URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Autor intel·lectual

Alternativa | 05 Novembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Resulta realment lamentable que el PP i els seus mitjans de comunicació afins no hagin estat capaços de assumir  que la teoria de la conspiració ha estat desmuntada peça per peça per la sentència judicial.

És totalment absurd que ara s’agafin a l’absència de condemna de Rabei Osman , l’Egipci, com autor intel·lectual dels atemptats, quan l’única prova contra ell era una confessió telefònica mal traduïda, confessió que a més venia d’una persona caracteritzada per les seves “fantasies- fantasmades” .

És totalment absurd per que al codi penal espanyol no existeix el delicte d’autor intel·lectual.

És totalment absurd per que Al Qaeda funciona amb cèl·lules terroristes independents, no necessiten cap autor intel·lectual concret, la doctrina “yihadista”  i fer el major mal possible als infidels  són el seu fonament.

És totalment absurd per què si volen un autor intel·lectual, només han de llegir els comunicats d’ Al Qaeda, el darrer publicat ahir mateix on incitava una vegada més a atacar Espanya.

De la sentència ens hem de quedar amb un raonmanet clau quan parla de la teoria de la conspiració:

“S'aïlla una dada –es descontextualitza  i es pretén donar la falsa impressió que qualsevol conclusió penja exclusivament d'ell, obviant així l'obligació de la valoració conjunta de les dades que permeti, mitjançant el raonament, arribar a una conclusió segons les regles de la lògica i l'experiència".

Qualsevol historiador sap que un fet només es pot explicar per una multicausalitat de factors, sempre hi ha un factor darrer, conjuntural, important però no únic. Tal vegada això hauria de servir per que els del PP reflexionessin sobre la seva derrota electoral de fa quatre anys. De moment he triat aquestes bonites fotografies per què reflexionen.

 

Els peons negres, una de les associacions que encara manté  la teoria de la conspiració.

Fraga i Pedro J de peons negres i en mig una ciutadana que recorda l'autoria intelectual de moviments com aquest. 


Més informació sobre la sentència a http://www.asociacion11m.org/index.php 

Tot el tema de l’autor intel·lectual m’ha recordat l’assassinat de Ferrer i Guàrdia, acusat d’autor intel·lectual de la revolta de la Setmana Tràgica  o l’assassinat de tants i tants educadors durant la guerra civil per ser els “autors intel·lectuals” de la contaminació republicana dels nins... Suposo que això de cercar autors intel·lectuals és molt cristià, conseqüència de separar l’anima del cos, però els assassins, assassins són.

Comentaris

Garci

Re: Autor intel·lectual

Garci | 06/11/2007, 12:48

Jo també crec que és una cosa molt senzilla, i és el que demanam: delimitar la zona de mercat tradicional. El petit comerç necessita un impuls i els treballadors del SYP un descans.
La valoració que ha de fer Joan és a veure amb que guanya més vots.

francisca bennassar

SYP, SYP, COMPRA AL PETIT COMERÇ!

francisca bennassar | 06/11/2007, 08:53

Bon día:

Al diario de Mallorca avui es publiquen aquestes declaracions del batle de Pollença, en relació a la obertura del syp en diumenge:

El alcalde, Joan Cerda (UM), anuncia que "el Ayuntamiento quiere hacer un estudio serio en dos sentidos. El primero, es ver si realmente es bueno que abran para el conjunto de ciudadanos. Si se determina que no es bueno que abran, deberemos estudiar cómo impedirlo, porque si delimitamos únicamente el mercado estamos prohibiendo también a muchas pequeñas tiendas y pequeños supermercados que abren ese día en el interior del casco urbano. Estamos, además, prohibiendo la apertura a las tiendas del Port".

I jo me demano: qui és que fa aquest estudi? Quin cost té aquest estudi? Crec que no mos hauríem de qüestionar si es bo o no que gran superfícies tenguin obert en diumenge. Calen dues coses: la primera es fer complir la normativa en vigor d’ordenació de l’activitat comercial. La qual, crec és molt clara. Aquesta permet obrir a les grans superfícies 8 diumenges i festius a l’any. En el cas d’enguany son: 28 de gener, 5 d’abril, 20 de maig, 24 de juny, 15 d’agost, 23 de setembre, 8 de desembre y 23 de desembre. En el cas que el pobles celebrin el seu mercat en diumenge, la normativa es clara: podran obrir els establaciments del entorn immediat al mercat ambulant (mercat tradicional). Si aquest mercat no està delimitat per l’Ajuntament de Pollença, això és bo de fer, delimitar-lo res més.
I segona: crec que en aquests temps que vivim cal potenciar el petit comerç, i a n’aquest, li calen totes i cada una de les ajudes possibles. No és de més recordar, que la funesta aparició de les grans superfícies son les culpables de la desaparició de molt del petit comerç.
Gràcies

Garci

Re: Autor intel·lectual

Garci | 06/11/2007, 08:37

El darrer comentari és molt encertat. Les guerres dels països pobres sempre han estat per desviar l'atenció del problemes interns i fer del nacionalisme i l'enemic comú bandera de la nova causa.
Els enemics dels meus enemics son els meus amics, així cohesionen la societat envers un enemic comú. Pareix mentida que encara piquem en aquestes estratègies.

Joan Ramon veterà

Marroc

Joan Ramon veterà | 06/11/2007, 07:54

La monarquia-dictadura marroquina, necessita del "problema" postís de Ceuta, Melilla i el Sahara Occidental per ajudar-la a mantenir-se al poder, i tenir el personal, emigrant potencial casi tot ell,entretingut i desviat dels vertaders problemes económics i de drets humans del Marroc, talment España fa anys amb Gibraltar, la " perfida Albión", "Rusia es culpable" i tantes mentides tràgiques.

Joan Ramon veterà

descripció

Joan Ramon veterà | 06/11/2007, 07:49

Lluis, la descripció que fas dels suporters del PP es encertada, només que el primer grup, minoritari però influent, a mes d'alt nivell econòmic i intelectual, sol tenir un molt baix nivell moral i ès molt egoista, i això vol dir que podem tenir molt instructives converses amb ells, i molt civilitzades, i tot això, però no els toquem la butxaca, que mossegen.
Llegeixo molt , a aquest Blog, i arreu de l'àmbit esquerranós, de l'herencia franquista, etc.
Jo pensò que intelectualment i socialment el franquisme no va aportar molt de bò, però no crec que els pocs franquistes reals fossin pitjors que molts personatges de la CEDA, anterior al franquisme, i es que fins i tot les mes avançades i consolidades democracies, fins i tot les escandinaves, tenen el seu remanent d'egoistes, aprofitats i embusteros, i cal la revolta permanent, l'enfrontament permanent per neutralitzar-los.

Pepe

Iguals

Pepe | 06/11/2007, 06:13

Sobre el tema de Ceuta i Melilla, molt bé el gran Wyoming recordant ahir el que deia el país quan el príncep Carles i Diana varen visitar Gibraltar. A qui volen donar lliçons?

Garci

Re: Autor intel·lectual

Garci | 05/11/2007, 20:24

No gens. I de cada dia menys.

Van Loo

Urbanisme i política criminal.

Van Loo | 05/11/2007, 20:21

Mallorca i la seva Utopia :A la vista la teniu!.¿Vos agrada?

Garci

Re: Autor intel·lectual

Garci | 05/11/2007, 19:54

Podries anar amb el teu hidroavió a apagar uns quants focs, tant a Marroc com a Ceuta i Melilla.

Xesca Ensenyat

So sorry

Xesca Ensenyat | 05/11/2007, 19:52

Errada. What happen?

Xesca Ensenyat

Què passa amb el Marroc?

Xesca Ensenyat | 05/11/2007, 19:49

Avui quan he anat a fer el tallat al bar de cada dia me n'he enduit Su País d'ahir i m'he entretinguda una mica amb el que hi sortia sobre les (complicadíssimes, ja em dispensareu) relacions entre Espanya i Marroc. Wuat happen? Què passa? Un ase per sa plaça?

Garci

Re: Autor intel·lectual

Garci | 05/11/2007, 19:27

Hola Van Loo. La manca de foca és tan perjudicial pels humans com pels animals. Nosaltres al nostre program electoral duiem una proposta de minimitzar el llum i tot un seguit de mesures a no irradiar llum cap al cel i a estalviar energia. Si busques ho trobaràs a aquest bloc.
Realment crec que és important i que Mallorca és cada vegada, com dius tu, més inhabitable.

Van Loo

Economia Criminal

Van Loo | 05/11/2007, 19:25

Urbanismo y política criminal=Trono de Satanás

Van Loo

Urbanisme i política criminal.

Van Loo | 05/11/2007, 19:12

El territori a Mallorca és inhabitable ja per manca de silenci i manca de fosca a les nits.És evident per qualsevol que ho vulgui veure que esteim davant un fracàs colectiu col·losal.Ni calidad de vida ni res.Una Merda davant es nostres ulls les 24 hores del día.Ses emblanquinades a sa gent ja no funcionan.!

Garci

Re: Autor intel·lectual

Garci | 05/11/2007, 18:46

No se si és per ignorància que la gent vota al PP, el que si se és que a aquest país falta cultura democràtica. Una mala transició fa que el mètodes de la dictadura encara siguin ben present, aquell temps on la gent no podia opinar i només se li demanava produir i somriure, ara passa factura. Gent de dretes n'hi ha a tot el món. El problema és que la nostra dreta és ULTRA-dreta i que la gent els vota per inèrcia i per no se quines pors a lo racional. I dic ultra dreta perquè amb una direcció com la del PP i una línia ideològica com la seva no se pot qualificar d'altre manera.

lluis

jo no faig espants

lluis | 05/11/2007, 17:03

Hem de ser raonables,vos deman una petita reflexió.. Qúi és del pp, una de dos te un nivell molt alt tant economic com intelectual o és el pobre ciutada que a fet cuatre chavos i es creu que esta a un altre nivell social, es a dir que d´intelectuals pocs i son els q manejan el cotarro(OPUSDEI ...)dels q se nutreixen més son el segon grup : la ESPAÑA PROFUNDA O LA IGNORÀNCIA.Si lluitam contra la ignorància lluitarem contra aquesta secta q es diu PP.hE DE RECONEIXER que tenc amics del pp i casi tots son del segon grup.Mentres aquest pais tengui por a un referendum al pais vasc o por a que els catalans es declarin pais independent, mentres vulgin sembrar la por, españa sera sotmesa per els senyors del pp. m´agrada dir :ens podran llevar la vida peró els nostres ideals seguiran sempre vius

Pepe

Can Botana

Pepe | 05/11/2007, 16:28

Avui no ha hagut manera de xerrar amb l'assessor jurídic de l'Ajuntament (telefonades creuades) però m'han dit els veïns de la Cala que encara no han començat les obres.

Pepe

Margalida

Pepe | 05/11/2007, 16:26

Ben resumit Margalida, la política s'ha convertit cada vegada més en una qüestió irracional, de sentiments on repetir una mentida es converteix en veritat i prova a raonar. Aquesta tàctica serveix des de la teoria de la conspiració fins el forat econòmic de Pollença.

Pepe

Naomi

Pepe | 05/11/2007, 16:24

L'altre dia també viag llegir un fragment d'aquest llibre de Naomi i em va semblar molt interessant.

Pepe

Misteri

Pepe | 05/11/2007, 16:23

JRV per mi és un gran misteri com poden acceptar els militants i votants ( que són un bon grapat)coses con aquesta.

Garci

Re: Autor intel·lectual

Garci | 05/11/2007, 14:11

Amen. Margalida. Res a afegir.

Margalida Amengual

Autor intel.lectual

Margalida Amengual | 05/11/2007, 14:08

Si a dins el PP hi queda algú amb dos dits de seny, com diu en Garci, s'hauria de posar les piles i fer fora tots aquets energúmens que hi ha al cap devant. Jo estaria empagaïda de pertànyer a un grup polític tant plé de gent curta i també de gent corrupta i dolenta. Perque no me digueu que en Zaplana, per exemple, no sigui dolent dolent. Ara de veres, crec que lo del PP ja passa de mida i que ja no fan rialles si no tot el contrari.
Lo del crucifix crec, com na Xesca, que no el llevaràn mai; crec que ha descrit molt bé en quin món ens trobam, no importa afegir-hi res més.
Un exemple d'això es que ara ens vulguin fer creure, els actuals i legals expoliadors de Pollença, que tota la cupa del forat que hi ha a l'ajuntament es degut a la mala gestió del PP durant el darrer any i que UM no hi te rés a veure. Quin concepte que tenen dels pollencins, que se pensen, que m'hos xupam el dit? I el PiP que hi col.labora amb aquestes mentides. Tot plegat fa una pudor que espanta fins i tot a les mosques.

Garci

Re: Autor intel·lectual

Garci | 05/11/2007, 13:50

Tens raó que no m'agrada la llei d'il·legalització, i que no me'n refio de la justícia. Però és que m'he fartat de sentir al PP dient tonteries. Potser si tengui raó el teu amic francès.
I esper que Nora i els seus amics del PP-ump de Pollença no perdin la raó com l'han perdut els seus dirigents ultradretans del PP.
Les bases del PP haurien de fer meditar a aquests individus.

Xesca Ensenyat

Llegir la Klein o bé enganxar-se a L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS, permanentment actualitzat

Xesca Ensenyat | 05/11/2007, 13:32

per Roger Cassany
La Klein
El nom de l’autora em sonava, però més aviat em feia pensar en una actriu porno. El llibre, ‘No logo’, me l’havia recomanat la Lucia, una bona amiga italiana el criteri de la qual acostumo a tenir molt en compte. Tot i amb això, no en vaig fer gaire cabal. D’això, ja deu fer tres o quatre anys i d’aleshores ençà l’autora en qüestió ha guanyat notorietat. Jo, sense haver-ne llegit res, continuava pensant que, amb un nom així, de model rovellada o d’anunci televisiu, no podia ser res seriós.

Uns companys m'han comentat aquests dies que és una dona molt interessant, autèntica, influent, informada i sense pèls a la llengua. Uns altres, que té un discurs amb llacunes, que és una imbecil o fins i tot una social-demòcrata populista que viu del 'qüentu'.

Llegeixo unes quantes pàgines del seu últim llibre, 'La doctrina del xoc', i m'hi enganxo. Hi descriu el triomf d'allò que ella anomena 'capitalisme del desastre'. Modestament, en síntesi: el capitalisme més avançat, o el neoliberalisme, necessita desastres i crisis per alimentar la seva maquinària, les seves vies de negoci, i assegurar-se la supervivència. Aquesta tendència fa que la societat, a còpia de desastres, sigui cada dia més liberal, però menys democràtica: més llibertat per a alguns i menys drets i serveis per a uns altres. 'Durant més de tres dècades, [Milton] Friedman i els seus poderosos seguidors havien anat perfeccionant precisament aquesta estratègia: esperar una crisi o una commoció de grans dimensions per vendre peces de l'estat a actors privats mentre els ciutadans encara es recuperaven del xoc, i tot seguit transformar ràpidament aquestes reformes en canvis permanents. (...) La por i el desordre són els catalitzadors de cada nou salt endavant (...), és una nova economia, la nova ideologia dominant.' Imagineu-vos aquesta idea, argumentada i desenvolupada d'una manera més o menys lúcida, en més de sis-centes pàgines carregades de dades, cites, documents i exemples. Poca broma.

I no va amb gos, no porta cadenes, no es vesteix amb malles esparracades, no fuma amb pipa i no té la solapa plena de xapes. Res de tot això. El dia que la vaig veure portava un pentinat treballat, un dit escàs de maquillatge ben distribuït, jaqueta blanca i fina, texans negres (sense marca) i sabates amb una mica de taló. Un exquisit equilibri entre elegància i austeritat.

Em miro per internet la conferència que va fer al CCCB i continuo traginant, subratllant i rellegint 'La doctrina del xoc'. Sincerament, em farien falta uns quants cafès amb ella per comprovar si realment hi ha cap llacuna amagada en el seu discurs o per contrastar si és imbecil o no. Però una cosa sí que m'és clara: ximple o no, és necessària. És un contrapès, una força que equilibra, una d'aquelles veus que massa sovint fan falta. Tant de bo que hi hagués un expert en aquest país capaç d'escriure sis-centes pàgines ben documentades sobre el desastre permanent en què viu immergida Barcelona! Tant de bo que hi hagués algú com ella, disposat a capitanejar tota la ràbia i el desconcert acumulats aquests darrers mesos (o anys).

És cert que l'excés de 'glamour', el nom i l'aspecte poden arribar a confondre (de fet, no fa gaire vaig descobrir que, efectivament, hi havia una actriu porno d'origen israelià que es fa dir Naomi), però no ens enganyem: la Klein fa bullir idees. Ja ens agradaria que aquí, entre tanta comèdia, caos i debat estèril, algú s'arremangués, plantés cara als polítics i expliqués clar i català què passa i per què.
Roger Cassany roger.cassany@partal.cat

Joan Ramon veterà

parcialitat

Joan Ramon veterà | 05/11/2007, 12:41

I que diuen Nora Tugores i altri, de la "teoria de la Conspiració"? Que es cosa del PiP? o que es una "teoria de l'alucinació?"

Pepe

Partit conservador

Pepe | 05/11/2007, 11:50

Pens que el problema no es dubtar del poder judicial, la veritat que és difícil no dubtar tal com està de polititzat, i a més dubtar no té res dolent.
El problema és muntar tota una teoria que es demostra falsa i encara seguir sense reconèixer-ho.
Deixa-te de lleis de partits i d'il·legalitzaar més partits.
Esper que les urnes demostrin al PP que el camí no és el marcat per gent com Acebes i Zaplana i que a la fi ens trobem amb un partit conservador modern .
Ahir quan veia a Sarkozy amb Zapatero, pensava en una cosa que em va comentar un francès. Em va dir que a Espanya nostre partit conservador és el PSOE (Sarkozy fa una política similar a França) i després tenim un partit d'extrema dreta, tal vegada sigui una opinió exagerada, però és la impressió que es té a vegades.

Garci

Re: Autor intel·lectual

Garci | 05/11/2007, 10:32

Tot això del PP és asquerós. Esper que algú de dins el partit amb més seny digui alguna cosa perquè això fa mal al partit i a tothom en general.
Dubtar del poder judicial és antidemocràtic. Hauria d'estar inclòs a la llei de partits i il·legalitzar al PP!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb