URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La Base un pas més aprop.

Alternativa | 04 Desembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Qui deia que des de l’oposició no se poden fer coses? Doncs aquí tenim una mostra més de que la feina no és de bades. Aquest cop, instats per ERC Pollença hem presentat una moció al ple de novembre per tal de demanar al Govern a que se creï la comissió mixta per tal de que en un termini inferior a 5 anys és tornin els terrenys de la base del Port, tal i com es va aprovar a la proposició no de llei  pel congrés del 14 de març.

Aquesta moció ha estat aprovada per unanimitat, cosa que és molt important i que implica que tots els grups de l’ajuntament és comprometen a vetllar pel retorn del terrenys de la base.

Pdt. Només afegir a l'article d'en Garci algunes temes del qdebat, Tomeu (PP) es va mostrar molt escèptic amb la creació d'aquesta comissió, ja que a l'Ajuntament es va crear una fa temps que no ha fet res. Com vaig dir és nostra responsabiltiat el compliment d'aquest acord que s'ha fet per unanimitat.

Francisca (PSOE) es va molestar amb la meva referència a que el PSOE havia votat en contra a Madrid, és la pura veritat que hem de fer. El PSOE de Pollença té ara l'oportunitat de fer escoltar la seva opinió i contactar amb Madrid per fer efectiu aquest acord.

Per terminar dir que em va semblar poc democràtic que Miquel Angel president d'Esquerra a Pollença no pogués defensar la seva proposta, per què és membre d'un parit i no d'una associació. Vaig recordar que si Miquel Angel no era regidor era pel límit del 5% (altra vegada es va molestar Francisca!) i que a aquesta legislatura si no el fa l'equip de govern nosaltres presentarem una moció per canviar el reglament de participació ciutadana.

 

(Base militar del Port de Pollença, Mallorca, any 1938. Hidroavions italians CANT Z - 506 en reparació ) Tret del bloc de Climent Picornell

Publicàvem ja el 16 de març:

Primer una bona notícia; un pas important per a la recuperació de la Base. Ahir  "El Congrés insta Moncloa a tornar els espais militars de Pollença i Alcúdia. La proposta presentada per ERC tingué el suport de tots els partits menys el PSOE (Balears)"
"Aprobada la devolución de la Base y Cap de Pinar al pueblo. Las minorías y el PP apoyaron la propuesta de Esquerra Republicana y el PSOE se opuso (Diario de Mallorca)

Esquerra Unida va votar a favor d'aquesta proposta (que podeu veure al final de l’article.), però sense el suport del PSOE. Però aquesta negativa fou discrepada pel PSIB que finalment se va sumar a la petició de devolució de la Base i del Cap de Pinar.

Esquerra Unida també havia presentat una  proposició no de llei de la recuperació de Cap de Pinar d'Alcúdia la va proposar ( ho podeu veure al bulletí del Congrés).

 A continuació la moció i la proposició no de llei:

Proposta de creació comissió mixta per la recuperació de la base

José Luis Garcia Salvador regidor i portaveu dei grup Altemativa Esquerra Unida- Els Verds, , a proposta de Miquel Àngel Sureda Massanet, President d'Esquerra-Pollença, presenta al ple de la Corporació la següent proposta per ser inclosa, debatuda i votada al proper ple ordinari de novembre.

Exposició de motius:

Que el grup parlamentari d'Esquerra Republicana del Congrés dels Diputats va presentar una Proposició No de Llei per tal que l'Estat espanyol tornés al municipi de Pollença els terrenys de la Base Militar del Port de Pollença i el Cap de Pinar a l'Ajuntament d'Alcudia.

Que el 14 de març va ser aprovada la Proposició No de Llei i aquesta instava a l'Estat espanyol a crear abans de sis mesos una comissió mixta formada per representants dels Ajuntaments de Pollença i Alcudia, representants del Govern Balear i del govern espanyol

Que el govern espanyol no ha creat aquesta comissió i això perjudica els interessos dels ciutadans de Pollença i Alcudia i els seus respectius ajuntaments.

Per això, el grup municipal d'Alternativa Esquerra Unida- Els Verds proposa la següent moció:

PROPOSTA:

- Instar al govern espanyol a crear la comissió mixta per tal que en un termini inferior a 5 anys es tornin aquests terrenys tal i com diu la Proposició No de Llei aprovada.

I aquí posam la proposició no de llei presentada per ERC:

Aquesta és la proposició amb la que estam totalment d'acord.
Proposición no de Ley
«El Congreso de los Diputados insta al gobierno español a:
1. Pactar con el Ayuntamiento de Pollença un plan
para el retorno, en el plazo de cinco años, de los terrenos
e instalaciones militares situadas en el municipio
para el uso y disfrute de la población local. Dicho pacto
deberá establecer cláusulas de protección medioambiental
que no permitan ninguna construcción en aquellos
terrenos y que garanticen la conservación y restauración
o readaptación de los edificios ya construidos.
2. Destinar las inversiones necesarias para el
acondicionamiento del puerto de la base militar como
un puerto de uso civil para pequeñas embarcaciones.
Asimismo, se destinarán las inversiones necesarias para
la reducción o eliminación del impacto visual de los
pequeños solariums y paredes de hormigón, así como
del hangar.
3. Negociar con las instituciones. insulares y locales
correspondientes la reubicación de la base de hidroaviones
para garantizar los servicios necesarios en labores
de extinción de incendios.»
Palacio del Congreso de los Diputados, 18 de septiembre
de 2006.-Joan Puig i Cordón, Diputado.-
Joan Puigcercós i Boixassa, Portavoz del Grupo Parlamentario
de Esquerra Republicana (ERC).

Comentaris

Pepe

Base

Pepe | 16/12/2007, 20:55

Hola Al Bullansi, uno de los temas que no quedó como en la propuesta de Esquerra fue el de la reubicación de la base de hidros, com o tú dices sería absurdo su traslado a otro sitio.

BOSSES

base

BOSSES | 16/12/2007, 20:22

JO LA POSARIA A LA LLUNA DE PLUTO I TE FARIA A TU COMANDANT.

Al-Bullansi

reubicar la base?

Al-Bullansi | 16/12/2007, 20:12

Y si se devuelve la base al pueblo o a quien sea y la tienen que reubicar , donde lo harian? en la luna? en Valencia? en la luna de Valencia? porque si la reubican en mallorca significará que el cuartel se va a otro pueblo ( construcciones nuevas al lado del mar, hidropuertos, muelles, pantalanes,etc...cemento y mas cemento), lo que parece dificil? o ya que estamos, porque no la reubican en cala carbo, de todas maneras en breve estará hecha una mierda. Pero comoes para dentro de cinco años y ya se sabe que politicamente cinco años son dos eras. Salud

Garci

Re: La Base un pas més aprop.

Garci | 05/12/2007, 19:48

La veritat és que jo vull una base que no tingui militars.
Lo del partit de la merda no me convenç.

Maki

Base

Maki | 05/12/2007, 18:31

Hi ha qualque comentari per aqui digne de la perruqueria o barberia de debat mes que pintoresc, o de fadrina vella malsofrida i desenfeinada .I aixó de compartir la base , d'una ingenuitat prohibitiva.
Jo també prohibiria l'investigació a l'Antartida , o els viatges a l'espai per aixó, perque l'humanitat pot convertir l'Antartida, o Mars, o Plutò en un fumadero de porros o que qualque ca hi pugui cagar. Al final la solució es es suicidi universal, l'humanitat es un perill per ella mateixa.
Tinc ja mitg enllestit el programa del Partit Anti Merdes de Cans, perque la situiació es de vida o mort. Esper les vostres col·laboracions. Les recentment rebudes no les hi puc posar:
-Que si els cans no fumen porros ni s'engaten..
- Que si no han de menester depuradors de 9 millions d'eurons per les seves merdes i que després, a mes, no funcionen be...
- Que no enganyen als electors a les eleccions...
Que no ens fiquen en guerres, ni de Irak ni d'enlloc i altres suggerimens que no puc utilitzar ni hem serveixen en la creuada anti - merda de ca.

fralokus

Re: La Base un pas més aprop.

fralokus | 05/12/2007, 16:12

Margalida, no seràs la primera persona ni l'última que veu amb temor una hipotètica devolució de la base.

Personalment, crec que un ús compartit, durant les hores de llum diürna i que poguessin tancar-la alguns dies per a ús exclusivament militar seria acceptable.

Pepe

Marga

Pepe | 05/12/2007, 15:51

Marga pots opinar que no anam massa bé (opinió que no comparteix). El que no pots dir és que només parlam de la base (3 articles de 700).
El tema de la merda de cans i brutor és un tema de civisme que cada vegada va pitjor a aquest país.

Garci

a Margalida

Garci | 05/12/2007, 08:47

Està bé que no vulguis que la base es retorni. Però no en feim demagògia i és un tema al que no hem dedicat massa temps perquè la moció ni l'hem fet nosaltres, tansols l'hem presentat.
En el tema brutor i desperfectes pots veure la quantitat de feina que hem fet si mires la secció d'aquest bloc: Pollençalternativa. Hem fet molts articles i moltes denúncies de desperfectes, brutor, etc, etc.
Però t'anim a ajudar-nos a fer el que ens proposes. Si vols que facem precs, preguntes o mocions en concret pots fer-nos arribar les teves propostes aquí o al correu electrònic.

Margalida

No anau massa bé

Margalida | 05/12/2007, 08:18

Crec que no anau massa bé, la base i la p.-.. base i només sabeu parlar de la base, i del poble, de la brutar, de les merdes de cans,... meam si feis alguna cosa de profit des de l'oposición i deixau estar la base, després de que es torni s'hi construirà, s'embrutarà perquè la gent no te civisme, serà un fumadero de porrets i un lloc per... meam si tocau amb els peus de terra i no faceu demagògia amb la p.... base
Deixa-la estar

Pepe

Postales

Pepe | 05/12/2007, 07:52

Gracias por el enlace, la comparación de estas postales con la realidad actual es una buena medicina para reflexionar sobre lo que llamamos progreso.

Joan Ramon

Anim

Joan Ramon | 04/12/2007, 21:54

Estic d'acord amb tu Pepe, en Pere Sampol dins la seva linea de fer bona tasca, i a més de saber transmetre, també ès capaç de fer feina de formigueta.
Salut i branca

TODOCOLECCION

La Base un pas més aprop.

TODOCOLECCION | 04/12/2007, 21:42

Os recomiendo visitar el siguiente enlace con gran variedad de fotos y postales antiguas de lo que un dia fue Pollença.

No apto para nostálgicos.

http://www.todocoleccion.com/buscador.cfm?C=c&P=1&Bu=pollensa&S=169220&M=t&O=r&D=t&N=i

GArci

Re: La Base un pas més aprop.

GArci | 04/12/2007, 19:31

Endavant amb la via judicial. Quan el jutge ens doni la raó tant de bó hi hagi alguna cosa sense Construir/destruir.

Pepe

Enhorabona a Pere Sampol

Pepe | 04/12/2007, 16:43

Enhorabona a Pere Samposl, senador del BLOC que està fent molt bona feina a Madrid.

El senador autonòmic de les Illes Balears ha estat nominat per l'Associació de Periodistes Parlamentaris al premi Senador Revelació de l'any.

El senador ha agraït a la Associació el seu reconeixement i ha declarat que "la meva activitat al Senat és la de transformar amb iniciatives parlamentàries totes aquelles inquietuds i necessitats que tenen el diferents col·lectius i organitzacions de les Illes Balears. Estic al seu servei per defensar els interessos de les Illes Balears a Madrid". Els premis se lliuraran el divuit de desembre a Madrid.

Pepe

Destrucció

Pepe | 04/12/2007, 15:48

Bones Rodamón com veus segueix la venda i Cala Molins dona un pas més cap a la destrucció.

Pepe

A judici en Can Botana

Pepe | 04/12/2007, 15:46

M'ha informat la premsa que la Junta de govern ha rebutjat nostra petició de revocació de llicències de Can Botana. D'aquesta manera ja només reta la via judicial, segurament posarem un contenciós administratiu conjuntament amb el GOB.

Rodamón

El PP-UM és la Mort!

Rodamón | 04/12/2007, 15:44

POM,POM,POM,POM,POM,POM,POM,POM,POM.És lo que hay y mucha porquería.!!!Nos han baratat l´or per collarets de colors

Garci

Re: La Base un pas més aprop.

Garci | 04/12/2007, 13:41

Jo també vendria a fer una volteta per la base i a que me convideu a un cafetet...

Per cert, la foto és espectacular.

Article balears

Premsa

Article balears | 04/12/2007, 10:48

Avui la premsa escrita; DdB, UH, DdM informen de la roda de premsa que varem fer ahir amb el Gob demanant a la junta de govern que es reuneix avui l revocació de llicències de l'UNAC 33.
Al diari UH també podeu trobar una mini entrevista que em vàrem fer.

Pepe

Diumenge guapo

Pepe | 04/12/2007, 10:44

La proposta parla de crear una comissió mixta precisament per que s'ha d'estudiar tot el tema; la recuperació dels espais públics, dels espais privats, la base d'hidros...La qüestió es començar a parlar de manera seriosa del tema.

I si a la teva proposta del cafetet mirant al mar unim que els preus actuals de la base pràcticament són el coste... Quin diumenge tan guapo.

francisca bennassar

UN CAFETET AL FAR DE LA PUNTA DE L'AVANÇADA

francisca bennassar | 04/12/2007, 08:35

Bon dia tots.
Sempre s’ha parlat de que la Base hauria de tornar al poble de Pollença. Però, alguna vegada la Base a estat de titularitat municipal? No pensau que si els terrenys (expropiats en el seu moment) han de tornar a algú, aquest algú hauria d’ésser l’antic propietari o els seus descendents, familiars o hereus?
Tal volta digui una barbaritat, perdonau la meva ignorància amb aquest tema, però... no seria possible compartir l’espai de la Base entre els militar i els civils? Encara que hi hagi militar, amb la situació actual, no seria possible els diumenges (si volen amb un ferma control ho veuria bé) anar a fer una volta per la Base? Poder arribar a la Fortalesa o al Far de la Punta de l’Avançada i fer un cafetet mirant el mar i la serralada seria meravellós. Si això a de passar perquè no sen vagin els militars digueu-me on he de firmar...
Gràcies

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb