URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

De l' unanimitat al rebuig.

Alternativa | 08 Desembre, 2007 06:54 | facebook.com twitter.com

El passat ple del mes de novembre com ja hem comentat va destacar per la manca de propostes de l'equip de govern.

Es  va aprovar per unanimitat:

-  La creació d'una comissió mixta per a la recuperació de la Base Militar del Port de Pollença (Proposta nostra a instàncies d’Esquerra Pollença)

- La instal·lació de l'obra cedida a l'Ajuntament "La Porta del Migdia" de l’autor  Emili Armengol. Donació gratuïta del Sr Emili L.Sicre. Obra amb un valor d’uns 36.000 euros. Aquesta donació va ser acceptada al ple d’abril de 2007. L’obra és un rellotge solar fet amb coure, estany i bronze (veure fotografia). La discussió va girar en torn a la seva col·locació, el PP –UMP demanava que fos col·locada a la  rodona situada a l’altura del desembocament del Torrent de Sant Jordi , per aprofitar millor el Sol. L’equipo de govern va demanar deixar el tema més obert i no tancar altres possibilitats. Una proposta interessant del regidor de cultura Biel Cerdà va ser la creació d’una comissió de cultura per estudiar aquestes cessions i la seva ubicació. Finalment es va acceptar deixar el tema obert.

- L'adhesió als Estatuts de l'entitat "Pollença Accessible" un tema que es va parlar a la campanya electoral  i es va aprovar per unanimitat que l'Ajuntament participi i col·labori amb aquesta associació per començar a fer feina.al pla bàsic d'accessibilitat i supressió de barreres d'arquitectòniques proposta nostra aprovada per unanimitat a l'anterior ple.

- Nostra moció en relació a la delimitació de nucli als efectes de l 'horari comercial. Nostra intenció era delimitar el casc urbà de Pollença com mercat tradicional, però vàrem acceptar la proposta de l’equip de govern d’acceptat tot el municipi com mercat tradicional excepte el Polígon Industrial ( podeu veure nostra moció a la continuació de l’article).

- Amb urgència l'equip de govern va presentar una moció de la que no s'ens havia comentat res, ni tan sol de paraula abans de començar el ple. La Conselleria volia saber si teniam interès en demanar dues escoletes de 0 a 3 anys. Evidentment es va aprovar per unanimitat.Va donar tota la impressió de ser una moció presentada per demostrar que alguna cosa es feia des de l'equip de govern.

Va sortir amb el suport de l'equip de govern i nostro:


-Ratificació del decret núm. 758, de 19 d'octubre de 2007 contenciós que l'Ajuntament té  amb l'empresa PIMSA (Promoció Ibero Mediterráneas  S.A.). Es tractava de ratificar el nomenament d'un procurador. L'empresa PIM S.A. ha denunciat l'incompliment d'un conveni urbanístic de 1993 i reclama els 60.000 euros que va aportar al Consistori per unes obres que va acordar executar l'Ajuntament entorn de la circumval·lació entre Pinaret i Gotmar, i que finalment va realitzar el Consell de Mallorca. Un tema molt complicat i que s’arrossega des de fa 14 anys. És una mostra de la situació sagnant del tema de l’urbanisme a Pollença, un tema que mou milions però es troba a una situació pròpia del segle XIX: La mateixa empresa PIMSA també és víctima del retard de l’adaptació al POOT ja que volen obtenir unes llicències per  construir apartaments a un solar on el PGOU permet construir un hotel i no apartaments.

Vàrem votar amb l’equip de govern per què l’expedient era impossible estudiar-ho en dos dies, i es varen convèncer els seus arguments (PIMSA no havia jugat molt net fer-se passar per propietària d’uns terrenys que no eren seus i altres temes) i per que el millor és que sigui que un jutge ho resolgui.

Varen ser rebutjades:

- Proposta en contra dels acords de l 'Organització Mundial del Comerç relatius a la liberalització del comerç de serveis. ja comentat

- Relativa a l'edifici de l'antic col·legi Miquel Capllonch. Vaig votar a favor d'aquesta proposta del PP-UMP i l'equip de govern en contra. Pens que aquest tema mereix un article

- La moció de l'auditoria d'urgència la varen poder debatre però la vaig retirar per que no era legal tal com estava redactada(informes de la Secretària i interventor) l'hem de refer i tornar a presentar. També mereix un article.

- No a ser acceptada d'urgència de la moció de PP-UMP la moció d'urgència que demanava que el Consell de Mallorca assumeixi l'emissió del rebut i la gestió del cobrament de les taxes de fems. Ja la comentarem en torn al ple de desembre del dijous 20 quan es presentarà.

 

La porta del migdia d'Emili Armengol 

 

Proposta de delimitació del mercat tradicional

José Luis García Salvador regidor i portaveu del grup Alternativa Esquerra Unida- Els Verds,, presenta al ple de la Corporació la següent proposta per ser inclosa, debatuda i votada  al proper ple ordinari de novembre.

Exposició de motius:

 -  Atès que L' Article 21,c  de la llei 11/2201  de 15 de juny, d'ordenació de l'activitat comercial exclou de la prohibició d'activitat en diumenges i festius als mercats i mercadets de venda ambulant autoritzats pels ajuntaments i als establiments del seu entorn immediat, degudament delimitat per la corresponent entitat local.

- Atès que aprofitant que l’Ajuntament de Pollença no ha delimitat l’entorn del mercat del diumenge una gran superfície comercial situada al polígon industrial està obrint els diumenges i altres el poden fer en el futur.

- Atès que aquesta obertura és un frau de llei a més de perjudicar al mercat tradicional, als petits comerços de Pollença i als propis treballadors de la gran superfície comercial

Per això, el grup municipal d’Alternativa Esquerra Unida- Els Verds proposa la següent moció:

PROPOSTA:

            -   Delimitar el més aviat possible el municipi de Pollença com mercat tradicional exceptuant el polígon industrial.

 

Comentaris

Garci

Re: De l' unanimitat al rebuig.

Garci | 08/12/2007, 16:31

Teniu raó que no s'han de permetre més urbanitzacions. Comença a ser molt trist tot plegat.

Rodamón

El PP-UM és la Mort!

Rodamón | 08/12/2007, 15:41

Defensar la integritat territorial és no permetre fer urbanitzacións!!

Jucef

Economia Criminal

Jucef | 08/12/2007, 14:23

Tota Mallorca és un delicte contra el Medi Ambient i l’Ordenació del Territori

Juel

Economia Criminal

Juel | 08/12/2007, 12:58

Ses Fontanelles i Son Bosc valen més que dues mines de diamants!!

Rodamón

El PP-UM és la Mort!

Rodamón | 08/12/2007, 12:41

A ses regions aeroportuàries no hi ha calidat de vida!!

Michel

El PP-UM és la Mort!

Michel | 08/12/2007, 11:39

Es gitanos si s"han d"integrar ho han de fer a Son Vida!!

Garci

Re: De l' unanimitat al rebuig.

Garci | 08/12/2007, 09:52

O sigui que l'equip de govern presenta 2 mocions i una d'urgència. I amés una d'elles ve provocada perquè nosaltres varem presentar el pla de supressió de barreres arquitectòniques i ara cal posar-nos d'acord amb l'associació.
L'altre proposta si no ho he entès malament és per llogar un procurador per un problema de no se sap quan.
I la d'urgència(rentar la cara) ve a instàncies de la conselleria per veure si volem dues escoletes. Clar que sí. Tot ho duiem al programa electoral. A més, fa un o dos plenaris que l'equip de govern va dir que només en pensaven fer una(tot i que els acords de govern en preveien dues). Al final quantes pensen fer-ne?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb