URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Camins, Residència i altres preguntes.

Alternativa | 21 Novembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

No havia penjat encara un grapat de preguntes que varem fer al ple d’octubre, us animem a que es faceu arribar vostres preguntes pel proper ple del dijous 29 de novembre. Tard o temprà hauran de contestar a totes les preguntes.

Vàrem fer una bateria de preguntes referents als camins públic, un tema en el que  a efectes pràctics no s’ha avançat. Un tem al que s’hauria de notar més la presència tant de PSOE com PSM a l’equip de govern. Com diu la plataforma pro camins públics i oberts ja és hora que l’Ajuntament surti de la seva desídia

6 - Te permís la finca situada al polígon 7 parcel·la 309-308 coneguda com  de l'Empeltada per la construcció de una barrera que tanca actualment la carretera vella de Lluc, i que a més va ser objecte d'un decret de Batlia amb número 431 el 25 de Maig de 2006, atès que no es va contestar la meva sol·licitud per escrit, sol·licito contestació al plenari, té cap tipus de autorització?

S’està estudiant.
 
7- Com es regula actualment el pas pels camins de Ternelles i Ariant?

El tema de Ternelles es troba a judici, mentre que del camí d’Ariant no n’hi ha constància de que es trobi tancat.
  
8- El catàleg de camins es va aprovar de manera provisional el 27 d'Octubre de 2005, i es va tancar el periode de alegacions al Gener de 2006, perquè tanta dilació en la seva aprovació definitiva?

L’Ajuntament no té tècnics en aquest moment per fer aquesta feina.

9.- Que opina  de la problemaàtica de camins públics el regidor de camins Martí Ochogavía que mai parla d’aquests temes?

 Martí Ochogavía no és més que regidor de manteniment i reparació de camins.

La Residencia Sto. Domingo es troba en situació de dèficit econòmic extrem, hi ha subministradors que fa molts mesos que no cobren. No hi ha enfermer/a titulat per administrar les medicines o cures o per cobrir situacions greus, malgrat la proximitat del servei d’urgències. L'ordre d'admissió de les persones residents no segueix l'ordre  que pertoca segons la sol·licitut, i s'admeten persones que per el seu precari estat de salut no haurien de ser admeses, ja que l'infraestructura i equip de la residència no permet cuidar-los així com toca, haurien d'esser ingressats a un hospital avinent. A tot això, tanta sort del personal , insuficient, que fa que la residencia vagi endevant malgrat totes les mancançes. Hem de reiterar que la situació actual de tenir cura de malalts a un establiment que no es sanitari, no beneficia als residents malalts de llarga durada. La Residencia no esta preparada ni es un hospital, i fins i tot per una Residència no te personal qualificat suficient, per el que les preguntes són :
10 -Si es te previst traslladar a les persones malaltes a un establiment hospitalari avinent.

No.
11 -Si es te previst cobrir les necessitats de personal sanitari avinent i qualificat en breu.

No.
12 - Si es segueix un ordre d'ocupació de nous usuaris segons l'ordre de sol·licitud, o prevaleix qualque recomanació.

A aquesta legislatura es segueix un estricte ordre segons sol·licitud.

Columnes jòniques de Can Colom  


13.- Per què que s'ha autoritzat que es facin dues obres, una enfront de l'altra, inutilizant les dues voreres i sent un perill pels vianants ( en referiam a les obres al final del carrer del Mar).

Sense resposta.

14 – Després de recorda que  cap regidor de l’equip de govern havai anat al sopar de l’AAVV de Gotmar, els vaig demanar en quin punt es trobava el promès pla tècnic de Gotmar.

Sense Resposta.

15.- Què s’ha fet respecte a l’estructura de fusta de la Torre Albercuix que havien denunciat fa mesos.

Sense Resposta.

16.- S’ha substituït ja la placa d’homenatge als republicans de la carretera de la Torre d’Albercuix.

Sense Resposta.

17.-  Què s’ha fet respecte a l’estudi de metalls passants del Torrent San Jordi que demanava un altre estudi urgent.

Jaume em va demanar responsabilitat! L’article de na Toñi el diu tot.

18 Vaig demanar al PSOE i PSM que haguessin votat si s’hagués separat la proposta del Sant Crist de la de separar actes públics i religiosos.

Jaume és catòlic !

Biel; lleva el Sant Crist i s’haurà acabat el debat !!

 

PP-UMP després de demanar cada vegada al Sr Batle vàrem fer un bon grapat de peticions i preguntes la majoria molt concretes sobre temes de neteja, senyals de tràfic, eliminació de barreres al Joan Mas, preguntes de la FIRA, problemes del club de bàsquet d’eu moll i l’institut., casetes club de futbol del Port, mercats, problemes del programa Alter ...

Una petició interessant va ser la de llevar el projecte Escola Viva al Miquel Capllonch, d’aquesta manera s’estalviarien el lloguer del local .

Igualment va ser interessant la proposta de fer un projecte educatiu de poble.

 

Més preguntes a continuació. 

Comentaris

Joan Ramon

Pactes electorals.

Joan Ramon | 21/11/2007, 20:37

La divisió de camins que apunta en Pepe, sembla sel la que marca els criteris actuals.
Per altra banda, jo no faig contes votar dretes, i ja em poden vendre la moro de unitat nacional, que realmet sona a dretes, jo soc nacionalista d'esquerres, i així amb en Garci tenim per discutir, però de dretes no o soc, amb tot el meu respecte cap a la gent de dretes honesta, que no sol ostentar càrrec des de fa anys, no podria votar UM, la coherència va per damunt moltes coses.
I si ERC li vol llevar la E al seu partit, això és cosa seva.
Salut República

Pepe

Unió Mallorquina, més que un club?

Pepe | 21/11/2007, 17:15

Molt bo l'article de Guillem Frontera avui al Balears.

Unió Mallorquina, més que un club?

Si haguéssim de fer cas d'un estereotip que ha arrelat obstinadament en una part del nostre territori polític, Unió Mallorquina seria un club d'interessos: així és com defineix alguna gent la formació liderada per Maria Antònia Munar. No tenir una ideologia més o menys clara ni unes actituds que en siguin deutores, presenta aquests petits problemes: la teva imatge és molt vulnerable a les definicions que arriben de fora. Aquesta definició és d'un reduccionisme intolerable, falsari per tant. Ningú que conegui, ni que sigui per damunt-damunt, la complexitat de l'espectre ideològic d'UM, no se'n donarà per satisfet. L'espai sociològic d'UM és mal d'encerclar, i si preteníem orientar-nos per mitjà de la militància més polititzada, per ventura els problemes augmentarien, tota vegada que qualsevol mallorquí coneix militants d'UM que limiten amb el PP i d'altres que freguen el PSM i fins i tot ERC. N'hi ha uns altres, finalment, que limiten amb la immensitat de Déu, però això passa quan es fa ostentació de centrisme. Sigui com sigui, té mèrit mantenir cohesionat tot el material d'al·luvió de què és formada UM. És clar que també té un preu, que s'ha pagat a sa Pobla, per exemple, i que ha estat a punt de pagar-se amb l'autoexclusió de militants molt significats -els crítics. No podem dir, però, que UM hagi sabut delimitar un territori polític de centre nacionalista a l'estil de Convergència o d'Unió, sobretot perquè una tasca tan delicada no es pot fer sense una aportació remarcable del món de les idees, al qual bona part de la cúpula de la formació sembla refractària. Dràsticament refractària. Qui gosaria situar ideològicament UM sense servir-se d'una placenta d'ambigüitat regalimant per cada paraula? L'abandó de Maria Antònia Munar al front de la formació i la consegüent carrera de cap a la presidència seria, almenys vist des de fora, una oportunitat magnífica per elaborar un projecte de partit -en consonància amb un projecte de país- que oferís un full de ruta raonable, creïble i engrescador: no ja per a la militància, sinó per a una societat que necessita tenir opcions clares i no pegar de l'eufòria al desengany, de l'esperança a la perplexitat. Ara per ara, la poca incidència de les distintes propostes en la identitat del partit resulta una mica decebedora. Direu que aquestes qüestions s'han de resoldre a les bodegues d'UM. Per ventura sí, però un partit que s'ha pogut beneficiar de tant de poder i de tants de càrrecs des de fa tants d'anys, ben bé ens podria deixar participar, com a oients, en un debat ideològic que imaginam inevitable. A no ser que no hi hagi debat, i, en aquest cas, estaríem amb les mateixes, immersos en una indefinició que ha permès definicions tan injustes com la que citàvem al principi.

Guillem Frontera. Escriptor.

Pepe

Distincions

Pepe | 21/11/2007, 13:32

El regidor de manteniments de camins no té cap problema. La distinció important no és entre camins públics i privats sino entre camins d'amics i no amics.

Pepe

Can Botana

Pepe | 21/11/2007, 13:30

Una puntualització; avui al DdM parla de que la llei per protegir el territori vol protegir Can Botana, no es refereix a l'UNAC33 si no a la zona més alta a l'altre costat del camí. Teniam aquesta informació però ens havien demanat discreció i ja veu ja ha sortit a la premsa abans de la publicació de la llei. Algú te molt d'interès en que aquesta llei no s'arribi a aprovar o sigui aprovada amb una bona retallada i tot apunta a UM

joan Ramon

Camins

joan Ramon | 21/11/2007, 11:05

El regidor de camisn deu sbaer quins són públics i privats, no?
No siguí cosa que amb dobles públics arreglem els privats.

fralokus / Animalista Convencido

Re: Camins, Residència i altres preguntes.

fralokus / Animalista Convencido | 21/11/2007, 09:25

Actualizado el blog del Animalista Convencido

Garci

Re: Camins, Residència i altres preguntes.

Garci | 21/11/2007, 08:46

Sense resposta...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb