URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Via de destrucció massiva

Alternativa | 03 Setembre, 2007 06:02

Molt trista és la notícia que podíem llegir aquests dies als diaris UH. i DdB. La “desitjada” segona fase de circumval·lació, “després de quaranta anys”(serà un símil catòlic?), serà una realitat.

La via de destrucció massiva, com m’agrada anomenar-la, aquella a qui els diaris clamen la bondat, que era desitjada per tots, aquella mateixa carretera que s’ha carregat la zona verda del Pinaret, que ha dessecat gran part de la zona humida de l’Ullal, que ha arrabassat cents de pins de Gotmar, que ha tapat les fonts ufanes de l’Ullal. Aquella mateixa que té un impacte visual i territorial molt gran i que no fa més que molestar als veïns.

Nosaltres, fa temps ja, varem presentar al·legacions i varem fer una campanya en contra. I més al veure el resultat de la primera via: excés de grandària, ceres entre carrils que obliguen a posar faroles dobles, lo que comporta una despesa increïble de llum, l’aflorament de multitud de xalets a costat i costat... Si la primera via és absurda, tenint en conte que tan sols s’usa uns mesos a l’any; la segona fase encara ho és més.

Ara caldrà peatonalitzar la primera línia del Moll perquè sinó quin turista passarà abans per la circumval·lació abans de passar per davant la mar? I si es peatonalitza els veïns hi podran passar, seguirà essent transitable. I els negocis?

Tot plegat és un absurd: perquè hi ha via alternatives, perquè només és per uns quants mesos a l’any, perquè és una tudada d’electricitat, perquè perdem una zona verda, una zona humida, perquè l’impacte territorial i paisatgístic és brutal, perquè és un atemptat ecològic, perquè permetrà construir-hi a banda i banda, perquè és molest pels veïns...

I s’intenta maquillar amb una campanya de premsa que va començar fa temps i que aquests dies continua per intentar crear una opinió pública favorable. Bon intent el del batlle, però nosaltres no caurem en aquests parany. Perquè diem que és un parany? Doncs perquè a sant de que ve sortir a la premsa dient que al 2008 s’acabarà de construir la via de destrucció? Tot plegat un absurd, la via, la notícia i la tàctica de Joan.

                                      Muntatge que va fer en el seu dia Garci. 

 


 

Comentaris

Pepe

Maurici

Pepe | 30/07/2008, 21:35

Gràcies per l'aportació Maurici, el tema dels panells el comentaré amb l'Associació de veïns de Gotmar, a veure que opinen. Ara el seu president ets de vacances i m'imagin que fins setembre no faran cap assemblea.

Era de preveure que aquesta circumval·lació es convertiria en un "circuit de carreres".

Crec que si que ens hem tornat bojos, a un territori molt limitat no es pot destruir d'aquesta manera, a vegades per guanyar uns pocs minuts i altres com és le cas per no aprofitar els carrers que ja havia fets.

Maurici

Via de destrucció massiva

Maurici | 30/07/2008, 20:24

Pepe, t'asssegur que els panells de metaclilat son quasi imperceptibles visualment, i si no, mira els que hi ha vora l'autopista de'n Mates a l'alçada de Son Jan, i, per altra banda si que aminoran notablement el renou: aturat-hi i passa al darrera, quasi increíble!
També ajudaria que les velocitats permeses fossin molt menors i que es fesin respectar: he vist motos circulant a més de 130 on hi ha limitació de 60, que a més hauria de esser com a maxim de 40 Km/h.
Ens hem tornat tots bojos?

Garci

Re: Via de destrucció massiva

Garci | 08/07/2008, 15:19

La circumval·lació nova no té trànsit ni a l'estiu. Hi heu passat? no hi ha mai ningú.

Pepe

Re: Via de destrucció massiva

Pepe | 08/07/2008, 14:27

La peatonalització serà un mar de taules i cadires.

Pepe

No el tinc massa clar

Pepe | 08/07/2008, 14:23

Bones Maurici, crec que hem estat l'únic partit que se ha mostrat públicament una vegada i altra també contra aquesta segona fase tal com s'ha fet. Varen fer al·legacions, plantejar alternatives més econòmiques i respectuoses i no varen aconseguir res. La majoria de la gent i els partits darrera s'han menjat la idea de que aquesta segona fase era imprescindible i que la vida a la primera línia seria a partir d'aquest moment meravellosa.

Amb el tema del renou m'entra depressió, on abans escoltava ocells ara només sent el renou dels motors, i al manco ha hagut la sort que a algunes parts de la segona fase encara han deixat pins que aminoren el renou.

El tema que dius dels panells de metacrilat transparent no es posa a les voravies laterals? No tinc el tema clar ja que no sé si l'impacte compensa el resultat, aquesta segona fase com la primera no tendrà massa tràfic nou mesos a l'any.

Maurici

Via de destrucció massiva

Maurici | 08/07/2008, 14:20

El que acaba de posar els pèls de punta és veure com els sempiterns rics i poderosos manejan els polítics com a titelles: Ara ja tenen la via de circunval-lació que els hi lleva gran part del transit de devant els seus pisos de luxe de devant la mar, però no en tenen prou, ara volen que els llevin tot el transit de vehicles.
Després de molts d'anys de tenir el privilegi de primera línia i per tant del millor negoci, ara que ja son rics i ja n'hi ha massa de cotxes devant ca-seva, idó que s'en vagin per darrera i així els pobres que no es pogueren comprar el piset devant la mar, ara que sofresquin tot el renou i molèsties que per aixó son pobres.
I que no és guapo aixó?
Qué importa a quin preu de destrucció de medi! quatre polítics ben untats, i envant!
fóra manies!
"Així anam destruïnt Mallorca" com deia una pintada que corregueren a esborrar per l'inauguració.

Maurici Espinar

Via de destrucció massiva

Maurici Espinar | 08/07/2008, 14:03

He estat durant molts anys lluitant en contra d'aquesta via de destrucció massiva, amb molt poca gent que em fes costat.Ara, supòs que al veure la gran destrossa que han fet, surten algunes veus de protesta a la fí. Llàstima que el gran mal ja està fet!. Però, si l'altra gran "idea" dels nostres polítics és desmantellar la carretera del Moll a Alcúdia resultarà que la pota Sud és inútil i per tant també es pot desmantellar...
Mentres, el renou que genera la nova via és immens: Meam, que no podrien posar, igual que s'ha fet a l'autopista d'Inca i ronda d'Alcudia, uns panells d'aquests de metacrilat transparent al llarg de les voravies centrals per aminorar-lo??
Pot ser algún polític tendrà més d'una neurona al cervell..

Francesc Bibiloni

axò de les obres

Francesc Bibiloni | 03/09/2007, 18:59

Això de les obres me recorda un poc a les magnes construccions dus emeperadors romans que feien fer Estadis, Arcs del Triomf i coses així per que la gent les recordàs per la posteritat, jeje pentura és la seva idea, que tothom que vagi de Pollença a l'exterior o dus altres pobles passin per nar a qualsevol banda hi vagi per l'autopista Matas, que ja se quedarà amb u nom crec...
Per que hem de reconéxer que aquesta autopista mos ha dexat ben aïllats, i lo que faran a nu moll també aïllarà molta gent.

Pepe

Bananes

Pepe | 03/09/2007, 17:28

Enguany pens que s'ha donat un pas més cap a l'ALCUDIARITZACIÓ amb la proliferació d'activitats amb motores a la platja; "bananes" i similars. Una monarquia bananera.

Joan

Re: Via de destrucció massiva

Joan | 03/09/2007, 16:37

M'estimo més no comentar rés damunt aquesta qüestió, ja fa temps que "u Moll" és dirigeix cap a l'ALCUDIARITZACIÓ a marxes forçades, i és una llàstima perquè nosaltres no hauríem d'haver caigut a n'aquest parany del HAPPY MONEY destruint un paissatge irrecuperable. Ells van fent i nosaltres ens anam acostumant acostumant i ja no ens adonam del Kaos on ens han aficat. Puerto Pollença no és una meravella, és horrible i no té ni una mica d'encant. Tot s'ha fet a l'aviada i sense seny. Però que i farem així sóm , així són. Salut

Pepe

Puerto

Pepe | 03/09/2007, 15:34

Hola Alvaro comparto tu opinón de que el Puerto de Pollensa es una joya y que la primera fase de la circumvalación es una aberración por excesiva. Pienso que antes de grandes planes de peatonalización (hay que ver lo que les gusta a esta gente las grandes obras) lo que hay que hacer es acabar con la renovación del alcantarillado del Puerto, cumplir la ordenanaza d eocupación de la vía pública, poner orden en el puerto...

Garci

Re: Via de destrucció massiva

Garci | 03/09/2007, 11:08

He llegit la notícia del Mundo sobre la regeneració de la platja de cala Barques. Esper que sigui una broma que duguin arena del fons del mar. Lo únic que fa és mal a l'ecosistema marí i tanmateix en el pròxim temporal se'n nirà tota. Les platjes tenen un equilibri natural. I Cala Barques, per molts diners que suposadament se perden, te el seu nivell estable així com està ara. Es clar, els diners manden, però ja s'explota suficient amb sombrilles i amaques. Deixau fer les platges i les costes JA!!!
Si voleu llegir la notícia pitjau sobre l'enllaç de l'últim comentari den Pepe.

Alvaro Benavides

DAJAR EL PUERTO COMO ESTA

Alvaro Benavides | 03/09/2007, 08:51

Es mi modesta y a lo mejor molesta opinión. El Puerto de Pollensa es la maravilla de Mallorca, el centro principal de la calidad, lo "en lo que cabe" más conservado que tenemos. No lo toqueis. Incluso la nueva via hasta la Base en una aberración. Vale la pena aguantar un poco las molestias que destruir lo importante. Poco a poco perderá su encanto. No toqueis Puerto Pollensa¡¡¡¡¡¡¡¡¡ Muchos os lo agradecerán.

Pepe

Peatonalització

Pepe | 03/09/2007, 08:00

Si es parla de peatonalització un pensa en un agradable passeig, amb nins jugant a parcs infantils (no és un somni a HGijón l'he vist), un carril bicicleta...
Però després la ralitat és un mar de taules i cadires.

fralokus

Re: Via de destrucció massiva

fralokus | 03/09/2007, 07:56

Plena de taules i cadires o quiosquets.

Garci

Re: Via de destrucció massiva

Garci | 03/09/2007, 07:03

Cal dir, que en principi la peatonalització de la primera línia pareix una bona idea. Però ja veurem com acaba.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb