URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El dia a dia (PA 17)

Alternativa | 24 Novembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Se'ns amuntona la feina, fa dies que hem rebut denúncies per nostra secció de Pollençalternativa. 

Tots els casos han estat denunciats  després de que l'Ajuntament hagi demostrat una passivitat total i això a pesar de que en teoria hi ha una comissió que s'encarrega de cercar solucions a aquests problemes.

De Gotmar ens ha arribat aquesta fotografia d'escombraire abandonats al carrer, a pesar de les queixes i denúncies dels veïns no han aconseguit que es solucionis problemes com aquest. Ahir mateix em varen tornar a telefonar per avisar-me d'un cas similar. Els veïns denuncien la passivitat i falta de resposta de l'Ajuntament.

 

 

Una altra veïna de Gotmar ens ha fet arribar aquesta fotografia d'un pi mort davant de ca seva, des d'agost intenta que l'Ajuntament el talli sense éxit. Fins que arribi una turmenta i ho llenci damunt de la seva casa

 

Per finalitzar nostre company Nino ens va fer arribar aquestes fotografies de brutor a  la carretera vella de LLuc. El tema de la neteja que és un clàssic a aquesta secció

 


Necessitam les teves fotos, vídeos, els teus comentaris, la teva  informació dels punts negres de Pollença. aquells llocs del municipi en mal estat, degradats, bruts, oblidats, etc.  A més de publicar aquesta informació al blog, la traslladaríem a l'Ajuntament on farem feina per  trobar  solucions.

La ciutadania ens pot fer arribar els seus punts negres de forma oral, escrita, fotogràfica o gravada. Recollirem la informació a través d'aquest blogd'enquestes directes, al nostre correu electrònic: eurxella@yahoo.es, al telèfon 656967751 o la bústia del nostre regidor Pepe García  a l'Ajuntament;  C/ del Calvari, 2 07460 Pollença.

Entre tots construiem una Pollença millor, a la nostra mida, solucionant els problemes quotidians per tal de millorar les petites coses que, per no ser macroprojectes milionaris, no interessen arreglar-les. És tracta de carrers, voreres, places, papereres, brutor... coses del dia a dia que cal sol·lucionar per tenir una Pollença millor, més còmoda i més neta.

Comentaris

comentarista dominical

Matís

comentarista dominical | 25/11/2007, 10:27

UM demostra estimació per l'illa, divises incloses. No té vocació de marginal.

Pepe

Cala Carbó

Pepe | 25/11/2007, 00:53

Comunicat de Premsa de la Plataforma Cala Carbó no te preu

El Decret de Mesures urgents del Govern Balear, protegeix entre altres Cala Carbó i els seus costers, en un paquet de mesures cautelars que també protegeixen el Vila i Can Botana, al municipi de Pollença.
Són mesures cautelars altament satisfactòries, que han de ser ratificades d'aquí un mes.
Si bé volem mostrar una gran satisfacció, ara cal demanar una següent passa per arribar a la seva protecció, aquesta considerem que ha de ser la aprovació de la seva reclassificació dins la Llei d'Espais Naturals(LEN) i així quedar classificades com a àrees naturals de especial interès (ANEI) o àrees rurals d'interès paisatgístic (ARIP).
Així, des de la alegria de la primera passa donada, volem demanar que el Govern Balear doní aquesta darrera passa, per poder celebrar una fita per la conservació de bona part del nostre territori, i d'un racó per pollencins tan valorat com és el que ens va moure a crear una plataforma per demanar la protecció de cala carbó.
PLATAFORMA CALA CARBÓ NO TÉ PREU.

Pepe

Compatibilitat.

Pepe | 25/11/2007, 00:46

Defensar la llengua i el lliriet o el ferreret no és incompatible, no em serveix un futur amb nins que a Mallorca no coneguin la paraula lliriet o no hagin vist mai un.

Garci

Re: El dia a dia (PA 17)

Garci | 24/11/2007, 20:37

Supòs que un d'aquests dies penjarem l'article de la manifestació d'avui. Ha anat molt bé. No tenc idea de la gent que hi ha anat, però erem molts els que hem dit ben fort que no volem callar i que exigim una rectificació.
Actes com aquest, on hi havia bastanta gent de Pollença, gent d'Artà i de tota la illa, donen forces i esperances per seguir lluitant per preservar la illa, ja sigui a La Real o allà on sigui, amb partits o sense, ara se que la gent sempre serà allà defensant el que és legitim: que si estimam la nostra terra l'hem de cuidar.

Garci

Re: El dia a dia (PA 17)

Garci | 24/11/2007, 20:26

Jo pens que primer de tot és l'entorn i després la cultura. Però que se pot defensar tot al mateix temps. Encara que per jo el problema fonamental és econòmic.
La planta estingida seria una pèrdua molt gran, igual que la llengua. Però la planta està en un perill més imminent.

Al-Bullansi

y que?

Al-Bullansi | 24/11/2007, 16:15

cuando se muera el catalán, hablareis/an/emos en cualquier otra lengua , que mas da, cuando no se escriban libros en ingles pes sera con signos, que mas da ; pero si el lirio de Son Bosch muere , nunca mas y he dicho nunca mas volvera y se habra perdido otra especie, lo importante ton las personas y los seres vivos, las lenguas van muriendo y nos inventamos otras... por cierto tu si que das caguera (ah y perdona por la expresion)

Xesca Ensenyat

Descuit

Xesca Ensenyat | 24/11/2007, 15:40

No us he pensat a dir que el 'share' de L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS en aquests moments, que he entrat a Estadística, era de 7.029 visites

Xesca Ensenyat

Té molta raó en Joan Mir

Xesca Ensenyat | 24/11/2007, 15:33

Aquesta vegada, sí.
Els ecologistes professionals són una mica misteriosos; sempre els hi he trobats.
Ara per defensar Son Bosch (si no m'equivoc, era d'una persona de Pollença aquesta finca: na Matilde Morató, de la fàbrica de catifes; la va vendre a un de Muro que li deien en Cap d'Ou, un estanquer ja mort, el qual la va revendre). Per defensar Son Bosc ara els ecologistes han trobat un lliriet, i s'aferren al lliriet amb tota l'ànima. Fa caguera això (perdonau l'expressió). Jo ho trob com a cinisme, aferrar-se a un lliriet o al ferreret en uns moments en què pot desaparèixer el català, després de mil anys ininterromputs de transmetre's aquesta llengua de generació en generació. I pot desaparèixer la literatura (la literatura universal, no només la catalana) i no se'ls mou un pèl. I a causa de la globalització, pot desaparèixer l'ensenyament de la Història a la universitat, i dels clàssics grecs i els llatins... Una catàstrofe. Les lletres no són com les ciències, no es poden globalitzar. Allò que per a les ciències és bo, per a les lletres és catastròfic.
Avui només us volia dir que quina gran pèrdua que és la mort d'en Paco Candel. M'ha sabut greu no haver pogut anar al funeral, tenc angines.
Si tots els forasters fossin com el xarnego Paco Candel, ara mateix m'esborraria de mallorquina i de catalana i em faria xarnega i forastera com ell. Ah, i no hauria d'abandonar la llengua, al contrari: faria que "els altres mallorquins/catalans" l'estimassin com la va estimar ell.
Sempre al costat dels més humils, no va abandonar els seus. Nosaltres sí que els abandonam, tot d'una que ens feim rics: o abans i tot, per por de no poder-nos fer rics per mor del vincle amb ells.
Els partits nacionalistes que coneixem només estimen la llengua 'de boquilla'; voten igual que els seus depredadors. És una tàctica per atraure quotes de votants. És per això que jo no sóc nacionalista: perquè estim el català.

Xesca Ensenyat

Pareix Son Banya

Xesca Ensenyat | 24/11/2007, 15:14

Hi ha un nivell de deixadesa i d'abandó que realment deprimeix.

Pepe

Bona notícia

Pepe | 24/11/2007, 12:17

Supós que tothom esperava una article del decret de llei de mesures cautelars que en el cas de Pollença protegeix Cala Carbó, Can Botana i una part del Vilà, una molt bona notícia. No obstant com he comentat al diari ültima Hora és una pena que no s'hagi protegit l'UNAC 33 ( part inferior de Can Botana) de totes maneres aquesta protecció pot ajudarnos. Quan tingui un moment (avui vaig a al manifestació) faré un article sobre el tema

Pepe

Un punt solucionat.

Pepe | 24/11/2007, 12:14

No tinc massa temps, només volia comentar que la brutor de la carretera ja ha estat netejada. Perdona Nino per haver tardat tant en publicar les teves fotografies.

Premsòmetre

I ara què tocaaaaa?

Premsòmetre | 24/11/2007, 11:19

Ara toca, ara no toca
Les modes en l'ecologia.- Els actes d'enaltiment d'aquells que han santificat la seva vida congreguen capellans, monges i beates, però els ecologistes no s'acosten a homenatjar aquells que han creat allò que ells diuen adorar: l'Ecologia. La setmana passada hi va haver a Palma un acte en memòria de Ramon Margalef, un dels més insignes ecòlegs de tot el món, i no hi havia més que les quatre autoritats (realment, només una), tres o quatre col·legues i un únic espectador que no era del ram, jo mateix. De l'Ecologia només interessa l'ecologia, que és la moda d'embarcar-se a salvar balenes i sortir al telenotícies, la sensació de superioritat moral que deu produir ser soci de qualque ONG verdenca, i la satisfacció de veure penjats a València, al Palau de les Ciències, enormes pancartes de Greenpeace que propugnen molt parcialment el conservacionisme (i dic parcialment perquè la conservació de la llengua valenciana no hi entra: només estan en castellà). Però allò que descarta qualsevol bri de credibilitat en els ecologistes és la volubilitat de les seves campanyes espectaculars. Els mallorquins hem vist successivament l'enlairament i la dissipació de les mobilitzacions que advertien dels immensos cataclismes que representarien el túnel de Sóller, l'autopista d'Inca, la incineradora (amb les letals dioxines!), l'autopista d'Alcúdia, etc, etc, etc. Obres totes elles que ja deuen haver perdut l'anunciada malignitat, car els verds han deixat d'advertir-nos dels perills que representaven. Ara la cosa va de globalització i de canvi climàtic. Si voleu anar amb la moda, toca ignorar els ecòlegs, anar a escoltar Al Gore, atacar els liberals i votar el Bloc. I si us voleu anticipar a les tendències de la moda, un consell: dejectau l'energia nuclear. No hi ha temps que no torn.

Reproduït del Diari de Balears
Tantes me'n digues
Joan Mir
http://www.diaridebalears.com/op

Xavier

Cadiritis?

Xavier | 24/11/2007, 08:54

Molta feina i molts desastres en ordenació.
Desprès sorpren que ERC que la e no deu ser de esquerra sinó d'Entesa defensi un Front Nacional, quan UM només demostra tenir estima cap a les divises de la nostre ille, nillinegua ni territori ha defensat aquests anys, sabieu que l'area de normalització lingüistica molts anys no ha disposat de presupost per fer polítiques?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb