URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La Patrona al ple.

Alternativa | 04 Octubre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Seguim parlant del ple i a petició de na Francisca explicarem com va ser el debat de tema de la Patrona al torn de precs i preguntes. Al fer-se a aquest torn en teoria no es pot debatre comals punts del dia, però al manco Joan si que va deixar un poc de debat.

En primer lloc vàrem recordar a l’equip de govern que  el 16 d'agost havíem demanat per escrit que es donés al ple una explicació de tot el que va passar a la patrona. La resposta de Michel va ser que pretenia fer-ho ara. Per nostra part consideràvem que el que havia passat era molt greu i que hagués merescut un punt al ple, on els regidors corresponents (festes i policia) ens haguessin explicat el que havia passat exactament i les solucions que havien adoptat. Hem de recordar que en el cas de Michel té dedicació exclusiva per aquesta feina.

Vàrem començar explicant que eren massa les coses que enguany no han sortit bé i que cal posar-li solució el més aviat possible. Ha hagut sort i avui no lamentem una desgràcia major, hem d’aprofitar aquesta sort i aprendre. dels errors, es tracta de conèixer que va passar exactament per millorar i evitar que torni a passar . La major part del poble ja no s'identifica amb la nit de la "Auborada" Alguns que  volen figurar sense pensar en el conjunt han oblidat que el simulacre és del poble, del col·lectiu,   aquesta és la seva grandesa.

La primera resposta de Michel va ser que no es podia dir que les festes havien sortit mal només per l’accident del simulacre, va senyalar que la resta de dies va anar molt bé i que la nit de l’Auborada va tenir els mateixos problemes que anys anteriors. Estic d’acord per això ja s’haurien d’haver pres mesures abans. També va dir que és impossible acontentar a tots, jo diria que és difícil disgustar a tants.

Després vàrem fer els següents precs, heu de pensar que  no tenen obligació de contestar i que tots els precs i preguntes es fan seguides ( en el meu cas eran dos fulls per les dues cares). una cosa que me molesta és que als dos plens que ha hagut després de la llegir tot sempre algun de l’equip de govern fa el comentari, “no sé si me recordaré de tot” com si no s’hagués inventat el bolígraf i el paper.

1- Obrir un debat públic el més participatiu possible per replantejar-se les festes del poble. En aquest sentit Michel ens va remetre a la comissió de festes a la que segons ell tothom està convidat i ens va convidar a participar a la seva següent reunió. El que és cert és que tothom amb el que he xerrat d’aquesta comissió m’ha dit que mai s’han assabentat t de les seves reunions i que no dona la impressió de ser una comissió que fomenti la participació.

2- Fer activitats i publicacions per explicar la festa a la gent, fer pedagogia de la festa. En aquest punt l’equip de govern va ser més receptiu tant Michel com Joan varen dir que a la propera patrona tots els anuncis que es publiquin tindran una part didàctica per explicar la festa.

3 - Reorganitzar la comissió de festes, entre altres coses és Incomprensible que la policia no formi part. En aquest punt Michel va dir que si formava part i que sempre era convidada jo li vaig respondre que l’inspector m’havia dit que no era així. Oficialment la policia no forma part de la comissió. Juanjo no va dir res.

4- Controlar la participació de gent forànea al simulacre. No varen dir res.

5 - Disminuir la presència de la televisió i premsa. No varen dir res.

6- Disposar d’ una pla d’emergències vies de sortida lliures..A aquest punt varen estar d’acord en que el tema de l’evacuació dels ferits no s’havia fet bé  i que havia que fer un pla.

7 - Millorar les instal·lacions del camp de futbol i revisar també les balconades dels carrers del simulacre. En principi ja s’està revisant el camp, en el tema de les balconades res.

8 - L'Ajuntament s'hauria d'encarregar de posar un poc d'ordre i no deixar-ho en mans dels amics dels que surten com a representants dels càrrecs, ja que n'hi ha que ho poden fer millor i n'hi ha que ho poden fer pitjor i això no hauria de ésser així. Segons MIchel ja el fan; s’explica tot als càrrecs, se fan proves i pensa que és suficient.

Imatge de  http://www.ferransintes.com/crpt_auques/moros-i-cristians.html  on podeu veure un Auca de la Festa de la Patrona Moros i cristians a Pollença Text: Gabriel Janer Manila - Dibuixos: Ferran Sintes Janer

 

 

 

Segueixen les preguntes.

Les preguntes que varem fer.

1 - Es poden informar dels acords als que varen arribar la comissió de Festes a la seva reunió amb el batle i que només coneixem per la premsa. Bàsicament el que havia sortit a la premsa; estudiar concentrar el botelló a un lloc i el tema de la publicitat didàctica ja comentat. S’està fent feina diuen

2 - Han obert les regidories de festes i policia local algun tipus d’informe o expedient per analitzar tot el que va passar i cercar solucions? L'accident del camp de futbol té uns responsables en les persones que varen manar tancar la barrera, i si no va haver aquesta ordre en els que varen decidir o permetre fer aquest tancament. Sense resposta.

3- És cert que el dia abans de les eleccions va haver un  sopar entre membres de la  comissió de festes i una candidatura de "moros “ que a la fi no va guanyar. Sense resposta.

4- És cert que enguany  "Dragut" no van tenir com s’havia fet els anys anteriors  ajuda oficial de maquilladores, Policia Local, aigua, etc.  Segons Michel l’Ajuntament només posa el vestit, mai ha hagut policia i les maquilladores  les havien de posar els càrrecs

5 - Es sap per què alguns moros van pensar que ja era hora d'envestir? Sense resposta.

Després al petit debat també vaig comentar la possibilitat de no triar els càrrecs i fer un sorteig, però tampoc varen respondre.

En definitiva com podeu observar poques solucions, poques respostes i poques iniciatives. D’aquesta manera que la Patrona 2008 surti be dependrà una vegada més de la sort

El grup PP_UMP ( si no me record mal) només va demanar si s’havien preocupat pels ferits, la resposta va ser que sí.

Comentaris

Garci

Re: La Patrona al ple.

Garci | 06/10/2007, 07:42

Hola Francisca, aquí estam pel que vulguis. Si vols posar-te en contacte només cal que enviis un mail a eurxella@yahoo.es.
Gràcies per participar i per la confiança.

francisca

GARCI

francisca | 05/10/2007, 11:06

te agaf la paraula Garci

Xesca Ensenyat

Endavant, companys

Xesca Ensenyat | 05/10/2007, 10:03

I molts d'anys a les francisques, a les francines, als francins, a les xesques, a les xescones, als xescons, als xiscons, a les xiscones...
El cap de fibló atmosfèric ens va desbaratar la festa. A mi el brou em va entrar per la persiana de la cuina, orientada a llebeig, i això que estava tancada. Farta de llebeig. Fa cinc anys que està tirat de llebeig. A mi m'agrada més la tramuntana: fa l'aire net, hi veuen d'enfora, la silueta de les muntanyes damunt el cel pareix perfilada amb un llapis d'ulls. Va dir en Josep Pla que el llebeig inclina a la malenconia i fa venir ganes d'engatar-se, les portes no s'ajusten bé, queden aferrades, l'aire és humit i fa com iridiscències... Però allò d'ahir no era només llebeig, era fúria; era un cap de fibló.
Igualment, ara, en un altre àmbit, hi ha un cap de fibló que travessa d'alt fins baix tot el gruix de la població. L'única manera de no sortir-ne escaldats, d'aquests moviments sísmics, és fer cadascú el que hagi de fer, allò mateix que faria si la terra no tremolàs. Perquè n'hi ha, sempre n'hi ha haguts, que fan tremolar el món perquè ens espantem, per crear un estat de pànic i així justificar un cop de timó. Això fou el 23F, ni més ni menys. En conseqüència, si el que hem de decidir ara és si volem dictadura o per contra volem democràcia, que és una cosa que la transi no ha deixat clara, jo ja ho tenc decidit de fa estona. I no prendré cap més decisió fins que no hauré estès la roba, ara que fa solellet, fins que no hauré fet el dinar, fins que no hauré llegit el diari, fins que no hauré agranat les fulles seques del jardí. Que no ens crispin, que no ens exaltin, que no ens facin dir el que no pensam, que no ens facin odiar aquest perquè pensa així i aquell altre perquè pensa aixídeçà, o perquè ha votat el PP, o perquè ha votat una altra cosa. Que votin el que els doni la real gana. Ningú no serà ni millor ni pitjor per haver votat aquí o allà. Ens volen fer creure que som lleu o som freixura. I a ells què els importa. Som el que som, i feim el que hem de fer. Cadascú al seu redol. Posau música, obriu les finestres i oratjau i ventilau, que fa un dia preciós i no hi ha dret que no el poguem aprofitar.
He escrit fins a les 5 i ara només puc estar al sol com els dragons, estones amb la granera a les mans i estones amb l'espolsador en marxa.
L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS està tancat per vaga; s'ha adherit a la vaga de bloguistes per protestar contra la dictadura militar de Birmània.
FREE BURMA
Serenitat, calma, i per dinar pebres torrats amb un ou bollit tallat a bocinets, tot ben trempat, amb una llesca de pa de can Banya.

Garci

Re: La Patrona al ple.

Garci | 05/10/2007, 09:48

TRanquila Francisca que això que dius és el nostre propòsit. Però hem d'anar pas a pas perquè som pocs i no som professionals. Així que ja ho sabeu, si voleu participar del projecte només ho heu de dir i posar-vos el "mono" de fer feina que en tenim molta i alguna molt complicada. Entre tots ho hem de fer, no se val delegar a nen Pepe tot el treball. Ell és humà i totes les mans li son necessàries perquè hi ha molt a fer.
Així que Francisca te propòs que (siguis o no d'EU) si te fa ganes tractar algun tema, doncs ho facis i en Pepe ho farà arribar a l'ajuntament.

Francisca

MANCA DE POLÍTICS

Francisca | 05/10/2007, 07:04

Bon dia a tots:
Anunciaba aqui mateix, ara fa més o manco un mes, que aquest govern d'Antich li mancaba iniciativa política en relació concreta al tema de Son Espades. I desgraciadament és així. A faltat una decisió valenta i POLÍTICA que hagués pogut donar sortida al tema de Son Espades. El que demostra aquest govern és que no està format per polítics, sinó per funcionaris on l'únic que importa és fitxa i cobrar a final de més. La gent del blog que forma part d'aquest govern, seran polítics o funcionaris? Pareix ésser que això darrer, no sigui cosa que ens quedem sense el sobre de fi de mes...
A Pollença pasa el mateix. El 90% del regidors d'aquest poble son una extensió dels funcionaris (fitxar i cobrar), política cero. Es veu amb el día a día.
Pepe, es vera que hi ha un reglament de participació ciutadana i d'ocupació de via pública i altres reglaments, però... hi ha debat polític al respecte? qui l'ha fet a aquest reglaments? en base a quin debat? i quina participació? No me val que diguis no se cumpleix, no el desconeixen, etc. Obri el DEBAT POLITC A POLLENÇA amb tots els temes i força a la resta de partits a posicionar-se polítcament en tots aquest temes. Crec que aquesta hauria de ser la vía.
Gràcies

Pepe

Gràcies Francisca

Pepe | 04/10/2007, 21:44

Gràcies Francisca, el problema dels reglaments es que no es compleixen, tenim un d'ocupació de la via publica al que no es fa ni cas i el de participació ciutadana hi ha molt de regidors que no saben que existeix.
Si que és urgent fer un pla d'emergències.
La veritat que la feina a fer és proporcional a la inactivitat de l'equip de govern.

Pepe

Xesca

Pepe | 04/10/2007, 21:38

Molt bé Xesca, ja m'agradaria poder narrar les coses com tu, he gaudit de llegir el teu comentari.
En quant a les propostes concretes o anama a l Comissió de Festes o algú ha de fer una paral·lela.

fralokus

Re: La Patrona al ple.

fralokus | 04/10/2007, 20:15

Genial Xesca genial

Joan Ramon veterà

Molts d'anys, Xesca!!

Joan Ramon veterà | 04/10/2007, 18:50

Perque t'aprecio molt, i perque fas falta. Meam si ens tornem veura per devers el bar Cati.

Francisca Bennassar

PATRONA I PLE

Francisca Bennassar | 04/10/2007, 17:43

Bones tardes a tots:
El primer de tot gràcies per explicar al blog les vostres preguntes en relació a les festes de La Patrona. En sento molt agraïda per aquesta explicació tant detallada.
Dit això, la meva més sincera enhorabona pels silencis obtinguts a les vostres preguntes. Quan un no sap el que respondre i opta pel silenci transmet molt de si mateix, i no precisament positiu.
Respecte a La Patrona, a part d’una festa també és un tema polític, clar que si, i com a tal, un grup polític té tot el dret de fer-ne política: política de festes, política de seguretat, política de gestió, política de pressupost, política de participació, etc. Per tant, vos animo a seguir fent política també, i como no, de La Patrona. Tal volta faci falta regalament de participació ciutadana, un reglament de participació i actuació de la comissió de festes, un reglament de seguretat i conducte policia en festes i reunió de mases, etc. Per tant, queda molt per fer, i molta política per fer ....
Gràcies

Xesca Ensenyat

Avui faig festa i sempre ho he celebrat

Xesca Ensenyat | 04/10/2007, 13:08

Sempre he fet sant Francesc, sempre sempre del món. I no vull baratar. Qui barata el cap se grata.
Avui a L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS hi ha un bon truiet entre na Peri-Rossi, la càpsula de temps i tot aquest cabal.
Veig que hi ha moltes visites i molta marxa.
Jo vull fer coques amb pebres estil Pollença (que els pebres se toquin els uns amb els altres), granades, pomades, pellofes, cava...
I vins de Pollença ara que n'hi ha. Ja era hora que a Pollença es fessin vinyòvols, perquè jo sóc molt xovinista. Bravo pels vins de Mortitx! Mel amb pa i sobrassada d'un porc de figues de per devers Marina! Mel, dic. Llàstima d'olives trencades, no en tenc. N'aniré a dur.
Trob que hauríem de fer un escumós que es digués 'Joan Mas, l'heroi' Brut zero. I treure'l per la Patrona, en comptes del pixat d'egua de la litrona...

Xesca Ensenyat

L'AUCA MANILERA

Xesca Ensenyat | 04/10/2007, 13:00

Vaig trobar infame que fes rimar 'litrona' (aqueixa forasterada!) amb Patrona, i així mateix ho vaig dir.
No hi ha dret que hagin de venir d'Algaida a esmenar la planeta a n'en Costa. En Costa a això de la Patrona ja ho havia deixat ben clar.
Ens treuen les sabates, i no és per anar a millor. Això va incentivar la cultura del 'botellón'. Que consti que fa molts anys que ho havia advertit. I no n'he tornat a parlar pus ni en vull parlar, així és que us agrairé que no em contesteu. Xafardejau tant com volgueu, però no vull sentir una mosca de tot això.

Garci

Re: La Patrona al ple.

Garci | 04/10/2007, 11:39

No vull ofendre a ningú, però estic un poc fart de que la Patrona sigui el tema més important políticament parlant. Hi ha mil coses més. Però també pens que s'ha d'arreglar, tot i que Michel no creu que les coses hagin sortit malament.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb