URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Accessibilitat

Alternativa | 23 Octubre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple del dijous presentam a votació nostre pla bàsic d'accessibilitat i supressió de barreres d'arquitectòniques que varen presentar fa un any quan no tenien representació (veure article), En aquell moment va haver bones paraules de Tomeu que com batle va recollir el pla però res més. Si que uns mesos després es va crear la plataforma per la supressió de les barreres arquitectòniques, a la reunió varen anar i intervenir  cinc dels sis alcaldables de Pollença (només faltava Biel) però fins ara poca ben poca cosa s'ha fet.

Aquest dies passats per exemple s'ha fet una acció puntual al carrer Roger de Flor, cantonada a Llebeig. Davant un garatge i una pas de vianants  s'ha rebaixat la voravia a petició d'una persona amb dificultats de mobilitat. 

Respecte al pla que varem presentar fa un any només hem afegit que la redacció del pla tingui en compte  la plataforma para que s'identifiquen les principals problemàtiques d'accessibilitat i supressió de barreres. 

 La proposta ha estat molt bé acceptada per l'equip de govern que s'ha compromés a fer un pla ambiciós ben dotat de pressupost.

Tornam a recordar que un dels drets més bàsics de totes les persones és el de poder desenvolupar-se plenament, malgrat les dificultats i impediments que tenguin. Quan parlam d'accessibilitat no parlam només de donar un servei específic a un grup reduït de persones amb mobilitat reduïda, discapacitats i majors, per a poder realitzar les tasques quotidianes o simplement gaudir d'un moment d'oci. En realitat és un problema que afecta a totes les persones, sense excepció, perquè tots tenim manca de mobilitat en un moment o altre de la nostra vida: - quan som infants perquè encara no sabem caminar - si tenim la desgràcia de patir un accident o una malaltia - o si perdem la capacitat de moure'ns quan som grans.
És el nostre deure cívic, perquè sense accessibilitat no hi ha vertadera qualitat de vida però també legal, ja que la llei autonòmica 3/1993 estableix que el 2008 s'haurien d'haver-se eliminat totes les barreres arquitectòniques en els espais d'ús públic. 

 Les obres del carrer Roger de Flor ( fotografia de JRV)

Per cert preparau la butxaca per que al proper ple l´équip de govern presentarà una bona pujada d'impostos. Si teniu qualsevol pregunta o plec feu ens ho arribar

Comentaris

Tanya Cherry

Allen Ortega

Tanya Cherry | 06/10/2008, 11:35

eg7r5xurn1hvaic1
srhjeh eywuyi
http://lgmsygid.com
cejxp dwwsjqje
http://fzsfoqxbnynk.com
lpfhfc ixlx
http://ggpgfbuxzgd.com
wlpbjlj iyril
http://tyywxerab.com

Pepe

Gràcies

Pepe | 25/10/2007, 21:59

Conxi moltes gràcies pels teus ànims i la teva ajuda, la proposta ha sortit per unanimitat o sigui que ara només ens resta vigilar i fer feina pel seu compliment.

Pepe

Bea

Pepe | 25/10/2007, 21:58

Bea m'alegra saber que teniu bona relació amb els independents, ja que nosaltres també i sempre és interessant la col·laboració de partits i gent d'esquerra.

Garci

Re: Accessibilitat

Garci | 25/10/2007, 20:12

Hola Conchi! Gràcies per la informació. Està molt bé saber això, segurament quan ens acceptin la proposat al plenari(si no ho fan serà vergonyós) ens posam a fer feina en aquesta línia.
Una abraçada i ànims!

Conxi Peña

Estudi de supressió de barreres arquitectòniques

Conxi Peña | 25/10/2007, 17:42

Hola a tots!! Per començar animar i felicitar a nen Pepe per la gran tasca que està desenvolupant tant dins l'Ajuntament com en la seva lluita constant per la participació als partits. Per l'altra felicitar també per aquest blog que és dels més visitats i que els seus comentaris demostren que es realitzen debats molt interessants.

I jo volia informar-vos, per si no ho sabeu, que hi ha un departament al Consell Insular de Mallorca que es diu el Departament d'Accessibilitat i que aquest departament ajuda als pobles a fer un estudi de la situació d'edificis municipals, places, vies, etc... per a veure els punts negres de l'accessibilitat del municipi i donant les solucions pertinents a cada barrera. A més a més hi ha subvencions de la Conselleria de Comerç per als comerços que vulguin adaptar-se i hi ha sistemes per exigir que els busos estiguin també adaptats. Inclús crec que estaria molt bé que fos una cosa de tots i que l'Ajuntament es posàs en contacte amb comerciants, hotelers, transport discreccional, regular, etc.,i entre tots, amb l'ajuda del Departament d'Accessibilitat fer un Pla (lògicament amb pressupost). Això per una banda faria que compliguem la llei, que ja és una bona cosa, i per una altra que el municipi sigui accessible per a tothom. Però també crec que té un atractiu turístic. Un poble com a Pollença podria vendre's com un municipi accessible per a tothom i probablement això ajudaria a decidir-se a més d'un o una que té mobilitat reduida però unes ganes loques de venir de vacances a Mallorca.
Si voleu sabre res més me cridau,noltros ja esteim posant en marxa això a l'Ajuntament de Son Servera i esperam que a finals del 2009 estigui tot el municipi adaptat. Ara per començar li hem d'enviar uns llistats als tècnics del CIM perquè venguin edifici per edifici i comencin a estudir la situació i així, poc a poc, anar fent les obres pertinents.
Besos i ànims i molt bona feina.

Beagm

re:Pep

Beagm | 23/10/2007, 22:28

Hola Pep!!! Si que el conec...és un home argentí?molt agut, si és el mateix. Les relacions són bones amb els Independents.
Si ens ho haurem de replantetjar el disseny,je,je! Veig que esteis fent molta de feina. I això es bó. Fins prest!!!

Joan  Ramon

Plenari Dijous

Joan Ramon | 23/10/2007, 21:09

Jo no i podre anar al plenari, però ja em contareu que tal

Pepe

Bea

Pepe | 23/10/2007, 20:31

Gràcies pels teus suggeriments Bea, algun dia ens hem de plantejar redissenyar aquest blog, seguim en contacte Veig que vostre blog és un foro de referència a Santa Margalida. Per cert que tal les relacions amb els independents, tinc un amic per allà; Sergio.

Pepe

Gràcies

Pepe | 23/10/2007, 20:28

Gràcies per vostres comentaris,, preguntes i suggeriments pel ple, encara estau a temps d'aportar més coses fins dijous.

bgm

aquest de prensometre..

bgm | 23/10/2007, 20:26

ara et passa pel missatge anterior

Pepe

Insultar en el blog se paga

Pepe | 23/10/2007, 20:22

Un tema interessant que ens preocupa, JR ens ha recomenat l'article:

23-10-2007 - M. R. SAHUQUILLO / R. MUÑOZ - Madrid -EL País .- Dos sentencias en Reino Unido acaban de reabrir la polémica sobre la responsabilidad de los comentarios anónimos que se vierten en las webs. El presidente y los máximos directivos del club de fútbol inglés Sheffield Wednesday han ganado una demanda que obliga a los propietarios de una web a identificar a los autores de una serie de comentarios ofensivos contra ellos.

En concreto, el juez condena al dueño de la página aowstalk.co.uk a desenmascarar la identidad de tres fans del equipo que, bajo apodos como halfpint (media pinta), habían mostrado su insatisfacción por la marcha del club, cargando contra los directivos mediante unos comentarios en los que se les acusaba de "avaricia, egoísmo, desconfianza y deshonestidad", según publicó ayer el periódico británico The Guardian. Eso sí, el magistrado ha desestimado la identificación de otros ocho fans al entender que sus comentarios eran simples bromas.

Otra sentencia de la pasada semana condenaba a John Finn, propietario de la firma inmobiliaria Pallion Housing, al considerarle responsable del lanzamiento de una campaña mediante comentarios anónimos colgados en distintas páginas en Internet contra su rival Gentoo Group, sus empleados y su dueño, Peter Walls.

En España, los tiros apuntan hacia otro lado. Las denuncias se dirigen mayoritariamente hacia las páginas web o los bloggers, en lugar de hacia los participantes en los foros. Así ocurre en los tres casos abiertos en los tribunales por denuncias sobre comentarios colgados en webs. El más reciente es la sentencia de un juzgado de primera instancia de Madrid que condenó en septiembre a pagar 6.000 euros a un presunto responsable de la web alasbarricadas.org por los comentarios anónimos vertidos contra José Ramón Julio Márquez, el cantante Ramoncín.

El abogado Carlos Sánchez Almeida, cuyo bufete lleva el caso, critica la sentencia porque, al contrario de lo sucedido en Reino Unido, en ningún momento "al demandante le interesó saber quiénes eran los verdaderos autores de los comentarios y no hizo el más mínimo esfuerzo por investigarlo". Ramoncín contrató a un detective privado para averiguar quién o quiénes eran los propietarios de la web. "Pero, ante la falta de pruebas, la juez ha condenado a la persona que registró el dominio, que ni siquiera era el administrador de la página (webmaster), sabiendo que en cuanto se tuvo conocimiento de esos comentarios ofensivos, fueron retirados", dice Sánchez Almeida.

El condenado, que prefiere aparecer como Jordi, señala que el fallo "es surrealista". "Me condena por unos comentarios que se hicieron en una sección sobre la que nadie tiene ningún control, que está a disposición de la gente que quiere dar su opinión", dice.

Alasbarricadas.org ha recaudado ya 5.700 euros de donaciones de internautas para el pago de la multa, aunque la sentencia ha sido recurrida.

En España, todos los implicados coinciden en que la inseguridad jurídica acerca de estos casos es absoluta. Los jueces, en primera instancia, están aplicando la legislación penal de intromisión al honor o de propiedad intelectual, mientras que los representantes de las páginas web demandadas exigen que se aplique la Ley de Servicios de la Sociedad de la Información (LSSI).

Esta ley recoge una directiva comunitaria que señala que los propietarios de las páginas web no son responsables de los comentarios que se vierten en ellas, salvo que, cuando tengan conocimiento de que esas opiniones son ilícitas, no los retiren rápidamente. La directiva deja claro que los responsables de las webs no están obligados a supervisar los contenidos, es decir, no establece la figura de un moderador.

También se encuentra recurrido ante el Tribunal Supremo el fallo de la Audiencia Provincial de Madrid que condenó a la Asociación de Internautas (AI) a pagar 36.000 euros a la Sociedad General de Autores y Editores por alojar la web putaSGAE.org, al considerar que la página constituía una intromisión ilegítima en el derecho fundamental al honor.

"Se trata de un intento de amedrentar a Internet en su conjunto, ya que la sentencia carga la responsabilidad a los proveedores de servicios -la AI sólo ofrecía el alojamiento de la página- y no a los autores directos de los contenidos", señala Víctor Domingo, presidente de la asociación. Domingo coincide con Almeida en que detrás de estos fallos "está la mano negra de la SGAE". "Lo que pretende la SGAE es, primero, hacer responsables a las páginas web y, si tiene éxito, ir a por los proveedores de acceso a Internet para obligarles a que controlen las descargas de sus abonados", señala Sánchez Almeida.

El tercer caso atañe a un foro alojado en la web bandaancha.st. En él se colgaron una serie de comentarios técnicos sobre el servicio que prestaba la operadora Comunitel (hoy en manos de Tele2), y la compañía los denunció por entender que se trataba de información confidencial. Los responsables de la web denunciada se negaron a retirar esas opiniones. "Hemos colaborado en todo momento en averiguar el registro de IP desde donde se remitieron esos comentarios, como nos pidió el juez. Pero sólo los retiraremos si éste lo dicta", dice Josua Llorach, administrador de la página.

"José Antonio, cabrón, cuando tenga coche te voy a matar"; este comentario, colgado por ataulfo webos largos en el blog de Iván Fresneda, le costó a este chico de 18 años un disgusto y una multa de 200 euros. El mencionado José Antonio, profesor de Filosofía de Iván en el instituto, le denunció por injurias.

En el juicio, celebrado en verano de 2006, Iván facilitó al juez la dirección IP -el número que identifica cada conexión a Internet, que puede ser fija o dinámica- desde donde se habían vertido los comentarios. No sirvió y fue condenado. "Si un escrito ajeno es publicado sin que el medio conozca la identidad de su autor, ha de entenderse que el medio ha asumido su contenido", decía la sentencia.

Iván ha recurrido a la Audiencia Provincial de Madrid y ha ganado. Asegura que mostró buena voluntad y ayudó a facilitar la identidad del autor del comentario insultante. "No tengo por qué responder de un comentario que hace otro", dice, y explica que las leyes están muy verdes en todo lo relacionado con Internet. "Mi juicio fue un caos. Tuvimos que explicar incluso al juez qué era un blog y cómo funcionaba", se queja. Sí tendrá que pagar otros 200 euros, sin embargo, por un comentario que él mismo hizo en su blog, en el que criticaba los métodos educativos de su profesor.

Desde que todo sucedió, su web (www.mafius.com), que recoge opiniones sobre temas políticos y sociales, ha crecido. Ahora escriben en ella otras cuatro personas y reciben unas 3.000 visitas al día. A pesar de la mala experiencia, sigue sin moderar los comentarios. Asegura que no dan abasto.

En el mundo del ciberespacio y de los blogs hay una regla importante aunque no escrita: don't feed the troll, es decir, nunca contestes a un troll, a una persona que deja insultos o comentarios malignos. "Verter exabruptos es una manera incluso de publicitar sus propios blogs. Otros lo hacen por jorobar", explica Arturo Vallejo. A él le ocurrió en su blog Diario de una Miss Intelijente (http://soyunamiss.blogspot.com), en el que escribía el diario de una supuesta miss de todo, menos inteligente.

Vallejo, un periodista leonés de 39 años que tuvo tanto éxito con su blog que publicó un libro con los mejores post, explica que recibía insultos a diario. "Algunos los dejo porque son graciosos; otros no, porque además no aportan nada. Al fin y al cabo, tu blog es tuyo y no tienes por qué aguantar que alguien venga a insultarte".
A Gina Tonic le han dicho de todo. Mantiene su blog desde 2004 -www.ginatonic.net- y en él habla de lo divino y lo humano. De arte, de política, de sexo... Y es precisamente este último tema el que recibe más comentarios dañinos. "Parece que no nos acostumbramos a que una chica hable de sexo. Pero no sólo me insultan a mí. También a otras", explica desde Barcelona. Por eso Gina modera los comentarios que entran en su blog -"cuando faltan al respeto, elimino el mensaje", dice-, y cuando ve que esos comentarios insultantes son repetidos por una misma dirección IP, la bloquea. "La gente no entiende que en Internet hay unas normas no escritas que se rigen por el respeto a las personas. Hay gente que se esconde pensando erróneamente que en Internet son anónimos", explica.

La ley no obliga a moderar los comentarios, pero, según Álvaro Cuesta, de X-Novo, asesores en derecho tecnológico, todos deberían hacerlo "para curarse en salud". "La legislación dice que los blogs se asimilan a cualquier medio de comunicación. Por tanto, deben cumplir las mismas reglas de autoría. Lo que no queda claro es si los comentarios que se hacen en un blog son responsabilidad del autor o no. Hay un vacío legal", dice Cuesta.

"No veo bien censurar los comentarios, pero en parte lo entiendo, sobre todo en los blogs personales en los que no se gana dinero", dice José María Mateos. Este joven de 26 años, autor de Las penas del agente Smith (http://rinzewind.org), participa también en el Manifestómetro (http://manifestometro.blogspot.com). Cree que cada persona tiene responsabilidad sobre los comentarios que realiza. Por eso no modera los comentarios en su blog, en el que habla de política, astronomía, ecología, gastronomía... "Mis comentaristas suelen ser civilizados, y yo no quiero controlar lo que la gente pone y deja de poner. No censuro; de vez en cuando, doy un toque de atención. Es cierto que a veces me han insultado, pero me resbala", cuenta.

Si el Supremo hace caso a la Fiscalía, estamos ante un momento histórico por la libertad de expresión en Internet

beagm

Pacte interactiu

beagm | 23/10/2007, 17:10

Hola Urxella. Ara ja vos he afegit, he creat un espai d'adreçes recomanades. Moltes gràcies!!!Anims i salut. Ah!!!i no es per els comentaris que les funcions no surten a la dreta, es perquè a la presentació has fet massa aquesta acció. (//////////////)Prova de llevar un parell. A no ser que t'agradi així. Bé gràcies de nou!!!!

Pepe

Marianico i el cosí de zumosol

Pepe | 23/10/2007, 14:18

Mentre Al Gore cobrava 200.000 euros per una conferència a Palma i negava l'accés als mitjans de comunicacions, "Marianico" feia feliços als mateix mitjans de comunicacions amb unes declaracions d'acudit, si no fos per què aquest personatge pot arribar a ser president

«Hi ha molts de debats i opinions molt encontrades sobre el canvi climàtic».«Tenc un cosí que m’explicà que en un congrès de físics es plantejà aquest assumpte. Durant la reunió, els experts digueren que si no es podia saber el temps que faria a Sevilla a l’endemà, com es pot saber el que passarà al món d’aquí a 300 anys?», relatà el president del PP. «Hem d’estar molt atents, però tampoc ho podem convetir en el gran problema mundial. Hi ha altres problemes més importants com els del sector energètic, emissions i altres» afegí, segurament sense ser conscient de la repercussió de les seves afirmacions.

Premsòmetre

S'acaben els adjectius

Premsòmetre | 23/10/2007, 13:35

http://paper.avui.cat/article/opinio/103247/sacaben/adjectius.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb