URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Canvis a la Patrona 2008

Alternativa | 13 Agost, 2007 06:25

  A la fí la comissió de festes s’ha reunit amb el batle, per tractar de reconduir les celebracions amb vista a l’any que ve.

l’article “ Per una Patrona 2008 millor” havia un debat sobre si era bo o no airejar els problemes de la patrona als mitjans de comunicació. A un món ideal no caldria treure aquests temes a la premsa, però la realitat és molt diferent, i  donar als temes la major transparència i difusió possible és un pas per solucionar-los. El dia de l’article dissabte 4 encara ningú sabia qui havia donat l’ordre de tancar la porta, vaig parlar amb el batle i amb un dels ferits i ningú  sabia qui havia donat aquesta ordre,  i si llegies la premsa tot havia anat perfecte quan la veritat es que haviem estat a punt d’un desastre.

El diumenge 5 va sortir nostra nota al DdM i al següent dia el dilluns 6 em va telefonar l’inspector de policia per informar-me que ell havia donat l’ordre. Hem de parlar amb tranquil·litat amb ell, però en principi el que va motivar aquesta ordre va ser la manca de control  que havia imperat entre els moros. Pens que l’honra  haver assumit la responsabilitat d’aquesta errada.

 Pens que tot aquest debat ha tingut alguna influència en que la comissió de Festes s’hagi reunit amb el batle i hagin començat a parlar de mesures per evitar el botellot i l’orinada massives i que no es repeteixin accidents com l’ocorregut en la batalla final del simulacre d’enguany (article a DdB). Es parla d’habilitar una zona específica perquè es faci botellot i prohibir les barres a l’exterior dels bars, de cercar  a més una major conscienciació dels participants en el simulacre, de reforçar les parets del camp de futbol,  demanar reforços policials a altres pobles,  fer una avaluació de riscs abans de les celebracions...

 

Pensam que aquestes mesures són insuficient. Després de seguir l’intens debat que ha hagut tan a nostre blog Urxella com al blog de l’abadia del boig sobre el mal funcionament d’enguany de les festes i el prop que hem estat del desastre ha quedat clar que la Comissió de Festes no ha funcionat i que un bon grapat de pollencins no es senten representats per aquesta Comissió. Per tant pensam que la Comissió ha de deixar pas a un  nou grup de gent per tal de fer feina per les festes de la Patrona tot l’any.

Igualment deu dies després de que la festa hagi estat a punt d’acabar en tragèdia és increïble que el regidor de festes no hagi donat la cara per explicar exactament el  que va passar al simulacre.

Al debat d'aquest blog a més d'idees més generals i debats més abstractes han   han sortit un grapat d’idees concretes ben interessants per debatre i millorar la gestió de la  festa;

- Explicar la festa a la gent, fer pedagogía de la festa (Biel).

- Organitzar una associació, col•lectiu, grup (el que volgueu dir-li) per tal de fer Feina per aquesta Festa tot l’any. (Pere)

- Donar una nou sentit de “PAU” a la festa, controlar la participació de gent forània al simulacre i la presència d’infants als carrers del simulacre, controls antidrogues i d’alcoholèmia ( Joan).

- Disminuir la presència de la televisió, disposar de vies de sortida ben despejades  (JRV).

- Millorar les instal·lacions del camp de futbol (JR)

Tant de bo a altres temes hagués tant de participació i idees, quan més gent pensa i participa les coses surten millor sense dubte. A més no hem d'oblidar el debat que s'ha creat al nostre bloc amic l'Abadia del Boig, on també han sortit una quantitat d'idees molt gran que hem d'alguna manera absorbit. Evidentment al primer ple (el 27 de setembre) demanarem responsabilitats de tot el que ha passat i mesures per millorar la festa.

Foto del blog de Potti.

 


Comentaris

Garci

Re: Canvis a la Patrona 2008

Garci | 21/08/2008, 15:52

Hola Anti Drogues. Tal vegada a jo si me l'has faltat al respecte. Però ja està superat.

No m'importa qui ets. Per debatre no fa falta.

Per cert, el comentari borrat era molt dur. I acusava de coses a gent que no ha fet.

Per altre part, que té a veure el teu darrer comentari amb la legalització i amb tot l'argumentari que he posat?
Els teus posts pareixen cortar i pegar d'alguna banda.

També vull dir que jo també pens que les drogues no son bones per la salut.

Anti-Drogues

Falta de respecta

Anti-Drogues | 21/08/2008, 09:05

Toni si es que aquest es el teu nom verdederament, jo fins ara no te faltat al respecte, tu com home que te consideres, pren exemple i contesta en civisme.

Toni

De pena

Toni | 21/08/2008, 08:29

Aquest anti-Drogues a més de no donar la cara, només sap dir pardalades?

bé, jo trob que el millor és que el deixeu fer, no cerca el debat, cerca la crispació, deu ser algun panxa content.

Està molt bé que estiguem en contra de les drogues, no aporten res de bo, però els comentaris de l'home inexistent (no té nom)tampoc.

Enhorabona per aquest bloc, on es poden debatre idees, informar-se de l'actualitat política pollencina...

Anti drogues

No sebre contesta

Anti drogues | 21/08/2008, 07:41

mes veldria contetasiu y no esborrrasiu els comentaris aixo pereix una republica

Anti drogues

Politica Antidrogas

Anti drogues | 20/08/2008, 21:38

En el mundo actual, el principal exponente, promotor y defensor de la política antidrogas es el poderoso vecino del Norte: los Estados Unidos de América. Su influencia en organismos internacionales, así como en los diferentes gobiernos latinoamericanos, es innegable. Sin embargo, en el ámbito del consumo de drogas sus índices tienen una dimensión escalofriante, calificables de epidemia, a pesar de lo cual se empeñan en ver este fenómeno como un problema que viene de afuera, donde los culpables son tanto los países productores como los que sirven de puente para el transporte. Dentro de este contexto una gran cuota de responsabilidad se le asigna a los países latinoamericanos.

La mencionada política pretende erradicar el consumo y el tráfico, combatiendo a toda costa la oferta. Se presenta al narcotráfico como "el mal perverso", la "plaga contra la humanidad", un "cáncer" para la estabilidad política y económica latinoamericana(1). La presión del gobierno norteamericano es tal, que valiéndose de nuestra dependencia económica, condiciona los planes de reactivación y desarrollo regional, (vrg. la Iniciativa para la Cuenca del Caribe), a la aprobación de una serie de leyes antinarcóticos y a la activa participación en su "guerra contra las drogas" -guerra autodeclarada y autoimpulsada en febrero de 1982, por el entonces presidente Ronald Reagan-. Por lo tanto, resulta a todas luces lógico y explicable que las leyes en materia de drogas no respondan a nuestra realidad socio-económica, y cultural pues se dictan sin analizar otra opción, respondiendo únicamente a los intereses de nuestro "vecino y amigo":

Anti drogues

Para decirle no a la droga

Anti drogues | 20/08/2008, 21:32

Porque te quitará tu libertad
Porque te quitará tu Amor Propio
Porque te quitará tu dignidad
Porque te impedirá disfrutar con lucidez de las cosas esenciales
Porque te quitará alegría
Porque te adormecerá por dentro hasta convertirte en alguien insensible.
Porque te quitará dinero
Porque te impedirá convertir en realidad tus planes y sueños
Porque te quitará la Confianza … y porque al final te quitará LA VIDA.

La “Red Universitaria sobre Adicciones” es un conjunto de profesionales de diversas disciplinas, que desarrollan su actividad académica, científica y/o técnica desde el ámbito universitario cuyo nexo común de trabajo y/o de investigación es el abordaje de las adicciones: consumo de drogas y conductas adictivas.
Del mismo modo, la Red es una organización abierta a todos los profesionales vinculados a la Universidad a nivel internacional, cuya dinámica y funcionamiento es en el idioma español…

Garci

Re: Canvis a la Patrona 2008

Garci | 20/08/2008, 19:16

Tot i que pareix un tallar i enganxar et contestaré:

1-Tot mercat lícit genera uns ingressos brutals a l'estat. El mercat negre ve de les dificultats d'obtenir la matèria.

2-Perquè qui es dedica a la venta il·legal no pot fer el mateix de manera legal? perquè oligopoli? El monopoli està prohibit, i la competència acceptada.

3-Perquè no només a un país? Hi ha països que han legalitzat part de les drogues. No hi veig problema, a menys que creguis que el turisme és dolent.

4-En això tens raó, l'acord internacional és difícil. Però que més dona?

5-Legalitzar totes les drogues, o almenys les blanes. Deixar-nos d'hipocresia que l'alcohol és una droga legal.

6-Legalitzar pels majors d'edat. 18 anys és l'edat en que un legalment és responsable dels seus actes.Almenys per ús terapèutic hauria de ser permès.

7-Que passa si un menor d'edat vol alcohol, tabac o entrar a llocs per majors, jugar a màquines de diners...? El mercat negre existeix en aquests casos, però és mínim.

8-No se que té a veure, però els medicaments s'administren pels seus efectes. Les drogues també caldria especificar quins efectes tenen i les possibles reaccions.

9-Igual que amb l'alcohol. Com s'evita que un acabi amb un coma etílic? cirrossis? alcoholisme? Quina responsabilitat té l'Estat en cas d'accident per alcoholisme? Per cansament laboral?...

10-Delinqüència? Això no és culpa de la droga. Però et donaré una dada: a Holanda la gent comença a fumar marihuana més tard, i en fumen en menor quantitat que Espanya. Per cert, a Holanda la droga és més cara. No per ser legal seria més barata, però almenys pagarien imposts.

11-La metadona no pretén ser una solució, ni erradicar la heroina. A Espanya hi ha droga legal, moltes: Alcohol, tabac, menjars tòxics, pastilles variades amb o sense recepte, cafè i derivats...

Crec que he contestat a tot. I segueixo pensant que les drogues s'han de legalitzar per evitar el gran mercat negre, que provoca molts i grans problemes.

Per debatre, aquí som. El debat enriqueix. Per qüestions de ser home o de consumir personalment, no m'hi trobaràs.
Per cert, si dius que hem coneixes, crec que hauries de saber que no prenc drogues, segurament menys que tu, no bec, no fum...

Toni

no entenc res.

Toni | 20/08/2008, 16:17

Que i fan PSM i PSOE a un govern de dretes?

Exigir un sou digne pels treballadors, hauria de ser irrenunciable per qualsevol partit i més si aquest és califica de socialista.

anti drogues

11 RAZONES PARA NO LEGALIZAR LAS DROGAS

anti drogues | 20/08/2008, 14:37

1. Todo negocio lícito importante origina un mercado negro tan importante o más (petróleo, armas, obras de arte, metales preciosos, tabaco...)

2. La legalización no supondría la desaparición de los actuales capos productores: éstos pueden organizarse en oligopolio como oferentes legales. Sus medios económicos se lo permiten y presionan a favor de la legalización, bajarían los precios, pero éstos se compensarían con un mayor volumen de venta-consumo.

3. La legalización es una medida que no puede llevarse a cabo en un solo país.

4. La posibilidad de acuerdo internacional en este sentido es remota. La posición en contra de la comunidad internacional está recogida en la convención del año 1988, suscrita por todas las naciones del mundo.

5. Es preciso definir qué se quiere legalizar: ¿La heroína, la cocaína, el hachís, las anfetaminas? ¿Todas o sólo alguna de ellas?

6. También hay que responder a: ¿Para quién se legaliza? ¿Para los mayores de edad? ¿Para los que ya son drogadictos? ¿Para los que conscientemente desean empezar a serlo?

7. Si se legaliza sólo para mayores de edad, ¿cómo se impide que haya un mercado ilegal para los menores? Si sólo se legaliza para drogodependientes, ¿cómo se identifican y censan? ¿Cómo se impide el tráfico ilegal desde los identificados y controlados hacia los que no quieren darse a conocer (razones familiares, laborales...) o lo son esporádicamente? ¿Qué pasa si quieren más dosis de las recetadas?

8. Si se venden libremente productos muy tóxicos como las drogas, ¿cómo puede mantenerse el control drástico sobre los medicamentos precisamente para evitar los efectos secundarios indeseados? La acción administrativa del Estado en ese terreno quedaría deslegitimada.

9. En el caso de accidentes, ¿qué responsabilidad legal asumen el Estado y los profesionales que participan en la distribución? ¿Cómo puede evitarse una sobredosis? ¿Cómo se evita que se compartan jeringuillas? ¿Se le ha explicado al contribuyente que deberá sufragar la distribución de unas drogas legales a través de una red pública?

10. El abaratamiento de la droga no equivale a erradicar la delincuencia. Ejemplo: en Nueva York, hoy mismo, donde los precios han disminuido drásticamente, la delincuencia ha seguido aumentando.

11. La legalización parcial y controlada ya existe en España: en todas las comunidades autónomas hay programas de administración de metadona para heroinómanos censados. Su resultado es modesto y no ha erradicado el problema.

Joan Ramon

Absurt

Joan Ramon | 20/08/2008, 11:36

Cert

Hauria de haver posar es prou persona.

Garci

Re: Canvis a la Patrona 2008

Garci | 20/08/2008, 06:21

Crec que no perdré gaire temps amb un comentari que no aporta res més que desjectar.

Aclarir una cosa: no consumesc. Les drogues son dolentes per la salut.

I a partir d'aquí: legalitzar és la única manera de combatre el mercat negre, l'explotació, la màfia...

I per acabar: que té que veure ser home en tot això?

Conclusió absurda i desfassada: Anti droga, si estàs en contra de la legalització, i amés ho fas anònimament, tal vegada és perquè tu t'hi guanyes la vida amb el mercat negre. A que sona absurd? Amb arguments i raonaments en podem parlar. Amb masclisme i desjectant val més deixar-ho anar.

Joan Ramon

Penós

Joan Ramon | 19/08/2008, 22:15

En Garci és prou home per no amagar-se en l'anonimat.

Salut

anti drogues

JA i som

anti drogues | 19/08/2008, 21:38

Garci pensava que tu eres un poc mes hom, com se pot legalitzar les drogues, sera que tu nets comsumidor ja te conexeim....

fralokus

Re: Canvis a la Patrona 2008

fralokus | 19/05/2008, 09:22

Garci, tu ets un "pollencí de mon", i tens una visió diferent de les coses de la vila.

Garci

Re: Canvis a la Patrona 2008

Garci | 19/05/2008, 09:13

Crec que si la meta de la segona volta és evitar oposicions, l'escomesa és molt trista. Si la gent no sap fer el seu paper a la festa i prefereix fer boicots ja s'ho faran. Si es vol fer segona volta que es faci, però si és per evitar gelosies pollencinesques me pareix absurd.

fralokus

Re: Canvis a la Patrona 2008

fralokus | 19/05/2008, 09:09

Pepe, per a tu i per a mi, la patrona no deixa de ser una festa per a fer unes copes i sortir amb els amics i passar-se'l bé.

Però, hi ha altre tipus de gent que potser interpretar el paper de Joan Mas sigui tan important com el naixement d'un fill, he vist alguna mare fer el més espantós dels ridículs demanant el vot per al seu fill.

Atès que és tan important per a ells, no estaria de més donar-los les majors facilitats, amb seguretat o sense seguretat el que no aconseguirem eradicar és el "ximple de torn" que es creu més "pollencí" que ningú, coses d'alcohol, i el més trist és que de vegades fins i tot sense alcohol.

Pepe

No cla complicar-se

Pepe | 19/05/2008, 08:48

Crec que no es tracta d'un tema de fer segones voltes sinó de que la gent s'adoni que la Patrona només és una festa i que no donin més transcendència del que te a la festa.

El que no sé es com es troben totes les peticions que varen fer respecte a participació i seguretat de la festa

fralokus

Re: Canvis a la Patrona 2008

fralokus | 19/05/2008, 07:28

He estat comentant amb alguna gent la possibilitat de sol·licitar recuperar la "segona volta" en les eleccions per als càrrecs del simulacre de la patrona, i la majoria ho veuen bé, just que ara la dificultat està que s'hauria de celebrar en dues jornades en comptes d'una com ara, però potser així de debò serien el més votats els quals accedissin als càrrecs, naturalment no hauria segona volta si algun dels candidats obtingués la majoria absoluta en la primera volta.

Potser així l'oposició no boicotejaria el simulacre com el passat any, i no ho dic per la caiguda de la paret que va anar un desgraciat accident.

turgut

Re: Canvis a la Patrona 2008

turgut | 31/08/2007, 10:08

Mira fralokus, aixo de que els cridaven molleros son coionades. I que no volia seguir part de la tropa les seves instruccions, aixo si que m'ho crec, perque passa al menys fa 20 anys això, no es nou d'enguany... i res si hi ha una part que les vol seguir. Perque al simulacre es anarquic, tothom fa el que li dona la gana, es una anarquia amb tota regla, i fa molt de temps que es aixi. I qui no vol pols, que no vagi a l'era

fralokus

Re: Canvis a la Patrona 2008

fralokus | 31/08/2007, 09:55

En el bloc del PiP he llegit un més que interessant article sobre el desenvolupament del Simulacre de Moros i Cristians d'aquest any, us recomano la seva lectura.

Per cert, fa uns dies vaig tenir una més que interessant xerrada amb "Dragut" (Miquel Morro), volia fer un article en el meu bloc, però com ell pretén anar a la ràdio per a donar la seva versió dels fets esdevinguts durant el Simulacre, faré l'article després de la seva intervenció.

Tot just us avançaré, que es varen sentir molt sols en tot moment i que no van tenir cap ajuda "oficial" per a facilitar-los la labor, a més una gran part de la "tropa" els cridaven "Molleros" i que no volien seguir les seves instruccions (creia que aquest tema ja estava superat), i hi ha altre assumpte que se si es confirmés seria molt greu, veurem si ho conta tot en la seva entrevista.

turgut

pistoletes

turgut | 16/08/2007, 17:41

Daño colateral molt bo!
A jo si m'arriba un equit el primer es mirar qui me l'ha tirat. Si me demana perdó tan amics. Si me segueix tirant per fer-se el graciós o li tir un beure damunt o l'envii a la merda.
Que consti, a jo me molesta que me banyin, pero no per això deix de sortir. Per cert surt practicament totsol, cap amic meu vol sortir aquest vespre, pero jo crec que es perquè tornen vells i tenen por del dia següent no poder arribar ni a Can Costa, jua, juaaaaa!!!
Ah, tema pistolestes, la major part de qui les venen ho fan amb una tauleteta a plaça sense permis, una visita de la policia i una cosa menys.

Garci

Re: Canvis a la Patrona 2008

Garci | 16/08/2007, 17:09

Ets un "daño colateral" les bales no van a per tu...just passaves per allà i...

fralokus

Re: Canvis a la Patrona 2008

fralokus | 16/08/2007, 17:07

Bales perdudes? Jo diria més franctiradors, a les pistoletes tot just falta posar-lis mira telescòpica, hi ha alguna de grandària real

Garci

Re: Canvis a la Patrona 2008

Garci | 16/08/2007, 16:42

Jo també pens el mateix Turgut. Si surts amb ganes de festa no te perquè molestar-te una "bala perduda".
Si els problemes de les festes és que hi ha molta gent, jo crec que és perquè agraden.

Pepe

Pepe

Pepe | 16/08/2007, 14:43

Pens que tothom té clar que és un problema de civisme i això no es soluciona en dos dies ni amb l'assignatura famosa. Per tant mentre la gent es civilitza hem de donar-li al cap per millorar la festa, sempre hi haurà problemes és inevitable però estic segur que podem millorar. Després de parlar amb l'inspector de policia avui faré un article més sobre el tema.

turgut

varis

turgut | 16/08/2007, 06:45

Jo hi era. També s'ha de dir que els pollencins darrerament ja diuen "jo no surt perque es una merda, bla, bla, bla,..." però la veritat es que un poc d'exageració si que hi ha. Des que se vàren posar verbenes per diferents places la cosa està mes diversificada. També se va aconseguir aturar les bambelletes durant l'alborada. Es vere que hi ha molta gent, però es que de vegades som un poc especials també. Quan sortim la resta de dies de l'any, "quina merda no hi ha ningú penlloc". Quan ve gent "quina merda quina gentada, jo nomes vull pollencins". Prova de sortir el dia de l'alborada, surt amb ànims de passar-ho bé, no de cagar-te amb tothom que ve a la festa. A plaça te pot arribar quolque esquit "bala perdida", però ningú te tira beure o aigua sense to ni so ni sense coneixer-lo, i si hi ha algu es perquè va molt passat, que d'aquests sempre n'hi ha. El que es imprescindible aturar son els actes incivics, pixarades, gent passada, conductors drogats o moixos, etc,... I per això fan falta molts de vàters (per favor, senyor batlle, posi vàters portatils per tot, no vulgui que li treguin els bars la papeleta) i policia. Un que pixi multa i un parell d'hores al quartelillo... l'any seguent ja no pixaran tant.

Garci

Re: Canvis a la Patrona 2008

Garci | 15/08/2007, 22:47

Tot se resumeix en que la gent no té civisme i empatia i mulla als altres i els molesta. Jo no se la solució, però crec que això passa més o menys per allà on hi ha festa, i que fa falta que la gent se n'adoni de que s'ha de tenir un respecte cap als altres. Però d'aquí a llevar o minimitzar la festa hi ha un gran bot que crec innecessari. Explicar que ni és una festa de l'àigua pot estar bé. Explicar que no s'empeny ni és mulla a qui no coneixes no hauria de fer falta explicar. La realitat cívica és molt trista.

fralokus

Re: Canvis a la Patrona 2008

fralokus | 15/08/2007, 22:40

- Perquè ve "no es qui" i et dispara amb la pistoleta d'aigua i solament ell o ella (paritat) sap ho hi ha dintre del diposit de la mateixa.

- Perquè jo tinc dret a llençar-li la cervesa per sobre del cap a un col·lega meu, però no qualsevol "pelagatos" que passa per allí, com passa ara.

- Perquè és trist trobar-te a nins i nines de 15 anys i més joves tirats enmig del carrer i ningú els fa "punyerero" cas.

- Perquè crides l'atenció a algú per colque cosa que tu penses mal feta i fins i tot la Policia no li dóna importància i tu quedes com un puret, i a més donen ales als disbauxats.

- Perquè ha d'estar la gent major en la seva casa fins a l'hora de "L'auborada" quan abans sortien com els joves i ara no s'atreveixen amb el que està passant.

I més.

Garci

Re: Canvis a la Patrona 2008

Garci | 15/08/2007, 22:27

Alomillor perquè sóm més jove m'agrada la berbena i vaig veure molts coneguts ballant. La veritat és que les festes evolucionen i han de ser com la gent vol que siguin. Si la gent vol aturar la berbena, doncs que se faci. Però si la gent vol més berbena, doncs també! És qüestió de que la gent tengui el que vol, no per ser tradició ha de ser sempre igual. Sinó pensa amb aquestes tradicions en que se maltracten animals...el pensament i les persones evolucionen i les festes van variant. La pregunta és perquè no van a plaça els teus amics? sabent la resposta se pot canviar el que està malament. Però eliminar la festa o reduir-la perquè la gent creu que n'hi ha massa, crec que és un poc absurd. Ja se que no som políticament correcte però és el que pens.

fralokus

Re: Canvis a la Patrona 2008

fralokus | 15/08/2007, 22:20

Tot just dir-vos que he ajornat uns dies el meu article sobre la "Festa de la cervesa" perquè sembla que les pixerades en el carrer han tingut com escenaris altres pobles com per exemple Sant Llorenç, els desastres de Pollença i la Colònia de Sant Jordi està començant a tenir les seves petites repliques en altres pobles de Mallorca.

Per exemple Ca'n Picafort ha tallat de seguida la seva "Auba" i l'a traslladat a altre lloc així com la fet "més modesta".

Per cert Garci com deien en el concurs "1 2 3 responda otra vez" encara que tu ets molt jove per a conèixer-lo.

"Por 25 pesetas, nombres de Pollensines que esten en la Plaza Mayor durante la verbena, 1 2 3 responda otra vez".

Perquè jo els últims anys que he vist molt pocs, i és molt trist escoltar als teus amics "doncs jo ja no vaig perquè és una merda", encara que els meus amics i jo tinguem ja els quaranta.

Pepe

Bona vista

Pepe | 14/08/2007, 17:44

Bona vista Miquel, Michel és un habitual a les fotografies de la Patrona. Ajuda o figura?

Miquel Cifre

ay michel!

Miquel Cifre | 14/08/2007, 17:32

fitxar-vos a n'aquesta foto on es en Michel, regidor de festes ( al peu de foto a la dreta). així van les coses

Garci

Re: Canvis a la Patrona 2008

Garci | 14/08/2007, 15:57

Hola companys. Primer de tot vull dir que la llei de l'oferta i la demanda desafavoreix als més pobres. I que si a can quadrado tenen les teles massa cares doncs men vaig a Alcampo que surt més barat. El botellot no fa cap mal més que a l'economia dels bars. Compris el beure a un bar o el compris a un super les conseqüències són les mateixes. També pens que el dia de l'Alborada la gent demana berbena, sinó que hi fa tanta gent a plaça ballant i botant aquest dia?
I pel tema de les dorgues vull dir que la gent ha de ser lliure de fer el que vulgui mentre no molesti o posi en perill la vida dels altres. Quanta gent drogada(inclueix les begudes que són una droga més, o és igual, no les inclueixis) ha causat destrosses, mal o alguna cosa neativa? posa-ho en relació amb el nombre de gent que anava drogada(cents de persones). I ara pensem, quin problema causen les drogues a la festa? Si prohibim les drogues hem de prohibir l'alcohol? una altre cosa és el risc per la salut, i en això podriem discutir. PErò basta ja de demagògia envers les drogues.
Salut.

Garci

Re: Canvis a la Patrona 2008

Garci | 14/08/2007, 15:55

Hola companys. Primer de tot vull dir que la llei de l'oferta i la demanda desafavoreix als més pobres. I que si a can quadrado tenen les teles massa cares doncs men vaig a Alcampo que surt més barat. El botellot no fa cap mal més que a l'economia dels bars. Compris el beure a un bar o el compris a un super les conseqüències són les mateixes. També pens que el dia de l'Alborada la gent demana berbena, sinó que hi fa tanta gent a plaça ballant i botant aquest dia?
I pel tema de les dorgues vull dir que la gent ha de ser lliure de fer el que vulgui mentre no molesti o posi en perill la vida dels altres. Quanta gent drogada(inclueix les begudes que són una droga més, o és igual, no les inclueixis) ha causat destrosses, mal o alguna cosa neativa? posa-ho en relació amb el nombre de gent que anava drogada(cents de persones). I ara pensem, quin problema causen les drogues a la festa? Si prohibim les drogues hem de prohibir l'alcohol? una altre cosa és el risc per la salut, i en això podriem discutir. PErò basta ja de demagògia envers les drogues.
Salut.

Pepe

Altre tema

Pepe | 13/08/2007, 21:55

Evidentment estic d'acord a més d'obrir els bars s'ha d'augmentar la quantitat de vaters.
Un tema més complicat és el que fralokus ha comentat i és el del contingut de la festa, s'ha de fer més tradicional?
Per cert algú sap qui forma part de la Comissió de festes?

turgut

banys

turgut | 13/08/2007, 21:48

Estic d'acord, l'unic argument es el de la llista de preus, perque protestar per si es car o barat no serveix de res. Que se respecti la llista de preus, pero res impedeix, crec, ser especific a una llista de preus. Se pot posar, supos,
combinat 20cl: 3€
combinat 30cl: 5€
Els bars haurien de deixar entrar als banys o habilitar banys exteriors, pero no es la solucio als pixats del carrer. La solucio l'ha de donar l'ajuntament, no es l'ajuntament que amb un BAN espera que se la donin els bars. Voleu dir que per exemple al San Fermin l'ajuntament de Pamplona no posa centenars de vaters? O espera que tots els pixats els absorbeixin els vaters dela bars?

Pepe

Aterrant

Pepe | 13/08/2007, 21:25

Hola ja trobava a faltar el blog. Pens turgut que abans has defensat la llei i si no vaig equivocat un bar té una llista de preus que no es pot canviar sigui la patrona o no.
També pens que eliminar les barres a l'exterior és una errada. El no s'havia de permetre es tancar els banys i posar una barra exterior.
Tot comença pel civisme i el respecte a la res pública.

turgut

copes i cafes

turgut | 13/08/2007, 21:02

Mira, jo tenc una tele de 21'' a ca meva. En voldria una de 37, pero no la vull pagar, es massa cara i m'estim mes gastar els doblers en una altra cosa. Pero no per això me n'aniré a can Cuadrado i li dire "escolta, que tens les teles de 37 massa cares, posa-les mes baratetes que si no no me va be comprar-la". Lo que faig es conformar-me amb una de 21. I si quan arriba el mundial de futbol posen les de 21'' el doble de cares, ido tenc dues opcions, o la compr per veure els partits o me fot i la compr un altre dia. I si un dia nomes venen teles i no aspiradors, anire a comprar la tele un altre dia. I segur que ningu protestara.
Tele de 21''-> copa dia normal
Tele de 37''-> Copa per la patrona
aspirador -> cafe

jdt

preus

jdt | 13/08/2007, 20:47

turgut lo que pens es que si els altres dies tenen un preu,el dia de la patrona no es just que el pugin.,despres no protestam perque fagin botello.per cert ja que dius que no es imprescindible fer una copa coneixes qualque bar que el dia de la patrona fagi cafes?

turgut

preus i drogues

turgut | 13/08/2007, 18:48

Qui no pot pagar la copa d'un bar la pot fer a ca seva, o no la fa. No es res imprescindible fer una copa, i els preus estan subjectes a la llei de oferta i demanda, no poden ser modificades ni regulades per l'estat ni altre organisme public. En tot cas, vist lo vist, el que no pot pagar crec que es una minoria.
I l'argument de que no hi hagi controls antidrogues perque creus que han de ser legals tampoc s'aguanta, Garci. Dura lex, sed lex... i qui no li agrada ja sap que pot anar a la llimonera. Una altra cosa es que lluitis per canviar la llei, pero mentrestant a complir-la.

fralokus

Re: Canvis a la Patrona 2008

fralokus | 13/08/2007, 16:05

"Jalou", en aquest assumpte crec que estem barrejant temes que no tenen res que veure l'un amb l'altre i l'única cosa que tenen en comú són les dates.

No barregem el tema dels barres exteriors amb el botellot, el botellot ho tindrem pels preus que s'ha posat l'alcohol en els bars (abusius o no, els joves i no tan joves no ho poden pagar) i el botellot és una sortida, per això crec que que són temes molt diferents.

El tema dels banys i "pixaderos", tampoc és pla crear "Vila escusat" a Pollença aquesta nit, si bé reconec que uns reforços tipus "xiringo" bastaria.

Les barres exteriors em semblen bé com complement, cal tenir en compte que fa molta calor i l'ambient es carrega molt en l'interior dels locals.

Crec que coincidim que el problema és de civisme, pistoletes d'aigua i altra utensilis per a mullar.

A més creo que almenys en la Plaça Major s'hauria de canviar el contingut del "espectacle" llevar la revetlla i fer una festa *pollencina amb espectacles de varietats amb algun mag, humoristes tipus com *Madó *Pereta o similar i així passar una vetllada "tranquil·la" fins a les 5 de la matinada que la banda ens obsequiï amb la "L'*Auborada". En les altres places es poden organitzar actes diversos però amb mesura, no importa que la música s'escolti en el Port com va passar aquest passada Patrona.

Garci

Re: Canvis a la Patrona 2008

Garci | 13/08/2007, 13:12

Hola jdt. Fins i tot els preus de tot l'any són abusius. Molta gent jove i no tant, no pot pagar aquests preus.

jdt

civisme???

jdt | 13/08/2007, 13:09

pens que sera un poc complicat solucionar el problema,a la gent pareix que li dona igual la brutor,avui mateix i no es dia de la patrona cuant he baixat per els escalons d'on te digue lo dels llums a qualque individuo si le va ocurri fe las feinas te pots
imaginar¡¡¡
despres els bars haurian de mantenir els preus de tot l'any ,no men tenc de lleis pero pens que els preus no se poden canviar un dia per l'altre'??? aixi no seria necesari cercar un lloc per fer una borrechera colectiva¡¡

Garci

Re: Canvis a la Patrona 2008

Garci | 13/08/2007, 11:06

Intentar aturar el botellot o imposar-lo a un lloc pot ser més problemàtic que el que tenim ara, i més si se fa via policial.
Pensemo bé, quin és el problema? la bruticia i el pixum. Doncs això és un problema de civisme que si se pot arreglar amb repressió, però que és un problema de base que no s'hauria d'arreglar amb la por. Jo propòs multiplicar el nombre de contenedors de fems i lavabos per tot arreu. Si intentam acabar amb el botellot del tot estam entrant en el joc de l'abús de preus dels bars. Qui pot pagar 5 euros per un combinat o 2 0 3 euros per un cevesa? aquí només i guanyen uns. I lo de les barres a l'interior és una tonteria ja que lo que s'ha de fer és que els bars tenguin accés als banys. I tampoc m'agradaria que hi hagués controls antidrogues a Pollença ja que crec que haurien de ser legals, una altre cosa és la carretera.
Però lo que trob positiu ha estat el debat d'aquest bloc i del bloc amic de l'abadia del boig que de segur han aportat gran quantitat d'idees.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb