URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Els resistents, fracassats o no, milloren el món.

Alternativa | 25 Novembre, 2007 07:00

Ahir vàrem sortir al carrer, la veritat que jo era reticent a anar aquesta manifestació, pensava que seriem pocs i que això seria un argument més d’aquells que volem justificar el que és injustificable. M’equivocava no és que la manifestació fos multitudinària, 350 diu algun diari, 500 diria jo, però tenia raó Aina Calafat no importa, i això només s’entén després d’anar a la manifestació

Segurament va ser la primera manifestació a la que la gent no es barallava per estar a la pancarta inicial i no per vergonya o por, sinó simplement per que tots ens sentíem iguals i eram molt pocs els polítics. No pensava acabar a la pancarta, suposo que igual que “Llonovoy” que de matí deia al DdM que anava a la manifestació  per “fer bulto”, per lluitar contra un creixement urbanístic cocaïnòman, per lluitar per una Mallorca que no ens mereixem... Com ell , em vaig trobar sostenint aquella petita pancarta amb una sola paraula RECTIFICAU, i una vegada que agafes una pancarta encara que siguis només un és important sostenir-la fins el final, no pots abandonar als teus companys a meitat de viatge, el missatge s’ha de poder llegir sencer de principi a fi.

Maruja Torres explicava el tema molt bé a la seva secció del setmanal del País. Resumint lliurement venia a dir que n’ hi ha coses que no canvien mai, ens podem deixar trepitjar o resistir. És una cosa que sempre es presenta en la vida d'una persona, no importa l'època per la qual li hagi tocat transitar. A qui accepta el pacte a la primera sol fer-se-li més senzill acceptar el que segueix. Qui es nega ha d’assumir  les conseqüències i preparar-se per a la següent escaramussa. Hi ha gent summament heroica que defensa els seus principis en les més difícils condicions; i molts que no l'hi poden permetre, però que les hi apanyen per a donar suport a qui podrien aconseguir-lo.

Sempre hi ha qui et voldran sotmetre d'una manera o altra, per una raó o altra. Els mediocres que tallen la tija de les roses més altes, els que detesten la teva forma iconoclasta de treballar, els simples envejosos i, per sobre de tot, el Sistema, que expulsa als diferents i estreny files entorn dels mediocres.
Això es pot resistir, si ho saps i obres en el teu interior una parcel·la infranquejable en la qual et preparis per a la lluita.


Gairebé sempre guanyen els altres, però  els resistents, fracassats o no,  milloren el món.

Les fotografies  les podeu veure més grans i totes a nostre fotoblog

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris

Pep Juárez.

GROSSKE

Pep Juárez. | 29/11/2007, 12:56

GROSSKE I LA CORTINA DE FUM

Per Josep Juárez

Eberhard Grosske s'ha ficat en el jardí de carregar contra els manifestants de dia 24 de novembre, que protestaren contra l'operació especulativa de l'hospital de Son Espases. En lloc de tenir la boca tancada per prudència, com fan altres col·legues seus, amolla el seu comentari de cames curtes, intoxicat de demagògia i mitges veritats. Però crec que a Grosske el que realment li preocupa, per damunt fins i tot de que quedin en l'aire les seves vergonyes polítiques, és l'aparició, per primera vegada en molts d'anys a Mallorca, d'una dissidència social fora del suport (i del control) dels aparells de partits polítics com el seu. I que la manifestació de dissabte sigui la primera passa d'un procés irreversible. Els seus comentaris són només una cortina de fum:

1. Grosske necessita minimitzar la dimensió real de la protesta, i menteix sobre el nombre de manifestants (en diu 300). És curiós que apunti l'extrem més baix d'un ventall prèviament manipulat per la policia i pels mitjans de comunicació, que deixen en la meitat les estimacions, gens exagerades, dels organitzadors. En el seu nou paper de croat a favor de l'hospital de Son Espases, Grosske hagués volgut que dissabte només sortissin al carrer unes desenes de persones. Però s'ha equivocat, i si en aquesta ocasió, no comptant amb la seva presència, ni de cap dirigent de partit, fins i tot varen ser més del doble de manifestants que en les dues protestes anteriors, quan tots aquests hi eren, vol dir que la resistència a la pilotada de Son Espases ha guanyat quantitativa i qualitativament. Per desgràcia per a Grosske i els seus, els dissidents som molts més dels que ells volen i diuen.

2. Grosske intenta aïllar als participants de la Manifestació de dia 24 del GOB, dels sindicats, del moviment veïnal, etc. Si té una mínima informació, sabrà que, justament, a la esmentada mobilització hi havia gent del GOB (a pesar de la seva junta directiva), així com també el moviment veïnal i els sindicats. A més, intenta assumir un discurs victimista, com a objecte de suposats insults. Si no suporta que hagi veus crítiques amb la gestió del tema de Son Espases del govern que ell dóna suport, el que ha de fer es plegar, per bé de la salut democràtica d'aquest país. Grosske, mestre de la demagògia, posa en boca de tots els manifestants el contingut d'una sola pancarta: "Assassins de la terra" (legitima llibertat d'expressió, faltaria més). Però, ves per on, resulta que ell es va manifestar junt a l'eslògan al·ludit (29-09-07), com demostra l'impagable foto d'en Pep Torró, on es veu al personatge, davant aquesta pancarta i molt en el seu paper, es a dir, xuclant camera.

3. Com a nou convers, Grosske intenta ara criminalitzar als qui s'oposen i continuaran oposant-se als projectes especulatius de Son Espases i d'arreu de Mallorca. Si fos honest (políticament parlant) i humil, dedicaria un mínim esforç per a l'autocrítica, intentant identificar les raons que expliquen l'actual situació, de les quals la conformació del Bloc no és la menor. Fa un any i mig, el projecte del Bloc era el referent d'una manera diferent de fer les coses, per part de l'esquerra, o al manco així ens ho venien. Però, en lloc de generar debat i participació, sobre projectes alternatius al sistema, l'única discussió que va haver, va ser el repartiment dels llocs a les llistes, amb la militància com a convidada de pedra. Per desgràcia, el Bloc va acabar sent una estructura vertical més, un matalasset preelectoral per la supervivència política dels professionals com Grosske i, d'aquesta manera, un vedat tancat a la gent de base.

Els polítics del Bloc, i Grosske entre ells, varen tenir una especial responsabilitat en la decisió anunciada plorosament per Antich el 5 d'octubre passat. La seva passivitat calculada, davant una decisió que tothom donava com a presa amb antelació (i que ells ja havien anunciat que "respectarien"), era una autèntica carta blanca, còmplice del projecte especulatiu i del frau democràtic. Si eren imprescindibles per la conformació de l'actual govern, podrien haver condicionat aquestes decisions des del principi, fent complir la paraula donada, i no piular després, hipòcritament, amb la boca petita. Podrien haver-nos estalviat aquella comèdia, no insultant les nostres intel·ligències, intentant fer-nos creure a posteriori, que la decisió (i la responsabilitat) era només del PSOE.

Serà curiós veure amb quina barra es presentaran, Grosske i altres semblants, a les properes eleccions. Ho faran amb programa, o sense? Intentaran altres catifes preelectorals? Quants s'ho creuran? A pesar de tot, personalment mai no he faltat, a les cites electorals. Sempre he votat, sinó per identificació, sí per proximitat, com a concepte relatiu. I a les passades eleccions, com molts d'altres, vaig anar a votar, amb una pinça al nas, però vaig votar en definitiva, a la candidatura que encapçalava Grosske a Ciutat, i les dels seus col·legues al Consell i al Parlament. Però, vist el que hem vist, fins aquí hem arribat.

Pep Juárez.

Novembre de 2007.

Blog Rectificau! (28-XI-07)

Joan Pau

Manifestació

Joan Pau | 28/11/2007, 16:36

Gràcies

Pepe

Francisca

Pepe | 26/11/2007, 18:17

Francisca estic d'acord que fa falta molt de feina al tema familiar, però al món globalitzat neoliberal que vivim veig molt complicat qu ehagi millores importants en un futur. Estam a un moment de retrocés de l'estat de benestar.
També coneix un cas de primera mà d'estudis universitaris pagats pel lloguer d'un habitatge vacacional. Igualment coneix casos de nins sense capacitat de sacrifici amb l'argument que pensen que tenen la vida solucionada per aquests lloguers.

Margalida Amengual

Manifestació

Margalida Amengual | 26/11/2007, 14:48

Feia molts dies que no envia entrat al blog i encara no he tingut temps de llegir tots els comentaris, però, del que he pogu llegir, volia dir que hem fa molta pena aquest escrit de Grosske perque s'ha girat la camia amb una velocitat que espanta i no ser com no està empagaït; no m'ho hagués pensat mai, de veritat, pensava que era una persona més íntegra, però es veu que no. I quina excusa més barata que posa, la de que ara es salvaràn altres indrets. Que dirà quan es faci el segon cinturó? m'ho imagin.
De tot aquest embull d'ERC, estic peix total, però m'ha peragut entendre que es vol "aliar" amb UM?????!!!!! Ques s'han tornat boijos? I que passa a Mallorca amb els polítics? Que tenen un virus o què? De veres que no entec res de res. Per cert, aquesta Madò Pereta, que és la famosa? Si es així aquest blog està d'enhorabona perque es veu que es llegit a tot arreu i per persones ben "importants".
També volia dir que em sab greu tornar a llegir el diguem-ne despreci per part de na Xesca Ensenyat dels ecologistes. La cultura i la llengüa son importatíssimes però en un món com el que ara tenim crec que hi prioritats i l'ecologia n'es una. Entenc que ella es una dona de lletres i que defensi lo seu però, si no anam alerta i tratam millor aquest planeta llavors si que no importaràn gens les lletres, ni les llengües ni res de res.

francisca bennassar

FRACÀS ESCOLAR

francisca bennassar | 26/11/2007, 11:46

Bon dia a tots.
Se comenta que el fracàs escolar a les aules espanyoles és del 30%. Aquesta dada en dur a la reflexió que cal millorar considerablement el sistema educatiu i impulsar una bona llei de Qualitat de Educació .
Però clar, no basta una bona llei educativa per millorar el sistema educatiu per erradicar el fracàs escolar. Cal, baix el meu parer, millorar la qualitat de la Família. I és aquí on hauria d’entrar l’actuació del govern: jornada de 35 hores, més ajudes a famílies nombroses, incentius fiscals a les famílies que els seus fills tenguin bones notes (aquesta mesura tendria com a objectiu clar que els pares ajudin als fills a casa, que siguin una branca essencial dins el sistema educatiu). I, com no, si volem que hi hagi més universitaris, facilitem econòmicament aquesta possibilitat.
Compartesc amb na Toñi que la facilitat de tenir doblers que dona la societat a la nostra jovenalla és, sens dubte, una de les principals causes de que la gent no arribi a la universitat, però no del fracàs escolar. Curiosament, cada any son més els alumnes de nou ingrés a la Universitat majors de 25 anys.
Respecta que el lloguer de vivendes (legal o no) sigui un motiu de fracàs escolar jo ho poso totalment en dubte. Gràcies a la renta d’aquestes vivendes, moltes famílies (ho dic perquè ho conec de primera ma) han pogut pagar els estudis universitaris als seus fills. De totes maneres aquí si que falten dates estadístiques per poder parlar en propietat.
Gràcies

hans

Blog que hago yo aqui

hans | 26/11/2007, 09:04

Bla, bla,bla...Ben llarg el teu escrit, si tan poc et preocupa...

Ixent

Allò que no m'explic

Ixent | 25/11/2007, 21:42

Allò que no m'explic és per quina raó tota aquesta colla de polítics traïdors, els pessebristes, els que viuen de les subvencions no s'apunten directament a la dreta, lloc que èticament els correspondria. O és que a la dreta hi ha massa competència per tal d'arribar a la nomenclatura i ho poden fer millor des de l'esquerra mitjançant la venda de drets.
Allò que ens convé a l'esquerra autèntica és que tot aquesta gent hipòcrita es desplaci cap a la dreta que és on hauria d'estar.

Joan Ramon

Talaia

Joan Ramon | 25/11/2007, 20:47

uep
aquest comentari darrer de l'amic Benavides, mala bava que gata avui l'al·lot, però bé, com ell mateix, diria és la seva opinió, tan opinable i respectable com qualsevol altre.
Pepe per cert, al plenari podries demanar com està el tema de l'Atalaia de Albercuix i les dues cases de devora?
De brut està com estava, era per si ja s'ha fet cap passa des de l'Ajuntament?
Salut

Blog Que hago yo aquí

Els feixistes contra Aina Calafat i contra l´escriptor Miquel López Crespí

Blog Que hago yo aquí | 25/11/2007, 20:09

DOÑA AINA CALAFAT Y SALVEM LA REAL.

1234 | 25 Noviembre, 2007 20:41

No he ido a la manifestación del sábado día 24 contra el Hospital de SON ESPASES, pero he visto los periódicos y me he formado mí opinión con lo leído en los medios. Por lo visto la misma ha sido un ROTUNDO ÉXITO, una imnumerable cantidad de personas ha acudido a ella, creo que el porcentaje de asistentes ha sido el 0,08% de la población de Palma, es decir escasamente unas 350 personas mal contadas, a lo mejor eran 325 o 352. Lo siento doña Ana Calafat, se ha quedado usted sin seguidores. Si fueron más de veinte las asociaciones convocantes, solamente han acudido unas 17 personas de cada una de ellas. De verdad un exito apoteósico. Lo que no he entendido a sido lo de los cencerros. ¿Los vellaban colocados como corderitos en el cuello sus seguidores detrás de la oveja madre? ¿O los usaron para hecerse oir algo? Yo creo, pienso y lo digo, que los ciudadanos ya no se dejan manipular por unas organizaciones extremistas como las convocantes a las que NINGÚN PARTIDO POLITICO DEMOCRATICO, les ha dado soporte como tal. ¿O acaso había alguna personalidad politica entre los participantes con el cencerro al cuello como blancas ovejitas? La gente ya no cree en la plataforma SALVEM LA REAL (Hay demasiados intereses propios en ella), Sra. Calafat, seguro que ni tan siquiera estaba el Abad del Santo Monasterio. No pierda usted más el tiempo con estas aventuras, ni lo haga perder a las instituciones locales con el gasto que supone el enviarle policía. Bueno los constructores de pancartas no estarán en el paro si usted sigue en sus trece y el Sr. Miquel López Crespí, que si supongo ha ido, gastará espacio en su Blog para publicar su foto. Los palmesanos sabemos lo que queremos y lo que es bueno para nuestra ciudad y apoyanos la decisión de seguir con son Espases, tomada por el Sr. Antich aún de los problemas en el Bloc que haya tenido que sortear. Incluso los vecinos de la Real prefieren el hospital a sus novilizaciones. ¿Cuantos vecinos acudieron? Sería muy interesante el saberlo ¿No cree?. A los que nos les gustan las gambas, les seguiré diciendo que sólo había 33 y una gamba. Lo siento Doña Ana, su plataforma se hunde. Sólo la aguantan los de siempre: los radicales y entre ellos los anti-mallorquines, usted y algunos miembros de las juntas directivas de los convocantes. Politicos democráticos ninguno.

Aina Calafat (25-XI-07)

contestació a Bernat Grosser (ats. Grosske)

Aina Calafat (25-XI-07) | 25/11/2007, 19:16

contestació a Bernat Grosser (ats. Grosske)

Aina Calafat | 25/11/2007, 19:35

Desestimat Bernat (que és com et coneixen a l’ajuntament de Ciutat), saps perfectament dels medis dels quals disposam, i ens resulta curiós que ara comparteixis les avaluacions d’assistència del CNP, cosa que mai havia succeït.
El que heu fet els membres de les actuals institucions, i el govern entre d’elles, ha estat ni més ni menys que una traïdoria. Predicàveu una cosa i heu fet l’altra, utilitzant els mateixos arguments que el PP, i això no té altre nom que perdre la dignitat.
Quan ens manifestarem 40.000 ciutadans teníem el suport logístic i econòmic de tots els partits i del Gob, i et record que a la darrera concentració en defensa de La Real tu hi participares i després, ja en el govern: res de res, cortines de fum !. Per cert esperam que la protecció dels espais naturals que esmentes resulti més efectiva que la del parc de Llevant.
Amb les nostres manifestacions NO torpedinam al govern, exigim el COMPLIMENT DE les vostres promeses electorals, QUE ÉS LA VOSTRA OBLIGACIÓ. Fins ara vosaltres disposàveu de tota la informació que nosaltres hem utilitzat per denunciar les obres. I NO l’heu sabuda emprar, sou ineficients....!, i hipòcrites i mentiders.
Per cert en el darrer plenari de l’antic ajuntament, quan et demanaren la teva intervenció sobre el tema de les obres de ca n’Espases, NO VARES VOLER INTERVENIR, i a les meves peticiones em contestares: “¿ Que querías, que hiciese una intervención cañera de las mías...?” , idò NO, volíem que fessis el que havies de fer: defensar La Real, que era el que us havíeu compromès a fer !, per cert per això et pagàvem .....
Per què no ens ha rebut el president del govern ?, que ens deixà penjats el dia de la constitució del Consell de Formentera, i des d’aquell dia no en sabem res de res; quan abans venia a les “manis” com dius tu i fins i tot ens feia escrits de suport.....?. Què curiós que el dia abans de la “mani” el govern protegeixi alguns espais naturals en perill. Què volia .?, el silenci dels desenganyats ?.
Veim que ara estàs amb els sindicats: “Libre de Médicos, Satse, etc.” quin gir Copernicà !, ja no et fas amb els sindicats d’obrers. Ara sou govern ...., però tranquil prest hi haurà noves. Nosaltres NO ATURAREM !.
Salvem La Real i tota Mallorca !, que està en les mateixes mans que abans: dels especuladors i promotors. Quan acabi la legislatura passarà el mateix que quan acabà el que es deia Pacte de Progrés, tornarà tot al seu lloc ......, dissortadament. I tot per la vostra ineficiència.
hipocrita!

Aina Calafat (25-XI-07)

Joan Ramon veterà

posibilista

Joan Ramon veterà | 25/11/2007, 18:36

No tot hom que era a la manifestació, com jo mateix, som lluitadors de causes perdudes. Jo personalment soc un defensor de la justicia i la dignitat humanes, i aixó no crec que sigui una causa perduda, malgrat a vegades hagim de recular o ens facin recular els mes forts i poderosos, que no els mes essenyats. Tampoc hi vaig anar perque el govern actual hagi fet una cosa horrorosa, que no crec que ho sigui, i ja veurem mes endevant a veura si aquesta concessió obligada per les circunstancies es això, una situació puntual, o si l'influencia de UM i de l'ectoralisme malaltís s'apodera d'ells, o si aquest canví ha valgut la pena. Jo, per si el cas, vaig anar a manifestar-me, com a advertencia i perque sàpigen que no tots som collos.

EN BOSSES

ELS REISTENS

EN BOSSES | 25/11/2007, 16:23

UN ARTICLE MOLT ESPIRITUAL, PEPE. LES PERSONES AMB SENSIBILITAT SOLEN ESTAR A LA BANDA ON NO S’ACABA MAI LA LLUITA, ON LA GENT ES POCA PERÒ AMB MOLTA FORÇA.

HE VIS QUE JA HAIA ALGUN POLÍTIC QUE ES DEFENSA A AQUEST BLOC, ES VEU QUE TE PROU IMPORTÀNCIA , LA SUFICIENT PER QUE QUALQUE APOLTRONAT ES MOGUI.

Picalsud

Els que cobren

Picalsud | 25/11/2007, 16:20

Absències tan significatives com les del GOB -que, quina casualitat! tot d'una que fa públics canvis d'estratègia en la seva línia d'actuació (!), rep promeses institucionals de diners públics a balquena destinats a la rehabilitació de La Trapa-.

O de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma -que, quina casualitat! precisament aquest mateix vespre amb un sopar multitudinari, presidit per la batlessa del PSIB-PSOE, Aina Calvo i el tinent de batle d'Esquerra Unida, Eberhard Grosske, celebra, d'una banda, el final d'etapa de la dirigent Rosa Bueno... i de l'altre un homenatge al músic defensor de la Real Toni Roig qui no es cansava de proclamar: No ens fareu callar!

O d'organitzacions sindicals com STEI-i i USO, o CCOO i UGT -que, quina casualitat!, aquest mateix matí signen amb el president Antich determinats acords de col·laboració institucional...-.

O de formacions polítiques que integren la totalitat de l'arc parlamentari, la totalitat dels àmbits de govern de les institucions públiques d'aquestes illes...

No són milions! Ni tampoc són quatre gats, ben enmig de la ciutat!

Malgrat tots aquests entrebancs i inconvenients, un bon grapat de centenars de persones han pres la decisió de participar activament en una de les manifestacions més emotives que s'ha produït mai a Palma, en defensa de la dignitat personal, del respecte a la paraula donada, dels entorns a protegir a l'illa de Mallorca i de polítiques més fermes contra la corrupció i l'especulació urbanística...

És tot un bon començament, per a una cursa de resistència cívica com aquesta! La veu d'aquesta part de la ciutadania s'ha començat a sentir avui, ben cridanera, pels carrers cèntrics de la ciutat de Palma, amb càrregues emotives, barrejades de ràbia i indignació:

fralokus

Re: Els resistents, fracassats o no, milloren el món.

fralokus | 25/11/2007, 12:44

M'agrada veure que hi ha gent com jo, amant de les causes perdudes

Votant del Bloc

Grosske, que perdé el 60% de l´electorat progressista de Palma ja no vol manifestacions per salvar la Real

Votant del Bloc | 25/11/2007, 12:26

LA MANI DE SON ESPASES I LA DIGNITAT

grosske | 25 Novembre, 2007 12:43

Segons els organitzadors de la mani d'ahir sobre Son Espases, he perdut la meva dignitat. Jo i un munt de gent del PSOE, del Bloc, dels Sindicats, del GOB, del moviment veïnal, etc.

No estic d'acord, és clar. Per ser dignes, basta amb fer allò que honestament creus que has de fer. Per això jo no tenc res a dir sobre la dignitat dels manifestants d'ahir: no sé de cap que em consti que hi anàs amb propòsits deshonests.

Els camíns que condueixen al bé comú són molt diversos i opinables i s'ha d'aprendre a respectar l'opinió dels altres.

Des del major dels respectes, per tant, jo discrep de la manifestació d'ahir. Jo no estic d'acord en què el govern balear sigui un assassí de la terra ni un traïdor i no crec que sigui just ni convenient assimilar-lo al govern anterior. Tampoc crec que sigui sensat demanar rectificació al govern perquè aquesta rectificació significaria el suïcidi de l'actual govern i un certificat d'incapacitat per continuar governant aquesta comunitat. I molt manco em fa ganes fer-ho el mateix dia en que el govern protegia un munté d'espais naturals emproats pel govern del PP. Tampoc no crec, per últim, que sigui convenient, per a allò que sempre he defensat, torpedejar aquest govern cinc mesos després de la seva constitució

El meu raonament pot ser equivocat però estic segur que no estic tot sòl a l'hora de fer-ho. Per això, probablement, no fa gaire sortiren 40.000 persones per defensar el territori i ahir només ho feren 300. Els organitzadors de la manifestació tenen tot el dret a no treure conclussions d'aquesta devallada del 99% i això no els fa ni menys dignes ni menys respectables però el que no tenen dret és a situar la frontera de la dignitat en la frontera de la seva pròpìa opinió.
Blog Eberhard Grosske (25-XI-07)

Garci

Re: Els resistents, fracassats o no, milloren el món.

Garci | 25/11/2007, 11:36

Hola comentarista, crec que molta gent no va poder venir per motius prou seriosos, altres no varen venir perquè no els va donar la gana o perquè no hi havia vots que guanyar. En Joan Ramon, no hi era per feina, i a ell, si no és per fermar-lo, doncs no crec que mai li donin un càrrec institucional: intenta ser massa coherent, i això no és bo en política.

Joan Ramon

Polítics

Joan Ramon | 25/11/2007, 11:19

Si és que tenen justificació que no o crec...

Joan Ramon

comentarista dominical desinformat

Joan Ramon | 25/11/2007, 11:16

Mira jo no en tenc cap de càrrec, i si, tenia feina, hi ha gent que fa feina el caps de setmana, entre altres coses pq no fa cap funció de tasca política institucional.
i si, els polítics que abans i eres i ara q tenen càrrec no i són, ja es justificaran ells.

Joan Ramon

Pluralisme

Joan Ramon | 25/11/2007, 11:11

Costa acceptar la pluralitat d'idees i defensar amb coherència el amties abans, durant i desprès d'unes eleccions siguí quin sigui el resultat.
Si bé jo del tema de Son Espases ja casi casi no en vull ni parlar, trob que aquesta manifestació era un exercici de cohrència per damunt de tot, no es pot fer una promesa electoral i just desprès de les eleccions traïr gent que va votar això.
salut i República

francisca bennassar

GENT DE PARAULA

francisca bennassar | 25/11/2007, 11:01

Bon dia tots:
Enhorabona a tota la gent que ahir va ésser lleial a si mateix i va anar a la manifestació de Palma. Reconec que el meu marit i jo varem aprofitar per anar al cinema però hi varem ésser presents.
L’important no és si hi va anar molta de gent no. Crec que lo vertaderament important és que a Mallorca encara hi ha gent lleial i fidel als seus ideals, a les seves creences. Pots; si, però encara en quedam alguns i algunes. Això és el més important. Gent de paraula! Gent amb la que pots confiar simplement amb una estreta de mans, amb un paraula donada. Pots; si, però encara en quedam.
Protagonismes cap ni un. Lleial a una mateixa, sempre, fins a la mort.
I aquí, a n’aquesta Terra, n’hi ha massa gent sense paraula, capaç de trair-se a si mateix, a cluclar els ulls, a mirar a una altre banda, a “tanmateix”. Idò NO, la meva paraula és aquesta i moriré amb ella.
Gràcies.

comentarista dominical

Trist

comentarista dominical | 25/11/2007, 10:55

Que boooo aquest que diu que n'hi havia que no podien venir...I tants que n'hi havia: tots els que abans venien i ara tenen "càrrecs de responsabilitat pública"

S'ha d'entendre que estan mooooooooooooolt ocupats.

Abans tenien més temps. I més... ganes d'utilitzar-vos...

Garci

Re: Els resistents, fracassats o no, milloren el món.

Garci | 25/11/2007, 10:40

Mil i un entrebancs, anuncis de mesures proteccionistes, contraprogramació, telefonades i amenaces de partits a associacions i particulars...i així i tot, allà i erem molts.
I no ens faran callar.

Gràcies Cil per fer-me les fotos.

CIL

Mani de tres-centes...

CIL | 25/11/2007, 10:32

Tres-centes persones que es manifesten pels carrers de Palma, sense cap altre tipus de suport que la voluntat pròpia de reclamar més “dignitat”, són i tenen més valor que aquelles altres que, un bon dia, emprenen iniciatives tan sucoses com l'ecologista GOB, o la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, o els sindicats absents de la “Mani de tres-centes”, o els partits polítics amagats rere les finestres de les seves seus respectives... Totes aquestes organitzacions, el dia que naixen no compten amb un nombre tan elevat de participants! Coratge i endavant, que, de feina, en queda molta! Que això no és res més que un bon començament...

Albert

Contraprogramació

Albert | 25/11/2007, 10:32

Així i tot, ún èxit; que ha de fer despertar l'atròfia cerebral dels pesebristes i panxa contentes instal.lats en les institucions públiques.
Molt interessant l'anàlisi de la contraprogramació, realitzat per Cecili Buele al seu bloc. picalsud.

Garci

Re: Els resistents, fracassats o no, milloren el món.

Garci | 25/11/2007, 10:12

Jo també pens que aquesta va ser una victòria. Primer perquè el temps i les obres se'ns tiraven damunt, perquè el GOB i partits no convocaven, perquè se'ns ha silenciat i perquè tota la gent que hi havia allà hi anava sense cap benefici personal, era pel que creien una necessitat global.
Molt curiós era veure com a la pancarta ningú se barallava per sostenir-la, al contrari, ningú la volia sostenir. Quines coses passen quan no hi ha interessos electorals...
Els resistents, il·luminats diuen alguns, son els que fan avançar el món. I jo esper que ahir, i aquests dies, els traidors i mentiders que ens han obligat a sortir al carrer, reflexionin i no puguin més que mirar al terra quan surtin al carrer de tanta vergonya.

Joan Ramon

Decepció

Joan Ramon | 25/11/2007, 09:40

Puc assegurar que no va venir gent, no per desacord amb la manifestació, sinó per imposiblitat d'assistir-hi, com jo mateix.
Si bé jo pens que el decret de mesures urgents és una bona passa en la protecció del territori. desfetes com aquestes de Son Espases per començar la legislatura són decepcionants.

Resistència contínua

Els resistents mai no fracasen

Resistència contínua | 25/11/2007, 07:42

Els resistents mai no fracasen. Espartc, els agermanats, els anarquistes i antifeixistes que perderen la guerra civil, el Che, els comuners de París de 1871... sembla que fracasaren,. però són les torxesd que donen llum a la humanitat. Els fracasasts són els oportunistes, aquells que, poden tenir molts vots, però són podrits i no aporten res a la humanitat. Felipe González tregué 10 milions de vots, però va trair la promesa de sortir de l´OTAN. Són això triomfadors?

Albert

Resistents

Albert | 25/11/2007, 07:41

Malauradament, no fosim multitud, encara que només fosim quatre, la manifestació és un exemple que no em perdut el tresor de la llibertat.
Notre héritage n'ést précedé d'aucum testament" René Char. Cita d'Hannah Arendt a Entre el pasado y el futuro. Ocho ejercicios sobre la reflexión política.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb