URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'ESQUERRA DE POLLENÇA APOSTA PER LA PRIVATITZACIÓ.

Alternativa | 02 Desembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple varem presentar la moció per declarar lliure d’AGCS a Pollença, que era tan senzill com demanar que no se privatitzin els serveis que encara son públics. Doncs se va refusar amb un vot a favor, 2 abstencions Jaume i Mª del Mar(PSOE) i 14 vots en contra. Res a dir, sinó fos perquè dos regidors del PSOE, suposadament d’esquerres, varen votar en contra. Cal dir que com se les va recordar al debat el PSOE ha presentat i aprovat a diversos ajuntaments d’Espanya una moció calcada i amb la mateixa finalitat. És curiós que els únics que se varen abstendre varen ser els dos regidors nous: Jaume i Maria del Mar. Potser siguin els únics que s’han aturat a pensar-ho? No ho se, però és trist.

 

I el més trist, la pèrdua de la S (de socialista) del PSM. On queda l’esquerranisme del PSM? Dia rere dia demostren que han perdut aquest sentit. Una cosa tan senzilla com no privatitzar més va ser votat en contra per l’únic regidor del PSM.

Ara direu que no digui res, que ells son els nostres amics, que l’enemic és un altre. Doncs jo pens que no son amics els que pretenen privatitzar els serveis públics. Que no son políticament amics els que volen polítiques neoliberals, els que volen que acabem pagant per anar al metge o simplement paguem una taxa per treure un llibre d’una biblioteca.

Ja començo a dubtar de que siguin liberals o que no els importi aquest tema. La veritat és que ja trobava estrany que poguessin acceptar les polítiques tan pernicioses pel medi social i natural imposades per UM. Ara veig que no és tan estrany. Entre liberals s’ho fan. 

 

De la pàgina zona hors Agcs.

 

 

 A continuació proposta que es va refusar:

Moció del grup Alternativa EU_EV, en contra dels acords de l'Organització Mundial del Comerç relatius a la liberització del comerç de serveis.

Des de fa un temps nombrosos ajuntaments, corporacions locals, governs autonòmics, parlaments regionals y nacionals estan mostrant la seva preocupació davant l'Acord General del Comerç de Serveis (AGCS) auspiciats per la Organització Mundial del Comerç (OMC).

L'AGCS pretén, mitjançant un procés gradual y teòricament voluntari, la total liberalització de tots els serveis, a la prestació dels quals tindrà accés qualsevol empresa estrangera. Aquest Acord inclou també als serveis públics (inclosos els sanitaris, educatius, informatius culturals  i de gestió), que en una fase posterior se veuran inevitablement abocats a la privatització, al no poder suportar la competència provinent de les empreses privades (especialment les multinacionals) que disposin d'informació, mitjans i interès en fer-se amb la prestació dels mateixos, poguent al·legar aquestes empreses que l'Ajuntament que doni un servei que li interessa li fa competència deslleial, per cobrar més barat el servei (al estar subvencionat o tenir ajudes fiscals) i poder accedir sense concurs públic a donar-lo. El concepte de servei públic passa a ser considerat com una mera mercaderia, amb el consegüent prejudici per als ciutadans i la consegüent pèrdua de competències jurídiques i polítiques associades al control democràtic de tot el que afecta al benestar social i als drets cívics.

Amés l'AGCS suposa un atac frontal a l'Estat del Benestar, doncs aquesta privatització, obligatòria en la  pràctica, afecta a un dels pilars bàsics de la nostra societat, com son els serveis públics (que cerquen la satisfacció de necessitats socials bàsiques) i fa malbé el model social europeu.

La democràcia, no sols se legitima a les urnes sinó en la seva capacitat de resposta a les demandes ciutadanes, la transparència, la solidaritat amb els més desprotegits i la recerca de l'accés lliure i igualitari a la cultura, educació, informació, salut, pensions, obligacions i prestacions socials; així com també mitjançant la participació ciutadana en l'ampliació del procés democràtic. A Europa, les pensions, la sanitat o l'educació pública son drets ciutadans fortament assentats.

Els ajuntaments no son només oficines d'interessos, sinó representants de la ciutadania que entre altres coses velen pels seus drets i obligacions i son el referent de la voluntat ciutadana i la seva expressió democràtica. Es per això que no podem estar de braços creuats davant l'intent de fer de la política negoci i del dret ciutadà objecte de comerç.

La privatització des Serveis Públics és un autèntic atemptat a l'Estat del Benestar, al ignorar les vertaderes necessitats dels ciutadans. Un atemptat al concepte de solidaritat, tant territorial com social, vertadera raó de ser dels Serveis Públics. I un atemptat contra l'autonomia i capacitat de decisió dels Ajuntaments que han de respondre davant els seus electors i no davant forces cegues del mercat.

Davant això, nombrosos eurodiputats, parlaments com el Belga o el Parlament Andalús del 27 de març del 2003, els ministres regionals de cultura europea reunits a Brixen i varis centenars d'ajuntaments i consells regionals francesos, belgues, austríacs, italians, britànics i alguns espanyols, Montreal, Quebec o Ginebra, s'han manifestat molt preocupats al respecte i han refusat lo privatització obligatòria de lo públic.

Per tot això, i per la preocupació que tenim com a càrrecs electes democràtics, des d'Alternativa EU-EV, proposam la següent moció per a ser debatuda, votada i aprovada:

Sabent que la Organització Mundial del Comerç ha impulsat l'Acord General del Comerç de Serveis (AGCS) i considerant que aquest acord promou una liberalització o privatització, obligatòria en la pràctica, de nombroses polítiques públiques que afecten al benestar dels ciutadans i fan perillar el concepte dit d'Estat Social Europeu:

Considerant que els serveis públics garanteixen la cobertura de les necessitats bàsiques i els drets fonamentals dels ciutadans, així com la participació democràtica en la gestió i les possibilitats de control per part dels/les usuaris/es i treballadors/es, ciutadania en general així com per part dels càrrecs electes i del govern local, a qui correspon la responsabilitat política del seu bon funcionament.

Entenent que aquest acord AGCS de la OMC vulnera la autonomia local, reconeguda per la Constitució Espanyola i els Estatuts d'Autonomia, així com la Llei Reguladora de Bases de Règim Local, la Llei d'Hisendes Locals, la Llei de contractes de l'Estat i la del Procediment Administratiu Comú de les Administracions públiques.

Per tot proposam:

 

1-       Manifestar el nostre rebuig a qualsevol ampliació o modificació de l'AGCS que imposi o condueixi a la privatització dels serveis públics donats pel Municipi o Comunitat Autònoma i l'Estat.

2-       Que el ple manifesti el seu rebuig a qualsevol ampliació o modificació de l'AGCS que condueixi directa o indirectament a la reducció de les competències i del principi constitucional d'autonomia local.

3-       Que refusem la falta de transparència de la OMC i demanem que el govern d'Espanya a través dels seus organismes competents, informi a les corporacions locals i a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) de tot el que afecti als seus interessos i als dels seus ciutadans.

4-       Que manifestem el nostre respecte cap al principi de subsidiarietat i les competències de les corporacions locals europees, el Model Social Europeu i l'Estat del Benestar sobre el que els ciutadans europeus construeixen els seus drets, i denunciem els interessos purament mercantilistes que actuen contra el control democràtic dels bens i l'interès públic.

5-       Que acordem participar en la reflexió i mobilització de Corporacions Locals d'Europa i altres parts del món en contra de l'AGCS.

6-       Que ens adherim als Estats Generals d'Europa de Municipis i Col·lectivitats Locals lliures de l'AGCS, així com a la crida del Fòrum d'Autoritats Locals de Porto Alegre.

Comentaris

Garci

Re: L'ESQUERRA DE POLLENÇA APOSTA PER LA PRIVATITZACIÓ.

Garci | 03/12/2007, 10:09

Hola JRV jo també pens que la coherència no és el fort de l'equip de govern. El PP és de dretes. UM populista. Fins aquí anam bé. Però lo del PSOE i PSM ja és d'escàndol. S'ho haurien de fer mirar. La veritat és que no se si consulten a les assemblees, perquè amés, si son les assemblees les que dicten lo que han de votar als plenaris, anem molt molt malament. Això ja no seria problema de coherència dels regidors sinó dels partits al complet.
Lo de qui és més de dretes si UM o PP, veient algunes de les actuacions del regidor del PP Toni, jo crec que UM és més de dretes. Amés el joc de victima de dir al plenari que EU vota sempre amb el PP i no amb les esquerres no té gens de sentit. Votam el que creiem millor. I si resulta que les propostes del PP son millors, doncs votarem amb ells.

Joan Ramon veterà

xupopteros

Joan Ramon veterà | 03/12/2007, 09:46

Es alucinant veura com es mou el regidor del PSM i Els regidors del PSOE, ben a les ordres de Joan Cerdà Rull. Per això no feia falta presentar-se com a diferent opció a les passades eleccions. De moment els mes coerents en quan a ideologia es UM i PP, ja que no amagen ser de dretes i actuan com a tal, tal volta el PP pollençi sigui mes de centre que la mateixa UM, atés lo vist fins ara i des de fa uns anys.

Pepe

Bones Rodamón.

Pepe | 02/12/2007, 17:17

Rodamón gràcies pels teus comentaris, molt interessant la pregunta que fas de Son Banya un tema realment obscur i un recte per l'actual govern.
Respecte a recuperar la Mallorca perduda, crec que per força, lleis, doblers de moment ens hem de centrar per salvar la Mallorca que ens resta.
Per exemple a Pollença l'UNAC 33 a Cala Molins i el que encara consevam de la Font, Formentor i el sol rústic, recuperar els camins, els carrers, les places... Hi ha molt de feina per fer. T'apuntes? estic segur de que trobarem un punt en comú i una feina a fer i no t'estic demanant ni el teu vot, ni ser simpatitzant i menys afiliats, simplement el que puguis aportar a una feina comú per defensar el medi ambient.

Rodamón

Demasiados energúmenos.

Rodamón | 02/12/2007, 14:12

Amb renous,contaminació acústica és impossible estudiar,concentrar-se,s"immersió dins ses matèries!!

Rodamón

Aturem el negoci de la destrucció què és el de la drogue.

Rodamón | 02/12/2007, 13:19

¿Per què no hi ha detencións a Son Banya??.¿Qué está passant a Mallorca??.Cal legalitzar ses drogues per acabar en Son Banya i ses seves màfies!

Rodamón

Llatrocini internacional!!

Rodamón | 02/12/2007, 11:52

L'Organització Mundial del Comerç és una estructura injusta!!

Rodamón

Llatrocini internacional!!

Rodamón | 02/12/2007, 11:30

¡En quines mans está el món,Deu meu!.L'Organització Mundial del Comerç és l'avantguarda des llatrocini internacional!!

Rodamón

Aturem el negoci de la destrucció!!!

Rodamón | 02/12/2007, 11:20

Sa destrucció continùa.Es enemics de Mallorca són es seus polítics.Cal plantar cara a s'injusticia d'aquesta economia criminal.Resistir,rebelar-se,oposar-se.Cal esborrar des mapa totes ses autopistas i urbanitzacions.

PEPE

ESQUERRA

PEPE | 02/12/2007, 09:15

De l'article dir simplement; ESQUERRA?

Al debat PSOE i PSM només es van dedicar a defensar, sense cap diferència amb UM o PP, que tots els serveis no poden ser públics, cosa que no deia nostra moció. En aquest moment només estam a la defensiva i ens conforma com defensavam a la moció és que no es pot seguir privatitzant serveis bàsics d'esquena als ciutadans i als poders públics.

Una vegada més va quedar molt clar qui comanda a aquest equip de govern.

Article del Balears

Residència Port

Article del Balears | 02/12/2007, 09:10

Relacionat amb aquest tema avui al Balears parla del la residència i centre de dia del Port, a l'article parla d'un tema de construcció. Un tema del que no parla és de les dificultats econòmiques que te l'empresa privada que va obtenir el solar gratuït a canvi de la major part dels serveis. És curiós veure com empreses privades que anaven be a l'anterior de govern de ara es troben en greus dificultats . I és que hi ha "empreses privades que només sobreviuen a canvi del traspàs de fons públic continuu i important. Un liberalisme molt peculiar.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb