URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

I ARA QUÈ ?

Alternativa | 08 Octubre, 2007 05:58 | facebook.com twitter.com

Primer volia resumir des del meu punt de vista la culpabilitat dels diferents partits en el tema de Son Espases.

1.- El primer i major culpable de que en aquest moment no hi hagi un nou Son Dureta i de  la destrucció de la Real és el Partit Popular i la panda d’especuladors que així el varen decidir al 2002 al restaurant Sacha de Madrid. Res nou en un partit centrat en fer negocis sense importa li res més

2.- El segon culpable encara que s'hagi amagat habilment és UM que va donar suport en totes les decisions necessàries per tirar endavant Son Espases; des de la  modificació del pla territorial al vet a la investigació de la compra de Son Espases. Res nou en un partit només preocupat en tenir el poder per fer a la seva vegada els seus negocis.

3.- El tercer culpable és el PSOE que no ha complit el seu programa electoral i que ha traït el pacte de govern que tenia amb el BLOC. Res nou en un partit que va començar amb aquesta tradició amb l’OTAN i que sempre s’ha plegat als poderosos

4.- El quart culpable és el BLOC per signar un pacte de govern amb el PSOE molt obert a aquest tema. Era una coalició nova de partits davant de l’oportunitat de treure de fora a un PP, especialment destructiu a la darrera legislatura, i podem entendre aquesta errada.

I ara, què?

1.- Als dirigents de PP i UM no els puc dir res, no té sentit. Els votants del PP i UM alguna vegada haurien de demostrar que no donen suport als negocis tèrbols dels seus dirigents i que castiguen aquesta forma de fer política. Com es pot votar a gent que decideix el que ha de ser  el centre hospitalari més important de les illes segons els interessos especulatius d’uns pocs. Clar que el màxim responsable d’aquesta decisió ja s’ha assegurat la jubilació i accés a hospitals privats a EUA.

2.- Els votants, simpatitzants i afiliats del PSOE haurien de  demanar la dimissió i sustitució dels principals dirigents del PSOE començant pel conseller Vicenç Thomàs, és una vergonya llegir el que deien fins les eleccions i els que han fet ara. Han tingut l’oportunitat de donar una imatge de canvi real i de canviar l’habitual inèrcia conservadora de les illes i han deixat escapar aquesta oportunitat. Tenien el suport de la gent, podien tenir el suport financer ( governant a Madrid) i tot l’han deixat abandonat amb la mateixa covardia amb la que varen abandonar l’ecotasa. No han après res d’aquest quatre anys, han estat les plataformes i la mobilització social les que ha derrotat al PP no la seva oposició, s’han trobat amb un govern que no esperaven i han tingut l’oportunitat de començar de la millor manera possible i l’han deixat escapar... Com diu la frase, “así  se las ponían a Fernando VII”

3. - I ara m’estendré en els meus, en els dirigents del BLOC i més concretament en els d’EU. Com he dit són els que tenen menys culpa fins ara i són els que millor el poden arreglar.

Quan es firma un pacte de govern des d’una posició de debilitat com va fer el BLOC ( després de que UM i PSOE ja haguessin firmat el seu pacte i amb uns resultat electorals dolents) s’entén que es deixés el tema de Son Espases obert. (Paralitzar les obres de Son Espases i analitzar la situació econòmica, jurídica i patrimonial per tal de comprovar la factibilitat de construir un nou hospital al solar de Son Dureta").Però ara quan el PSOE ha incomplit al primer punt important d’un pacte de govern de mínims, com han reconegut al seus blogs Grosske, Llauger i Nanda:

Grosske; “La decisió ha estat errònia,  havia quatre alternatives millors que Son Espases”
Llauger , “Son Espases és la pitjor ubicació per al nou hospital de referència.”
Nanda; “ Pens que les darreres setmanes s'ha dedicat més temps a entretenir-mos i a preparar l'ambient per a la "mala notícia" que cercar alternatives reals i efectives.”
Ni Biel Barceló, ni Joan Lladó diuen encara res als seus blogs.

Els dirigents del BLOC no havien de dubtar i sortir immediatament de les institucions. El BLOC és una coalició nova, ha començat a caminar ara i té una gran oportunitat per demostrar que és diferent, que és coherent que sap rectificar les seves errades i demanar perdó als ciutadans. Cada dia sense fer això és un dia perdut.

 Pel que he llegit a la resta dels seus articles els dirigents del BLOC ara no pensen en deixar el govern, diuen que encara poden fer molt de coses, i que anar-se del govern només beneficiaria al PP. Jo els diria que amb aquesta actitud covarda del PSOE no es pot anar a cap lloc, i que miren a qui  ha beneficiat de moment i qui està content amb aquesta primera decisió important. Després que miren a l’altre costat i miren als que han quedat decebuts i frustrats.  En pragmatisme mai podrem competir amb la resta de partits. El BLOC pot començar un nou camí de la millor manera possible amb una lliçó d’ètica i coherència.

 I què podem fer nosaltres?

Per la meva part com afiliat a Esquerra Unida, regidor per Alternativa EU-EV a Pollença i membre de la candidatura del BLOC al govern a més de fer la petició de sortida del BLOC de les institucions.

Deman que els dirigents d’EU que consultin als seus afiliats i simpatizants la seva opinió sobre la seva continuïtat o no a les institucions.

Deman a la resta d’afiliats i simpatitzants de la resta de partits del BLOC que facin saber la seva opinió als seus dirigents i que els demanin una consulta sobre la seva continuïtat o no en les institucions.

 Demostrem que no ens rendim tan fàcilment com ells, deixem de plorar i maleir, plantem lluita per nostres idees. En les eleccions generals vull poder anar a votar amb orgull .

                        La pàgina de Salvem la Real resumeix el tema d'aquesta manera:

Mai perdonarem ni oblidarem a ....

Els autors corruptes

Jaime Matas

Ana Castillo

Rosa Estaràs

Catalina Cirer

 

 

Jose Maria Rodriguez

Els traidors mentiders

 

Francesc Antich

Viceç Thomas

 

Albert Moragues

La resta del consell de govern

La resta del consell de govern

 

Els còmplices covards i aprofitats

Eberhard Grosske

Biel Barcelo

 

Joan Lladó

Francina Armengol Aina Calvo

Maria Antonia Munar

 

Ens hi trobaran..

A partir d'ara anirem fent una creu a tots els subjectes del quadre de d'alt que per mor de La Real acabin la seva carrera política (que seran molts) i si ni ha cap que li quedi un mínim de dignitat i valor i abandoni als altres traïdors, l'esborrarem.

NOTA: No hi son tots els que hi haurien d'ésser, però els que hem posat ja son prou significatius.

Què té aquesta terra que congria traïdors: diputats i senadors, hi ha mestres i professors i també el senyor rector i aquests (DE D'ALT) són els pitjors.  (En memòria de Toni Roig

 

 

Comentaris

Pepe

JRV

Pepe | 09/10/2007, 18:00

Hola JRV feia falta la teva veu a aquest debat, pens que al final demanam el mateix que es tingui en compte als afiliats i es demani a la gent. Pens que a EU estic aconseguint avanços en aquest sentit però com dius tu això no servirà de res si l'avança no és a tots els partits del BLOC, per això cadascú s'ha de movilitzar al seu partit per prendre una decissió col·lectiva i comuna.

Joan Ramon veterà

enemics

Joan Ramon veterà | 09/10/2007, 16:29

Son molts els enemics de l'existència de la vertadera esquerra, ecologista, i nacionalista o no, i no tan sols des de l'ambit polític de la dreta i del postís nacionalisme de "centre " d'UM. Una premsa totalment venuda i una societat balear esdevinguda cada cop mes consumista i egoista no son bon camp humà de conrreu per que vagi endevant al que bona part dels comentaristes d'aquest blog aspirem. Ben segur que molts de nosaltres tenim encara esperances en el Bloc, i en la seva minsa força d'influir en la gestió del govern autonònic actual, però com deia qualcú, varem tenir els vots que varem tenir, i això hens va donar la força que tenim, i siguem realistes, alerta a tenir-ne manco la pròxima vegada. A la gent del Bloc que ocupa càrrecs hi ha de tot, des de els gestors pèsims que si no tenen aixó no son capaços de fer res al sen endret en cap àmbit, i tampoc en el públic, als càrrecs honestos, feiners, capacitats i il·lusionats que s'hi deixen la pell,i talment es repeteix la situació del període 1999-2003, en que aquests darrers varen quedar mes cremats que un misto, i criticats per tot hom... que si anaven en cotxe oficial, que si viatgevan molt, que si alenavan massa... De la gent de base que treballa des de fa 30 anys o mes, i no ho dic per jo, ja tenen la sensació de que tot aquest esforç pel col·lectiu serveix per molt poca cosa i no està massa per abandonar governs i donar oportunitats al PP. Jo tampòc estic d'acord amb el desenllaç, mes que previssible, de Son Espases, però soc partidari de que la gent del Bloc feiem una reflexió objectiva i coratjossa, i prengem una decissió col·lectiva i comuna, principalment de la que ha de ser la nostra actitut ara en el govern i en les institucions, i crec que si no podem portar endevant al manco una part substancial del nostre programa, hem de partir, o fer que ens engegin i no consentir en fer de botones del PSOE o del bipartidisme inevitablement corrupte.

Pepe

Objectius

Pepe | 09/10/2007, 15:21

Ah Garci, que et milloris.
M'afalaga el que va comentar Tomasset però tinc més que suficient amb Pollença. L'únic objectiu que tinc a aquest tema és que es consulti la sortida o continuïtat al Govern als afiliats.

Pepe

Opinió de Jaume Bonet

Pepe | 09/10/2007, 15:13

Al blog de Biel Barcló que a la fí s'ha decidit a parlar de Son Espases he trobat aquest comentari de Jaume Bonet Moll, membre nat del Consell de Direcció Política del PSM- Entesa Nacionalista

L'hospital s'havia de fer al bon lloc de Son Dureta, malgrat els oligarques no puguin sofrir que un hospital públic sigui a un lloc més sà i més garrit que no els seus hospitals privats. No hi ha cap motiu ni un per a no fer-l'hi. fa trenta anys que es fan obres a Son Dureta i aquesta estava més ben planificada que cap de les que s'hi han fet fins ara.
Deixant de banda els sopars a Madrid per decidir el canvi de lloc de l'hospital, el tràfec d'informacions privilegiades, i demés delictes previs a les obres, no s'havia de pagar cap indemnització perquè l'empresa constructora ha incomplit de manera flagrant i, a més ha arranat un jaciment bizantí i molts de bens declarats BIC, les multes sumarien molt més que la possible indemnització si és que arribava a haver-hi sentència d'indemnització, cosa poc probable.
En cas de fer les obres que surten als diaris s'hauran d'arranar més jaciments arqueològics amb la consegüent culpabilitat del CIM i/o del seu departament de patrimoni.
Per aconseguir el permís d'obra es falsificaren planells, per fer desapàrèixer la presència d'un xeregall, que sí que surt als planells del famós pla Ribas Piera i a molts altres planells (a més d'esser-hi a la realitat, és clar). Els informes que ha fet el SEPRONA es basen en la fotocòpia dels planells falsificats.
Tots aquests delictes han estat denunciats oportunament a la fiscalia, a la Delegació de Govern (abans de les eleccions i mentre s'estaven cometent de manera flagrant, molts d'ells), al Consell Insular, a diveros ministeris, a la UNESCO, etc.
Però és que Son Espases no és només Son Espases, no és només un cas d'especulació, no és només la principal de les banderes que es feren servir perque el PP no tengués majoria absoluta, és molt més. Els pelotassos són devora Son Espases i a Son Dureta (qui es fia ja de les mentides d'un mentider?) però especialment, al segon cinturó de Palma que serà ja inevitable. Son Espases és el model territorial per Mallorca: si es fa el segon cinturó seran dos milions d'habitants a Mallorca d'aquí a trenta o quaranta anys, Son Espases és la llengua perquè amb un creixement tan ràpid la única llengua que podrem salvar serà la llengua amb tàperes, Son Espases és la il•lusió de la gent d'esquerres, la capacitat de mobilització les ganes d'anar a votar perquè no és cert que tots són iguals, coses que se n'aniran en orris si no sabem fer visualitzar amb força que el Bloc no és com els altres, si no sortim del govern.
Es pot sortir del govern sense donar ni suport extern ni voler-lo fer caure per força ans, simplement, votant a favor del que s'estigui a favor i en contra del que s'estigui en contra. Els pressuposts generals es poden repetir els de l'any anterior si no s'aproven els nous i llavors hi ha mil mangarrufes, per desgràcia, que permeten continuar governant sense que sien aprovats els pressuposts (evidentment més incòmodament que si s'aproven)
És cert que si el Bloc surt del govern les conseqüències poden no esser bones, però si hi roman les conseqüències són dolentes de necessitat i, a més, quan hem de posar les messions per intentar una remuntada de l'esquerra ecologista i nacionalista? quan tot sigui una bassa d'oli o quan les contradiccions es manifesten amb força? I qui curarà el desànim de la gent que va fer feina de valent perquè el PP perdés la majoria absoluta si el Bloc roman en el govern? I qui tornarà a il•lusionar aquesta gentada? Quin preu té la desil•lusió i la pèrdua de coratge de lluitar que es concretarà si el Bloc no surt del govern? Qui serà capaç de tornar a mobilitzar 60.000 persones en una manifestació multitudinària com la darrera que hem tengut? Quants d'anys durarà el desànim i la incapacitat de mobilitzar? Qui encapçalarà la lluita per l'hospital de Son Dureta a Son Dureta?
Les declaracions de bona voluntat i de “no ha estat culpa meua” sonen a més mentides dels polítics si no van acompanyades de cap sacrifici. Cantar les quaranta a n'Antioch és perdre el temps i fer el colló. Exigir contrapartides, a més de sonar a venuda i a excuses de mal pagador, és un mal negoci perque és ara que s'ha d'actuar, i si no es riuran de nosaltres, més del que ja ho fan (“amb ses herbes molles s'hi torquen es cul” diu la dita popular), dir que llavors sortirem si no compleixen els compromisos és enganar-nos a nosaltres mateixos, perquè els gestos s'han de fer quan toca fer-los i perquè seria el mateix que va passar quan no exigirem res en relació a la incineradora perquè l'aturaríem en haver d'aprovar les tarifes i llavors tanmateix no ho férem.
El Bloc ha de sortir del Govern i actuar amb coherència i amb transparència a les votacions al Parlament i en el govern de les institucions allà on romangui, només així deixarem de ser còmplices dels delinqüents.
Per més que ho diguin els diaris, el PSM encara no ha pres cap decisió al respecte, quan es convoqui el Consell de Direcció Política (supòs que ben aviat), tendrem l'oportunitat encara de salvar la credibilitat de l'esquerra ecologista i nacionalista, de fer veure clarament que no és cert que tots siguin iguals, d'oferir una alternativa de vot a la gent a qui ha fuit la votera i a la qui ja no votava per allò de que “tots són iguals i amb sos collons d'un poden penjar s'altre” i especialment, tendrem l'oportunitat d'influir molt més en la política del govern que sabrà que necessita els nostres vots per fer anar endavant els seus projectes i que som capaços de plantar-nos si no va pel camí que toca.

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 09/10/2007, 14:55

Garci que et milloris
i endavant
Salut i Branca

Garci

Re: I ARA QUÈ ?

Garci | 09/10/2007, 14:52

Era només una broma. Tomasset escrigué: "Anims, Pepe de Pollença, que sa nostra esquerra està podrida!!Segur que a ses pròximes eleccions autonòmiques veurem es teu retrat de primer de llista."
I tu no havies dit res.
De lo meu, tenc un virus a la panxa que no he menjat res en tot el dia.

pepe

Garci

pepe | 09/10/2007, 14:41

Garci què tens? i què vols dir amb això de que la gent em col·loca en primera fila d'EU i jo no dic res? M'he perdut.

Pepe

Blanca

Pepe | 09/10/2007, 14:39

Hola Blanca el teu comentari és del més encertat i clar que he llegit aquest dies, esper que pugui anar algú de l'Assemblea a la reunió i estic d'acord en que cal una unitat d'esforços.

Pepe

Francisca - Macia

Pepe | 09/10/2007, 14:35

Gràcies per participar Francisca i Macia
Macia té raó ara s'ha començat a adaptar el PGOU de Pollença al PT i s'està fent una revisió. De moment nomé ss'ha parlat de línies generals.
Li donarem la màxima publicitat possible i esper que entre tots surti una bona revisió.
Al tema de Son Espases Francisca tots els partits havien acceptat fer nou Son Dureta al mateix , això va canviar quan Matas, Florentino i un grapat més varen pensar que es podien fer més duros d'altra manera.

Garci

Re: I ARA QUÈ ?

Garci | 09/10/2007, 11:53

Hi ha una cosa que m'estranya, la gent col·loca a nen Pepe a primera fila d'EU i ell no diu res.
On mos has ficat Joan Pau. Gràcies pel teu suport. I els de tots els que aquí ens donau ànims.

Garci

Reunió de demà!

Garci | 09/10/2007, 11:42

Ara estic malalt al llit, però si demà me veig en forces aniré a la reunió, me fa moltes ganes. Tot i no haver fet una assamblea encara a Pollença si que la gent està molt enfadada i és partidària de la sortida del Govern. Llàstima que a les 19.30 un dimecres, Palma caigui molt enfora de Pollença i la gent segurament no li vagi bé venir. De totes maneres endavant amb la iniciativa i si ha de sortir algun document a signar, doncs podeu contar en jo!

Blanca

Llorenç

Blanca | 09/10/2007, 08:20

Em sap greu, però no podré assistir demà vespre a aquesta reunió, tot i que els que hi vagin tenen permís per fer ús dels meus comentaris. Ara mateix n'he penjat un al post d'en Grosske, perquè l'espectacle de la desfeta ja ha començat i sembla mentida que neguin l'evidència. Sabeu que em recorda tot això? L'enfonsament del Titànic. Els del Bloc són els que toquen els violins!
Desig que vagi bé la reunió. Si el Bloc no assumeix les responsabilitats derivades de la burla als votants, hem de prescindir d'ells i crear un espai nou. Sé que s'estan fent reunions a distints àmbits amb aquest objectiu. Jo només demanaria que es procuri unificar els esforços i generar una plataforma única en defensa del territori. SALVEM LA TERRA I LA VERITAT seria un bon nom?
Estic segura que informareu de la reunió. Gràcies i sort!

fralokus

Re: I ARA QUÈ ?

fralokus | 09/10/2007, 07:49

Tot just per Son Espases? Hi ha més motius per a deixar aquest Govern que comença a fer mala olor, segons la premsa i ja no tot just "EL MUNDO" publiquen en pla irònic el repartiment de càrrecs entre els familiars dels alts càrrecs de UM, l'última "col·locada" la filla de Dolça Mulet en IB3 Madrid.

Macia

De PGOU i PTM

Macia | 09/10/2007, 07:21

El PTM l'únic que està fent és adaptar el PGOU de cada poble al seu pla territorial, el PGOU de Pollença és un desastre, però és que a més, sel pasen pel folre, sinó basta veuré que la casa de can Pescador al "moll" era protegida i ara és un bar horroros.
Actualemnt s'està començant a redactat el nou PGOU, amb retard com sempre, però vegent qui és que el redactara, senzillamnt no soc gens optimista,seria bo que al periode de exposició pública i presenteu alegacions, si quan es presenti encara som vius en vista a com funciona això.
Els interesos particulars de alguns sempre aconsegueixen fer canvis i modificacions, en canvi l'interès general sempre pareix que trobi més entrebancs per aquestes modificacions.

Francisca Bennassar

PTM I PGOU

Francisca Bennassar | 09/10/2007, 07:06

Si el PTM fos clar i fos un bon PTM, on s'hagués previst els distints creixement que hauria de tenir Mallorca en seny(residencials, hospitalaris, comercials) no donaria lloc a l'especulació. O és que el PTM reconeix com a sol d'ús hospitalari a Son Espades? No senyors era sol rústic, igual que els voltants. Però, és que el PTM reconeix altres sols a Mallorca d'ús hospitalari? No senyors, tampoc. Doncs d'aquí la meva opinió de que el PTM és un mal PTM.
I el mateix pasa al Pollença, com podem queixar-nos de que el joves han d'anar a altres pobles a comprar vivenda perquè a Pollença no n'hi ha a preu just o preu taxat, si el PGOU no ho reconeix? No seria millor revisar-nos ja d'una vegada el nostre PGOU i encaminar Pollença cap allà on volem? Cal debat polític, sinó no crec que avancem amb un interés comú, sinó més bé el contrari. Això és el que he demanat sempre, debat polític, i està clar que algú l'ha de probacar perquè PSOE i UM, UM i PSOE està clar que no el volen obrir a aquest debat (duen governat Pollença moltíssims d'anys i han tingut oportunitat per fer-ho) no ho trobau?
Gràcies

Pepe

Nota a enviar

Pepe | 08/10/2007, 23:10

En un minut pots donar la teva opinió als dirigents del govern, omplint i enviant la següent nota als seus blogs o pàgines d'internet.

Dia 5 de maig de 2007 la premsa de Mallorca va publicar la notícia segons la qual "48 escriptors mallorquins donaven suport al Bloc". Precisament de dins aquest grup ha sortit la inicitiva de fer una recollida de firmes oberta a tots els votants, militants i simpatitzants del BLOC per exigir als seus representants que abandonin el Govern Antich i que no es converteixen en còmplices d'una de les majors estafes electorals que ha vist mai Mallorca. El text és molt breu i diu el següent:

NO AMB EL MEU VOT
Les persones sotasignants votants, militants o simpatitzants dels partits polítics que integren el BLOC no compartim la decisió que ha pres el govern presidit per Francesc Antich de fer l'Hospital de referència a son Espases. Nosaltres no vam votar el BLOC a les eleccions de maig de 2007 perquè ara amb els nostres vots s'incompleixin les promeses electorals i es porti a terme el programa sanitari del PP a son Espases. Davant la decisió que ha pres el Govern ens sentim estafats i enganyats per la qual cosa exigim als representants del BLOC que abandonin aquest govern que ha perdut la credibilitat i la nostra confiança.

LLINATGES NOM D.I. PROFESSIÓ

Pepe

Francisca

Pepe | 08/10/2007, 22:07

El PGOU de Pollença és un desastre i el culpable de moltes de les destrosses actuals.
Però al tema de Son Espases els culpables tenen nom i llinatges començant per Jaume Matas i un grapat d'especuladors i vividors de la política, la resta som víctimes.

Pepe

Llorenç

Pepe | 08/10/2007, 22:03

Llorenç em sap molt de greu però dimecres no estic per la illa, esper que Garci o algun membre de l'Assemblea pugui anar. Si no estam en contacte a aquest blog o al correu eurxella@yahoo.es
Hem de sumar forces.

Pepe

Tots a una

Pepe | 08/10/2007, 22:00

JR,el Bloc es va fer des de les altures, ara és el moment de fer-ho renàixer des d'abaix a dalt.

Pepe

Gràcies Joan Pau

Pepe | 08/10/2007, 21:58

Gràcies Joan Pau, som més però encara no ho saben .

Pepe

Tomasset

Pepe | 08/10/2007, 21:55

Gràcies Tomasset, no m'he inventat res que no diguin els estatuts del partit. Si el PSOE ha tancat el pacte de govern, el deure de nostres dirigents es fer una consulta als militants respecte al camí que hem de prendre a partir d'aquest moment. Ni els hauria de molestar, ni preocupar, ni haurien de posar entrebancs.
Però aquest procés no només s'ha de fer a EU, també als Verds, al PSM a Esquerra i al PSOE. Segur que som un bon grapat els que volem valentia i coherència i no falsos pragmatismes

Joan  Ramon

Cadiritis?

Joan Ramon | 08/10/2007, 21:22

Jo faig una altre lectura, no està bé que Pollença sempre vagi per darrera en les normetives urbanístiques, però crec que això no no els políticvs ens ha salvat d'un creixement major els darrers anys.
El de són espades no és fruit d'un mal planajament al meu aprer, sinó d'un planajament fet per especuladors, un de ells ara diuen que es troba als estats units.
Salut i Branca

francisca bennassar

POLITICA

francisca bennassar | 08/10/2007, 21:20

El que a passat amb el tema de Son Espades es culpa de un nefast Pla Territorial de Mallorca. Un PTM aprobat en temps de l'anterior pacte de progues, en el qual no es preveu el creixament hospitalari de Mallorca, juntament amb moltes altres mancansies. Ara pegam les consequencies. Caldria una revisio total del PTM
El mateix pasa a Pollenca. Un PGOU caducat, ni revisat ni actualizat que no ens condueix enlloc. I per que tot aixo? Doncs perque falta debat politic i el poc quie hi ha es d'un nivell molt baix. Necesitam politics que actuin com a tal i no persones que utilitzen la politica per tal de aconseguir una "fama" i un sou.
Gracies

llorenç

Convocatòria

llorenç | 08/10/2007, 20:52

DONADA LA GRAVETAT DE LA SITUACIÓ POLÍTICA I SOCIAL A LA NOSTRA COMUNITAT AUTÒNOMA, A CAUSA DE LA DECISIÓ DEL GOVERN DE FRANCESC ANTICH DE CONSTRUIR L'HOSPITAL DE REFERÈNCIA A SON ESPASES, DES D'ALGUNES ENTITATS DE LA PLATAFORMA PER LA DEMOCRÀCIA I LA GLOBALITZACIÓ SOCIAL VEIM LA NECESSITAT DE CONVOCAR UNA REUNIÓ, PER DEBATRE EL TEMA I PRENDRE, SI CAL, ACORDS AL RESPECTE.
LA REUNIÓ ES CONVOCA PER AL PROPER DIA 10 D'OCTUBRE, DIMECRES, A LES 19,30 HORES, AL CASAL D'ENTITATS CIUTADANES, DEL CARRER MONTENEGRO, NÚMERO 8, DE PALMA.
No hi falteu. Ens hi jugam molt.

Joan  Ramon

cadiritis?

Joan Ramon | 08/10/2007, 20:35

PEPE ara estava mirant blocs, notícies ...
Estas al nivell de'n Ibarretxe jajajaja, o dic perquè tot dos demanau que el poble decideixi i us tractes com a apestats, enhorabona¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ i saps que t'ho dic sincerament.
Ja saps massa bé que soc militant del PSM, idoi bé, si no es demana a la militancia que decideixi, els partits del Bloc estaran llevant la il·lusio que queda als seus afiliats, i bé, ells han de decidir, o realment demostrar un taranna o defensar una cadira, la solució, crec que ja s'intueix...
Salut i República

Joan Pau

BOLLING

Joan Pau | 08/10/2007, 20:12

Mirau, no se si s'entendrà, però vull dir (ara he xerrat amb Garci).
SORT,
SORT
SORT
a tots els d'Urxella, (d'EU), perquè volen que vos aneu, volen putetjar-vos, pero una cosa heu de tenir clara: FEIS LES COSES BÉ, perquè sino, perquè els votants, ESTAN amb vosaltres.
Els qe manen, només disposen de les dinàmiques que genera el poder,`(però això no dura sempre, reis).

1 besada!

Tomasset

Re: I ARA QUÈ ?

Tomasset | 08/10/2007, 18:04

Ho tenen fotut en Grosske i companyia amb gent com tu empenyent tan fort des de baix dins es seu partit. Tenim uns dirigents que estan tan acostumats a cobrar a sa cadireta, i els hi fa tanta peresa tornar a fer feina, que no els importa mandar es seu partit a pastar figues. Anims, Pepe de Pollença, que sa nostra esquerra està podrida!!Segur que a ses pròximes eleccions autonòmiques veurem es teu retrat de primer de llista. Fa falta un canvi i segur que tu ho aconsegueixes!!

Pepe

Hola Neus

Pepe | 08/10/2007, 17:58

Hola Neus gràcies per participar.
Ja he dit que el Bloc és el que menys culpa té de tota aquesta situació, però el que també es clar és que el PSOE ha incomplit el pacte de govern, per mi aquest pacte era un pacte de mínims i si comença d'aquesta manera no anam a cap lloc.
no estic tampoc d'acord en el tema de les manifestacions, una vegada que eram al govern el lloc a lluitar no era el carrer sinó les institucions.
Si la gent no va anar a aquestes manifestacions era per que ja no tenien sentit
la gent ja havia fet valer el seu vot que és la seva major força de manifestació i la única cosa que havia de fer el govern es complir els programes electorals.

Pens que després de prendre aquesta decisió per un simple exercici de democràcia els partits del Bloc haurien de demanar l'opinió al seus militants i simpatizants.

Neus

perdó

Neus | 08/10/2007, 16:05

Glups, perdó: donava "error" i pensava que no s'havia enviat... per favor esborra els primers posts.

Neus

Ni una passa enrera

Neus | 08/10/2007, 16:03

Jo no som militant de cap partit, us he votat i no vull que sortiu de les institucions: sou l'única garantia que tenim que PSOE i UM s'ho pensaran al manco abans de fer-ne una altra! Que ho facin, ja és una altra cosa: tenim el govern i el pacte que tenim, però jo m'estim més això que tornar mig any enrera. No és el moment de plorar ni de cridar més: el moment era el 14 i el 29 de setembre davant Consolat i Cort... i no érem més de 300 persones. Som pocs i hem d'estar ben avinguts, no podem perdre el temps en amargar-nos aquests quatre anys. Quedau a les institucions, hi ha molta de feina per fer. El govern és cosa de tres i el Bloc hi pot tornar a quedar en minoria, com ha passat amb son Espases. Ens hi hem d'acostumar i seguir fent feina. Ni una passa enrera!

Neus

Ni una passa enrera

Neus | 08/10/2007, 15:42

Idò jo no hi estic gens d'acord i opino, ja que obris el debat. Ni una passa enrera! S'ha fet el que s'ha pogut i més amb cercar una altra opció a so n'Espases, però el Bloc no ha tengut prou marge, el pacte és el que és. Ara ja no hem de discutir més sobre son Espases: el moment era davant el Consolat de Mar el divendres 14 de setembre, i davant Cort el dissabte 29 de setembre. No vàrem ser més de 300 persones, i allà hi era la gent del Bloc (gent de base i dirigents). Com vols que el Bloc faci valer el pes de l'opinió pública anti-son Espases si som quatre moixos que donam la cara? Jo us he votat a tots vosaltres dins el Bloc i no som militant de cap dels vostres partits, vull que quedeu a totes les institucions i que em representeu amb el petit marge que teniu, n'heu de ser conscients d'això. No sou còmplices de la decisió d'Antich, ni sou uns traidors. Sou i sereu el que volgueu ser, si us deixeu de manies i tòpics sobre el que la gent pensa i espera de vosaltres.

Pep Juárez,

PER COHERÈNCIA I DIGNITAT, ANEU-VOS A CA VOSTRA

Pep Juárez, | 08/10/2007, 15:08

PER COHERÈNCIA I DIGNITAT, ANEU-VOS A CA VOSTRA
“No ens faran callar” (Toni Roig, en la memòria)

Senyor Antich, senyores i senyors del Govern de les Illes Balears:

La vostra decisió de continuar amb la pilotada especulativa del nou hospital en Son Espases no és una decisió qualsevol. Aquesta era la prova del nou de la vostra coherència política i, arribat el moment decisiu (perdonau l’expressió), l’heu cagada. I no valen llàgrimes de cocodril, ni mostrar electrocardiogrames de mala consciència. El defensar la Real era i és la lluita emblemàtica per una Mallorca sense corrupció, mirall d’altres lluites en defensa de la democràcia, en el sentit més autèntic del termini, i no en la caricatura que l’haveu convertit. El salvar La Real, més enllà de la seva enorme importància, és el símbol d’aquesta altra Mallorca possible i necessària, com així ho hem dit milers de ciutadans (no fa gaire, vostès també) al carrer. Fa sis mesos sabíeu el que ara sabeu, sobre Son Espases. I si ignoràveu el que tothom sabia, encara és més inquietant: vos el podríeu haver imaginat, mirant com se les gasten les màfies d’aquesta terra, amb antecedents com el de l’any 1999, amb la incineradora de Son Reus, i tants d’altres exemples. Llavors, per què vàreu prometre en campanya electoral el que sabíeu que no sou capaços de complir? Per ventura serà perquè no pensàveu (ni potser volíeu, donada la “qualitat” del vostre treball com a oposició) arribar al Govern? En aquesta hipòtesi, vos vàreu permetre el luxe de fer una mena de carta als reis màgics, com a programa electoral, tan enfora de l’abast de la vostra capacitat política?

Ara voleu adornar la vostra decisió, prometent “protecció boscosa”, i altres “proteccions” per al Monestir de la Real. Per favor, deixeu d’insultar la intel·ligència de la gent! Heu ignorat (amb la complicitat i el silenci dels mitjans de comunicació, com en temps del PP) les raons exposades per la Plataforma Salvem la Real, que van alertant sobre que el macro-nyarro hospitalari ho fareu sobre una torrentera humida, i un jaciment arqueològic, que ja ha estat arrasat en part, amb total impunitat, fets pels quals no sereu capaços de demanar responsabilitats. El apel·lar a raons de necessitats sanitàries també sona a buit, atenent a la renúncia d’aprofitament dels recursos actuals, que menyspreau, independentment dels arguments (aquests sí, progressistes) que posen en qüestió que l’atenció sanitària de la població hagi de passar per la construcció de macrohospitals gestionats pel negoci privat. El frau que ara protagonitzeu està nu, no ja de política d’esquerres, sinó fins i tot dels mínims criteris de gestió racional de recursos. Senzillament heu cedit al xantatge, obrint una autopista als especuladors i oportunistes, més perniciosa que les d’asfalt. El vostre grau de beneitura arriba fins a acceptar fer la feina bruta, on altres s’han omplert les butxaques.

Senyores i senyors dirigents del Bloc: també tot això val per a vosaltres. D’alguna manera, especialment per a vosaltres. El que forma part d’un pacte de govern, dient que és d’esquerres i nacionalista, i no se’n va tot d’una davant d’aquest atemptat a Mallorca i a la democràcia, és còmplice. Ja heu dit que no marxaríeu, amb l’argument que, si ho feu, “vindrà la dreta”. Perdoneu que vos digui que, vist el que hem vist, la dreta no se’n ha anada, del Consolat de la Mar. És més: el que realment du la dreta política al poder, és l’actuació de governs com el d’Antich, del que formeu part. No és la primera vegada: recordau el pacte “de progrés” (amb la dreta d’UM, com ara, que ningú no se’n oblidi). També el felipisme dugué de la mà l’aznarisme, i potser que Zapatero vagi pel mateix camí. La vostra situació i les vostres decisions tenen molt a veure amb el model vertical de construcció del Bloc, on la base militant pinta ben poc, i ara se sent marginada i traïda. Però tot això, per raons d’espai, ho comentarem un altre dia.

Uns i altres heu perdut la credibilitat, per no defensar els valors de l’esquerra, i per incomplir les vostres promeses. Vos creieu que teniu el poder polític quan, en realitat, sou com el majordom (primus inter pares) que, això si, per demostrar la seva vàlua, posa més interès, en mantenir l’ordre de la casa, que el propi fill de l’amo. Rectifiqueu aquesta decisió, si sou capaços. Si no, heu de sabre que ja no representeu als que vos varen votar. I perduda la legitimitat, si al manco vos queda coherència i dignitat, vos heu d’anar a ca vostra.

Pep Juárez,
Secretari d’Acció Sindical de CGT-BALEARS
octubre de 2007.

Garci

Re: I ARA QUÈ ?

Garci | 08/10/2007, 13:27

Ara me sent millor, aquest comentari me reafirma i dona claretat a tot el que dona voltes al meu cap des de fa un dies. No estic sol ni loco, hi ha més gent, i sobretot, saben argumentar de la millor manera. Gràcies a qui hagi posat aquest comentari i gràcies a Blanca Aguilo per ser tan clara i contundent. Cada cop ho tenc més clar. Han de deixar el Govern.

Blanca Aguiló Segura al blog de na Nanda

Re: I ARA QUÈ ?

Blanca Aguiló Segura al blog de na Nanda | 08/10/2007, 11:41

Quan s'estava formant el Pacte, feta ja l'entesa entre PSIB-PSOE i UM, es va plantejar la possibilitat que el Bloc donàs suport al Govern sense entrar-hi. És a dir, fer el que va fer UM fa 8 anys! Això obligaria als acords puntuals i al consens. Aquesta manera de governar, habitual a les democràcies europees, són donar molts de rèdits als partits que donen suport al govern. El cas de Suárez, governant en minoria, amb suports puntuals de CiU i del PNV varen ser bons per Catalunya i Euzkadi (ara tot s'està perdent!). En el cas de Palma, la mort de PSM i PC l'any 1979 va ser entrar en el govern de Ramon Aguiló (això que heu fet ara des del Bloc). El 1983, PC i PSM varen ser fagocitats pel PSOE! Cal aprendre de la història. Crec que, de no haver entrat en el govern, Son Espases s'hauria pogut salvar, perquè la força del Bloc hauria gaudit d'independència per advertir d'un canvi radical de postura en cas de burlar la promesa electoral. Allò que no puc compartir de cap manera és la hipocresia i el cinisme. El PSOE diu que la culpa és del PP. El Bloc diu que la culpa és del PSOE. La culpa és DE TOTS IGUAL! Això fa que la gent conclogui que o tots són igual o tots actuen igual.
És evident que no em val el comentari de na Conxa (en línia amb l'article de Conxa Forteza d'avui al Diari de Balears) advertint que "hi ha més coses per salvar". PROU D'AMENACES INNOBLES! Els qui fan part del govern no poden dir que és cosa de "part del govern". La gent de La Real s'ha vist burlada. Els darrers articles de Guillem Frontera són clarividents. El futur negre. La gent esperava que algú fes una alçada de cul. Si ningú no fa res es farà més fort que mai el bipartidisme. No tendrà cap sentit tornar votar el Bloc i no el PSOE directament (si no serveix de res?). Pitjor encara, l'abstenció creixerà a les totes! A les eleccions de març, si no hi ha una reacció urgent del Bloc o del PSM, la gent que encara tengui consciència política anirà a votar CONTRA en Rajoy i, si no hi ha ningú que representi la dignitat, faran vot útil. Això en el millor dels casos, perquè el més segur és que el vot en blanc s'incrementi tant com l'abstenció.
Els del Bloc (ho he vist a altres posts que no vull ni comentar) només saben dir que vaja injustícia que pateixen de ser criticats tan bons i coherents que són! Doncs no ho sou. Jo, per descomptat, no us tornaré a votar. He rebut un correu que circula recollint firmes que jo, tot i no saber l'autoria, he signat gustosa i conscient, perquè l'he rebut d'una persona que em mereix credibilitat i, sobretot, perquè estic d'acord amb les dues peticions que reclama AL BLOC (sí, perquè dels altres ni això!). Diu el correu que només havíeu de fer dues coses senzilles:
1. Demanar perdó públicament per haver estat incapaços d'impedir la malifeta, per haver demostrat que la vostra entrada en el govern no pinta una regadora, fins al punt de dir que "la decisió no és cosa nostra".
2. Abandonar el govern.
Naturalment que els que diuen que no (Lladó, Sampol i companyia) no tenen ètica ni credibilitat per fer-ho, perquè defensen els seus interessos personals (sí, Conxa i Nanda, la seva cadira!). D'això va la crítica. Necessitàvem que algú aixecàs la veu de la dignitat per dir NO, per dir PROU! Tal com, fa pocs mesos, varen dir tots els que ara argumenten que hi ha més coses a salvar... o a fotre!
Potser a partir d'aquest correu que circula algú demanarà perdó (fins ara ningú no ho ha fet, Nanda). Allò que crec és que ningú (si no és la consellera d'Esquerra Unida) no dimitirà per "l'Estafa Electoral" que denuncia el correu que acaba amb una frase per reflexionar: El pessimista quan hi ha una oportunitat veu una catàstrofe. L'optimista enmig d'una catàstrofe veu una oportunitat. L'oportunitat de la dignitat hi és. Només calen persones dignes que l'aixequin!
N'hi haurà alguna?

Pepe

Segon cinturó

Pepe | 08/10/2007, 10:47

Entre altres coses a fer millor, els dirigents del BLOC parlen d'evitar el segon cinturó. Com el faran si al nou hospital hi haurà una quantitat de treballadors, hospitalitzats i visites impressionant...

Pepe

Un altre dirigent dle BLOC que diu que el pacte no s'ha complit.

Pepe | 08/10/2007, 10:44

José Manuel Gómez Gonzàlez, regidor verd de Palma també diu que el pacte de govern no s'ha complit:
"La decisió de continuar les obres a Son Espases, aquesta n’ha estat adoptada unilateralment pel PSOE sense el nostre consens i sense que els arguments utilitzats superassin l’argumentari utilitzat a les promeses electorals brandides pels diferents partits."

Però tampoc diu res de deixar el govern.

Pepe

Pepe | 08/10/2007, 10:30

Lo que escribo en el artículo es mi opinión y el punto que señalas lo he dejado bastante claro.
Primero; nosotros no queremso generar ninguna crisis de gobierno, la crisis ya la han generado ellos solitos y ahora se trata de salir de la misma.

Segundo; creó que lo que facilita la vuelta del PP es lo que se ha hecho hasta el momento.

Tercero; pienso que la postura del BLOC no ha sido ni clara ni valiente. Se ha jugado a estar en el gobierno y a manifestarse contra él. Se ha dicho que no se cummple el acuerdo de gobierno y se sigue en él... Eso no es ni claridad ni valentía es estar en misa y replicando. Valiente y claro sería salirse ahora del gobierno.
Cuarto, como tú mismo dices que se puede hacer con un PSIB derechizado? y no te olvides de los amigos de UM

Pepe

G.

Pepe | 08/10/2007, 10:23

Realmente una parte del problema es que el PSOE no se esperaba gobernar i no habían evaluado lo que ponían en su programa electoral. Ahora tocaría reconocer el error y asumir responasabilidades

Pepe

Joan

Pepe | 08/10/2007, 10:21

Joan com tú dius ara és estirar però cap on? El primer pas és que tots al manco podam opinar, si els dirigents del BLOC no demanen res a les seves bases i no expliquen res no anam

Pepe

Gràcies Madò

Pepe | 08/10/2007, 10:18

Gràcies Mado-Llúcia, m'ha costat però al manco he tret tot el que tenia de dins de la manera més clara i racional que he sabut.

YO

Re: I ARA QUÈ ?

YO | 08/10/2007, 10:14

De verdad estais dispuestos a generar una crisis de gobierno que facilite la vuelta del PP y tengamos 12 años mas de muchas Son Espases? se ha hecho lo que se a podido, la participacion de los partidos integrantes del Bloc ha sido clara y valiente, pero hemos perdido la batalla con un PSIB derechizado, eso tendra sus consecuencias, pero no es motivo para dejar de hacer todo lo que podamos los proximos 4 años.

G.

son espases

G. | 08/10/2007, 09:47

son Espases y las idas y venidas con el tema para quedarse en el mismo sitio es el precio de haber hecho oposición por oposición, sin informarse a fondo y sin haber medido las consecuencias inmediatas. Hay muchos hombres y mujeres ocupando cargos públicos, pocos de ellos son verdaderos políticos. Un refrán concejo:"en boca cerrada no entran moscas".
Saludos.

mado-llucia

Re: I ARA QUÈ ?

mado-llucia | 08/10/2007, 09:38

molt bon article.

Joan

Sort

Joan | 08/10/2007, 08:05

Només queda, estirar entre tots, mem si aconseguina alguna cosa!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb