URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Què amaga el govern espanyol?

Alternativa | 27 Octubre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

La Comissió de Defensa del Congrés dels Diputats està a punt de debatre un projecte de llei sobre comerç d’armes que no obliga a donar detalls sobre els productes que s’exporten. Ni els Estats Units, principal exportador d’armament, oculta aquesta informació.
Potser Espanya amaga alguna cosa?

Si el text de la llei s’aprova tal com està, les transferències d’armes continuaran colant-se a països en conflicte, que violen els drets humans o que pateixen situacions d’extrema pobresa.

Amb aquesta situació succeeixen coses com:
 Colòmbia. Un país en conflicte des de fa dècades, rep material de defensa espanyol des de 1993. La majoria de les exportacions espanyoles pertanyen a la categoria de ‘bombes, coets, torpedes i míssils’.
 Israel. Milers de civils han estat víctimes mortals dels atacs desproporcionats efectuats en zones densament poblades i en camps de refugiats. Durant els darrers anys, Espanya ha seguit autoritzant l’exportació d’armes i productes de doble ús a Israel.
 Xina. Un país amb un pobre historial de respecte dels drets humans i sotmès a un embargament d’armes per part de la UE. Espanya li exporta productes de doble ús, com ara equipaments nuclears, substàncies químiques i components electrònics, sense que se’n conegui l’ús final.

DARRERA OPORTUNITAT!

Escriu als portaveus de la comissió de Defensa i exigeix una Llei que garanteixi criteris estrictes per autoritzar o denegar la venda d’armes des d’Espanya.

Amb la teva FIRMA a la pàgina d'intermón Oxfam enviaràs  als portaveus de la Comissió de Defensa del Congrés la carta que trobarás a la continaució d'aquest article

 


Comentaris

a

Economia Criminal

a | 27/10/2007, 22:03

Las máfias constituidas en partidos políticos se entienden y hacen negocios con otras máfias venidas de allende los mares.Todos los ciudadanos son vendidos y traicionados.

a

¿I el preu de la vivenda no provoca alarma social?

a | 27/10/2007, 21:57

Autopistes i urbanitzacións:¿Per què han d"ocupar la terra inútilment?

ixent

Plataforma

ixent | 27/10/2007, 21:37

Per què ens oposam a la construcció de l’hospital de referència a Son Espases

Davant la decisió de l’actual Govern de les Illes Balears de continuar amb el projecte del PP de construir l’hospital de referència a Son Espases, les entitats socials sotasignats i molts de ciutadans i ciutadanes de Mallorca volem expressar que ens oposam, com al llarg de tots aquests anys, a aquest projecte, alhora que fem palesa la nostra protesta i el nostre desencís per l’incompliment flagrant d’una de les principals promeses electorals dels partits que conformen el Govern. Les raons són les següents:

1. Inevitablement, la construcció de l’hospital a Son Espases suposa la destrucció de l’entorn del Monestir de la Real, com a element cultural, paisatgístic i d’arrels històriques d’enorme valor per a tot Mallorca.
2. Per si no n’hi hagués prou, atesa la congestió actual de trànsit rodat a la zona (via de cintura, camí dels Reis, Polígon de Son Castelló...), l’hospital de Son Espases suposarà, necessàriament, la construcció del segon cinturó de Palma, i, consegüentment, un enorme impacte ambiental i un gran consum de territori a les zones afectades (Son Sardina, el Secar, Establiments, Son Roca, la Vileta, Son Rapinya...).
3. Les obres iniciades de l’hospital ja han destruït jaciments arqueològics de manera irrecuperable sense que tinguem coneixement que s’hagin depurat responsabilitats. Una sèquia àrab parcialment destruïda i una necròpolis arrasada ja han estat víctimes de la cobdícia i la incultura.
4. La zona on es construeix l’hospital té un gravíssim risc d’inundacions, ja que parcialment ocupa una llera de corrent discontínua, i això pot tenir desastroses conseqüències en cas de gota freda, cada vegada més probable.
5. Des del punt de vista sanitari, l’hospital de Son Espases no podrà donar servei fins que no estigui completament acabat. En canvi, l’opció aprovada per consens amb anterioritat —la reconstrucció del nou Son Dureta— hauria pogut donar servei per fases, acurçar els terminis d’atenció hospitalària i a més abaratir costos.
6. Per tant, el nou hospital a Son Espases només beneficia els especuladors de la compravenda de terrenys, les empreses constructores i les que gestionaran privadament els serveis hospitalaris durant dècades. És a dir, el govern Antich avala íntegrament el pelotazo especulatiu que va pactar el PP amb els interessos privats.
7. Aquesta decisió del nou govern, si no la rectifica, suposarà un frau polític molt greu. El govern presidit pel senyor Antich va ser triat pels ciutadans i ciutadanes per les promeses electorals, per fer justament el contrari del que ara vol fer, amb la deslegitimació consegüent davant el seu electorat i el conjunt de la ciutadania.
8. Amb Son Espases es crea un precedent que allunya les esperances d’aturar altres projectes agressius contra els espais naturals, a Mallorca i a les Balears. El govern Antich, en sotmetre’s als poderosos, deixa la porta oberta a altres destruccions, com les Fontanelles, Port Adriano, façana marítima de Palma, etc., a més de decisions ja preses, com anul•lar el PORN de la península de Llevant, etc.

Per tots aquests motius, demanam al Govern presidit per Francesc Antich que, de manera immediata, rectifiqui la decisió de construir l’hospital de referència a Son Espases, i apliqui una alternativa més racional per a l’hospital de referència de Mallorca, respectuosa amb l’interès general de la ciutadania i fidel als compromisos polítics dels gestors actuals.

En demanda d’aquesta rectificació, feim una crida als ciutadans i ciutadanes de Mallorca perquè participin als actes previstos, que, entre d’altres, són els següents:
• 10 de novembre: trobada solidària i festival al Monestir de la Real, 19,00 hores.
• 17 de novembre: Manifestació a Palma, Plaça d’Espanya, 18,00 hores.

RECTIFICAU! SALVEM LA REAL! SALVEM MALLORCA!
Octubre de 2007

ixent

OMERTÀ SOBRE SON ESPASES ?

ixent | 27/10/2007, 21:20

OMERTÀ SOBRE SON ESPASES ?

Josep Juàrez

Els grans negocis han de menester discreció. Això ho saben bé els banquers i altres oportunistes. Omertà, o pacte de silenci. El dur llum i debat sobre segons quines transaccions pot posar en perill la seva viabilitat. Per això, les operacions especulatives no són bones amigues dels ventiladors, no sigui que la pudor arribi a la ciutadania, i faci botar les consciències.

Una vegada passat el primer rebombori per la decisió del Govern Antich de continuar la construcció de l’hospital de Son Espases han desaparegut, de sobte, les imatges de les grues i de les excavadores, i poca cosa es sap de l’activitat constructora-destructora. Sembla que les obres se’n fan d’amagat, i els mitjans de comunicació i la majoria dels articulistes passen de puntetes sobre el tema. El que no es veu, no existeix.

Tampoc li convé aixecar polseguera a l’esquerra institucional, tan obedient de l’ordre establert. No s’ha de nomenar la corda, a la casa del penjat. Gent de base dels partits coaligats en el govern demanen debat, transparència i que se’ls escolti, però els directius no estan per feina. On s’han pres les decisions sobre Son Espases? Si aquestes decisions són irreversibles, on queden els principis democràtics? On el respecte per l’opinió de la militància? On la vergonya?

Així i tot, hi han altres tipus de silencis no tan fàcils d’explicar. O potser sí, perquè aquest desgavell de Son Espases posa a prova la independència del teixit social de Mallorca. Hi ha gent que, estant ben informada, opta per callar “per no fer perillar l’actual govern d’esquerres i nacionalista”. Fins i tot hi ha qui es situa dins el perfil més clàssic del clientelisme polític.

No se’n adonen de que la manera més segura de que torni la dreta és, justament, avalar i guardar silenci davant la corrupció econòmica i política? De fet, aquesta esquerreta de cartró-pedra que tenim, al que aspira realment és a ser bons gestors, d’un sistema que fabrica inesgotablement exclosos i privilegiats. És a dir, a fer polítiques de dreta. A ser bons al•lots, i dur-se bé amb els qui realment comanden. Realment, deuen estar “fent-lo bé” perquè, si miram prim, observarem en l’actualitat un grau de virulència sensiblement inferior cap a l’actual govern, per part dels poders fàctics, del que fins i tot hi havia en temps del “pacte de progrés”, i això que els governants d’aleshores ja començaren a fer “mèrits”.

Callar o no callar: aquesta és la qüestió. Evidentment, de Son Espases esdevenen moltes conclusions. Una d’elles és que tota aquesta varietat de tipus de silencis, conscients, tenen un denominador comú: la complicitat.

Mentrestant, en el món de les entitats socials de Mallorca, avui no tot és blanc o negre, sobre aquest assumpte. L’apagada informativa, i altres intoxicacions, tenen els seus efectes, i hi han sectors de la xarxa social que, per la seva idiosincràsia, els hi costa més prendre consciència del que ens estam jugant. També moltes persones, compromeses i lluitadores contra aquesta barbàrie des de fa anys, en aquests moments estan amb la moral per terra i sofrint en silenci el regust amarg de la traïció dels governants.

“No ens fareu callar”, diu la cançó d’Al Mayurqa. Ara i aquí, la millor manera d’honorar el record de Toni Roig, i d’honorar-nos a nosaltres mateixos, és obrar en conseqüència. En aquests moments cal estendre la informació, per qualsevol mitjà, del què veritablement hi ha darrera de l’hospital de Son Espases. La informació és la millor eina de lluita. Davant la paràlisi i el silenci que alguns desitgen, la mobilització social és més necessària que mai.

Pep Juárez,
Palma, octubre 2007.

beagm

Per na Xisca Ensenyat

beagm | 27/10/2007, 21:08

Veig que teniu el plaer de tenir l'opinió de na Xesca Ensenyat, a veure si també al nostre blog: psib-psoe Santa Margalida, Cán Picafort i Son Serra podem contar amb la seva. Fins prest, Pepe, Garci...

beagm

Per na Xesca Ensenyat

beagm | 27/10/2007, 21:05

Veig que teniu el plaer de tenir l'opinió de na Xesca Ensenyat, a veure si també al nostre blog: psib-psoe Santa Margalida, Cán Picafort podem comptar amb la seva. Fins prest, Pepe, Garci...

Garci

Re: Què amaga el govern espanyol?

Garci | 27/10/2007, 19:27

La mires per una cosa, per evadir-te després, a l'hora dels esports. Tanta merda política, tanta intoxicació s'esvaeix quan arriben els esports.

TOT JUST ACABADES LES NOTÍCIES

Després de veure
que ETA ha acabat amb les esperances,
a Sadam penjat d’un fil,
cremar banderes sionistes i nord-americanes,
naufragis, morts, sang, dolor...

una alegre sintonia anuncia
la pau, el relax, l’oxigen,
el poder tornar a respirar després de l’impacte.

El Madrid torna a entrenar normalment.
El Sevilla a fitxat un altre crack.

Oh, Futbol.
Aire necessari per a continuar vivint,
substitut de la religió per aixecar-se els matins.

Oh, Futbol.
Gran negoci que evadeix i silencia
el patiment d’un món
consternat i adolorit.

a

Televisió.¿Per què la miro?

a | 27/10/2007, 18:56

Televisió.¿Per què la miro?Una processó de polítics cada vespre:només em cal veure aquelles cares feixugues i inexpressives tan familiars des de la infància per sentir nàusees i tristesa.Els cercabregues de l'última fila de la classe,nois ossuts i maldestres,ara crescuts i promoguts al govern de la terra.Ells,amb els seus pares i mares,tietes i oncles,germans i germanes:una horda de llagostes,una plaga de llagostes negres que infesten el país,que masteguen sense parar,devorant vides.¿Per què,amb esperit d'horror i aversió ,me'ls miro?¿Per què els deixo entrar a casa meva?

Xesca Ensenyat

Actualitzat L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS s/t

Xesca Ensenyat | 27/10/2007, 16:34

ç

Joan  Ramon

Can botana

Joan Ramon | 27/10/2007, 14:59

Un tema preocupant aquest de Caan Botana, desconec si s'ha fet conforme a llei, però si que s'ha fet desconforme a una ordenació racional del territori.
salut

notícia

Can Botana

notícia | 27/10/2007, 14:41

Avui al Balears, Última Hora i DdM notícica sobre nostra petició de revocar les llicències de Can Botana. Aquesta setmana publicarem tota la informació respecte a aquest tema(al que hem fet una feinada), també esperam la resposta de l'equip de govern aquesta setmana.

Manifestació

La manifestació

Manifestació | 27/10/2007, 14:38

He penjat un article de Guillem Frontera al blog Consciència per debatre sobre la necessitat de fer o no una manifestació respecte al tema de Son Espases.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb