URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Supermodel

Alternativa | 07 Setembre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Ràbia, sent ràbia al veure tantes i tantes noies somiant per ser models. Aspirant a ser vistes i admirades damunt tarimes i passarel·les, a ser víctimes d’objectius de càmeres de fotos. Desitjant ser un objecte, un maniquí al que posen uns draps i li diuen camina fins a la línia, somriu, fes una volta, no somriguis, mou més el cul. Robots al servei d’una indústria feta per al consum desmesurat, que canvia cada tres mesos per produir i produir cada cop més i així canviar l’estètica mundial cada poc temps.

Elles només són cossos obsessionats amb la perfecció sense saber que la perfecció no existeix.

Cossos infeliços a la recerca de l’estereotip, ments engarjolades per tanta i tanta merda que els venen de petites. Cartells, revistes, programes... tots els agents possibles bombardegen els seus cervells per a crear petites màquines de consum i dieta per estar “guapa i a la moda”.

Nines abocades a la malnutrició i a la gana per tal d’arribar un dia a ser “la més guapa”, a poder desfilar i sentir-se “les reines”. Cossos abocats a un destí natural al que es neguen a arribar amb cremetes i  obsessió. Ments que un dia hauran d’acceptar que el cul ja no és a l’alçada “correcta”, que les mames ja no són perfectes i han caigut, que la pell no és tan fina i que les faccions s’endureixen. Ments que hauran d’acceptar que el pas del temps deixa empremta en l’esser humà.

Tot ofert i fomentat en la televisió. Tu sí. Tu no. Llàgrimes de somnis esfumats. Nines destrossades perquè el presentador de torn els ha dit que van mal vestides, que no donen la talla, o que simplement no valen per ser models.

I qui són ells per dir tu si o tu no? Doncs els mateixos que són culpables d’esclavitzar a aquestes i moltes d’altres nines des de que neixen fins a d’irremeiable caiguda corporal.

Imatges de http://www.genciencia.com/ i www.cuatro.com

 


 

 

Comentaris

Garci

Re: Supermodel

Garci | 10/09/2007, 13:04

És la societat en general qui accepta els rols a jugar en aquesta vida. Qui dicta sentència sobre lo que està bé i lo que no. Però qui dicta les normes que la societat s'encarrega de seguir i jutjar son els grans poders econòmics que s'enriqueixen a través de tot això.

Pepe

Re: Supermodel

Pepe | 10/09/2007, 09:14

Bon dia Toñi, tens tota la raó, la pressió social és molt forta en aquest sentit, però tot comença la publicitat, televisió, cine.... Tot es fonamenta en la por de que si no ets de determinada manera estàs condemnada a fracassar en la vida.

Toñi

Supermodel

Toñi | 10/09/2007, 07:56

Tot el que deis està molt bé, però moltes d'aquestes nines de Pollença a què us referiu veuen a casa seva "models" com el de la seva mare o les seves germanes grans, que viuen a dieta permanent o que estan obsesionades amb el seu pes. S'ha d'anar molt alerta no només amb la televisió sinó amb el propi entorn familiar i, per descomptat, amb les amigues, que són les més dures quan es tracta de jutjar qui està magra o qui ha engreixat un kilo. Per desgràcia, en aquest sentit som les dones les primeres enemigues d'altres dones.

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 07/09/2007, 11:14

Tal volta aquests fets ens demostren que actualment la nostra societat a deixa't perdre alguns valors i va una mica perduda.
Quan ens preocupam més de la imatge exterior que de la propia salut, cosa falla.
I trob que denunciar aquestes fets és una obligació, no vostra, sinó de les autoritats sanitaries.
Salut

Pepe

Re: Supermodel

Pepe | 07/09/2007, 10:49

Ja veurem Turgut, al tema de la salut ha hagut molt poca implicació municipal fins ara i amb aquesta tradició i pocs duros...

fralokus

Re: Supermodel

fralokus | 07/09/2007, 10:44

L'anorèxia no just destrossa persones, també destrossa famílies i us ho dic per experiència personal.

Garci

Re: Supermodel

Garci | 07/09/2007, 09:46

Podria haver escrit coses com que s'ha de prohibir aquest programa perquè inculca idees que indueixen al consum, a les malalties alimentàries, que crea estereotips i que això és dolent per una societat cada cop més global.
Podria haver dit que és una vergonya que se facin programes com aquest, i més trist que la gent els miri.
Que és asquerós que la mesura de que les models hagin de tenir un mínim de grassa corporal(que estiguin sanes) crei un rebumbori tan gran que tots els mitjans de comunicació en vagin plens.
Tot aquest món de la moda està podrit. Però és una indústria perfecta que se retroalimenta:crean la moda, crean la roba, els estils de vida, les talles...i cada cert temps a canviar un poc perquè tot segueixi igual.

P.D:on vas ambaquest jarsei, és de la temporada passada!!!???

turgut

Re: Supermodel

turgut | 07/09/2007, 09:41

És un tema important, en que crec que tothom hi està d'acord. Per tant crec que seria fàcil de moure, mans a l'obra.

Pepe

Opinió

Pepe | 07/09/2007, 08:14

Per desgràcia aquest problema de la malnutrició, bulímia, anorèxia... és massa freqüent entre els adolescents de Pollença. Una proposta que teniam a nostre programa i que portarem al ple dins un conjunt de propostes de salut és
- Elaborar programes de prevenció de la població contra els efectes de modes i campanyes de publicitat enganyoses que promouen models de consum irracionals, canons de bellesa malaltissa o el consum de medicaments.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb