URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Jo també soc antimonarquic/a

Alternativa | 22 Setembre, 2007 06:06 | facebook.com twitter.com

Aquests dies hem pogut llegir als diaris i per internet la notícia de la manifestació antimonàrquica a Girona. En motiu de la visita del rei a aquesta localitat diversos col·lectius republicans i independentistes varen convocar una manifestació de rebuig a la monarquia que va acabar amb la carga policial i la crema d’un retrat dels reis cap per avall.

En les darreres hores la fiscalia de l’Audiencia Nacional, institució judicial espanyola continuista del Tribunal de Orden Publico del Franquisme, ha emès l’ordre d’investigar els fets i les persones que els dugueren a terme. I en preveu penes de fins a dos anys de presó per als seus responsables.[1]

Ara ve quan jo me deman: com pot ser que per cremar una imatge, ja sigui del Rei o de qualsevol persona, puguis anar a la presó 2 anys? Que absurd tot plegat. I més, que passaria si el retrat no fos dels dos borbons?

Deixant de banda la qüestió nacionalista basada en antecedents històrics, que no comparteixo, si crec que la monarquia està podrida i és anacrònica. Arreu de l’estat van sortint més veus que clamen per la seva abolició. Per tot això crec que s’hauria de revisar la legislació actual perquè una crítica no pugui dur a la censura, a la presó ni tengui cap conseqüència. Perquè la monarquia i els monarques no tenguin més privilegis que la resta de ciutadans, i perquè siguin els propis ciutadans que decideixin si volem o no un rei. Si tant se n’omplen la boca d’estat democràtic, doncs perquè hem de mantenir "una sangonera" imposada per la gràcia del Generalíssim? I perquè aquest "animal" ha de gaudir d’impunitat total? fins i tot més que Superman, almenys a aquest super heroi el podies vèncer amb kriptonita.

Per tot això i més jo també soc antimonàrquic!


Imàtges extretes de Libertad Digital i de Maulets
[1] Paràgraf extret de Maulets: [300 anys d'ocupació, de resistència] Comunicat davant els fets ocorreguts a Girona

Comentaris

Garci

Re: Jo també soc antimonarquic/a

Garci | 26/10/2007, 20:22

Crec que la Independència és encara més minoritària que la República, que ja ho és. Però si se "rompés" la monarquia esper que almenys anem cap a l'estat federal on tots els pobles se sentin bé i no haver d'escindir una part perquè no s'hi senten a gust.
Salut Tomeu

Tomeu sastre martorell

Re: Jo també soc antimonarquic/a

Tomeu sastre martorell | 26/10/2007, 19:36

buff, nose que pensar de tot aixo, nose si tots els espanyos estan encontra de abolir la monarquia, crec sincerament que no, pero supos que no,

creus que si es rompes la monarquia hauria independència?

nose

SALUT I FORÇA!! PEPE!!

Pepe

Portarem aquest manifest a Pollença

Pepe | 17/10/2007, 22:05

I més notícies Tomeu:

El diputado de IU y coordinador de la red de Municipios por la III República, Antonio Romero, ha anunciado que tras la adhesión de muchos ayuntamientos, cargos públicos e intelectuales al manifiesto en favor de la III Repúblicas, ahora toca el momento de "instalar mesas en las calles de nuestros pueblos y ciudades para solicitar la firma de los ciudadanos en favor de un cambio en el modelo de Estado".

De momento, el ex dirigente de IU, Julio Anguita, la ex directora de la Biblioteca Nacional, Rosa Regás y el escritor Luis García Montero han suscrito este manifiesto.

Referéndum sobre la continuidad de la Monarquía

En rueda de prensa, para presentar las primeras 50 adhesiones que se han producido al manifiesto a favor de un proceso constituyente por la III República, Romero ha lamentado que los españoles no hayan tenido la oportunidad de "pronunciarse" sobre el modelo de Estado, y hayan tenido que conformarse con "un Rey impuesto por Franco".

En este sentido, Romero ha advertido al presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, de que si tan seguro está de que la Monarquía está consolidada en España, se "atreva a convocar un referéndum sobre la continuidad o no de la Monarquía".

"Ahora toca el momento de instalar mesas en las calles para solicitar la firma de los ciudadanos"

Asimismo, ha explicado que están trabajando en la elaboración de iniciativas parlamentarias para abrir el debate sobre el modelo de Estado y en favor de la III República.

El diputado de IULV-CA ha defendido el derecho de IU y todos las instituciones municipales a manifestarse en favor de la III República, al igual que "PSOE y PP apuestan por reformar la Constitción española sólo para efectuar cambios puntuales".

Además, se ha mostrado convencido de que "vamos por el camino correcto, y estamos trabajando por un proyecto que nos permitirá dentro de tres o cuatro años poder meter en la agenda el debate sobre el modelo de Estado, en favor de una República como alternativa a la Monarquía".

Pepe

Paciència

Pepe | 17/10/2007, 21:07

Tomeu és impossible mantenir molt de temps un tema a la premsa, es tracta d'anar fent poc a poc, la paciència i la perseverança és important a aquest temes. Personalment sempre he dit que Felipe VI serà el darrer rei d'Espanya.
Ahir la premsa deia:

MADRID, 16 d'octubre (EUROPA PRESS)

La Comissió de Defensa del Senat ha rebutjat avui per unanimitat, amb els vots de PP, PSOE, Entesa, Coalició Canària i CiU, l'esmena al projecte de llei de la carrera militar presentada per ERC perquè el president del Govern substituís al Rei com a cap suprem de les Forces Armades.

Tant l'esmena per rellevar el monarca com a cap dels exèrcits i l'armada aquella en què ERC proposava eliminar la regulació de la carrera militar del Príncep d'Astúries han sigut rebutjades per tots els senadors presents. ERC només té a la comissió el senador del PSC Ramón Aleu, en qualitat de portaveu de l'Entesa, de manera que no ha aconseguit cap vot a favor de la seva proposta.

Tot i això, les dues esmenes es mantenen vives i seran sotmeses a votació la setmana que ve quan el projecte legislatiu sigui analitzat pel ple de la cambra alta, que aprovarà el text i el remetrà al Congrés perquè el ratifiquin definitivament i entri en vigor.

Tomeu sastre

Re: Jo també soc antimonarquic/a

Tomeu sastre | 17/10/2007, 20:43

ido del tema el tema de la monarquia ha quedat penjat ja ningu en parla, ningu ha tornat a fer noves manifestacions encontra del rei, nose si es que no n'hi ha o que no surt per les noticies,
voldria dir que no dexem aquest tema de banda, que encare tenim molts danys per tocarli els ous al rei,
no pot morir pensant que tot ha quedat a nes seu lloc,
hem dactuar amb llibertat i esperança en allò que desitjam,encare que aperenti esser impossible no ho es.
Hem de criar als nostres fills ensenyantlis lo que esta be i lo que no, en altres paraules a ferlis sabre que la monarquia es una puta merda.i a dirlis qui som en realitat perque no ens sentim espanyols,
I EN DEFINITIVA!!CONTINUAU TOCAN ELS OUS A LA MONARQUIA

Garci

Re: Jo també soc antimonarquic/a

Garci | 16/10/2007, 17:38

Se farà divendres.
Salut!

Tomeu

Re: Jo també soc antimonarquic/a

Tomeu | 16/10/2007, 16:49

crec que sha de fer aquesta cap de setmana, pero no estic segur
SALUT

joan ramon

Musics per la llengua

joan ramon | 13/10/2007, 21:35

Teniu idea de quan es fara?
Salut

Tomeu s

Re: Jo també soc antimonarquic/a

Tomeu s | 13/10/2007, 14:51

degut a la pluja no s'ha pogut celebrar el dia de musics per la llengua,
AIXÒ NO VA

R.F.

RESPOSTA A CANTAMORER

R.F. | 07/10/2007, 21:42

A França i als Estats Units senzillament no passa res perquè no és delicte.
Gràcies a la idiota intolerància espanyola encara aconseguiran el que semblava impossible: que aquesta merda de cavall que és Espanya se'n vagi a la puta merda!
La República, si ha de ser espanyola, no gràcies.
Visca Mallorca lliure!
Independència Països Catalans!

Garci

Re: Jo també soc antimonarquic/a

Garci | 05/10/2007, 09:54

La manifestació d'ahir convocada per Maulets va ser dissolta des del principi per ser ilegal. Jo vaig arribar a les 8 i 10 i allà només hi havia molts policies i res més.

tomeu s

Re: Jo també soc antimonarquic/a

tomeu s | 04/10/2007, 21:44

m'agradari corretgir a un comentarista que ha posat un comentari que és mal de lletgir, no perque no s'entengui sino perque fa és un text totalment falangiste i fatxe, magradaria començar per dirli en aquest que ha posat es comentar, que en primera no pot comparar un pais com frança amb espanya
avon espanya és un pais on fa mal viure,amb molts d'ambits:a frança totes les llengues estan reconagudes axi com cal, en segona que tots tenen el mateix origen,
cosa que a espanya no, perque? ido perque a espanya hi ha mes d'una cultura:la catalana,la vasca,etc.no fa molt que espanya es varen ajuntar els dos regnes. el d'arago i castella cosa que fa que vinguem de cultures diferents, ademes la cultura catalana esta mes desenvolupada que la castellana, i parlam una llengua totalment diferent, i per altre banda no ens porem parmetre els joves no ens porem permetre el luxe de tenir un pis una familia fora tenir una hipoteca ademes la diferència de dimers que guanya un que te una titulacio a un que no en té es del 60%.

AIXI QUE NO COMPARIS ESPANYA AMB FRANÇA, ESPER QUE HAGIS ENTES EL TEXT, NO ESPERIS QUE EL POSI EN CASTELLA.

AMUNT CATALUNYA I ABAIX ESPANYA!!

Tomeu,S

Re: Jo també soc antimonarquic/a

Tomeu,S | 04/10/2007, 21:21

avui he vist les notícies i he vist la crema de imatges de la monarquia:a valencia,barcelona. Però no n'he vist a mallorca estic content que s'hagi organitzat una manisfestació encontra de la monarquia, esper que les nostres manifestacions causin una molèstia als borbons, i tamé esper que hi participi molta de gent.

xiu xiu

Mallorca

xiu xiu | 03/10/2007, 05:56

Hombre, "Mallorca", això de que amb Franco no hi havia ETA...i Carrero Blanco que vuelas por los cielos

Maulets Mallorca

Manifas

Maulets Mallorca | 02/10/2007, 22:36

Tomeu en aquest moment ja n'hi ha dos convocatòries dels Maulets antimonàrquiques i de suport a la gent encausada per cremar fotografies;
El 4 d'octubre a la plaça de Cort a Palma a les 20:00 i el 12 d'octubre a la plaça Príncep Astúries a Sa Pobla.

tomeu sastre

Re: Jo també soc antimonarquic/a

tomeu sastre | 02/10/2007, 19:32

Això no me pareix digne un pobre home que fa les seves 8 hores o millor dit un obrer hagi de compli condemne d'un any i tres mesos a la pressó, això ès un escaldol.Magradaria convocar una manifestació en contra de la monarquia si algú està interesat per això que cridi al 600796707, i ens posarem d'acord per fer la manifestació a la plaça d'espanya en contra de la monarqui

Francesc Bibiloni

estos ultras...

Francesc Bibiloni | 01/10/2007, 09:54

Jo lletgint a nen mallorca me reafirm més en la meva condició única de pollencí, totes les opinions són respectables si són "normals".
"quien hace vida normal no se tiene que preocupar" justament hi ha una gent privilegiada mentalment que té inquietuts, ganes per descobrir coses, aprendre, qüestionar el per qué les coses són com són, que té un talent que s'hauria de primar cuidar i envejar, però com no és "normal" que prenguin pu sac i cobrin una merda, la gent se'n rigui d'ells i un futbolista per estar lesionat cobri molt més que per algo ha estat més listo i és més "normal".
Pan y circo.
Me donen ganes de partir a canostra deixar us estudis que no me duran a ser mai "normal" (faig informàtica) i fer-me una murdada talaiòtica, no sigui que vengui l'exèrcit a reprimir les meves opinions anti sistema i a"normals" o algo pitjor.
Sort que la inquisició va retrassar tants d'anys el progrés humà espanyol per que sino ara espanya ja no seria...

arnaldo

Re: Jo també soc antimonarquic/a

arnaldo | 30/09/2007, 21:43

Monarquia "democratica" elejida por la mayoria !yo tambien quiero decidir sobre lo que me afecta!a mis abuelos que ya no viven no les importará
Libertad de expresión por favor.
NO A LA INTOLERANCIA DEL pp que genera crispación en todo.

gestenfeise

Re: Jo també soc antimonarquic/a

gestenfeise | 30/09/2007, 18:39

visca gestenfeiser de porreres

Garci

Re: Jo també soc antimonarquic/a

Garci | 30/09/2007, 17:06

Gràcies Mallorca per reafirmar-me en ser republicà i d'esquerres, i federalista.
Comentaris com el teu son els que un historiador desitja trobar als arxius de quan la guerra.
Una abraçada i no deixis de participar perquè val la pena llegir història de tant en quant.
Per cert m'agrada aquesta versió de Fralokus.

Pepe

Vena roja

Pepe | 30/09/2007, 11:22

M'agrada aquesta vena roja teva fralokus no t'has de disculpar de res.

fralokus

Re: Jo també soc antimonarquic/a

fralokus | 30/09/2007, 11:06

Hola Mallorca:

Todas las opiniones son respetables, me quedo con una frase tuya:

"Si fueseis de Francia, por ejemplo, os aseguro que no tendriais esa tonteria en la cabeza."

Al Rey de Francia le cortaron la cabeza en su momento, y los republicanos franceses se las cortaron entre ellos durante una buena temporada.

Francia es un país que admiro, no lo dudes, con sus defectos y sus virtudes, el defecto más grave es que a veces sus habitantes se creen el ombligo del mundo, pero no me quiero salir del tema.

En Francia tienes los mismos derechos seas de "Lille, de Marsella, de París o de Nantes". Aquí no, y precisamente no por el tema autónomico, como ejemplo tenemos esa Andalucía tan mal tratada, con planes agricolas a base de pagar prestaciones por desempleo (vulgarmente "paro"), diez peonadas 1 año de paro, genial, En Mallorca para tener tres meses de paro necesitas trabajar un año entero renunciado a cuaquier otro tipo de ayuda ¿Pero eso que es para ayudar a los andaluces o joder a los mallorquines?

Ninguna de las dos cosas, eso es para que el señorito andaluz siga con sus privilegios y así no hacer producir unas tierras que estan sin cultivar, esas tierras deberían ser embargadas y darlas a quien las trabaja o al menos que ellos Duquesas y Marqueses den trabajo a los andaluces que tanto lo necesitan, joder siento el tono del comentario, pero a veces me sale la "vena roja".

Esa es la España que hay que desterrar, pero si la misma "plebe" quiere seguir mal viviendo de prestaciones y que una tonadillera sea "la más grande" quizás la escisión de Castilla sea una solución, aunque yo prefiero otras como he comentado antes.

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 30/09/2007, 09:40

A mi el comentari de Mallorca casi m'ha convencut, els seus arguments, la seva eloqüència i el seu respecte cap a altres ideologies m'ha impactat... estic d'acord en què es bo que personatges així ens recordin que encarà hi ha molt camí per recorrer i feina per fer.
Una altre cosa que em sorpren ès que diguin que un referendum al País Basc ès una provocació,això enllaçant amb un altre tema i no o entenc perquè un fet tan democràtic com un referendum, només pot ser considerat una provocació per mentelitats totalitaries.
Salut i República

Pepe

Una, grande y estupida.

Pepe | 30/09/2007, 08:34

Está calro que hay comentarios que se comentan por ellos mismos. Es bueno que aparezca alguno de vez en cuando para que no olvidemos que en este país todavía hay gente dispuesta a volver al 36: "Y si la cosa se pone tonta, solo os digo que os prepareis..."
En fin una sucesión de tonterías que no merecen mucho comentario, lo único decirle que se informe un poco en un tema y es que ETA surgió durante la dictadura.

Mallorca

España

Mallorca | 29/09/2007, 22:28

Cataluña es la verguenza del país. Ahora se ponen a quemar fotos y hacer los notas por las calles. No pasa nada. Lo único que mucha gente de cataluña se siente avergonzada de las demás personas que dicen ser Catalans i no espanyols. Aquí, de donde yo soy (Mallorca) hay gente igual que en Cataluña. Cataluña quiere ser independiente, lo que significa que Mallorca formaria parte del país de Cataluña. Pero eso no es así, ni lo será nunca. Ya que antes se solucionará por las malas, (como se ha hecho en otras ocasiones) y se sabe quien acabará perdiendo, está claro, no? Además, aparte de dar asco y verguenza, haceis un tanto de gracia, porque os creeis ser muchos y soys 4 gatos comparando con el resto de España. Y si la cosa se pone tonta, solo os digo que os prepareis. Si fueseis de Francia, por ejemplo, os aseguro que no tendriais esa tonteria en la cabeza. Pero claro, algo que le falta a España es ser más dura con gente de este tipo. Después dicen que si Franco era malo, que si era tal...etc. Franco lo que hacia era llevar a la gente como dios manda. Si tu eras alguien normal y corriente no tenias que preocuparte de nada, sinó hacer la vida normal. Ahora, el que no se portaba como era debido, le pasaba lo que le pasaba. Con Franco tampoco había ETA ni mariconadas. No teniais ninguno cojones a hacer lo que os daba la gana, porque lo que soys es 4 matados con ganas de independencia, que cuando hay alguien que lleva el mando del país os callais. Solo abrís la boca cuando veis que la cosa está más pasiva (actualidad). En fin, como dijo el rey: Cataluña nunca será independentista. Y para los que dicen que unos viven ricos y otros pobres. El que quiere ganar dinero que trabaje, no querais vivir del cuento y del paro. Que tanto catalanes como andaluces (no hablo por todos), teneis al mando el partido socialista; y por qué? pues porque así ganais dinero sin trabajar (lo sé yo y no me lo podeis negar, ya que en mi propia familia hay gente de allí y lo compruebo yo mismo). Quien no quiera ser "pobre", que trabaje!!, que el que trabaja no es pobre, y si ganais poco...buscad otro trabajo o estudiar, q nunca es tarde. No querais ser millonarios porque no todo el mundo aspira a lo mismo, no tendría sentido. En fin, acabando con esto, podria sacar muchas más cosas. pero creo que es suficiente.
Un saludo.

Arriba España, la bandera y toda la gente española.

GArci

Re: Jo també soc antimonarquic/a

GArci | 29/09/2007, 18:10

Jo compartesc tot el que diu Tomeu. I a aquests arguments n'hi ha mil més: no és democràtic, el va posar Franco, és per delegació fàlica, te un passat obscur(ell i tota la seva família), és intocable...

tomeu sastre martorell

Re: Jo també soc antimonarquic/a

tomeu sastre martorell | 29/09/2007, 17:41

viure de nosaltres,0 feina 0 hipoteca,si fos per mi em donja igual si es moren tots els borbons el rei el princep i la mare que els va parir...

tomeu

antimonarquia

tomeu | 29/09/2007, 14:39

jo pens que la monarquia és una cosa en la qual sempre ha estat allà i clarament estic encontra de ella. Quan veig el meu pare o més generalment la meva família que els costa arribar a final de mes, i després veure que n'hi ha d'altres que viven del 15% dels impostos de la classe obrera treballadora,i crec que no ens porem permetre el luxe de tenir un habitatge digne, i després de tot veure que n'hi ha que no han treballat mai i que tenen tota classe de luxes.
Degut a aquestes raons no estic orgullos de ser espanyol i crec que els politics fan el que volen amb els nostres diners, i crec que de cada vegada hi ha nés diferència entre rics i pobres.
i això que diven que els volen tancar a dins la presso me pareix una gran barbaridad poc casual de una societat democràtica.

Garci

Re: Jo també soc antimonarquic/a

Garci | 26/09/2007, 19:38

Hola amic nihilista. Si no ets pro o anti vol dir que no tens opinió. és tan fàcil com elegir el que creus millor, tenir criteri. Lo de la crema de fotos és una tonteria que no va més enllà de veure que a l'estat els antimonàrquics o republicans no son tan pocs com se podia pensar, i que arreu de l'estat hi ha aquest sentiment. Cremar o no cremar és lo de menos.
Cremar no soluciona res, la monarquia és allà...son frases molt boniques que no puc compartir perquè sincerament crec que si, que tens raó, però que alguna cosa i haurem de fer. I no se pot comparar una cosa així amb ETA. La crema no és una amenaça a una persona és l'expressió de rebuig cap a una institució que mos roba tant o més com en Zapatero o n'Aznar.
I de passada te deixaré una frase que no se d'on ha sortit: "el món no és just, però cal aixecar-se cada matí pensant que pot ser-ho".
Per això hem de lluitar pel que creiem just i no deixar-nos vèncer i pensar que cada matí trobarem la mateixa merda.

DAVID

CADA UNO A SU PATRIA

DAVID | 26/09/2007, 19:19

la antimonarquia, como poder definirla, es como el que es monarquico, todos un colectivo "sectoso" que se dejan influenciar y que les calienten la cabeza con ideas que no llegan a ninguna parte, porque tanto el anti como el no anti esta como esclavizado a unas ideas y palabras expresadas por gente como tales como STALIN, HITLER y asi succesivos personajes que expresan una palabras que van en contra o a fabor de las ideas de el otro y ya la teneis liada de nuevo, dedicaros a pensar un poco en vuetra vida, en vuestras cosas que la monarquia lo unico que hace es estar ahy, es simple, pero quemar sea lo que sea es un acto que no conlleva a nada, simplemente que a las leies de el pais seas sancionado, y tambien claro esta para dar la nota, y que seas portada o ni eso de telediarios, etc..... no va a solucionar nada revolucionandose de esa manera, las cosas no se arreglan asi y tampoco como los de la eta, otros comidos de la cabeza, no teneis nada mejor que hacer?? que os pensais que por quemar, matar o cosas asi no vas a tener que levantarte todas las mañanas y ver la misma "mierda" de cada dia?? pues lo llevais claro esas personas que asi lo creeis..... eso no tiene ningun arreglo si todos decimos si a todo lo que nos ponen y no es manera eso de matar a gente de tu mismo pueblo para ser algo o alguien, hacerlos la pregunta, porque nunca se a matado a zapatero, aznar y todo el colectivo que roban a ti a mi y a todos??? pues a quien ahy que undir es a ellos y no quemar 4 fotos y encima encapuchadoss....... bueno que viva YO

Joan Carles

Crema

Joan Carles | 26/09/2007, 11:26

Poca feina!!!!!

Garci

Re: Jo també soc antimonarquic/a

Garci | 25/09/2007, 21:47

Caldria veure si carvalho seria capaç de cremar una foto del rei, si cauria tan baix. Realment, cremar fotos és una tonteria. Una tonteria gran. Però ser multat per això encara és pitjor. Cremar fotos del rei no és amenaçar-lo de mort, és estar en desacord amb una institució. I lo ser antimonàrquic per motius històrics, no puc estar en desacord. En temps de Felip V la desigualtat legal era l'ordre, i reivindicar a Carles "III" és una ximpleria(era emperador) com reivindicar el passat romà, reivindicar Alarico, Isabel I, El Cid, o qualsevol heroi o passat abans de la consecució de la igualtat legal, és a dir del món contemporani, de l'època en que vivim. I així i tot crec que és una tonteria. De la història se n'ha d'aprendre.

gat escaldat

FOC I FUM

gat escaldat | 24/09/2007, 14:54

Fòrum:Debat general

Missatge: Cremar fotos ,..cremar banderes, cremar llibres, = bretolades= barbarismes d'imagineria malentesa

Autor: USA, Gran Bretanya, Dinamarca, Suècia, com sempre, són un exemple a imitar 100%
Text:
Jordi Cabré
Cremar fotos

elsingualrdigital.cat

Cremar fotos és com cremar llibres, ho trobo horrorós, ja siguin monarques o Decrets de Nova Planta: és antiestètic i convida a pensar més aviat en la Jihad islàmica, en les actituds que no saben aportar als problemes res més que el poder devastador de les flames d’un encenedor Bic.

Però que a mi no m’agradi la crema de fotos o de banderes no vol dir que no defensi de forma acèrrima la seva legitimitat, així com el despropòsit que implica un càstig penal per a aquestes conductes.

Qui limita les seves accions a cremar borbons o a llençar ampolles contra la policia és un brètol que no mereix cap mena de consideració, és cert, però també és cert que hi pot haver intencions nobles i meditades rere la crema d’una imatge:

no deixa de ser una via d’expressió, un ús del simbolisme, un clar seguiment d’allò tan popular que “una imatge val més que mil paraules”.

Jo, que penso que sempre és una paraula la que val més que mil imatges, comprenc que davant de la recerca del fotògraf de premsa es faci ús del llenguatge plàstic per a expressar qualsevol cosa.

I això ha de poder incloure cremar banderes, cremar-se un mateix, engabiar-se despullat en una gàbia (ridícul però efectiu), disfressar-se de monja transvestida en una rua gai, exhibir creus invertides, trencar Constitucions, prémer el clàxon en els peatges, pujar al palau de Buckingham vestit de Batman o exhibir samarretes esportives a les sessions del Congrés.

La cultura de la imatge necessita ser acollida per la legalitat, garantint l’absoluta llibertat d’expressió amb l’únic límit dels delictes comuns d’injúries o calúmnies a les persones.

A les persones, i no a les institucions: perquè quan és una institució com la Corona qui es protegeix legalment d’aquests actes, està demostrant justament que no es tracta de denunciar injúries sinó de declarar la guerra als desafectes.

I això semblava una cosa ja superada fa trenta anys.
24/09/2007 - 14:14
Respondre aquest missatge
Anar a la plana de l'enquesta

Tornar a la plana inicial del fòrum
Una producció de Partal, Maresma & Associats . 1995 (La Infopista) - 2000

Pepe

Sisifo

Pepe | 24/09/2007, 14:44

Xesca la història no és lineal per això sempre tornen les mateixes lluites.

Pepe

carvalho

Pepe | 24/09/2007, 14:39

Hola moix, sabia de la crema de llibres a la plaça de Pollença però desconeixia la dada de la fotografia que no he vist, si la tens estaria bé publicar-la.
Això de cremar llibres només el puc consentir a Carvalho.

x

Àlbum particular per a foguerons de sant Antoni i de sant Joan

x | 24/09/2007, 11:46

Coses que quan faig dissabte trob pertot i no vull guardar; exvots que vaig dur a la marededéu del Puig, però ja em vaig curar; fotos de la Primera Comunió que no els aguant; fotos de concursos literaris que vaig guanyar; fotos on vaig quedar malament i que no vull veure pus; originals que Última Hora va publicar o no va publicar i que vull perdre de vista perquè pas de malsrotllos vells i no en vull de nous; banderins de català a l'escola que fan caguera, i mira, tanmateix estam igual: res hem aclarit.
Au, per avall, tot dins la torradora.
Haurem de començar a lluitar per les mateixes obvietats de sempre, i tanmateix, 'ellos', ara una rapinyada ara una unglada ara un tejeril 'sesientencoño' a Las Cortes, TOT LO QUE HAUREM SUAT ENS FOTRAN

x

Ofertes: ESCRIPTORA POLLENCINA OFEREIX ÀLBUM DE FOTOS PER A UN FOC CONTROLAT (amb barbacoa de jardí) ENMIG DE PLAÇA

x | 24/09/2007, 11:37

Meam si així ho entendran

moix

Una tassa de til·lo pel pobre cantamorer

moix | 24/09/2007, 11:26

No t'exaltis tant.
Si cremaves una foto d'en Joan Cerdà enmig de la plaça no passaria res. Als foguerons i a les falles de València s'han cremat moltes coses i se'n seguiran cremant i no passarà res. Mentre siguin objectes de la teva propietat. Una bandera teva s'ha de poder cremar, mentre no hi hagi risc de calar foc. Cremar per fer efecte, per protestar, per donar visibilitat.
De fet, cremar no hauria de ser necessari. La gent hauria de dominar més el codi verbal. El que passa és que la gent és tan primaria com tu, en general, i si vols que t'entenguin has de fer servir un metallenguatge, com pugui ser encendre un petit foquet. Són actituds com la teva que fan emprar el foc. Només entens el llenguatge sensacionalista. Si no hi hagués gent com tu, bastaria llegir en Costa i Llobera per esser una persona raonable.
Els que practiquen la teva doctrina només crispen. Varen causar la guerra civil i ara tornen a cercar ronya per gratar.
La serenitat no és el vostre hàbitat.
Saps que enmig de la plaça de Pollença varen cremar llibres?
Saps que la fotografia va sortir a la portada del diari madrileny El Sol?
Saps qui els va cremar?
Gent que pensava com tu, piroman.
Saps qui la va fer a la foto per cert amb un flash d'aquells antics que treien fum?
En Guillem Bestard.

Pepe

Privilegis

Pepe | 24/09/2007, 11:02

Tens raó Xesc avui 300, pasat demà 3000... fins que s'acabin els privilegis medievals.

Francesc Bibiloni

i si les tanquen pues

Francesc Bibiloni | 24/09/2007, 09:15

Des du meu punt de vista el millor que pot passar és que les tanquin a tots, llavors s'armarà grossa i pentura servix per obrir profundament un debat sobre la inutilitat del rei o dels seus descendents i aquesta inmunitat vomitiva que tenen.
O pentura només serveix per crispar l'ambient, de totes passades si els encausen per alguna cosa no crec que el tema passi d'una multa, que segur que mínim són 3000 euros...i seguent realistes no crec que les tanquin.

noctiluca

El PP VOL "MANO DURA" com sempre

noctiluca | 24/09/2007, 08:49

El PP demana duresa a Zapatero per la crema de fotos del rei
POLÈMICA Els populars aprofiten els fets de Girona per denunciar que la política del PSOE atia "actituds radicals" PREOCUPACIÓ Si l'Audiència Nacional manté el criteri podria ordenar una detenció massiva
Redacció
Un aspecte de la manifestació independentista de dissabte a Girona, on es van cremar fotos del rei
TAOWNSEND/EFE

El PP va demanar ahir duresa al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, davant la nova crema de fotos del rei Joan Carles dissabte passat a la plaça del Vi de Girona. Mig centenar de persones van calar foc a fotocòpies de retrats del monarca, aquest cop a cara totalment descoberta, al final d'una manifestació independentista que va aplegar fins a 300 persones. A Molins de Rei, després d'una concentració de 100 persones, dos encaputxats van fer el mateix. En ambdós casos protestaven pel procés obert al jove de Banyoles Jaume Roura, que la setmana passada va quedar en llibertat provisional després de ser detingut i de declarar davant l'Audiència Nacional per haver cremat una foto de Joan Carles i Sofia durant la visita que els reis van fer a Girona.

Deixadesa legal

El coordinador del programa electoral del PP, Juan Costa, va culpar directament Zapatero dels fets de dissabte, a qui va acusar de seguir una política que atia "actituds radicals en algunes parts d'Espanya". També es va queixar d'una suposada deixadesa en relació amb el compliment de la llei. Segons el PP no es pot considerar un fet "menor" que es cremin fotos del rei, i va recordar que ho va valorar d'aquesta mateixa manera la vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega.

El coordinador electoral del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, va centrar la seva queixa en la manca de resposta policial davant la crema de fotos, la qual cosa, al seu entendre, porta a la impunitat. Va posar com a exemple d'aquesta suposada laxitud el fet que l'Ajuntament de Barcelona permetés que a la festa major alternativa de Gràcia d'aquest estiu una caseta "pengés fotos de presos de la banda terrorista", i que s'hagi programat a les festes de la Mercè el grup basc Betagarri.

Mentrestant, creix la preocupació en mitjans polítics catalans per si l'Audiència Nacional manté el mateix criteri que l'aplicat al jove de Banyoles, ja que això portaria possiblement a ordenar una detenció massiva d'independentistes que van cremar fotografies dissabte passat. Eren de diverses edats i fàcilment identificables, i si es tirés la mesura endavant s'obriria un conflicte polític de certa magnitud. Els fets de la plaça del Vi van tenir lloc enmig de l'absència d'efectius de la policia catalana, si bé és cert hi havia algun guàrdia urbà. El partit espanyolista Ciutadans ha demanat la compareixença del conseller d'Interior, Joan Saura.

Imprimir Enviar Agregar Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 5. Dilluns, 24 de setembre del 2007

Paraules clau: Girona, Fotos, Rei, Zapatero, Audiència, Nacional, Joan, Crema, Preocupació
Cercador
Política
Dilluns, 24 de setembre del 2007

5 DL DM DC DJ DV DS DG
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
El meu AVUIE-mail
Clau
Recorda'm en aquest ordinador
Registrar-me
Notícies més llegides
El PP demana duresa a Zapatero per la crema de fotos del rei
Premiar el gueto
EDITORIAL
'Roi flambé'
Engrunes
LA FAULA DE LA GRANOTA I EN DURAN
Última hora de l’edició AVUI.cat
Bloqueig indefinit

Pepe

Acudit

Pepe | 23/09/2007, 16:07

Hi ha un acudit del roto que té molt mala llet que diu "No hi ha gens tan espanyol com voler deixar de ser espanyol."

Francesc Bibiloni

lacra 2

Francesc Bibiloni | 23/09/2007, 13:53

SI si. Estic completament d'acord, lo seu seria que treguessin a Catalunya d'Espanya, i a nu bascos, i a nu moros, i a nu mendigos, a nu gueis, i Pollença, i tot u que no estigui conforme amb lo que diuen u madrilenyos i u peregrinadors du Valle de los Caídos.

Santiago iycierra Castilla

lacra

Santiago iycierra Castilla | 23/09/2007, 11:47

El problema hoy en España, es Cataluña. Antehayer fueron los judios no conversos, y se le dio solución, luego los moriscos, y fueron expulsados, luego las republicas, primera y segunda, y se acabo con ellas. Hay que expulsar a Cataluña de España y volver a las raices. Lo de Vascongadas es diferente, son simplemente españoles exaltados.

Pepe

Humor millor que foc.

Pepe | 22/09/2007, 22:09

Garci és a la Meseta de vacances i supòs que no podrà accedir a internet aquest dies i defensar el seu article.

A cantamomer i a Joan Mesqui ells diria que el debat monarquia o no és molt seriós per nosaltres.
Les institucions s'han de respectar però també s'han de poder criticar ja que són públiques.
També volia dir que a Pollença s'han cremat imatges del batle, de Tomeu, de Munar, de Matas... I no ha passat res, per què s'ha fet en el context dels foguerons de S. Antoni, igual que no passa res a les "fallas" de València. Als dos casos es fa en un context de festa i de crítica humorística ( igual que feia el jueves) Altra cosa és quan es crema una imatge en un context de violència, com una amenaça.
O sigui em preocuparia si el que s'hagués cremat fos el retracte d'un regidor del PP o ciutadans de Girona, o em preocupen totes les notícies que ha afegit Joan Mesqui als seus comentaris sobre les amenaces de mort a Albert Rivera...
Però en el cas del rei la crema de la seva fotografia no es pot considerar una amenaça sinó un acte de crítica dins una manifestació i per tant consider que el rebombori que s'ha organitzat no és més que una mostra més de com està el pati a nivell polític, penós.
També volia afegir que personalment el foc si no n'hi ha humor per mig em recorda massa als actes de fe, la crema de llibres... Millor utilitzar l'humor que és una cosa que totes les dictadures prohibeixen i no poden utilitzar.

Joan Mesqui

Se complica

Joan Mesqui | 22/09/2007, 19:43

Albert Rivera ha sido amenazado de muerte con una bala de verdad y TV3 se niega a dar la noticia porquue " no es interesante".

Albert Rivera ha sido agredido como otros de ciutadans y el conseller se niega a dale escolta a pesar de las amenazas...

Esto , no quiero exagerar, pero se esta convirtiendo en una especie de dictadura o almenos miran para el l otro lado

noctiluca

CAFÈ AMB GEL

noctiluca | 22/09/2007, 09:44

El greuge
Sebastià Alzamora / Escriptor
XAVIER PORRATA

Segons els senyors que saben d'aquestes coses, ara resulta que l'acord que van lligar fa uns dies el conseller Castells i el ministre ma mare em deia Peret Solbes, que per altra banda és un acord perquè -oh caram, coses mai vistes- s'acompleixi la llei, no és tal acord, sinó un greuge comparatiu que -oh infàmia- el pervers Zapatero infligeix a totes les comunitats autònomes d'Espanya -dempeus el lector- menys a Catalunya -buuuu! Fuera, fuera!-, que, com tothom sap, és una cosa identitària -brrrr- que es van inventar Jordi Pujol i Guifré el Pelós amb l'única finalitat de sostreure els cabals dels espanyols decents i honestos. La piruleta del nen i tot, que s'emportarien aquests catalans, només que els altres es distraguessin un moment, què sé jo, fent un capfico a la piscina.

I ÉS QUE ÉS VERITAT, ESCOLTI. Fa un moment he parlat del fet extraordinari que un conseller i un ministre es posin d'acord a fer complir la llei: però és que l'Estatut no és cap llei, sinó un altre greuge comparatiu majúscul. Els parlamentaris catalans que el van aprovar per majoria absoluta i que després el van enviar a Madrid perquè, ehem, ens l'afinessin com si es tractés d'un piano -més aviat pianola-, en realitat no pretenien altra cosa més que tocar el que no sona, i, de passada i per descomptat, emportar-se la pasta dels espanyols decents, etc. És obvi que l'Estatut no era ni és més que un torcebraç intolerable que els identitaris insolidaris totalitaris plantejaven a la integritat d'Espanya -dempeus-. Devia ser per això mateix que els dirigents autonòmics que el qüestionaven amb més acarnissament, com ara el resistent president Camps i el veloç president Matas, es van afanyar a cuinar-ne uns altres de ben constitucionals i nets de cap ombra de greuge, tot i que, això sí, amb l'advertència que ells no es conformarien amb menys del que poguessin aconseguir en la festa els insaciables catalans. Culminava així un moment històric en l'evolució del disseny d'Espanya -ja sap el que toca, lector- com a Estat: quedava enrere l'entranyable fase del café para todos -ho lamento, però aquesta expressió és intraduïble en la nostra paupèrrima llengua- i s'obria l'era esplendorosa del y dos huevos duros -ídem.

CATALANS, ÉS HORA QUE HO CONFESSEM: en realitat, no ens mou altra cosa que la mania d'abundar en el greuge, només per fotre. La presència de la cultura catalana a la Fira de Frankfurt? Una altra mostra gravíssima de greuge comparatiu, que només obtindrà reparació si l'any que ve hi és convidada d'honor la cultura de Villabrezas del Chamizo, que tantes glòries ha ofert a Espanya -alehop-. Les seleccions catalanes? Més del mateix. La llengua catalana? Tampoc no existeix: es tracta d'un mite vetust, tenebrós i atàvic, inventat en aquest cas per un avantpassat dels Maragall -Joan i Pasqual- i pretesament certificat per un cert Pompeu Fabra, que no era ni filòleg i ni tan sols es deia així, sinó Carod-Pérez. Fins i tot l'apagada i el col·lapse ferroviari d'aquest estiu han estat un simple numeret per fer-nos notar, de manera que ja es pot posar a treballar el mencionat Zapatero i la ministra Álvarez perquè, abans de les eleccions, cada comunitat autònoma tingui la seva crisi d'infraestructures, aviam què ens hem cregut.

HA ARRIBAT EL MOMENT QUE DEIXEM ENRERE tanta obstinació, tant de tancament al món i tant d'obscurantisme victimista. El primer que podríem fer és suprimir el nom de Catalunya (i, ja que hi som, el del País Valencià, amb perdó) i canviar-lo per la denominació genèrica de Levante. Pel que fa a les Balears, les podem convertir en marca blanca o rebatejar-les com l'estadi del Mallorca, que de Son Moix ha passat a dir-se Ono Estadi: Ono Illes quedaria la mar de bé, i a sobre guanyaríem un espònsor. És clar que existeix una altra possibilitat, que seria la d'oferir a Espanya -amunt!- l'ocasió d'encetar una nova etapa, més enllà de les ja esmentades del cafè per a tothom i la dels ous durs -ai mira, sí que n'hi havia, de traducció-: l'etapa del cafè amb gel. Amb gel escocès, no cal dir-ho.

noctiluca

600 decapitats per les tropes de Felip V en un sol vespre en un convent de Lleida

noctiluca | 22/09/2007, 09:03

LA CONSCIÈNCIA D'HAVER ESTAT DESTRUÏTS COM A PAÍS
A Lleida sí, a Salamanca no
Joan F. Mira / Escriptor
LLUÏSA JOVER

Tinc una petita esperança, modesta i sense gaire fe, que d'ací al 2014 la Generalitat i altres institucions catalanes, les universitats, partits polítics i entitats de tot tipus, clubs esportius i altres organismes civils, commemoraran massivament i dignament els tres segles, tres-cents anys, d'aquells fets que entre el 1705 i el 1714 van decidir la dissort de Catalunya, la destrucció d'un país i l'expansió d'un altre, dit Castella o Espanya. Tinc l'esperança que, finalment, no passe com al País Valencià, on, per a vergonya i per indignitat col·lectiva, ni les institucions públiques, ni les polítiques, civils o culturals, no han dedicat a la memòria del 1707 ni la mil·lèsima part que mereixia.

LES SOCIETATS HUMANES -DIGUEM-NE POBLES, països, nacions- amb una història i un territori que consideren propis, tenen quasi invariablement uns punts de referència en l'espai i en el temps que fan el paper d'emblemes o de símbols, de llocs de la memòria i del reconeixement. Poden ser monuments de pedra, persones i noms, i poden ser també dates i anys que corresponen a moments considerats tràgics o gloriosos, o a fets cabdals i crucials del passat: una batalla, una pau, un triomf o una derrota arriben a ser, en la vida dels pobles, tan importants com els aniversaris que omplen la vida i la memòria de cada persona. La memòria és necessària: és la manera que tenim (individus o pobles) de reconèixer-nos, de ser alguna cosa.

EN EL CAS NOSTRE, PERÒ, LA CONSCIÈNCIA dels fets tràgics del passat, la consciència d'haver estat destruïts com a país i incorporats a un altre per la força de les armes, pareix encara una consciència incòmoda. Com si recordar la destrucció fóra un record subversiu, una manera de saber, de pensar, que les coses no solament podien haver estat diferents, sinó que poden ser-ho encara en el futur. Perquè un país, en tant que "cos polític", pot tindre un naixement o formació, i pot tindre també una mort o supressió institucional, però també pot tornar a la vida, també pot recuperar un projecte civil i comú, un projecte nacional: amb memòria, no amb la malaltia fatal de l'amnèsia. I la història moderna i contemporània d'Europa està plena de casos semblants, de "morts" i de "resurreccions".

EL PROBLEMA, UNA PART GROSSA DEL PROBLEMA, és que nosaltres no ho tenim prou present, i els "altres", els espanyols de convicció, de constitució i de doctrina, o ignoren aquella història, o la rebutgen, o no la poden entendre. I l'actitud que se'n deriva té sempre el mateix contingut: sou ben pesats, catalans, sempre esteu creant problemes, sempre voleu més de tot, més llengua, més diners, més govern, no entenem per què sou tan nacionalistes quan nosaltres no en som gens, per què no podeu ser espanyols com els altres? I així podríem continuar amb les idees, les reticències i la hostilitat, i concloure que no ens volen o no ens poden entendre. Seria una conclusió correcta i perfectament avalada pels fets. Entendre, en un cas com aquest (que no és un teorema, és una perspectiva), significa ser capaç de posar-se en la situació de l'altra part, ser capaç de compartir una miqueta els records històrics i les humiliacions de l'altra part, saber què significaria patir allò que l'altra part ha patit o pateix. Però sembla que això no és possible. No són capaços d'imaginar-se en la posició dels altres, ni abans, ni ara, ni segurament mai.

DE COSES COM AQUESTES PARLAVA JO A LA PAERIA de Lleida, el passat 12 de setembre, quan feia exactament tres-cents anys que començà el setge i destrucció de la ciutat. I podríem esmolar la fantasia i, per exemple, imaginar què hauria passat si quan l'arxiduc Carles d'Àustria va entrar a Madrid l'any 1706 s'hi hagués consolidat com a rei Carles III, de la mà dels anglesos, els portuguesos i els catalans, tal com es va consolidar Felip V de la mà dels francesos i dels castellans. Un rei "catalanista", dirien, com hauria estat possible?, i com seria ara això que n'hem dit "Espanya"? Podrien imaginar, amb una mica d'esforç, que l'any 1707 les tropes anglo-catalanes hagueren conquistat Salamanca, hi hagueren ocupat la catedral, hi hagueren instal·lat una caserna de cavalleria, i que els soldats i els cavalls hi hagueren tingut residència fins a l'any 1949, prop de dos segles i mig. Ja sé que és una fantasia intolerable i horrible, però això és el que va passar, exactament, amb la Seu Vella de Lleida: cavalls a la catedral, fins a mitjan segle XX. Posats a donar curs a la fantasia, podien també imaginar que la Universitat de Salamanca haguera estat tancada i suprimida, i amb ella totes les universitats de Castella, com va passar exactament a Catalunya. I que Àvila, com Xàtiva, haguera estat cremada i arrasada. Però això, evidentment, és demanar massa esforç a la imaginació espanyola. Aquestes coses no els poden haver passat a ells, i no volen saber que als altres sí que els van passar. Partint de "detalls" com aquest, és ben lògic que no puguen entendre ni el passat ni el present. Si no imaginen els cavalls en la seua catedral, mai no podran entendre res.

noctiluca

PAPERS DE SALAMANCA

noctiluca | 22/09/2007, 08:54

La Comissió de la Dignitat denuncia manca de voluntat de completar el retorn dels 'papers de Salamanca' i convoca a omplir el Sant Jordi
Festa reivindicativa
Ignasi Aragay
Josep Cruanyes i Toni Strubell van presentar ahir l'acte de la Comissió de la Dignitat
TOSHIKO SAKURAI

A la Comissió de la Dignitat se li ha acabat la paciència. "Després de l'aprovació de la llei, hem fet molta bondat, però ja n'hi ha prou", diu Toni Strubell, coordinador de la plataforma, que ahir va convocar públicament -l'AVUI ja ho va avançar- una festa reivindicativa al Palau Sant Jordi el 21 d'octubre. "Esperem fer el ple amb 18.000 persones", diu Josep Cruanyes també en nom de la Comissió.

Les afirmacions del ministre de Cultura, César Antonio Molina, tant al Congrés de Diputats a finals d'agost com a la premsa la setmana passada, han acabat de convèncer la Comissió que l'esperat canvi de ritme que s'albirava amb el nou titular respecte al retorn no es produirà: "Tant pel que ha dit el ministre com pel que sabem de fonts ministerials, el retorn dels papers no és ni serà una prioritat", diu Cruanyes, segons el qual el ministeri treballa amb la hipòtesi de completar el procés un cop es pugui inaugurar el nou edifici de l'Archivo salmantí, cosa que presenta un petit problema: "Ni tan sols han comprat l'edifici!", s'exclama.

Retard inacceptable

La Comissió considera que l'aturada del retorn complet és "totalment inacceptable" per diverses raons: perquè suposa incomplir una llei, perquè representa una "manca de sensibilitat democràtica" cap a les víctimes de l'espoliació i les seves famílies, i perquè comporta una "manca de lleialtat" cap al govern català, amb el qual, segons la llei, s'havia d'acordar el trasllat de mutu acord.

"És greu i decebedor que ara el ministre digui que això s'ha de fer a poc a poc per no reobrir ferides, quan del que es tracta és de tancar ferides d'una vegada", va dir ahir el president d'Òmnium, present a la convocatòria de l'acte juntament amb el periodista Miquel Calçada i el catedràtic Henry Ettinghausen. "Ja no és un problema de dretes ni esquerres, ni tan sols una qüestió nacional, es tracta només de fer complir la llei", va afegir Calçada. Per Ettinghausen, "estic segur que el miler de personalitats no catalanes que hem recolzat el retorn veurien la situació actual com una deshonestedat tipus Gescartera o com una enganyifa tipus Estatut".

La feina ja està feta

En nom de la Comissió, Cruanyes va remarcar que l'inventari de la documentació que afecta entitats, partits polítics, sindicats i particulars ja va ser entregat per la Generalitat al ministeri fa un any: "No s'hi val a dir que falta classificar o mirar-ho bé, la feina tècnica està feta". La Comissió, que no ha rebut fins ara cap resposta a les cartes adreçades al ministre, denuncia a més que falten 7 lligalls de la Generalitat que van ser retinguts durant la primera remesa. l'Audiència Nacional va dir que s'havien d'incloure, "i ni tan sols això ha fet el ministeri".

L'acte del 21 d'octubre començarà a les cinc de la tarda, comptarà amb actuacions de Raimon, Maria del Mar Bonet, Pep Sala i La Banda del Surdo. El conduirà Antoni Bassas i Josep M. Terricabras llegirà el manifest. Durarà unes dues hores. El preu de l'entrada és de 4 euros.

Imprimir Enviar Agregar Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 42. Dissabte, 22 de setembre del 2007

noctiluca

NINGÚ PER SOBRE DE LA LLEI

noctiluca | 22/09/2007, 08:47

AVUI.catOpinióDissabte 22 de setembre del 2007
Desclot

Complir la llei cansa

El govern de José Luis Rodríguez Zapatero ha anat embolicant la troca durant mesos. No sabia si seria capaç de complir la llei. Enhorabona. Tradicionalment les lleis a Espanya s’han aprovat per no complir-les, sobretot quan no interessa fer-ho. Encara hi som, en aquest punt tan particular. Pedro Solbes, el ministre restrictiu –només en aparença–, ha cedit finalment davant el conseller Antoni Castells i s’ha compromès a aplicar l’Estatut, llei orgànica aprovada per les Corts generals espanyoles. Amenjesús. I encara ara no saben si el complirà de debò o només a mitges, l’amic Peret, del Pinós.

L’any passat proclamaven contra els incrèduls infidels que ho havien fet i ara han reconegut que una vegada més se’ns rifaven. Quina gràcia. Complir la llei cansa. I cansa tant, que Zapatero desplega immediatament mesures pal·liatives perquè tothom es relaxi. Catalunya rebrà el que ha de rebre, però, com a compensació, Andalusia potser una mica més i els espanyols en general gaudiran d’una pluja de serveis socials que els deixarà ben xops d’Estat de benestar i que els farà oblidar que aquesta vegada els catalans pel sol fet de ser-ho no seran castigats perquè n’aprenguin.

I mentre Zapatero dóna voltes a la llei, els bèsties de la premsa del Movimiento del segle XXI ofereixen aquests dies un serial sobre altres incompliments. Quina llei preocupa les criatures? La 3/1981, conseqüència directa del frustrat cop d’Estat del 23-F i que imposa l’ús i abús de la bandera espanyola a tot arreu. Aquesta sí que els agrada. Animalets.

L'opinió del lector 6 opinions
Comentari Normes d'usNom/usuari
Introdueix els caràcters d’aquesta imatge
Per altre banda. Si aquest any ens donen aquests milions de més, vol dir això que l'any passat ja ens van enganyar, oi ? O sigui que dels 7 anys aquests que diu l'estatutet ja n'hem perdut 1. Felicitats Mas.
SomUnPaisSenseOrgull 22.09.2007, 10:14A veure si algú recobeix d'una vegada que si haguéssim tingut un estatut com Déu mana aquest espectacle de regateig ja no caldria perquè els diners es gestionarien a casa nostra.
SomUnPaisSenseOrgull 22.09.2007, 10:12En definitiva, com ja sabíem de sempre, a Espanya, Catalunya inclosa, funciona tot a base d'amiguismes, contactes, dona'm això, ja es fotran aquells, total no passa res, què hi ha de lo meu, etc. Intentar introduir un funcionament seriós i responsable és com voler que els polítics en general tinguin sentit de l'honor, la vergonya i l'equitat.
dd 22.09.2007, 09:58Veure'ls tots T'ha agradat l'article? Sí Afegir imprimir enviar corregir laTafanera Meneame Del.icio.us
Navega per les paraules clau
José Luis Rodríguez Zapatero, Pedro Solbes

Últimes notícies
Què vols fer, Ronnie?
Tot Godard
El greuge
'Perestroika' a l'Ajuntament
La pau, relativa, entre CDC i UDC
serveisL'article més llegit ahir
Manual d'ús de l'AVUI.CAT
El meu AVUI: Vull registrar-meE-mail
Clau
Recorda'm
Avís legal Contacta Mapa web Ajuda Publicitat Crèdits Cartes al director El lector informa AVUI.cat a la teva web

Joan Mesqui

Radicalizacion

Joan Mesqui | 22/09/2007, 08:30

Esta " muy bien" hacerse el gracioso con antimonarquia etc, pero cuando se amenaza de muerte a gente y se agrede ya no hablamos de ingun juego. La politica catalana se esta volviendo fascista por momentos.

Los politicos catalanes no hacen nada, se esta radicalizando mucho la situación.

Primero quemaron la foto del Rey, ayer quemaron los jóvenes ( supuestamente ) del Raco Catala una bandera de España en la sede de ICV pudiendo pudiendo quemar el edificio, mirad las fotos aqui: http://www.racocatala.cat/forum/llegir.php?idf=1&fil=67479

Tambien amenezan de muerte a Albert Rivera, con una bala de verdad en una foto suya y con sangre simulada, aqui lo podeis ver, los politicos catalanes no han condenado esta amenaza : http://www.e-noticies.com/actualitat/amenaces-de-mort-al-president-de-ciutadans-28706.html

Quizas porque en el fondo piensan que esta bien, o que tienen razón aunque los crios son un poco radicalillos.

Tambien se esta organizando para mañana acciones salvajes contra la corona en cataluña y nadie hace nada.

Vendrell dice de los terroristas de Terra Lliure que sirvieron para "despertar conciencias"

El mismo día que Albert Rivera recibía una carta con una bala auténtica sin percutir incrustada en la frente, sin que la Generalidad lo condene, uno de los máximos dirigentes de ERC, su subsecretario general Xavier Vendrell, se dedicaba a elogiar a la organización terrorista Terra Lliure. Según e-noticies, en la presentación de un libro sobre la banda criminal, Vendrell dijo que su existencia sirvió para "despertar conciencias".

Xesca Ensenyat

HIDROAVIÓ APAGAFOCS

Xesca Ensenyat | 22/09/2007, 08:22

Raid aeri contra el pobre apagafocs
Xesca | esborrar | dissabte, 22 de setembre de 2007 | 10:10h
L'hidroavió a les fosques no pot actuar

A les fosques només actua l'esplendor del foc: el paó per excel·lència de la fonda tenebra.

Quan haquegen les expressions més humils i menys frankfurtianes de la literatura catalana és per qualque cosa. Ni tot el conjunt (l'enemic ens veu a tots més o menys germanetes bessones) ni cadascun dels seus components per separat, resulta que no som tan monjatancades com volen fer veure.

Veig que els nostres contraris s'aferren a l'emblanquinat. Com que no poden desllorigar els nostres efectius menys vulnerables, de tan assegudets a la taula-braser amb les cames plenes de 'vaques' com estan, s'han d'aferrar als serveis d'emergència com ara jo: aquesta vella carrossa apedaçada i cada any fregada amb paper de vidre número sis i repintada de groc canari perquè la vegin de pertot i pescant calamars davant Vista Talaia cap pescador no en pugui prendre mal; vull dir, que no el succioni o, per contra, que no l'obligui a endollar la bomba de treure aigua. Perquè tanmateix la pobra bomba d'atxicar, ni auxiliada amb els lacrimògens embornals i tot, no donaria a l'abast.

Pirates de pa amb fonteta! A l'Almoina us vull veure l'any que ve per la Patrona, valentia covarda i arrufada que només saps actuar d'efemèride en efemèride, d'aperitiu en aperitiu i d'oliva farcida d'anxova a croqueta congelada!

Un raid aeri intergalàctic per tombar una tartana que està per si un vell cala foc a un rostoll, no fos cas que una guspira encengués la coa del mostel i en la seva fugida paorosa i resplendent la bestiola escampàs el foc dins un pinar i de resultes d'aquest petit drama botànicozoologic la població civil i alguns banyistes en rebessin pinyes en ejecció ígnia, talment un coet que l'haguessin dirigit amb picardia vers les esquenes semibronzinades als països escandinaus amb programades sessions de raigs UVA als gabinets d'estètica.

Degenerats, no trob una altra paraula que més pertinentment us descrigui i us immortalitzi.

Sou el Ku-Klux-Klan de la postmodernor, els Torquemada de la lleva del preservatiu de làtex, la rudimentària capoladora de carn per fer la sobrassada que ha passat per una agència de disseny i n'ha sortida feta un spray de matamosques. Spray de fliiiit! A tu t'ho dic: poca glòria em podràs procurar.

A mi m'agrada més barallar-me amb els forts, amb els que manen; les metzines només em provoquen mal de panxa i lleugeres indisposicions com les causades pels cicles menstruals antany. Poca cosa. Una bossa d'aigua calenta damunt la ronyonada una estoneta i ja està, i una infusió de camamil·la. I si aquest mes ve tan bèstia, una cullerada sopera de gin Xoriguer o Beltran. Res pus.

Anau contra les Convencions de Ginebra i contra tots els tractats internacionals que vareu subscriure amb els països civilitzats quan ja no podíeu resistir més el sever aïllament monacal a què us varen sotmetre, sense poder fer negocis ni res. Si voleu poder fer negocis com els ianquis, ja ho sabeu: heu d'estar disposats a aguantar el xàfec com ells.

Jo només sóc un xàfec.

Ah! I els ianquis, que són tan patriotes, no criden el 'Canadair' quan veuen secorrar la seva bandera multiestelada.

Versió per imprimir (format PDF)
Editar aquesta entrada
Afegir-hi un comentari
CONTRA LA CENSURA SEMPRE
SEMPRE
SEMPRE
SIGUI QUI SIGUI QUE LA PRACTIC
LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ!

Joan Ramon

Prou

Joan Ramon | 22/09/2007, 08:16

A mi la crema d'imatges em sembla de més també, però per altre banda també em sembla de més la monarquia,
Així que perquè no erradicar les dues coses?

Salut i República

cantamorer

respeto

cantamorer | 22/09/2007, 07:08

El asunto es mas serio que un debate pro o antimonarquico. Que pasa en Francia si se queman publicamente fotografias del Presidente de la Republica y si en EEUU las queman de Bush? Es que las Institucions del Estado no se deben respetar? Que pasa si en la plaza major quemamos fotos del Joan Cerda? Y si las quemanos del concejal de Alternativa? o como son de aqui eso si es antidemocraico?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb