URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Les primeres setmanes de la Conselleria d’Educació

Alternativa | 05 Setembre, 2007 05:33 | facebook.com twitter.com

 

Aquí tenim un nou article de la nostra col·laboradora, ja habitual, Maria Antonia Valdivielso, Toñi, on analitza els primers dies de la Conselleria d'Educació, un àrea que hauria de ser clau en el nou govern i de nostre futur.
 Diversos estudis assenyalen que el nivell de formació de la població balear es 'extraordinariament baix per a una economia amb el nivell de riquesa de les illes'. Patim una baixa dotació de les transferències educatives, a més d'un altissím nivell de fracàs escolar
 
Les primeres setmanes de la Conselleria d’Educació 

Dilluns dia 3 de setembre, la premsa va recollir la dimissió de la cap de gabinet de la Conselleria d’Educació, Catalina Morer Mora. S’ha dit que l’abandonament del càrrec respon només a raons estrictament personals, però és sorprenent que na Catalina Morer deixi la Conselleria quan just comença el curs que és, òbviament, el moment de més feina per als encarregats d’Educació.

Esperant que el temps demostri les causes reals d’aquesta dimissió, el que és cert és que la Conselleria d’Educació no ha començat el seu recorregut amb bon peu, i això que érem molts els que teníem esperances en una Consellera que conec el món educatiu des de dins i que compta amb una més que ampla experiència. Malgrat això, certes actuacions seves han resultant com a mínim preocupants. Es podria fer un breu resum:

1.      Davant de l’abandonament i el robatori de les restes d’un artesonat del segle XIV, na Bàrbara Galmés, enlloc d’assumir la seva responsabilitat o, almanco, demanar disculpes i oferir una explicació, va venir a dir que les restes no tenien cap valor. Per què és tan difícil que un polític reconegui que una cosa s’ha fet malament? Crec que molts votaríem de per vida a un conseller que demani disculpes i reconegui una equivocació pròpia!

2.      L’adjudicació de les interinitats dels mestres d’educació primària i dels professors d’ensenyament secundari va recordar els pitjors temps de quan encara les Illes Balears eren territori del Ministeri d’Educació i Ciència. No m’estendré en explicar què va passar (els diaris ho han recollit puntualment, especialment el d’un grup editorial que està desitjant dur a la seva portada qualsevol actuació censurable duta a terme pel l’actual govern), però basta dir que divendres 31 d’agost, a les dues de la matinada, s’acabaven d’adjudicar les darreres places. Això només va ser la culminació d’una setmana amb moments de veritable caos. És cert que pagar 6.000 euros diaris per llogar l’Escola d’Hoteleria de la UIB, com sembla que havia fet el PP els darrers anys, representa una despesa injustificable, però d’aquí a què els interins visquin l’adjudicació del seu lloc de feina en unes condicions deplorables hi ha una bona distància.

3.      Ja he tractat en una altra ocasió la gratuïtat dels llibres de text, la proposta estrella de la Conselleria, i per tant ara  no hi tornaré, però he de dir que el sistema de subvenció proposat sembla tan complicat i ofereix tantes zones d’ombra que no m’estranyaria que, el proper curs, els centres educatius comptassin amb director, secretari, cap d’estudis… i cap d’intendència, encarregat de l’avaluació de l’estat dels llibres de text.

És veritat que tal vegada valorar la feina de la Conselleria d’Educació pel que s’ha exposat fins ara és un judici fet massa aviat, però no seria estrany que la decisió de na Catalina Moner de dimitir pugui tenir que veure amb aquestes actuacions i d’altres que no coneixem. El pas del temps ens dirà si la cap de gabinet s’ha anat per raons personals o professionals.

Acudit de la huella digital 

 

 

Ja sabeu que si voleu col·laborar enviant-nos escrits, idees o propostes...estarem encantats de rebrer-les i publicar-les en aquest bloc, per tal de que sigui més obert i participatiu i que totes les idees i tenguin cabuda. Així que ja sabeu, si voleu participar escrivint articles o fent-nos suggerències: eurxella@yahoo.es

 

Comentaris

Garci

Re: Les primeres setmanes de la Conselleria d’Educació

Garci | 19/09/2007, 09:33

Molt bé! aquestes escoles haurien d'estar prohibides. Estic convençut de que no pot ser bo tenir separats a nin i nines. Si això se demostràs en prou arguments se podria demanar que no puguin donar classes. I menys nins i nines sortirien adoctrinats.

Toñi

Al.leluia!

Toñi | 19/09/2007, 08:34

A la fi una bona decisió de la Consellera d'Educació. Han fet endarrera la subvenció als centres de l'Opus. Qui vulgui que els seus nins no es contaminin compartint les aules amb les nines ho haurà de pagar de la seva butxaca. Crec que tots ens hem de felicitar per aquesta boníssima notícia, notícia, per cert, que vaig veure publicada a El País d'ahir però no al Diario de Mallorca. Té n'Andreu Manresa informacions que no té la premsa aquí, o és que la notícia no interessa als mitjans locals?

Pepee

Plantilla

Pepee | 07/09/2007, 11:56

A favor de l'actual conselleria hem de dir que l'IES de Pollença per primera vegada en la seva història no només té tota la plantilla de professors que havia demanat sinó mig més.

Garci

Re: Les primeres setmanes de la Conselleria d’Educació

Garci | 05/09/2007, 17:30

Per cert, com sempre molt bé l'article. Per cert Toñi, te veia més propera al PSOE, però amb l'article començo a dubtar.

Garci

Re: Les primeres setmanes de la Conselleria d’Educació

Garci | 05/09/2007, 17:23

Jo tampoc me'n refio del Mundo si no pots contrastar la informació amb un altre mitjà. No dic no estiguin tots manipulats, però entre tots en fas un.

turgut

Re: Les primeres setmanes de la Conselleria d’Educació

turgut | 05/09/2007, 14:22

Nomes he vist aquesta noticia
http://www.elmundo-eldia.com/2007/09/05/illes_balears/1188943200.html
Esperarem que surti a tots els diaris per sabre que hi ha de cert

Garci

Re: Les primeres setmanes de la Conselleria d’Educació

Garci | 05/09/2007, 11:56

La veritat és que em sembla saber de que xerres, però no he vist cap notícia al respecta. Si és així de simple, si és ara no però ara ja si...això seria molt trist.

turgut

hospital

turgut | 05/09/2007, 11:11

Hola, se que no es un post al lloc adient. Ademés és un tema que he seguit molt d'alluny. El que si se es que seguit veia noticies d'un frare d'un monestir que no se ni que nom, però be en feia de manifestacions i mogudes perquè no se li fes l'hospital dins ca seva. I ara resulta que veig una noticia que ja ha dit que si, que ara li va millor, que qui fa el que pot no està obligat a mes. La coherència per bandera.

Fabián

Re: Les primeres setmanes de la Conselleria d’Educació

Fabián | 05/09/2007, 07:10

Creo que también ha habido problemas con los profesores de Religión que, por primera vez, ha realizado la Consellería. Lo he leído en la Última Hora, periódico partidario de quienes gobiernan (y que no fueron elegidos por los votos sino por los pactos - intereses - entre los partidos no elegidos por los ciudadanos)

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb