URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La font del Gall o l'Almoina (PA 12)

Alternativa | 31 Agost, 2007 05:45 | facebook.com twitter.com

 Ens ha arribat la següent denúncia respecte  a la font del Gall o l'Almoina (1827)

" Curiosament m’havien dit que per la patrona havien robat el gall de la font de la plaça de l’almoïna i l’altre dia ja el vaig veure al seu llloc, però, com podreu observar a la fotografia que us adjunto, el gall està colocat de tal manera que qualsevol infant del nostre municipi ho hagués fet molt millor. La meva reflexió, després de parlar-ho en diferent persones enteses en patrimoni històric, ha estat que per fer les coses de qualsevol manera i després voler seguir presumint del que tenim, val més no fer-ho i deixar-ho així com està.
A qui ens hem d’adreçar els pollencins que estimam Pollença i cada un dels racons més bells i emblemàtics de la nostra vila? Crec que és important que se facin les coses amb un mínim de qualitat.

Gràcies.


PD: Aprofito per denunciar que un dels establiments de restauració que hi ha en aquesta plaça utilitza la base de pedra de l’esmentada font por a posar-hi damunt les bases de ferro dels parasols que tenen a les terraces, sense pensar que li poden fer malbé i que aquest és un patrimoni que entre tots hem de guardar i fer guardar. Fotografia en blanc  i negre obtinguda en http://perso.wanadoo.es/ferrer5/Pollenca.html


Varen fer una nota de premsa que va ser publicada ahir al DdM. Joan s'ha enfadat  i m'ha dit que el tema està en vies de solucions (l'Associació de Veïns de Pollença s'encarregara de  l'arranjament) i que l'havia d'avisar abans de enviar la nota de premsa. Es veu que ell pot convocar rodes de premsa per publicitar un pla d'estalvi d'aigua que no havia comentat als partits però nosaltres li hem de demanar permís. Ho té clar.  Un ex-conseller de patrimoni,  que tant presumeix de defensar lo nostro i les tradicions, mai hauria d'haver deixat fer aquest atemptat patrimonial . Ara esperam que es torni a reparar aquesta font amb un mínim de qualitat i respecte .

Pdt. Per cert qui va trobar el gall va ser Garci. 

Necessitam les teves fotos, vídeos, els teus comentaris, la teva  informació dels punts negres de Pollença. aquells llocs del municipi en mal estat, degradats, bruts, oblidats, etc.  A més de publicar aquesta informació al blog, la traslladaríem a l'Ajuntament on farem feina per  trobar  solucions.

La ciutadania ens pot fer arribar els seus punts negres de forma oral, escrita, fotogràfica o gravada. Recollirem la informació a través d'aquest blog, d'enquestes directes, al nostre correu electrònic: eurxella@yahoo.es, al telèfon 656967751 o la bústia del nostre regidor Pepe García  a l'Ajuntament;  C/ del Calvari, 2 07460 Pollença.

Comentaris

Garci

Re: La font del Gall o l'Almoina (PA 12)

Garci | 07/09/2007, 23:15

La pressió social i la marginació o exclusió son eines molt útils per fer dur conductes positives i no destructives. És una teoria molt antiga però crec que útil. Però la pressió social necessita d'una societat educada i en valors cívics potents. No val dir com que ell o fa jo també, sinó tu no ho facis que jo tampoc ho faig.

Joan Ramon

pressió social

Joan Ramon | 07/09/2007, 21:31

Estic d'acord amb en Garci

Garci

Re: La font del Gall o l'Almoina (PA 12)

Garci | 07/09/2007, 13:53

Gràcies a locos, radicals, il·luminats i altres "males herbes" avança el món. d'això n'estic convençut. Se el que vols dir. Però segueixo apostant per la pressió social com a mètode dissuasiu.

Joan

Re: La font del Gall o l'Almoina (PA 12)

Joan | 07/09/2007, 11:55

Garci la meva expressió era una metàfora(tal vegada no encertada) d'exageració màxima, ningú vol assassinats ni dictadura, però estireu d'acord amb jo que una mica d'ordre necessitam per a arribar a bon port. Garci mai agafis el que jo dic com a referència del que pens, sempre xerr en segones per a resaltar la importància del tema que exposam. AH, i està un poc "loco",és bo per a evolucionar, la humanitat està farcida de "locos" i només eren gent avançada en el temps, tu que ets historiador ho deus saber.(NO ho dic per mi que jo poca cosa hi tenc dins el cap que quatre neurones mal embestades).

Pepe

Opinió

Pepe | 07/09/2007, 08:00

Joan no et deixes llevar per la desesperació i el camí fàcil. Està demostrat que quan un lloc està net i ben cuidat és més complicat que ningú s'atreveixi a embrutar-ho o fer un acte vandàlic. Quan les mateixes institucions no respecten ni cuiden els seu patrimoni és més fàcil que passin aquestes coses. El gall mai se tenia que haver posat d'aquesta forma.

El que si que es cert es que si un jaciment arqueològic no es pot protegir en condicions és millor no donar-li publicitat.

Garci

Re: La font del Gall o l'Almoina (PA 12)

Garci | 06/09/2007, 19:24

Joan cada dia estàs més loco :-) un Franco com tu dius se diu Stalin, Fidel, Chàcez...res de bo. Els dictadors son tots iguals, ñes la gent qui ha de decidir. La pressió social és la millor arma contra els "capullos" que fan aquests actes.

Joan

Re: La font del Gall o l'Almoina (PA 12)

Joan | 06/09/2007, 18:47

Quina tristesa això d'ésser famós...La publicitat no ens dona rés de bò. Per això convit a tota la gent que conegui meravelles del nostre poble, ja siguin naturals o manufacturades pel nostre passat prehistòric a callar-se la seva existència per a evitar lo inevitable, que els graciosos de torn i els especuladors facin de les seves. I ara em tractareu d'egoïste, i a molta "honra". Ponts Romans amb graffiti, alzines amb grafitti,fonts d'u gall sense gall,colomers amb banderes, coves saquejades de estalagmites i estalactites. Supòs que no se soluciona amb educació i estima cap al que ens envolta, és més un problema psicològic "d'emprenyar" per a passar el temps. Nosé fins a quin punt hem d'arribar per a adonar-nos que vivim dins l'era del llibertinatge per molt que anem de "progres". Les paraules i l'enraonament no poden dur-se fins a l'infinit, hi ha d'haver un punt per finalitzar. La llibertat d'uns és la presó pels altres.Un FRANCO republicà i ecologiste no ens vendria gens malament...jejejejejejejeje. Venga

Garci

Re: La font del Gall o l'Almoina (PA 12)

Garci | 06/09/2007, 08:33

Aquí tens les portes per dir el que vulguis i obrir qualsevol tema al debat, el que si te demanaria és que no insultis en els teus comentaris i que els argumentis. Has de tenir en conte que ja hem tengut amenaces de denuncies per insults i dir el que no era. Per altre part, estic totalment d'acord en que el Fil Directe anònim és dolent i verinós, i que s'han de passar contes de que fan els regidors, els del govern i els de l'oposició, però més els que tenen dedicació exclussiva. En Pepe comenta casi tota la feina que va fent en el nostre afany de transparència, però no pot ser que un regidor faci el que vulgui o no faci res i no ho poguem saber.
En quant a les obsessions, tots tenim les nostres. Hi ha temes que ens preocupen més, als que som més sensibles. Això no és dolent, i no m'agradaria que caiguessiu en el joc "tu més". Això no enriqueix el debat en res.

francisca bennassar

A JOAN RAMON VETERA

francisca bennassar | 05/09/2007, 22:16

Hola Joan Ramon, no estic absasionada ni amb eva cerda ni amb francisca ramon. El que pasa es que me crispa molt determinades actituts de gent que es creu superior als altres, es el cas de eva cerda. Realment pens que es una mala persona, una nefasta columnista i una mal intencionada. No m'agrada el pip, el trobo un pamfleto de merda i me molesta molt que manetgin una pagina al seu panfleto, dedicada a posar a parir, criticar, inclus a insultar (es pot veure al darrer pip) a la gent. Tot aixo no me va joan ramon i ho dic, ames aqui mo deixen dir, els del pip m'innoren i continuen amb la seva. Lluitare sempre contra les injusticies, i el que fa eva es una injusticia. Si els se atraveixen a parlar del poble, jo me atravesc a parlar d'ells i aixo no es una obsessio. Ho continuare fent fins que el pip sigui almenys alguna cosa digne.
Respecte a francisca ramon es diferent. Me molesta molt que cobri per cobrar, m'agradaria sebre el que fa, quines son les seves responsabilitats i si aquestes requereixen dedicacio exclusiva o no.al meu parer es tira els dobler. Com que ningu m'ho explica quines les seves responsabilitats i se que llegueixen aquest blog jo seguesc amb la meva. I aixo no es obsesio, es constancia.
Tu has parlat, i no molt be per cert, (i jo mateixa compartesc la teva opinio) moltes vegades den joan martorell, en xineta i ningu t'ha dit que estbes obsesionat amb ell. Que per cert, jo crec que si que hi estas un poc. Record molt be els mals rollos que tinguereu quan en xineta era regidor.
Bona nit a tots

Pepe

Dades

Pepe | 05/09/2007, 21:46

Garci, per donar dades més exactes segons gooogle analytics el darrer mes hem tingut una mitjana de 129 visitants diaris, 4.016 visitants tot el mes. Han dedicat al bloc 8:39 minuts i el 28,49% són nous visitants, la resta repeteixen. Dades que estan molt bé per un blog eminentment local i polític.

Garci

Re: La font del Gall o l'Almoina (PA 12)

Garci | 05/09/2007, 21:24

Aquest bloc diàriament el llegeix molta gent. Els últims articles tenen entre 80(molt pocs) i 600(el que més) de visites. Tot i que la mitja està entre 80(L'article d'avui per exemple) i 150 lectures per article. Teniu raó en que no se perd el temps. I més quan se debat i s'opina de temes d'interès general. El debat enriqueix a tothom que hi participa, ja segui amb comentaris o llegint-los. Així que gràcies a tots per participar.

Joan Ramon veterà

temps

Joan Ramon veterà | 05/09/2007, 20:05

No crec que llegir o participar a aquest Blog sigui perdre el temps, hi ha mils d'activitats i coses mes doiudes que això, a mes de que el temps de cada un es seu, i poc l'importa als altres el que fa amb ell. A mes, "coneixes" gent i algunes obssessions, com aquesta amb n'Eva Cerdà i na Francisca Ramon, que no crec que siguin ni millor ni pitjors que altres periodistes o politics amb dedicació exclussiva, exclussiva per la foto de sempre seguit.

Pepe

Gràcies Francisca.

Pepe | 05/09/2007, 11:42

Gràcies Francisca, nosaltres estam molt contents amb nostre blog, com deiam pensam que obrir portes al debat i la participació de la gent ajuda a millorar el municipi.Igual els citats s'animen a contestar-te.

Garci

Turgut i Francisca

Garci | 05/09/2007, 08:33

Hola Turgut. Crec que Francisca se refereix a un comentari fet a l'article del Colomer on parlaves de que era perdre el temps posar banderes, llevar-les, i fins i tots perdiem el temps parlant-ne. Crec que hi ha hagut un mal entès. A més fa uns dies(2 0 3) una tal Noctiluca rescatava el teu comentari( http://alternativa.balearweb.net/post/38977) i en tornava a parlar d'això de perdre el temps amb les banderes.
Esper haver.me explicat. Però crec que és un mal entès de Francisca que ho ha agafat no com a perdre el temps en banderes sinó com a perdre el temps escrivint.

turgut

he rebut sense fer-ne comptes

turgut | 05/09/2007, 06:24

francisca, passa'm el meu comentari de perdre el temps, ara no el veig. En tot cas es una activitat que m'agrada bastant a jo, perdre el temps...

francisca bennassar

PIP, TURGUT I ALTRES HERBES

francisca bennassar | 05/09/2007, 03:24

Bon dia tots,
Es sorprenent que en turgut parli de perdre el temps quan el blog esta ple de comentaris seus on ven segur hi ha dedicat molt de temps (tant a escriure com a llegir la resta de comentaris)
L'altre sorpresa es veure un comentari de eva cerda a n'aquest blog, molt mes donant explicacions de per que no han pujat els comentaris al blog de pip (motius tecnics) si, si eva, nosaltres mos hi varem posar ahir a n'aixo del mon de internet i ven segur que te creim.
Dir-vos que queda mes que demostrat que aqui, a n'aquest blog no se pert el temps, ja que es llegit per la majoria de politics local (saludos Francisca Ramon) i tambe per la premsa, tant local, com comarcal, com nacional. Per tant, ja que no podem participar al ple, almenys el ple ens llegeix.
I si tota aquesta gent ens llegueix di un grapat de coses:
Eva cerda llevau d'una puta vegada el fil directe. Si la gent vol opinar que opini amb nom i llinatge. No te n'adones que la gent ja passa de voltros?
Francisca Ramon, podries explicar-nos la justificacio de la teva dedicacio exclusiva? Quines son les teves responsabilitats?
De moment en conform amb aquestes dues cosetes

Pepe

PIP

Pepe | 04/09/2007, 18:42

Gràcies Magdalena i Eva, tot el que sigui obrir portes al debat i la participació de la gent ajuda a millorar el municipi.

Garci

A na Tortella i n'Eva

Garci | 04/09/2007, 13:23

Esperem que el bloc del PiP sigui un lloc de trobada de la gent de Pollença(i altres), per a debatir i discutir els temes d'interés general del poble.
Salut!

Maria Magdalena Tortella i Eva Cerdà

PIPENXARXA

Maria Magdalena Tortella i Eva Cerdà | 04/09/2007, 10:47

Les persones que feim PIPENXARXA i LA TEVA VEU volem agrair a tots els bloggers d'Urxella que han visitat les nostres pàgines i agrair-los que hagin fet arribar-nos comentaris.
Respecte la visualització dels comentaris, però, hem de demanar disculpes, ja que, per raons "tècniques", no els hem pogut fer evidents fins ahir. Ho sentim molt de tot cor i esperam les seves enriquidores aportacions.

Pepe

Piles

Pepe | 03/09/2007, 17:40

Ja han sortit un grapat de comentaris al blog del PIP, entre ells els meus.

Garci

Re: La font del Gall o l'Almoina (PA 12)

Garci | 02/09/2007, 09:31

Pensant amb el tema de la publicació de comentaris, hi ha blocs en els que cal que l'administrador permeti la publicació dels dits comentaris. T'arriba al correu el comentari i tu l'acceptes o no, son moderadors anti Spam. Si al PiP no hi ha ningú pendent del correu electrònic, tal vegada quan el mirin tendran molts de comentaris que validar i potser surten tots junts. Ho dic per no malpensar tant. Voldria creure que és perquè ningú se dedica a validar els comentaris.

turgut

PiP

turgut | 02/09/2007, 09:06

Jo tambe n'he fet i no s'han publicat, ara ja no en faig mes, a jo no m'estafen mes vegades.

Garci

Re: La font del Gall o l'Almoina (PA 12)

Garci | 02/09/2007, 08:46

Si comencen amb censures i deixen passar tant de temps lo únic que fan és matar el debat i la confrontació d'idees que és lo bonic dels blocs en que se pot opinar.
Però de ben segur un dia d'aquests surt el PiP i molts de nosaltres el llegirem.
Per cert, gràcies Francisca pels elogis cap al bloc Urxella.

Pepe

Blog

Pepe | 02/09/2007, 08:32

Vaig fer un comentari a l'anterior article del blog del PIP i he vist que no s'ha publica. Era un comentari molt neutral, de bons i de veres.
Pens que un blog per funcionar ha d'intentar penjar un article cada dia, els comentaris s'han de publicar immediatament i els administradors han de contestar i opinar. Aquesta és la nostra experiència.

Francisca Bennassar

ESTIC MOLT CONTENTA

Francisca Bennassar | 01/09/2007, 18:13

Acab d'entrar al blog del Punt Informatiu i m'he duit unaq grandísima alegria. Una grandísima alegria per comprobar que el blog és una MERDA i que la gent no hi participa i que els comentaris que hi ha als dos escrits son totalment nuls, és a dir, no n'hi ha cap.
Espereria que això fes reflexionar a aquest dos individus del PiP, i se n'adonassin que amb el fil directe fan el coio. Han volgut emular l'èxit del blog d'urxella i han fet els més espentós dels ridículs.
Me reiter, estic contentísima.
Me agradaría enviar-los a prendre pel cul a aquests dos, però supós que això no és correcte i que hem de ser formals a l'hora d'expresar-nos. No ho faré
Saludos a tots

Garci

Re: La font del Gall o l'Almoina (PA 12)

Garci | 01/09/2007, 15:43

Has de saber que si les coses se poden fer dos cops millor que un...és la política de foment del treball de l'Ajuntament. Com més cops fas una cosa més gent menja.
El gall no reflexa més que la manera de fer política al poble: tort!

Per cert, una altre persona m'ha dit que la gent del PSOE xerra malament den Pepe per la canya que dona. Perquè se fica amb lo de la barrera del camp de futbol, perquè lo del gall, les aigües, perquè, perquè...
Jo els hi diria: senyors, feis les coses bé i ningú, ni en Pepe ni EU, ni ningú, vos molestarà i amés ens llevareu molta feina i moltes hores per solventar o fer que solventeu errors.

Pepe

Estupor

Pepe | 01/09/2007, 15:04

Avui he llegit amb estupor les declaracions de Joan al UH i DdB, dientque la restauració de la font del Gall o de l’Almoina s’havia fet amb urgència però correctament per que s’havia de fer el simulacre de moros i cristians.

Es realment sorprenent que tot un ex-conseller de Patrimoni justifiqui aquesta “chapuza” No senyor, si no es podia fer una restauració en condicions s’hauria d’haver esperat i no fer aquest atemptat patrimonial. Pensam que el seu soci de govern Biel Cerdà (PSM) nou director insular del patrimoni històric l’hauria d’explicar que el començament d’unes festes no és suficient argument per maltractar d’aquesta manera una font del segle XIX.

Si aquestes són les persones que han defensat i defensaran nostre patrimoni...

Pepe

Repartint..

Pepe | 01/09/2007, 14:44

Gràcies Francesc, un bon batle s'hauria de barallar amb Costes, amb Ports, amb el Govern, amb el Consell, amb el Govern Central...
Hi ha molt d'indrets de Pollença dependents d'altres administracions que no funcionen correctament.

Francesc Bibiloni

tenien molta fe

Francesc Bibiloni | 01/09/2007, 13:20

u du partits polítics i u poble en general me pareix que naven molt creguts en que l'únic que ficava branca era u PSM, que crec no va fe ni la mitat de lo que va fe en pepe ( i ell ni era a l'ajuntament ). Però igualment crec que encara que el facin batle no dexarà de repartir garrot jejejeje.

Garci

Re: La font del Gall o l'Almoina (PA 12)

Garci | 01/09/2007, 08:15

El patrimoni de Pollença ha sofert un alt grau d'abandó. Si tot això que dieu és cert, imaginau com està el patrimoni arqueològic del municipi. Tenim una riquesa patrimonial increible, entre altres coses contam amb el poblat més gran talaiòtic i també el poblat naviforme de Les Arenes de Formentor és el més gran. No acabaria mai d'anomenar jaciments i talaiots que tenim a Pollença. Ara que tenim un a Patrimoni estaria bé com a mínim pagar als arqueòlegs que van excavar a Boccoris fa ja tres anys, no s'han pagat ni els berenars del bar del poliesportiu del Port.
Però cal recordar que ja varem tenir un conseller de Patrimoni i identitat cultural i no va servir de res.
Esperem que Biel ho faci bé i se'n cuidi del nostre patrimoni.

miquel i francisca

PATRIMONI POLLENCI

miquel i francisca | 31/08/2007, 21:53

Ara que tenim un pollenci director general de patrimoni, podriem aprofitar per emballir el pont roma, il.luminant-lo per la nit, netetjant les boranes... Tambe es podrien recuperar les fonts que hi ha repartides per dins el poble, tornant a treure aigua, millorar el cami del puig destrosat per motos 4 x 4, la pescateria, la sania sdels jardins del covent i un llarg ETC.
Salut i branca d'ullastre vert
Saludos

Pepe

Fins quan?

Pepe | 31/08/2007, 16:06

A una notícia breu del UH diu que de 110 platges analitzades per la Conselleria de Salut només 2 són deficients per abocaments; una és Albercutx.

Pepe

Gràcies

Pepe | 31/08/2007, 15:54

Hola Joan, no en aquest tema però si en altres tenir representació ha significat un bon avanç tant en accés a la informació ( molt important) com en que ens cerqui gent per fer denúncies i demanar ajuda. I encara hi ha molt de temes on només hem començat a fer feina...

Per cert avui surt la notícia al Uh i al DdB, la podeu llegir a la pàgina de l'Ajuntament.

Joan

...moscarts emprenyosos...

Joan | 31/08/2007, 15:04

Mem si entre tots els partits col.loquen a ne'n Pepe per a que deixi de remoure "La Cosa NOSTRA". I jo que trobava estrany que els meus articles no fossin publicats pel Pip.Jajajajaja. Quina guarda de moscarts que els hi han caigut al damunt, i ells que se pensaven que fermant el PSM amb en Biel ja n'hi hauria prou...jajajajajajajajaj
quin xou....(NO ME POS LA FOTO PERQUÈ EL GRAVATAR ESTÀ COM UNA CABRA I ENCARA EM POSA LA FOTO "ALAIN DELON")venga

Joan Ramon

Democràcia mal entesa

Joan Ramon | 31/08/2007, 14:18

Fort això de voler controlar els comunicats dels altres partits.

lamarededeu

Paque?

lamarededeu | 31/08/2007, 14:03

.....i que l'havia d'avisar abans de enviar la nota de premsa.

Que ?ja el entens o encara no?

Garci

Re: La font del Gall o l'Almoina (PA 12)

Garci | 31/08/2007, 11:26

Hola Turgut, si que el vaig trobar el dia de marxa fresca. Era a dins una pastera d'aquestes que hi ha al carrer montission enfront de ZOE. La pastera estava plena d'aigua i vaig veure una cama que sortia, casualitats de la vida. Un al·lot de protecció civil que venia amb jo després de posar-se melancòlic va trucar a la policia municipal i li van dir que el portàs al cuarter. Però com que pesava molt varen enviar un cotxe a buscar-lo. Al dia següent un home l'arreglava amb un baté de sol increible. Me va saber greu haver-lo trobat per aquell home i lo malament que ho passava.
I el darrer comentari de Paque? no l'entenc.

paque?

pocavergonyas

paque? | 31/08/2007, 10:25

enviaous..... o el que es el mateig ...mandahuevos con el senyor batle

turgut

Re: La font del Gall o l'Almoina (PA 12)

turgut | 31/08/2007, 09:47

Vares trobar tu el Gall? On era?

Garci

Re: La font del Gall o l'Almoina (PA 12)

Garci | 31/08/2007, 09:21

Uiuiui...que Joan s'enfada amb en Pepe...
Les feines mal fetes tenen això, que després les han de refer, però la veritat és que fa un més, que encara ho estan estudiant???

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb