URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La mort de Cala Sant Vicenç

Alternativa | 13 Novembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

El diumenge el Balears va publicar la segúent carta d'en Garci. 

Vivim uns dels episodis més negres de l'urbanisme desmesurat de Pollença. Aquests dies s'han començat les obres de demolició de la casa de can Colom a la Cala Sant Vicenç, al costat de Cala Molins, can Botana. Aquesta és una casa de la dècada dels anys 20, i una casa emblemàtica de la cala. Però això per si sol no seria res si no fos per la incompetència municipal que permetrà fer en aquest lloc 38 apartaments i 5 piscines. Una llei de 1991 va aprovar aquesta mesura urbanística. Però una llei posterior, de 1995, ja anul·lava aquesta destrossa només permetent-hi la construcció de vivendes unifamiliars i no blocs de pisos. La qüestió és que 12 anys després no s'ha estat capaç d'aprovar les mesures adients per fer complir aquesta llei de 1995, és a dir, fer l'adaptació del PGOU al POOT. Ara la cala serà greument destruïda per la incompetència i voluntat del polítics. No s'hi valen excuses de legislatures passades o no. Tots sou culpables de la destrucció, per molt que us amagueu darrera la intenció de salvar Cala Carbó. Tots heu permès aquest atemptat patrimonial, territorial, ecològic i urbanístic. Tots els que heu governat durant aquests anys, PP, UMP, UNPI, UM, PSOE i PSM, però en especial Joan Cerdà Rull, regidor d'urbanisme des de fa 7 anys. Tu i la teva comparsa sou els que heu permès aquest atemptat. Us dieu d'esquerres i preteneu ser els salvadors de la terra, però cap de vosaltres heu mogut un dit per aturar la destrucció, ni tan sols us heu pres seriosament el recurs presentat pel GOB, veïns de la cala i EU-EV. Un recurs que moralment i jurídicament era vàlid.

Aquest model ús passarà factura, però també ho pagarem nosaltres, els que no tenim culpa, els que hem lluitat per aturar-ho i heu fet amb els nostres esforços els que us ha donat la gana. Turisme de qualitat dèieu.

Avui, en el moment d'escriure aquestes línees, la Cala St. Vicenç està morint assassinada a les vostres mans.

Fotografies per plorar.

 

 

                      

Vull aprofitar per matizar dues afirmacions d'anteriors articles. La primera dir que realment no és el POOT el que garantitzava la no construcció de plurifamiliars sinó l'adaptació feta per l'Ajuntament del PGOU al POOT i que es va aprovar per unanimitat ( el que fa encara més il·lògic que cap de la resta dels partits del consistori hagi fet un esforç per realitzar aquesta adaptació).

Haviam parlat de 39 apartaments i sis piscines, però per ser més correctes hem de parlar de 38 apartaments i cinc piscines. Una de les sis llicències de les que parlavan era del 2001 i ja es va contruir un habitge unifamiliar, prrecisament el que demanam que es faci a la resta de solars. 

Comentaris

Pepe

Sense culpables

Pepe | 13/11/2007, 23:52

Ara resulta que ningú té la culpa, quina pena de gent

Garci

Re: La mort de Cala Sant Vicenç

Garci | 13/11/2007, 21:51

Per cert senyor Joan Cerdà. Mirant-ho bé, jo no he trobat cap lloc on se digui que eres batle en el moment de donar les llicències. Així que de mentiders, com ens vares dir, no ho som. Pot ser ens equivoquem en els termes tècnics o en algun aspecte puntual perquè no som tècnics i no tenim tota la informació que ens agradaria tenir. I una cosa és certa, rectificam sempre que ens equivocam o tenim nova informació.
Però no intentis dir que diem mentides perquè no ho fem, i no intentis exculpar-te en aquest tema perquè 7 anys de regidor d'urbanisme son suficients per fer les gestions necessàries per aturar aquesta barbaritat.
I t'ho escric parlant-te directament perquè se que ho llegiràs ja que "estàs acostumat a les nostres mentides". Aquí pots debatre.
Salut

Pepe

Feina

Pepe | 13/11/2007, 10:32

Com vaig dir seguirem fent feina al tema encara que Can Colom ja no existeix,l'objectiu ara és evitar l'impactes i destrossa de 13 apartaments a aquest solar.
També està la línia d'aclarir la responsabilitats dels diferents actors d'aquest desastre.

Miquel

SOS Mallorca

Miquel | 13/11/2007, 09:17

Destruïr li agrada molt a aquest `polítics de grans campanyes electorals que desprès s'han de pagar de qualque manera.

joan ramon

Destruccio territorial

joan ramon | 13/11/2007, 07:10

Senzillament Pollença du anys a la cursa encimentadora, i desprès es vol vendre que sob un lloc diferent a la resta de Mallorca, ja m'explicaran en què...
preservar alguns llocs semble del tot necessari, no s'enten tan poca voluntat política com sembla haver.
Salut

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb