URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

III Concurs de fotografia Urxella /14.

Alternativa | 19 Novembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Ja teniu un nou número d'Urxella el número 14, al carrer, espera que us arribi la versió de paper, ja vàrem repartir alguns a la FIRA i ara repartim la resta.

 Si us voleu descarregar la versió PDF.

 Trobareu un article sobre els 100 dies de govern, sobre els 100 dies d'oposició, l'habitual secció de calen respostes i un resum del tema de Can Botana.

També anunciam el 


III CONCURS DE FOTOGRAFIA URXELLA

ESPERAM VOSTRA PARTIPACIÓ 

 

Tema: IMPACTES: SOCIAL O MEDIAMBIENTAL A POLLENÇA.

- Les obres han de ser del municipi de Pollença.

- Participants: totes les persones que ho desitgin, professionals o aficionats.

- No hi ha límit de fotos ni de mida.

- Les obres han de ser enviades a eurxella@yahoo.es o a qualsevol persona d’Alternativa Pollença.

- Les obres han de tenir títol, ubicació del problema, nom i llinatges de l’autor, telèfon o adreça de contacte

- Premi: 60 euros.

- Data límit: 31 desembre de 2007.

- El jurat estarà format pels membres d’Alternativa Pollença i la seva decisió serà inapel·lable.

- Les obres presentades podran ser utilitzades per Alternativa, EU-EV per a la realització d’una exposició o la denúncia pública dels problemes assenyalats. L’autor si així ho sol·licita podrà mantenir el seu anonimat.
- La participació en el concurs implica la total acceptació de les bases

 

 

 

 

Comentaris

Pepe

Lluís

Pepe | 22/11/2007, 22:20

Lluís amb l'article de demà podràs parlar tot el que vulguis d'Esquerra.

Joan  Ramon

Nedar

Joan Ramon | 22/11/2007, 20:45

Jo també ja tenc el banyador, però per anar a ternelles basta un normal o ha de ser de etiqueta?

Garci

Re: III Concurs de fotografia Urxella /14.

Garci | 22/11/2007, 18:27

Lluís, crec que t'equivoques i de molt. No és en Lladó. Es més del 90% de l'assemblea d'ERC. Només dues persones varen votar en contra.

lluís

ERC TOT UN ACUDIC

lluís | 22/11/2007, 17:52

Hem fa molta gracia això que escriu na Margalida d´erc.ERC a Mallorca te un problema que es el seu president joan llado que te un cacao mental que no sáclara i ara falta aliarse amb UM.Dáqui poc els veig cridant ;viva españa. per lo poc que se la direccio d´aquesta gent a perdut la coerencia plitica.TOT plegat me fa pena perque a CATALUNYA va força be. Aqui és cosa de bombers...es a dir de tenir el cul calent

Garci

Re: III Concurs de fotografia Urxella /14.

Garci | 20/11/2007, 12:49

UEP!!!!! jo ja prepar el banyador!!!!

Joan  Ramon

A nedarrrrrrrrr

Joan Ramon | 19/11/2007, 23:14

A mi també
salut

Pepe

ERc més a prop d'UM

Pepe | 19/11/2007, 23:14

L’Assemblea d’Esquerra aprova la proposta d’impulsar una coalició nacional per a les eleccions espanyoles

L’assemblea de militants d’Esquerra de dissabte aprovà amb un 92% de vots a favor, 4% en contra i 4% abstencions, la proposta de resolució presentada per la seva Executiva d’impulsar una coalició en clau nacional que es presenti a les pròximes eleccions espanyoles i que dugui una veu de les Balears al Congrés. Aquesta coalició estaria formada per Entesa per Mallorca, Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa, el Partit Socialista de Mallorca, el Partit Socialista de Menorca i Unió Mallorquina. “En definitiva, els partits que en menor o major mesura reclamen l’autogovern de les Balears i que no es deuen a interessos de partits d’àmbit estatal”, ha explicat Margalida Seguí, portaveu d’Esquerra a les Illes Balears.
Per part seva, Joan Lladó, president d’Esquerra-Illes Balears ha explicat els models de coalicions nacionals en què es basa la proposta d’Esquerra, com Coalición Canaria, el BNG i Nafarroa Bai, en què no participa cap partit estatalista, sinó partits de diferents ideologies però que prioritzen la defensa de la seva nació. “El nostre objectiu ja no és reformar l’Estat sinó construir nació. La via de pactar amb l’esquerra espanyola per tal de fer de l’espanyol un estat plurinacional ha fracassat, perquè els partits d’obediència estatal han fet pinya per no moure una peça de la seva estructura centralista” ha explicat el president. En relació a la condició que ha expressat el PSM per anar en coalició amb UM en el sentit que aquest partit sigui capaç de fer polítiques progressistes, Lladó ha afirmat que, “per Esquerra, la condició ja es compleix amb el fet que UM hagi optat per un pacte de centreesquerra en el Govern de les Illes”. D’altra banda, “impulsar una coalició nacional a les eleccions espanyoles per reclamar més autogovern no és incompatible amb el projecte de legislatura autonòmica que tenim amb el Bloc”, ha assegurat.
L’assemblea d’Esquerra també va avaluar l’entrada d’Esquerra al Govern, que va valorar de forma positiva com a prova del seu creixement i alhora com a plataforma per a un major creixement “demostrant que som un partit que gestiona per a l’interès de tota la ciutadania”, ha afirmat Seguí; també va acordar que el partit es mantengui ferm a l’hora d’exigir que es compleixin els acords del pacte de govern en el sentit d’avançar en l’autogovern, la protecció del territori i la defensa de la llengua.

Pepe

Capfico

Pepe | 19/11/2007, 23:06

No deixarem el tema, capfico en Cala Castell aquest estiu em va bé.

Joan  Ramon

Can Verga

Joan Ramon | 19/11/2007, 21:13

Restrictiva o era, i molt, de fet no se si hi ha cap estudi que parli que al segle XXI els voltors anidin a camins enlloc de a llocs de dificil accés, sinó no entenc tanta restricció.
Per altra banda s'ha de veuré com acaba tot això, de moment el Camí de Ternelles pareix ser propietat privada, i l'acces al Castell del Rei cosa de privilegiats, i així anam fent.
Aquest estiu estaria bé organitzar una excursioneta a Cala Castell,
Salut

Pepe

Estudi

Pepe | 19/11/2007, 15:36

Aquest estudi és a l'Ajuntament , és el que va servir a la legislatura passada per triar la solució d'obrir el camí de Ternelles de forma restrictiva, cosa que no s'ha fet.
Si tens un estudi però no voluntat de poca cosa serveix-

Garci

Re: III Concurs de fotografia Urxella /14.

Garci | 19/11/2007, 14:35

Meva agradar trobar-me la carta de Joan ahir al diari, una sorpresa molt bona.

ON ES ?

CAMINS PÚBLICS

ON ES ? | 19/11/2007, 13:03

ESTUDI TÈCNIC SOBRE L’ACCESSIBILITAT A LA MAR DE LES FINQUES D’ARIANT I TERNELLES (MUNICIPI DE POLLENÇA) I DEFINICIÓ DE CRITERIS DE PRESERVACIÓ DELS SEUS VALORS NATURALÍSTICS I CULTURALS

Pepe

Escorca i Lluc no tenen preu

Pepe | 19/11/2007, 12:40

A nostre amic Joan Serra Cerdà que fa temps que no s'anima a comentar a aquest blog ( a veure si et animes) el DdM li va publicar ahir aquesta carta:

Escorca i Lluc no tenen preu
Ja hi tornam a ésser, que si ens fa empegueir per com hem deixat la Tramuntana amb Andratx, Sóller i Pollença amb més infraccions que un "borratxo" amb moto i ara anam i se´ns treuen un poble a Lluc, al ben mig de la Serra. Això ja és cosa de psiquiatria, si se permet tal bajanada jo renuncio a la meva acta de votant. Que vos pensàveu que salvar Mallorca ens sortiria gratis?..., si els doblers ens han destruït, els doblers ens hauran de construir, és més, ara està de moda hipotecar-se, així que venga, menys excuses de tècnics i juristes i a treballar per a salvar el poc que ens queda, jo vull fets objectius i físics, només ens faltava que la il·lusió de canvi de Govern resulti un "espejismo"de gent incompetent i incapaç de lluitar per terra, mar i aire per les idees que els han votat. El canvi serà dur i aspre, i entenem que s´ha de prioritzar, però no ens podem permetre el "luxe" de crear un poble al "Guix", això no és "moral", ferir el centre de la Tramuntana, un paratge meravellós i irrepetible no té perdó de Déu. Trista realitat, de la qual ni la Mare de Déu de Lluc ens podrà salvar, ara els visitants podrem gaudir de l´obra i miracles de les "Mares de Déu Koplowitz". Salut tenguem!

Pepe

Vergonya.

Pepe | 19/11/2007, 12:36

Totalment incomprensible i vergonyós que a la legislatura passada es fessin contractes a càrrecs de confiança i que ara s'hagin d'indemnitzar. Al cas de Mito en Ports ara s'uneixen altres dos. Com és possible que la llei g`pugui protegir aquestes magarrufes? L'anterior legislatura ens està sortint ben costosa.

Avui al Balears podeu llegir que la regidora del PP Nora Tugores reclama una indemnització de 5.741 euros després d'ahver estat acomiadada del càrrec de secretària del Consorci de la Gola, mentre que el gerent demana 7.933 euros al Govern

Pepe

Un article del país que mereix la pena llegir

Pepe | 19/11/2007, 12:07

Pedro Camacho Valencia desborda sensatez: "Si mi casa estorba, me voy, que la tiren. Pero que me den otra parecida. No me puedo ir a un piso a mi edad". Desde 1946, Pedro, de 89 años, vive en una modesta casa en la huerta de Murcia junto a su esposa, Violante Pardo, de 84. La casa interrumpe el trazado elegido por el ayuntamiento para una enorme avenida en Murcia.
Su casa era carne de derribo y Pedro y Violante estaban condenados a pasar sus días en un piso. Pero un juez les ha llevado la esperanza. Para preservar la salud del matrimonio, ha impedido cualquier realojo hasta que el ayuntamiento les garantice una casa en la huerta, donde puedan mantener sus conejos, sus limoneros, su vida.

El urbanismo salvaje parece haber perdido una batalla. La huerta de Murcia va camino de ser un reclamo publicitario. Decenas de grúas se alzan sobre el verde de los naranjos. Pero aún quedan huertanos, como Violante y Pedro, que viven rodeados de limones, acequias y animales. "La tierra era del amo. Hace 60 años yo tenía ahorradas 500 pesetas y a cambio de eso nos dejó hacer un cuerpo-casa para vivir", explicaba ayer Pedro. "Aquí hemos vivido y tenido cinco hijos", añadió. Pedro viste un jersey, una boina y una rebeca. Y lleva la azada en la mano.

Las máquinas han llegado al borde de su casa. La avenida Miguel Induráin, con tres carriles en cada sentido, un proyecto emblemático del Ayuntamiento de Murcia para servir de nuevo eje a la ciudad, ya se ha comido el resto de huertos.

El 26 de abril de 2006, el Ayuntamiento acordó definitivamente la expropiación para construir la avenida. A Pedro y Violante les afectaba porque su casa tiene 232,05 metros cuadrados (el terreno del huerto es de otro familiar, no está a su nombre), que al ser considerada de una calidad baja (la casa es modesta) fue tasada en 163.034 euros. Con ese dinero, deberían pagar un alquiler durante los 18 meses en los que la empresa Vallehermoso tiene que construir el edificio para los expropiados por el plan parcial Zarandona 2. Con el resto del dinero podrían optar a un piso de protección oficial. "Nos decían que íbamos a estar mejor en un piso, pero yo aquí me salgo al resol y estoy la mar de bien, para qué quiero un piso", explica Violanto. "Somos huertanos y queremos seguir siéndolo", añade.

El matrimonio buscó a Eduardo Salazar, letrado de ecologistas y causas perdidas. El 10 de mayo de 2007, dos técnicos municipales se presentaron en su casa y le entregaron a Pedro un papel dándole un plazo de cinco días para desalojar su finca. En el papel se decía que, o lo hacía así o sería desalojado por la fuerza. La amenaza era explícita.

En realidad, el trámite de expropiación había comenzado un año antes. "Desde entonces, la cabeza se me fue, no duermo bien. Qué hago yo en un piso ahora", clama. Violante recuerda que con la notificación "se le cayó la casa encima".

El 14 de septiembre pasado, la pareja de ancianos pidió la suspensión cautelar del realojo a no ser que el ayuntamiento les diese otra casa en la huerta.

Parecía una jugada desesperada. El derribo era inminente, porque la pareja ya ha cobrado la indemnización que le corresponde. Cuando las máquinas estaban a punto de entrar en su casa, el juez de Murcia Juan González Rodríguez accedió a la petición de Pedro y Violante de paralizar el realojo con la finalidad de "paliar las graves consecuencias que para la salud" del matrimonio de ancianos "podría conllevar su desalojo y no realojo en condiciones similares". En su auto, el juez impide el derribo "hasta tanto tenga lugar su realojo provisional en vivienda de similares condiciones en el entorno de la expropiada".

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb