URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Més democràcia, transparència i renovació a l'esquerra.

Alternativa | 18 Setembre, 2007 06:00

 A la nostra assemblea fa anys que ens varem adonar que a la política feia falta més democràcia i menys professionalisme mal entès, i que si volem millorar i canviar el nostre entorn hem de millorar i canviar també el nostre partit. Parlant amb gent d'altres partits amb evidents similituds  amb nosaltres ens hem adonat que no estam sols ni sóm els únics que pensam d'aquesta manera.

Per això convocam una assemblea de gent d'esquerres que pensam que fa falta més democràcia, transparència i renovació als partits d'esquerra. Aquesta assemblea pretén ser un punt de trobada de totes aquestes persones que, si bé s'identifiquen amb el projecte d'esquerres, discrepen amb el funcionament dels seus partits i de les seves directives.

Si estau d'acord amb aquestes premisses, veniu i passeu la convocatòria.

CONVOCATÒRIA PER LA DEMOCRATITZACIÓ I RENOVACIÓ
DE l'ESQUERRA

El motiu principal per iniciar aquest projecte és profunditzar en la democràcia interna i la renovació dels partits polítics d'esquerres. Si volem transformar aquesta societat, el primer pas es transformar els partits, renunciant a un model clàssic d'organització, i sobretot, canviant radicalment la forma de fer i d'actuar dels nostres representants i els nostres dirigents.

 La proposta que volem posar en marxa com punt de partida ha de girar al voltant de les següents premisses:

- DEMOCRÀCIA INTERNA.

- L'assemblea ha d'exercir un control sobre els càrrecs i ha de ser l'òrgan que decideixi les postures i les accions de cada partit. Ens hem d'organitzar sense jerarquies i les decisions s'han de pres democràticament.

- Elecció en llistes obertes dels càrrecs dels partit,

- Major participació d'afiliats i simpatitzants en la elaboració dels programes electorals i pactes.

- TRANSPARÈNCIA

            - Publicació i transmissió de les reunions i resolucions de tots els acords dels organismes del partit.

- RENOVACIÓ

- Limitació dels càrrecs a dos mandats.

A partir d'aquestes premisses  us convidam a una assemblea que realitzarem el proper dissabte, 29 de setembre, al local Local de l'OCB-Inca. Plaça de l'Àngel, 2 d'Inca a les 10  hores (Saló d'actes, 1r pis)

Aquesta assemblea pretén ser un punt de trobada de totes aquestes persones que, si bé s'identifiquen amb el projecte d'esquerres, discrepen amb el funcionament dels seus partits i de les seves directives.

Perquè creim que l'esquerra ha de ser diferent, hem d'actuar de manera diferent, de forma més democràtica i assembleària, més propera, i més participativa. Perquè d'aquesta manera engrescarem a bona part de la societat, i perquè la societat està demanant una renovació de la política i dels polítics.

La idea a partir de l'assemblea és crear un col·lectiu que sigui un punt de trobada de totes aquestes persones disconformes amb la línies dels partits per tal d'unir esforços, organitzar-se i generar un debat intern enriquidor que dugui a poder dur endavant una línea alternativa viable dins cada partit.

·         Elaborar un Manifest que expressi les línies bàsiques ideològiques i d'actuació del col·lectiu.

·         Encoratjar a altres persones i col·lectius a unir-se al col·lectiu.

·         Traslladar la idea que aquest col·lectiu cerca aportar i no afeblir els partits.

·         Donar a conèixer a la ciutadania aquest col·lectiu i les seves inquietuds. 


Assemblea d'Alternativa Eu-EV de Pollença + Alfonso Corbalan + Joan Pau +...

 


 

 

Comentaris

Pepe

Casualitat

Pepe | 19/09/2007, 22:08

Quina casualitat ahir es convocala reunió de la Comissió Política de Mallorca d'EU el mateix dia i a la mateixa hora que aquesta assemblea.

Garci

Re: Més democràcia, transparència i renovació a l'esquerra.

Garci | 19/09/2007, 21:41

La pujada del PSOE se deu al discurs de l'esquerra: votaumos perquè no guanyi el PP. Això és demanar el vot útil pel PSOE. Ques l'esquerra agafi força depen del canvi de discurs cap a una nova manera de fer política, una nova alternativa que no passi per ser només l'esquerra del PSOE, amb un objectiu clar i transformador.

Pepe

Valors

Pepe | 19/09/2007, 21:30

Em resulta realment curiós veure com hi ha gent que que s'ha posat nerviosa amb aquesta convocatòria i que pensa que cercam coses rares, divisions, lluites de poder... No volem res més que el que diu el manifest; uns valors que l'esquerra ha perdut i que ha de recuperar.
Si veniu estic segur que us donareu conte de que no tenim altra finalitat que millorar

Joan

Joan

Joan | 19/09/2007, 19:46

Teniu raó. Es veritat que nosaltres passem més factura (també perquè, potser esperam més, som nosaltres els que volem transformar la realitat, a ells ja lis va bé, no?)
Que el PSOE pugi, és perquè la resta de l'esquerra s'ha convertit en un apèndix progre dels Socialistes.

Garci

Toñi i Joan

Garci | 19/09/2007, 12:27

I jo afegiria: després de la DESASTROSA lesgislatura en que el PP va tenir majoria absoluta, després del Prestige, Guerra, Obscurantisme, Caciquisme, degeneració... després de tot això el PP no va perdre vots. Va ser el PSOE qui en va augmentar.

Toñi

A Joan

Toñi | 19/09/2007, 12:20

Tens raó amb això de les paperetes de na Mª de la Pau, però m'han dit (de molt bona tinta) que només en varen ser 200. En qualsevol cas, has de reconèixer que és una excepció molt excepcional i que altres actuacions molts escandaloses no els passen factura. T'en recordes del Prestige i de la majoria absoluta que el PP va obtenir als municipis més afectats?

Segon demòcrata

Una petita reflexió!

Segon demòcrata | 19/09/2007, 10:37

Acab de veure lo que ha escrit el demòcrata esquerrà...

-És veritat que TOTS els partits son "democràtics", no ho negam,
-la constitució ho marca així-Però nosaltres ens plantetjam: Un partit d'esquerres (d'esquerres de veritat...) ha de funcionar igual que la dreta més rància? NO! (i qui li agradi com funciona les coses, endavant, potser es considera progressista, centrista, conservador... i és totalment respectable,
PERÒ lo que no pot fer, és criminalitzar als qui volen que TOT sigui MÉS democràtic, MÉS transparent...
Un bon demòcrata, el que hi creu en la democràcia, potser no estaria d'acord, però encoratjaria a tots aquests d'aquesta assemblea a TIRAR ENDAVANT!!
Per últim, fer una reflexió: NO HI HA CAP PARTIT A LES ILLES QUE LIMITA L'ESTADA AL CÀRREC. NO HI HA CAP PARTIT QUE HAGI DEMANAT ALS SEUS AFILIATS SOBRE ELS PACTES DE GOVERN; NO HI HA CAP PARTIT QUE l'ASSEMBLEA DE MILITANTS SIGUI EL MÀXIM ÒRGAN ORDINARI DE DECISIÓ!

Joan

Assemblea

Joan | 19/09/2007, 10:24

Volia dir un parell de coses:

A na Toñi, (que diu que la dreta no castiga al seus partits) dir-li que no és així... (és o no és veritat, que 1000 paperetes del PP estaven taxades, (lo de MªPau Janer), els mateixos vots que lis feien falta?
Però una cosa tens raó (que ho he entés al text): no lis agrada airetjar els draps bruts als del PP.

Garci

Re: Més democràcia, transparència i renovació a l'esquerra.

Garci | 19/09/2007, 09:29

A aquest demòcrata d'esquerres li diria exactament lo que ha dit en Pepe. Ahir mateix me varen contar la manera de triar delegats(o coordinadors o algo així, no se el nom) al PSM. Assemblea dels amics convocada amb poc temps d'antelació. I justament ja havia parlat amb la persona elegida i hem deia que el sue partit era lo més democràtic del món. Podria ser ben be que aquest comentari l'hagués fet ell, perquè el seu discurs no va diferir massa del comentari.

Toñi

Voto de castigo

Toñi | 19/09/2007, 08:43

Almogáver, como ya he dicho en otro comentario de este blog, lo que es realmente triste es que sólo los votantes de izquierdas acabemos castigando. Los de derechas van a seguir votando al PP haga lo que haga, todos a una como una piña, al grito de "prietas las filas". El votante de izquierdas, cuando se desencanta, no vota, y así nos va. Nosotros quitamos y ponemos gobiernos con nuestro voto, es cierto, porque tenemos una idea de la democracia diferente a la suya (afortunadamente). Es la triste realidad, pero mucho tienen que cambiar las cosas para ver un voto de castigo de la derecha a su propio partido, mientras que ver a la izquierda castigando comportamientos como la falta de democracia interna de los partidos no es inhabitual.

Almogàver

Para Pepe

Almogàver | 19/09/2007, 08:12

Se creen que estamos bromeando o jugando en el patio del colegio.
No se dan cuenta de que los movimientos ciudadanos han sido definitivos para tumbar al Govern anterior.
Todavía no se dan cuenta de lo que significa la democracia a pesar de que gallean de ser sus abanderados.
Nosotros les pagamos con nuestros impuestos y les prestamos los cargos. Nosotros se los quitamos con solo chasquear los dedos como empleados nuestros que son.
Y que se vayan preparando para las elecciones generales como sigan así.

Bloc per Mallorca

Qüestió

Bloc per Mallorca | 19/09/2007, 07:47

El Bloc per Mallorca és el que reflexa la seva pàgina web?
Molt poc moviment, un portaveu i ...???

fralokus

Re: Més democràcia, transparència i renovació a l'esquerra.

fralokus | 19/09/2007, 07:36

Bloc a Pollença dius?

No m'he assabentat

Pepe

Partit Ideal

Pepe | 19/09/2007, 06:26

Demòcrata esquerra ja em diràs de quin partit ets i et posaré un exemple de aquestes mancances tant al PSOE, com al PSM, Els Verds i Esquerra Republicana tinc exemples.Si no t'agrada la reflexió i penses que el teu partit compleix tot això enhorabona o estàs a un partit que no coneix o vius en el país de les meravelles.
Ja sabem que el que demanam no és nou ni pretenem inventar res, simplement volem reflexionar sobre el que està passam.

demòcrata esquerrà

Més democràcia?

demòcrata esquerrà | 18/09/2007, 23:38

Això de la manca de democràcia deu ser un problema vostre d'EU. A altres partits d'esquerra fa temps que funcionam amb aquesta llista de punts que has penjat, no és res nou. No inventis la sopa d'all: canvia't de partit, si el teu no t'agrada. Però amb això que has penjat dónes a entendre que l'esquerra està mancada de democràcia, quan potser és només un problema intern d'EU. Manco bombo revolucionari i més reflexió interna.

Ah! I posau-vos les piles al Bloc (a Palma, per exemple).

Garci

Re: Més democràcia, transparència i renovació a l'esquerra.

Garci | 18/09/2007, 22:58

Ara fa una estona he parlat amb el que ha estat coordinador dels joves d'EU fins fa poc. I m'ha comentat que no vendrà a l'assemblea perquè troba que les coses han de canviar de dins. I quan li he dit que a les assemblees d'EU no se pot debatre aquestes qüestions i que la directiva no s'encarregava de fer assemblees obertes i participatives, doncs ho havíem de fer al marge de la directiva però convidant a tothom que vulgui venir. M'ha dit que tenia raó, però no pensa venir. També ha entès que no pretenem ni poder, ni un cop de mà per ocupar llocs a la directiva, que simplement volem participar i fer més democràtic els partits d'esquerres.

Pepe

Almogàver

Pepe | 18/09/2007, 21:10

Hola Almogàver estoy totalmente de acuerdo, han sido los mivimientos ciudadanos mucho más que una mala oposición los que han propiciado el cambio de gobierno y està clarísimo que o esto cambia o en las generales la abstención va arrasar.

Almogàver

Para Pepe

Almogàver | 18/09/2007, 20:57

Se creen que estamos bromeando o jugando en el patio del colegio.
No se dan cuenta de que los movimientos ciudadanos han sido definitivos para tumbar al Govern anterior.
Todavía no se dan cuenta de lo que significa la democracia a pesar de que gallean de ser sus abanderados.
Nosotros les pagamos con nuestros impuestos y les prestamos los cargos. Nosotros se los quitamos con solo chasquear los dedos como empleados nuestros que son.
Y que se vayan preparando para las elecciones generales como sigan así.

Pepe

Pacte governabilitat

Pepe | 18/09/2007, 20:30

Al punt de transparència hem d'agrair al PSM de Pollença que a la fi hagi publicat el pacte de governabilitat amb UM-UNPI i PSOE que podeu llegir al seu blog i que ja comentarem

Pepe

Preocupacions

Pepe | 18/09/2007, 20:27

Aquesta hora baixa he rebut dues telefonades mostrant la seva preocupació per aquesta assemblea. He de dir que en la convocatòria no n'hi res més que el que diu, no amagam res, ni pretenem dividir, ni crear un altre partit... Simplement volem que l'esquerra demostri qeu té uns valors diferents.
En el tema que dius Francesc de triar els càrrecs pens com tu que hauria de ser més important el currículum i l'experiència que quotes, acontentar a... i altres raons similars

Francesc Bibiloni

crec que falta una cosa

Francesc Bibiloni | 18/09/2007, 19:51

Me pareix que s'han deixat que u carrecs polítics com consellers i demés haurien de ser, sense importar el color o sentiment polític, per a la gent COMPETENT, per exemlpe, posar un enginyer industrial a indústria o a I+D, un jutge a interior, metges a sanitat, professors a educació etc; no entenc com solen posar-se sempre advocats al capdavant de determinades àrees o que un conseller pugui ser tan tan bo que hagui estat conseller d'economia i llavors d'una altre cosa distinta! si la meitat de les direccions generals les ocupassin gent capacitada i conexedors d'aquesta àrea no ens hauríem de preocupar tant.
També crec que hauria de ser indistint, si un és un bon gestor, és un bon gestor, sigui du PP, du PSOE o d'allà on sigui.
Pdt : som conscient que du tres partits citats ni ha pocs que valguin ( almenys coneguts i en primer pla ).

Pepe

Xesca Ensenyat

Pepe | 18/09/2007, 17:11

Gràcies pel teu temps i les teves paraules, com dius hi ha molt de reptes futurs, i els partits que haurien d'ajudar a donar solucions i facilitar la participació de la ciutadania es mantenen amb comportaments, formes i actituds poc democràtiques.
El repte de d'immigració és molt important i quan arribi una crisi econòmica recordarem tot el que no hem fet aquest anys de bonanaça econòmica.
M'imagin que aquest documental que comentes es podrà veure, al manco en TV3, no massa tard.
L'exili als països nòrdics és una possibilitat que jo també he contemplat, de moment seguiré lluitant per aquest projectes però en un futur i al ritme que es desenvolupa tot, igual ens trobam a Helsinki.

Xesca Ensenyat

Jo, o és una altra Xesca?

Xesca Ensenyat | 18/09/2007, 15:35

Si és la meva Xesca la que és requerida a opinar, pens que és una convocatòria molt assenyada. Tot allò que condueixi a renovar-se i a adaptar-se a un món nou, a dur el sossec a la gent corrent, a augmentar la transparència de totes les nostres actuacions i a admetre els propis defectes (i això vol dir en primer lloc fer la primera passa per superar-los) em sembla perfecte.
La democràcia és en primer lloc admetre l'altre, encara que pensi diferent; i uns i els altres afanyar-nos en l'acompliment d'unes normes convingudes entre tots.
Avui el món és més complex que no era no fa gaire. No vol dir que sigui més injust, però és més complex.
Hi ha més gent que mai que participa del benestar general; ningú no s'apunta a una croada a Terra Santa perquè té un mal de caixal insuportable, com passava a l'Edat Mitja; no deixaran d'operar un pacient perquè sigui pobre; tothom té el dret a rebre educació, i assitència lletrada en cas de ser detingut, etc.
Però hi ha nous reptes. Hi ha uns moviments migratoris acusadíssims, i hem de veure, atònits, com arriben milers d'immigrants provinents de distints punts del món on encara estan pitjor que nosaltres, i els hem d'atendre i assistir, moltes vegades. No som tan monstres que haguem de plànyer una pansa o un bocí de pa a algú que arriba famèlic. Però l'allau d'aquests necessitats és tan aclaparadora, que els nostres serveis socials s'han vist desbordats i sovint hem ajornat les nostres pròpies reclamacions d'assitència, i també moltes vegades la nostra llengua, que tant ens havia costat salvar, perquè unes altres coses ens semblaven més urgents. I ens hem vist a haver de rebre gent que d'aquí a poc temps no podrem atendre, perquè el sistema polític vigent fa que no poguem dir ni un mot sobre control d'immigració, o tantes coses noves que s'estan disparant.
Ara mateix acab de veure un vídeo de tres minuts i mig a VilawebTV, sobre un documental de Xavier Montanyà, 'Memòria negra', que va de la colonització espanyola a la Guinea Equatorial i de com el franquisme i va introduir les processsons de Setmana Santa, les curses de braus i les cançons de la falange, etc.
Aquest documental, que crec que avui es presenta a un festival a Cadis, no es pot veure per la tele, i és pagat amb doblers públics: crec que ha rebut subvencions del Ministerio de Cultura, la Generalitat, etc. Però si llavors no es pot distribuir pels circuïts comercials, de què serveix subvencionar una cosa. Montanyà es planteja de deixar de fer vídeos que acaben dins un calaix.
És com si jo demanava una subvenció per escriure un llibre i me la donaven. Benfet. L'escric, però llavors, no el publiquen. Ells oficialment m'han ajudat a què jo pugui escriure. Però, què he d'anar a escriure, si la gent, que és la que ha pagat aquesta subvenció, llavors no em pot llegir?
Que no em subvencionin, però llavors que no diguin que ajuden a tirar endavant projectes culturals, vídeos, llibres, o el que sigui.
I aquestes coses les fan tant els partits de dretes i com els d'esquerres. Jo crec que un país ha de ser molt ric per fer un tudament tan gros de cabals per a no anar enlloc. Als països que funcionen bé, això no passa.
Ara de moment visc a l'exili interior. Però sí les coses vénen maldades, Pepe, crec que m'exiliaré a Finlàndia. En Josep Pla deia que els països escandinaus anaven de conya per escriure i per llegir. Aquí, per contra, amb aquest clima i després de cinc anys seguits d'estar tirat de llebeig estiu i hivern, francament, la gent només té sortiguera, cantera i ballera. No escriguera ni llegiguera.
Que vagi bé la reunió.
Moltes gràcies.

Pepe

Son Espases

Pepe | 18/09/2007, 15:30

Traladam el tema de Son Espases a aquest article que em sembla més adhient.
Pens que ha faltat transparència en els pactes de govern entre UM i PSOE, claus en aquest tema de Son Espases.

Per altra part en els partits del BLOC ha faltat valentia per defensar aquest punt en els acords amb el PSOE.
Pens que les assemblees haurien de debatre i votar un programa de mínims innegociable per entrar al govern

El programa del BLOC respecte a Son Espases deia:
La renovació dels càrrecs també evita que aquests s'arribin a convertir en polítics professionals més preocupats pels seus sous, privilegis i jubilacions que pels interessos del ciutadans.

Les polítiques especulatives per afavorir interessos privats seran eliminades d’arrel, de manera que
casos com el de Son Espases no tornaran succeir. La inversió es centrarà en la creació i potenciació dels
recursos sanitaris públics de gestió pública, deixant en un segon nivell la possibilitat de col·laboració amb
el sector privat i en un tercer la gestió privada de serveis públics.
L’hospital de Son Espases, producte de la mercantilització de la salut i de l’especulació urbanística, no
s’ha de construir. Proposarem la paralització de les obres iniciades i la renegociació de la inversió
sanitària en la reforma integral de l’hospital de Son Dureta i la construcció dels equipaments que siguin
precisos en els llocs adequats.

Pepe

Canviar el mòn

Pepe | 18/09/2007, 14:43

Esperam que tota la gent que pensa que l'esquerra ha de ser diferent es sumi a aquesta convocatòria i entre tots començar a canviar el món, per què no...:-)

Pepe

Xesca

Pepe | 18/09/2007, 14:41

Res Xesca, no som res ortodoxos i ens agrada que aquest sigui un lloc viu. I la vida ja es sap que no es gens ordenada.
M'agradaria saber que pensas d'aquesta convocatòria.

Joan

assemblea

Joan | 18/09/2007, 13:40

Y si somos los mejores bueno y qué!?
Gràcies per obrir aquesta oportunitat... no sempre se t'ofereix poder canviar el món!

Garci

Re: Més democràcia, transparència i renovació a l'esquerra.

Garci | 18/09/2007, 10:04

Aquest bloc també és teu. Així com de tots els que participen i ens llegeixen habitualment. Aquí estam per lo que vulguis. Agraïts de la teva participació.

Xesca Ensenyat

Paciència

Xesca Ensenyat | 18/09/2007, 09:26

Abusaré una mica més de la vostra hospitalitat, demanant excuses per haver-ho de fer. En aquests moments s'estan resolent els problemes causats per la meva intolerable incompetència tecnològica (no sé si ja inabordable i sense solució). És per això que el bloc L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS té en aquests moments problemes d'enllaç. M'he vist obligada a acudir a vosaltres perquè en aquests moments estic escrivint d'altres coses i necessit concentració, no puc respondre al telèfon ni tenir els correus electrònics bloquejats.
Em sap greu ocupar un espai previst per a coses més serioses.
Agraïda sempre, us saluda
Xesca

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb