URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Funció social = 18.000 euros ( 1r ple ordinari).

Alternativa | 27 Juliol, 2007 06:17 | facebook.com twitter.com

Al punt del ple del dia 24 de l’adjudicació de la concessió de l'explotació de local situat a la plaça Joan Cerdà ( Port de Pollença) vaig votar en contra, no per  que no s’hagi fet incorrectament aquesta adjudicació, legalment és correcta sinó per que tot el relacionat amb aquest edifici ha estat un despropòsit i aquest és l’escrit que vaig llegir al ple amb acotacions en vermell del debat resumit.

L’adjudicació de la concessió és el darrer capítol d’una història de despropòsits. Despropòsits que he pogut seguir setmana a setmana ja que des de fa un any el parc de la Plaça Joan Cerdà és l’únic parc infantil del Port de Pollença i vaig habitualment.

- Despropòsits que comença pel fort impacte visual del local que destrossa el Parc. Joan em va contestar que totes les obres una vegada fetes són millorables. Clar però en aquest cas el principal problema és la seva ubicació que es podia veure sense necessitat de fer l’obra. Una vegada més em va dir que era un projecte de Carbonero i que aquest era d’EU en aquell moment, jo el vaig repetir que tant m’era i que aquest argument ja l’havia d’evitar ja que Carbonero ara milita al PSOE.

- Els despropòsits varen seguir per la lentitud de l’obra (projecte aprovat al 2 de desembre de 2004, iniciada a finals del 2005 i que no es va acabar fins final d’agost del 2006). Lentitud que s’ha mantingut en l’adjudicació de l’explotació del local, que es fa ara amb la temporada ja ben avançada i quan en teoria  es pretenia que els banys fossin operatius des del primer de març. Respecte a aquest punt cap explicació. S’ha fet tot legalment.

- L’obra igual que moltes altres. fetes per la Constructora favorita de l’Ajuntament a l’anterior legislatura, Construccions d’Obres Públiques Crespí SA, mostra uns acabats prou millorables i sense haver-se estrenat ja presenta desperfectes ben visibles Igualment resulta lamentable que entre el local i el parc hagi un gran escaló que tira per terra tots les bones paraules del Consistori respecte a l’eliminació de barreres arquitectòniques i això que en teoria s’havia pensat concedir a PRODIS (Associació Pro Discapacitats de Pollença)aquest local. Joan va replicar que Crespí no és la favorita, sempre ha estat contractada d’una manera neta, i que si n’hi ha desperfectes els tècnics els revisaren.

- Però el despropòsit més gran es que quan varen començar les crítiques sobre aquest edifici Joan et vas a excusar dient que seria gestionat per PRODIS, el que ens semblava l’ únic aspecte positiu d'aquesta construcció. Però el problema és que només varen ser paraules buides de propaganda ja que PRODIS des de que es va començar l'edifici ( final 2005) només va tenir notícia d’aquesta idea per la premsa fins aquest mes de maig. Per gestionar el local PRODIS necessitava un conveni amb l’Ajuntament per que l'Associació pogués formar als seus usuaris i contractar un monitor, cosa que no es va fer. En aquest tema va haver una mica de debat amb Joan al que es va unir Juanjo (PSOE) ja que la idea de PRODIS havia partit del seu grup. Els dos defensaven que era PRODIS la que havia renunciat a gestionar el local, jo finalment no els vaig fer més que una pregunta; en algun moment es va fer una comunicació per escrit a PRODIS de que l’Ajuntament tenia intenció de que PRODIS gestionés el local. Resposta; NO.

- L’Adjudicació que avui s’ens presenta és vergonyosa per tot l’anterior senyalat., i per què al comparar el que han presentat els quatre concurrent al concurs ha quedat clar que ha estat una subhasta al millor postor. Això si  hem de donar econòmicament l’enhorabona a l’equip de govern ja que Ports només va aconseguir 6000 euros per un local major. L’oferta que simplement ofereix més duros 18.000 euros ( Francisca Ensenyat Bibiloni) supera amb molt de punts a l’Associació de Veïns que oferia dotar la plaça amb joc infantils per exemple, a la d’un particular que oferia aportar 600 euros anuals a PRODIS o associacions similar o a la de Mozon Management S.L. que oferia 11 millores tant a l’interior com a l’exterior, inclosa l’eliminació de les barreres arquitectòniques als banys.

I jo els deman on ha quedat el propòsit social o cultural d’aquest local ( del qual s’havia parlat a la sessio plenària del 2 de desembre de 2004. La resposta de Joan é sque tot havia estat aprovat per unanimitat, ara ja sabeu per què feiam falta. El vaig respondre que al manco havien de reconèixer que havien ficat la pata a l’hora de fer les clàusules per la concessió, evidentment tampoc en aquest cas varen reconèixer el seu error.

- Pensam igualment que aquest local vulnera l’esperit de l’ordenança municipal reguladora de l’ús de la via pública ja que només té 15 metres quadrat però podrà ocupar 52 m2 de via pública amb taules i cadires. Cap resposta.

Pens que el millor que es pot fer amb aquest edifici es esbocar-ho amb els dobles que es recaptin aquests quatre anysde concessió.

 

Per la seva part Tomeu va dir que se tenia que haver avaluat econòmicament totes les millores oferides per Mozon Managament i el que costara fer-les a l'Ajuntament. La  veritat que era impactant veure  com  la proposta de Mozon Managament S.L ( pens que  és d'un cosí de la regidora Margalida Reynes)  havia presentat una oferta molt completa amb pressupost inclosos; ( millora del  mobiliari dels banys, instal·lacions elèctriques, seguretat, contraincendis, mobiliari exterior, mobiliari urbà, papereres, tancaments ....) mentre que la gunaydora només va presentar un full molt simple 18.000 euros.

Comentaris

Garci

Re: Funció social = 18.000 euros ( 1r ple ordinari).

Garci | 07/08/2007, 12:18

Son Espases està aturat, ses Fontanelles està de camí. I Port Adriano no en tenc notícia.
Lo primer la opinió pública. Per això a Cala Carbó hem de crear debat públic perquè també s'acceleri.

Joan

TAMBÉ PORT ADRIANO

Joan | 07/08/2007, 07:30

Garci et record que el PSOE també s'havia compromés a paralitzar Port Adriano igual que ho havia fet amb Son Espases.
El PSOE va demanar al consisitori calvianer aturar aquestes obres perquè està demsotrat que afecten una espècie protegida.

Pepe

Vanitat

Pepe | 31/07/2007, 18:17

Pens JRV que has resumit molt bé el tema, al manco aquests mesos d'experiència com regidor he vist que participar en actes socials (només haveu de repassar el darrer PIP) ha estat més important que treballar per l'equip de govern

Garci

Re: Funció social = 18.000 euros ( 1r ple ordinari).

Garci | 28/07/2007, 19:19

Molt bé jrv. suscric el teu comentari, pareix que a ningú li preocupa el bé col·lectiu, sinó no se ferien les coses amb el cul.
PEr cert, a la festa de Ses Fontanelles, tot i no haver-hi massa gent(hi havia festa a molts altres llocs), va estar molt bé, a més M.Angel Llonovoy va estar tan sarcàstic com sempre.

Joan Ramon vetarà

Responsabilitats

Joan Ramon vetarà | 28/07/2007, 11:11

La caseta de la Plaça Joan Cerdà (pintor¡) es un autentic nyarro, i no se al final que ha costat però se qui la pagada, i segurament a preu d'or. No estic ben segur si s'hauria d'esbucar degut al que ha costat. Si fos per motius d'utilitat i estètica, s'hauria d'esbucar. El problema crònic ja, es que quan es prenen decissions que es veia que eran equivocades des de el principi, qualcun hauria d'assumir les responsabilitats, i fins i tot, pagar les consecuencies quan es causen danys.
Donau.vos conte de que molts politics que accedeixen al poder, tenen la mentalitat cada cop mes mercantilista i menys de be col.lectiu. A la cap i a la fi, com mes doblers recapti l'Ajuntament, mes es podran pujar els sous, i també mes en podran malgastar en collonades de caire populista.

Joan  Ramon

preservació de territori

Joan Ramon | 27/07/2007, 16:35

Jo pens que s'han de demanar els màxims esforços en preservar el màxim el nostre entorn, i evidentment si es pot també Port Adriano, però també donar temps per actuar, sense amb això deixar de fer les reclamacions partinents.
Idoi enga, A Ses Fontenelles, a Port Adriano i alla on sigui.
Salut i branca

Joan Ramon veterà

Constructora ùnica

Joan Ramon veterà | 27/07/2007, 16:34

Crespi no es la constructora mes afavorida, tal volta es la constructora UNICA per l'Ajuntament de Pollença.
El que ha passat amb el plec de condicions per la explotació del local de la plaça Joan Cerdà, es una situació que es repeteix constantment per deixadesa dels diferents regidors, equips de govern i batles.
L'elaborar un plec de condicions orientat a una finalitat de profit col·lectiu i que al mateix temps aporti una finalitat humanitaria i social egigeix un temps de treball i atenció que haurien de robar a la vanitat, a les fotos electoralistes, als discursos buits, a l'engany en una paraula, a l'electoralisme, aposta després venen aquets fracassos en les coses públiques. Fixau-vos amb l'arrancada de fotos de F. Ramon en el darrer PiP, però a la Residencia i als serveis socials casi no li han vist el pel. Naturalment no es l'unica, però ja us anire diguent.

Garci

Re: Funció social = 18.000 euros ( 1r ple ordinari).

Garci | 27/07/2007, 15:06

El que pens que son Espases i ses Fontanelles son temes de debat públic i port adriano no. Els partits que ara governen s'havien compromès amb els altres dos temes, i això els duria una pèrdua de vots. Perdran vots a Port Adriano?
Igual que Zapatero amb Irak. I que passa a Afganistan, al Congo...
Tot és qüestió de vots!

Joan  Ramon

Salut

Joan Ramon | 27/07/2007, 12:18

De fet si no té tots els permisos com tu dius, en aquest cas seria trist que no es paralitzes.

Joan  Ramon

Paralització d'Obres

Joan Ramon | 27/07/2007, 12:17

Segurament Joan perquè quan es troben restes arqueologiques, els permisos queden paralitzats, i la legislació permet no haver de pagar indemnitzacions.
El problema és que quan s'han dona't lligencies, s'han de pagar indemnitzacions i els dobles públics no són il·limitats, més quan el PP ha deixat el Govern Balear amb un fort endeutament.
Jo de moment no dubt que el conseller d'Ordenació del Territori vulguí protegir el màxim, però en ocasions no es pot fer com es voldria i l'exemple és que abans de acabar la legislatura el govern Balear i l'Ajuntament de Palma van aprovar projectes a mla correguda, per se de cas no governaven.
Jo també esper que es varii la tendència, però no serà senzill desgraciadament.

Joan

I L'AMPLIACIÓ DE PORT ADRIANO PER A RICS NO ES PARALITZARÀ?

Joan | 27/07/2007, 12:05

Benvolguts internautes,

Els ciutadans veim amb perplexitat la incoherència d’aquest nou govern que per una part estar treballant en ferm per aturar les obres de Son Espases i per una altra part diu que donarà llum verda a l’ampliació de Port Adriano, l’argument que llegim avui en el diari és que no es pot paralitzar perquè pràcticament té tots els permisos. ¿I Son Espases no té tots els permisos i obres començades?
Com es pot entendre que un govern prioritzi la paralització d’un hospital per als de ¿sang vermella? com diu Lladó i en canvi no mogui ni un dit per paralitzar una ampliació d’un port per a milionaris per als de ¿sang blava?.
Argumenten des del Govern que s’hauran de pagar indemnitzacions a l’empresa de l’ampliació del port, però també s’hauran de pagar indemnitzacions a l’empresa que està construint Son Espases i a l’empresa que té tots els permisos per a construir a Ses Fontanelles.
Només esperam que el nou govern rectifiqui i QUE PARALITZI LES OBRES DE PORT ADRIANO AIXÍ COM TREBALLA EN PARALITZAR LES OBRES DE SON ESPASES I SES FONTANELLES.
Els tres projectes tenen raons de pes per ser aturats PERÒ TOTS TRES, precisament l’ampliació de Port Adriano és l’únic dels tres que no té tots els permisos i encara necessita que el Govern doni llum verda al disseny de l’ampliació.
Estarem observant què passa i per suposat no ens quedarem amb els braços creuats veient com es comet una injustícia des d’un govern que hem aconseguit ENTRETOTS.
El GOB ha presentat un recurs argumentat RAONS DE PES per a paralitzar aquesta ampliació:
http://www.gobmallorca.com/comuni/com2007/070703.htm
www.soscanvairet.com
Atentament.

Garci

Re: Funció social = 18.000 euros ( 1r ple ordinari).

Garci | 27/07/2007, 12:00

Rectificar és de savis i també de gent que s'equivoca i fa les coses amb el cul com se pot veure. Si, s'ha d'esbucar, però no s'hauria d'esbucar si no s'hagués fet tant malament i algú ens hagués escoltat.
Quina llàstima. I si no tenc mal entès aquesta caseta és obra de l'antic arquitecte i nou conseller Carbonero.

Joan  Ramon

Fer les coses bé

Joan Ramon | 27/07/2007, 11:47

Evidentment, però quan es fan malament, el millor és rectificar, pens jo.

Garci

Re: Funció social = 18.000 euros ( 1r ple ordinari).

Garci | 27/07/2007, 11:46

Jo també estic d'acord. Però no és qüestió d'anar esbucant, convé fer les coses del principi bé!

Joan  Ramon

Reparació

Joan Ramon | 27/07/2007, 10:40

Crec que molta gent pensa el mateix, i convendria esmenar una feina mal feta, que no satisfa a ningú.
Salut Tomeu

Tomeu C.

Quiosc

Tomeu C. | 27/07/2007, 09:19

Jo també crec que s'hauria d'acabar esbucant. La plaça admetia una reforma i una caseta pero s'ha fet de la pitjor manera possible.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb