URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Aigua, residència, ràdio, escoletes, Cala Carbó...

Alternativa | 11 Octubre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

 Us recordam que el 25 d'ctubre a les 20:00 serà el següent ple i que esperam vostres preguntes i plecs.

Del ple de setembre només ens restava  parlar de les preguntes, he fet un resumen-transcripció esper vostres comentaris.


- A l’anterior ple de juliol varem formular tota una sèrie de preguntes referents als problemes de subministrament i qualitat d'aigua al municipi, la resposta va ser que s'estaven estudiant, un mes més tard l'equip de govern va presentar  a la premsa un nou pla per a l'estalvi d'aigua, un pla que ni tan sol han tengut la delicadesa de fer-ho arribar als grups de l'oposició. Pensam que ja que s'havia demanat per aquest  tema al ple, el lloc per presentar el pla era aquest organisme i no la premsa. Fer les coses d'aquesta manera és una manca de respecte a aquest regidor i a la mateixa corporació municipal.
Pensam que aquest tipus d’iniciatives s’havien d’obrir des d’un principi a la màxima participació de tothom i si no al manco s’havien de fer arribar als grups polítics.
El pla que coneixem mitjançant la premsa es centra en “la cridada a un consum racional d’aigua” i es parlava de dur un control exhaustiu dels veïns que s’excedeixin en el consum d’aigua ,  però és
l'Ajuntament el primer consumidor irresponsable com demostra el consum del Poliesportiu de 3500m3 d’aigua en menys d'un bimestre. Per això demanam

- El regidor de medi ambient es va disculpar i al dia següent em va enviar el pla. 

-  Han estudiat i analitzat les causes d'aquest consum  tan excessiu? I si és així quines solucions han pres?

Sense resposta.

- Per què no s'aprofiten els pous de Can Singala i el que es troba als camps de futbol del Port?

La idea es fomentar l'estlavi no el consum, per això no es plantejent utiltizar nous pous. 

- Respecte també al tema de l'Aigua, en plena temporada i durant més de tres dies a la Cala Sant Vicenç  no varen tenir aigua potable a causa d'una avaria que pot ser més o menys evitable, però el que no és de rebut és que el concessionari  o l’Ajuntament no enviés camions cisterna per al manco pal·liar els efectes d'aquesta sequera de més de tres dies l’eels veïns hagin tingut dificultats per a posar-se en contacte i rebre informació per part de l'empresa subministradora i de l'Ajuntament., Aigües  de Cala Carbó ( Construccions Crespí). Des de que aquesta empresa  es va fer càrrec del subministrament d'aigua en la Cala és la tercera vegada que es queden sense aigua.

- Per que el concessionari no va  aportat camions cisterna per al manco pal·liar els efectes d'aquesta sequera de més de tres dies?

Quan es van a decidir, el dimarts, ja havia aigua.

- S'ha obert algun tipus d'expedient a la concessionària de l'aigua? En cas de que ni sigui el cas, demanam que s’obri el citat expedient.

El regidor es va excusar dient que cap veï havia denunciat per escrit el cas, nosaltres el varen dir que l'Ajuntament no hauria d'esperar les denúncies dels veïns per actuar. 

- Es pensa cobrir la plaça de director/a de la Residencia de 3a. Edat? S'ha definit el perfil professional plaça de director de la Residencia de 3a. Edat? i la capacitat per desenvolupar el càrrec?

 Es va respondre na Francisca que per agost s'havia fet un anunci al que només s'havien presentat dues persones i que ara es faria un nou anunci ( ja ha sortit publicat al PIP)

- Al PIP de juny s’anunciava que s’instal·laria un ràdio enllaç al puig de Maria, i que per juliol es preveia que s’escoltés la ràdio sense problemes a tot el muncipi, o bé la meva casa no és al municipi o algo passa?Com es traba actualment aquesta obra? Quan s’acabará?

 En aquet tema ens varen dir que no havia partida prssupostaria al 2007 per instal·lar el ràdio enllaç i que tampoc s'havia pensat demanar permís als propietarisdels terrenys, que demanen 9.000 euros

 - L’équip de govern ha fet alguna gestió o té un plan b per fer en el cas de que no es pugui traslladar l’edificabiltiat de Cala Carbó a l’Ullal.

 Sí però per evitar especulacions no el poden fer públic.

Agraïm al PSM la publicació del  pacte de governabilitat , a partir del mateix voliam fer una sèrie de preguntes:

- Es parla de fer escoletes municipals tant a Pollença com al Moll, n’hi ha alguna idea d’on es pensen fer aquestes escoletes? Quan es començaren a fer?

Biel va dir que al manco es volia fer una aquesta legislatura però que encara no se sabia on. 

- Quan es preveu que  s’obrirà el debat sobre on ubicar les dependències municipals i la idoneïtat o no de l’edifici de Monti-Sion.

Es farà en aquesta legislatura i el PSM pensa que Monti -Sion no és el lloc mé sadhient, però s'haurà d'estudiar. 

 En quin moment es troba l'expedient informatiu dels policies locals denunciat? Quan es tancarà aquest expedient?

Juanjo ens va demanar paciència, de moment no se sap res, ni tan sol si s'ha començat.

Respecte al cas de l’UNAC  33, construcció d'apartaments a Cala Molins ( Cala Sant Vicenç)  va girar el debat més dur  i volem dedicar-li un article en exclusiva.

 

PP-UMP va fer una bateria de preguntes i plecs repartits entre els seus 6 regidors.

Entre altres coses varen demanar llevar la pancarta de les illetes, instal·lar tots els elements que falten a la platja del Port, una ordenança per  donar les distincions de la Patrona, millores als camp de futbol del Port, tornar a reunir el Consell Escolar Municipal, un menjador pel Costa Llobera, que les beques de transport escolar tinguin en compte les famílies amb menys recursos ( Toni va estar molt inspirat, podia haver firmat les seves peticions)...

Entre les respostes més interessants Joan va dir que a l'antic local dels joves es vol fer un conveni amb el propietari Colonya per fer un casal d'associacions.

Comentaris

Pepe

Realitat

Pepe | 19/10/2007, 17:42

Si fralokus, uns tanquen una carretera els contracta l'Ajuntament, altres tanquen un camí i els rendim homenatge cada any al cercar el pi... Visca Pollença.

fralokus

Re: Aigua, residència, ràdio, escoletes, Cala Carbó...

fralokus | 19/10/2007, 17:15

M'ho han dit aquest matí i no m'ho creia, i és que l'article ho vau publicar el dia que em vaig marxar de viatge.

9.000 euros per la cessió d'espai per a la instal·lació d'una antena reemissora per la ràdio municipal.

Ole mis niños ! Aquests personatges als que el poble els demana un favor que és deixar instal·lar aquesta antena, volen 9000 euros, després per la Patrona, damunt tindran el sant morro de penjar la bandera i sentir-se més pollencins que ningú, doncs jo els ficava la bandera per on l'esquena perd el seu nom. No demano que cedeixin el terreny de gratis, però que el lloguer sigui testimonial, després critiquen a Guillem i Joana de Protecció Civil, aquesta gent si que fa coses pel poble.

a

Lladres i mentidés en el Govern Balear!

a | 11/10/2007, 19:05

Val més una llimonera que un segon cinturó de merda.!

Xesca Ensenyat

Faig tot quant puc...

Xesca Ensenyat | 11/10/2007, 14:17

Totes les opinions La monarquia espanyola i els catalans
10/10/2007
No tinc rei, sóc català. Però després del 23F vaig donar un crèdit a aquesta institució per veure si era capaç d’ésser l’element moderador de la realitat plurinacional, plurilingüística i pluiricultural de l’Estat. Però la monarquia era i és hereva de qui la va posar, el franquisme, el nacionalisme espanyol, i els seus aparells d’estat.

La monarquia encapçalada pel rei Joan Carles I no ha demostrat la voluntat de la monarquia britànica d’ésser l’element conciliador, inspirador de la definició de regne unit o a un altre nivell de la comonwell britànica de nacions. La monarquia borbònica fins ara sols admet una forma d’estar a l’estat, ésser súbdit espanyol amb una sola nació, llengua i cultura. La resta són “particularitats regionals”, o com a màxim minories històriques.

La institució monàrquica, doncs, no sap ni ha sabut conquerir els cors, les voluntat i la intel·ligència de catalans, bascos i gallecs. Quan els monarques es passegen per Catalunya són els reis de la metròpoli, o a les illes balears s’hi estan de turisme, sols han tingut un petit detall, que no sabem ben bé si no és la pròpia implicació d’una filla seva, que s’ha identificat mínimament amb la realitat catalana, utilitzant la nostra llengua i coneixent la nostra cultura.

La monarquia, doncs, no ha fet res per nosaltres, els catalans. Mai no ha donat la cara ni ens ha defensat quan les brunetes mediàtiques i certs aparells de l’estat han difamant, atacat i atacat les nostres institucions nacionals, llengua i cultura, i no ha mogut ni un dit.

I a més cal recordar-los per què no reaccionen davant dels atacs que reben de la COPE, El Mundo, sectors ultraespanyolistes del PP? I en canvi ho fan d’una manera maldestre quan a Catalunya hi ha una cremada d’uns pòsters amb la seva figura. Amb el pressupost de què disposen com pot ser que tinguin una assessoria d’imatge i política tan mancada de responsabilitat? Doncs han fet tot el contrari que calia per defensar la institució monàrquica. Primer, l’error de la revista El Jueves, que han aconseguit que sigui una revista coneguda arreu del món, com mai havien somiat els seus editors. I ara, per la crema d’unes seves imatges han organitzat tal mullader que han aconseguit que una part de la joventut catalana es revolti, i han utilitzat els aparells de l’estat més ultres, la justícia, per reprimir-los. Quan ho farà amb la COPE, El Mundo i els ultres del PP?

Amb aquesta maldestre política la monarquia espanyola ha d’estar preocupada. La meva generació els hi deu potser la solució de l’intent del cop d’estat del 23F, però les noves generacions no els hi deuen res... La monarquia sobreviu al Regne Unit, a Austràlia, a Nova Zelanda i a molts altres països d’Àsia, Àfrica i Amèrica, però la monarquia espanyola si no es redreça i canvia d’estratègia, convertint-se en l’àrbitre de la llibertat de les nacions que composen l’estat, més tard o més d’hora desapareixerà i quedarà com una relíquia de la història del nacionalisme espanyol, com un element inútil, i car, que no serveix més que als interessos de la nació espanyola i als seus aparells d’estat. Caldria que hi reflexionéssim, però no sé si hi són a temps.
Imprimeix · Envia a un amic · Crea PDF

Altres opinions L’ofensiva Carod-Rovira Per l’Estat lliure de Catalunya 7 de novembre: Commemoració i debat ARZALLUZ, AMIC, A REVEURE ARA L’ONA EXPANSIVA FINS AL 2007 Al setembre... cicatritzar ferides, vèncer la por Una policia catalana sense complexes i amb autoestima COMPTE AMB ELS COMANDAMENTS DELS MOSSOS MALESTAR A LA NOSTRA POLICIA SUPORT A RACÓ CATALÀ TURA, SÍ PERÒ NO JOC DE MISERABLES 1-N: AGRAÏMENT ALS MOSSOS MOSSOS, L'HORA DE LA VERITAT CATALUNYA, UN PAÍS SENSE CAP RISC FOIX, L’OPORTUNITAT PERDUDA Pacte nacional, tripartit, sociovergència? Tripartit no, govern de Catalunya sí Els reptes de l'Opinió Catalana Primer, que ens diguin la veritat Catalunya 2007 Més que mai, procés de pau Immigració, policia i demagògia Eli Galdos i els mossos Salvador Cardús El dia 28 caldrà reflexionar ERC: no és això companys Un pas endavant en la nostra policia? "Sector radical del PNV"

Garci

Re: Aigua, residència, ràdio, escoletes, Cala Carbó...

Garci | 11/10/2007, 11:15

Si que tocam...jo també esper estar bé. Allà mos veim. Salut!

Joan  Ramon

Salutacions

Joan Ramon | 11/10/2007, 11:09

Garci demà he vist que els Mascarpone toquen al concert dewls músics per la Llengua, i pegare un bot, esper ja estiguis recuperat.
Salut i Branca

Article de Tribuna Catalana recomanat per Xesca

Re: Aigua, residència, ràdio, escoletes, Cala Carbó...

Article de Tribuna Catalana recomanat per Xesca | 11/10/2007, 11:04

Si voleu llegir l'article recomanat per Xesca premeu l'enllaç.

Xesca

No, no puc fer una còpia

Xesca | 11/10/2007, 10:39

Hauria de fer un enllaç i som un trasto acabat. Encara no m'heu ensenyat informàtica, desgraciadament. Tribuna Catalana és una publicació molt seriosa, no sectària. Crec que el director és en Sellarès, que fou el que va organitzar els Mossos, la policia de Catalunya. És una capsa de seny. Cercau Tribuna Catalana al google i us sortirà. Perquè quan jo us n'he fet copy/paste me n'ha quedat mig article fora.
Ara me'n aig a fer el dinar escapadeta. Gràcies per tot. Sou lo més gran.
X

Garci

Re: Aigua, residència, ràdio, escoletes, Cala Carbó...

Garci | 11/10/2007, 10:33

Hola Xesca, estaria bé que posis la direcció per poder accedir a les teves recomanacions. pots fer un copia i enganxa de la direcció web on posa web davall del nom, o pots simplement posar l'adreça i ja la copiarem i l'enganxarem nosaltres.
De totes maneres gràcies per la recomanació.

Xesca Ensenyat

He actualitzat L'HIDRO

Xesca Ensenyat | 11/10/2007, 09:47

Molt recomanable un escrit d'en Sellarès a Tribuna Catalana. Però molt molt molt recomanable.

Garci

Re: Aigua, residència, ràdio, escoletes, Cala Carbó...

Garci | 11/10/2007, 08:45

Per cert, jo també hagués signat les propostes de Toni(pp). Va proposar que se torni a reunir el Consell Escolar. A lo que li varen dir que "no perquè eren unes demanadores." I lo altre va ser demanar que les beques es donin a principi de curs i que se donin segons la renta, que no podia ser que un ric i un pobre tenguessin les mateixes possibilitats.
Va faltar poc perquè la poca gent que érem allà aplaudíssim. Amb un PP així perquè volem esquerres?

Garci

Re: Aigua, residència, ràdio, escoletes, Cala Carbó...

Garci | 11/10/2007, 08:40

Hola a. No se si lo de la recollida de fems té res a veure en son Espases però olor en fa en els dos casos.

a

Els assesins territorials des PSOE!

a | 11/10/2007, 08:36

Sa recollida des fems no pot continuar d"aquesta manera.Fins a les cuatre del matí no sents més que renous i xiulos.

a

Lladres i mentidés en el Govern Balear!

a | 11/10/2007, 08:35

Son Espases(Estafes)és una barreja de pudor de merda i peix podrit

Garci

Re: Aigua, residència, ràdio, escoletes, Cala Carbó...

Garci | 11/10/2007, 08:13

Record que quan en Pepe va demanar perquè hi havia hagut tantes dificultats dels veins de la Cala per posar-se en contacte amb l'empresa d'aigües el regidor va contestar: "és que devien ser al pou, i alà hi ha poca cobertura". Però qui hi havia al pou, l'empresa al complet? treballodors? el secretari? que absurd.
Una altre cosa absurda és publicar a la premsa la posada d'una antena de ràdio que resulta que després no te pressupost ni permís dels amos. com s'explica? Falta d'estudi previ i de previsió.
I lo darrer, el pacte de govern parla de dues escoletes i al plenari ja varen dir que una. Al final encara no en faran cap, quan això és un tema imprescindible que s'ha de fer lo més aviat possible.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb