy Fortuny que  al 1999 va ser representant del govern balear a la comissió insular d'urbanisme, i que va participar en la  redacció del Pla territorial de Mallorca com a membre UM, i que segueix dins el Consell Executiu d’UM.

Aquesta és una dada que ens mostra una vegada més el taranna d’UM, mentre Joan s’omplia la boca de la defensa de l’ús públic de Ternelles pels pollencins encara que consti 17 anys... un membre important del seu partit defensa que el camí ha de seguir tancat, i és que quan es manca d’ideologia passen aquestes coses.

Al punt de les Distincions  de la Patrona 2007 que es proposaven; el Patronat Obrer, Colonya, Monti-Sion i Sa Nostra, vaig comentar que donar totes les distincions a institucions bancàries i relacionades amb l'església quedava visual i estèticament lleig per una persona d’Esquerra Unida. Vaig proposar que si no s’havia donat aquesta distinció a l’IES Guillem Cifre de Colonya, que l’any passat va celebrar els 25 anys era un bon moment per donar-les  aquesta distinció. Ningú se recordava si se l’havia donat o no i després de comprovar de que no havia estat així ,es va unir a la resta de distincions i es va aprovar per unanimitat.  El director  de l'IES Tomeu Vilanova  tindrà  una patrona completa ja que a més a més  és el pregoner d'enguany.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb