URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Què ha de fer el BLOC, consulta ja.

Alternativa | 09 Octubre, 2007 22:32 | facebook.com twitter.com

 Sorprenent o no la notícia apareguda ahir al Balears on deia que  la decisió del Govern d’optar per Son Espases com a ubicació definitiva de l’hospital de referència no passa, de moment, factura al Bloc ja que de moment  no s’han produït baixes de militants.

 Com si la única sortida dels que no estam d'acord fos abandonar nostres partits. Segurament això els agradaria a més d'un, però els he de dir que els que han de deixar el partit són ells ja que incompleixen un dels principis bàsics d'EU recollit en els seus estatuts; la democràcia i la transparència. La comunicació i informació permanent en tots els seus òrgans i afiliades i afiliats, tant en sentit vertical com horitzontal. La superació de la tradicional fractura entres aquells que fan la política i els qui la reben... paraules molt guapes avui buides.

Els dirigents d'EU han de demostrar que els estatuts no són paper mullat com el pacte de govern.

Eberhard Grosske  és de moment l'únic que s'ha dignat a contestar les meves peticions de que l'organització consulti als seus afiliats i simpatizants la seva opinió sobre la seva continuïtat o no a les institucions. Em va comentar que aquesta consulta es podia fer al mateix temps que les primàries, però el problema és que aquestes es faran per voto per correu a Madrid segurament 

Crec que és imprescindible fer aquesta consulta  el més aviat possible  ja que fa falta saber l'opinió dels afiliats en un tema polític essencial, i pens que aquesta consulta s'ha de fer a tots els partits del BLOC, crec en el projecte i pens que és el moment de començar a caminar mostrant formes diferents.

A la mateixa notícia diu que som minoritaris els que defensam la sortida del BLOC del govern, supós que han fet l'enquesta dins les institucions per què a internet no sembla que siguem tan minoritaris i dia a dia es suma més gent. De totes maneres si som tan minoritaris no haurien de tenir por a demanar-nos que opinam.

Recordau que ens ha arribat aquesta convocatòria: 

DONADA LA GRAVETAT DE LA SITUACIÓ POLÍTICA I SOCIAL A LA NOSTRA COMUNITAT AUTÒNOMA, A CAUSA DE LA DECISIÓ DEL GOVERN DE FRANCESC ANTICH DE CONSTRUIR L'HOSPITAL DE REFERÈNCIA A SON ESPASES, DES D'ALGUNES ENTITATS DE LA PLATAFORMA PER LA DEMOCRÀCIA I LA GLOBALITZACIÓ SOCIAL VEIM LA NECESSITAT DE CONVOCAR UNA REUNIÓ, PER DEBATRE EL TEMA I PRENDRE, SI CAL, ACORDS AL RESPECTE.
LA REUNIÓ ES CONVOCA PER AL PROPER DIA 10 D'OCTUBRE, DIMECRES, A LES 19,30 HORES, AL CASAL D'ENTITATS CIUTADANES, DEL CARRER MONTENEGRO, NÚMERO 8, DE PALMA.
No hi falteu. Ens hi jugam molt.

En BLOC per la Real , febrer 2007

 

 

%

Comentaris

Plataforma Salvem la Real

A TOTES LES ENTITATS SOCIALS, SINDICALS I CIUTADANES DE MALLORCA

Plataforma Salvem la Real | 17/10/2007, 17:13

A TOTES LES ENTITATS SOCIALS, SINDICALS I CIUTADANES DE MALLORCA

Informació sobre la reunió d'ahir per preparar la mobilització sobre Son Espases.

Assistents: representants de les entitats ALTERNATIVA PER POLLENÇA, ATTAC, CGT, DRETS HUMANS, EU, FED. AAVV DE PALMA, JOVENTUT COMUNISTA, OBRA CULTURAL BALEAR, PLATAFORMA SALVEM CA'N TÀPERA, PLATAFORMA SALVEM LA REAL, STEI-i i UNIÓ OBRERA BALEAR

Tal i com estava previst, ahir dia 16 d'octubre va tenir lloc, al Casal d'Entitats Ciutadanes de Palma, la segona reunió per coordinar la mobilització de les entitats socials en defensa de Mallorca, contra la decisió del Govern de continuar el projecte del PP de construcció de l'hospital de referència de Mallorca a Son Espases, i en demanda de rectificació. D'entrada, va quedar clar que les entitats que de moment s'han sumat a aquest projecte són algunes que pertanyen a la Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social, i altres que no ho són, per la qual cosa aquesta convocatòria ha de ser oberta a tothom que vulgui sumar-se, sense exclusions.
Dels assistents, les entitats que fins ara han decidit sumar-se a la convocatòria són: ALTERNATIVA PER POLLENÇA, ATTAC, CGT, DRETS HUMANS, JOVENTUT COMUNISTA, OBRA CULTURAL BALEAR, PLATAFORMA CAMINS PÚBLICS I OBERTS, PLATAFORMA SALVEM CA'N TÀPERA, PLATAFORMA SALVEM LA REAL i UNIÓ OBRERA BALEAR. S'informa que diverses entitats estan celebrant reunions en aquests dies per decidir sumar-se a la convocatòria.
Per tal que aquests projecte col·lectiu prengui cos, s'acorda donar-se temps suficient perquè mitjançant la difusió i altres iniciatives, la mobilització que es convoca sigui un èxit, perquè pugui influir en les decisions preses pel Govern i, també, en les formes amb les quals les ha preses. En tal sentit s'acorda:
 MOBILITZACIÓ A PALMA (CONCENTRACIÓ O MANIFESTACIÓ, QUE ES DECIDIRÀ LA SETMANA QUE VE) PER AL DIA 17 DE NOVEMBRE, DISSABTE.
 ES PROPOSA QUE, UNA SETMANA ABANS D'AQUESTA DATA, EL DISSABTE 10 DE NOVEMBRE, ES FACI UN ACTE LÚDIC I SOLIDARI, QUE ES POT ANOMENAR "AGERMANATS PER LA REAL", A CELEBRAR A AQUEST INDRET DE MALLORCA. PER DIMARTS QUE VE, DIA 23 D'OCTUBRE, ES CONVOCA UNA REUNIÓ DE TREBALL, OBERTA A TOTHOM QUE VULGUI ASSISTIR, PER A ACORDAR EL MANIFEST UNITARI, EL CARTELL, LA FINANCIACIÓ I ALTRES INICIATIVES A REALITZAR. EN AQUESTA REUNIÓ TAMBÉ ES CONCRETARÀ EL TIPUS DE MOBILITZACIÓ DE DIA 17 DE NOVEMBRE, I ELS TRÀMITS LEGALS DE CONVOCATÒRIA. La reunió també es farà en el Casal d'Entitats Ciutadanes, del carrer Montenegro, 8, de Palma, a les 20,00 hores.
Totes les entitats que vulguin adherir-se ho poden anar fent durant aquests dies. En tal sentit, es prega la màxima difusió d'aquesta informació.
Salut i endavant.

Aina Calafat
Plataforma Salvem la Real
(17-X-07)

Pepe

Tornat

Pepe | 14/10/2007, 18:19

Hola ja he tornat de mañolandia, encara que al blog no s'ha notat res gràcies a Garci i els articles de Toñi.

Respecte al tema en qüestió de moment sembla que no hi ha massa intenció de fer la consulta que demanam, encara que hi ha membres de l'executiva que donen suport a aquesta petició.

Seguirem fent feina per aconseguir aquesta consulta, en cas de que no es faci consideram que s'està incomplint clarament els estatuts d'EU.

Aquest divendres tendrem assemblea per comentar aquest tema.

Garci

Re: Què ha de fer el BLOC, consulta ja.

Garci | 11/10/2007, 16:42

Tot i que imagin la postura d'EU m'agradaria saber que varen dir i qui hi va anar. Si algú ens ho pogués explicar seria d'agrair. Dimarts esper estar recuperat i anar a aquesta convocatòria. També puc dir que l'opinió de gran part de la base d'EU i diverses organitzacions municipals son favorables a sortir del govern si continua fent-se a Son Espases.

ixent

Son Espases

ixent | 11/10/2007, 16:34

A TOTES LES ENTITATS SOCIALS, SINDICALS I CIUTADANES DE MALLORCA
Ahir dia 10 d'octubre, es varen reunir, al Casal d'Entitats Ciutadanes i convocats per la Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social, representants de les següents entitats: ATTAC, CGT, EU, Federació d'AAVV de Palma, Plataforma Salvem la Real i STEI-i. Com ja s'havia anunciat en la convocatòria, el motiu era l'anàlisi de la greu situació creada per l'anunci del Govern de les Illes Balears de continuar el projecte de l'hospital de referència als terrenys de Son Espases.
La representant d'Esquerra Unida va explicar com es veuen les coses des del seu partit.
L'anàlisi de les entitats socials coincidí en que aquesta decisió ha estat la més fàcil (cedir davant els poders fàctics) i gravíssima per als interessos generals. En primer lloc, pel desastre madiambiental, cultural, ecològic i social que suposa donar-li continuïtat el projecte del PP sobre l'hospital. Es dóna com a segur, que una de les conseqüències directes de l'hospital a Son Espases serà la construcció del segon cinturó, per atendre la enorme demanda viària que hi haurà. També suposa un mal precedent que durà més dificultats objectives per aturar els altres projectes especulatius i agressius que hi ha en marxa (Ses Fontanelles, Port Adriano, Façana Marítima, etc). A més, els assistents coincideixen en que aquesta decisió suposa un trencament en la confiança cap a un govern (amb tots els que hi formen part) triat justament per fer el contrari del que ara fan.
Davant d'aquesta situació, els representants de les entitats assistents coincideixen en la necessitat d'aixecar la veu de protesta ciutadana, en demanda de rectificació d'una decisió que perjudica als ciutadans i al futur de Mallorca, i veuen la conveniència de juntar forces per fer palesa la indignació per aquests fets. EN AQUEST SENTIT, ES FA UNA CRIDA A LA CONSCIÈNCIA CIUTADANA PER A QUE, DONADA LA IMPORTÀNCIA DELS MOMENTS QUE VIVIM, ES FACI UN ESFORÇ UNITARI PER DEFENSAR MALLORCA I A LES FUTURES GENERACIONS DAVANT, L'ESPECULACIÓ I LA DESTRUCCIÓ.
És per això que s'acorda convocar a totes les entitats que puguin compartir aquesta necessitat, per a una reunió, EL PROPER DIMARTS, DIA 16 D'OCTUBRE, A LES 20,00 HORES, AL CASAL D'ENTITATS CIUTADANES DE PALMA (Carrer Montenegro, 8), per a PREPARAR UNA CONVOCATÒRIA DE MOBILITZACIÓ CIUTADANA, EN PROTESTA PER LA DECISIÓ DEL GOVERN SOBRE SON ESPASES, I EN DEMANDA DE RECTIFICACIÓ.
Els representants de les entitats assistents,

Garci

Re: Què ha de fer el BLOC, consulta ja.

Garci | 11/10/2007, 10:12

No deixen de sortir opinions favorables a sortir del govern dia rera dia. Això vol dir que en algun moment ens hauran d'escoltar. Esper que el Bloc tengui en conte la nostra opinió i deixi un govern en el que no pinta res.

Jaume Bonet Moll, membre del Consell de Direcció Política del PSM- Entesa

El Bloc i Son Espases

Jaume Bonet Moll, membre del Consell de Direcció Política del PSM- Entesa | 11/10/2007, 09:03

El Bloc i Son Espases

L'hospital s'havia de fer al bon lloc de Son Dureta, malgrat els oligarques no
puguin sofrir que un hospital públic sigui a un lloc més sà i més garrit que
no els seus hospitals privats. No hi ha cap motiu ni un per a no fer-l'hi. fa
trenta anys que es fan obres a Son Dureta i aquesta estava més ben planificada
que cap de les que s'hi han fet fins ara.

Deixant de banda els sopars a Madrid per decidir el canvi de lloc de
l'hospital, el tràfec d'informacions privilegiades, i demés delictes previs a
les obres, no s'havia de pagar cap indemnització perquè l'empresa constructora
ha incomplit de manera flagrant i, a més ha arranat un jaciment bizantí i
molts de bens declarats BIC, les multes sumarien molt més que la possible
indemnització si és que arribava a haver-hi sentència d'indemnització, cosa
poc probable.

En cas de fer les obres que surten als diaris s'hauran d'arranar més jaciments
arqueològics amb la consegüent culpabilitat del CIM i/o del seu departament de
patrimoni.

Per aconseguir el permís d'obra es falsificaren planells, per fer desapàrèixer
la presència d'un xeregall, que sí que surt als planells del famós pla Ribas
Piera i a molts altres planells (a més d'esser-hi a la realitat, és clar). Els
informes que ha fet el SEPRONA es basen en la fotocòpia dels planells
falsificats.

Tots aquests delictes han estat denunciats oportunament a la fiscalia, a la
Delegació de Govern (abans de les eleccions i mentre s'estaven cometent de
manera flagrant, molts d'ells), al Consell Insular, a diveros ministeris, a la
UNESCO, etc.

Però és que Son Espases no és només Son Espases, no és només un cas
d'especulació, no és només la principal de les banderes que es feren servir
perque el PP no tengués majoria absoluta, és molt més. Els pelotassos són
devora Son Espases i a Son Dureta (qui es fia ja de les mentides d'un
mentider?) però especialment, al segon cinturó de Palma que serà ja
inevitable. Son Espases és el model territorial per Mallorca: si es fa el
segon cinturó seran dos milions d'habitants a Mallorca d'aquí a trenta o
quaranta anys, Son Espases és la llengua perquè amb un creixement tan ràpid la
única llengua que podrem salvar serà la llengua amb tàperes i l'única qualitat
de vida la dels especuladors i altres gangsters, Son Espases és la il·lusió de
la gent d'esquerres, la capacitat de mobilització les ganes d'anar a votar
perquè no és cert que tots són iguals, coses que se n'aniran en orris si no
sabem fer visualitzar amb força que el Bloc no és com els altres, si no sortim
del govern.

Es pot sortir del govern sense donar ni suport extern ni voler-lo fer caure
per força ans, simplement, votant a favor del que s'estigui a favor i en
contra del que s'estigui en contra. Els pressuposts generals es poden repetir
els de l'any anterior si no s'aproven els nous i llavors hi ha mil
mangarrufes, per desgràcia, que permeten continuar governant sense que sien
aprovats els pressuposts (evidentment més incòmodament que si s'aproven)

És cert que si el Bloc surt del govern les conseqüències poden no esser bones,
però si hi roman les conseqüències són dolentes de necessitat i, a més, quan
hem de posar les messions per intentar una remuntada de l'esquerra ecologista
i nacionalista? quan tot sigui una bassa d'oli o quan les contradiccions es
manifesten amb força? I qui curarà el desànim de la gent que va fer feina de
valent perquè el PP perdés la majoria absoluta si el Bloc roman en el govern?
I qui tornarà a il·lusionar aquesta gentada? Quin preu té la desil·lusió i la
pèrdua de coratge de lluitar que es concretarà si el Bloc no surt del govern?
Qui serà capaç de tornar a mobilitzar 60.000 persones en una manifestació
multitudinària com la darrera que hem tengut? Quants d'anys durarà el desànim
i la incapacitat de mobilitzar? Qui encapçalarà la lluita per l'hospital de
Son Dureta a Son Dureta?

Les declaracions de bona voluntat i de “no ha estat culpa meua” sonen a més
mentides dels polítics si no van acompanyades de cap sacrifici. Cantar les
quaranta a n'Antioch és perdre el temps i fer el colló. Exigir contrapartides,
a més de sonar a venuda i a excuses de mal pagador, és un mal negoci perque és
ara que s'ha d'actuar, i si no es riuran de nosaltres, més del que ja ho fan
(“amb ses herbes molles s'hi torquen es cul” diu la dita popular), dir que
llavors sortirem si no compleixen els compromisos és enganar-nos a nosaltres
mateixos, perquè els gestos s'han de fer quan toca fer-los i perquè seria el
mateix que va passar quan no exigirem res en relació a la incineradora perquè
l'aturaríem en haver d'aprovar les tarifes i llavors tanmateix no ho férem.

El Bloc ha de sortir del Govern i actuar amb coherència i amb transparència a
les votacions al Parlament i en el govern de les institucions allà on
romangui, només així deixarem de ser còmplices dels delinqüents.

Per més que ho diguin els diaris, el PSM encara no ha pres cap decisió al
respecte, quan es convoqui el Consell de Direcció Política (supòs que ben
aviat), tendrem l'oportunitat encara de salvar la credibilitat de l'esquerra
ecologista i nacionalista, de fer veure clarament que no és cert que tots
siguin iguals, d'oferir una alternativa de vot a la gent a qui ha fuit la
votera i a la qui ja no votava per allò de que “tots són iguals i amb sos
collons d'un poden penjar s'altre” i especialment, tendrem l'oportunitat
d'influir molt més en la política del govern que sabrà que necessita els
nostres vots per fer anar endavant els seus projectes i que som capaços de
plantar-nos si no va pel camí que toca.

Jaume Bonet Moll, membre del Consell de Direcció Política del PSM- Entesa
Nacionalista

Wed, 10 Oct 2007 02:11:36 -0700

Llista de distribució AIS

Garci

Re: Què ha de fer el BLOC, consulta ja.

Garci | 11/10/2007, 08:00

Hola Republicà, ahir mateix vaig demanar a aquest bloc informació. Esper que algú ens digui alguna cosa o que ens digui on llegir-la.
Salut i República!

Garci

Re: Què ha de fer el BLOC, consulta ja.

Garci | 11/10/2007, 07:59

Hola Xesca, tens tota la raó. Si es tracta de cultura catalana doncs han de ser textos en català, així de senzill. Vivim a un pais tan estupid que per qualsevol paraula que comenci per CAT suscita pors i enperons. Tan difícil és acceptar que a l'estat espanyol hi ha més d'una cultura i més d'una llengua?
I si, encara estic malalt. Pareix que no en sortiré mai. Gràcies pel comentari.

Rapublicà

Informació, plis!

Rapublicà | 11/10/2007, 07:45

Crec que la gent d'Ixent i Pep Juárez fan part de la gent que va convocar la reunió d'ahir. Algú els hi pots demanar informació i penjar-la? Sé que hi ha altres col·lectius que no volen claudicar per evitar l'abstenció de l'esquerra i l'aclaparadora victòria resultant del PP el mes de març! ALGÚ S'IMAGINA QUE ELS TRAÏDORS DE SON ESPASES ENS FACIN EN RAJOY PRESIDENT?

Xesca Ensenyat

Jo m'acabaré fent del partit d'en Jordi Pujol

Xesca Ensenyat | 10/10/2007, 22:56

Heu vist de quina manera embullen la troca els nostres enemics per devers Frankfurt? Clar, com que pels conductes oficials veten tota la premsa que no sigui su país, su mundo i su abc, duen un rentat de cervell que si no és amb lleixiu de capitell no s'aclariran.
Ara volen fer creure que nosaltres som una escòria que encalça els pobres castellans pel carrer i els vol imposar a la força el català, com molt bé ho va comentar en Quim Monzó després del discurs. En realitat, si no van com a cultura catalana els que escriuen en castellà a Catalunya, és perquè senzillament no ho és. Si una escriptora japonesa s'instal·la a Pollença i segueix escrivint i publicant en japonès com ha fet tota la vida, la considerarem part de la literatura catalana? No. La podem considerar pollencina, la podem adoptar, la podem fer hereva, la podem passejar damunt palmes d'or: però no ens faran dir la mentida que pertany a la mateixa cultura que en Costa i Llobera.
España fou convidada d'honor a Frankfurt el 2001, i no ens hi va voler i bé que va fer.
I el 2010 serà convidada la literatura argentina, que com tothom sap s'escriu en espanyol, i tampoc no ens hi voldran.
Qui ho ha dit molt bé i amb poques paraules és Jordi Pujol, que a més té l'avantatge d'haver estudiat des de petit en un col·legi alemany i coneix molt bé el públic al qual s'adreçava. Els digué: en una presentació de cultura txeca ni Rilke ni Kafka no haurien estat convocats.
És com el tema de na Peri Rossi, que només suscita comentaris de Peri Grulli, com va dir un periodista molt encertadament. De tota manera la culpa no és de na Peri, sinó de la nostra insondable estupidesa. És a dir: una senyora que fa 33 anys que viu a Barcelona i no ha estat capaç d'aprendre el català, no ha de ser contractada per Catalunya Ràdio ni per TV3, atès que a Catalunya el 80 % dels mitjans són en castellà; que la contractin aquests mitjans i deixem emetre els pocs programes que tenim en la nostra llengua. Cabrera Infante vivia a Londres i la seva vídua tenia dificultat per a l'anglès, però la BBC no la va contractar per fer un programa.
És a dir: a na Peri Rossi, engegar-la ara, segurament és una injustícia, perquè ella deu haver adquirit uns drets laborals. El cas és que ja no l'havien d'haver contractada.
De tota manera, que una persona que ens havia defensat sempre i que havia lluitat contra el franquisme i tot allò horribilis, ara acabi de la maneta dels siudadanos i tot aquest personal del foro babel, em fa sentir pudoreta. I això encara res: que alguns cónvers il·lustres com en Carles Duarte (de na Pessarrodona val més que no me n'exclami perquè ja no ve d'aquí) i altra gent que m'estim més no anomenar perquè ja estic cansada de mals rotllos, que tots aquests tan de la ceba s'aferrin a un cas tan de perigrulli, m'escamna.
L'únic que val la pena llegir, i també escoltar (Vilaweb TV) és el vídeo d'en Quim Monzó del discurs de Frankfurt. Dóna energies, forces, humor, marxa, esperit positiu i ganes de fer coses, etc. Totes les altres contingències, val més passar-les per un fogasser.
Bona nit a tothom.
Garci, guapo, encara estàs malaltet?
Cuida't molt.
P.S.
M'he descuidat de dir que n'Eduardo Mendoza i en Vila-Matas i d'altres, de fet quasi tots els escriptors de Catalunya en castellà, varen tenir una actitud que els honora amb tot aquest tema. Ells no varen voler anar a Frankurt a xafar la guitarra als companys catalans perquè consideraven que era la seva literatura la que s'havia de promocionar.

GArci

Re: Què ha de fer el BLOC, consulta ja.

GArci | 10/10/2007, 21:22

M'agradaria saber si algú ha anat al debat convocat per avui dia 10 a Ciutat. Si algú ens pot dir que s'ha dit i si n'ha sortit alguna proposta.
Gràcies.

Garci

Re: Què ha de fer el BLOC, consulta ja.

Garci | 10/10/2007, 18:15

Se podia dir més alt però no més clar. Tens tota la raó a.

a

PP i PSOE són la Mort!

a | 10/10/2007, 18:04

Son Espases no és un hospital,és una mega bomba "de racimo" [

a

Economia Criminal

a | 10/10/2007, 18:02

No salvarem Mallorca si no som capaços d"aturar Son Espases.!

a

Els assesins territorials des PSOE!

a | 10/10/2007, 15:54

Hi ha que sortir des Govern i plantar cara a ses mentides i a sa destrucció!

a

Lladres i mentidés en el Govern Balear!

a | 10/10/2007, 15:51

El Cel va intentar destruir l'hospital de Son Espases i heu seguirà intentant!

Xesca

Actualitzat L'HIDRO s/t

Xesca | 10/10/2007, 14:52

Gràcies
x

Per Llorenç Buades Castell, Web Ixent (Esquerra Alternativa i Anticapitalista de les Illes)

Els 100 primers dies del govern del Pacte

Per Llorenç Buades Castell, Web Ixent (Esquerra Alternativa i Anticapitalista de les Illes) | 10/10/2007, 09:12

Els 100 primers dies del govern del Pacte

Per Llorenç Buades Castell, Web Ixent (Esquerra Alternativa i Anticapitalista de les Illes)

El pacte actual de la dreta insular i l'esquerra política a Balears es va bastir a partir de la impossibilitat electoral del PP de guanyar la majoria per si mateix. El PP volia imposar-se a Unió Mallorquina, i aquesta formació de dreta insular que tenia els seus orígens en les crisi del partit d'Adolfo Suárez, per raons de supervivència ha optat per fer front a la maquinària d'un PP cada vegada més abocat a posicions d'extrema dreta espanyola.

Unió Mallorquina, antiga aliada dels blavers valencians, ha decidit d'aliar-se de nou i a molt bon preu, al Partit Socialista Obrer Espanyol i als seus satèl·lits (Esquerra Unida-Verds, ERC i PSM-EN). Són satèl·lits, per raons molt clares: el Bloc electoral que formen no va ser considerat digne de negociar directament amb UM, i va ser el PSIB-PSOE qui va negociar en nom del Bloc amb UM el repartiment d'espais dins el govern. Aquesta posició subalterna admesa de bon principi ha servit al president Antich per a situar-se en condicions de maniobra immillorables. Antich, després d'estafar a l'electorat i als moviments socials quan ha optat per son Espases ha dit de manera ben clara que si el Bloc abandonés el govern, no per això milloraria la seva capacitat de maniobra. Tot i que el president Antich és un mentider, allò que ha manifestat és la realitat del seu govern. Només UM pot complicar l'acció de govern al PSIB-PSOE, i de moment no hi ha cap raó per a complicar les coses: la quota de poder d'UM és molt important, i a més es fan polítiques pròpies del PP.

S'han acceptat les urbanitzacions de Ses Fontanelles, han començat les obres de Son Quint-Son Muntaner aprovades pel Pacte de Progrés després de la derrota en aquells anys del moviment veïnal, es farà el port esportiu d'El Toro (Port Adriano), el projecte de camp de golf dels amics d'UM serà realitat, Muro s'urbanitza ja a un indret diferent del volgut pel PP i a benefici dels socis actuals, el projecte d'hospital de Son Espases serà realitat.

Els constructors no passen pena perquè tenen 11.000 concessions d'obres signades per l'anterior govern, bona part d'elles destinades a l'especulació, i el sector turístic veu amb bon ulls al nou govern que ha deixat de banda les polítiques de l'ecotaxa. Com que l'avidesa de la patronal no té límits, ara demana al govern que elimini l'impost sobre el patrimoni, que com sabeu només paguen els que disposen de més de 182.182,18 euros, descomptat el xalet o vivenda on viuen.

Com que l'hospital de Son Espases necessitarà d'accessos, es farà el Segon Cinturó amb un canvi de nomenclatura per tal que el Bloc el pugui digerir millor i amb quatre concessions que minimitzin l'impacte. Tot un gran progrés!

El PP va perdre l'aliança. No va perdre les eleccions en el cas de Mallorca i ha aconseguit una gran victòria amb l'acceptació per part del govern de consolidar la seva opció de fer l'hospital a Son Espases. Una de les excuses que s'han posat en contra del moviment Salvem La Real, vinculat durant anys a la lluita contra el projecte hospitalari al costat del monestir del Císter, és que, una vegada feta la concessió per part del Partit Popular de les obres, les indemnitzacions a pagar serien molt fortes. No han volgut ni entrar en consideracions respecte al sistema emprat en la concessió, ni en el fet que el permís d'obra es va fer prèvia eliminació del planell d'una torrentera que es contempla al lloc en el pla Ribas Piera, ni en les possibilitats de no pagar cap indemnització perquè l'empresa constructora ha fet malbé un jaciment bizantí i altres bens declarats d'interès cultural. En reactivar-se les obres altres dipòsits arqueològics patiran les conseqüències de l'opció feta abans pel PP i ara pel Pacte.

La plataforma Salvem la Real, considera traïdors tots els partits polítics institucionals a Mallorca (des del PP al Bloc). Manté el criteri de lluitar fins al final a partir de les consideracions jurídiques i no ha renunciat tampoc a cap mena d'iniciatives mobilitzadores contra la decisió del govern. Les plataformes com Salvem la Real, Sos Can Veiret, la de les Vies, contra el Segon Cinturó i moltes altres han lluitat al llarg dels darrers anys contra les polítiques territorials del PP i han fet possible l'accés al govern dels partits de l'actual Pacte. Els líders polítics del PSOE i del Bloc volien sortir a totes les fotos en les mobilitzacions per tal de salvar el monestir. El PSOE ha fet el que acostuma a fer: incomplir les promeses electorals. El Bloc ha volgut en canvi distanciar-se de la decisió del govern, però els seus dirigents sense cap mena de consulta a les bases ja han decidit que de cap manera deixarien un govern on no governen i on els que decideixen les polítiques fonamentals són el PSOE i UM. Mantenir la credibilitat exigiria sortir del govern i fer polítiques pròpies de suport o rebuig als seus projectes, i també permetria fer valer iniciatives pròpies diferenciades a partir de cada cas concret. Permetria recuperar la credibilitat perduda davant els moviments socials que, de cap manera es poden fiar ara del Bloc com a soci. Fora del govern podrien participar de les mobilitzacions de les plataformes i enfortir els seus projectes polítics. Dins el govern no animaran cap oposició a si mateixos. Altra cosa és que vulguin tenir rèdits electorals del seu cinisme.

Biel Barceló (PSM) va dir que el govern és més que Son Espases, i té tota la raó. És Son Espases, és Ses Fontanelles, és el port esportiu d'El Toro, és el manteniment de portaveus i càrrecs del govern que no parlen el català. També formen part del govern les polítiques sanitàries de privatització del sector que s'obren amb la construcció de Son Espases enlloc de la reforma de Son Dureta. Formen part del govern les decisions de permetre escoles que practiquen la segregació social i per raons de sexe dels alumnes, o les decisions de posar en marxa el batxillerat d'arts a un institut privat concertat quan només n'hi ha dos a Palma.

Formen part del govern les promeses que no es compleixen en relació a la solució dels problemes dels treballadors i treballadores de Salom IB 3 que lluitaren contra el PP i que es mantenen en la mateixa precarietat contractual. Formen part del govern les polítiques antisindicals aplicades a la vaga de Remolcanosa, i formaran part del govern les properes polítiques que ja s'endevinen contra la immigració i que el PSOE, al qual s'han subordinat en l'àmbit de l'Estat farà aplicar en breu.

Els primers cent dies de govern han servit per a posar de manifest la incapacitat de l'esquerra institucional de Mallorca per a gestionar el seu programa electoral. El desencís de la gent que tenia alguna esperança de canvi és manifest, però els aparells partidaris tenen també raons per a mantenir-se en el govern: els càrrecs i les col·locacions que es deriven dels mateixos permeten que cada aparell partidari tanqui files en defensa dels seus llocs de privilegi. No és cap secret que hi ha partits que arrosseguen deutes considerables, i el pas a l'oposició faria perdre moltes col·locacions.

D'altra banda la gent col·locada es comporta de manera menys crítica amb l'aparell que fa possible el seu lloc de feina. Aquest fet real no acostuma a formar part de l'anàlisi polític de la situació, però en molts casos és determinant.

Els moviments socials combatius es trobaran, com passa a altres indrets d'Europa, amb una esquerra institucional cada vegada més allunyada dels seus objectius programàtics. La reflexió que s'ha de fer des dels mateixos és com obrir-se pas en l'escenari institucional mitjançant la construcció d'un subjecte polític que sigui expressió dels moviments, i on aquests no puguin ser manipulats.

http://www.fabrica.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=250&Itemid=37
Web La Fàbrica

Garci

Re: Què ha de fer el BLOC, consulta ja.

Garci | 10/10/2007, 08:02

Nosaltres som partidaris de la sortida com tu bé dius, però si ells posen excuses doncs que facin una consulta i ens escoltin. El que demanarem serà la sortida del govern. I lo que dius, son Sardina, és el que nosaltres pensam. Però si surt una cosa més honesta i millor, amb possibilitats, no crec que nosaltres ens hi neguem.
Salut.

Son Sardina

Tocar soletes!

Son Sardina | 10/10/2007, 07:47

Em fa gràcia la insistència dels militants del Bloc reclamant que la mescladissa de partits consultin les bases. O és que els militants han de tenir cera del Corpus? La CONSULTA va ser dia 27 de maig. La ciutadania (tant si són afiliats a un partit com no) varen donar el Govern als qui prometien que NO es faria l'hospital a Son Espases. Voleu més consultes? Els qui mantenen el cul en el Govern estan, literalment, USURPANT la voluntat de la ciutadania, passant-se pel cul la consulta. No s'ha de consultar res més, sinó ser coherent. De totes formes, estic segur que si els del Bloc no recobren la dignitat sortirà qualque col·lectiu que els arrossegarà a la claveguera de la vergonya històrica! És qüestió de mesos! Els vents del poble (que deia Miguel Hernández) serà el vertader cap de fibló de Son Espases... "hasta enterrarlos en el mar!" (que deia Rafael Alberti).

Garci

Re: Què ha de fer el BLOC, consulta ja.

Garci | 10/10/2007, 07:31

Pareix a ser que cada dia som més els que demanem la sortida del Govern. Haurien de consultar-nos a les bases el que volem. Ells son delegats i haurien de tenir en conta als que hem fet possible que siguin on son. Sinó la propera vegada es quedaran sols a la butaca de casa seva.

Joan Cardell Bonet

QUE DEBE HACER EL BLOC?

Joan Cardell Bonet | 10/10/2007, 07:17

Indiscutiblemente ser coherente con sus ideas, si accedió a los sillones para desbancar al partido vencedor y no está conforme con lo que el Presidente Antich ha hecho para el bien de todos los ciudadanos de Baleares, es dejar las instituciones, ya el porcentaje de votos que le legitiman no justifican su estancia en un gobierno "que aparentemente no les gusta"

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb