URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cortines de fum a Cala Carbó

Alternativa | 30 Setembre, 2007 08:15

Seguim comentant el llarg ple del dijous. El punt 6 del ple era
“Execució de la sentència num. 68/06 de data 06.03.06 del Jutjat  de la Contenciós Administratiu 1 de Palma, en forma de pagament de danys i perjudicis al Sr. José Ignacio Martin Ferreres, per  la extinció de la llicència d'obres al solar 36 de Cala Carbó”

Vàrem aprofitar aquest punt per dir a l’equip de govern que quan la Plataforma de Cala Carbó no té Preu havia lliurat 3.500 firmes, una cosa mai vista a Pollença, algú del Consistori hauria d’haver estat per recollir aquestes signatures. No varen respondre.

També varen demanar si s’havia fet alguna altra gestió o havia un plan b per fer en el cas de que no es pugés traslladar l’edificabilitat a l’Ullal. Ens varen comentar que si que l’havia, però que no es podia comentar per evitar especulacions. Igualment es va demanar la participació de tots els partits en aquest objectiu.

El que m’ha sorprès a mi i a altres regidors és que aquest punt sortia comentat a la premsa DdB, UH i DdM com titular, ja que a la Comissió Informativa ( que es va fer la setmana abans del ple) Joan ens havia demanat discreció sobre el tema i al ple l’única periodista que havia era Eva del PIP.  O sigui ens demana discreció i al dia següent del Ple fa declaracions sobre el tema a la premsa, després demanarà que el facem cas. També és important destacar que  a la notícia hi ha importants errades una cosa normal ja que aquest periodistes no varen venir al ple i suposo que els ha informat Joan.

Volia comentar un parell de coses:

- Primer no és cap novetat  anunciar que si el consistori no deixa construir a Cala Carbó o no pot traslladar l’edificabilitat a l’Ullal haurà d’indemnitzar.

- Segon, el Tribunal del Contenciós Administratiu obliga a l’Ajuntament de Pollença a indemnitzar el propietari d’uns terrenys de Cala Carbó no  per haver-li denegat la llicència  com diu la premsa, si no per que se l’havia donat una llicència ( abans de paralitzar-les) que després no se l’ha deixat executar que és diferent.

- Tercer al ser el Tribunal del Contenciós Administratiu no estam parlam d’un Tribunal que creu jurisprudència i l’Ajuntament també podia haver posat un recurs a la sentència. La gent s’hauria de demanar per què no havia estat així.

- Quart l’error més greu de la notícia és que diu que  l’Ajuntament ha costejar totes les despeses que la tramitació de la llicència i el judici han representat per al propietari, i que l’ha compensat econòmicament en funció de l’aprofitament del solar. Si tots els grups hem acceptat pagar les despeses és a canvi de no pagar l’aprofitament del solar ja que en el cas que  demandat no pagui aquesta compensació no se li pagarà l’anterior. Aquesta és la raó del suport de tots els grups a aquest punt i de que no hagi presentat un recurs la sentència

Més endavant a la notícia si que diu el propietari encara no ha demanat la compensació per l’aprofitament del solar, que segons diu la notícia els tècnics municipals han calculat en 600 euros per metre quadrat. M’agradaria saber com s’ha fet aquest calcul.

En definitiva pens que l a sentència no és un important revés per a l’Ajuntament, ja que és una sentència que s’ha acceptat  si es compleixen unes condicions i que no esgota la via judicial. Una altra cosa és si fos una sentència del Suprem . Per evitar revesses de bons i de veres esper que realment existeixi un pla B a l’Ajuntament. Tot el que va sortir a la premsa ahir em sembla una cortina de fum amb uns objectius que el temps ens mostrarà

Cortina de fum de la pàgina de fotografia de Xavi Calvo http://www.designios.net/pixel

 


 

 

 

Comentaris

Xeremiers

Xeremiers

Xeremiers | 01/10/2007, 22:22

Podeu trobar al blog dels Xeremiers Orats fotografies i un article del XI Festival Intercélticu d'Avilés 2007 i VII Encuentro Internacional de Bandas de Gaitas de Santiago - SAMA (LLangréu).

Al Mayurqa

Un bon record

Al Mayurqa | 01/10/2007, 09:47

La instància i altres escrits els podeu trobar a la pàgina d'Al Mayurqa

Joan  Ramon

Antoni roig

Joan Ramon | 01/10/2007, 08:55

La instància o diu tot.

Salut i República

Pepe

Recordant

Pepe | 01/10/2007, 08:47

Per recordar a Toni Roig he triat aquesta instància que va presentar en maig a l'Ajuntament de Pollença

ADREÇAT AL SR. BATLE

Toni Roig i Sierra

EXPOSA

Que violar la fidelitat al referents identitaris d’un país, com la llengua, la cultura, etc., és ser un traïdor/a.

Que no equiparar la llengua catalana a la castellana amb els mateixos drets i deures pels habitants de les Illes Balears, és trair la nostra identitat.

Donar suport als que, Decret rera Decret, marginen el català i incompleixen la Llei de Normalització Lingüística són uns traïdors/es, així com també passar-se de socialdemòcrata a liberal en qüestió d’hores, és ser un traïdor/a i qualque cosa més.

Per altra banda, Senyors del consistori de l’Ajuntament de Pollença, jo, en cap moment vaig insultar ningú, ni vaig emprar l’expressió “putes forasters”.

Vaig començar l’actuació musical (pareix esser que no escoltaven) dient que, Pollença als anys seixanta i setanta, era un poble que guanyava a la resta d’indrets de Mallorca pel seu desenvolupament cultural. Record el seu gran nivell de músics, pintors (cal mencionar l’Escola Pollencina), poetes, escriptors, escultors, etc. Jo, aleshores adolescent, venia sovint i hi vaig fer un grapat d’amics, lluitant fort amb alguns d’ells contra la dictadura franquista.

També vaig donar les gràcies al Conseller de Patrimoni del Consell de Mallorca per organitzar una ballada amb tres grups de música tradicional, fet abans molt normal i ara poc corrent..

Quant als insults, veig que desconeixen el què és la Cultura Popular i Tradicional Mallorquina (tal volta coneixen més l’andalusa), concretament em referesc al que són “gloses de picat”. Una expressió poètica popular mai pot esser un insult, sinó una forma de lluitar i demostrar als poderosos, als que governen, que estan equivocats o fan les coses malament (corrupció per exemple). Convendria llegissin les cançons i poemes dels trobadors i joglars dels segles XIII i XIV i ens entendrien millor.

Tenim una forma de cantar les jotes que, sols amb instruments de percussió i la veu humana tot incorporant les gloses de picat, han fet ballar moltes generacions de mallorquins/es. Tot això és considerat pels músics que formam part d’Al-Mayurqa un patrimoni cultural rebut dels nostres avantpassats que no volem que es perdi, que no pot desaparèixer. Això es diu tradició, senyors regidors.

Quant a “La Feria de Abril” consider que és una forma de colonització i estic i estaré en contra de que arreli culturalment al meu i vostre país. Crec que els nouvinguts s’han d’integrar social, cultural i políticament, enriquint el nostre patrimoni, i no presentant alternatives foranes que fomenten la no integració. Això és el que vaig dir, tal volta no em varen entendre, o bé els ha interessat més donar crèdit a les informacions mal intencionades d’un nefast mitjà de comunicació escrit.

Senyor Batle Tomeu Cifre, no té la més mínima idea de les dificultats que tenim els grups de música tradicional. La gran majoria no tenim la música com a medi de subsistència, sinó que la nostra dedicació és per gaudir d’ella..

Els grups tradicionals, estam obligats a tenir en propietat un equip de so. Els Ajuntaments, si no fos així no ens llogarien; som productors dels nostres treballs discogràfics, els quals sempre són deficitaris.

Sap el què val enregistrar un disc? Sap el què val editar un CD? Sap quant de temps torbam en vendre mil unitats de CD’s? Sap les dificultats que té la distribució discogràfica de música en català? Ha tingut alguna vegada la curiositat de sebre quantes emissores de ràdio i televisió programen música i cançons en català? Podria fer-li moltes més qüestions com aquestes, i donada la seva actitud ja puc imaginar-me les respostes.

Senyor Tomeu Cifre: Al-Mayurqa és una associació cultural sense afany de lucre, tots els doblers que guanyam els invertim en treball discogràfic, equip de so, despeses de desplaçament, etc. Estigui tranquil, invertim els doblers públics guanyats amb la nostra feina, més dignament que moltes institucions públiques.

Senyor Batle, referent als mítings i eleccions, li diré que som defensor de la democràcia participativa. Els polítics com vostè fan que el poble perdi la confiança en les institucions. La participació ciutadana és alguna cosa més que dipositar el vot cada quatre anys donant un xec amb blanc als polítics. Participar en les decisions que ens afecten a tots, és un dret irrenunciable, i tan important és un partit polític com les associacions de la societat civil. Amb més participació ciutadana la nostra Illa ben segur no estaria tan degradada. Hauria de pensar que els polítics són elegits pel poble, el qual sempre és sobirà i amb dret a expressar-se lliurement. Els càrrecs que ocupen no són de la seva propietat.

Per acabar , el grup musical al qual pertany es diu Al-Mayurqa, que és el nom de Mallorca en àrab i en el nostre anagrama el tenim escrit en aquesta llengua, com a record a l’empremta que deixà a la nostra illa aquesta cultura i pel seu reconeixement. A més, l’any 2005 produírem un DVD en el nostre desè aniversari, “Tradició i Compromís”, el qual va ser subtitulat al gallec, eusquera, castellà i anglès. Com poden veure les altres cultures ens importen, però no podem consentir que la nostra sigui menyspreada i colonitzada.

Un poble que ha sabut conservar Els Cavallets, Les Àguiles, La Festa dels Moros i Cristians i la Davallada del Pi, mereix un batle i uns regidors amb un major coneixement cultural i major compromís amb la terra.

Donada la transcendència de les meves paraules el passat dia 22 d’abril en el transcurs de l’actuació d’Al-Mayurqa, els deman, per què no han presentat cap moció contra el Director General de Política Lingüística del Govern Balear D. Miquel Melià, quan va dir a l’Espai Mallorca de Barcelona. “exigir l’obligació de saber català, és com ser de la ETA”, és a dir, tots els que defensam viure en català som terroristes segons el Sr. Melià. Al meu entendre la duresa d’aquestes paraules dites per un representant del Govern Balear haurien de ser més motiu de reflexió i debat per aquest Ajuntament, que l’opinió expressada per un ciutadà.

SOL·LICITA

Que es faci extensiu el contingut d’aquest escrit a tots els Regidors del Consistori

Pòrtol a 8 de maig de 2007

IL·LUSTRÍSSIM BATLE DE POLLENÇA SR. BARTOMEU CIFRE

Tomeu

Bon dia

Tomeu | 01/10/2007, 08:21

@ la sentència ja i ès, o ès que no llegeixes les coses?
Ja i tornam amb els anònims per ciritcar la gent que fa feina

Pepe

@

Pepe | 01/10/2007, 08:15

No n'hi ha res incoherent, @ pens que el tema no t'ha quedat clar. Tots els partits hem votat a favor de pagar aquesta indemnització amb la condició de que accepti la sentència sense reclamar l'aprofitament urbanístic. O sigui aquest solar resta lliure d'edificacions, quan al propietari ja se l'havia donat una llicència, pagant només unes despeses de danys i perjudicis.
Si jurídicament veus alguna manera d'evitar que una persona amb una llicència i un projecte bàsic aprovat per l'Ajuntament, construeixi o sigui indemnitzada( i ja t'he dit que no l'hem pagat l'aprofitament urbanístic) ja me la faràs saber.
En el que si que estic d'acord és que és una vergonya que no es facin executar les sentències a favor de l'Ajuntament, però que una cosa es faci mal no és excusa per donar suport a que tot es faci igual de mal, el que hem de lluitar és per aconseguir que tot es faci bé.

@

Indemnitzacions

@ | 01/10/2007, 07:26

Molt poc coherent per part d'EU votar a favor de pagar aquesta indemnització. L'Ajuntament no hauria de pagar, i si el promotor vol res que vagi als tribunals. Quanten sentènciesa favor de l'Ajuntament no s'han executat i justament aquesta que es en contra sí que s'ha d'executar?

Pepe

Salvador

Pepe | 30/09/2007, 20:58

Esper que aquesta confusió només sigui per després aparèixer com salvador de Cala Carbó.

Joan Ramon veterà

firmes

Joan Ramon veterà | 30/09/2007, 18:52

Jo crec que si no serveixen les firmes, al manco la movilització que envolta la seva recollida si que serveix, tan sols sigui que no ens poden manipular a tots. Molt bo aixó de les lloses de ciment!!

Francesc Bibiloni

no serveixen?

Francesc Bibiloni | 30/09/2007, 18:44

A nu final les firmes serveixen de res?
Tal volta la pròxima campanya de firmes l'hauríem de realitzar firmant damunt lloses de ciment i deixar-les damunt la taula du batle, o damunt u seu peu, o davant la porta de l'ajuntament.
Així pentura no fan un bolic amb u papers de les firmes i no sel passen per la cara per llevar-se u moc per no dir un altre puesto i una altre cosa...

Garci

Re: Cortines de fum a Cala Carbó

Garci | 30/09/2007, 17:16

La veritat és que no s'entén res. Joan Cerdà no se a que juga amb la premsa però pens que crear confusió d'aquesta manera no aporta res bo. Tansols desanimar a les persones que amb notícies com aquesta veuen perduda la lluita contra la salvació de Cala Carbó.

Joan  Ramon

Firmes

Joan Ramon | 30/09/2007, 14:13

Jo també o crec que hagues estat bé es tenguesin en consideració les 3.500 signatures, però es veu que la gent per molts regidors nomès tè pes a l'hora dew anar a votat, pel demes a pagar imposts i callar.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb