URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Nou pla per a l'estalvi d'aigua.

Alternativa | 01 Setembre, 2007 05:39 | facebook.com twitter.com

Seguim amb la idea de publicar a aquest blog tota la informació pública que ens arribi, un dels fonaments de la democràcia és una ciutadania ben informada. En aquest cas podeu trobar el nou pla per a l’estalvi d’aigua pdf (que nos ha facilitat la premsa) i un comunicat de contestació que ens ha enviat el PP-UMP . Dos documents interessants per reflexionar sobre un tema molt important el consum i subministrament d'aigua potable.

Com sabeu un dels temes que més ha sortit aquest estiu a la premsa ha estat el del subministrament de l’aigua a partir del ban d ena Francisca, que pel que sabem va ser un regal enverinat que li va deixar Joan abans de anar-se de vacances. Hem parlat del tema a Qui governava? i  Propi dels germans Marx .

El tema va seguir amb la roda de premsa que va fer el batle Joan Cerdà  en la que va presentar el nou pla per a l’estalvi d’aigua  . Pot ser una bona iniciativa si es deixa fer feina de manera independent als técnics , cosa que fins el moment no ha succeït.  De moment és ua idea molt general i ja Joan Ramón Veterà  ha trobat unes quantes puntualitzacions que fer molt interessants:

-La salinització dels pous de Gotmar va començar l'estiu de 1984, fa 23 anys.

-La xifra de 3,5% mes de cabal no es certa, més be s'ha reduit el cabal extret de l'aquifer de Gotmar.

-El Pla General del Municipi de Pollença( BOCAIB 140, 16.11.90, Pagina 29) preveu una disponibilitat de 300lts per habitant, on s'han de preveure els consums  tambe dels turistes, per el que no se perque s'escandalitzen per el consum de 285 lts. per persona, per altre part no se com ham calculat aquestes dades i sobre quin numero de població.

-L'Ajuntament no porta endavant el pla de substitució de peces "K" , escomeses i canonades velles a Pollença, on es perd devers el 32% de l'aigua injectada a la xarxa d'aigua potable. En quan al consum de 3000m3 mensuals ?, deu voler dir bimensuals, l'Ajuntament es el primer consumidor irresponsable (Darrer consum del Poliesportiu, 3500m3 en menys d'un bimestre)

 

 El PP-UMP  també va fer un comunicat de premsa que podeu llegir a continuació i que es resumeix en el paragraf final: “ Creiem que aquestes declaracions, com sol ser habitual en el Sr. Cerdà, són per a vendre fum, per a desviar l'atenció, tot el que ha anunciat no és res de nou, ja hauria d'haver-se executat sota la seva responsabilitat, i respon simplement que ara sembla que han estat treballant tot l'estiu en aquest “pla estratègic”i acaben de regressar de vacances, àdhuc ningú s'ha posat les piles.”

 Imatge d'una pagina molt interessant Agenda Local 21

Pdt. Properament parlarem de la Junta General d'EMSEr ( s'acumulen els temes).

A continuació COMUNICADO DEL PP-UMP REFERENTE A LAS DECLARACIONES DEL ALCALDE EN TORNO AL PROBLEMA DEL AGUA Y SUS SOLUCIONES.


Vistas las manifestaciones del alcalde J Cerdá referente al problema del suministro de agua y sus soluciones de cara al futuro, y como grupo político que ha llevado la gestión de la empresa municipal EMSER durante la legislatura anterior ( y en estos momentos teóricamente al menos desde el punto de vista legal la sigue llevando ya que a fecha de hoy no se ha celebrado aun la junta general que debe elegir los nuevos miembros del consejo de administración, por tanto desde el punto de vista jurídico en el registro mercantil aun constan los miembros anteriores) queremos hacer las siguientes puntualizaciones:

 

-Las pruebas en los 4 pozos de la zona de Son Vila se hicieron el año pasado, en verano, donde se vio la necesidad de instalar los filtros modulares, debido al grado de turbidez que presentaba el agua, tal como consta en el informe técnico al cual se dio cuenta en le consejo de administración del 3 de mayo de 2007, consejo al que se llevo el pliego de condiciones para la instalación de un filtro para uno de estos pozos, con un valor de 22.273€,  aconsejando en el mismo informe técnico que se instalasen en el mes de julio, por tanto ya podrían estar instalados ya que se había realizado la contratación correspondiente y la partida presupuestaria estaba habilitada.

 

-Por otra parte las obras de la segunda fase de reducción de perdidas de agua se tenia que haber realizado en el 2006, esta obra tenia una subvención del consell y se licitó en el ejercicio del 2006, se adjudicaron a la empresa Crespi sl, y a fecha de hoy no se ha hecho ni el replanteo de la obra, las obras las tenia que realizar el propio ayuntamiento y no la empresa municipal, en manos de UM y del actual alcalde J Cerdá, en la liquidación de los presupuestos del 2006 se puede comprobar que de  la partida habilitada para esta inversión se han gastado 0€, y se ha tenido que habilitar otra vez en el ejercicio 2007 la totalidad de la partida presupuestaria, por lo que si no se ha hecho esta inversión es por la inoperancia del regidor de urbanismo además, peligra que, por la falta de justificación de esta obra se pierda la subvención del consell.

 

Creemos que estas declaraciones, como suele ser habitual en el Sr. Cerdá, son para vender humo, para desviar la atención, todo lo que ha anunciado no es nada nuevo, ya tendría que haberse ejecutado bajo su responsabilidad, y responde simplemente en que ahora parece que han estado trabajando todo el verano en este “plan estratégico”y acaban de regresar de vacaciones, aun nadie se ha puesto las pilas.

Comentaris

fralokus

Re: Nou pla per a l'estalvi d'aigua.

fralokus | 26/03/2008, 15:47

ha, ha, sembles el gendarme espia britànic de la sèrie de TV3 "Alló Allo´", que creu que sap parlar francès.

no te importa!

holaaa!!!!

no te importa! | 26/03/2008, 15:08

kom esteuu?¿?¿?¿

esperu ka us agradi llegi aket text pk es un aburrimen kom busaltres ka sou uns aburrits i uns prongats

apa ia us aburrireu sols pk
am mi noo!!!


apa dws!!!!!

burricassus mira ka perdre el tems dakesta manera.....

bexitusss!!!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb