URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Discurs d'investidura de Joan Cerdà Rull. Batle de Pollença.

Alternativa | 30 Juliol, 2007 06:04 | facebook.com twitter.com

Aquest és el discurs d'investidura de Joan Cerdà Rull com a batle de Pollença. No te desperdici. Publicam aquest discurs en l'afany de fer públic tot lo possible els plenaris i informacions i decisions de l'Ajuntament. 

" Pollencins i pollencines el primer que vull fer és agrair la vostra presència en aquest acte de constitució del vuitè consistori de Pollença des de la restauració de la democràcia a l’estat Espanyol. Es anys van passant i el nostre sistema es va consolidant. Molts foren els anys de lluita per obtenir el que ara tenim i per tant hem de ser conscients que entre tots l’hem de consolidar i, entre tots, l’hem de millorar. Aquesta no és una tasca fàcil ni acabada, molt al contrari, noves circumstàncies posen en perill el nostre sistema participatiu i cal una reflexió no tan sols des dels partits polítics sinó també, i especialment, entre els agents socials, Cal vigilar, estar a l’aguait i sempre tenir present que quan manco participativa ha estat la societat és quan s’han produït els esdeveniments més desafortunats que omplen la història dels pobles.

Permeteu-me que hagi començat el meu parlament amb aquesta reflexió, que és tan sols el fruit i la necessitat de reconeixement a la tasca de tots els homes i dones que ens han precedit com a regidors i regidores de l'Ajuntament de Pollença, i a qui devem, en gran mesura, els espais de llibertat i pluralitat política de què ara gaudim.

És per a mi un privilegi i una satisfacció ser anomenat batlle de Pollença per segona vegada. Vull agrair als meus companys del grup UM-UNPI, del grup socialista PSIB-PSOE i del PSM la seva confiança i suport. També la seva altura, responsabilitat i generositat en les negociacions mantingudes. En nom propi i dels meus companys vull manifestar-vos el nostre compromís amb el poble de Pollença per desenvolupar el projecte que presentàrem i que ens comprometem a dur endavant en aquesta legislatura que ara comença.

 

 

 

Senyors dels PP-UMP, com us he dit el pacte de governabilitat està fonamentat en els programes que cada grup que forma l’equip de govern va presentar davant tots els pollencins i pollencines. Són públics i en podeu disposar. No puc, com a demòcrata convençut, percebre altre acord que no sigui fonamentat en les propostes realitzades pels partits polítics als ciutadans a la darrera fita electoral. Acordar coses distintes a les propostes realitzades es trair la confiança expressada pel poble i desdibuixar la base del nostre sistema representatiu.

Dins aquest context d’acord programàtic del qual us he parlat, hem arribat a un acord de governabilitat per a la propera legislatura; legislatura que està plena de reptes i que requerirà de tots els regidors, tant dels que tindran tasques de govern com dels que estaran a l’oposició, el millor de tots ells pel bé del nostre municipi. Aquesta serà una legislatura de feina, dura i compromesa, on no hi haurà lloc a lluïments. Especialment, cal destacar el fort impuls i creixement dins les àrees socials i assistencials (posar en marxa el Centre de dia, dotar de personal de serveis socials, millorar l’assistència sanitària, augmentar els horaris d’atenció al ciutadà, impulsar línies d’integració dels nouvinguts, impulsar els tallers i les activitats per als joves .. .). També destacar el gran pacte en el desenvolupament urbanístic, en l’adaptació del PTM i en les mesures d’equilibri i control territorial. He de dir, després de veure les propostes realitzades pels diferents partits polítics durant la campanya electoral i en les converses

Com m’agrada dir, "queda molta feina per fer, idò fem-la", amb prudència i responsabilitat però mai amb covardia, amb mesura sense que suposi una manca d’ambició, escoltant la gent però evitant passivitats en l’actuació i la generació de debats estèrils, projectant il·lusió sense entrar en utopies, essent intolerant amb les actuacions que suposin avantatges no justificats en mèrits, cercant en cada actuació el bé comú però amb profund respecte pels drets i llibertats individuals que són els que justifiquen la nostra convivència com a poble. Bo és dir-ho, ara cal fer-ho. En la mesura que aconseguim una actuació proporcionada, els resultats seran, sens dubte, millors per a Pollença. Hem d’intentar donar solució i encarar als moltíssims reptes que s’han plantejats, i ser conscients que en vendran de nous i que Pollença ha d’estar preparada i amb les millors circumstàncies per encarar el devenir. En aquesta tasca hi hem de ser tots: els partits polítics, els sindicats, les associacions, el món cultural, econòmic ... la fita ha de ser aconseguir un poble amb un millor grau de qualitat de vida però conscients que el camí fa anys que està començat, l’hem de continuar i mai no s’acabarà perquè sempre, n’hem de ser conscients, pot fer-se millor.

Comentaris

Pepe

Pactes?

Pepe | 31/07/2007, 15:48

Sense ànim de molestar al blog del PSM deien el 29 de juny; "Properament publicarem el Pacte de Govern" a dia d'avui encara esperam.

Pepe

Fets

Pepe | 31/07/2007, 15:41

El problema és quan l'activiatat política també està més preocupada per les fotografies i per no perdre cap vot que pel benestar general.

Joan Ramon veterà

Buidor

Joan Ramon veterà | 31/07/2007, 09:19

Es molt dificil, dins l'àmbit politic, trobar discursos d'investidura, de despedida , d'"envestidura", (d'envestir els altres) amb contingut , sincers i amb claretat. La buidor i les ganes de contentar la galeria son la norma. Es normal a un àmbit on el politicament correcte ( significa no correr el risc de perdre qualque vot), l'hipocresia , es la norma. No espereu res d'aquets discursos.

Pepe

Discurs

Pepe | 30/07/2007, 21:15

Buit, personalment m'agrada que es parli més clar i que s'arribi a concretar més. Apunt el fort impuls i creixement dins les àrees socials i assistencials del que parla i que demanarem aquesta legislatura...
En quant al tema urbanístic, no va citar el primer problema que és el de la disciplina.

redox

discurs mirant el passat

redox | 30/07/2007, 18:09

Més que un discurs d'investura sembla que sigui un discurs d'excuses i justificacions. Crec que no fa falta que, a aquestes alçades s'hagi de justificar com a demòcrata...o tal ara li ronden pel cap les decisions decimonòniques preses durant els tres anys de batlia i quatre com a regidor d'urbanisme? De les paraules dirigides directament al PP-UMP, s'ensuma que tot i a acabar com van acabar no ha tancat la porta a un futur pacte amb la dreta! Trobo a faltar paraules referides a tota la feina que queda per fer a Pollença!

redox

discurs mirant el passat

redox | 30/07/2007, 18:09

Més que un discurs d'investura sembla que sigui un discurs d'excuses i justificacions. Crec que no fa falta que, a aquestes alçades s'hagi de justificar com a demòcrata...o tal ara li ronden pel cap les decisions decimonòniques preses durant els tres anys de batlia i quatre com a regidor d'urbanisme? De les paraules dirigides directament al PP-UMP, s'ensuma que tot i a acabar com van acabar no ha tancat la porta a un futur pacte amb la dreta! Trobo a faltar paraules referides a tota la feina que queda per fer a Pollença!

Joan  Ramon

Programes?

Joan Ramon | 30/07/2007, 10:54

La veritat que els acords de govern no crec q responguin a acords programàtics tampoc, més quan des de un principi ja no es va negociar amb el PP.
Jo crec que responen més al de sempre, és a dir, pensar amb redits electorals.
Salut

Garci

Re: Discurs d'investidura de Joan Cerdà Rull. Batle de Pollença.

Garci | 30/07/2007, 08:51

Quanta demagògia en aquest discurs. Queda molta feina per fer, idò perquè no l'heu feta? I no me crec lo dels acords programàtics com a excusa per pactar amb PSOE i PSM i no amb PP. I més quan han governat 4 anys junts i ells mateixos els qualifiquen de bons.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb