URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Torn obert de paraules ( 1r ple ordinari)

Alternativa | 28 Juliol, 2007 05:51 | facebook.com twitter.com

Per acabar el primer ple ordinari em va decebre el primer torn obert de paraules ja que pràcticament no es va permetre debatre i les preguntes es van contestar molt breument.. De totes maneres tot el que s’ha dit queda a l’acta i pens que per actuacions futures és important.

Les nostres preguntes.

1.- Com cada estiu són previsibles els problemes greus de subministrament i qualitat d’aigua al municipi.

Per això ens agradaria una resposta a la pregunta que varen formular per escrit el 9 de juny, i a la que un mes i mig després encara no s’ens ha contestat:

S’ha solucionat el problema de subministrament elèctric dels pous de Son Vila?. S’ha dotat als mateixos de filtres per evitar la turbidessa de l’aigua?

També en la mateixa línia ens agradaria saber per què el projecte de substitució de peces K que es va iniciar fa 6 anys no es va continuar i només s’han sustituit el 35 de les peces quan les perdues d’aigua al nucli de Pollença són d’un 33%, pràcticament un terç de l’aigua.

Igualment ens agradaria saber si n’hi ha algun projecte per regar les rotondes, circumval·lació,  els camps de gespa artificial amb aigües depurades.

També ens demanam si no n’hi ha cap manera de controlar el consum de l’aigua de les dutxes de la platja.

Per exemple 'Ajuntament de L'Escala (Alt Empordà) ha col·locat dutxes de pagament en les seves platges per a reduir el consum d'aigua. A la platja de Riells, s’han instal·lat quatre dutxes que funcionaran amb monedes de 5 o 10 cèntims.

 

2 - A partir del preocupant estudi que va detectar elevats nivells tòxics de cadmi al Torrent de San Jordi i la seva desembocadura a la badia (estudi que  l’anterior equip de govern va mantenir ocult i que demanava mesures urgents) es va dir que l’Ajuntament tenia previst engegar amb l’IMEDEA aquest estiu un estudi per verificar o no els resultats S’ha donat algun pas en aquest sentit?

 

 La resposta de Jaume Plomer, ja que  Biel ( en teoria l’encarregat d’EMSER) no era va, ser que tot  s’està estudiant. Quan Joan em va deixar replicar, després d’un petit rifi- rafe ja que en principi a mi no em va deixar replicar i després si que va deixar a Tomeu. Li vaig dir que s’havia d’actuar ja que el problema sorgeix ara no per setembre. En setembre li demanarem com han anat aquests estudis.

 

3 - Volien (pregunta feta el 11 de juny i a la que encara no hem obtingut resposta) demanar al regidor de serveis senyor Ochogavia quins criteris ha seguit com intermediari del Consell per fer la contractació de personal del refugi de muntanya, tancat encara a pesar de la pomposa inauguració feta durant les elecciones. Quina publicitat o exposició pública s’ha donat  a les places vacants al citat refugi? Quins criteris o o sistema s’ha seguit per fer la contractació del personal del refugi.

Martí va negar que l’Ajuntament hagués fet d’intermediari en la contractació, li vaig dir que tenim molt de testimonis de que no era veritat i que el demostraríem. Esper que col·laboreu en desemmascarar aquest especialista en parts i quarts.

4.- Igualment el volien demanar com s’ha permés que les dues persones que fan neteja als vials de Pollença hagin agafat les vacances al mateix temps? I quin criteri s’ha seguit per contractar al substitut de les citades persones? I com es facturarà? Martí va dir que s’havia permès per que una persona sola no podia fer la feina ( ara pens que la fa el contractat). Que la contractació i el pagament el faram LUMSA.

5.- El 11 de juny varen demanar la retirada d’una estructura de fusta al costat de la Torre d’Albercutx i la neteja de l’entorn de la Torre i les edificacions militars. No sé ens ha contestat com sempre. Ara volem saber si ha fet alguna acció o es té prevista en aquest temes? Joan va respondre que si que tenia previst llevar aquesta estructura, respecte a la neteja no va dir res respecte a l’entorn de la Torre, el que si va comentar es que els edificis militar es té previst demanar a l’exèrcit la seva adquisició. En setembre  tornarem a demanar.

6 - Quins criteris es segueixen per valorar la qualitat i acabat de les obres públiques, ja que com hem dit hem rebut nombroses queixes de la constructora favorita Constructora favorita de l’Ajuntament a l’anterior legislatura Construccions d’Obres Públiques Crespí SA. Un exemple seria la nova canonada del Carrer Barques feta fa un any i un parell de mesos i que ja s’ha enfonsat en part, igual que al carrer Sant Domingo. Joan va respondre que no n’hi ha empreses favorites que tot sempre s’ha fet d emanera neta i objectiva i  que els tècnics municipals sempre han de signar els final d’obra, si n’hi ha desperfectes s’arreglaren. Ja veurem.

El PP per la seva part va fer una bona bateria de preguntes repartides entre els regidors. Resumint.

La banda de cornetes per Toni Salas 

 

- Van demanar pels càrrecs de confiança, la resposta és que es mantenen  el cap de serveis i l’arquitecte, que a la ràdio es consensuarà un nom a la primera reunió de l’Institut i que a la residència ja es veurà de moment s’encarrega Mª del Mar.

- També es va demanar per qui serà l’encarregat del mercat de Pollença. Joan va dir que de moment seguirà sent ell.

- Si s’havia contractat alguna empresa nova per les estades esportives. No.

- Si s’havien aturat les obres del refugi ( inaugurat en març i encara tancat). S’han paralitzat per que han trobat pedra i volien evitar molèsties als veïns durant l’estiu.

- S’ha fet alguna cosa respecte a la creixen indisciplina urbanística a sòl rústic (quina sorpresa). Joan diu que es continua fent la feina de sempre i que el mateix dia havia paralitzat i precintat una obra.

- S’ha canviat el projecte dela residència. No.

- Quin personal i pressupost hi haurà al Port de Pollença. Pressupost especial no, personal contestarà al proper ple Francisca.

- Les obres de la piscina, les pistes de tennis i l’aparcament del Port van en el seu termini.

- Què farien amb les pedres que havia al magatzem de la piscina ( col·locar-les a la mateixa piscina)

- Què havia passat amb el mercadet del Port, Tenen permís aquesta temporada 24 o 25 paradetes amb els papers en regla.

A més es varen queixar del problemes de neteja a la primera línia del Port, a les urbanitzacions i a la plaça Miquel Capllonch, de que Michel no contestava a les telefonades del president de fútbol del Port (Michel va negar això), varen demanar feines al pintor de l’Ajuntament.

Comentaris

joan ramon

Salutacions

joan ramon | 28/07/2007, 19:28

jo també trob que aquest és el bon camí, per una bona banda condicionant al govern i fent propostes, per l'altre destapant les coses a denunciar.
Salut

Garci

Re: Torn obert de paraules ( 1r ple ordinari)

Garci | 28/07/2007, 19:14

Molt bona feina. Amb una oposició així anam per bon camí perquè facin la seva feina des del govern.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb