URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

FESTA, SOLIDARITAT I LLUITA.

Alternativa | 01 Agost, 2007 07:46 | facebook.com twitter.com

Avui diada solidària als voltants del Convent. Organitzada per Món Actiu i Iniciativa Ciutadana per Pollença

- 10'00h a 20'30h. Apunta't al reciclatge: roba, llibres, mobles i altres objectes en venda. Anima´t i vine a trescar!. En benefici del projecte la Petite École Itinérante Mali-Brasil 2007-08.

- 10'00h a 20'30h. Una bossa, una oportunitat. Pega una ullada a les bosses fetes pels nins i joves d'aquesta associació brasilera, contribuiràs a crear una oportunitat de futur per aquests joves del barri marginal de la Suburbana, Salvador de Bahía.

En benefici de l'Associaçao Cultural Berimbau Cruzado.

- 17'00h a 20'30. Taller de percussió i pintura mural. Adreçat a nins i joves (7-18 anys). Els interessats en participar en el taller de percussió han de portar materials per construir els instruments: 1 poal, olla o llauna, cordes o cintes, pals, teixits...

A les 20'15h començarem el passacarrers amb la música.

-Hora encara per concretar: Taller de malabars. Adreçat a tothom que vulgui venir a construir i aprendre a usar els seus propis artilugis per fer tot tipus de malabars.

Segueix la lluita a favor de Cala  Carbó, Maulets ha fet adhesius i el diumenge 5 a la plaça vella ( plaça del pi) hi haurà un concert a partir de les 20:00 h actuarà Cesk Freixas i un altre grup per confirmar.

Membres de l'organització independentista Maulets, repartiran adhesius amb el lema "Salvem Cala Carbó" pel dia de la patrona de Pollença, així com també la resta de dies de les festes del poble. Maulets vol aprofitar els dies de festa dels pollencins i pollencines per recordar la importància de mantenir verges els espais naturals del municipi. El col·lectiu també reitera el seu suport a la plataforma "Cala Carbó no té preu!", de la qual és part integrant. Així mateix, Maulets anima als pollencins i pollencines a participar de tots els actes i activitats de la plataforma.

 

 

 

Comentaris

Garci

Re: FESTA, SOLIDARITAT I LLUITA.

Garci | 10/08/2007, 12:39

No se si m'he explicat bé. Per jo tant és Madrid com un altre lloc. Jo proposo una federació de regions mundial, en la que Balears o Mallorca siguin un tot dins un univers solidari amb la resta del món. I encara més, on els pobles/municipis siguin el màxim exponent de sobirania.

Joan  Ramon

Salut

Joan Ramon | 10/08/2007, 12:12

Bé la contradicció que jo et feia observar és la següent.
Perquè les illes balears amb un marc geogràfic natural prou definit han de dependre de cap país?
Parlar de Baleas com a regió per a mi no ès més que una prova de un altre tipus de nacionalisme.
No ens podem enganar, tota comunitat té sentiment de pertanyer a alguna comunitat, ni els autoanomenats ciutadans del món tenen un punt de referència, dons així, la comunitat europea és una passa per expandir fronteres, perquè dons mallorca a de dependre de MAdrid? jo no he dit en cap moment que hagi de dependre de Catalunya tampoc, perque no pot autogestionar-se? Nosaltres no amrcam cap frontera amb Espanya, el que passa ès que agradi o no la frontera i ès, i estam tan a pro de Madrid com de alguns punts de Alger o de Italia, França... i donar per fet que em de pertanyer a un marc polític Espanyol no ès més que una constatació de Nacionalisme, tal vegade el internacionalisme aquest, de donar per fet un fet nacional no ès més que un nacionalisme de baixa intensitat, No vull crear cap frontera, entre altres coses perquè a Mallorca, el territori està prou definit, i les zxones que es beneficien dels nostres doblers els podrien tenir via comunitat Europea, i alomillor el PSOE i el PP no les podrien donar en cairè electoralista, sinó em cairé de criteris de productivitat.
Bé si, ja seguirem, de fet ja saps que el federelisme seria una bona passa pr mi, però l'absurt ès que per exemple la centrelització de la marina siguí a Madrid, segurament perque el major port de l'Estat Espanyol es troba a Madrid...

Garci

Re: FESTA, SOLIDARITAT I LLUITA.

Garci | 10/08/2007, 11:57

Hola Joan Ramon, crec que aquest debat entre internacionalisme i nacionalisme entre nosaltres serà infinit. Encara que no deixa d'agradar-me. Jo som més partidari de la federació, però no només dins Espanya sinó a nivells supraestatals però de caire regional. Per això dic que me pareix absurda la qüestió nacionalista perquè a un món globalitzat com el que vivim, en el qual l'egoisme patriòtic ens fa tancar els ulls a altres realitats, els nacionalismes no són més que una eina per desviar l'atenció dels temes realment sagnants: la desigualtat que hi ha al món no és cultural, lingüística o territorial...és econòmica. Però de regions envers regions a dins un mateix pais, sinó d'econoia mundial, de rics contra pobres. De gent que viu de subvencions contra gent que mor per culpa de subvencions.
Per això opin que la qüestió nacional me pareix una mica absurda. Dependre de Madrid, dependre de Barcelona...tant me fa. Segurament en un marc de Paisos Catalans independents tendriem més, però zones que ara se beneficien del que "ens roben" tendrien menys.
Per jo una federació d'estats a nivell macro seria un pas cap a la igualtat real, que no se donarà fins que no desapareixi el vertader organ de desigualtat, els diners i la propietat. Però com que no corren bons temps per a aconseguir-ho siguem més possibilistes i demanem una república federal.
Salut Joan Ramon

Joan  Ramon

Marc Geogràfic

Joan Ramon | 10/08/2007, 11:40

Bé Garci, tu mateix, a mi em sembla més absurd que les illes balears, amb un marcvgeogràfic prou definit hagin de enviar el que recapten a Madrid, per desprès rebre el que des de Madrid es considera.
I de marc Cultural de Països catalans, dons bé, jo m'hi sent prou comode.
Si ets internacionalista, com justifiques la dependència de Madrid que em de suportar?
Salut i república

Garci

Re: FESTA, SOLIDARITAT I LLUITA.

Garci | 10/08/2007, 11:08

Gràcies per participar Jon. A jo personalment no m'agraden les curses de braus. No hem considero catalanista ni nacionalista i crec que la qüestió nacional dels paisos Catalans és una mica absurda i no mi extendré ara. Simplement, sigui o no una imposició cultural, cal acabar amb el sofriment innecessari dels animals.

Jon

Imposición cultural?

Jon | 10/08/2007, 10:51

Las fiestas con toros son muy populares en toda la península y las islas desde tiempos inmemoriables.

En los llamados "Païssos Catalans" la tradición tarurina ha superado con creces a la que hay en las dos Castillas.
Barcelona durante el siglo XIX y XX llegó a tener 3 plazas de toros y era la capital taurina en el Estado Español.

La tradición a las corridas de toros en Valencia es muy grande, de hecho la mayoria de fiestas de los pueblos valencianos se usan toros y en ocasiones se "torean". Los valencianos catalanoparlantes son los mas aficionados a los toros.

En Baleares tambien hay gran tradicción taurina, aunque hay que reconocer que esta en recesión. El coliseum de Palma, la plaza de Inca, Muro etc...

Durante la Guerra Civil Española ( por tanto antes de que Franco estuviera como caudillo-dictador ) , los republicanos ( entre ellos muchisimos catalanes ) celebraron una reunion en la isla de Menorca, eso sí antes de la reunión hubo una corrida de toros.

Imposición cultural es imponer por la ley o por la fuerza algo y la fiesta de los toros parece lo contrario ya que se esta imponiendo por la fuerza que no se celebre.

Los nobles toreaban a los toros con caballos, después empezaron a torearlos en las plazas de los pueblos y fue cuando el pueblo llano adoptó la fiesta de los toros. Que porsupuesto son anteriores ( por poner un ejemplo ) al nacionalismo catalán, catalanismo.

A mi no me gustan las corridas de toros, las encuentro horribles, pero decir que es una imposición cultural , cunado en los PPCC es uno de los lugares que desde siempre ha habido mas aficion taurina....

Garci

Re: FESTA, SOLIDARITAT I LLUITA.

Garci | 01/08/2007, 11:21

El taller de malabars serà també de 5 a 8!
I el grup per confirmar ja ho ha fet, són Mascarpone.

Article

Aigua Cala

Article | 01/08/2007, 08:02

Avui al Mundo podeu llegir un bon article sobre la manca d'aigua potable a la Cala durant quatre dies. Una situació que no és la primera vegada que sucedeix. Especialment greu és la manca de solucions i respostes per part de l'Ajuntament i de Crespi:

Denuncian a este periódico que desde el fin de semana pasado han intentado infructuosamente ponerse en contacto con autoridades del Ayuntamiento y, especialmente, con el delegado de la zona. Además han intentado, sin éxito, obtener información de la empresa constructora Crespí, que tiene la concesión del servicio de agua potable bajo el nombre «Aguas de Cala Carbó».

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb