URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

De la pujada d'impostos no ens salva ni el Sant Crist.

Alternativa | 20 Novembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquesta és la contestació  a la crítica a nostra moció de laïcitat que es feia al contrapunt (veure final de l'article) i que ha estat públicada al darrer número del PIP.

Respecte a aquest tema hem de dir que la revista Sa Plaça ha publicat una carta de suport de Rafael Gallego Sevilla. Coordinador de Andalucia Laica http://www.laicismo.org 

CONTRAPUNT AL CONTRAPUNT 

Estimada Eva, igual que no m'esperava l'abstenció del PSOE i el PSM a la votació de la nostra proposta de laïcitat, tampoc no m'esperava la teva defensa  de l'església catòlica, la mateixa que a la seva emissora arremet contra els valors que tu tantes vegades has defensat a la teva columna Contrapunt. Si em permets volia contestar a alguna de les teves afirmacions.

En primer lloc et volia dir que no es repeteix cap cançó com dius  al teu article, no és el mateix presentar una proposta per ser debatuda i  votada, que és el que hem fet Alternativa EU-EV, que fer com el regidor del PSM a l'anterior legislatura, quan pel seu compte i risc va llevar el crucifix. Precisament al torn de preguntes Biel Cerdà (que s'havia abstingut!) ens va fer aquesta proposta, però nosaltres pensam que no és seriós ni respectuós  fer les coses d'aquesta manera.

En segon lloc la nostra proposta no tenia res de "divertimento", evidentment hi ha propostes més importants i pràctiques pels pollencins, com la que vàrem fer d'eliminació de barreres arquitectòniques que es va aprovar per unanimitat. Igualment pensàvem i així  ho vàrem demanar que aquest tema es podia haver resolt per tots els grups polítics sense necessitat de fer una moció.  Com no va ser així, vàrem fer la nostra moció de laïcitat (a més de la retirada del crucifix de la sala de sessions de la Casa Consistorial, demanàvem la separació de les actuacions pròpies de la gestió municipal de qualsevol manifestació de caire religiós) perquè pensam que és important que l'Ajuntament, que és de tota la ciutadania, no s'identifiqui  amb una creença religiosa específica. Per la votació en bloc de l'equip de govern  -ni que fos un punt del seu pacte- i l'abandonament del seu laïcisme per part del PSOE i el PSM , sí que sembla que el tema és més important del que pareixia.

En tercer lloc ens demanes quin mal fa, el Sant Crist? Et direm que fa el mateix mal que faria una imatge d'una altra creença privada… O sigui envair un espai públic amb un sentiment  privat. L'àmbit o l'espai públic defineix allò que és comú i les conviccions espirituals, religioses o no, pertanyen a l'àmbit privat, en el sentit que no són compartides per tothom.

En quart lloc es curiós que utilitzis el mateix argument que na Nora (PP), de com si no volem el Sant Crist a la Sala si acceptam fer festes religioses com Nadal. No et demanaré, Eva, si tu fas festa el 12 d'octubre. Com vaig dir al ple, la majoria d'aquestes festes ja l'eren a l'època pagana  i l'església s'hi va apropiar. Ja m'agradaria un calendari de festes nacionals més racional però no estic al Congrés per lluitar per això. Sí que na Nora i tu m'heu donat la idea de proposar que a Pollença es celebrin el 15 de febrer, naixement de Guillem Cifre de Colonya, que crec que va fer més pel poble que Sant Antoni, i  el 31 de maig per veracitat històrica.

Cinqué, quan compares el cost de l'església respecte al cost de la monarquia dius que al manco podem escollir a la declaració de la renda la casella corresponent. Has de saber que aquesta casella ha estat un engany des de 1988 fins ara,  ja que l'església tenia assegurada una assignació tributària fixa es marqués o no la casella ( això canviarà l'any que ve quan l'església per primera vegada s'haurà d'autofinançar). No parlaré de l'excepció de l'IVA (es calcula en 20 milions d'euros) i altres tractes de favor s fiscals dels quals gaudeix l'església catòlica.

Sisè, Eva, ens demanes que com a bons republicans demanem llevar la imatge del rei. Ja ens agradaria, però la veritat tenim suficient feina amb intentar fer complir la llei a Pollença en temes com aquest del Sant Crist (la nostra constitució diu que som un estat aconfessional), els camins públics, la disciplina urbanística, l'ocupació de la via pública, les llicències... per a més ficar-nos a demanar coses que vagin contra la llei, que estableix que aquest retrat del rei ha d'estar a la Sala Consistorial. La veritat, no veig al nostre equip de govern votant contra la llei. De totes maneres ja que apel·les al nostre sentiment republicà i ens recordes que Joan Carles va ser nomenat per Franco, també et direm que l'únic moment de la història on no va haver Sant Crist a la sala consistorial va ser durant la II República i que qui va obligar a  tornar a possar-ho va ser també la dictadura d'en Franco.

Finalment, recomanes a l'equip de govern que no es deixi intimidar per nosaltres i mantengui el San Crist. No crec que el verb intimidar sigui el més apropiat per parlar d'una proposta política presentada per ser debatuda i votada per un regidor. El que sí intimida es recordar com es va utilitzar aquest "divertiment" de retirar el Sant Crist  a la Guerra Civil per condemnar i dur més d'un a l'aïllament social, la presó o al paredó, i tot amb la benedicció de la Santa Església Catòlica.

Si d'una cosa em penedeix és que aquest tema hagi servit a l'equip de govern per a desviar l'atenció d'una escandalosa pujada d'impostos, i d'això no ens salva ni el Sant Crist.

 

 

 

 

Comentaris

Ichigo

Spanish Democracy is dead

Ichigo | 09/03/2010, 10:38

Jo no sóm un "Español de buena voluntad". I menys un estúpid monarcoide. Jo sóm dels que creuen de veres en la democràcia. I ja està vist que la corrupció la va matar fa molts d'anys. Si em permetessin votar en Pollença i no en Palma... Maleïdes polítiques espanyoles.

EN BOSSES

franco

EN BOSSES | 21/11/2007, 21:52

UNO DE AQUÍ, LA GENT QUE EMPRE LA VIOLÈNCIA PER CONTRAPOSAR-SE A UNA MANIFESTACIÓ PACIFICA, NO OBRA BE. PITJOR ESCARA SI AQUESTA MANIFESTACIÓ PACIFICA ES PER HONRAR LA MEMORI D’UN DICTADOR.
JO CADA ANY EL CELEBRO SENSE FICAR-ME AMB NINGÚ I SEMPRE RECORD AQUELLA PRIMERA VEGADA, QUE VAIX RECORRE ELS CARRERS DE POLLENÇA CRIDANT EN FRANCO HA MORT.

Pepe

Honrar a Franco

Pepe | 21/11/2007, 17:13

"Un de aquí" lo que más me llama la atención es cuando dice que la memoria de Franco fue honrada por medio centenar de ultraderechistas. Es imposible que se pueda honrar nada relacionado con Franco.
En cuanto a todo lo demás soy contrario a cualquier tipo de violencia y destrozo de bienes públicos.

un de aqui

y esto que?

un de aqui | 21/11/2007, 11:47

Los incidentes registrados de madrugada durante una manifestación antifascista convocada en Granada contra la celebración del aniversario de la muerte de Francisco Franco terminaron con cuatro detenidos, 22 identificados y varios heridos, entre ellos dos agentes, han informado fuentes policiales.
Los altercados, en los que intervinieron más de una veintena de agentes de la Unidad de Intervención Policial del Cuerpo Nacional de Policía que cargaron contra los alborotadores, también causaron destrozos en el mobiliario urbano de varias calles del centro de Granada y daños a vehículos, dos de ellos policiales.
Los detenidos, con edades comprendidas entre los 20 y los 24 años, permanecen en dependencias policiales a la espera de pasar en las próximas horas a disposición judicial acusados de resistencia, desobediencia y atentado a agentes de la autoridad.
Los cuatro integraban el grupo de extrema izquierda formado por medio millar de personas que se manifestaron por Granada contra la celebración del 32º aniversario de la muerte de Francisco Franco, cuya memoria fue honrada por otro medio centenar de manifestantes de ultraderecha que previamente asistieron a una misa en la catedral.
Los detenidos son el francés A.D., de 22 años, y los españoles R.A.A.G., J.F.C.G. y F.F.C., de 24, 20 y 21 años, respectivamente.
Las detenciones fueron practicadas en las calles Sócrates, Pedro Antonio de Alarcón y la Fuente de las Batallas, donde se registraron los principales incidentes con la policía, que cargó contra ellos.
Según la policía, la mayoría de los jóvenes que fueron identificados se habían desplazado a Granada procedentes de distintos puntos tras haber sido convocados desde un foro de Internet, al parecer por grupos de ultraizquierda, a la manifestación del martes, que fue disuelta sobre las 22.30 horas, si bien los disturbios callejeros se prolongaron hasta pasadas las 5.00 horas, con destrozos en el mobiliario urbano.
Los altercados registrados avanzada la madrugada consistieron en la quema de contenedores, vuelco de ciclomotores y otros daños al mobiliario, según las fuentes.
Los momentos de mayor tensión se produjeron ante la sede de Falange, en la calle Reyes Católicos, y cuando varios manifestantes intentaron concentrarse ante la puerta de la catedral.

Garci

Re: De la pujada d'impostos no ens salva ni el Sant Crist.

Garci | 20/11/2007, 23:24

Jo ja hi som! tots a apunta-se i el 10 de febrer cap allà!!!

Joan  Ramon

Excursió

Joan Ramon | 20/11/2007, 23:02

Si que hauriem d'anar-hi
Salut

Pepe

Excursió de febrer.

Pepe | 20/11/2007, 22:51

En febrer fa molt de fred per un capfico però crec que haurien d'anar d'excursió.
Respecte al tema del Sant Crist ja he dit tot el que havia de dir a l'article. Per mi octubre ha passat a ser el mes de la laïcitat, per contrarestar la passió de la meva terra per la Verge del Pilar. O sigui que a octubre del 2008 presentarem alguna moció més relacionada amb el tema, esperarem un any per quen o diguin que fem divertiments ni cançonetes.

Pepe

I d'allá

Pepe | 20/11/2007, 22:47

Un de aqui m'imagin que no vols comparar "un incidente menor. Han hecho pintadas y han roto cristales" amb l'assassinat d'una persona

Garci

Re: De la pujada d'impostos no ens salva ni el Sant Crist.

Garci | 20/11/2007, 22:35

Perdona Bosses, jo no ho he dit per tu ni per ningú en concret. Ho dic perquè aneu amb conte. Insultar a internet també pot ser delicte.
I lo de la COPE, esper que no hem crucifixin. No vull ser com un martir i que hem dediquin carrers...

Joan  Ramon

Castell del Rei

Joan Ramon | 20/11/2007, 22:22

Ens i haurem de afegir idoi, però de totes maneres a l'estiu toca aanr a fer un capfico trob.
Salut

un de aqui

y esto que?

un de aqui | 20/11/2007, 22:21

Un grupo de radicales de izquierdas ha provocado incidentes en la Facultad de Derecho de la Complutense de Madrid en un acto de repulsa por el asesinato del antifascista Carlos Javier Palomino en Legazpi.

Decenas de jóvenes, alrededor de unos 70, muchos de ellos ataviados con bufandas y capuchas para taparse la cara, han protagonizado a última hora de la mañana una manifestación para mostrar su rechazo por la muerte de un antifascista hace diez días.

Los manifestantes han recorrido la Avenida Complutense, la vía principal del campus universitario, portando una pancarta, y al llegar a la Facultad de Derecho se han parado.

Varios de ellos han hecho grafitis en la paredes de la institución y han roto varios cristales de la entrada principal de la facultad con una valla de obra. Los responsables de Derecho habían ordenado cerrar la puerta en previsión de incidentes.

Las clases han transcurrido con normalidad, según fuentes de la Universidad. "Ha sido un incidente menor. Han hecho pintadas y han roto cristales, pero no ha hecho falta llamar a la policía. Los manifestantes se han dispersado", ha explicado una portavoz de la Universidad.

Fuentes de asociaciones estudiantiles de Izquierdas de la Universidad Complutense han asegurado que la marcha estaba convocada en principio para criticar la aplicación de la Convergencia Europea, pero se ha derivado en una protesta por el asesinato del joven en Legazpi.

Estos estudiantes han afirmado que la convocatoria ha finalizado en la Facultad de Derecho "porque aquí existe un asociación, el SEU, de corte fascista, que se creó durante la época de Franco".

EN BOSSES

óiacifitaeb

EN BOSSES | 20/11/2007, 22:17

GARCI, SI DIUS QUE BEATIFICAR UNA PERSONA ES INSULTAR, NO SE QUE PENSARAN ELS BIRBES. POT SER QUE DE LA COPE ET CRUCIFISIN.

Garci

Excursió al Castell del Rei

Garci | 20/11/2007, 22:08

Xerrant d'anar al Castell del Rei, l'Ateneu Ses Coves dins el cicle d'excursions n'han planificat una al castell del Rei.
Dia 10 de febrer. CASTELL DEL REI Camí tancat, excursió reivindicativa.

Dia 9 de setembre. CALA BÓQUER, POLLENÇA
Dia 14 d’octubre. INCA - LLUBÍ Camí tancat, excursió reivindicativa
Dia 11 de novembre. CAMÍ DE COANEGRA - AVENC DE SON POU
Dia 9 de desembre. PUIG TOMIR
Dia 20 de gener. PUIG DE MASSANELLA
Dia 10 de febrer. CASTELL DEL REI Camí tancat, excursió reivindicativa
Dia 16 de març. VOLTES D’EN GALILEU - SERRA DES TEIXOS
Dia 13 d’abril. ORIENT - CASTELL D’ALARÓ
Dia 11 de maig. CALA EN BASSET, SANT ELM
Dia 15 de juny. TORRENT DE PAREIS

La sortida de totes les excursions serà a les 8 del matí a la Plaça des bestiar (enfront Bar Londres), excepte Es Torrent de Pareis a les 6.30 hores.

Telèfon de contacte: 666 973 405. Confirmau l’assistència.

ÉS RECOMENABLE DUR CALÇAT DE MUNTANYA, IMPERMEABLE I CALCETINS DE RECANVI.

Garci

Re: De la pujada d'impostos no ens salva ni el Sant Crist.

Garci | 20/11/2007, 21:56

Per cert, si que és trist que un diari publiqui una esquela del dictador. Jo pens que l'haurien d'haver segrestat com al Jueves, tot i que lo de l'esquela és pitjor.

GArci

Re: De la pujada d'impostos no ens salva ni el Sant Crist.

GArci | 20/11/2007, 21:53

Anau en conta amb el que dieu de les persones. Si insultau sense argumentar no està bé.
I jo he dit que no crec que Eva sigui inculta. Però si que ha fet un contrapunt molt penós.
I Joan Ramon, disculpa la pèrdua de temps de llegir l'escrit. Jo també crec que hi perdem molt temps. Però això ens agrada. O no?

Joan Ramon veterà

humor

Joan Ramon veterà | 20/11/2007, 19:27

Molt bona, bosses.
Per altra part, crec que li donau massa importancia a aquest contrapunt patater. m'heu fet que el llegeixi, no hos ho perdon.

EN BOSSES

la creu

EN BOSSES | 20/11/2007, 18:52

NO MARTIRITZEU N’EVA, NO FOS COSA QUE LA BEATIFIQUIN.

Pirandello

Her master voice

Pirandello | 20/11/2007, 18:06

La voz de su amo, Eva Cerdà. Suposadament culta si no surt del pollencinisme ranci.

paco

al monarquico

paco | 20/11/2007, 18:02

el monarquico no devio ir demasiado al colegio y su respeto a los demas se deve limitar a decir;viva españa.pues que viva tu españa y tu rey,pero los demas no los hemos elegido y no lo tenemos que tragar.no echamos nada a perder

joan Ramon

Spain Is diferent

joan Ramon | 20/11/2007, 17:55

Cert Pepe, que un diari com el "Diario de Mallorca" que vol vestirse de "progre" publiqui una esquela d'un dictador que va firmar multiples sentències
de mort,és molt fort i ja o diu tot, això deu ser apologia del terrorisme? fer l'abús als famíliars de gent executada pel dictador? intervindra l'audiencia nacional com va fer amb la revista el Jueves pel simple fet de fer una caricatura al princep i a la seva "senyora"? o una cosa és fer broma del rei i l'altre homenetjar al botxí de mols ciutadans?
Es fan parts i quarts a aquesta democracia?
Salut i República

francisca

EL CONTRAPUNT

francisca | 20/11/2007, 16:50

Enhorabona pel vostre escrit d'avui l'heu clevat.
Realment pensau que Eva es una persona culta pel fet de fer cinisme a la contraporta dun quincenal? Aixo no es ser una persona culta, Garci, no te confonguis.
Despres d'haber llegit el darrer contrapunt, i despres d'haber consultat exemplars anterior del pip, a nel moment que en Kunibert Bauza va llevar el sant crist de la sala de plens, pens que trist... El que ha de fer una per seguir llepant el cul al poder...quin ridicul, quina contradiccio. Si algu te dubtes que consulti el exemplars anteriors del pip. Es un exersisi que vos sorprenda

Pàgian de la CEE

Perdó de l'esglèsia?

Pàgian de la CEE | 20/11/2007, 15:16

Pens que és mol excessiu que una part de la premsa hagi dit que el president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Ricardo Blázquez ha demanat perdó pel paper de l'Església durant la Guerra Civil, en el discurs d'obertura de la XC Assemblea Plenària.
He llegit la part del discurs de Blázquez ( el podeu llegir a l'enllaç) dedicada a la beatificació del 498 màrtirs i on es suposa que l'esgésia demana perdó i la veritat que s'ha de tenir molt d'imaginació o subtilesa vaticana per llegir que demanen perdó.
Però clar l'església ha entrat en tal procés d'involució amb Antonio Rouco Varela i Antonio Cañizares que qualsevol cosa que no soni com la ràdioa COPE ja sembla una petició de perdó.
El fragment que més s'ha destacat del seu discurs respecte al tema del perdó diu.
El president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Ricardo Blázquez, ha demanat perdó pel paper de l'Església durant la Guerra Civil, en el discurs d'obertura de la XC Assemblea Plenària.
"hi haurà moments per a donar gràcies a Déu pel que es va fer i per les persones que van actuar, i probablement en altres i davant d'actuacions concretes sense erigir-nos orgullosament en jutges dels altres, hem de demanar perdó i reorientar-nos".

Pepe

Se te ve el plumero

Pepe | 20/11/2007, 14:53

El rei i Adolfo Suarez en majúscules i LOS ESPAÑOLES DE BONA VOLUNTAT en minúscula quina democràcia més particular

Garci

A Jaume

Garci | 20/11/2007, 14:12

Jo no dubt de la cultura de n'Eva. Però la veritat que l'escrit deixa molt que desitjar, el degué escriure en calent, perquè sinó no s'entén en la precipitació que està fet.
Salut Jaume.

Jaume

Discursos populistes

Jaume | 20/11/2007, 14:00

Aquesta Eva Cerdà té un discurs "facilón", populista i demagog molt semblant al "gran columnista" Miquel Segura de S'era a Ultima Hora.
Amb aquests comentaris mai saps si realment això és tot el que dona el seu raciocini i no hi veuen més lluny o és un simple exercici de cinisme pur i dur. De totes formes en aquest escrit n'Eva ha defraudat bastant manifestant el seu gran desconeixement en diversos temes com l'origen de les festes o el finançament de l'esglèsia (com molt bé li ha recordat en Pepe), cosa poc d'esperar en una persona suposadament culta ...

Salut.

Garci

Avui al diario de Mallorca

Garci | 20/11/2007, 13:47

EU pide protestas vecinales por la subida de un 40% de las tasas.

El viernes pasado se aprobó en el pleno de Pollença, con los votos a favor del equipo de gobierno, una subida de tasas que ronda el 40 por ciento. Esquerra Unida ha criticado duramente esta decisión municipal y, evidentemente, votó en contra.
Pepe García, único edil de EU en el Ayuntamiento, dice: "Por desgracia nuestro voto no fue suficiente. Ahora los ciudadanos deberían demostrar su descontento para que la mayoría cambie de opinión". García piensa que "esta actuación requiere una protesta, al ejemplo de lo que ha pasado en Salamanca donde miles de ciudadanos salieron a la calle el pasado domingo por causas similares". Recuerda que "UM, PSOE y PSM se han subido el sueldo".

Garci

Re: De la pujada d'impostos no ens salva ni el Sant Crist.

Garci | 20/11/2007, 12:52

Quan vaig llegir aquest contrapunt primer em vaig indignar, però després hem va fer gràcia. No s'aguanta per cap lloc aquest argumentació.
Bé, crec que en Pepe a la seva resposta o diu ben clar, no fa falta afegir gran cosa.

Joan  Ramon

Salut

Joan Ramon | 20/11/2007, 11:40

És a dir no estar d'acord amb la Monarquia és anar en contra de la democracia?
Quin humorista a fet aquest escrit?
i també una falta de respecte per tots els que van prendre part del proces cunstitucional, el rey i Adolfo Suarez crec que no foren els que més i treballaren, pero bé...
és que no li trob la gracia.
Salut i República

fralokus

Re: De la pujada d'impostos no ens salva ni el Sant Crist.

fralokus | 20/11/2007, 11:30

Democracia mientras no te salgas del "camino correcto e impuesto".

Un monarquico.

EL REY

Un monarquico. | 20/11/2007, 11:21

! viva la monarquia parlamentaria¡

!VIVA EL REY¡ gracias a Juan Carlos y a ADOLFO SUAREZ y a los españoles de buena voluntad, tenemos democracia.
NO LA ECHEIS A PERDER

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb