URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Suport i Proposta.

Alternativa | 15 Setembre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Ahir tots els grups municipals polítics de l'Ajuntament amb la finalitat bàsica de donar suport a la Policia Local de Pollença i informar dels pasos que s'han donat fins ara en relació als fets del dia 6, varen signar el següent comunicat:

 

Els grups municipals de l'Ajuntament de Pollença (UM-UNPI, PSOE,PSM, PP-UMP i Altemativa EU-Els Verds) manifesten, en relació als fets ocorreguts el passat dia 6 de  setembre on va resultar lesionat un jove i que han estat objecte de manifestacions a la premsa, el següent:

    1.Els fets s'han posat en coneixement del Jutjat d'instrucció núm. 6 d'Inca, atès que era el que estava de guàrdia el dia dels fets.

 

2.      Els fets descrits a les diverses publicacions dels diaris no estan provats, i els policies intervinents en els fets no són dos germans.

 

3.      L'Ajuntament de PoIIença està subjecte a la legalitat i per això s'ha ordenat
l' obertura de un expedient disciplinari aIs policies denunciats, per tant s'instruiran les diligències d'informació i investigació oportunes per taI d’aclarir els fets, i es requerirà a la Conselleria d'Interior el nomenament d'instructor, que haurà de ser aliè al cos local per tal de donar la màxima transparència a l'actuació de la policia, i a la vista de les conclusions es prendran les mesures disciplinàries que corresponguin.

    4.       Els grups municipals sotasignats posen de manifest el seu suport al col·lectiu de la Policia Local de l' Ajuntament de Pollença.

 

     També ahir varen fer nostre primer comunicat com coordinador de regidors Diògenes, demanant la col·locació de càmeres a totes les dependències dels edificis de les policies locals dels nostres municipis. Aquesta era una proposta que ja teniam pensada abans de tots aquest fets i que ens hem limitat a avançar. 

 

COMUNICAT DIÒGENES.

Els regidors d'Els Verds- Esquerra d'Artà i Son Servera(Guillem Caldentey i Conxi Penya, respectivament) i els regidors d'Esquerra Unida – Els verds de Capdepera i Pollença (Maria Orts i Virginia Urdangarín al primer municipi i i Pepe García al segon), hem decidit constituir una coordinadora de regidors que hem denominat Diògenes.

L'objectiu d'aquesta Coordinadora és crear un òrgan operatiu de debat i coordinació a la hora de presentar propostes comunes als nostres Ajuntaments.

Atès que un dels valors de Diògenes és la immediatesa de l'exemple davant de la teoria us informam que hem presentat la següent proposta per ser discutida i votada als nostres Ajuntaments. En els casos d'Artà i Pollença, on els regidors de la Coordinadora estan a l'oposició, aquesta proposta tendrà forma de moció; a Capdepera i Son Servera, on Maria Orts, Virginia Urdangarín i Conxi Penya formen part dels equips de govern, les regidores impulsaran la proposta dins l'àmbit dels respectius governs municipals.

La proposta consistirà en la col·locació de càmeres a totes les dependències dels edificis de les policies locals dels nostres municipis per tal de controlar el tracte que reben els presos i impossibilitar falses denúncies. Pensam que aquesta mesura contribuirà en l'aprofundiment en les garanties dels drets de les persones i a la transparència i millora de les actuacions policials.

En la mateixa línia, i també a la recerca de la millora dels serveis municipals de policia i de la garantia dels drets humans i de la dignitat de les persones, hem començat a a estudiar una futura proposta redacció i aplicació de protocol d'actuació i detenció per la policia local. En aquest sentit partim de l'experiència positiva de la policia autonòmica basca (ertzaintza) que té un programa per les detencions avalat per un certificat de qualitat ISO 9002.

La Coordinadora Diògenes. 

 

 Pdt. Altre dia publicarem la propsota i també el manifest de la coordinadora.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb