URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ses Fontanelles no té qui li escrigui. Cultura Obrera 19.

Alternativa | 16 Setembre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Ja ha sortit al carrer el darrer número del periòdic Cultura Obrera. És el nº 19 corresponent als mesos de setembre i octubre del 2007. Com ja hem fet molts cops aprofitem per mostrar-vos la molt bona feina i la qualitat del periòdic. I esperem que molts de vosaltres el llegiu habitualment i que si vos agrada vos hi subscriviu. Al final de l’article posam les dades i un breu sumari del contingut. Destaquem aquest article de Pere Nei amb el títol de:

 

Ses Fontanelles no té qui li escrigui.

En aquest paratge, darrer vestigi de la que va se la zona humida més gran de Mallorca, Es Prat, està ubicat un aquari de recent construcció. Al seu costat es vol aixecar el macro centre comercial “Aqua Magica” amb una superfície construïda de 185.000 m2, uns 240 locals, un pàrking subterrani de 3.000 places d’aparcament i una carretera de 25 metres d’amplària( més ampla que una autopista) envoltant-lo.

L’equip de govern de l’ajuntament de Palma, PP, va donar el seu vist-i-plau tres dies després de perdre les eleccions al projecte d’urbanització.

Aquesta darrera decisió del PP ha deixat una papereta difícil de solucionar als qui actualment governen a Cort. La batllessa, Aina Calvo, ha declarat que “intentarem cercar la màxima protecció per les Fontanelles” però acte seguit denegà la petició del grup ecologista GOB d’aturar la urbanització. Un altre recurs contra la decisió de Cort que s’ha de decidir és el que va presentar en el seu dia el petit comerç. Hem de recordar que la zona de s’Arenal, Ca’n Pastilla, és una zona que presenta una alta saturació de trànsit en l’actualitat- un centre comercial l’augmentaria- i que la construcció d’un nou centre comercial significaria el desplaçament del comerç tradicional cap al centre comercial amb l’empobriment que això significaria a nivell de vida de carrer, comerços i alternatives, deixant tot en mans dels grans magatzems.

 

La batllessa va manifestar que s’estudiarien els costos que significarien aturar les construccions programada i que la decisió de l’executiu se sustentaria en criteris “viables”. Aquest és el segon cavall de batalla. El primer fou Son Espases. Que va permetre el gir a l’esquerra en el Consistori palmesà i que, després de repetides promeses de paralització, rep el mateix tractament.

La petició del GOB ve avalada per la intensa activitat de la plataforma Salvem Ses Fontanelles que han organitzat manifestacions, recollides de firmes, bicicletades i fins i tot va arribar a reunir-se amb el director general de Costes (a Madrid). Totes aquestes mobilitzacions que varen tenir ressò en els partits anomenats d’esquerres, en l’actualitat son rebudes amb un silenci còmplice amb la promotora Aqua Magica(Vicenç Grande) ja que sembla ser que el futur de Ses Fontanelles està decidit a nivell polític. La darrera acció de la Plataforma, un concert, ja no va comptar amb la presència de cap polític dels que abans, en temps de caça i recerca de vots i favors, sí prodigaven i donaven suport públic als veïnats. Ara és un moment crític en el qual només la decidida mobilització per part dels membres de la Plataforma i veïns pot salvar la zona humida. Els activistes estan sols, dins la lògica dels partits polítics, però la seva demanda és justa i és beneficiosa per al conjunt de la nostra illa.

La demanda de la Plataforma és clara: paralització de les obres i una definitiva protecció que faciliti que aquesta zona humida sigui un parc natural. Evitant així la destrucció d’un habitat per a diverses espècies animals –entre elles aus migratòries- i vegetals entre d’altres l’herbàcia limonium barceloi, catalogada com a espècie en perill d0extinció i protegida per la Unió Europea.

L’excusa oficial per a aquest moviment especulatiu és la de millorar i regenerar la degradada zona de la Platja de Palma. I què no seria millor que la presència d’un parc natural preservant una àrea rica en fauna i flora per gaudir  turistes i ciutadans?

Sumari.

-         Accions d’estiu: repàs a les principals accions reivindicatives i culturals de l’estiu.

-         Ses Fontanelles no té qui li escrigui.

-         Una llum enmig de la foscor. Article sobre la Real.

-         Si la tauromàquia és cultura, el canibalisme és gastronomia. Plataforma antitaurina a Felanitx.

-         Créixer sense escola. Alternatives a l’escolarització.

-         Una visió del problema de la SIDA a l’Àfrica.

-         Entrevista al sindicat CNT.

-         Incertesa a IB3. Sobre la lluita dels treballadors a IB3-Salom.

-         Sa Dragonera Lliure.

-         En la cruïlla amb l’anarcoindependentisme i anarquisme i alliberament nacional. Dos articles sobre l’anarquisme i el nacionalisme.

-         La problemàtica del progrés tecnològic.

-         I les seccions habituals de Cultura, Ressenya de pel·lícules, llibres, CD’s... i les notícies breus, editorial, Sa tira Crítica...

 

Cultura Obrera és fruit de l'esforç del col·lectiu redactor i l'ajuda dels seus lectors. Hi ha lectors que col·laboren amb articles però necessitam més lectors que prenguin una passa endavant i es facin subscriptors. Necessitam que la gent es subscrigui a la publicació per tal de tenir un coixí econòmic per assegurar la continuïtat de la publicació. Una subscripció és una injecció econòmica(10 euros l'any) a diferència de la compra al put de venda(3 euros l'any).No tenim cap sindicat ni entitat estatal darrere nostre. Volem ser lliures i la llibertat només la podem aconseguir amb el nostre esforç i el recolzament dels nostres lectors.

A que esperau? Suscriviu-vos!

Si voleu obtenir el Cultura Obrera mandeu un mail al nostre correu electrònic eurxella@yahoo.es i ús el farem arribar. També el podeu comprar a una llarga llista de pobles. Si voleu subscriure-us cal ingressar 10 euros indicant el nom al n1 de compte de "la Caixa" 2100 0472 06 0100962891 i enviar les dades a: Cultura Obrera llista de correus núm. 30 de Costitx (07144) Mallorca(Balears). O bé al correu electrònic culturaobrera@moviments.net

Per desgràcia no hem trobat cap lloc de distribució d'aquest diari a Pollença, si voleu distribuir-ho podeu contactar amb nosaltres o directament  amb el diari culturaobrera@moviments.net.

Comentaris

Garci

Re: Ses Fontanelles no té qui li escrigui. Cultura Obrera 19.

Garci | 19/09/2007, 09:50

A jo m'es igual les diferències entre votants de dretes i d'esquerres. Ara mateix jo no els votaria. I si els de dretes ho farien, allà ells. Ara mateix, amb la indignació, pens que tant fa uns com els altres.
I no complir les promeses electorals no és gratuit, però per molts diners que costi les promeses s'han de complir. Això té conseqüències inimaginables: credibilitat, vots, vergonya, ètica, mentides...

Toñi

Ses Fontanelles i Son Espases

Toñi | 18/09/2007, 08:16

Està clar que fer promeses electorals no costa doblers, però no crec que sigui gratuït no complir-les. Crec que els votants que varen confiar en l'aturada de les obres de Son Espases i de Ses Fontanelles passaran la seva factura als polítics que es varen fer la foto davant de la pancarta de "Salvem La Real", que varen ser els mateixos que digueren que a Ses Fontanelles no es construiria. El problema és que sempre són els votants d'esquerra els que fan pagar i deixen de votar a un partit quan no ha complert el que prometia. Els de dretes no deixen de votar el PP, hagi fet el que hagi fet. S'ho justifiquen tot, i de vegades em fa ràbia que els altres siguem coherents amb el que hem votat. Supòs que és l'inconvenient de pensar i plantejar-se les coses.

Pepe

Referendum

Pepe | 17/09/2007, 16:32

A Son Espases és clar que no fa falta esperar al 4 d'octubre com diuen per saber que ja s'ha decidit continuar. Com ja va comentara fralokus ja que havien utilitzat el tema durant la campanya hauria de tenir la deferència, al manco, de fer un referèndum amb tota la informació sobre la taula.
A Ses Fontanelles sembla més fàcil aturar el tema, ja veurem.

Francesc Bibiloni

no faran res

Francesc Bibiloni | 17/09/2007, 15:52

SI l'ajuntament de palma té l'oportunitat de retirar el projecte d les fontanelles no crec que el retirin, i avui he passat per son espases i les obres estaven aturades però ja no i a marxa enrera, u fonaments estan molt ben fets i l'hospital té més fàcil i còmodo tirar envant que enrera.
Molt trist tot junt

Pepe

Esperança

Pepe | 16/09/2007, 23:04

Una esperança que he llegit al blog de Biel Barceló.
" L'ajuntament de Palma pot aturar el projecte comercial de ses Fontanelles, perquè s'ha exhaurit la capacitat de superficie comercial que permet el Pla General. Ara veurem que farà l'ajuntament."

Garci

Re: Ses Fontanelles no té qui li escrigui. Cultura Obrera 19.

Garci | 16/09/2007, 19:46

Voldria fer una matisació a l'article. Jo vaig ser al concert per ses Fontanelles i si que hi havia polítics. Almenys vaig veure a Nanda Ramon.
Molt trist és fer de les il·lusions de les persones estadístiques electorals. I més trist encara les persones que hi eren per fer oposició i que no són polítics. Puc arribar a entendre la garrapareia d'un polític que s'aprofita del moviments socials per aconseguir el seu objectiu: aconseguir vots. Lo que no entendré mai és la gent no política que participava en tots aquests moviments abans de les eleccions i ara han abandonat, ho feien per fer oposició. Exemples n'hi ha mil: basta mirar el nombre de persones que participaven en La Real, Ses Fontanelles, la piscina de Pedro J.,... ara no hi ha ni la meitat de gent. LA gent només se mou per les eleccions. Aprofit per dir-lis: bona nit en aquest hivern electoral, esper veure-us d'aquí 3 anys, visperes d'eleccions.
Quina llàstima tot plegat.

Pepe

Xesca

Pepe | 16/09/2007, 16:49

Xesca, em sap greu però no et puc ajudar, a nosaltres també ens agradaria millorar la forma d'aquest blog, però ens falten coneixements.
De totes maneres al final són els articles i els comentaris els que fan interessant un blog.
Gràcies a tu per dedicar una part de tu temps a aquest blog.

Xesca Ensenyat

Gràcies

Xesca Ensenyat | 16/09/2007, 16:36

Supòs que demà podré normalitzar tot el que no funciona bé, sóc desastrosa quan faig 'tecling'. Em va més aviat el cervell que els dits i pig tecles equivocades i llavors surten bunyols que no sé com aclarir. Voldria que el meu bloc estigués una mica dissenyat, però a Vilaweb em diuen que no tenen aquest servei però que miraran t'ajudar-me.
A mi el que m'agradaria és que sortís un joc que hi ha a la pàgina d'avions 'Canadair': que el temps que llegeixes el meu article, un hidro anàs amollant càrregues d'aigua per apagar incendis. El cas és que el rerefons d'aquest joc són dunes... És un desert el que es cala foc, no un pinar o un alzinar. No és la meva idea.
Ai, no sé què pagaria per un rudiment d'informàtica... Reconec que sóc abandonada. Jo normalment escric 'rollo': 300 pàgines o més seguides, sense cap amenitat gràfica. Reconec que és una mica avorrit. Sé guardar les correccions, faig còpies (de tot d'una, disquets; més endavant, CDs; ara, pen driver). I ja tenc la seu plena d'ous!
Voldria saber projectar la meva creativitat d'una manera plàstica, gràfica. Sempre m'han fet enveja els artistes plàstics, en aquest sentit (i en d'altres). Però ja no em dóna temps. Necessit que algú ho faci per jo, que m'entenguin i m'interpretin bé.
Moltes gràcies per acollir-me. Em sent molt ben tractada.

Blog Xesca

Blog Xesca

Blog Xesca | 16/09/2007, 14:57

Bé Xesca, t'afegim a nostres enllaços. Una bona idea és que als teus comentaris a nostre blog posis al quadre "web" l'adreça del teu blog, com he fet en aquest comentari per facilitar l'intercanvi de lectors.

Xesca Ensenyat

Posidònia

Xesca Ensenyat | 16/09/2007, 14:21

Actualitzat el blog L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS
Redòs per a la serenitat municipal

mesvilaweb

Pepe

Credibilitat

Pepe | 16/09/2007, 14:01

El que no es port fer és donar suport a uns moviments ciutadans abans de les eleccions i mesos després donar-lis l'esquena. s'estan jugant la credibilitat, una cosa que ja no es pot recuperar una vegada que s'ha perdut.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb