URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Les Illetes de la Plaça.

Alternativa | 23 Agost, 2007 05:55

Joan Ramón ens ha enviat aquest interessant article sobre les illetes, un tema per reflexionar i debatre.

Us recordam que si voleu publicar un article a aquest blog només l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es

Una pancarta penjada a la plaça major comptabilitza en setanta anys el temps en què els propietaris de les illetes de la Plaça major de Pollença han vist com s’ha prohibit des de diferents consistoris, qualsevol tipus de reforma, pendents de un planejament que reordenes la Plaça.

Els defensors del seu manteniment per una banda o del seu esbucament, per altra, han mantingut viu un debat que hores d’ara segueix vigent, si bé l’actual responsable del Urbanisme pollencí des de fa dues legislatures s’ha posicionat favorable a mantenir l’estructura de propietat original, descartant l’esbucament i la seva posterior substitució per un bloc de vivendes, tal com proposava el govern  anterior.

 Així la primera decisió de tipus polític fou la de mantenir la estructura original, a la legislatura recentment acabada  ja es permetia la rehabilitació de les seves vivendes, però els propietaris ara veuen com no es permet l’ús comercial dels locals, només com a taller artesenal i vivenda. Aquest fet no satisfà a alguns dels propietaris de les illetes, que veuen com sel’s impedeix un ús que si és contempla a altres locals del casc antic.

 Cal tenir en compte dons que les Illetes entre altres coses formen part d’una trama urbana que és interessant de preservar, això emperò cal fer un manteniment d’aquesta, dons l’estat actual no contribueix a la seva conservació i rehabilitació.

La millora que em sembla més idònia d’aquestes illetes  és la que hauria de comptar amb la millora de les Façanes, la rehabilitació dels edificis, la remodelació de les façanes que miren a la plaça,  propostes aquestes que ja foren presentades pel GOB al seu moment.

El que sembla no s’hauria de fer  mai és una demolició definitiva o demolició per la seva posterior reedificació, doncs pens que es perdria un llegat arquitectònic que caracteritza l’actual plaça major.

 

 

 

Comentaris

Joan Ramon

convocatòria

Joan Ramon | 24/08/2007, 10:40

Pepe demà anu a Sa Marjal?
o dic per fer cotxada.

Pepe

Ciutadà -adminsitració

Pepe | 24/08/2007, 10:36

Seria interessant saber que hagués passat si uns dels afectats no fos Rafel Morro. De totes maneres a Rafel l'hem de reconèixer que sap moure's, el problema és que l'Administració hauria de tenir més fàcil accés pel comú dels ciutadans i que no hauria de fer parts i quarts.

Joan Ramon

illtes

Joan Ramon | 24/08/2007, 10:15

Del tema de les illets, trob que hi ha una qüestió, es fan les normatives urbanístiques sempre tenint en compte l'interès general, o primer esmia a qui afectes aquestes normatives?
respon el retras a l'estudi serios de l'impacte, o no¡

Joan Ramon

PJ

Joan Ramon | 24/08/2007, 09:53

Turgut la pell prima no la tenc. Senzillament no em pareix bé que ens tractis de beneïts, jo pens que no he dit mai que tots els votants del PP esta manipulats, senzillament no compartesc la linea del PP.
Per altra banda és cert, El mundo no cal desprestigiarlo, ja fa totsol la seva feina.
I quan t'ho vaig dir es pq relacionaves una crítica que no tenia res a veuré amb el PP, amb una crítica al PP, de fet el teu comentari era prou clar "estau tots manipulats pels governants", l'any passat els governants eres un altres, supos que estavem manipulats per l'oposició, una cosa és estar manipulat i l'altre es prendre cap a una opció concreta, amb les possibles equivocacions que això suposa.
ës un parer.
Salut

Joan Ramon veterà

El Mundo

Joan Ramon veterà | 24/08/2007, 09:25

El Mundo, Turgut, es desprestigia ell tot sol, per moltes Gabrielas Corrazos que participin de la seva redacció. Tinc un amic que li diu "El Vokischer Beobachter", i amb aixó no vull defensar els altres mitjans de "comunicació", que jo diria de manipulació. En la defensa de "l'amic" PJ Ramirez, el transvestit, surt la millor vena servil dels humans , que a Mallorca en som tradicionalment expertes. Certament hi ha altres ciutadans que s'han aprofitat de la deixadessa de l'administració pública per fer el que els donava la gana a primera linia, la diferencia està en que PJR. ha tingut EL RECOLZAMENT de politics de primera linia i per tant, de l'administració que pagam entre tots, i aixó, als que encara creiem que la gestió pública a una democracia, ha de tenir un mínim matis ètic, ens repugnan aquestes preses de pel a TOTS i ja que en tenim dret , ho manifestem

Garci

Re: Les Illetes de la Plaça.

Garci | 23/08/2007, 22:05

Lo del parc i zona verda estaria molt molt bé, si no ens hagués de costar molts diners. Expropiar val tant que això seria un somni.

turgut

illetes

turgut | 23/08/2007, 19:49

Jo ho tombaria i faria una zona verda amb una zona de jocs per nins, etc,...
També és bona idea lo de les dependències municipals, però hauria de ser d'una alçada o màxim dues, i no se si hi hauria lloc.

Garci

Re: Les Illetes de la Plaça.

Garci | 23/08/2007, 17:48

La meva opinió respecte de les illetes és que si volen fer negocis, doncs endavant. Crec que no hi ha problema mentre respèctin l'espai públic i amés tenguin unes normes estètiques d'acord en l'entorn. Segurament seria millor esbucar-ho fer-ho nou, no se si hi ha algun problema, el que no m'agradaria és que fessin edificis més grans perquè taparien les vistes i perquè quedaria molt malament. Lo seu seria però que hagués estat comprat o expropiat i ara fos públic i si poguessin posar dependències municipals que ara son a llocs poc pràctics o amb lloguers bestials

turgut

manipulacio

turgut | 23/08/2007, 16:09

Me referesc que en aquesta questio hi ha manipulació evident. Jo també estic manipulat, com tots en aquest mon, però no en aquesta qüestió en concret. No tenguis la pell tan prima, com me deies tu el 6 d'agost a les 23:37 :-)

Pepe

La meva opinió

Pepe | 23/08/2007, 15:57

Respecte a les Illetes no discutirem sobre qui ha posat la pancarta, el que és cert és que ara tenim bula per posar una pancarta que digui " carretera vella de Lluc tancada, injustícia..."
Francesc, abans de donarte la meva opinió una mica més d’informació.
Les illetes em varen cridar l'atenció des de que vaig arribar a Pollença, no entenia com podia haver un espai abandonat al mig del poble.
A la legislatura 1999 -2003 l’equip de govern del PSOE-UM-PSM va decidir el seu esbucament i aixecar un gran bloc d’habitatges amb planta baixa i tres altures. Mentre el GOB entre altres defensava els seu manteniment i rehabilitació per mantenir el traçat urbà del nucli històric de Pollença, per què havia elements i edificis de notable interès arquitectònic que cal preservar i perquè la Plaça de Pollença tenia unes dimensiones adequades i la seva ampliació a costa de els Illetes, la convertiria en un espai massa gran.
Com diu l’article l’anterior legislatura l’equip de govern UM-PP va decidir mantenir la estructura original i la rehabilitació de les seves vivendes, però només com a taller artesenal i vivenda. El que demanen els propietaris és poder obrir comerços, cosa que l’Ajuntament ja havia acceptat i que està pendent del Consell ( segons la premsa, he d’assegurar- me que en realitat és així).
O sigui finalment es rehabilitaran les cases i hi haurà comerços per tant ja no té massa sentit seguir un debat sobre el tema però no vull que pensis que no em vull mullar. Personalment m’hagués agradat que l’Ajuntament hagués comprat poc a poc ( en 70 anys n’hi ha temps) aquestes cases , les hagués esbocat només deixant elements arquitectònics amb un interès real i hagués aixecat un modern, funcional i accessible Ajuntament.
El debat actual seria que hem de fer amb la part pública de les illetes.

Pepe

Trioste desigualtat.

Pepe | 23/08/2007, 15:07

Primer en el tema de Costes personalment la meva decepció és veure que el PSOE s'ha comportat com el PP aquests quatre anys. Varen parlar de fer un passeig tant a la Costa dels Pins com a Formentor, però ni nosaltres ni els propis companys del PSOE a Pollença han aconseguit veure aquest projecte. S'acaba la legislatura i tot segueix igual i és que la gent que té cases al Pins i a Formentor es veu que tenen molt més poder que la llei.

francesc bibiloni

pensava xerrarieu d' illetes de la plaça...

francesc bibiloni | 23/08/2007, 14:15

jo volia saber la vostra opinió damunt les cases aquestes però veig que u tenc un poc negre.
és un tema espinós però tal volta lo millor és tirar-les enterra i fer un passeig sense taules de bar o ampliar la plaça, total facin lo que facin hi haurà polèmica i interessos econòmics.
igualment, que u tirin enterra i posin 4 cossiols o un mini jardí, que serà més guapo que veure 4 cases velles descuidades...

joan ramon

Manipulats?

joan ramon | 23/08/2007, 13:45

PEr cert Turgut, ens deus trobar beneïts quan dius que estam manipulats, no et feia tant superb, sincerament.
Salut

joan ramon

salut

joan ramon | 23/08/2007, 13:35

Jo trob i sense entrar en personalismes, que el que si estaria bé ès demanar l'estat de les illetes al proper plenari.
Del tema del camí soc del parer de l'anterior, però de cada vegada m'agraden menys els anonims, que i farem.
Salut

Sufridor en casa

Lletrerets

Sufridor en casa | 23/08/2007, 13:32

A mi em sembla que el que té poca vergonya és el qui ha penjat aquesta pancarta, que té un camí tancat (a l'alçada de L'Empeltada)i ha rebut feina de l'Ajuntament. Quan li convé fa el gallet i penja pancartes i quan li convé calla com un mort i fa cafès amb aquell que posa denúncies a M.A.March

Marià

La costa és de tots

Marià | 23/08/2007, 09:11

A mi em sembla que davant una ocupació de Zona MAritimoterrestre el que s'ha de fer es aplicar la lleó.
Que sigui a quansevol ciutadà, el que no es de rebut és que a Pedro jota se'l vulguí fer gaudir de privilegis que no li corresponen, més quan ell vol anar de pulcre i home de bé.
Cal aplicar la llei de costes, i en això els polítics en general demostren molt poca velentia.

Volem passejar per la vorera de la mar a Formento

No oblidam Pollença

Volem passejar per la vorera de la mar a Formento | 23/08/2007, 08:10

Turgut, ja varen denunciar l'any passat a Costes les il·legalitats a primera línia de Formentor, encara sense resultats.
No dubtis que no es oblidarem aquesta legislatura de reivindicar la la Llei de Costes de 1988 a Pollença. Tothom hauria de poder transitar per la vorera de la mar.
Demà surt l'article convocatòria a aquest blog.

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 23/08/2007, 07:36

Turgut a Pollença anam fent les nostres revindicacions i instàncies, esper les teves...
Salutacions

turgut

domini maritimo-terrestre

turgut | 23/08/2007, 07:29

Perquè anau tan lluny si Pollença és ple? hipocresia politica, esteu manipulats pels governants que l'unic que els interessa es el desprestigi d'El Mundo perquè no els interessa un diari que els faci el contrari. Se'n foten del domini maritimo-terrestre, perquè si no fos així farien una protesta general, i no la protesta puntual de cada any per donar la nota.

Joan Ramon

Sa Marjal 07

Joan Ramon | 23/08/2007, 07:21

Dissabte anau a Sa Marjal, a defensar el domini públic de la zona Maritimo terrestre?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb