URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La importància de ser coherent

Alternativa | 28 Octubre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Un nou article de Toñi, com sempre un plaer. 

Des de fa ja bastants d’anys sempre dic que la meva màxima aspiració en aquesta vida és ser coherent, i aquest desig se m’anat accentuant així com han passat els anys. Crec que no hauria res que em més feliç que saber que el que pens i dic està en perfecta concordança amb el que faig. Sé que no sempre és així, i quan me n’adonc me sap molt de greu i faig propòsit d’esmena per a la propera vegada.

Jo no tenc cap cosí físic, així que no posaré en dubte el canvi climàtic. L’actitud dels anomenats negacionistes és tan irracional i absurda com la d’aquells que, no volent fer cas de les proves d’en Galileo i d’altres afirmaven que la terra era el centre de l’univers. Però el fet de no posar en dubte el canvi climàtic no vol dir que estigui d’acord amb tot el que fa el que s’ha convertit en el seu màxim abanderat, n’Al Gore. Per això m’agradaria recollir un parell –mallorquí- de breus pinzellades sobre algunes incoherències al seu voltant.

Per començar, pens que està molt bé que un premi tan prestigiós com el Nobel hagi recaigut en una qüestió com a aquesta, perquè la concessió d’aquest guardó implica una publicitat magnífica que, d’altra forma, seria molt difícil d’aconseguir. Ara bé, premi Nobel de la pau? A n’Al Gore? Responent a la primera pregunta, crec que la categoria no està ben escollida: que es crei un Nobel d’Ecologia –si se pot- o que li donin el premi de física a ell o al cosí d’en Rajoy, que té molt clar que no hi ha canvi climàtic (perdó per la broma; el cosí em fa pena, però al de la barba florida li hauria de caure la cara de vergonya, si en tengués). Pel que fa a la segona pregunta, hauríem de recordar els bombardeigs d’Afganistan i Iraq quan ell era vicepresident i el seu cap, en Bill Clinton, volia desviar el focus d’atenció de la fel.lació més famosa de tota la història. No record d’ell, ara premi Nobel de la pau, ni una sola mostra de desacord amb aquelles accions de guerra.

Des que s’ha convertí en paladí de la lluita contra el canvi climàtic la seva conducta no ha estat precisament coherent amb la d’una persona que es preocupa seriosament pel medi ambient. Record un reportatge sobre la seva mansió, que resultava ser qualsevol cosa llevat de sostenible, i a més es desplaça pel món amb un jet privat que no està precisament propulsat per energia eòlica.

També està el detall que el vídeo amb el qual va guanyar l’òscar, Una veritat incòmoda, no està a l’abast de tothom de forma gratuïta (legal, no parl de la pirateria), i de fet diferents governs pagaran una quantitat ben substanciosa per poder-ho posar a les escoles. És una forma fàcil de fer caixa, però si jo de veritat estigués profundament preocupada per una qüestió, i tengués eines per denunciar-la i fer-ne propaganda, aprofitaria tots els mitjans al meu abast, cosa que ell no fa perquè, per exemple, a la conferència de Palma estava terminantment prohibit l’accés dels mitjans de comunicació.

I xerrant de gratuïtats i de fer caixa, el mateix dia de la conferència d’en Gore, els activistes hindús Vandana Shiva i Satish Kumar, defensors del que ells diuen “ecologia profunda” també varen xerrar de canvi climàtic a seva conferència a Alaró. Ells sí es varen reunir amb la premsa i, si no m’han informat malament, no varen cobrar ni un euro per exposar els seus arguments. Supòs que la milionada que ha cobrat el nord-americà per venir aquí la deu cobrar per anar per tot. És cert que ha dit que el milió llarg de dòlars que comporta la concessió del Nobel el donarà per la causa, però m’agradaria saber quant ha guanyat a costa del canvi climàtic, i l’estat de les seves finances abans del documental i ara. I ja essent mal pensada, em deman si tot això no serà més que un trampolí por tornar presentar-se a l’elecció presidencial als EUA.

Imatge de "el apasionante mundo de la biología" 

 

Ja sabeu que si voleu col·laborar enviant-nos escrits, idees o propostes...estarem encantats de rebrer-les i publicar-les en aquest bloc, per tal de que sigui més obert i participatiu i que totes les idees i tenguin cabuda. Així que ja sabeu, si voleu participar escrivint articles o fent-nos suggerències: eurxella@yahoo.es

Comentaris

Toñi

Nobel de Matemàtiques

Toñi | 30/10/2007, 09:00

Ja ho he dit, que no estic gens segura que no hi hagi Nobel de Matemàtiques per això, però és cert que no hi ha premi per a aquesta categoria (per què?) i que, "si non e vero e ben trovato". I estic amb en Pepe que tot el que enrevolta les llegendes urbanes és d'allò ben interessant.

Pepe

Acció ràpida

Pepe | 29/10/2007, 23:09

El Diari de Balears publicava ahir dia 25, a la secció 'No vagi per dit', aquesta notícia:

Curiosa la resposta de 13 paraules que el «general manager» de l'empresa mallorquina de software Orangetech, radicada al Parc Bit, envià a un sol·licitant de treball que s'hi dirigí en català:
«Lamento mucho que escribas en catalán, es una pena que desperdicies las oportunidades».
No posam ni afegim.
Us proposam que els faceu arribar, per la via que cregueu millor, aquesta resposta (també de 13 paraules):

'Sr. General Manager d'Orangtech Lamentam molt que penseu així del català. És una pena que perdeu clients.'

Les dades de l'empresa són aquestes:
Podeu enviar el missatge a
info@orangetech.es

pepe

Llegenda

pepe | 29/10/2007, 16:48

Interessant com internet ha servit per extendre llegendes urbanes però també per negar-les.
Si és una llegenda em recorda al tema de la poesia de Bertolt Bretch; primer varen venir per...
que en realitat és de Niemölller

Garci

Re: La importància de ser coherent

Garci | 29/10/2007, 13:20

Jo també he sentit aquesta llegenda. I la vaig sentir a un programa de RNE.
No se si algú en sap alguna cosa, però la veritat és que no hi ha Nobel de matemàtiques.

Adolfo Mena

Re: La importància de ser coherent

Adolfo Mena | 29/10/2007, 12:46

Toñi, repassa aquesta llegenda d'en Nobel i les matemàtiques (o els matemàtics, millor dit), per què crec que fa prop a ser una llegenda urbana.

Xesca Ensenyat

La indústria de los forasteros

Xesca Ensenyat | 29/10/2007, 11:52

Motors, esports i escòria a
L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

Acturalitzat ara

Pepe

Un bon resum

Pepe | 28/10/2007, 21:56

Un bon resum EN BOSSES.

EN BOSSES

POLITICS

EN BOSSES | 28/10/2007, 19:25

POLITIC+POLTRONA
---------------- =0 COHERENCIA
FUTUR PERSONAL

Joan Ramon

Pactes

Joan Ramon | 28/10/2007, 19:09

Tens raó en què s'hauria de consensuar primer, i desprès ja es farien declaracions.
Salut

Garci

Re: La importància de ser coherent

Garci | 28/10/2007, 16:22

Segueixo pensant que el PSM no hauria de fer declaracions de possibles pactes, incloent o no EU. Només per credibilitat. Ens van vendre la moto dient-nos que el Bloc era una eina de futur. I ara una part d'aquest fa declaracions del que pot ser un nou pacte? Trob que hauria de ser el Bloc i no el PSM qui decideixi si inclou algú més. O és que el Bloc ja no existeix i tothom va per lliure i se tornen a començar les negociacions?
Ah, i que se'ls ocorri no consultar les bases a l'hora de fer un pacte, jo també crec que hauria de fer un pensament seriós d'abandonar el vaixell. En cap dels partits del bloc les bases pinten res.
UM ens té ben agafats. Cal reflexionar si se pot fer política d'aquesta manera.
I en quant a la corrupció no dubt que tant el PP com UM sofreixen casos de corrupció.

Joan Ramon

Pactes

Joan Ramon | 28/10/2007, 15:41

Et puc garantir que si es va conjuntament a les eleccions Generals amb UM m'estalviare uan quota de militància, però m'estim més no estalviarme aquest quota, i ara mateix crec que aquest pacte no es mantindra, entre altres coses perquè es vol partir des de l'actual pacte, per establir negociacions amb altres partits, i així s'ha fet saber a la militancia del PSM.
Els casos de corrupció de UM són més baixes que les del PP? Si.
Però comparant aquestes amb la representativitat dels dos al Govern, tal volta el supera?

Pepe

Fotolog tancat

Pepe | 28/10/2007, 15:36

Per cert quin éxit el de Matías Vallés, he cercat el fotolog de la filla de Dolça Mulet i ja l'ha tancat:
The /blancamonmu Fotolog account has been closed.
Una pena

Pepe

fer amb UM creu i ratlla no és cosa de mesos.

Pepe | 28/10/2007, 15:26

Clar el títol de coherència ha portat a aquest article altre tema i és la coherència d'algunes actuacions i declaracions polítques.
Quan avui surt la notícia de que el PSM només preveu anar amb UM a les generals «si romp amb el passat», a que et refereix exactament. Per què el present d'UM no desmereix el seu passat, podeu veure avui al DdM a la publicista Blanca Montaner Mulet, filla de Dolça Mulet i triada com delegada d'IB3 televisió (és clara la confusió entre propaganda i informació d'aquesta gent d'UM).
També és interessat el resum del Cas Son Oms,el cas ajudes... que encara són present.

Igual és per començar a fer més net el passat d'UM que el Consell de Mallorca va rebutjar amb la proposta del PP de crear una comissió d'investigació sobre les subvencions atorgades la passada legislatura.
Petició fonamentada en un informe de la Sindicatura de Comptes en el qual s'assenyalarien irregularitats en la concessió de subvencions a cinc entitats per valor de 1,2 milions d'euros, document referit a 2005.

Ja sabem que el PP és pitjor, que governava amb UM quan es varen donar aquestes subvencions i que ens diran que aquesta proposta només volia fer fissures al govern... Però també és veritat que no es pot renunciar a la transparència i que si realment UM va fer tot bé no passa res per fer una Comissió, encara que la demani el PP. Però clar la coherència no és un valor en alça al govern.Ara fer amb UM creu i ratlla no és cosa de mesos.

Joan Ramon

Bloc - Totxo ?

Joan Ramon | 28/10/2007, 15:11

Garci encarà no has omplert la fulla de afiliació?
Jo trob que si bé es una aposta de futur, els partits per una banda han de consultar les seves militancies, desprès entre ells prendre la decisió i acutar amb conseqüència, una coalició electorar no deixa de ser una coalició de partits, i en això si bé ideològicament no és un Partit que m'agrada, cadria veuré com Actua CIU , Convergencia deomcratica fa els seus congresos i Unió Democratica els seus, i en les proposts de Pactes, trob que si el PSM prewn una decisio al seu congres, desprès l'ha de consensuar amb els sus socis, i jo també robava era una aposta de futur, de totes maneres jo no he sentit cap declaració del PSM en què es pensi que pot quedar al marge EU, les declaracions han vengut de Entesa, i de fet al Consell de Direcció del Partit així és va dir, que es podia ampliar la coalició, però sense excloure cap dels socis actuals.
De totes maneres ja repetesc: Els esdeveniments em fan sentir poca il·lusió per un projecte que trobava que podia donar més fruits dels que pareix que està donant.

Xesca Ensenyat

'PROBES' I DESHONRATS

Xesca Ensenyat | 28/10/2007, 15:07

Actualitzat L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS
Son Banya

Pepe

Opinió

Pepe | 28/10/2007, 15:04

Molt bé Toñi, pens que la comparació entre l'actitud de Al Gore i Vandana Shiva i Satish Kumar és definitiva.
El documental està molt bé i gràcies al mateix més gent ha conegut el problema. Però que el missatge sigui bo no salva al missatger, avui mateix Matías Valles comenta que el Mercedes que tranportava a Al Gore tenia fixat l'aire acondicionat a 18 graus.
També com va dir Javier Ortiz hem de recordar que quan Gore parla del medi ambient, sempre insisteix en “la responsabilitat de tots”, difuminant qui són els grans agents contaminants i qui no tenen ni per a contaminar.

Joan  Ramon

Canvi Climatic -

Joan Ramon | 28/10/2007, 15:03

I perdonau que sempre me'n vaig del tema, a mi el tema em smbla prou interessant com per no dir la meva.
Totalment d'acord en el tema, i a més com en tot, N'Al-gore representa aquest sector de gent que d'una problemàtica en vol fer virtut, és a dir, si bé milor que dediqui les seves energies a això, i em sembla perfecta, tampoc crec que hagi aconseguic cap transformació important, alomillor amb la seva aportació a aconseguit fer consciencia en alguns sectors als que no s'havia arribat, però trob que o el premi nobels està molt develuat, o es mou en criteris que són un tant subjectius.
Bé res, que trob que juga molt al marketing Verd, de treure redit de una problemàtica en què la conscienciacio es important, però en la que sobretot fa falta valentia política, i jo em deman, per si de cas AL-Gore llegeix el bloc i enten el català (mai es sap), que va fer ell quan fou vice-President dels Estats Units, per variar la tendencia de degradació del nostre planeta?
Salut

Garci

Re: La importància de ser coherent

Garci | 28/10/2007, 14:53

Perquè el BLOC no actua com a bloc i el PSM actua en solitari proposant pactes?
No era el BLOC una aposta de futur?

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 28/10/2007, 14:43

A mi em sembla que els resultats de les generals acabaran de decidir els dessignis del Bloc, però ja començam malament.
Per començar, com pot ser (des)Entesa la que condicioni el Bloc a les Generals?
Quan pensen els membre de (des)Entesa afiliar-se a Um I deixar de fer comedia? o és que UM els prefereix fent la feina bruta?
PErque els partits del Bloc no consulten les seves bases? Si bé el Consell de direcció política del PSM els diferents representants de agrupacions van donar un vot de confiança a la pertinença al Govewrn. Esper que la majoia de agrupacions els representants abans o consensuin amb la resta de miliants, no com passa a alguna que jo conec.
I per acabar, jo dessitjo un bons resultats a les generlas, però ara mateix penso qiue com molts altres "formiguetes" que han anat fent feina pels partis, estic ben poc il·lusionat.
Salut i República

Garci

Re: La importància de ser coherent

Garci | 28/10/2007, 13:41

No neg que el Bloc té bones intencions, però fermats com estan per UM no anem enlloc. I amés els diners que cobren tots els col·locats son un "lastre" que no deixa veure en claretat que la única sortida viable és la fugida del Govern. Sinó és normal que gent com n'a posin comentaris com aquest. És el que pensam molta gent de base.

a

Lladres i mentidés en el Govern Balear!

a | 28/10/2007, 12:02

Políticos,promotores y constructores intentan demostrar que pueden hacer algo en la vida, aunque sólo sea destruir

Toñi

Moltes gràcies Bosses i Garci!

Toñi | 28/10/2007, 11:10

M'estau mal avesant amb tantes coses bones com em deis. Moltes gràcies Bosses i, com sempre, moltes gràcies Garci. Estic d'acord amb tu amb la concessió del premis Príncipe de Asturias. Hi ha categories que són vergonyoses i crec que de tot plegat s'hauria de fer un replantejament, perquè els premis més prestigiosos i més ben dotats econòmicament acaben recaiguent en les mateixes persones. I és veritat que el "boato" de les cerimònies es podria dedicar al que és certament important.
Per cert, un xafardeig (bastant conegut i sembla que cert). Sabeu per què no hi ha Nobel de Matemàtiques? Perquè la dona de n'Alfred Nobel el va deixar per un matemàtic. Així de tristes són les miseries humanes, que acaben contagien les causes més nobles.

Garci

Re: La importància de ser coherent

Garci | 28/10/2007, 10:36

Molt bé, quin article més bo.
Tens tota la raó. A mi hem va fer molta ràbia que una persona així se'n dugui un premi. Jo també ho veia incoherent, i més el premi nobel de la pau.
Per cert, xerrant de premis, l'altre dia pensava en els premis d'Astúries. Algú sap quan costen? no valdria més la pena incentivar i invertir els diners que costa tot plegat en la tasca dels investigadors i persones que els reben? i una cosa més, perquè donam premis a Schumager o als esportistes, no seria millor incentivar l'esport d'aquells que ho necessiten de veritat? Un altre cop n'Al Gore?
D'una cosa estic un poc content, del reconeixement a Amos Oz, però crec que la seva tasca no hauria de ser premiada amb el premi de les lletres.
En resum, molta despesa en els premis que podria dedicar-se a fer coses bones.

EN BOSSES

AL GORE

EN BOSSES | 28/10/2007, 08:00

EFECTIVAMENT, UN PLAER.
JA M'AGRADARIA PODER EXPRESSAR EL QUE PENS AMB TANTA SENSILLESA I CLARITAT.
COINCIDESC AMB TU, TENC DUPTES DE LA ONESTITAT DE AQUEST PERSONATJE, SENSE POSAR EN DUPTA EL CANVI CLIMATIC.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb