URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Poques respostes (Junta General d'EMSER)

Alternativa | 04 Setembre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

El dimecres 29 va ser la Junta general d’EMSER (Empresa Municipal de Serveis de Pollença) que és el Ple de l’Ajuntament, encara que no funciona com un ple ja que només es pot parlar de temes d'EMSER. Per exemple no vaig poder demanar pel tall d'aigua de la Cala ja que el subministrament d'aigua el fa  Aigües  de Cala Carbó i no EMSER ( però no paseu pena faré les preguntes al ple de Setembre).

Al primer punt de balanç  de l’empresa fins 31 de desembre de 2006 l’equip de govern va mostrar seu desacord amb com havia portat l’empresa el PP ( és realment curiós veure com UM-UNPI es desmarca de  l’anterior legislatura) mentre el PP va dir que la situació que s’havien trobat ells encara era pitjor. M'han comentat que UM-UNPI es va dedicar a boicotejar al PP el darrer any per simples motius electorals, aquesta és la tristor d'aquestes formes de fer polítiques de fotografia, inauguració i populisme.

Al segon punt es va nomenar el Consell d’Administració; Joan, Biel, Rafel Siquier, Margalida Melià i Joan Comes (només podia haver un representat de l’oposició) Vaig demanar, aprofitant la possibilitat que dona l’article 15 dels estatuts d’EMSER, que el President O sigui Joan ens convidi  a les sessions del Consell per poder opinar . Ja veurem que fa.

Després varen venir els plecs i preguntes, on vaig contar amb la inestimable ajuda de Joan Ramón Veterà per demanar una bona bateria de temes. L'actitut de Joan la veritat que deixa molt que desitjar tant quan feia les preguntes com en la seva resposta, "s'estudiaran", quan havia preguntes que podia respondre directament per exemple.

"Al seu programa electoral parla de replantejament d ela funció d’EMSER, es podia dir a ques es refereix exactament "

Després de que Biel Cerdà (PSM) en teoria el futur regidor delegat d'EMSER digués que contestaria a alguna pregunta, Joan es va dignar a contestar i  va dir que es referia a agilitar i millorar el servei als ciutadans.

A la fi veig poc respecte per part del batle a les opinions, precs i preguntes de l'oposició, un respecte que només pot solucionar la presència de públic o la retransmissió dels mateixos.

De moment pocs canvis en el tema del subministrament de l'aigua, l'equip de govern espera que la dessaladora, una solució molt cara, ens arregli tots els problemes. En aquest tema tampoc he vist el teòric caràcter esquerra d'aquest equip de govern.

Serveis bàsics com l'aigua no s'han de deixar en mans de la iniciativa privada i experiències com les elèctriques, telefònica o el mateix subministrament d'aigua a llocs com Califòrnia són bons exemples.

Fotografia de http://www.patrimoniocastillayleon.org/leon/temas/patnatural/agua.htm 

 

 

A continuació podeu trobar preguntes, plecs i alguna resposta que varen donar.

PREGUNTES.

- Si el senyor batle ha dit que el tema de l’aigua era prioritari per què s’ha tardat tant de temps en triar un regidor delegat d’EMSER?

 Joan va dir que tot havia funcionat perfectament sense delegar. Jo vaig pensar que podia pensar el mateix quan es varen aprovar cinc dedicacions exclusives

- Al seu programa electoral parla de replantejament d ela funció d’EMSER, es podia dir a que es refereix exactament

 Ja he dit que es referia a agilitar i millorar el servei als ciutadans, no va especificar com

- Quines mesures s’han  pres des d’ Emser, o l'Ajuntament de Pollença per portar a la practica la instal·lació de comptadors individuals als edificis de mes d'una vivenda? (Decret 55/2006 de 23 de juny de la Conselleria de medi Ambient)

Sense resposta 

- De les conduccions principals com la Can Puig o de Ternelles a Pollença s’ha  rgistrat al Registre de la Propietat  la servitud d’aqüeducte.

Sense resposta

 - Per què no s'aplica a les obres de les noves conduccions, la directiva CE que obliga a que el subministrament als abonats sigui directe sense passar per la cisterna.

Sense resposta

- Quin criteris hi ha pensats per a les futures tarifes d'aigua?

Sense resposta

- Habitat a efectes formals té un comptador qeu consumeix 1m3 ( té pou i dessaladora). L’Ajuntament a informat a Hisenda d’aquest consum d’aigua i que no paguen el cànon variable?

Sense resposta

- Per què no s’aplica la llei d’aigües i es compra aigua a intermediaris?

Sense resposta

 

PRECS.

( al punt de l’elecció del Consell vaig fer el plec de que  en fonament a l’article 15 dels estatuts d’EMSER el President em conviden a les sessions del consell).

- Estudiar la possibilitat d'unir la canonada de l'eix transversal de Mallorca, que passa per Sa Pobla, fins a Son Vila. Aquest projecte de portar aigua de la dessaladora de Palma, Sa costera i altres indrets es va fer la legislatura 1999-2003, però es va descartar la legislatura 2003-2007 per el PP, tal volta per justificar la dessaladora d'Alcudia.

- Actualizar la plantilla, els mitjans i perfeccionament professional del personal d’EMSER .

- Considerar la conveniencia de que EMSER assumeixi la gestió de les platges dle municipi.

- Construir una nova seu d’EMSER  al polígon industrial ja que l’actual és totalment insuficient

El PP va centrar les seves preguntes en denunciar el boicot a les seves propostes de final de l'anterior legislatura ( com els filtres de Son Vila) i a demanar com es que s'havia tardat tant en convocar la Junta General.

Comentaris

Pepe

Paciència

Pepe | 05/09/2007, 22:33

Insistència i paciència, i els mateixos hauran de donar contes als ciutadans

Garci

Re: Poques respostes (Junta General d'EMSER)

Garci | 05/09/2007, 22:02

Hi ha forat?
Sense resposta.
Que fareu per arreglar-ho?
sense resposta.
eooo...que sou robots???
sense resposta.
Voleu piles???????
sense resposta.

En fi, han aconseguit el que volien, cabrejar-me i deixar-me igual que quan he vengut, desenganat i fotut. Saps que en saben aquest de fer política. Unes vegades: s'està estdiant, unes altres: sense resposta...que és de fàcil ser polític sense vergonya.

Pepe

Altra similitut

Pepe | 05/09/2007, 21:50

Curiosament avui el PSOE parlava de fer una auditoria a diverses empreses públique;, la televisió autonòmica IB3, la Fundació Illesport, l’Institut Baler de l’Habitatge (IBAVI), l’Institut Balear del Turisme (IBATUR... i acusava al PP d'utilitzar les empreses públiques per ocultar forats...

Garci

Re: Poques respostes (Junta General d'EMSER)

Garci | 05/09/2007, 21:16

Gràcies per la informació. O sigui que hi ha un gran forat. I si hi ha un forat hi ha un problema. Tot vessa per tots els costats. No volies brou(deutes) idò tassa i mitja! Lo que hauries d'explicar això de que el PSOE ho va crear amb la idea que no anés bé.

Hans

Forat

Hans | 05/09/2007, 19:47

Sembla ser que lo del "Forat" esta relacionada amb la recollida de fems, la recollida de voluminosos, la deixelleria... Es a dir, EMSER es va muntar amb l'idea pèrfida del psoe per4que no anas be. Ha de pagar totes les despesses però no reb el dobers de l'Ajuntament quan toca. Lo de l'aigua va be, però no s'han modificat les tarifes fa 8 anys i no hi ha res clar de qui ha de pagar les inversions per modernitzar la xarxa d'aigua de... 1932

Garci

Re: Poques respostes (Junta General d'EMSER)

Garci | 04/09/2007, 19:46

Jo també estic d'acord, lo que dona diners privatitzat, i després se queixen de que EMSER te un forat increible, que per cert no se si és cert o no.
Crec que la gestió pública pot garantir la qualitat i a meés pot abaratir els preus i fer-nos guanyar diners al comú dels ciutadans.

Joan Ramon

Aigua, un bé escas...

Joan Ramon | 04/09/2007, 19:43

L'aigua un bé escas , deia la campanya.
Llastima que no s'ho prenguin enserio els governants.
crec que en aquesta "crisi" s'ha demostrat que preocupa més vendre fum a la premsa que fer una gestió seriosa per la majoria dels represnentants polítics municipals.

Pepe

Platges

Pepe | 04/09/2007, 18:36

Estic d'acord Hans pens que una gestió pública el més completa possible sense interferències polítiques és la millor solució.
A la Junta vaig demanar que es considerés la conveniència de que EMSER assumeixi la gestió de les platges del municipi. Actualment es perd una bona font d'ingressos per l'Ajuntament. No tinc res contra l'Associació de Veïns però pens que els doblers qeu surten d ela platja haurien de tenir una millor finalitat que coleccions d'art, festes i repartiments subjectius.

Hans

Empresa municipal

Hans | 04/09/2007, 18:09

Crec que una estructura i funcionalitat racional de la Empresa Municipal seria: Assumir , a mes del subministrament de l'aigua potable per a tot el Municipi i la recollida de fems, la gestió del clavegueram, platges i jardins públics

Pepe

Aigua

Pepe | 04/09/2007, 17:58

Curiosament el tema de l'aigua desperta molt poca passió als comentaris, i això que és un servei bàsic de l'Ajuntament amb nombrosos problemes i un futur negre. Em dona la impressió que som com una granota que si la fiques en aigua i la vas encalentint poc a pos s'arriba a morir escaldada sense assabentar-se.
Ara mateix a ca meva haurem de canviar uns quants radiadors per que han sofert la salinitat de l'aigua, quantes electrodomèstics s'espenyen per culpa d'aquesta aigua...
Per nostra part consideram aquest tema bàsic i continuarem fent feina .

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb