URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Na Munar s'hagués estret un ou.

Alternativa | 27 Novembre, 2007 06:52 | facebook.com twitter.com

El decret llei de mesures cautelars aprovat pel Consell de Govern ha estat una molt bona notícia per Pollença, una notícia que feia falta després de la decepció de Son Espases.

 

Els que han tirat doblers públics sense vegonya a metres mal fets, parcs fets i tornats a fer, projectes d’òpera... ara clamen al cel 

Mentre UM ha bloquejat de moment el projecte de llei i Na Munar ens avisava ahir a una entrevista al DdM que no protegiria res que ve la crisi: "m´hagués estret un ou, no hubiera protegido nada, no hubiera hecho nada de territorio en estos cuatro años" Què pensen d'aquestes declaracions nostres amics que volen un gran pacte nacional? Aquesta és la nació que volen, una nació de ciment i asfalt?

Estic d'acord en la previsió d'una crisi a la construcció i que donaren tota la culpa al govern, però no podem seguir fugint destruint nostre bé més valuós  que és el paisatge. A que hem d'esperar, a que no resti res que protegir? Ja és hora d'invertir en paisatge, protecció de la natura i un futur de turisme més sostenible i de qualitat. 

A Pollença s’han protegit 6,74 hectàrees  a la muntanya del Vilar i  17,55 has a Cala Carbó-Can Botana, proteccions molt necessàries  encara que millorables.

Protecció del Vilar delimitada en negre.

 

Respecte a Cala Carbó el dissabte mateix al diari Última Hora l’antic cap de Costes; Antoni Garau Mulet ja carregava contra la desclassificació de Cala Carbó, defensat el que contemplava el Pla Territorial (el trasllat de l’edificabilitat a la zona humida de l’Ullal). Segons Antoni Garau faran falta 100 milions d’euros per la desclassificació  i es demanava a l'article per què salvar l’Ullal si al estar degradat i rodejat d’urbanització desapareixerà com zona humida?

Des de fa molt de temps hem detectat molt de moviments especulatius en torn a l’Ullal i un gran interès en urbantizar aquesta zona humida, ara que sembla que Cala Carbó està més a prop de la seva salvació no hauríem d’oblidar l’Ullal.

Al mapa de Can Botana he marcat en ver  la zona de l’UNAC 33 on se destruirà una gran zona d’arbrat per construir 38 apartaments, si no l’impedim. De moment ja fan feina a dos solars i nosaltres i el GOB  estam pendents de la resposta definitiva respecte a la suspensió de llicències que vàrem demanar. Amb la protecció de Cala Carbó i Can Botana encara resta com més ridícul que es sigui permesa aquesta destrucció paisagística de Cala Molins.

L'UNAC 33 en verd, la zona protegida delimitada en negre.


 

No hem d’oblidar no obstant que es tracta d’una primera passa incompleta. El decret ha de ser ratificat pel Parlament en un mes i s’ha d’aprovar el projecte de llei que  ha de permetre la reclassificació definitiva de les zones afectades. S’ha de seguir fent feina a pesar i contra de les reticències d’UM sobre tot en el cas de les dues finques limítrofes amb el solar de Son Espases ( no incloses en el decret i que es pensen incloure al projecte de llei). En el cas de ses Fontanelles (Palma) i ses Feixes (Eivissa), hem d’esperar que la protecció es consolidi al Pla de Reconversió Urbanística de la Platja de Palma i a la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana de Vila, respectivament. Igulament esperam la derogació de la Llei de camps de golf amb oferta residencial

El que si ha aconseguit UM es bloquejar la desclassificació de la urbanització de cala Marçal de Portocolom (200 xalets), protegint només els seus voltants, el que beneficia al promotor

A partir d'aqui s'ha de fer feina per aprovar la llei definitivament, i assegurar la protecció definitivament

Comentaris

Joan Ramon veterà

garau

Joan Ramon veterà | 27/11/2007, 18:11

Garau ha sigut un personatge nefaste per el paisatge de Mallorca. Com diu qualcú aqui, una bona peça, ja que els perjuicis no s'han limitat tan sols al paisatge.

Pepe

Garau

Pepe | 27/11/2007, 18:02

He seguit poc tot el debat d'atacs i contraatacs en torn a la figura d'en Garau a la premsa (Mundo -Serra9. Un personatge amb molt d'ombres, massa pel meu gust, i vista la Costa de Mallorca no pot estar molt orgullós. Em va sorprendre aquesta columna on de tot el tema del decret de llei es centrava al tema de Cala Carbó-l'Ullal.El tema de l'Ullal fa mal olor.

P

En Garau, quina peça!

P | 27/11/2007, 16:45

En garau mes li convendria demanà perdó per tots quants desastres s'han comés a la costa de Mallorac durant els mig segle en el que ell ha estat cap pare de Costes

Pepe

Gir

Pepe | 27/11/2007, 14:39

Des de que es va aprovar el decret vaig rebre telefonades demanant-me si afectava a l'UNAC 33, si es podia fer alguna cosa a La Font, a Formentor... Durants anys hem seguit un model destructiu i suïcida, esper que aquest nomé sigui el primer pas d'un gir total pensant en el futur.

Garci

Re: Na Munar s'hagués estret un ou.

Garci | 27/11/2007, 13:17

Anam per bon camí. Però no ens hem de descuidar ni un moment perquè segur que ens colaran alguna malifeta. I com diu l'article amb UM s'ha d'anar molt en conte i que aquestes mesures son bones però molt millorables.

del pp, no

Bambolades

del pp, no | 27/11/2007, 12:00

Na Munar no s'estreny mai res.

francisca bennassar

protecció de Cala Carbó i el Vilar

francisca bennassar | 27/11/2007, 07:56

Bon dia a tots:
Només la meva més sincera enhorabona per la protecció d'aquestes dues àrees de Pollença i les meves més sinceres gràcies a totes les persones que han fet possible aquesta protecció.
Gràcies

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb