URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Preguntes que Carlos no podrà fer.

Alternativa | 13 Novembre, 2007 22:14 | facebook.com twitter.com

Per què no s'aplica el Codi Penal espanyol que  prohibeix la provocació a la discriminació, a l'odi i a la violència per motius d'ètnia, raça o origen nacional,  i s'autoritzen actes públics xenòfobs, netament feixistes?

Per què no s'aplica als partits d'extrema dreta  la llei de partits que entre altres coses diu que un partit polític serà declarat il·legal quan vulneriles llibertats i drets fonamentals, promovent, justificant o exculpant els atemptats contra la vida o la integritat de les persones, o l'exclusió o persecució de  persones per raó de la seva ideologia, religió o creences, nacionalitat, raça, sexe o orientació sexual.

Per què unes coses es prohibeixen a Euskadi i es permeten a Madrid ?

 

 

Comentaris

fralokus

Re: Preguntes que Carlos no podrà fer.

fralokus | 14/11/2007, 17:16

No caiguem en parany d'assenyalar amb el dit qui són els bons i qui són els dolents, ni tampoc ens flagel·lem pel fet de tenir part de la societat que vol per a Espanya, espanyols, catòlics, apostòlics i romans, i a més millor si tots són blancs.

Desgraciadament en tots els països de la vella Europa, l'extrema dreta està avançant a passos engegantits, la culpa la té la incompetència dels seus polítics que en clars moviments de màrqueting polític (vegi's la nostra Exconselleria d'Immigració) han donat als immigrants el que mai haguessis donat als nadius, potser el nostre país no sigui un exemple d'això, però en llocs com el Regne Unit i a França s'estan pagant les conseqüències

Cal recordar que a Suïssa s'han posicionat fortament en el Parlament, i a Dinamarca ahir mateix també van aconseguir bons resultats, no com a Suïssa, però és un avís per a tots els països.

Els nostres veïns Italians han aprovat lleis per a fins i tot expulsar als residents comunitaris problemàtics amb el suport de la immensa majoria de la població nadiva i immigrant.

És cert que la violència no ha de ser exercida per cap de les parts, que hi ha moviments que per la seva naturalesa o història tendeixen a ser violents, però no hem d'oblidar les lliçons del passat de la nostra memòria històrica. El feixisme va existir en una època de la nostra història, jo ara els denominaria "purs o idiotes d'extrema dreta que no saben ni que és la dreta ni l'esquerra", gent violenta que li han contat que per culpa de la immigració no tenen treball o viuen pitjor del que a ells els agradaria viure i li donen la culpa al més feble. Tampoc ajuda en no-res a calmar els ànims les notícies d'empresaris (per denominar-los d'alguna manera) que paguen pasteres per a tenir mà d'obra barata, ni les autoritzacions per a homenatjar feixistes dels anys 30.

Però repeteixo, que l'auge de l'extrema dreta és en tota la vella Europa, l'única diferència entre Espanya i les altres nacions, és que als feixistes europeus els "van llevar d'enmig" i aquí van conservar els seus privilegis.

Pepe

Coordinadora antifascista de Madrid

Pepe | 14/11/2007, 15:27

Nos ha llegado este comunicado de la Coordinadora antifascista de Madrid.
Carlos, hermano, nosotros no olvidamos

Carlos Hoy, 11 de noviembre de 2007, nos lo han robado. Hoy los fascistas se han llevado la vida de un compañero, de un amigo, de Carlos. Un chico vallecano de 16 años hoy no volverá a casa sólo por rechazar el racismo y plantar cara a las agresiones xenófobas que estos últimos días hemos visto en diferentes medios de comunicación, entre ellas, un hombre congoleño que quedó tetrapléjico en Alcalá de Henares, varias palizas más a inmigrantes en Pío XII y en Las Rozas, la agresión en el metro de Barcelona…

Esta mañana había sido convocada una manifestación de ultraderecha y de claro corte xenófobo en la zona obrera de Usera. Nuestro compañero, al igual que el resto de antifascistas que nos montábamos en ese metro, sólo necesitaba demostrar a esos fascistas que el lugar de nacimiento de una persona no es motivo suficiente para juzgarla y que en los barrios obreros las actitudes racistas no son bienvenidas.

Con este comunicado queremos denunciar que a día de hoy en Madrid, con la supuesta democracia en la que vivimos, hay manifestaciones racistas permitidas y protegidas por las “autoridades”, pero no sólo eso sino que sus asistentes son sujetos armados con puñales de caza, como lo era el asesino de Carlos.

Por desgracia no ha sido todo. En la misma agresión otro compañero antifascista ha sido apuñalado en el pulmón y actualmente se encuentra en el hospital en estado grave, pero estable. Por si esto fuera poco, la Policía ha decidido proteger a los racistas cargando con porrazos y pelotas de goma. Durante esa carga otro antifascista más ha sido atacado por los agentes de la “Ley y el Orden” que han procedido a detenerle posteriormente, negándole la asistencia médica hasta que toda la manifestación fascista hubiera podido pasar delante de él ridiculizando sus heridas e incluso tomando imágenes con sus teléfonos móviles. Esperamos también su pronta recuperación, al igual que la puesta en libertad de otr@s dos compañer@s antifascistas que también han sido detenid@s.

Los medios de comunicación insisten e insistirán en intentar hacer ver que sólo ha sido una reyerta entre bandas opuestas. La realidad es bien distinta para l@s que nos atrevemos a mirarla de frente. Estas agresiones vienen a sumarse a la lista de víctimas que el fascismo y el racismo ha ocasionado en toda la Historia. La herida entre las dos españas está hoy muy viva para much@s, a pesar de que la intenten disimular con alguna ley tibia e incompleta.

No ha sido un muerto por pandillismo, Carlos ha sido asesinado por defender a la clase trabajadora, sin pararse a mirar el color de su piel o su país de procedencia.

Hoy hemos estado llorando su muerte y el dolor nunca lo podremos borrar de nuestra memoria.

Por último agradecer a tod@s l@s compañer@s que durante el día de hoy han sufrido y han permanecido unid@s y organizad@s. Agradecer a l@s compañer@s de fuera de Madrid que desde la distancia han hecho llegar su solidaridad al movimiento antifascista madrileño, pero sobre todo agradecer a l@s vecin@s del barrio de Usera porque se han echado a las calles, porque cuando han visto a los racistas frente a sus casas no se han callado. Porque con su ejemplo legitiman nuestra lucha.

¡NI UN RESPIRO AL FASCISMO!
¡NINGUNA AGRESIÓN SIN RESPUESTA!
EL MEJOR HOMENAJE, CONTINUAR LA LUCHA

Saludos revolucionarios.
http://www.cut-bai.org
www.sindicatoandaluz.org

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb