URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

ESQUERRA UNIDA FRONT AL PROJECTE DE CONSTRUCCIÓ A SON ESPASES DE L´HOSPITAL DE REFERÈNCIA

Alternativa | 20 Setembre, 2007 06:02 | facebook.com twitter.com

ESQUERRA UNIDA FRONT AL PROJECTE DE CONSTRUCCIÓ A SON ESPASES DE L´HOSPITAL DE REFERÈNCIA

La Presidència d´Esquerra Unida de Mallorca, reunida el dimarts, 18 de setembre de 2007, ha acordat per unanimitat fer pública la següent resolució, en relació al projecte de construcció a Son Espases de l´hospital de referència i la postura del Govern de les Illes Balears:

1.      El projecte d´Hospital de Son Espases és fruit d´una operació d´especulació urbanística, per molt que ara el PP centri els seus arguments en pro de la seva construcció en l´interès general i l´assistència sanitària. De fet, si hagués primat aquest interès general, el PP durant l´anterior legislatura hauria d´haver començat les obres del nou hospital de referència el 2003, cosa que va retardar per purs interessos especulatius.

2.      No hi ha arguments nous a favor de la construcció de l´Hospital de referència a Son Espases després d´aquests mesos que aquells utilitzats abans de la campanya i als diferents debats mantinguts, al Parlament o a altres institucions, davant l´opinió pública. El pragmatisme tampoc no és cap excusa sostenible, ja que fins i tot des del punt de vista jurídic existeixen vies que facilitarien altres sortides possibles, i a més a més, els costs estimats per aturar el projecte de Son Espases són molt més baixos que els prevists inicialment.

3.      Al contrari, el que hi ha són més arguments contraris a la ubicació a Son Espases, com ara l´incompliment del Pla Hidrològic denunciat per la plataforma ciutadana, ja qu l´actual projecte de construcció s´ubica a una zona de risc d´inundacions.

4.      És equivocat l´enfocament del problema, que es maneja en termes de “Blanc” (Son Espases) o “Negre” (Son Dureta): en primer lloc, els arguments es depleguen des d´aquesta lògica, del que és bo i del que és dolent, per legitimar el projecte del PP; en segon lloc, tampoc no es planteja en cap cas una tercera via perfectament viable, que és la construcció de l´hospital de referència a un altre lloc.

5.      Els “elements correctors” del projecte anunciats aquests dies des de diverses instàncies (reducció dels urbanitzables annexos, major protecció dels terrenys, etc.) suposarien, si ens volguéssim posar pragmàtics, uns costs molt més elevats en indemnitzacions i altres, que no pas el canvi d´ubicació.

6.      Finalment, és cert que l´aprovació del projecte d´Hospital a Son Espases no suposaria estrictament l´incompliment del pacte de governabilitat, però també és cert que no s´ha demostrat que no sigui factible construir el nou hospital al solar de Son Dureta, i que tant el programa electoral del PSIB-PSOE, com el discurs d´investidura del President Antich eren manifestaments contraris a Son Espases. El que sí suposaria apostar per Son Espases per part del Govern és una pèrdua important de credibilitat tant del PSIB-PSOE com del conjunt del Govern, davant la ciutadania. 

 

Per tot això, des d´Esquerra Unida :

 

·        seguim manifestant la nostra postura contrària a la construcció de l´Hospital de Son Espases

·        demanam al PSIB-PSOE que no faci seus els arguments del PP

·        proposam al Govern de les Illes Balears que treballi seriosament en la recerca d´alternatives per a la construcció de l´hospital de referència

 

 

Palma, 18 de setembre de 2007

Comentaris

Pepe

ÉTICA

Pepe | 23/09/2007, 21:45

magnífic l'article de Carlos Garrido avui al Ddm, més d'un hauria de prendre nota:
ÉTICA
CARLOS GARRIDO. PALMA. Acaban de cumplirse treinta años de la ocupación de Sa Dragonera. Un episodio que formuló por primera vez el gran dilema que todavía hoy nos atenaza: una cosa es el urbanismo legal, la otra un urbanismo moral. El proyecto para edificar el islote de Ponent tenía todos los papeles en regla, era impolutamente legal. Pero la presión de los grupos concienciados ecológica y socialmente logró frenarlo. Porque no era admisible éticamente que algo común, como es un paisaje simbólico, pudiera ser destrozado en beneficio de unos pocos.
Con Son Espases pasa lo mismo. Nadie puede discutir que la solución más rápida y barata sería acabar lo que empezó el Govern Matas. ¿Pero es ético? ¿Puede un Govern que se llama de izquierdas y progreso anteponer el "pragmatismo" a la ética?
De tanto pensar en clave de aritmética electoral, a veces se olvida la esencia de las cosas. Si algo es inmoral, ¿debe aceptarse para no perder votos? O incluso más: ¿Debe aceptarse para no perder unas elecciones?
Dura veritas, sed veritas. La verdad puede ser dura, pero es verdad. Y hay que actuar en consecuencia.
Continuar con el hospital de Son Espases supondría refrendar un proceso de elección turbio, guiado por intereses bastardos. Parece increíble que se aduzca el deterioro de Son Dureta como un factor ineludible. ¿Pero por qué se deterioró Son Dureta? ¿Por qué se permitió en lugar de ponerle freno? ¿No sería por que precisamente lo que interesaba era ese deterioro?
Si se sabe que esta elección tuvo un componente especulativo bien claro, ¿cómo puede refrendarse sin participar en la misma operación? No hay "realismo pragmático" cuando se trata de impulsar algo moralmente cuestionable. O te pringas o no te pringas. Es todo.
Además, continuar Son Espases sería olvidar a la Plataforma Salvem la Real. Gentes de diferentes ideologías, sin intereses especulativos, que han llevado a cabo una de las campañas más combativas y en solitario contra la filosofía predadora del territorio. Pocos, pero que han hecho mucho. Personas que han sido insultadas, denigradas públicamente, acusadas de falsedades. Todo por defender un valor simbólico (y comunitario, todo sea dicho) como es el entorno del monasterio.
Puede que su traducción a escala de votos sea pequeña. Pero su dimensión ética resulta gigantesca.
Finalmente, la espada de Damocles de Son Espases plantea un problema de identidad política. ¿Cuáles son los valores de una izquierda de nuestros días? ¿Presumir delante de los banqueros de jugar en la "Champions" económica? ¿Evitar problemas con colectivos conflictivos? ¿Administrar la burocracia del poder con criterios cómodos y realistas?
La palabra es consecuencia. Ética.

Pepe

Francesc

Pepe | 23/09/2007, 21:44

Encara ningú m'ha telefonat ni ens han cridat a l'ordre, ens diuen que n'hi ha gent molt nerviosa, una cosa difícil d'entendre ja que els valors que reivindicam sempre han estat a l'esquerra, o no?

Francesc Bibiloni

jeje

Francesc Bibiloni | 21/09/2007, 13:54

m'extranya sincerament que no vos cridin a l'ordre però pentura tot arribarà.
És molt dur veure com tots els partits al fons tenen les mateixes jerarquies i que si algú fa algo fora de les ordres del partit o té una iniciativa renovadora s'aixeca la sospita que és per obtenir més poder al partit.

Pepe

JRV

Pepe | 21/09/2007, 10:22

JRV això que has contat del refresc m'ha recordat el que ens ha passat ara amb l'Assemblea de renovació (s'ha convocat una Comissió Política d'EU el mateix dia i a la mateixa hora). Davant de la veritat, l'espontaneitat i l'altruisme popular, els buròcrates, les institucions petrificades no saben que han de fer.

Joan Ramon veterà

representativitat

Joan Ramon veterà | 20/09/2007, 17:48

Realment, no se si mai s'havien entregades tantes signatures a l'Ajuntament de Pollença,3500, crec que no. Però sembla que aixó als regidors de l'equip de govern els deixa freds, malgrat que la seva no presència a l'entraga de les firmes jo ho atribuesc mes a que quan surten de la rutina electoralista van perduts per la vida. M'han contat que el regidor Ochogavia, o el de festes, no ho vaig acabar d'entendrer, volia muntar un refresc el dia de la manifestacio. Si fos veritat, que no ho puc creure, seria delirant. Però tornant al tema de les firmes, penso que, deixant ben confirmada l'actitud populista i electoralista, de democràcia N.P.I.

fralokus

Re: ESQUERRA UNIDA FRONT AL PROJECTE DE CONSTRUCCIÓ A SON ESPASES DE L´HOSPITAL DE REFERÈNCIA

fralokus | 20/09/2007, 16:05

Refotre Xesca, que m'ha agradat el teu final de Castella.

¡ en toda la nariz !

Pepe

Molt bé Fina

Pepe | 20/09/2007, 15:41

Estic d'acord Francesc per això tot nostre suport a la consellera de Benestar Social, Fina Santiago que s’ha mostrat partidària, davant els seus companys del Bloc, d’abandonar els càrrecs públics si finalment el Govern opta per construir l’hospital de referència a Son Espases.
Fina té clar, com nosaltres, que la construcció de Son Espases suposaria un incompliment del compromís assolit per la formació amb la ciutadania i, per tant, és partidari de no ser còmplice d’aquesta decisió si s’ha de produir.

També he de dir que a la mateixa notícia diu que n'hi ha altres elements de la direcció de la coalició que no serien tan partidaris de deixar els càrrecs si es dóna el cas i creuen que bastaria amb deixar clar que s’oposen a Son Espases.

Pepe

L'hidroavió apagafocs

Pepe | 20/09/2007, 15:25

Gràcies Xesca, necessitaré un temps per a assimilar tanta informació.
La història sempre la fan els vencedors

Francesc Bibiloni

seria molt fort

Francesc Bibiloni | 20/09/2007, 14:46

Jo crec que tots u càrrecs d'Esquerra Unida si l'hospital tira endavant haurien de dimitir de cop i irrevocablement, si signen aquest manifest tan contrari a l'hospital la seva integritat personal i política està compromesa, per lo tant si l'hospital tira endavant que deixin el govern, o almenys els càrrecs que ocupen.
També ho haurien de fer els de la resta del bloc que s'haguin posicionat en contra.
Però claro, pobrets, sense cadira hauran de seure enterra.

Xesca

Refranys

Xesca | 20/09/2007, 14:43

Pepe, mentre feia el dinar m'han vingut un parell de refranys, que ara, fent el cafè, et transcric.
Primer et transcriuré una glosa que vaig conèixer gràcies a Josep Pla (jo tenc dos ídols fixos: en Costa i Llobera i en Josep Pla, en moltes coses antagonistes, però tots dos brillants i genials. Les seves paraules m'han fet companyia i me'n fan cada dia. Cadadiacadadia).
'En vint dies vaig menjar
seixanta vegades faves.
El dematí, de trempades;
a migdia de cuinades
i el vespre de rescalfades.
Això era per mudar'.
Un que està dins un partit com el teu ha de tenir tothora present que els mallorquins, i per extensió els catalans (ah, i els de Saragossa: recorda que tenim la mateixa bandera), venim d'una pobresa i d'un silenci molt grans i d'una persecució molt bèstia que cada dia reverdeix. Trencar aquest silenci i fer-nos visibles entre nosaltres i davant del món, en aquests moments és essencial. Deixau missatges al meu blog, 'porfa', així com jo en deix aquí. El silenci és molt destructiu, si no el trencam ens arribaran. 'A qui té porcs les orelles li grunyen'. Saps aplicar el refrany (o l'al·locució, és igual). I 'has d'anar amb un seny de bístia vella', el sabries aplicar? Idò això.
'Tenir l'ase eixancat damunt la paret' és aplicable al president Antich, ara mateix.
'Moltes mosques maten un ase', a l'expresident Matas quan va anar tant de sobrat i es va criar enemics. I, també a Matas, 'qui pets envia merda espera'.
'Un ca magre tot són puces' podria anar bé al PSM.
'Val més tenir un dit de seny que una quarterada a l'Horta', a tothom i en tot moment.
'Tenir més son que una senalla de moixos', al PSM i a tots els que es confiten a la camilla.
'Qui té olles prest té tests', als que tramen "pelotassos"
'Desgraciat de porc que renega de la seva assoll', a tots els polítics mallorquins que van contra els interessos generals dels mallorquins i consenten que acabin d'escurar els recursos d'aquesta illa mitja dotzena de grívies gats externs o renegats que tenen llotja al realmadrís.
'Són més caparruts que el peix de xarxa' o que 'un porcell de llet', aquells dels nostres representants que encara no s'han temut que el moment polític d'ara mateix no té res a veure amb el de fa un mes.
'Bram d'ase no arriba al cel' descriu els energúmens
'La carn d'ase no és transparent', jo ho dic indistintament als qui es posen davant la tele quan veig un programa que m'agrada i als qui han teixit una trama que és com una morena perquè jo mentre visqui no pugui publicar els meus escrits
'Una mà renta l'altra i totes dues la cara' és quan els polítics de tots els partits es tapen mútuament les vergonyes
'Qui té la coa de palla aviat s'encén' és el que pensen determinades persones que es creien 'amb un dit tocar el cel' amb el meu silenci com a benefici d'inventari, en el moment de llegir aquest escrit
'Cabra que bela perd el bocí' és el que els passarà si els dels madriles els fan el gol previst
'Xerra més que un sac de nous' és el que deuen pensar que jo faig ara
'Qui dia passa any empeny' és el que pensaven abans d'aquest esclafit. És la divisa dels polítics professionals
'Mentre nuen no fan corda' és el que pensen que feim els que ens dedicam al conreu de les lletres
'Ca que lladra no mossega' vol posar de manifest que hi ha moviments sòrdids molt perillosos. Igualment, 'alenar davall terra'
'Amb les herbes molles s'hi torquen el cul' és el que passa als benignets que s'arrufen quan qualcú els vol fer por
'Tota herba els fa feix' és el que es pensen que ens passa als que ens estam de dir moltes coses que podríem dir i provar
'Tant els és pegar al clau com a la ferradura', pensen els supporters de l'amo, persuadits que no actuam amb mètode
'Passar l'arada davant el bou' és el que va fer la Sra. Munar, tot i que és una política experimentada i que en principi no fa empegueir ni quedar malament, en dir que el tema de Son Espases no tenia remei
'Qui no està avesat a anar a missa en el portal s'agenolla'. Dit d'aquells que no havien menjat mai calent, i ara, a causa del càrrec, s'han vist a haver de representar persones que els podrien donar civisme i bones maneres amb una cullereta
'Són com el ca de l'hortolà, que no menja ni deixa menjar', fa referència als que no fan perquè no en sabrien i no deixen que actuïn els qui en sabrien, perquè llur estultícia seria posada de manifest
'Una fava asseure-se' és un impossible. És a dir: que canviïn de manera de ser, que entenguin aquest escrit, que el puguin pair sense flatulències. I per què? Perquè no hi ha ningú que vegi la necessitat d'entendre allò que no li convé.
Acabaré amb Machado, un dels pocs referents de l'oest que sempre tenc present:
"Castilla miserable, ayer dominadora
envuelta en sus andrajos
desprecia cuanto ignora"

Xesca

Si ets de Saragossa...

Xesca | 20/09/2007, 11:26

...el teu català no hauria de ser limitat. Temps era temps, la teva avior i la meva pasturaren plegades.
No passis pena de refranys, en tindràs per salar i per vendre, com és ara:
"qui s'aixeca dematí pixa allà on vol". M'ho va dir una vegada una dona vella a la qual jo havia comentat que la trobava molt dematinera, duent a coure les panades al forn.
Ha ha ha ha ha ha.....
"Qui molt tragina poc carrega"
"Poca vela i ben trempada"
"Xerrar de proa" (xafardejar)
"Tallar més formatge que pa" o "Cantar quan el sol es pon", vol dir ser gandul
"Treure faves d'olla" (engreixar)
Etc., etc.
Ara t'he de deixar. Si no, "el gall caurà dins el fogó".
Ha ha ha ha ha ha
Promet cada dia, cada vegada que tregui el nas per aquí, enviar un refrany o una al·locució popular.
Besada
X

L'hidroavió apagafocs

Gràcies Xesca

L'hidroavió apagafocs | 20/09/2007, 11:17

Gràcies pel teu suport Xesca.
Ja he vist que has estat molt activa al teu blog, et volia demanar un favor, com hauràs observat el meu català és limitat (sóc de Saragossa) i m'encanta utilitzar refranys em podies regalar un de tant en tant

Pepe

Mobilització social.

Pepe | 20/09/2007, 11:00

Tens raó Francisca alguna cosa ha canviat a aquest poble, esperem que cada vegada siguin més els implicats i que poc a poc Pollença surti de la seva autodestrucció rutinària.

Pepe

Enhorabona i vergonya.

Pepe | 20/09/2007, 10:58

Enhorabona, bona feina,hi ha un bon grapat que han d'aprendre d'aquesta feina feta de manera altruista en defensa d'un paisatge que es de tots.
És una vergonya que hi hagi cinc regidors amb dedicació exclusiva i que ningú s'hagi dignat a rebre l'opinió de 3500 ciutadans. Una més, que hem de dir, ja hem comentat que a aquest tema n'hi ha massa passivitat i esper que un dia no ens trobem amb fets consumats.

Xesca

Corredissa de fugitius

Xesca | 20/09/2007, 10:04

He enviat senyals de fum des de la meva talaia L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS.
Solidària amb els vostres anhels de més democràcia, de menys censura políticament correcta i més protecció de la terra que aguanta les nostres passes, i més llum i respecte pel vincle històric que ens fa part d'una Història que els poderosos obstinadament manipulen i amaguen.

FRANCISCA

MOBILITZACIÓ

FRANCISCA | 20/09/2007, 09:44

MOBILITZACIÓ, aquesta és l’opció que pot fer capgirar moltes de les coses que no ens agraden d’aquest poble. Enhorabona a tota la gent que a posat el seu granet d’arena per la protecció de Cala Carbó.
Alguna cosa està canviant en aquest poble, no deixem que decaigui i continuem amb la Mobilització.
Bon dia a tots.

Cala Carbó

Cala Carbó

Cala Carbó | 20/09/2007, 09:28

Avui em entregat per registre 3.500 signatures a l'Ajuntament de Pollença, per demanar la proteccio total de cala Carbó i els seus costers.
No ens a rebut cap represnetant municipal, fet que hagues estat dessitjable.
Salut

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb