URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Quo Vadis Esquerra?

Alternativa | 23 Novembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

 Dimecres el DdB publicava un article de Joan Lladó, president d'Esquerra a les Illes Balears, amb el títol " De reformar l'Estat a construir la Nació " al mateix es resumien els arguments que han tingut el suport del 95% de l'Assemblea d'Esquerra per votar a favor d'una coalició nacional.

 
Esquerra s'uneix d'aquesta manera a una idea expressada per Entesa i també per un sector d'UM. Tot aquest moviment també es reflexa en un blog Unitat Nacional (per cert que aquet nom també el te un partit d'extrema dreta nacionalista espanyol).

Tot aquest moviment té com primer objectiu treure a Esquerra Unida - el Verds  d'una possible futura candidatura al Congrés, el que per nosaltres significaria terminar amb el BLOC actual.

La lectura d'aquest article deixa a la llum contradiccions, oblits i una feblesa d'arguments total .

Joan part de l'argument de que les Illes Balears segueixen patint un model de finançament injust i amb competències mal transferides o inexistents. Segon ell això demostra la inviabilitat d'una Espanya federal i plurinacional. Estic totalment d'acord en el tema de la finananciació insuficient i manca d'importants competències però no en la identificació sense argumentació entre l'actual Espanya autonòmica amb el model que defensa IU de govern federal al que encara no hem arribat. Pens que és més que complicat poder arribar a la independència (objectiu d'Esquerra) sense passar abans per un model federal i la història d'altres països així el demostra.

La causa d'aquest fracàs és segons Joan que els partits d'obediència estatal han fet pinya per no moure ni una peça de l'estructura centralista de l'Estat i els partits sobiranistes segueixen fent camí per separat. A partir d'aquesta idea Joan demana la unió dels que ell considera partits sobiranistes (que, amb diferents intensitats, reclamen més autogovern per a la nostra nació); Entesa per Mallorca, Entesa Nacionalista i Ecologista d'Eivissa, Partit Socialista de Menorca, Partit Socialista de Mallorca, Unió Mallorquina i Esquerra Republicana.

Joan parla de les experiències exitoses com Coalición Canaria, el BNG o Nafarroa Bai i diu que a les Illes Balears, les diferències ideològiques dels que representam les diferents opcions que reclamen més autogovern i que no tenen seu a Madrid són escasses i que si no fos així, no participaríem del mateix pacte progressista que ens uneix en el Consell de Mallorca i en el Govern de les Illes Balears.

Pens que Joan i els militants d'Esquerra obliden unes quantes coses.

1.- Que Unió Mallorquina va defensar juntament amb PP i PSOE aquesta reforma insuficient de l'estatut, fonament de la seva argumentació, mentre que EU-EV juntament amb PSM i Esquerra varen defensar més competències i més dotades. O sigui la divisió que fa ell entre soberanistes en que es fonamenta en noms, tenir seus a Madrid o en continguts? L'autogovern que reclama EU_EV és superior al que reclamen UM o Entesa sense dubtes.

2.- Joan inclou a EU en els partits d'obediència estatal, quan EU té una estructura federal i cada federació té un grau d'autonomia molt alta com demostra nostra pràctica política; govern a Euskadi amb PNB i EA, a Catalunya amb PSC la pròpia ERC, formació del Bloc a Mallorca... Sempre hem tingut total llibertat per fer pactes i a nostre programa està el dret a a l'autodeterminació i el federalisme.

3.- Parla d'experiències exitoses però que són prou diferents entre elles, la veritat que la única que realment podia ser similar al que proposa Esquerra és Coalició Canaria que actualment governen amb el PP.

Un partit de "centre-liberal" de la mida d' UM no existeix a un projecte com el del BNG format en un 90% per partits com: Esquerda Nacionalista, Colectivo Socialista, Unió do Povo Galego (marxistes), Unidade Galega (esquerra).

Nafarroa Bai organització política formada per Aralar, Eusko Alkartasuna, EAJ-PNV i Batzarre, es fonamenta en una idea de Navarra vasca, igual que Esquerra es fonamenta en una idea d'una Mallorca catalana. Però mai he escoltat a UM defensar uns paíssos catalans o una Mallorca catalana políticament parlant ( si culturalment). En nostre cas UM es trobaria més a prop d'Unió del Poble Navarro que del que significa Nafarroa Bai.

Si que és bo l'exemple de Coalició Canaria, però clar si se segueix el model de Coalició Canaria qui comanaria serien UM i Entesa ja que l'ideari de CC és de centre i liberal el que li permeteix governar amb el PP  Si és això el que vol Esquerra, endavant Coalició Canària no ha destacat precisament ni per la seva política social ni per protegir el medi ambient i a l'igual que el PP té un bon nombre de càrrecs imputats per casos de corrupció urbanística.

4.- Joan considera  que les diferències ideològiquesentre Esquerra i UM no són importants (deu n'hi do), ja que governen plegats al Consell de Mallorca i en el Govern de les Illes Balears. Clar que oblida que UM mai ha volgut negociar res amb els partits del BLOC, que per culpa d'UM aquest govern està lastrat  Evidentment tampoc li convé recordar que també governa amb PSOE i IU tant aquí com a Catalunya, que es va presentar amb els verds a Artà i Son Servera...

Al ple del dijous present una moció  d'Esquerra referent a la base, no sé si he de telefonar a Madrid per veure si la puc presentar o no?

 Quo Vadis? si pensau que us uneixen més coses amb UM que amb EU o EV

 


 

Comentaris

Joan Ramon

Pactes a les generals

Joan Ramon | 28/11/2007, 20:22

A mi en Lladó és una persona que no em cau malament, partint d'aquí puc dir que això del Front nacional amb UM no em convenç ni poc, ni gens, senzillament perqè Um no és ni nacionallista (si molts dels sus militants, això mo o dubto, ni tan sols federalista, basta consultar els seus estatuts)
Proves pràctiques són el seu suport a l'estaut de segona que tenim a Balears.
També estic d'acord en que qui ha de decidir el futur d'Esquerra Republicana de Catalunya són ls seus militants, fins aquí crec que tots esam d'acord.
També puc assegurar que sempre m'he considerat ideologicament d'esquerres, nacionalista i ecologista, soc militant del PSM, o dic perquè no m'agrada jugar al joc de l'engany, i per això entre altres coses signo amb el meu nom.
Però a UM no el veig ni ecologiste, ni nacionalista, ni d'esquerres per això jo a una coalició amb aquest partit no li donaria suport, senzillment és això.
Trob que én una societat en què es van perdiguent moltes fites socials que és van aconseguir el segle passat, no es pot anar fent comedi de què si un es posa l'eticata de estimar la nostre ille ja és suficient, si volem deixar una Mallorca digne, hem de fer un esforç per millorar els serveïs públics, per millorar la nostre balança fiscal, per un país més sobirà...
Parlant d'un tema recent, tal volta si miressim com és q malgrat les mobilitzacions veinals Cala MArçar a porto Colom a quedat fora del Decret de mesures urgents i trobariem algún interès immobiliari de algú proper a UM, i senzillament per això, peruqe amb tota la legitimitat del món, UM representa els interesos antagònics a la meva ideologia, jo no el puc votar, senzillament per no enganarme a mi mateix, que ja basta quan m'equivoco actuant de bona fé...
senzillament per això Salut i República

pepe

Amic de Lladó

pepe | 28/11/2007, 20:00

Gràcies molt interessant la teva aportació amic de Lladó, ara mateix estic molt entretengut amb el ple de demà però em promet continuar el debat el més aviat possible

amic den Lladó

espayoles

amic den Lladó | 28/11/2007, 18:05

Com a militant d'Esquerra que he votat favorablement la proposta vull fer un grapat de consideracions al que diu el company Pepe.

1. No hi ha cap exemple de estat centralista que es federalitzi o republicanitzi. Dels Estats que conformen la Unnió Europea n'hi ha 12 que l'any 1907 no eren estats. Europa no ha vist federalitzacions (només el cas singular d'Alemanya de l'est) sinó que només ha vist el naixement de noves republiques fruit de la seva independència. L'únic partit que vol desde l'espanya castellana un estat federal i republicà només té 2 diputats per la circunscripció de Madrid només 2 en tota l'Espanya castellana de 27 milions d'habitants i que marca el rumb. No li veig futur al federalisme.

2. L'estatut que va votar UM almb el PP i el PSOE no és pitjor que l'anterior, només un poc millor (massa poc, d'acord). En canvi a Madrid els diputats d'IU varen votar en contra del Pla Ibarretxe, és a dir de la lliure determinació dels Bascs. Només estan pel dret de l'autodeterminació Bascs, catalans i illencs.

3. Esquerra no compte en que Espanya atorgui cap dret. Volem l'autodeterminació.

4. EU pacta amb UM a llocs de gestió com és el CIM i el Govern. En canvi on només anam a reclamar, (congrés) UM es gent de dretes???

5. Esquerra, segons el que vaig sentir a l'assamblea, no veu incompatible un pacte nacionalista a les espanyoles amb seguir amb les seves aliances autonòmiques amb els ecologistes i els nacionalistes d'esquerres allà on es decideixen les polítiques territorials i socials que és el Govern, els ajuntaments i el CIM.

6. Esquerra no ha dit mai que coincideixi ideologicament amb UM.

7. Esquerra no ha exclòs EU. EU es va excloure abans que Esquerra fes la proposta.

Salut amics

Pepe

Francesc

Pepe | 28/11/2007, 07:52

Francesc pens que hi ha més arguments que descalificacions a l'article i comentaris. Tan de bó fos aquesta la raó del bipartidisme, però pens que ajuda més a la concentració de vots el programa econòmic molt similar dels dos partits majoritaris.

Francesc Xavier

Polaritzats i concentrats

Francesc Xavier | 28/11/2007, 07:06

les descalificacions "ad hominem",entre els polítics dels partits minoritaris son el millor camí per consolidar el nivell de concentració del vot a les eleccions generals.
De cada vegada més els minoritaris son menys creibles i les seves creences son les menys preferides pels votants. Rés de nou sota el sol.

Pepe

Més perduts que mai

Pepe | 27/11/2007, 23:33

I aquesta ha estat la meva resposta.
Salut des del bloc Urxella, fins avui no havia vist aquest article.
En general estic d'acord amb els teus dos primers paràgrafs ( diferència objectiu independentista- federalisme i punts en comú), encara que pens que la direcció d'Esquerra no té aquesta visió tan "guapa" de fer les coses sempre en interès del país.
Després els teus arguments perden força, si vols justificar que tens coses en comú amb UM em sembla bé però no el vulguis justificar diguen que tenim coses en comú amb el PP.
El que fa falta és que expliques que teniu en comú amb UM el principal argument que és el de la financiació (segons la pàgina d'unitat Nacional) no es sosté, només hem de repassar el debat sobre la reforma de l'estatut de les Balears.

Repassa els estatuts d'UM, a veure si trobes l'independentisme o soberanisme que demanes a EU.

La propera vegada que facis un article sobre nosaltres, té la cortesia de avisar-nos.

Garci

Re: Quo Vadis Esquerra?

Garci | 27/11/2007, 23:22

La veritat és que si UM tingués un concepte d'estat paraescut a ERC i al que diu aquest senyor, doncs hem semblaria bé. Però UM és un partit LIBERAL, al contrari que ERC. UM és un partit que ha votat un estatut poc sobiranista, on el català ni s'equiparà al castellà, tot al contrari que ERC. UM ha destruit el territori durant 4 anys, al contrari que ERC. UM és de dretes, ERC pretén ser d'extrema esquerra.
Quantes diferències més hi pot haver.
Si ho feim a l'inrevés, cercant semblances, podríem dir que s'assemblen només en una cosa: uns son Independentistes(que per jo és una branca del nacionalisme) i els altres, UM, se diuen nacionalistes.

Pepe

Al blog de Joan Lliteres

Pepe | 27/11/2007, 23:12

Avui he vist aquest article al blog de Joan Lliteres:

Resposta a URXELLA en relació a les generals

Esquerra ha entrat a formar part del Bloc malgrat la presència de EU en el mateix perquè creiem que, a nivell autonòmic o local, tenim coses en comú, especialment algunes coses de la política social, de la protecció del medi ambient i territorial. Podem fer moltes coses en comú per la gent i per desenvolupar aquest territori cap a un model diferent d'economia. Pens, estic segur, que Esquerra té la intenció de respectar aquest pacte signat fins al final i prorrogar-lo en el temps, si és possible i convenient pel País.

Però Esquerra i EU difereixen en el concepte de Casa, es a dir, des del punt de vista d'estat, Esquerra és independentista, vol emancipar-se, vol un estat propi, i EU vol una federació espanyola, volem estats diferents, ambicionam Cases diferents. EU vol una Espanya federal i Esquerra vol uns Països Catalans Federals Associats o Confederals, per tant desitjam estructures estatals diferents, seria il·lògic per part d'Esquerra prioritzar una coalició al Congrés amb EU, al parlament que representa el que a nosaltres, a EU i Esquerra, ens diferencia, més encara tenint en compte que en aquestes illes hi ha altres formacions polítiques més afins amb nosaltres per aquest objectiu.

Entenc que per EU, UM és el dimoni cucarell, tenen un concepte social i d'estat diferent, UM és tot allò que EU odia i no vol de cap de les maneres, és el mateix que el que per Esquerra representa el PP. Esquerra i UM tenen, en aquesta qüestió, conceptes similars en alguna mesura, de la mateixa manera que el tenen EU i el PP.

De cara a les eleccions generals al Congrés i al Senat a Madrid, tenim més en comú amb UM que amb EU, ara, si EU vol anar a una coalició amb UM, o es considera independentista o sobiranista en alguna mesura, crec que no tendríem cap inconvenient en anar junts a les generals. Però en aquest cas, hauríeu de pensar en canviar de partit o fer-ne un amb un altre concepte d'estat.

Un antifeixista

La "nova" dreta

Un antifeixista | 25/11/2007, 06:16

Tot això dels d´Unitat Nacional sembla molt a Falange però amagats rere els nostres banderes per despistar el personal. Però en veure els pollastres, l´antiesquerranisme visceral, la defensa de la dreta i tots els tics acostumats de l´anticomunisme nazi-feixista ja entenem per on van i què volen.
No enganaran ningú.

Pepe

Chapeau

Pepe | 25/11/2007, 00:41

Chapeau JRV

Pepe

Moció

Pepe | 25/11/2007, 00:40

Respecte a la moció que presentam dijous en nom d'Esquerra es tracta de demanar al govern de Madrid la creació de la comissió mixta per estudiar la recuperació de la base que es va aprovar al Congrés dels Diputats.

Margalida n'hi ha un munt de mocions a presentar en quatre anys, cada ple presentam com mínim dues, aquest presentam quatres, o sigui que al final de la legislatura haurem presentat segurament més de 100 mocions, precisament la que tu dius relativa a les entrades de Pollença la vàrem comentar a la darrera assemblea i a aquest ple presentarem un plec i al següent una moció. Una cosa que ens està aturant una mica a l'hora de fer mocions d'aquest tipus és la manca total de doblers a l'Ajuntament, de totes maners tu que crec que segueixes el bloc veus que ens preocupam per les petites coses del dia a dia.
Crec com tu que la recuperació de la base és qüestió de temps , però també pens que si no fem res no es tornarà. Esper que algun dia el passejar fins la fortalesa o banyar-nos en la platjola sigui part de nostre dia a dia.

Pepe

Als àguiles.

Pepe | 25/11/2007, 00:27

Senyors anònims d'Unitat Nacional si ficas la paraula àguila, horitzó, unitat nacional al google te surten referències als Reis Catòlics i a una pàgina de Falange
Unitat Nacional. No us haveu de molestar tant després de tots els nacionalistes espanyols volen el mateix que vosaltres i no és res dolent, si us fa mal repasar vostre pensament per que si no feus diferències entre dretes i esquerres és impossible estar "diametralment oposats"

En quant a dir que vostre objectiu no és deixar fora a EU d'una candidatura al Congrés, home pur no sóc. No fa falta que us amagueu, la gent que no vol donar la cara alguna cosa té que amagar no?

A les dues darreres eleccions; BLOC i Progressistes, EU-EV han anat units amb PSM i ERC i vostre objectiu clar és fer una altra cosa que deixe fora a EU_EV preferiu un regionalisme de dretes venut que nostre federalisme, bon viatge.

Pepe

Mò Pereta

Pepe | 25/11/2007, 00:06

Madò Pereta ja em semblava que per tu esquerra i dreta només servien per orientar-se, però ten cura que si trias el camí de la dreta et trobaràs molt sol per molta gent que hi hagi.

Veig que no poses cap adjectiu qualificatiu al feixisme però si que el poses al comunisme "assassí". Això em dona l'esperança de que pensis que al comunisme a més d'assassins que els ha hagut, també ha hagut gent que ha lluitat per la justícia social de manera honesta.

Difícilment es pot defensar un sistema de financiació més just i ser d'UM, has de repassar el que va fer UM quan la reforma de l'estatut per què va defensar el que ara tenim amb el PP i el PSOE.

UM és el motor del nacionalisme no espanyol??

Quina definició més negativa, clar que la indefinició d'aquest partit no ajuda.

Què sou? regionalistes, autonomistes, federalistes, independentistes, mallorquinistes, balèars, catalanistes?

Es veu que igual que al tema de dretes i esquerres no teniu clar on voleu anar.

El que és pur segle XIX és el caciquisme d'Unió Mallorquina i la seva manera de fer política. "tenir bo" és la frase que resumeix la seva ideologia.

Si conservar riquesa és fer la destrossa que ha fet aquests quatre anys UM amb el PP anam bé.

Pepe

Joan

Pepe | 25/11/2007, 00:04

Em sap greu no haver pogut entrar abans al debat.

M'ha agradat això de mosca collonera (Joan), em recorda al tàvec que volava per Pollença en temps de la República. Esper Joan que ara es respecti més la decisió de l'assemblea d'Esquerra que quan va decidir no anar en Bloc, i que a darrera hora no decidiu des de la direcció canviar.

Prefereix una decisió assembleària que no comparteix que quatre la canvien a darrera hora per una que si comparteix.

Esquerra es tan soberana de decidir el que trobi més convenient com nosaltres d'opinar sobre el tema i si et molesta segueix els teus consells.

Garci

Re: Quo Vadis Esquerra?

Garci | 24/11/2007, 13:31

Per cert, abans parlava de la inexistència d'ERC a Pollença. Però a l'ordre del dia del plenari hi ha 5 mocions de l'oposició i només una(sobre la necessitat de contractar un advocat per un cas concret)de l'equip de govern. I si afegim que a les reunions preparatives o informatives de cara al proper plenari només parla Joan, que el PSOE no obri la boca i que el PSM ni tansols assisteix a aquestes reunions...tot plegat pareix que Joan maneja com vol el govern i que el PSM se'n toca els c....

Joan  Ramon

Vaja

Joan Ramon | 24/11/2007, 13:01

LA veu pròpia a MAdrid que serà la de l'UM que va votar en contra del equiperar català i castellà i contraria a tenir un Regim Fiscal pròpi a l'estatut?
Que conta més, tenir veu pròpia o posar-se etiqueta de nacionalista per fer polítiques que no defenses l'espai pròpi?

Joan  Ramon

poca broma

Joan Ramon | 24/11/2007, 12:59

Que fa gracia a Mado PEreta que li pagui UM o que o faci amb dobles de tots els ciutadans?
Salut

Unitat Nacional

Re: Quo Vadis Esquerra?

Unitat Nacional | 24/11/2007, 11:51

Unitat Nacional és unu moviment que neix per unir el nacionalisme illenc, i que se'l relacioni amb un partit d'extrema dreta espanyol és bastant stúpid, encara que els dos moviments tinguin el mateix nom són moviments diametralment oposats.

La Unitat Nacional no té com a a objectiu deixar fora EU d'una candidatura al Congrés, té com a objectiu que les Illes Balears tinguin veu a Madrid sense dependre de partits d'obediència estatal. En aquest projecte hi caben regionalistes, nacionalistes i independentistes.

Garci

Re: Quo Vadis Esquerra?

Garci | 24/11/2007, 11:49

I per contestar a Margalida, el retorn de la base és important, com també ho son la resta de mocions que presentam aquest més al plenari, però també és important el tema de les entrades: que pretenem presentar el més que ve(na Toñi s'encarrega).
Així que tranquila que per nosaltres no quedarà. Presentam aquest cop 3 mocions i una d'urgència. Amés de moltes preguntes i precs que podeu anar proposant-nos. Així entre tots feim junts el projecte. I també podeu enviar-nos temes per mocions o mocions perquè les presentem. Això si, 10 dies abans del plenari.

Garci

Re: Quo Vadis Esquerra?

Garci | 24/11/2007, 11:45

També pens que ERC Pollença ha quedat decapitada al ser nombrat Miquel Angel com a director general. Des de les eleccions en prou feines he vist que facin coses. Ara através d'EU presenten una moció al ple sobre el retorn de la base. Que és junt amb 2 altres temes(entrades del municipi i diners de Madrid) les úniques coses que han anat repetint una i altre vegada durant el 4 anys que fa que hi son.
Així que jo pens que a ERC Pollença li falta algú dedicat a Pollença i que no hagi de ser Miquel Angel qui ho faci tot: Govern i municipi. I també imaginació i ganes.

Garci

Re: Quo Vadis Esquerra?

Garci | 24/11/2007, 11:41

La percepció que jo tenc és que ERC està fent un pols que al final durà, o volen que dugui, a fer un bloc com el d'ara però amb molt més pes d'ERC. Aquesta és la primera opció.
La segona, que s'hagin tornat locos i pactin amb UM, que els reportarà més pes a la coalició.
De totes maneres, ERC, com molts altres, no tenen possibilitat de aconseguir representació. I quan venen les eleccions, siguin quines siguin, fan numerets. A les autonòmiques amb Entesa, ara amb la Unitat Nacional...
No se les raons del 95% que va decidir intentar aquest nou projecte. Però com diuen més avall, això serà perdre la E.

Madò Pereta des Comellar

Nacionalisme no espanyol

Madò Pereta des Comellar | 24/11/2007, 10:43

HAHAHAHAHAHA. Quines riaaaaalles
Em paaaaaga UM...Que divertit
Aquí hi ha una colla de sectaris que ho fan, segons versió pròpia, tot bé.
Esquerra és una paraula que significa contrari de la dreta. Serveix per orientar-se a l'espai. Res pus.
I en aquestes illes hi ha molta gent que fa feina per la justícia, la bona convivència i el progrés de la nostra societat. Molta gent que creu en l'honestedat. I està ubicada a diferents punts. Aquestes persones no són totes al teu club d'amics i coneguts, Pepe.
I parlant de feixismes, els que tu anomenes, Pepe, escarrufen, però et deixes tots els líders del comunisme assassí.
Canviant de tema, ara i aquí tenir poder de decisió i capacitat de recaptar tributs ens beneficia a tots els que formam la societat balears.
Votaré UM ara i aquí perquè és on hi ha el motor del nacionalisme no espanyol d'aquestes illes. Que no som al segle XIX. Que som una societat que ha creat riquesa i la vol conservar bé. Totes les societats, arribades a aquest punt, volen això. Que hem de ser purs, nosaltres?
Si UM va amb Entesa o amb altres, millor. Si no, també compten amb el vot de Madò Pereta des Comellar. Ara per ara i sempre en funció del panorama.
Bon cap de setmana a tothom.

Joan  Ramon

Bona nit

Joan Ramon | 23/11/2007, 23:33

Joanet ningú vol decidir per ningú aquí
La llibertat d'espresió es sustenta en això, poder opinar
Salut

Joan

ERC o el còdol a la sabata

Joan | 23/11/2007, 23:21

Em pensava que les mosques “colloneras” sortien a l’estiu i veig, sorprès, que tot i ésser ja cru l’hivern n'hi ha molts que encara les pateixen. Senyors, la gent d’esquerra farà el que hàgiu de fer. Per que cada any arriba la calor i la picor i ens la donen per natura. Els recomano que es tractin. Per que sense omplir-se la boca de paraules lleugeres es pot fer una reflexió subjectiva del que farà o no farà esquerra i res mes. Alguns de vostès, crítics o polítics que parlen en aquestes pàgines, volen fer d’un partit lliure i sobirà el que no es: un còdol dins la sabata. Pero només els militants d’esquerra, a les assemblees, trien el camí. Un projecte de molta gent que, sovint rebutjada i arraconada per l’estima a una política social i a una cultura, s’il.lusiona davant la prospera realitat i no pateix gens. Per això els demano que s’asseguin, que es gratin i que, si el que no poden fer es descalçar-se per gaudir de la passejada, s’ho facin mirar.

Joan

Toni

Quo vadis esquerra

Toni | 23/11/2007, 21:48

Teniu Tota la raó esquerra- Illes és avui una caixa de corruptes.
Lladó, Llodrà, Sureda...

No mollen les cadires , ben alerta.
Diuen que dins Esquerra hi ha crisis i forta.

Ja s´hi trobaran.

EN BOSSES

dignificar pais

EN BOSSES | 23/11/2007, 21:33

A J.R.veterà: molt ansartat el comentari.

Joan  Ramon

Base

Joan Ramon | 23/11/2007, 20:28

PEr cert la devolució de la base és fa a les persones a qui sel's va prendre?
Desconec si s'ha valorat a qui retornerien els terrenys de la base?
No soc contrari a la devolució dels terrenes de la base, ni molt manco, per`heu valorat qui eren els antics propietaris dels terrenys?
Salut

Joan  Ramon

Salut

Joan Ramon | 23/11/2007, 20:23

Que té a veuré la linea política de ERC en allà on festetja en Joan Lladó?
trob que una cosa és estar en desacord amb la linea política d'un partit amb entrar en deries personals.
A mi aquesta proposta de Front Nacional no m'acaba de convencer, sincerament, ERC Pollença crec que no està fent tasca al municipi, senzillament cada tres quatre mesos reclama la devolució de la base i poc més, a Palma en lladó té una conselleria poc lluida i poc més a dir, trob que tenen més pes del que tendrien en solitari, però això no fa més que evidenciar que el Bloc no funciona de manera Homogenea.
Salut i República

MARGALIDA

Moneots

MARGALIDA | 23/11/2007, 19:43

En joan lladó aquest és un moneot dels grossos i ara que festeja per pollença fa més oi veure'l. De totes maneres els d'ERC de pollença no se salven eh? un poc giracamises si que ho són. Per cert, crec que és més important fer una moció per a que areglin els carrers de pollença i port, com el de l'entrada des del roser-vell que no us emboliqueu amb la ditxosa base, no fa tant de mal als pollencins, ja tornarà, no passeu ànsia. Si de veritat EU i ERC pollença voleu fer coses pel poble, començau per la realitat, les coses quotidianes

Garci

Re: Quo Vadis Esquerra?

Garci | 23/11/2007, 19:18

Lluís, a aquest plenari presentarem una moció amb ERC Pollença. Això ho sap més en Pepe, però crec que és per la recuperació de la base.

LLUÍS

jo que se poc d erc

LLUÍS | 23/11/2007, 19:07

Estimats amics,no se si coneixeu els peixos,però m´agradaria comparar a erc mallorca amb les remores dels teuros, aixi es la direcció d´aquest partit i vull recalcar que aquesta estrategia sols funciona amb erc mallorca;la estrategia és anar molt aprop del depredador de una cultura, el tauro UM i naturalment tot depredador necesita el seu petit servidor,netejador de la bruticia i a canvi proteccio del depredador;resultat ´la remora o millor dit erc mallorca.LLastima que el PSM no sigui un poc més llest...jo diria quo vadis al nacionalisme de mallorca. Per cert qualqu me podria dir si erc pollença a desaparegut? tan sols se que desde que estan col-locats tot lo que fa UM no és criticable....tot junt me fa ganes de vomitar.vaig donar tot per un partit i vaig rebre la trició,per aixó crec que sera dif´cil tornar a confiar en segons quina gent.Això és lo que vos pot dir un que no sab res...

Joan Ramon veterà

dignificar pais

Joan Ramon veterà | 23/11/2007, 17:44

Fa molts anys que soc militatnt d'un partit eminentment nacionalista. Des de que quan parlaves de nacionalisme a un de UM, aquest fugia casi corrent perque hi veia pecat politic, i molt menys li podies parlar de considerar-se catala de Mallorca.Els anys, devers 30, m'han ensenyat que si hi ha un poc de nacionalisme a Mallorca, aquest no es a UM. A UM hi ha folklore, que es una altra cosa. Soc d'els que mai canvia la llengua quan m'obliguen a parlar català, que procur parlar be dels productes mallorquins, (al contrari de UM de Pllença, i us puc dir per que), es a dir, defensor dels drets civils dels mallorquins Però per damunt de tot nacionalisme hi tinc el sentit de la justicia, social o qualsevulla, de la solidaritat, l'amor per l'ilustració i la cultura, l'eficiencia, la feneria, ... i tantes altres virtuts que dignifiquen els humans, per damunt d'on vinguin o siguin. Si soc encara nacionalista, es per mantenir les ja magres virtuts que com a poble i col·lectivament ens queden de les expressades, a Mallorca, i aquestes virtuts, en general, no passen per UM.
Per altre part, i respecte a les transferencies cedides, no puc opinar massa en quan a si han millorar la qualitat. Tan sols dir vos que recentment he hagut de fer us i mantenir contacte amb el SOIB i INEM, organismes en certa manera paralels. Us puc dir que al SOIB hi he trobat molta simpatia, bastanta ineficacia, bastants d'embulls, i esteim investigant si tambe corrupció greu. A l'INEM, organisme de l'Estat, hi he trobat eficiencia, i correcció.(Que consti que la simpatia, si no va acompanyada de res mes, no la consider una virtut, tans sols una actitut de conveniencia. No la canviaria mai per la correcció) M'ha dolgut aquesta diferència, ja que veig que la meva lluita per l'autogovern de tots aquests anys de ben poc a servit, i que ha afavorit la permanencia de l'amiguisme i el "compadreo", i es corr el perill que del nacionalisme solidari i humanista, defensor de la meva cultura i germa de totes les cultures del mon, sostenible socialment, amb tant d'esforç lluitat, tans sols en quedi un folklore banalitzat en mans d'un partit minoritari i politicament transvestit.

Pepe

Corporativisme

Pepe | 23/11/2007, 15:30

Madó Pereta, si per tu ser d'esquerres és una cosa antiquada, tens raó el teu és aquesta coalició nacional. Ara m'agradari saber que entens per ser d'esquerres.
Neixer al mateix lloc no vol dir que hagi una coincidència d'interessos, sio tu pensas que t'uneix tot amb gent com els que destrueeixen dia a dia aquesta illa, endavant.
Tot això de que ja no n'hi ha diferències entre esquerres i dretes i que la diferències només són nacionals em recorda massa al corporativisme feixista.
Mussolini i després Hitler defensaven que els obrers havien d'aguantar sacrificis pel bé de la nació. S'havia terminat la lluita de classes, tots havien de fer feina per la grandesa de la nació, clar que dins els cos uns eren les mans i altres el cap, uns es sacrificaven i altres tenien unes bones guanys.

joan ramon

Tris

joan ramon | 23/11/2007, 14:55

Fa poc un destacat dirigent de UM (miquel Angel Flaquer) deia que UM representa un partit nacionalista moderat, que no és sobiranista i que el que cerca és mes finançament per Mallorca (supos que per això UM va votar en contra de votar per un regi9m fiscal pròpi a les balears).
Aquest és el nacionalisme de ERC?
perquè per això no feia fatla dir-se independentistes dic jo.
Per altra banda, UM tampoc va votar a favor de equiperar el català al castella al estatut actual, és això un front nacional o un paripe nacional?
Jo és que no entenc res, el que si saben molts d'aquest partir és decebre l'electorat.
Salut i República

Macia

Esquerres

Macia | 23/11/2007, 14:51

És cert, madó pareta deu votar UM, quue és al cap i a la fi qui li paga.
LA gent conservedora sol votar molt allà on té el benefici econòmic, i bé ERC se llevar la E ja està, tampoc cal demanar tant.
Salut

Madò Pereta des Comellar

Nacionalisme no espanyol

Madò Pereta des Comellar | 23/11/2007, 14:25

A mi a la sagrada, consagrada i reconsagrada esquerra, reminiscència anquilosada del passat postguerreril i postfranquista, no m'hi uneix RES.
A la meva nació i a la defensa dels seus interessos i els de la gent que la formam m'hi uneix TOT
Votaré UM. Si és amb erc, Entesa, etc beníssim. I, si no, també.

Premsòmetre

Caos

Premsòmetre | 23/11/2007, 14:21

http://paper.avui.cat/article/serveisioci/106661/delort/contra/mossos.html

Pepe

Assemblees i direccions

Pepe | 23/11/2007, 11:26

Hem de recordar que fins el darrer moment Esquerra no va formar part del BLOC i que la seva assemblea havia decidit no anar en el BLOC. Va ser la direcció d'ERC la que va decidir unir-se al Bloc, acord ratificat després per l'Assemblea.

Abans de l'entrada al BLOC aquesta era la decisió de l'Assemblea d'Esquerra:

Davant la impossibilitat d’aconseguir, amb el PSM i Alternativa.EU-EV, una coalició amb participació i representació en els termes aprovats a l’Assemblea de Sineu del passat juliol, l’Assemblea d’Esquerra-Mallorca acorda seguir amb la voluntat de sumar esforços i complicitats i de convertir-se en un referent útil a Mallorca i nítidament d’Esquerra Nacional. Per això mateix, s’acorda autoritzar la direcció del partit a fer les passes necessàries per tal d’arribar a acords que possibilitin una unió d’aquest espai comptant amb Entesa per Mallorca, amb independents i deixant oberta la porta a totes les organitzacions que es vulguin sumar al projecte.

Un votant del Bloc

Resposta a Garci

Un votant del Bloc | 23/11/2007, 08:58

Sembla que el Bloc anava bé a ERC quan hi havia sous i cadiretes a repartir. Ara, en ser una cosa més general, més de "propaganda", ja va bé fer una mica de batalleta nacionalista. Però ara ja no hi ha credibilitat. El "Front Nacional" (apa, quin nomet més proper a l´extrema dreta lepeniana!) per tenir credibilitat s´hauria d´haver fet a les autonòmiques. A les generals és un farol.

GArci

Re: Quo Vadis Esquerra?

GArci | 23/11/2007, 08:44

Jo me deman: pot ser que ERC intenti guanyar protagonisme per després reclamar més pes al bloc.
I una altre cosa: no és al Bloc ERC?s'ha dissolt el bloc?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb