URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No us calleu, opinau.

Alternativa | 12 Novembre, 2007 18:36 | facebook.com twitter.com

Per separar el debat de la Fira del de l'actuació del rei a la darrera Cimera Iberoamericana, podeu llegir aquests interessants articles sobre el tema i Chávez, que m'ha enviat David Abril, responsable de comunicació d' Esquerra Unida.
Article del periodista Pascual Serrano, recollint  declaracions del coordinador d´IU
http://www.pascualserrano.net

Notícies diverses sobre la polèmica, de diferents fonts
http://www.rebelion.org

Article d´Ignacio Ramonet a Le Monde Diplomatique sobre la política d´Hugo Chávez
http://lacomunidad.elpais.com/modestpa/2007/8/23/hugo-chavez-ignacio-ramonet

I si vos animau a veure el que es fa a l´altra banda de l´oceà, des de diferents governs de l´esquerra, sense paternalismes, podeu accedir per internet, en directe o a la carta, a TELESUR, http://www.telesurtv.net .

 Imatge del genial kalvellido


Comentaris

Joan Ramon

Porque no pides que decida el pueblo Juan Carlos?

Joan Ramon | 13/11/2007, 14:31

A mi senzillament em semblas que al Rei li toca fer de convidat de palla, i defensar la postura del Govern Espanyol, li agradi o no la seva posició.
Els partits Poloítics majoritaris PP i PsoE lis toca defensar els interessos dels grups econòmics que els subvenciones.
desprès quedam els que no responem segons interesos econòmics, aqui i trobam de tot des de Espanyols convencuts a Federalistes, fins a gent que no ens sentim Espanyols (de aquests hi ha de tot com per tot). Si no diguem res podem ser considerats simpàtics, però si declaram el nostre pares ens diran que son antisistema, que volem possar en perill el benestar social (mir i no el trob per enlloc), però deu existir si en aprlen tant.
I bé, que una cosa tan normal com dir que ningú hauria de ser cap d'un estat per tenir un llinatge puguí molestar, dona que pensar.

Salut i República.

Garci

Re: No us calleu, opinau.

Garci | 13/11/2007, 14:09

Sense entrar en polèmiques. Perquè ningú parla del fracàs del rei en les negociacions Uruguay-Argentina pel tema fronterer i de vertits?
Crec que lo únic que fan els mitjans és desviar l'atenció.

Per cert, no soc monàrquic i tant me fa ser o no espanyol, però no pens pujar a un vaixell de rejilla. Som republicà però no pur.

Xesca E.

Una opinió diferent

Xesca E. | 13/11/2007, 11:03

A banda de la simpatia que ens inspirin uns o uns altres herois, el que importa són les pessetes. I en el rerefons d'aquesta història hi ha les finances del rei i els negocis de los Albertos.
Ara us enganx una opinió diferent sobre en Montilla. És un article de Víctor Alexandre.

Protesta
--------------------------------------------------------------------------------

Gran manifestació per la mort del jove apunyalat diumenge a Madrid
El presumpte assassí és un soldat professional de l'Exèrcit de Terra

AGÈNCIES. Madrid.
Unes 2.000 persones es concentraren ahir a la Porta del Sol de Madrid en protesta per la mort de Carlos Javier Palomino, el jove de 16 anys assassinat diumenge al metro de Legazpi, i exigiren la dimissió de la delegada del Govern, Soledad Mestre. Entre el públic es trobaven el portaveu del PSOE en el Congrés dels Diputats, Antonio López Garrido, el regidor socialista Pedro Zerolo i el líder d'IU, Gaspar Llamazares.

Mentre, Josué E. de l'H, detingut com a presumpte assassí del jove de 16 anys, ja es recuperà de les seves ferides, passà ahir a disposició judicial. L'agressor té 24 anys i és militar professional, pertany al regiment Immemorial de l'Exèrcit de Terra, en el qual ingressà fa amb prou feines un any, un període en què, segons els informes, no ha tingut «cap problema de comportament». Durant la manifestació d'ahir, convocada pel Fòrum Social i el Moviment contra la Intolerància , els participants demanaren la il·legalització dels partits de cort xenòfob i racista, en especial, de Democràcia Nacional, formació que convocà la marxa a la qual acudí l'assassí.

Al mig del debat sobre la conveniència de permetre aquests tipus de manifestacions, delegació del Govern a Madrid argumentà que la marxa neonazi del passat diumenge sota el nom 'Contra el racisme antiespanyol, contra la immigració', no es pogué prohibí perquè la petició la formulà un partit legal, Democràcia Nacional.

Apunt
Marxa ultra
La Delegació del Govern a Madrid estudiarà si és possible prohibir la manifestació convocada per a dissabte per Aliança Nacional sota el lema «La immigració destrueix el teu futur». «En el marc de la llei, tenim les possibilitats de fer el que hàgim de fer conforme el dret, amb el precedent del succeït». Mestre explicà que ja s'havia sol·licitat fa temps il·legalitzar una protesta de Falange Espanyol i els tribunals ho rebutjaren perquè «pel fet de ser un partit legal tenen ple dret a manifestar-se».

Versió per imprimir
Adreça: www.diaridebalears.com/segona.shtml?3344+4+192762 -------------------

PERDÓ, NO VOLIA ENGANXAR AIXÒ

El discurs trampa de MontillaEl discurs trampa de Montilla

Víctor Alexandre
El discurs trampa de Montilla
Molt ben orquestrada la darrera campanya de promoció del PSC per mirar de capgirar el resultat advers que s’ensumen en les properes eleccions. La veritat és que el paper d’aquest partit en la gestió del caos que està patint Catalunya en matèria d’infraestructures no pot ser més galdós. Després d’haver tapat les vergonyes al govern espanyol desviant-ne la culpa al Partit Popular, ara calia fer un gest de prestidigitació que guardés les aparences davant la societat catalana i que mostrés el PSC com un partit preocupat pels problemes del país i no pas pel manteniment del poder. I ha funcionat. Fins i tot la presidència d’ERC, extasiada, ha arribat a dir que les paraules de José Montilla a Madrid “són les més valentes i més dures fetes a Espanya per part d’un president de la Generalitat”. Francament, amb socis tan agraïts, el PSC pot estar content. El prestidigitador sovint necessita un còmplice que l’ajudi a culminar el seu truc, i, en aquest sentit, els interessos electorals d’ERC són un magnífic aliat. La direcció d’ERC, profundament qüestionada des de dins del partit, necessitava que Montilla es tregués un conill del barret per tal que tots alhora diguéssim: “ohhhhh!”.

Però hi ha trampa. El discurs es va fer a Madrid, sí, però no era Espanya el seu destinatari, sinó Catalunya. D’aquí que els mitjans de comunicació espanyols no se l’hagin pres seriosament. Com s’explica, si no, que “el discurs més valent d’un president català a Espanya”, segons ERC, no hagi despertat cap mena d’enuig en el Partit Popular? No serà, potser, perquè només han estat un aplec de paraules buides prèviament pactades per treure’n rendibilitat política a tres bandes? Veiem-ho: ERC necessita desesperadament frenar el descrèdit que la seva cúpula s’està guanyant entre els votants independentistes, el PSOE sap que si vol mantenir-se en el poder no es pot permetre que l’abstencionisme guanyi les eleccions a Catalunya i el PSC necessita escenificar un cop de puny a la taula del PSOE perquè no es noti que tots dos són una mateixa cosa. Al final, és clar, tots tres hi guanyen: Montilla es limita a blasmar el PP, ERC sobredimensiona la figura de Montilla perquè és ella qui el va fer president i el PSOE deixa que Montilla parli d’emocions a canvi que no demani les balances fiscals ni exigeixi dimissions. Esplèndid. Llàstima que el truc salti a la vista només d’imaginar quina hauria estat la resposta d’Esquerra i del Partit Socialista si el govern espanyol estigués en mans del Partit Popular. Mentrestant, el país cau a trossos.

Víctor Alexandre
www.victoralexandre.cat

volia enganxar aquest

Pepe

Mitificar

Pepe | 13/11/2007, 10:28

No vull mitificar a Chávez, hauria d'anar a Veneçuela per fer-me una idea real del seu govern ja que la informació que ens arriba està molt contaminada i la contrainformació per compensar supòs que té tendència a mitificar.
Podia haver posat més dades al meu comentari però he triat el que em sembla objectiu; nacionalització d'empreses i passos per millorar la vida de les classes més baixes del país.

Xesca Ensenyat

Tenc entès que això del Rei i Chávez no va ser així

Xesca Ensenyat | 13/11/2007, 09:43

Digau-me si m'equivoc, porfa.
A la cimera es parlava d'unes certes empreses espanyoles (em pens que contractades a l'època d'Aznar, una època de privatitzacions massives d'empreses públiques)que varen comprar companyies elèctriques i d'altres serveis estrangeres. Devia ser en compensació, que Veneçuela va comprar uns avions de guerra a Espanya, una compra que va causar un incident diplomàtic amb els ianquis, ara no record com es va resoldre. És a dir: Veneçuela, tan enemiga dels ianquis, no podia tenir avions tan efectius com els dels ianquis. Perquè resulta que els avions que Espanya els va vendre muntats de 'Casa' en realitat eren americans. Em Captau? Benfet. Aquestes compres entre estats (com la promoció del 'jamón de bellota' als EEUU, fruit de la participació espanyola a la guerra d'Irak, són la força dels estats. La força dels estats és la corrupció i detentar el monopoli de la violència, no penseu que siguin gaire poètics, els estats.
On érem?
Ah sí: en Chávez, que és un que pareix que ha menjat llengua amb tàpares i verbalitza massa (és un líder populista de reality xou, fa un programa de TV que es diu Aló presidente que és per llogar-hi cadiretes) va amollar no sé què d'una empresa de l'entorn d'Aznar, que això és el que li pica a ell, i no que sigui més o menys feixista. Amb això, varen veure que havien de reaccionar, i el rei, que darrerament va molt botit i molt deshinibit, li va dir que callàs, però en realitat no tenia l'intenció de sortir de la sala (segons El País). Decidiren abandonar la sala un dels dos, i ho varen fer amb l'excusa d'haver dit feixista a n'Aznar, perquè a qualque banda s'havien d'aferrar. I com que en Z no pot abandonar i ha d'aguantar el xàfec i ha de defensar els interessos de l'estat perquè és un polític en actiu i ha de fer els deures, va dir a sa majestat que sortís i esperàs a una sala del costat, amb un funcionari de la casa reial que ara no record qui era.
El que els feia pànic (igualment el que els fa pànic quan a Argentina els parlen de Telefónica) era que no es digués que degut al mal funcionament de les empreses espanyoles que han comprat companyies com la del llum o el telèfon que després no han rebut inversions i funcionen fatal i només hi ha apagades (com a Catalunya, igual), s'han de prendre mesures.
Ah, quan li va dir "por qué no te callas", l'altre li va respondre: "y por qué no te callás tú, rey".

Xesca Ensenyat

En Montilla s'ha fet independentista

Xesca Ensenyat | 13/11/2007, 09:21

per Martí Estruch Axmacher
Montilla, futur independentista
Si m’ho demaneu, a mi, us diré que crec que Montilla ja té el virus independentista a dins. No sé si es bacteriòfag o retroviral, però l’hi té. El fet de ser el primer president nascut fora de Catalunya no el fa immune, i potser els seus pares no foren gaire estrictes amb el calendari de vacunacions. En tot cas, les declaracions que va fer la setmana passada a Madrid em semblen una primera manifestació clara d’independentisme latent.

Si el president de la colònia es carrega de valor i se’n va a la metròpoli a avisar els amos que el poble està emprenyat o, com ell va dir, “cabrejat”, vol dir que aquest president s’ha imbuït de l’emprenyamenta i del “cabreig” generalitzats. Vol dir que és més a la vora del poble que no dels amos, encara que vagi a la feina amb cotxe oficial i no pas amb tren de rodalia. Si els alerta que aquesta desafecció al règim provoca un allunyament entre Catalunya i Espanya, que a més pot esdevenir irreversible, vol dir que el president serà també aviat president desafecte. I que ja considera Catalunya i Espanya com dues entitats diferenciades, susceptibles de mantenir-se unides o no.

Alguns malpensats diuen, és clar, que tot plegat no deixa de ser una maniobra per a situar-se al centre de l'espectre polític, aquesta Ítaca superpoblada de tots els qui es dediquen a arreplegar vots cada quatre anys. Mirant-li aquells ullets freds i calculadors que gasta, alguns hi veuran les ganes d'espatllar la casa gran del catalanisme que Mas vol inaugurar la setmana que ve. Uns altres, més malpensats encara, diran que el president vol, justament, evitar que augmenti encara més l'independentisme: és com el capatàs que alerta el propietari de la fàbrica que, si no apuja uns cèntims la paga, hi ha revolta assegurada.

Són uns quants els qui coincideixen a dir que les paraules de Montilla són les més fortes, o dures, o clares, que mai hagi pronunciat un president de la Generalitat de dalt, i de baix, a Madrid. La constatació, si és certa, no parla gaire en favor de la institució ni dels qui l'han precedit en el càrrec. És cert que Maragall, contagiat potser pel seu bon amic Rubert de Ventós, també cova el virus independentista i sembla que ha defallit, un xic tard segurament, en el seu intent de construir un estat federal. Sobre Jordi Pujol, en canvi, em costaria de pronunciar-me: després de tants anys d'ambigüitats calculades i de fer el 'trileru', segurament que no ho sap ni ell, si és independentista o no ho és. Ell diu que no, i deu ser cert.

Sigui com sigui, president Montilla, amb això d'Espanya, i amb tants altres afers, hem d'aprendre de la borbonalla: tal com està el pati, la cosa més convenient és aixecar-se i marxar.
Martí Estruch Axmacher mestruch@correu.mesvilaweb.cat

Premsòmetre

En bon dematí

Premsòmetre | 13/11/2007, 06:49

http://www.diaridebalears.com/opinio.shtml?-1+6+192775

vigilant diürn

Alerta

vigilant diürn | 13/11/2007, 06:27

Mitificar Hugo Chávez és perillós.

Pepe

Fralokus

Pepe | 13/11/2007, 00:02

Estoy contigo fralokus en que esta anecdota ha tapado las críticas al neoliberalismo y al desembarco de empresas españolas con apoyo no sólo del gobierno sino también de la Corona en América. Hace tiempo un ingeniero de GESA ya me dijo que la empresa invertía muchísimo dinero en América mientras que en Alcudia a duras penas había para pintar las instalaciones.

Pepe

Alvaro

Pepe | 12/11/2007, 23:57

La verdad que si mi único problema fuera no queres ser español, lo tendría fácil como tu dices.Lo del barco de rejilla hacía mucho que no lo oía, queda un poco feo.

No digas un Rey, "a la mejor puesto por Franco" es un hecho histórico irrefutable, Franco lo nombró su sucesor en 1969.

"Dejarnos en paz" que quiere decir que eres de la escuela de Oreja, ¿no podemos opinar? ¿nos mandas callar como el rey a Chávez? ¿Ser republicano y criticar al rey quiere decir no desear la paz y la democracia?

El Rey no ha defendido nada, simplemente se ha comportado de manera chulesca, si lees un poco de prensa internacional verás que la visión del incidente no es la que tu tienes;

Poco se habló en la prensa europea de la “cohesión social”, el tema central de la Cumbre Iberoamericana celebrada en Chile. Lo que sí dio la vuelta al mundo fue la noticia del “incidente” verbal que protagonizaron el presidente venezolano y el rey de España. Que Hugo Chávez no es muy dado a atenerse al protocolo cuando se trata de arremeter contra sus adversarios ideológicos es de todos conocido. Pero que el propio Don Juan Carlos perdiera la paciencia, espetándole al gobernante venezolano un muy poco diplomático “¿por qué no te callas?”, llamó poderosamente la atención también a este lado del Atlántico.

En fin Aznar no será un fascista pero su gobierno y su magnífica política exterior apoyó un golpe de estado contra un gobierno democrático y nos llevó a una guerra bajo el mandato y las mentiras de los EEUu. Eso si que es política exterior y no lo de Zapatero. O es que han encontraod las armas de destrucción masiva y no me he enterado.

Alvaro Benavides.

EN DEFENSA DEL REY

Alvaro Benavides. | 12/11/2007, 23:23

Nuestro Rey, querais o no querais, es el Jefe de Estado y en consecuencia de todos los españoles. Vuestro problema sólo es uno, que no quereis ser españoles, pues la mayoria acepto una Constitución y un Rey, a la mejor puesto por Franco en un principio, pero aceptado luego democraticamente y continuador de una dinastia cuando su padre Don Juan, Conde de Barcelona, heredero del trono, abdico en su favor, convirtiendose Don Juan Carlos de pleno derecho en el Jefe del Estado y no por una monarquia instaurada si no por una monarquia "restaurada". Si no os considerais españoles, como es lo que parece, lo mejor es que os exileis lo más lejos posible o cojais un barco de rejilla y dejeis en paz a los que desean la paz en democracia y monarquia restaurada. Todas las opciones politicas son buenas cuando son aceptadas por todos, y no por unas minorias.
El Rey ha defendido a España a todos los españoles y al Jefe del Gobierno democraticamente elegido, pidiendo que un chulesco Chavez despues de ofender a todos, imcluidos a los disidentes, nos insultara y nos humillara. Viva nuestro Rey. En estos momentos, todos absolutamente todos debemos sentirnos orgullosos de que alguien haga valer los derechos de nuestra Patria, vapuleados hoy, debido a la política de exteriores tan mal gestionada por el actual gobierno. La lástima fué que el sr. ZP, que hasta nos cambia la forma de escribir el castellano, no se levantara tambien y se marchara. No haciendolo sólo ha demostrado cobardia. En cuanto a los insultos al sr. Aznar a quien tildo de fascista, además de ser improcedentes estuvieron absolutamente desafortunados, como se puede llamar fascista a una persona que se limita a el mismo los años de gobierno a sólo dos legislaturas. Los observadores extranjeros en su momento estudiaron este hecho absolutamente insólito, en las democracias europeas, y lo tildaron de muy democratico. Los que por la fuerza y rayando sus actuaciones y comentarios el borde de la legalidad, no son ni coherentes ni democratas. Es mi opinión, respetarla como respeto las vuestras aunque no las comparta.

fralokus

Re: No us calleu, opinau.

fralokus | 12/11/2007, 23:22

Juan Perez, creo que con la "anecdota" del Rey con Chavez se ha quedado en segundo o tercer plano el principal problema, y es la crítica a una empresa española en sudamérica, aquí nos están machacando, mientras los bancos y la energéticas baten records de beneficios los demás las pasamos canutas para llegar a fin de mes y lo más triste es que mucha gente está mal vendiendo su casa porque no puede pagar la hipoteca.

Con Chavez, Evo Morales y compañía soy muy escéptico espero que no se conviertan en caudillos como Fidel Castro y que no nos sorprendan con cuentas corrientes en paraisos fiscales, de momento pese a sus delirios televisivos Chavez, como ha dicho el compañero Pepe, está dotando de viviendas y servicios a la población más desfavorecida de Venezuela, ojala el tiempo le de la razón, repito de momento soy escéptico.

Pepe

el rei té poc que fer i el fa malament.

Pepe | 12/11/2007, 23:09

Gràcies per participar Jaume, com sempre avui ha hagut comentaris a la premsa totalment penosos,i com sempre darrerament el PSOE s'asusta tot d'una quan el PP aixeca la veu.
T'agradi més o manco Chávez o el rei, el que és clar és que el rei no pot manar callar a un president. Va perdre els papers igual que no és correcte anar-se quan Daniel Ortega criticava l'actuació de Fenosa a Nicaragua.

Pepe

Prefiero a Chávez

Pepe | 12/11/2007, 23:05

Hola Juan Perez gracias por participar, auqneu no te tenías que poner la venda antes de la herida (lo digo por el tema de los insultos). Esta es tu casa para cuando quieras opinar, nos encanta el debate y leer opiniones diferentes.

Hasta que se demuestre lo contrario estamos en España nos gusté o no y el rey es nuestro jefe de estado, aunque fuese elegido por Franco, nos guste o no. Pero aunque no fuera así lo podríamos criticar igual que puedes criticar a Chavez.
Chavez es un histriónico pero entre el rey y Chavez lo tengo claro prefiero al presidente democràtico (con una participación de casi un 75% de la población le votaron 7.309.080 votos el 62,84 %) . Prefiero al que se gana su sueldo trabajando, al que en en pleno neoliberalismo se ha atrevido a recuperar la empresa pública Petróleos de Venezuela Sociedad Anónima (PDVSA)y la principal empresa de telecomunicaciones del país como así también la empresa de electricidad de Caracas.
Al presidente que está buscando mayor igualdad económica y social en su país, distribuyendo tierras, alfabetizando y llevando médicos a los barrios populares.
El resultado de todas estas medidas es que entre 1999 y 2005 la pobreza disminuyó del 42,8% al 33,9% ( según el Center for Economic and Policy Research, Washington DC, mayo de 2006.

Jaume

A Juan Perez

Jaume | 12/11/2007, 21:47

Aqui ningú t'ha insultat. Tan sols defensam el dret a criticar a una persona que segons pareix es intocable. I et recordo que és un esser humà, no cap enviat de Deu. I cony, que no saps el que és la llibertat d'expressió.
El senyor Hugo Chávez Frías president de la República Bolivariana de Veneçuela ha estat elegit DEMOCRÀTICAMENT pel seu poble tres vegades consecutives i de forma massiva. El ciutadà Juan Carlos de Borbón y Grecia no tan sols no ha estat elegit pel poble sinó que va ser imposat per la força per l'anterior cap d'estat Francisco Franco no precisament conegut pel seu tarannà democràtic

joan ramon

Canvis socials?

joan ramon | 12/11/2007, 20:47

El rei ja li va bé, un panxacontenta per la gracia de Déu.
Un privilegiat sense motiu, i agradi o no, la societat és majormanet conformista i els que no o són, és veuen impotents, almenys a mi no m'agrada aquest sistema, però veig poca probabilitat de canvi.
I almenys l'actitud de gent com en Chavez ens contenta un poc davant la xarxa economica que silencia el possible cavi social.
Alomillor he mollat una parrafada, però ara m'he quedat bastant a gust.
Salut i República.

Juan Perez

hipocritas!!

Juan Perez " Un basero" | 12/11/2007, 20:38

En que quedamos? porque os meteis con el Rey J.C. si no es vuestro, si os da igual, si no os sentiis españoles, si sois republicanos, que mas os da lo que haga o diga Juan Carlos o el Presidente de Gambia o el Sunsun Corda y no lo sentiis como vuestro, vosotros sabreis a quien preferis a aquel que perpetro un golpe de Estado o al que lo evito, al que mezcla a Cristo en sus discursos o al que no, al que llama revolucionario al presdiente de Iran o al que no, al que cierra medios de comunicacion o al que no. Mejor no respondais a nada, no os vayan a llamar monarquicos.
PD. Como no he insultado a nadie, ruego encarecidamente, que desde el anonimato nadie me insulte llamandome fascista o facha o carca. Vivo en la Base del Puerto mi nombre es Juan Perez , el que tenga que insultarme ruego que venga a la puerta pregunte al vigilante por mi y si quiere hablamos.

Jaume

Més sobre Chávez

Jaume | 12/11/2007, 20:31

Per cert, la reacció de l'esquerra light o socialdemòcrata vergonyosa. Així ens va.

Jaume

En Chávez els te ben posats

Jaume | 12/11/2007, 20:28

Pocs polítics al llarg de la història han demostrat tanta coherència amb les seves idees com la que va demostrar el comandant Chávez aquest cap de setmana a Santiago de Xile. El que passa és que dir les veritats sovint et porta a tenir més d'un enemic. I per altra banda denuncià el que ningú havia fet fins ara. El cinisme i la hipocresia que rodeja a tota aquesta boateria de les cimeres iberoamericanes. A més cony en Zapatero tan pusil.ànime com sempre. Dir feixista a Aznar no és insultar a Espanya. És tan sols fer una descripció objectiva del que es. Res pus.
Per altra banda el procés bolivarià que tothom demonitza i criminalitza des d'aquesta Europa benestant, egòlatra i autosuficient després d'haverme passat un futimer d'hores llegintme la constitució veneçolana i el projecte de reforma encara m'atreu més.
El Borbò el millor que pot fer és anr-se a fer "gàrgares" meam si millora la seva veu gangosa.
Una salutació revolucionària.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb