URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Desinaugurar

Alternativa | 08 Novembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Al ple varem demanar pels problemes del nou col·legi del Port, encara sense recepcionar, que unit al refugi del pont romà encara tancat són o  millor dit haurien de ser una vergonya per tots els que es varen fer la fotografia a les seves inauguracion. Com deia Joan Ramón Veterà s'hauria de fer una cerimònia de des-inauguració. 

Tenen tan poca vergonya que al programa de la Fira han inclòs una jornada de portes obertes al refugi.

Al torn de preguntes també ens vàrem assabentar que nostre desastrós polígon industrial que més bé és comercial tampoc està recepcionat. Algú ens podria explicar bé la història d'aquest despropòsit de polígon?

Per acabar se segueix deixant que Aigües Cala Carbó o sigui Construccions Crespí doni un mal servei als veïns de la Cala i ni tan sol es molesti en  facilitar informació als ciutadans. Tot amb la complicitat i passivitat de l'équip de govern que segeuix amb els braços creuats a aquest tema.

 

PREGUNTES AL PLE (1)

1 -El nou col·legi del Port fou inaugurat dins el periòde prelectoral , evidentment , mes amb intencions electoralistes que no pensant en la ciutadania. Resultat d’aquesta inauguració prematura els serveis de la brigada d'obra de l'Ajuntament reben contínuament requeriments per subsanar deficiències d'una obra que NO ESTA RECEPCIONADA, i que si manipulen o efectuen qualsevol modificació a les instal·lacions, donen arguments a l'empresa constructora per excusar-se dels mals acabats de l'obra, dient que ells ho havien deixat be, i que esta espanyat degut a que ho han manipulat abans de que es lliuri oficialment l'obra. Així, les bombes de l'aigua segueixen sense funcionar i durant 3 dies, i encara no s'ha solucionat, el col·legi ha estat casi tot sense aigua per motiu, suposadament, d'una avaria elèctrica, que no han pogut solucionar els operaris municipals. Com sigui que es va requerir l'ajuda dels serveis tècnics de la Conselleria d'Educació, els seus tècnics no ho varen poder solucionar, ja que no tenen cap orientació tècnica per part de qui va fer l'instal·lació, a mes , objecten que no han de fer cap reparació a unes obres i instal·lacions que no han sigut recepcionades, i no els i falta raó. A més a més cada vegada que plou hi ha goteres i han de posar poals pertot, quan va fer vent s'hen va emportar un finestral, etc. etc. La qüestió es que les mancances les pateixen la comunitat escolar, que no te cap culpa una vegada mes.

Igualment és vergonyós que al refugi ens diguin que pel pont de desembre encara seguirà tancat.

No els demanarem que celebrar una des-innaguració, però els demanen perdó i que al primer demanin la recepció i al segon cas accelerin les obres.

 

Mª del Mar (PSOE)  la regidora d’educació va tancar el silenci a respondre que volia imposar Joan, cosa per la qual la vaig felicitar , Joan hauria d’aprendre, em va reconèixer tots els problemes assenyalats i que s’està fent feina en solucionar aquesta situació, però que es complicat; empresa, conselleria...

 

2 - Si volem una gestió correcta dels doblers públics pensam que bans de fer una actuació s’hauria de tenir una informació el més completa possible, per això demanam.

Te la regiduria de serveis socials, dades de la població discapacitada del municipi, o padró, o listat, per saber quines son les principals mancançes i actuacions mes urgents a portar a terme?

Francisca va contestar que si que  tenen aquest llistat. Però que s’ha d’actualitzar?


 3 -Es te previst donar noms als carrers del Poligon industrial, i així es podrien orientar la gent que vol anar a qualque instal·lació d’allà. I també si qualque dia es donarà numeració a les cases (Números de carrer, no de solar) de la Urbanització Gotmar i Llenaire. també per orientació dels ciutadans , com a les poblacions normals, malgrat uavui dia ja hi hagi GPS.

Respecte al Polígon Joan va dir que no estava recepcionat (uff!!!) de l’altre no va dir res.

4- A Emser acudeixen sovint ciutadans queixant-se del mal servei d'aigua potable a la Cala, a qui no podem ajudar ni podem orientar a qui dirigir-se. Tot aixó esta en contravenció amb la Llei de Protecció al Consumidor i es una irresponsabilitat per part de l'Ajuntament, responsable final del subministrament d'aigua al Municipi segons la LL.B.R.L.
U n veí extranger de la Cala San Vicenç, ens ha dit que hi ha una fuita d'aigua des de fa 3 setmanes, que ha avisat tres vegades i que no s'ha reparada. No sap on ha d'anar ja per evitar aquesta perdua d'aigua, perque l'empresa que subministra la Cala no te seu ni telefon on acudir.

 5.- S’ha obert ja l’expedient que varen demanar  a Aigües de Cala Carbó.

Jaume Plomer (PSOE) el regidor delegat d ela Cala ens va dir que esperava la nova directiva de l’AAVV de la Cala per solucionar aquests temes. Per la meva part li vaig recordar que el subministrament d’aigua era una responsabilitat de l’Ajuntament i que no feia falta esperar per posar ordre.

Per cert que ja ha estat triada nova directiva a l’AAVV de la Cala i el seu president és Francisco Terrasa Estelrich (Xisco).
Comentaris

Garci

Re: Desinaugurar

Garci | 08/11/2007, 22:29

Ç de tristesa i de ràbia continguda. Per no aplicar una llei maten la Cala.
Se veu que sense firmes no és mouen.
Salut.

Pepe

La famosa Ç

Pepe | 08/11/2007, 22:01

Ç de...

Joan Ramon

Desastres

Joan Ramon | 08/11/2007, 20:42

hi he pegat un bot avui, estaven fent feina i desfent una casa que donava una certa carecterística a la Cala, i bé, despres que no es parli de destí de qualitat...

Pepe

Patrimoni destruït

Pepe | 08/11/2007, 19:57

Fan feina de nit per acabar el més aviat possible amb qualsevol resta de Can Colom.
Una casa que si no m'han informat mal era de la dècada dels anys 20 i on va viure el fill del pintor Llorenç Cerdà que té una estàtua al mirador de cal barques.

Joan Ramon veterà

ànim

Joan Ramon veterà | 08/11/2007, 19:29

Atura, garci, que això de ser i sentir-se ecologiste, socialment sensible , en una paraula, humanista, no es de franc, i les rabiades i decepcions estan assegurades.
Però has de saber que estas en el costat bo , el que fa anar el mon endavant, encara que moralment estiguem a l'edat de pedra. Si no guanyem, tenim obligació de posar-lis dificil, l'expòli.

Garci

Re: Desinaugurar

Garci | 08/11/2007, 19:27

Xerrant de la directora, va sortir per IB3 devora en Matas quan s'inaugurava.
I me sap greu perquè és una persona que conec bastant però que va jugar a la inauguritis. És clar que ella no té res a veure més que una petita part en el joc polític de la propaganda pre-electoral.
No vull que pareixi culpable de lo que han fet i decidit els polítics.

Joan Ramon veterà

directora

Joan Ramon veterà | 08/11/2007, 19:23

No se si dir que hem fan gracia aquests col·laboradors necessaris en el desgavell, com por ser aquesta directora en aquest cas, a qui no conec, però hem recorda que a vegades aquesta gent quan veu qualcun que xerra fluix, va ben vestit i representa qualque "autoritat", ja es posa de part seva, sense entrar a analitzar el que diu ni la improbabilitat del que promet, el que facilita les coses als cantamañanas.

Garci

Re: Desinaugurar

Garci | 08/11/2007, 19:20

Fills de puta! sent ràbia de que una gent no tengui escrúpols i ens faci pols les esperances i la fe amb que les coses canviarien. Me sent impotent, i supòs que tu més Pepe, d'haver fet l'impossible per aturar aquesta barbaritat, de saber que teniem raó moral i legal per aturar les obres i que no ens han fet ni puta cas.
Son uns malentranyats que no pensen més que en la butxaca i en afavorir als seus amics deixant de banda el mal que la destrpça pot fer a tot un poble.
Ara mateix, després de veure les fotos i veure que la raó ha perdut la batalla les forces s'esvaeixen i creix la impotència. Ells s'ho trobaran, n'estic segur, però nosaltres sense esser-ne particeps també ho pagarem, i no és just.
Ja no queda res per destruir que no estigui projectat destruir. I ara per ara l'esperança no existeix.
La notícia a la premsa era bona, intentaran salva Cala Carbó, però ara que més dona quan destrueixen una altre part. I lo pitjor, no han ni esperat a veure si el nostre recurs era vàlid o no. Esper que després els facin pagar tota la destrossa.
Ni esquerres, ni ecologistes ni res. Aprofitats i cercapoders son tots.

Pepe

Tan de bó Terra Lliure

Pepe | 08/11/2007, 18:50

Veure avui a la palera esbucant Can Colom ha estat una de les experiències més doloroses que tingut des de que estic a política.
Aquesta destrucció era totalment evitable, des de 1995 tenim una llei que hagués fet possible evitar-ho. No ha hagut voluntat política per protegir aquesta casa.
Demà hi haurà un article, però si voleu veure ja un grapat de fotografies pitjar l'enllaç

TERRA LLIURE

can Botana

TERRA LLIURE | 08/11/2007, 18:33

LA CALA SAN VISENÇ AVUI A ESTAT ASASINADA JO HE SENTIT IMPOTENCIA I ODI PER ELS SEUS ASESINS.GRACIES UM PSOE PSM I PP VOS DESITG LO MIJOR.AIXO HO PAGAREU SI NO VOSALTRES HO FARAN ELS VOSTRES FILLS .NO ENGANEU MES AL POBLE. AVUI NEIX UN MOVIMENT UNA IDEA UNA AGRUPACIO. NEIX DE LES SEVES SENDRES TERRA LLIURE .FINS MOLT AVIAT

TERRA LLIURE

can Botana

TERRA LLIURE | 08/11/2007, 18:33

LA CALA SAN VISENÇ AVUI A ESTAT ASASINADA JO HE SENTIT IMPOTENCIA I ODI PER ELS SEUS ASESINS.GRACIES UM PSOE PSM I PP VOS DESITG LO MIJOR.AIXO HO PAGAREU SI NO VOSALTRES HO FARAN ELS VOSTRES FILLS .NO ENGANEU MES AL POBLE. AVUI NEIX UN MOVIMENT UNA IDEA UNA AGRUPACIO. NEIX DE LES SEVES SENDRES TERRA LLIURE .FINS MOLT AVIAT

Xesca Ensenyat

Anau alerta als bonal·lots

Xesca Ensenyat | 08/11/2007, 12:03

per Xavier Montanyà
Desconfieu dels bons sentiments
L’afer de l’Arche de Zoé sembla un cas de delicte comú, i tot fa pensar que les adopcions de nens congolesos a través de l’associació Adic, avalada per la Generalitat, també podrien ser-ho. És molt sospitós el silenci sobre el cas català. Únicament Vilaweb s’ha fet ressò de la denúncia de l’associació de drets humans congolesa Adhuc. Són aquests casos la punta de l’iceberg de les moltes estafes que poden amagar-se sota el beatífic mantell de l’ajuda humanitària? El temps ho dirà, si els governs i la justícia investiguen a fons un gremi que ja ha donat prou indicis de sospita. Recordem l’escàndol de l’ONG Intervida, la de més pressupost de l’estat espanyol, que recaptava diners per apadrinar nens i invertia una part del capital per rendibilitzar-lo. O Gescartera, que invertia en paradisos fiscals i, entre els afectats (o col·laboradors, segons com es miri), hi havia ONG, com la Fundación Banco de Alimentos, d’Ana Botella. La bandera de la pobresa pot ser un gran negoci, o una estafa colossal, que té per víctimes el donant i el receptor.

No obstant això, i a banda els casos delictius, crec que hi ha quelcom tenebrós en els instints bondadosos de la gent. Surt a la llum allò que hi ha de pitjor en nosaltres, i no ens n’adonem? Desconfieu dels qui fan el bé, molts poden tenir trastorns psicològics: il·luminació divina, histèria, fanatisme, necessitat de ser algú, de realitzar-se (quin fàstic de paraula!), de lligar, potser, o d’abusar dels nens petits. A més, l’ajuda deu ser una bona manera d’evadir impostos, o d’obtenir, en canvi, alguns altres beneficis. El doctor House apadrina una línia de samarretes solidàries. Madona adopta nens en canvi de finançar obres de caritat a Malawi, un dels països més pobres, puritans i corruptes del món. També s’han inventat nous mètodes de recaptació. Els grans mitjans de comunicació sortegen productes de gran luxe, cotxes, pisos, amb l’excusa solidària. Intermón ha comercialitzat un videojoc solidari per a mòbils que es diu Refugee. El fons que n’obtinguin es destinarà als projectes de l’ONG als camps de refugiats del Txad. El guió del joc consisteix a aconseguir que una africana anomenada Aissa, salti, amb èxit, camps de mines, travessi el país, vagi a cercar aigua i menjar per als fills i aconsegueixi d'arribar al camp de refugiats. Al món hi ha vuit milions de refugiats i 25 milions de desplaçats. El problema és gravíssim. Tan malament està tot que, per a suavitzar-ho, cal que els nens rics juguin i, així, poder recaptar fons? La via lúdica ens obre noves perspectives de solidaritat, aconsegueix de conscienciar més gent o bé, contràriament, banalitza els problemes? Em sembla que encara no hem llençat al foc el salacof dels colonitzadors. Ni tan sols hem reflexionat críticament sobre el nostre propi passat colonialista. Entre els grans totalitarismes del segle XX, a més del feixisme i de l’estalinisme, hi ha el colonialisme. Ho va remarcar Hanna Arendt. Em sembla que no hem volgut saber-ne res, de l’ideologia colonial i del mal que pot causar perquè encara és viva. És la nostra. És el context que ha format la nostra ideologia etnocèntrica i superior. És, de fet, la ideologia totalitària que encara és vigent i acríticament assumida, conscientment o inconscientment, per les majories.

Quan pretenem ser bons, sovint originem grans desastres. Fa temps que ho penso. Les paradoxes de l’ajuda humanitària són infinites. A qui ajudem: a ells o a nosaltres? Veiem les seves prioritats o les que tindríem nosaltres, si fóssim ells? Això de ser no-governamental és la gran coartada perquè els governamentals no compleixin les seves obligacions? L’humanitarisme malgasta molts esforços i energies que es dispersen pel món, sense formar part d’un programa global d’acció conseqüent i coherent. Fins a quin punt no són una pèrdua de temps que es podria aprofitar per exigir, aquí, als nostres governs polítiques més sensates i positives?

Aquests dies he recordat un fragment de la conferència que el jove Salvador Dalí, aleshores freudià i surrealista acèrrim, va pronunciar a l’Ateneu Barcelonès, el 22 de març de 1930. Després de dir: 'Res no pot semblar-nos més baix, més innoble, més digne d’oprobi, que els “bons sentiments” del gran porc, el gran pederasta, l’immens putrefacte pelut, l’Àngel Guimerà', va fer la següent reflexió sobre els sentiments considerats nobles: 'També hi ha l’abnegació. Durant la Gran Guerra s’ha pogut constatar estadísticament un tant per cent crescudíssim de sadisme entre infermeres de la Creu Roja. Precisament, entre les més abnegades, les que, deixant estar un benestar burgès i privilegiat, anaven en massa als camps de batalla, sovint foren sorpreses, tisores a la mà, tallant llargs centímetres de més, per pur plaer, i foren detectats nombrosíssims casos de veritable martirologi. Calia ben bé un plaer força intens per a compensar tantes penalitats. Fora que, com és molt probable, el mecanisme psíquic de les infermeres s'hagués complicat encara amb les seduccions de la virtut masoquista.' No us ho creieu. Són paraules d’un àngel del mal, que a la mateixa època escrivia damunt una pintura del Sagrat Cor: 'J’ai craché sur ma mère.'
Xavier Montanyà xavier.montanya@partal.cat

Garci

Re: Desinaugurar

Garci | 08/11/2007, 11:23

Que trist tot plegat lo de la inauguritis. Lo del refugi és greu, però lo de l'escola encara ho és més. Pensar que ara farà un any que hi fan classe i que la directora hem va recriminar les crítiques que EU varem fer, i ara és ella mateixa qui fa crítiques per la ràdio. Tot plegar mesures electoralistes que esper que no s'oblidin i posin a cadascú al seu lloc.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb