URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Son Espases, el moment de les decisions.

Alternativa | 13 Setembre, 2007 06:00

Ens ha arribat aquests comunicats i convocatòries de la Plataforma Salvem La Real i del GOB. El govern s’enfronta a la seva primera decisió important, seguir o no la construcció del nou hospital a Son Espases.

Aquest tema va quedar molt obert al pacte de govern que va signar el BLOC:Paralitzar les obres de Son Espases i analitzar la situació econòmica, jurídica i patrimonial per tal de comprovar la factibilitat de construir un nou hospital al solar de Son Dureta” i ara arriba el moment de prendre una decisió política complicada.

La veritat que el tema de les herències polítiques et dona una sensació d'impotència total, ara mateix a Pollença em sent totalment decebut  per no poder revocar llicències que es van donar a Formentor o a Can Botana a la Cala, ja no parl de l'herència de la urbanització de Cala Carbó.. Llicències més que dubtoses però que una vegada donades només es poden revocar amb milions. Ja contarem aquests casos amb més detall, encara no he perdut totalment l'esperança, ja que contam amb la ajuda de bons advocats, però ara mateix veig que el tema està molt complicat.

L'urbanisme i les lleis urbanístiques és clar que fomenten l'especulació i el benefici d'uns pocs a costa del perjudici de la majoria. Gent que guanya milions només amb la requalificació d'uns terrenys sense produir res positiu per la societat més que la destrucció de paratges que nostres fills ja no podran contemplar més que en fotografia. 

Comunicat  La Real, 11 de Setembre de 2007

 Des de la Plataforma Salvem La Real vos comunicam que el proper divendres 14 de setembre, hi haurà una concentració davant el Consolat de la Mar a les 19h. Aquest acte el convoquem per recordar als nous governants que seguim lluitant. El nostre objectiu és clar: evitar la destrucció de Son Espases i el conjunt històric de La Real.

A través dels mitjans de comunicació es deixa entreveure que el nou govern no té massa clar què fer, fins el punt que es plantegen seguir amb la construcció del nou hospital de referència a Son Espases. Demanem als governants que facin un acte de responsabilitat i defensin ara, allò que defensaven quan estaven a l’oposició, i que siguin coherents i respectin la decisió dels seus votants. Ara, és l’hora de demostrar que no tots els polítics són iguals, i que les promeses electorals són alguna cosa més que simples paraules.

Convidam a tothom a participar d’aquest acte per fer sentir la nostra veu i demanar “valentia i responsabilitat” a un govern per tal comenci amb bon peu!

Vos hi esperam a tots!!!!

CAMPANYA PER SALVAR SON ESPASES

SIGNA I PASSA-HO !

NOMÉS ET DEMANAM 15 SEGONS DEL TEU TEMPS PER SALVAR SON ESPASES

Avui mateix el GOB ha posat en marxa una nova campanya en defensa de Son Espases (Palma) amb l'objectiu d'evitar la construcció del complex  hospitalari a aquests terrenys

Per això s'ha dissenyat un petit espai web amb informació sobre Son  Espases, una àrea rural amenaçada d'urbanització. L'espai inclou un escrit que amb un "clic" de ratolí s'enviarà a les administracions que  poden evitar la destrucció de la zona, en concret el Govern, el Consell,
l'Ajuntament de Palma i la Conselleria de Sanitat.

Si ens vols ajudar, visita la plana, introdueix el teu nom i número de DNI i clica sobre el botó "enviar". Total, menys de 15 segons per col·laborar en la nostra reivindicació. Aquí tens l'enllaç:

http://www.gobmallorca.com/sonespases

 

 

També ens ha arribat la següent petició a fer a la Banca March, si voleu més informació la podeu trobar a la pàgina del Lobby per la Indepèndencia.

 Si estau en contra de l'operació especulativa que vol destruir l'entorn del monestir de la Real amb l'excusa de l'hospital de Son Espases, podeu enviar aquest correu als màxims responsables de la BANCA MARCH. Passau-ho!
CARLOS MARCH, president de BANCA MARCH alba@corporacionalba.es
Fundación Juan March info@march.es


Distingit/da Senyor/a:
Com a mallorquí/na, vull manifestar la meva rotunda oposició a la construcció de l'hospital als terrenys son Espases, devora el Monestir de la Real (Palma), i que s'ha convertit en un pretext per part de persones sense escrúpols ni cap estimació per la història de Mallorca per poder especular iurbanitzar tota la zona.Des del meu punt de vista s'ha de descartar son Espases com a futura ubicació de l'hospital de referència de Mallorca, en considerar que la zona gaudeix d'un elevat valor patrimonial, com ho demostren lesreiterades troballes arqueològiques. D'altra banda, la seva situació a l'entorn d'un Bé d'Interès Cultural(el Monestir de la Real), que té una importància històrica i simbòlica excepcional que el relaciona directament amb la conquesta del Rei enJaume I i la figura de Ramon Llull, el descarta per a la gran construcció d'un complex hospitalari. Son Espases segueix essent unazona classificada com a sòl rústic i una àrea rural de gran valorpaisatgístic, gairebé ja l'unica que queda dins el terme municipal dePalma.
I per acabar, els terrenys on es vol construir l'hospital estan dinsuna zona de servitut hidrogràfica amb elevat risc d'inundació,informació que durant l'anterior govern es va fer desapareixer ambl'únic objectiu d'afavorir l'operació especulativa, amb absolutdespreci de les vides dels futurs pacients i treballadors del'hospital
Rebeu una cordial salutació
Nom i llinatges:>
DNI:
Correu:

Comentaris

Pepe

Tinc la solució

Pepe | 14/09/2007, 23:02

Francesc els polítics haurien de prendre nota de com el secretari de l'institut (al que coneixes bé) gestiona els recursos públics, ara parlariam de superàvit als comptes de l'Ajuntament. S'ha de tenir molt de cura amb les despeses públiques i actualment és una vergonya com es tuden els doblers. De aquesta gent que avui fa un parc i demà el desfà que hem de dir... I després es presenten com bon gestors.
Falta molt de respecte a la res pública.

Francesc Bibiloni

no ha passat res

Francesc Bibiloni | 14/09/2007, 20:03

Continuu diguent que lo de son espases és una gestió bruta, ja com se va adquirir la finca per sobre preu de mercar crec ( me vaig estimar més no lletgir-ho per qué me crisp ), però és que no u tiraran endarre, ja hi ha u fonaments i la hipoteca està servida, millor la ira popular que la empresarial.
De totes passades sempre m'agrada pensar en la gestió capital-política com a una empresa : si jo fos responsable d'una empresa i pagàs més de lo que he de pagar per un sòl, me fotrien defora, però miracles de la política, aquests gasten burrades amb u dobers de tots i no passa res.
Pepe, per les pròximes eleccions, postulau un nou tipo de política, oferiu l'alternativa a la democràcia, oferiu una política empresarial que pentura seràs batle en solitari jejeje

Pepe

7 anys?

Pepe | 14/09/2007, 16:01

El comentari de na Francisca el comentaré a l'article de la policia, Respecte al tema de l'Hospital, pens que fralokus té raó, i tampoc entenc molt bé com fan falta 7 anys per construir un Hospital.

Garci

Re: Son Espases, el moment de les decisions.

Garci | 14/09/2007, 11:24

Totalment d'acord. S'hauria de fer una consulta popular a veure que se fa. Però les opcions no han de ser 2 sinó 3: 1- Son Espases. 2-Son dureta. 3- Lloc alternatiu.

fralokus

Re: Son Espases, el moment de les decisions.

fralokus | 14/09/2007, 07:59

Doncs jo crec que ja arribat el moment de fer la primera consulta popular en aquestes illes, el Govern del senyor Antich és incompetent per partida doble en aquest assumpte, per no preveure les dificultats de la paralització del futur hospital i per no saber ara que ha de fer.

Un "Referèndum hospitalari" a nivell autonòmic seria la forma més democràtica de resoldre aquest jeroglífic, el Govern hauria d'exposar els fets tal com estan, si volem un hospital en 3 anys a Son Espases o esperar 7 anys per a reformar Són Dureta o un enclavament alternatiu, el Govern del senyor Antich s'ha equivocat en la seva promesa i per a incomplir-la necessita el permís de l'electorat, és una decisió en la qual hem de participar tots ja que sense excepció és una instal·lació d'un gran interès general i urgent, democràcia participativa.

Per cert, no entenc el dels 7 anys per a un enclavament alternatiu, quan a Menorca en menys de dos mesos van trobar lloc i van construir un preciós pavelló esportiu, naturalment són dues obres molt distintes però quan hi ha interès s'ha demostrat que les coses surten endavant.

FRANCISCA BENNASSAR

BLOC, PREOCUPACIO, POLITICS I SERENOS

FRANCISCA BENNASSAR | 14/09/2007, 07:46

Molt bon dia a tots:
El meu comentari d’avui el faré de primera hora perquè en marxo uns dies de vacances.
Ningú hauria d’estar preocupat pels comentaris que genera un blog. Si és així, en du a pensar amb el per què d’aquesta preocupació? No serà que el mitja de comunicació té molt a veure amb el resultat d’unes eleccions? S’està convertir aquest blog amb un mitja de comunicació per Pollença? Realment té tants de seguidors? Influirà sobre les persones d’aquest poble? Pot fer capgirar una opinió? Una idea? Un pensament? Un resultat electoral?
Pareix ésser, pel que conta en Pepe, que les respostes que generen aquestes qüestions preocupen a unes quantes persones interessades directament amb les mateixes. Serà perquè algú fa una comparativa amb alguna acció similar? (similar, o dic bé)
Tot això en dur a prendre la decisió, si no hi ha res de nou, això sempre és imprevisible, de canviar el meu vot a les pròximes eleccions i votar a Esquerra Unida, que fins ara, a demostrat sabre fer feina, tenir coherència, mostrar-se tal i com és i ser el més participatiu i informatiu de tots els grups que conformen aquest ajuntament.
Per cert, PP, Tomeu Cifre, preniu mostra d’aquesta oposició, despertau! Si, si , despertau, encara no vos hem sentit i volem sabre que pensau de totes i cada un dels temes d’aquest poble.
Respecte al tema de la policia local, la meva opinió està més que exposa, continu essent la mateixa, i més sent coneixedora dels fets per una persona molt pròxima als pares d’aquest al•lot. A aquest individuo l’han d’expulsar del cos de la policia, no en queda altre. Si això ens costa diners, no pase res, se paguen i punt. Si s’ha de retallar, se retallen festes, sopars, etc, però aquest policia s’hauria d’expulsar de Pollença.
Tornat a dir això, vull llençar una llança a favor de la policia local de Pollença, on hi podem trobar grans professionals i grans persones: en Rafel Coves, en Jaume Simó (ja ho era el seu pare), n’Esteve Cifre, en Miquel Seguí, en Jaume Toscal, en Bernat, n’Ignaci Coco, en Jaume, i molts d’altres. A tots ells la meva més sincera enhorabona pel seu dia a dia. Però també a ells, a voltros serenos (no vos enfadeu per aquest terme, de petita a Pollença només hi havia serenos) vull dir-vos que heu d’ésser els primers en recriminar algunes accions com aquesta als companys que ho fan malament. Donau exemple, lluitau de dedins, imposau-vos, parleu clar a la gent que pretengui exercí el càrrec de manera deplorable.
Gràcies i ànims.

Pepe

Manel

Pepe | 14/09/2007, 06:23

Manel, gràcies per participar i fer d'advocat del diable, sempre va bé en un debat. Jo et diria que el president, els consellers i els directors generals cobren un bon sou per que a vegades han de prendre decisions complicades com és aquesta.
Si no el tenien clar no havien de fet bandera del tema a la campanya, el que no es pot fer és cercar el vot i suport d'un important moviment ciutadà i després ja en el poder optar pel camí més fàcil en el poder.
Supòs que per Zapatero també hagués estat més fàcil mantenir les tropes a Iraq.
Amb un govern del PSOE a Madrid i el dèficit històric que tenim, el tema econòmic no hauria de ser problema si el PSIB fos realment PSIB.

Joan Ramon

Son Estafes

Joan Ramon | 14/09/2007, 05:08

Jo penso el mateix, no es pot fer bandera d'una cosa per guanyar vots desprès incumplir-ho.

Garci

Re: Son Espases, el moment de les decisions.

Garci | 13/09/2007, 22:00

La resposta Manel és molt senzilla: Jo hagués fet un estudi abans de prometre-ho per les eleccions.

Ens han enganyat!

Manel

Advocat del diable

Manel | 13/09/2007, 21:55

permeteu-me donar una altre versió dels fets, sense justificar ni defensar a ningú, ja que res guanyo ni perdo en això.

Per què el Govern pot desdir-se de la decisió de Son Espases? per hipocresia, per deslleialtat...? suposo que ho fa, senzillament perquè no hi han doblers.

L'anterior govern ha deixat 3000 milions d'euros (MIG BILIÓ DE PELES) en deutes. Va començar l'Hospital depressa i corrents perquè no hagués marxa enrera en cas de canvi de govern. L'adjudicació de les obres fou poc clara, i aturarles definitivament o camviar l'adjudicació suposarà indemnitzacions milionàries. Ampliar Son Dureta, més temps d'espera i més molèsties. I un nou terreny, més despesa.

Doblers, simplement doblers.

Madrid? tant de bo arribin ajudes des d'allà i es pugui redreçar tot plegat! però mentrestant... què pot fer el govern?

Tal com estan les coses, el Govern haurà de dedicar més doblers a pagar doblers i interessos que en inversió. Patètic, estem hipotecats. I la culpa no és de n'Antich, que es troba entre l'espasa i la paret. Entre les promeses i hipotecar-se encara més.

Què faríeu vosaltres? què es pot fer?

Article sencer de Guillem Frontera

Coherència i dignitat-.

Article sencer de Guillem Frontera | 13/09/2007, 21:47

Fa molt de ràbia veure com el PP es va carregar d'un cop de ploma l'ecotasa, part dels parcs naturals o una cosa tan important per Pollença com era l'eix transversal (que hagués permet el subministrament d'aigua sense la dessal adora d'Alcúdia) ...
Mentre el nou govern es ve atemorit davant de Son Espases, ses Fontanelles, Port Adriano...
Com diu avui al Balears Guilllem Frontera a un excel·lent article:
...Durant la legislatura passada, l’oposició al govern «popular» en algunes institucions va ser de pèssima qualitat, i sembla que hi ha un cert acord en l’estimació dels moviments ciutadans com a motor del canvi polític a les principals institucions de la comunitat. Però no sabem si els nous governants això ho tenen present en la mesura en què el carrer l’hi té. Hi ha la sensació que aquests governs no s’han guanyat per la logística dels partits polítics, i sobretot per la del PSOE, i que, per tant, d’alguna manera són usufructuaris d’allò que han guanyat els moviments ciutadans. Aquest és el tret definitori de la relació entre els governants i els sectors socials que els donen suport, però no sabem —perquè no ho sembla— que els governants en tenguin una consciència tan viva com l’hi té la seva parròquia. És com si ara tenguéssim els governants a prova, per més que ja sabem que qualsevol persona mediocre, en tenir taula i despatx institucionals, comença proclamant que no n’és digne i al cap de tres setmanes no s’explica com havia funcionat el món fins ara, sense ella. Bé, realment es va fer correctament la feina d’oposició pel que fa al projecte d’hospital a Son Espases? Per la forma en què el projecte esdevingué material argument de campanya electoral, seria una roïnesa pensar que la feina d’oposició —estudi en profunditat de tots els afers de la vida pública— no s’havia fet correctament. I, no obstant, ara hi ha indicis de la voluntat del govern regional de fer anques enrere... En qualsevol cas, mai com ara un govern depenia tant i tan directament de la gent del país. Hi ha una gran diferència entre que la seva gent se senti defraudada i que la seva gent se senti desposseïda. Si el govern de la comunitat fa allò que tots temem, no hi ha dubte que moltes persones se sentiran desposseïdes d’un rèdits de ciutadania guanyats amb esforç i dignitat.

Garci

Re: Son Espases, el moment de les decisions.

Garci | 13/09/2007, 21:44

Ei, deixau de dir-me aquestes coses que me posaré vermell.
I Pepe, d'això en pots estar segur, com t'assentis a la cadira saps que no te deixaré tranquil.
Si s'ha adquirit un compromís amb el poble s'ha de treballar i no només fer el paripé de sortir dos pics a l'any a la foto a algun diari, anar a missa i posar-se el traje a les processons. Com que, com diu na Francisca, tots els regidors mirau el bloc, doncs això va per tots. A fer feina, que per això heu elegit anar a una llista i vos han votat. Ah, matisarem un poc: fer feina ben feta que sinó ens carregau de feina a nosaltres.

Pepe

Gràcies Francisca

Pepe | 13/09/2007, 20:42

Gràcies Francisca, la veritat és que fa quatre anys que coneix a Garci i només puc dir que "chapeau", sempre he dit que estic molt tranquil per que sé que amb ell de segon mai caure en el sedentarisme burocràtic que solen caure els polítics.

Avui a la reunió que he tingut i que demà contaré el blog ha ocupat una bona estona i t'he de dir que també s'han comentat el teus comentaris.

Torn a dir que el blog el fem tots i això és el que el fa gran.

Garci

Re: Son Espases, el moment de les decisions.

Garci | 13/09/2007, 19:57

Hola Joan Pau! M'agrada la idea de cercar noves solucions i no quedar-mos en el tot o res(o Son Espases o Son Dureta). Una altre possibilitat hauria de ser un altre lloc.

I de votat il·lus res! Pel que te conec te veig tant capacitat o més que qualsevol d'aquests enxufats pel Bloc o el PSOE. Por lo menos se que series més coherent.
Salut

Joan Pau Jordà

SOn Espases

Joan Pau Jordà | 13/09/2007, 19:49

En Garci m'ha dit que havieu encetat aquest debat, i volia aprofitar (ja que espai crítics falten en aquesta societat) per donar la meva opinió (más de lo mismo).

Estic especialment cabretjadissim i asquetjat amb els progres, només vull afegir alguna coseta més.

a) dir que Son Espases no és pot aturar és una mentida (es qüestió de prioritats, o no és veritat que el govern del PP va fer lo que va voler en moltes coses?)

b) Son Dureta S'HA DE REFORMAR, però no només això (perquè no és progressista condemnar la sanitat pública) sino que s'ha de fer també un nou Hospital (no com ara, que es plantetja o una cosa, o la otra).

c) Vull dir que em pareix vergonyós dir que no hi ha altres possibilitats (que no hi ha més terrenys a Mallorca? perquè sino podem demanar-li a tots els constructors, especialment als de Ca'n Domenge...

(però clar, jo soc un simple votant, especialment il·lús que no entén les dinàmiques de govern ni les necessitats d'aquesta societat nostre...)

P.D.

On son tots els progres que es manifestaven fa un parell de mesos?

Francesc Bibiloni

era de veure

Francesc Bibiloni | 13/09/2007, 19:21

Lo de Son Espases era de veure, que cridarien l'atenció u primers dies, que después en dexarien de xerrar i quan sortís la polèmica "capeam" u temporal i punto, ja mos n'oblidarem aviadet, sobretot antes de les pròximes el·leccions.
Compten amb que abans de 4 anys ja no hi pensarem imagin, és molt propi du PSOE, ja que u PP és més directe i va a saco arrassant amb lo que veu, i si hi ha polèmica dona igual, trobaran gent que les votarà, dins les dretes ells són únics.
Lo més trist és que vaig votar ilusionat en que colcú creia amb l'ética i he vist per què certes persones duen la tira d'anys que s'abstenen; axí i tot és un altre pas de normalitat directiva du govern, no mos hem de preocupar per que el construïran allà i tots tan feliços ( sobretot en fer-se la foto amb el titular de mejoras en sanidad o algo axi ).
Bé esperem que m'equivoqui del tot i que almanco u diaris en generals se'n recordin de la polèmica quan l'inaugurin.

Joan Ramon

Coherència

Joan Ramon | 13/09/2007, 18:41

D'acord amb tu Pepe, UM demostra tenir més pes al govern , això és així.
Jo pens que el loc hauria de ser coherent i no entrar en cesions d'aquest tipus, sinó molta gent quedara decebuda i amb un sentiment de estafa, m'incloc en aquest sector,
Salut i república

Garci

Re: Son Espases, el moment de les decisions.

Garci | 13/09/2007, 17:41

Sobre el programa electoral dels partits del Pacte: bla bla bla bla bla bla bla bla...

Si s'arriba a fer l'hospital allà, per molts diners que suposi no fer-lo deixarem de creure del tot en la democràcia de votau-me cada 4 anys i deixau fer al capital que dirigeixi la política. Quin oi!

Garci

Re: Son Espases, el moment de les decisions.

Garci | 13/09/2007, 17:35

Gràcies per tot Francisca. Estam molt contents de les teves aportacions, i les de tots els que participau al bloc. El bloc s'ha convertit en una eina d'informació per a molta gent. Sobretot a ne'n Pepe que casi cada dia escriu i que té al cap tots els temes començats i per començar, i amés té temps i ànims d'estar vigilant amb l'ajuntament. I més, tenim col·laboradors habituals, col·laboradors eventuals i comentaristes assidus que diàriament feis possible el debat, que d'això se tracta, de debatre, de posar temes damunt la taula i dir el que pensam.
El comentari de son Espases m'ha sortit així perquè és el que pens. No per estar a un partit callaré i baixaré el cap. Cap sigles me faran dir el que no crec o creure en el que no creia. Lo de son espases i el Bloc és una vergonya.
I lo de que a aquest poble hi ha molta hipocresia és ben cert. El que diran, tirar la pedra i amagar la ma, xius-xius i demés crítiques sense donar la cara són el pa de cada dia. Però no ho oblidis: Pollença és el poble més guapo del món, té les millors festes, les millors persones i és el més net i ben cuidat. A Pollença lo que sobren son aquests d'esquerres que per qualsevol cosa fan un drama, que se queixen de tot... Pretenia ser irònic. Com hem dit moltes vegades...molta feina per fer!

FRANCISCA BENNASSAR

LA MEVA APORTACIÓ D'AVUI, ESPECIALMENT DEDICADA A NEN GARCI

FRANCISCA BENNASSAR | 13/09/2007, 16:29

Bones tardes tots, especialment a nen Garci:
M’omple d’orgull el teu escrit publicat avui a les 13:41 sobre Son Espades. Demostra la reveldia d’un jove, el desengan, la indignació, però les ganes de seguir endavant, lluitant pel que un creu a tota costa. Garci, estàs d’enhorabona ! Som lectora d’aquest blog de no fa molt, encara que me llegit la majoria de coses que heu publicat. De tot el que he vist fins ara, el teu d’avui, és un dels comentaris més sincers i que més mes m’han agradat.
Des de la meva tornada a les arrels, el vostre blog m’ha servit per posar-me al dia dels distints temes de Pollença. M’ha servit per comprovar la grandesa del vostre blog i de la manca d’informació i participació que hi ha en aquest poble.
Fora de Pollença som la enveja de molt, quan en realitat som nosaltres que hauríem d’envejar a molts d’altres pobles. Sense anar més enfora, Alcúdia, un poble culturalment envejable en aquest moments.
En aquest poble hi ha molta hipocresia: polítics amb sous elevadíssims sense una clara definició de les seves tasques, revisters que tracten de hipòcrites a vosaltres, els de EU, gent que en aquest blog a defensat l’actuació policial de l’altre dia, etc.
Uns tenen dret a insultar-te i els altres no tenim dret a parlar clar? No senyors, jo mentres aquest blog m’ho permeti seguiré parlant clar, del que per mi son injustícies.
Per cert, si qualcú no en coneixia, som na Francisca Bennassar

P.D. El fenomen d’aquest blog és socialment interesantíssim, heu aconseguit que ho lleguesqui moltíssima de gent, que tengui notable repercussió tot el que aquí es diu, no nomes a Pollença, també a fora. Fins i tot, que el pip tengues que fer el seu propi blog. Enhorabona

Pepe

Opinions

Pepe | 13/09/2007, 15:20

Anim Xesca, es veu que la coherència i complir el programa no està de moda. El més trist com dius tu és que tot és soterrani.
Joan Ramón si analitzes el programa del BLOC i el del PSIB i després llegeixes l'acord de govern, és clar que qui més força va tenir en el mateix és UM i al PSIB pens que ja li va bé...
Al BLOC ja veurem si van acceptar aquest acord de govern pens que són molt capaços d'acceptar que l'hospital es faci a Son Espases... Tan de bó m'equivoqui.

Pepe

El programa del PSIB

Pepe | 13/09/2007, 14:51

M'he molestat en cercar les paraules exactes que diu el programa del PSIB referents a aquest tema són:
Paralizar de manera inmediata las obras de
Son Espases. Analizar, por una parte, la situación
jurídica, económica, patrimonial y cultural;
y por otra, las necesidades y los intereses
de la ciudadanía para poder llevar a cabo el proyecto
del PSIB-PSOE: construir un nuevo hospital,
en el solar de Son Dureta i realizar un plan
de obras para mantener al actual Hospital Son
Dureta, mientras no se disponga de las nuevas
instalaciones.

Un hospital de primer nivel, el Hospital Son
Dureta, que cuente con toda la tecnología moderna
que nuestra población precisa. Un hospital
moderno, confortable, líder entre los grandes
hospitales españoles, con una mayoría de
habitaciones individuales y con un acceso confortable
en todas las áreas: urgencias, consultas
externas y áreas de información y ubicado
en la finca de Son Dureta.

Tribuna Mallorca

La Plataforma Salvem La Real ha convocat una concentració contra la construcció de l’hospital a Son Espases per al proper divendres 14 de setembre a les 19 hores davant el Consolat de Mar.

Tribuna Mallorca | 13/09/2007, 14:18

La Plataforma Salvem La Real ha convocat una concentració contra la construcció de l’hospital a Son Espases per al proper divendres 14 de setembre a les 19 hores davant el Consolat de Mar.

L’entitat convoca l’acte per recordar als nous governants que segueix lluitant per evitar la destrucció de Son Espases i el conjunt històric de La Real. La plataforma denuncia que “a través dels mitjans de comunicació es deixa entreveure que el nou govern no té massa clar què fer, fins el punt que es plantegen seguir amb la construcció del nou hospital de referència a Son Espases. Demanam als governants que facin un acte de responsabilitat i defensin ara allò que defensaven quan estaven a l’oposició, i que siguin coherents i respectin la decisió dels seus votants. Ara, és l’hora de demostrar que no tots els polítics són iguals, i que les promeses electorals són alguna cosa més que simples paraules”. Els veïns conviden a tothom a participar en aquest acte per fer sentir la seva veu i demanar “valentia i responsabilitat” al Govern per tal comenci amb bon peu.

Tribuna Mallorca (13-IX-07)

Tribuna Mallorca

El JEN s’adhereix a la concentració de Salvem la Real

Tribuna Mallorca | 13/09/2007, 14:17

El JEN s’adhereix a la concentració de Salvem la Real

Els Joves d’Esquerra Nacionalista s’adhereixen a la concentració de divendres de Salvem la Real. L’organització juvenil insisteix en la importància de protegir l’entorn de la Real i la finca de Son Espases tal com ha fet sempre. L’entitat ha anunciat que segueix i seguirà donant el seu suport a la plataforma. Per al JEN, la sostenibilitat ambiental és essencial per garantir el benestar ambiental, social i econòmic de les generacions futures i per aquest motiu defensa un model territorial sostenible on no hi hagi la possibilitat de fer noves infraestructures i equipaments públics cada cop que les actuals s’hagin d’actualitzar,
reformar o ampliar, consumint així territori de forma innecessària. Per al JEN, la finca de Son Espases ha de ser un espai protegit com a lloc emblemàtic de la història de Palma. El seu valor arqueològic podria donar pas, segons l’entitat, a la creació d’un Centre d’interpretació arqueològica de Mallorca. “Així milers d’estudiants complementarien els estudis Universitaris de grau (de cada cop amb més càrrega pràctica) i professors i doctors podrien desenvolupar una important tasca d’investigació; és una de les múltiples alternatives molt més respectuosos i amb harmonia amb l’entorn i enllaçat amb la seva història”. El JEN recorda que actualment a Mallorca hi ha dos hospitals que es construïren amb diners públics que no estan optimitzats. Les necessitats de la ciutadania en salut passarien per fer servir aquests equipaments (Son Llàtzer i Inca) al màxim, junt amb la reforma de Son Dureta. El JEN també recorda als companys de govern del partit socialista els seus compromisos electorals, i demana valentia i sobretot coherència a l’hora de complir-los. L’organització juvenil es declara sobtada per les paraules del Conseller de Presidència, Albert Moragues, demanant al Bloc “que es posi tranquil” i es declara tranquil·la amb la seva coherència. El JEN també es declara sobtat amb les declaracions del Conseller de Salut, Vicenç Thomàs, en que no acceptava la petició del Senador Sampol de que Madrid financiàs la reforma de l’hospital de Son Dureta i en demana una explicació

Tribuna Mallorca (13-IX-07)

joan ramon

Coherència

joan ramon | 13/09/2007, 13:56

Xesca endavant, la coherència no té preu.
Jo preferec pecar d'ingenu, que de aprofitat, no crec en fer falses promeses electorals, que i farem.
SOn Espases la primera baixada de calçons?
almenys espèr que la gent del Bloc mantengui el tipus i si fa falta abandoni el govern.

Xesca Ensenyat

Son Espases

Xesca Ensenyat | 13/09/2007, 13:46

Si voleu veure la repassada que em donen al bloc de mesvilaweb 'Plagueta de Bord' de Biel Mesquida només per haver manifestat la meva adhesió al GOB, no us ho perdeu. O bé si em voleu atacar, endavant, ara és l'hora. M'estim més rebre la llenya en públic que en privat. Que se sàpiga.
La nostra societat està malalta. Érem massa ingenus els que havíem cregut que en les condicions en què hi va haver el canvi de Dictadura Militar a Monarquia s'hi podia instal·lar una democràcia occidental normal. Aquí hi ha de tot excepte normalitat. Tot discorre per davall terra, com sempre.
La nostra situació desanima moltíssim. Sembla mentida que no haguem après res de la història. Haurem de rebre les mateixes caixalades.

turgut

capella

turgut | 13/09/2007, 13:42

Hola,
no jo no vaig dir que estes a favor sinó que se resignava, que no és el mateix. Es a dir, que amb el PP va moure cel i terra, però ara ho deixarà passar sense fer massa renou per no molestar als seus. Mes o manco era això el que explicava El Mundo.
Perdonau la meva poca col·laboració aquests dies, vaig de puto cul. :-)

Garci

Re: Son Espases, el moment de les decisions.

Garci | 13/09/2007, 12:13

Per cert. Fa uns dies Turgut, vares dir que a El Mundo sortien notícies de que la gent o el capellà de La Real estava a favor de l'hospital allà, que havia canviat de postura. Doncs sembla ser que no és així i que El Mundo torna a inventar-se les coses. Ho dic perquè no sabíem si seria veritat o no ja que només a aquest mitjà havia sortit.

joan ramon

promeses

joan ramon | 13/09/2007, 12:06

Estic d'acord Garci

Garci

Re: Son Espases, el moment de les decisions.

Garci | 13/09/2007, 11:41

Quin oi me fa tot això de Son Espases. Me varen enganar a jo i a tots els que varem votar algun d'aquests partits. El nou govern haurà de canviar molt perquè torni a tenir el meu respecte. Després volen que creiem això del progrés, el gir a l'esquerra, la consevació mediambiental i patrimonial...UNA MERDA! Estic fart de que juguin amb la nostra voluntat. Ens venen la moto per que els deleguem la capacitat de gestió, i ara que ja no ens necessiten, idò a fer el que vulguin. Fins que no democratitzem la democràcia, fins que no hagin de passar contes amb els seus votants o militants, els dirigents podran fer i desfer com els doni la gana. Ens han enganyat. I me fa molta ràbia ara mateix esser d'un partit que governa i se planteja contruir on havia promès no fer-ho. Si l'ètica costa diners, doncs costa diners! Però un partit sense ètica que se ven per un tros del pastís doncs no mereix el meu respecte.
No a l'Hospital a Son Espases! M'és igual la solució. Però si el fan allà hauran perdut tota credibilitat i vergonya!

Joan Ramon

Promeses

Joan Ramon | 13/09/2007, 06:09

Seria bo que es cumplisin les promeses electorals.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb