URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Els agrocombustibles

Alternativa | 07 Agost, 2007 06:01

Al monde diplomatique del mes de juny havia un interessant article d'Eric Holt Giménez que podeu trobar en pdf a la pàgina d'ATTAC Madrid

A l'article es cuestiona la bondat  dels "biocombustibles" des del seu nom que intenta donar la imatge d'una energia renovable, neta i inesgotable, i d'un progrés
compatible amb
una protecció duradora del medi ambient. Per això Eric prefereix utilitzar el nom d'agrocombustibles.

A l'article Eric desmunt cinc mites:

Mite nº 1: els agrocombustibles són nets i protegeixen el medi ambient. Mentida necessiten molt d'adobs químics i aigua.

Mite nº 2: els agrocombustibles no impliquen desforestació. Al Brasil  i a Indonèsia han col·laborat de manera important a la desforestació.
 

Mite nº 3: els agrocombustibles permetran el desenvolupament rural. Mentida é sun negoci en mans de grans multinacionals.

Mite nº 4: els agrocombustibles no causaran fam. Mentida, un exemple seria Mèxis on la pujada del preu del blat de moro ( que s'exporta en un 30% a EUA per ser utilitzat com combustible) va provocar en febrer "la revolta de la truita"

Mite nº 5: els agrocombustibles “de segona generació” estan a l'abast de la mà. Els agrocombustibles entren en competència amb els aliments per la terra, l'aigua i els recursos. Renovable no vol dir sense límit. Els cultius es poden tornar a plantar, però la terra, l'aigua i els nutrients són limitats. 

Imatge i article a Teorema Ambiental 

 

 

 

Comentaris

tomeu sastre martorell

Re: Els agrocombustibles

tomeu sastre martorell | 09/11/2007, 19:41

el problema del biocombustible crec no sha fet aixi com s'havia de fer,
les empreses que se formen haurien de ser mes petites a dins d'un mateix pais, aprufitar l'energia de la materia orgànica, que sintetitzan nosaltres mateixos, no ferse a gran escala i que domes s'utilitses per produir combustible,
i concienciar a la gent de la importancia de l'estalvi energètic,

tomeu

Re: Els agrocombustibles

tomeu | 22/10/2007, 19:15

jo no se que pensar de tot aixo, pero s'hauria de trobar una solucio aviat

Garci

Re: Els agrocombustibles

Garci | 07/08/2007, 12:25

D'això també hen podem dir Marketing Verd o quedau-vos tranquils, destruim el mon amb productes ecològics.

Joan

Re: Els agrocombustibles

Joan | 07/08/2007, 10:42

Els agrocombustibles, són una manera de "passar el temps", mentre ens arriva l'energia "neta" dels segles vinents. Efectivament, necessiten de grans superfícies per obtenir petites quantitats de combustible, això fa encarir els aliments per falta de sòl a zones molt necessitades. El problema terrenal que teniem i tenim fins ara, és que estreim energia interna (petroli,gas,...) cap a l'exterior (la biosfera), lo qual provoca un excés d'energia(calor)amb la consequent reordenació dels ecosistemes que coneixíem fins ara. Aquesta cinètica bestial provocada pels humans accelera els processos de canvi climàtics, i ara per ara l'incògnita del qué passarà encara ens volta pel cap. Poc a poc ens em anat sesibilitzant i els governants comencen (molt tènuament) a reordenar el desastre atmosfèric. El futur serà damunt els estudis d'enmagatzematge de l'energia incombustible del SOL, però això és un tema que "els poderosos" si han de posar d'acord per fer-hi feina(és trist però és així).

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb