URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Polítics i Policies.

Alternativa | 14 Setembre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Ahir el batle ens va convocar als portaveus dels grups polítics per parlar del tema de les denúncies contra els dos policies locals.

Abans de la reunió vaig parlar amb els representants sindicals dels policies, que em varen expressar el seu malestar per la meva presència (i la d’altres regidors) a la concentració de l’altre dia. Em varen remarcar el seu caràcter il·legal i la meva condició de regidor, i per tant representant de tots els pollencins. La meva rèplica va ser que abans de la concentració havia parlat amb el seu inspector i que igualment havia de parlar amb l’altra part. La concentració no només anava contra la brutalitat policial sinó contra la passivitat política, molts s’han oblidat d’aquesta segona part de la convocatòria que sense dubte indicava que una part de la ciutadania es sentia òrfena d’accions polítiques. La concentració va ser totalment pacífica i la idea més repetida va ser que el problema no era de la policia sinó d’un policia. Tan ciutadans són els policies com els que es van concentrar i els dos mereixen el meu respecte i la meva atenció.

Un punt positiu   és que els policies s’ens han avançat en la petició de la instal·lació de càmeres al quarter de policia. Com ja havia dit aquesta petició ja se l’havia comentat al regidor de policia al començament de la legislatura i ahir la vaig presentar per escrit per ser valorada i votada al proper ple ( la publicarem a aquest blog). Tots estam d’acord en que és una bona eina per garantir la transparència de les actuacions policials i també evitar les denúncies falses.

Després ens varen reunir els representants polítics; Joan, Juanjo Mir, Tomeu i un servidor. S’ens va informar que la Conselleria ja havia nomenat un inspector extern  per fer l’expedient informatiu dels policies denunciats. També s’ens va informar de la realització de test psicotècnics periòdics als policies.

Per altra part la policia local que s’ha sentit maltractada aquests dies demanava un escrit de suport per part de l’Ajuntament. Tots varen estar d’acord en firmar aquest escrit, amb petites modificacions, cosa que farem demà (el publicarem a aquest blog). Bàsicament es tracta d’informar de les mesures preses i sobre tot de donar suport a la Policía Local, que com sempre hem dit no hem de confondre amb un policia.

En nostre cas seguim fent feina en mesures preventives per evitar que situacions com aquesta es tornen a repetir ( ja us informarem) i esperam el tancament de l’expedient informatiu necessari per posar en marxa qualsevol sanció de caràcter administratiu, que són les que pot fer l'Ajuntament.

després ja amb els representants de la policia a la taula va haver un animat debat sobre aquest blog , es veu que tothom havia seguit els article i comentaris sobre el tema. El debat es va centrar en l’encerat o desencertat dels comentaris, en la seva força com creador d’opinió, en nostra responsabilitat per permetre certes comentaris anònims... Em va agradar molt la defens que va fer del blog Juanjo, quan va dir que millor que els comentaris surtin a aquest blog, on es poden rebatre i desmentir o no, que al carrer. El que cada vegada és més clar és que aquest blog per alguns ha estat una liberació d'informació i participació i per altres un mal de cap que no saben com aturar.

Pens que entre tots els hem de posar les coses difíciles i si no ens identificam, al manco hem de ser respectuosos en les formes i rigorosos en el fons. Es poden dir veritats molt dures de forma correcta i rigorosa. No volem acabar sent un fil directe.

Imatge del http://grancomboclub.blogspot.com/ 

 

 

 

Comentaris

Francesc Bibiloni

axi i tot

Francesc Bibiloni | 16/09/2007, 10:21

Se lletgeix molt que la policia té les coses difícils i és cert, se les ataca molt i no és just, però això està associat a la seva condició laboral, no tot són processons vestits de gala, hi ha vegades que u passen malament clar, com tots els professionals a la seva vida però el que no poden fer és sentir-se atacats, per que al ser un cos de seguretat la seva feina és la nostra protecció i si això falla es que algo passa.
No és que no defensi la gestió diària, que és bona, és que consider que no pot ser propi d'un cos policial manifestar malestar per opinions ciutadanes ja que crec que quan una eina estatal fa corporativisme se converteix en una màfia i això sincerament m'asusta.
M'agradaria que deixassen d'expressar u seu malestar per lo que diguin us altres per que tots sabem que si, que no tot són ovelles negres i que hi ha gent excel·lent, i si se centren en que això no se repeteixi ningú les atacarà i hauran demostrat esser bons professionals.

Pepe

Miquel C.

Pepe | 16/09/2007, 09:43

Hola Miquel C. a la policia local hi ha professionals excel·lents, molt bons, bons, regulars, dolents i molt dolents, en això són igual que la resta de professions. El que també és cert és que la seva professió té unes complicacions que no tenen altres, això provoca crítiques fàcils, que siguin més vulnerables i també un corporativisme defensiu que hem d'entendre encara que no podam compartir-ho.
En quant al comunicat dels polítics només et volia comentar que és cert que la defensa dels ciutadans es tènue; es suposa que és l'obertura de l'expedient informatiu, tal vegada hauriem d'haver afegit les mesures preventives que s'han posat en marxa i les que es posaran.

Miquel C.

Encara amb els policies?

Miquel C. | 16/09/2007, 09:14

Pareix ésser que més enllà de sebre la veritat, alguns "indignats" (així es nomenen ells) volen pretendre fer una defensa de la policia a tota ultrança. Bé, decord. El primer de tot, i com deia Pepe, aquí no s'ha questionat la profesionalitat de la totalitat de la policia. A més s'han enomenat un bon grapat de policies amb totes les elevances. Però, això en fa pensar que tal volta si que cal questionar-se la profesionalitat d'alguns policies. A la policia local de Pollença passan moltes coses que per mi no son aceptables. Tal volta, seguramnet, aquestes coses son autoria de dues o tres persones i això fereix a la resta, és així. Sense anar més enfora, en Rafel Coves, al qui tots admiram com a policia (aquest al.lot és un exemple de PROFESIONALITAT) va dir que a la policia n'hi ha més d'un que ha vist massa películes... Un clar exemple que l'interior de la policia local no és tot color de rosa.
Més exemples: fa uns mesos un pare que anaba a cercar el seus fill a l'escoleta de Sant Jordi, va acabar engrillat i el policia demanant la patrulla (tal volta sigui el mateix que va degar a nen Joan Coll, no ho he pogut comprobar). Fa dos anys per La Patrona, arrestraren sense motiu aparent a A. Lerike. Algú pot xerrar bé del policia de la Cala? Quan son els que han tingut problemes amb en G.? etc, etc. Per què no feis una cosa, per què l'ajuntament o algú no demena quí a tingut altercats amb la policia i per què? No interesa, perquè no sols son més d'un, sinó més de vint.
El comunicat que tret tots els politics sobre aquest temes n'hi fu n'ji fa: ambiguo, com quasi tot el que diuen el polítics. No és veu una defensa de la ciutadania per enlloc.
L?altre dia hi va haber una gentada a la manifestació, i no va ésser per casualitat n'hi molt menys per ésser el fill de Can Bach la persona agradida, sinó perque en aquest poble molta de gent ha tingut problemes amb la policia, tenir-ho clar.

cantamorer

mira aixo estimada i caduca xesca

cantamorer | 15/09/2007, 16:53

http://www.youtube.com/watch?v=Ia46efX2p3o

Joan  Ramon

Imposts

Joan Ramon | 15/09/2007, 11:51

Estic d'acord, la fiscalitat actual per a mi és d'una indignitat que clama al cel.

Francesc Bibiloni

amb propietat

Francesc Bibiloni | 15/09/2007, 11:43

no es que paguem impostos molt alts, és que mos saquetjen i mos expolien de mala manera

Garci

Re: Polítics i Policies.

Garci | 15/09/2007, 09:54

Jo voldria dir unes quantes coses Xesca. Primer, tractam la policia local en tant que depenen de l'Ajuntament i és en aquest àmbit en el que treballem. Segon, si la policia vol les càmeres segurament és per fer-ne un bon us. Almenys hauríem de donar-los el beneplàcit del dubte. I lo de la càmera dels mossos, hem de pensar que si aquella dona no arriba a tenir les imatges igual perd el judici. I pensa que a jo m'és igual que el conseller d'interior català sigui d'ICV-EUA. L'únic emperò és que la societat criminalitzi a tot el cos, i això no és un problema polític, sinó de curtor social.
Tercer, el tema de la G. Civil i dels Nacionals, tens raó que els pagam i que han d'estar al nostre servei. I estic d'acord amb en Pepe que han de tenir un protocol d'actuació.

Xesca Ensenyat

Recordatori

Xesca Ensenyat | 15/09/2007, 05:54

Els pollencins, en tant que ciutadans -o bé súbdits?- espanyols i contribuents de primera (perquè estam dins el territori que paga els impostos més salvatges de l'Estat i en reb menys) també pagam la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. En conseqüència, els cossos i forces de seguretat de l'Estat també estan al nostre servei. No ens han de tractar de qualsevol manera, ni amb grolleria, ni amb menyspreu. Ens han d'atendre correctament, d'una manera civilitzada, homologable i exportable, com a Finlàndia, a Suècia, a Dinamarca i onsevulla hi hagi governs que funcionin bé ens atendrien els seus agents. No ens han de tractar com criats ni com esclaus, sinó com amos i madones. Amos i madones que els podríem enviar a l'atur en fer la propera 'reducció de plantilles'.

Xesca Ensenyat

No hem de consentir que posin càmares

Xesca Ensenyat | 15/09/2007, 04:16

A no ser que també en posin els de la Guàrdia Civil i el de la Policia Nacional. Repassa el que va succeir a Barcelona no fa gaire. Jo ara no ho tenc fresc, pots cercar en Miquel Sellarés (a l'arxiu de Tribuna Catalana) i rellegir-ho.
Així de memòria, el que hi va haver és que un Mosso (o potser dos, ja no ho record) varen apallissar una dona indefensa, que amb els cops anava d'un cap a l'altre de la pantalla. Un espant. No sé què devia haver fet ni m'importa, però allò era un espectacle degradant. Aquestes imatges varen recórrer tot el món, i el resultat va ser que la imatge dels Mossos va quedar a l'alçada del betum i va formar part de tot un dossier que tenen ben actiu per tal de criminalitzar tot quant facin els catalans.
D'arxius d'aquests, en tenen la Gùardia Civil i la Policia Nacional? I si en tenen, quin ús en fan? N'adjunten còpies a cada casa amb el suplement dominical dels diaris?
És això. No hi ha garanties que es farà bon ús de les imatges obtingudes a les casernes de la policia local i autonòmica, i és inconcebible que les obtingudes a les altres casernes, les dels 'nacionales', podrien ser arxivades en els pen drivers dels ciutadans per endur-se'n penjades pel coll quan se n'anessin de vacances a Honolulu.
Aquest detall va minar per complet la credibilitat d'en Joan Saura, d'Iniciativa per Catalunya, que és un partit associat amb el vostre. No el pots ignorar. Els sondeigs li donen una caiguda espectacular en els pròxims comicis.
Si totes les policies obtinguessin imatges (també al carrer, no només a la caserna) de totes les actuacions dels seus membres i hi hagués garanties que se'n faria un ús professional i amb seny, en principi intern, llavors, sí. Per exemple: que el cap de policia examinàs cada dia les imatges obtingudes, com deuen fer els que examinen les càmeres dels bancs o dels supermercats. Estudiar cada cas i sancionar, o no, aquell element que s'ha passat de la ratlla o 'se le ha ido la mano', que és el que passa amb freqüència a aquells altres que fent el santo-baixo ens posen, cada dia i en tot moment, a solc. I normalment, per coses que no són delicte. Per coses que en un país civilitzat ens posarien una medalla, com defensar la cultura, la llengua i la democràcia.

Pepe

Bona nit

Pepe | 14/09/2007, 23:07

Epi, salut.
Toni desconeixia aquesta dada i no tinc ni idea en quin argument lògic es fonamenta, però supòs que el tindrà. Si algun policia llegeix el comentari tal vegada a el podria explicar.

Pepe

Bon debat

Pepe | 14/09/2007, 22:16

Bona nit a tots i gràcies per vostres comentaris, especialment a Xesca que ha estat molt activa. Enhorabona pel to i la riquesa d'arguments.
Intentaré comentar un parell de coses.
Primer respecte al tema de les càmeres he de dir que ja sabem que no és la solució total a els problemes però ajuda, tant en aquest cas com en altres hi ha diferents versions del que va passar dins el quarter i aquesta és la manera de tenir un prova objectiva i els policies estan d'acord. Evidentment s'ha de complementar amb un protocol d'actuació, sobre tot per les detencions. Hem començat a fer feina en el mateix. Pens que tot plegat ajudarà.
Respecte a la guàrdia civil no és una competència municipal però pens que tots els cos de seguretat haurien d'anar en aquesta línia. L'ertzainza ha estat la primera policia europea en tenir un protocol d'actuació en la detenció i ha obtingut molt bons resultats.
Pens que el tema és complicat i que la veritat absoluta no existeix però entre tots estam aconseguint veure un bon grapat de diferents punts de vista que ens situen una mica més apropo de la veritat.

epi

epi

epi | 14/09/2007, 20:11

tothom dic tothom te un vincle dins aquesta vida,la nostra la vostra y la dels que vindran,al que es valora amb LA MANIFESTACIO,es al que ens ha costat arribar fins aqui y no tenir valoracions de qui ni com pot enfadarmos!als que convivim cada dia al nostre poble,un marroqui un angles o un xino allunyi d'una cosa que es universal encara que no hi estiguem acostumats,no es facil pero es posible entenguent,que anam al mateix lloc,pau,tranquilita y CONFIANZA,vull recalcar que no hi ha res gratuit,res,doblers,temps nervis y preocupacio,no es una moneda es una preocupacio k s'ha d'afontar amb una bona dosis de temps,calma y concienciació,es com un nen petit al que hem d'educar entre tots,perque ens pertoque,salut k no cansa!

Toni

Re: Polítics i Policies.

Toni | 14/09/2007, 19:47

Només vull plantejar una questió, sabeu que els policies locals tenen un incentiu econòmic per judici guanyat!

Xesca Ensenyat

No em vull especialitzar en males notícies

Xesca Ensenyat | 14/09/2007, 19:26

Al contrari. Si fan una crítica, que sempre ha de ser constructiva i en positiu i per reforçar l'ambició de la gent, el desig de millorar, després han de parlar llargament de les coses bones. Com vols que la gent tengui l'ambició de ser millor si sap que no li donaran mai una ditada de mel? Sempre faríem mala cara, i l'hem de fer bona. Per què hem d'estar sempre enfadats?
De Miguel Sánchez (era aquest llinatge?) en conec tres carretades. Si no em pots fer més precisions, no és necessari que ho facis.
Moltes gràcies a tots els que m'heu contestat, tant si compartiu les meves opinions com si no. I fins i tot els que en teniu de contraposades. No era Winston Churchill que va dir que estava disposat a donar la vida per defensar que els seus contraris poguessin publicar els seus articles? La meva vida, crec que no és necessari que la doni. Val més que la conservi, i en bon estat. Què n'haurien de fer, de la meva vida? Però vull aportar el millor de mi. Alguna cosa hi ha d'haver bona, no tot és xerec. I si és tot xerec, ajudau-me a fer-ho tornar bo, a treure llustre, si sabeu com. La meva voluntat i disponibilitat per millorar, hi és. I la voluntat fa miracles. Fins i tot la fe en part és obra de la voluntat.
Parlant de fe, acab de llegir un escrit a Tribuna de Mallorca, l'he llegit ara mateix i n'he fet un copy/paste. Provaré d'enganxar-lo. El que hauria d'aprendre és informàtica. Qualcú me'n podria ensenyar?

NotíciesPolítica
Joan Lladó: «La fe no serveix per aclarir les agressions lingüístiques»
14/09/2007 · Palma
El conseller insular d’Interior, Joan Lladó (ERC), digué ahir, que «la fe no serveix per aclarir els casos de presumptes agressions lingüístiques», en referència a la intervenció que el ministre Rubalcaba féu dimecres al Congrés dels Diputats pel cas Saïda.

Llegeix més Imprimeix · Envia a un amic · Crea PDF
14/09/2007 · Palma
El conseller insular d’Interior, Joan Lladó (ERC), digué ahir, que «la fe no serveix per aclarir els casos de presumptes agressions lingüístiques», en referència a la intervenció que el ministre Rubalcaba féu dimecres al Congrés dels Diputats pel cas Saïda.

Segons Lladó, «el fet d’apel·lar a l’honor dels agents de la Guàrdia Civil no serveix per demostrar que l’agressió lingüística de Saïda no tingué lloc els dies 16 i 17 d’agost al quarter de Manuel Azaña».

«Per aquest mateix motiu, jo podria assegurar que l’agressió lingüística sí que va existir pel simple fet d’apel·lar a l’honor de Saïda, d’Anastàssia Shelyakina, d’Antoni Mestre i de tants altres que han patit abusos per qüestions lingüístiques a mans de membres dels cossos i forces de seguretat de l’Estat», digué el conseller.

Cal recordar que el ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, respongué una pregunta feta pel diputat d’ERC, Agustí Cerdà, sobre si pensava que els agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil tenien un comportament correcte davant el fet diferencial lingüístic de les comunitats autònomes amb llengua pròpia.

Per altra part, la portaveu d’Esquerra a les Illes Balears, Margalida Seguí, demanarà al delegat del Govern espanyol, Ramon Socias, que la bandera autonòmica també sigui als quarters de la Guàrdia Civil i la resta de dependències del Govern central que hi ha a les Illes. «D’altra banda, s’exigeix que la bandera espanyola onegi a tots els ajuntaments de l’Estat, però ningú no diu res si als quarters no hi ha les banderes autonòmiques corresponents», digué Seguí.

«Això sí que seria una mostra inequívoca de federalisme per part del Govern central», assegurà la portaveu d’Esquerra. «No confiam que segons quines declaracions de federalisme garanteixi la supervivència de la nació catalana», digué Seguí.

TornaImprimeix · Envia a un amic · Crea PDF

Joan Ramon veterà

anim

Joan Ramon veterà | 14/09/2007, 19:03

Doncs, Xesca Ensenyat, gracies per participar a aquest bloc, esper que hi siguis sovint, sobre tot quan estiguis en desacord, que es quan les opinions o punts de vista dels altres son mes valids. De la questió dels maltractaments a un ciutadà per part d'un P. Local, he expressat abans la meva opinió, que tal volta m'obliga a puntualitzar a Fralokus i altres en el seu entusiasme per el policia tutor, que no dub en absolut del seu saber fer, i que es de profit per la comunitat, però crec que un policia, dins la polivalència pròpia del seu quefer, ha de ser mes policia que pedagog, sense posar en dubte, repeteixo, la capacitat del de Pollença per ambdues funcions.El panorama idil·lic que descriu Fralokus no crec sigui molt realista de cap al futur.Veig que també qualcú te tan sols lloances pels P. Locals pollencins. Per a mi ho son casi tots de bons professionals, independentment del lloc de procedència
Respecte a la Guardia Civil, m'indigna aquest repetit menyspreu d'alguns dels seus membres per els que utilitzem una llengua que no es espanyol, però que es espanyola com a part òbvia de l'estat espanyol, i amparada segons la Constitució Espanyola. Si la Guardia Civil no compleix i fa complir la llei de lleis com es aquesta, estam arreglats, i tan ciutada espanyol es un que s'expressa en castellà de Valladolid o de Sierra Yeguas, com en català de Mallorca, o al manco paguem impostos, tal vegada mes.

Garci

Re: Polítics i Policies.

Garci | 14/09/2007, 18:38

Molt bona notícia!: Avui hem ajuntat totes les firmes de Cala Carbó i per ara en tenim 3055!!! I sabem que aquests dies ens n'arribaren moltes més. Segur que arribarem a les 3500!!!
Si en teniu o sabeu de qui en tengui, per favor posau-vos en contacte amb algú de la Plataforma o deis-ho aquí mateix i les recollirem. Dijous al matí les anirem a entregar a l'Ajuntament.

fralokus

Re: Polítics i Policies.

fralokus | 14/09/2007, 17:41

Per cert si algun Policia Local està llegint aquest article, salutacions des del Refugi d'Animals de Pollença.

I a Rafel Coves (Policia Tutor)com he dit abans un 11 sobre 10, pels ensenyaments als nins, llàstima que de grans ens oblidem de tot.

fralokus

Re: Polítics i Policies.

fralokus | 14/09/2007, 17:36

Hola Xesca, si ets Na Xesca Ensenyat que crec, em coneixes molt bé, no sóc policia i el meu nom és Miguel Sánchez, et sona?

Garci

Re: Polítics i Policies.

Garci | 14/09/2007, 16:58

Hola Xesca. Gràcies per participar. Aquest també és el teu bloc. Però xerrant de les càmares, has de saber que aquesta proposta la fem nosaltres, però que la policia se'ns ha avançat i també les ha demanat. Si ells hi estan d'acord, doncs endavant. Una altre cosa és que no la volguessin.
Per cert, com que se que molts dels policies miren el bloc, voldria donar suport al cos i dir que per un de dolent no han de pagar tots, així que haurien d'aclarir les coses aviat i que la cosa se normalitzi lo més aviat possible per poder seguir fent la seva feina com feien normalment(i no vull dir que ara no facin la feina normalment, ja m'enteneu). També els diria que si volen aquí tenen tot l'espai que vulguin per si han de rebatir, corregir o aportar alguna cosa, ja sigui a un comentari o fent un article.

Xesca Ensenyat

Els mossos d'esquadra

Xesca Ensenyat | 14/09/2007, 16:42

Fralokus, si ets policia o t'interessa aquest tema et recoman seguir de prop Tribuna Catalana, o cerca Miquel Sellarès amb el google. És català amb una cama mallorquina, crec que va ser de CiU, en tot cas va ajudar en Pujol a organitzar els Mossos.
Aquesta mateixa queixa de no recolzar-los, la feia al conseller Saura quan hi va haver aquell cas a Barcelona dels mossos enregistrats amb càmares. Per què no varen enregistrar, amb càmeres, els GAL i Intxaurrondo? Com és que només ens vigilen a nosaltres?
La policia per desgràcia és necessària. Però, el que s'està visualitzat aquests dies, a Pollença i pertot, és que només han de vigilar la nostra, de policia. I la dels altres pareixen mosquetes mortes. Dins la Guàrdia Civil hi ha bones persones, com per tot arreu. Una de les millors persones i que han fet molt de bé a la gent del Moll, als pescadors, sobretot en èpoques difícils, era don Pep Brotad, un sant vestit de guàrdiacivil... Ai! Aquest homonet anava una Vespa color verd penicil·lina (el pintaria), i quan havia d'entrar a una casa per uns papers, o qualsevol cosa, com que sabia que llavors ells feien por, se posava vermell com un domàs i no gosava entrar. El 'cuartelillo' llavors estava a la llonja, en un quartet.
Afortunadament, ara bufa un ventet que no és gens favorable als fantasmes. No t'espantis, que no taparan el sol, encara que en tenguin ganes.
I a Pollença, n'hi ha ben pocs que tenguin tantes ganes d'assolellar-se com jo mateixa.
El meu mètode i la meva força, no és el silenci ni amagar la cara.

Pepe

Francisca

Pepe | 14/09/2007, 16:39

Francisca bones vacances, molt interessant la teva reflexió sobre el control dels mitjans de comunicació.
El tema del vot el deixam pel 2011, quan hàgim fet balanç de la feina de quatre anys ( això acaba de començar) però moltes gràcies per la teva confiança. El que et deman és que siguis aportant idees, suggeriments, suports i crítiques a aquest blog, això ens fa millors.
Tomeu llegeix aquest blog, segur que es posa les piles després dle teu comentari.
El tema del policia denunciat no és un tema de doblers, es tracta d'un funcionari i com tal està molt protegit. No coneix a cap funcionari que hagi estat acomiadat.
Tens raó també en que hi ha excel·lents professionals a la policia local de Pollença i que haurien de ser els primers en recriminar i imposar-se a aquells que abusen de la seva posició. En temes com aquest el corporativisme no té cabuda i únicament perjudica al conjunt.

cantamorer

cameres

cantamorer | 14/09/2007, 16:08

vols di que a la guardia civi tambe esta denunciada? on a sortit aquesta informacio? a quin diari? esteim molt interessast per una noticia axi.

Xesca Ensenyat

A favor de la policia municipal de Pollença

Xesca Ensenyat | 14/09/2007, 14:29

Que un cas que s'està investigant pugui perjudicar tot el cos de la policia local de Pollença, m'ha fet venir vertigen.
He de dir que a mi la policia municipal sempre m'ha tractat més que bé, i l'he haguda de menester de bondeveres i per coses greus, no és retòrica ni vèrbola.
Per molta desgràcia, més d'una i més de deu vegades m'han hagut d'assistir, i s'han comportat com autèntics professionals, amables, ben educats i amistosos.
Si han de posar un vídeo a la nostra policia, també que el posin a la Guàrdia Civil. No em dóna la gana exigir això als nostres si, d'una manera simultània, no es fa alladeçà.
Una vegada en un accident devora Son Brull la policia municipal de Pollença em va salvar la vida. Estava embarassada. Aquestes coses no s'obliden mai.
Jo trob que és pura comèdia demanar càmeres dins el recinte, si tanmateix no els posen un xip o un GPS per fer-ne un seguiment d'allà on vagin. I si ens esperen darrera un cap de cantó?
La policia municipal ha de ser la primera interessada a aclarir la gran apallissada d'un al·lot l'altre dia. Ells els primers. Si voleu que us digui la veritat, mai de la vida havia sentit dir res dels serenos de Pollença. Mai.
Ara, d'aquells altres que no vull ni anomenar, sí que he sentit i sent cada dia. Aquells han de vigilar.
Ara, aquest cas puntual de brutalitat, i tant que s'ha d'aclarir. I tant!

Xesca Ensenyat

Contra la censura

Xesca Ensenyat | 14/09/2007, 13:51

I a favor de la llibertat d'expressió, us vull recordar que fa setmanes que una innocent carta al director amb el títol Blancs i Negres, signada i amb el DNI, no ha sortit als diaris, excepte als fòrums de Vilaweb. Si la voleu reproduir teniu el meu permís.
Ahir a la nit la revista Serra d'Or, de la qual en sóc subscriptora des de fa molts anys, m'informà que Blancs i Negres sortiria a la secció Senyor Director del mes de novembre, atès que Serra d'Or es munta amb dos mesos d'anticipació.
També un vull agrair el suport que em donàreu per fer front a l'agressió com a del Ku-Klux-Klan que vaig patir ahir al bloc 'Plagueta de Bord'.
Haver-me d'aferrar als blocs de la gent em molesta, no vull ficar ningú a les meves històries. Jo donaré la cara amb el meu nom, pagaré la quota, i he fet posar que em puguin contestar lliurement sense que hagin de donar el nom, qui vulgui i quan vulgui: a qualsevol hora del dia o de la nit. Si així s'han d'esbravar, hi consent. Mentre m'insultin a mi no faran mal a una altra banda.
Qui insulta o s'amaga ja es desqualifica ell mateix, no hi ha necessitat d'haver de dir res més. Us posaré com el primer enllaç dels meus favorits. Us llegiré cada dia després de les oracions del dematí.
El meu bloc es dirà (o es diu, crec que ja l'han posat) L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS / Redòs per a la serenitat municipal.
A Vilaweb, no sé si us ho havia dit.
Més tard us passaré l'adreça de .cat

Garci

Re: Polítics i Policies.

Garci | 14/09/2007, 11:38

Abans Pepe firmaves com a Tàvec, i amb raó! Mantens a tothom despert. Esper que tota aquesta feina que fas arribi a bon port i Pollença canvii cap a millor.
Jo també trob que poden estar molests els policies. Però haurien de pensar que la majoria de gent(almenys amb la que he xerrat) no criminalitza a tots els policies sinó als de l'agressió. M'agradaria que quedés clar perquè pareix el que no és.
I lo dels aprofitats...avui mateix he parlat amb un home que està a punt de celebrar el judici per agressions policials. M'ha dit que son 8 les denúncies. I se de més gent que ha tengut por a denunciar per ser menors. No son tants els aprofitats i si son molts els afectats.

fralokus

Re: Polítics i Policies.

fralokus | 14/09/2007, 08:26

El que si ha quedat demostrat és que a Pollença hi ha una quantitat de fantasmes i covards que taparien el sol si volessin.

Després de sortir a la llum aquest escàndol, surten un munt d'aprofitats que a ells també els han agredit o maltractat la policia, quan un se sent maltractat o que no han estat respectats els seus drets es denuncia el fet amb noms i cognoms i no es va creant mal ambient i xafarderia pels bars, com està passant i tant agrada en aquest poble.

Una Policia que no té el suport del seu Ajuntament i dels seus veïns (el més important) és una Policia que no serveix, i si som bons per a muntar una concentració en contra d'algunes actuacions o d'algun membre de la mateixa, també hem de fer accions de suport al col·lectiu policial.

És normal que estiguin empipats, ara sembla que tots som víctimes quan en realitat som beneficiaris d'un servei públic, perquè al cap i a la fi la Policia és un servei públic que paguem i gaudim tots.

Com anècdota us comentaré que fa unes setmanes amb el policia tutor vaig tenir una interessant conversa sobre el que ensenyava en l'escola, el meu fill em recrimina que aparqui en una línia groga, perquè l'hi ha dit en Rafel Coves, si això no una persona competent ja no es que podem demanar a la nostra Policia.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb