URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Progressistes o Unió de dretes?

Alternativa | 11 Desembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Ja estam de precampanya, i encara no tenim candidat a Balears ni sabem amb qui ens presentarem a les eleccions, una situació que consideram s’ha de solucionar aviat.

Respecte a les possibles aliances electorals en aquest moment hi ha dos postures clares:

 Per un costat UM, Entesa i ERC aposten per una candidatura que diuen "nacional" però que és sobre tot una aliança amb forces de centre dreta liderades per UM.

Amb Nadal al front d’UM és clar que a aquest partit ha guanyat l’opció més conservadora, Munar el va confirmar recentment a una entrevista del grup Serra quan deia que l’objectiu d’UM són els vots del PP. A la mateixa entrevista reiterava una idea ja expressada per Nadal, que és un desig però no una realitat, quan deia que  "tots els bons del PSM estan en UM.”. Per desgràcia per UM la realitat demostra que els bons segueixen al PSM.

Entesa mentre tant juga els seu paper subordinat a UM contra els seus antics companys del PSM.  En quant a "la patinada" d’ERC  ja l’hem comentat i no sabem si a darrera hora, com a les autonòmiques, tornaran a rectificar ara que el seu possible aliat és Miquel Nadal.

L’altra postura clara és la d’Esquerra Unida i els Verds que aposten per reeditar la candidatura de fa quatre anys; Progressites pes les Illes; una aliança d'esquerra sobiranista, alternativa i ecologista. Una candidatura que va ser l’origen de l’actual BLOC i que es va quedar molt a prop del diputat fa quatre anys.

En aquest moment qui no s’ha acabat de decidir és el PSM, he llegit amb atenció el seu document “Una aliança per a la construcció nacional” i estic d’acord amb la majoria dels seus arguments però no amb  la crida ambigua a la unitat i a la “superació d’antigues rivalitats”. Jo diria que la rivalitat entre el BLOC i UM no és antiga i el vet d’UM  a protegir Can Marçal Vell seria només el darrer exemple.

Si algú té dubtes de que el debat coalició nacional - coalició amb  seu a Madrid és fals, és que no va estar al debat  sobre l'estatut d' autonomia del Port de Pollença on varem poder escoltar a Miquel Nadal , Pere Sampol i Llauger. Davant de les reiterades proves aportades de que aquest era un estatut reduït, Miquel Nadal només va poder dir, "No és nostre estatut però Què hem de fer?" si és aquesta la veu nacional que voleu a Madrid, salut i sort. 

 
A continuació documents d'EU i PSM sobre el tema 
 

Aquest és el document del Consell Polític de l'1 de desembre on es va decidir nostra posició

ESQUERRA UNIDA DE LES ILLES BALEARS REAFIRMA LA SEVA POSTURA RESPECTE A LES ELECCIONS GENERALS

EU aposta per la reedició de Progressistes de cara al Congrés i per candidatures unità

Ens refermam en l´èxit de l´acord de Govern (Acord per a l´estabilitat política i el futur sostenible de les Illes Balears) assolit el passat mes de juliol, que valoram com una eina important d´acció política des de les institucions per assolir fites progressistes concretes, en un marc d´autoaïllament del PP.

En el terreny estratègic, EUIB aposta per l´aliança amb els moviments socials, com a eina per canviar la correlació de forces existents a favor de l´esquerra política i social; i per la promoció d´espais de trobada amb els moviments socials per construir un projecte comú de societat.

EUIB manifesta el seu suport a la consolidació de fórmules unitàries al conjunt de les Illes Balears (Eivissa pel Canvi, Bloc per Mallorca) com a fórmula de derrotar la dreta i fer front al fort bipartidisme existent.

EUIB considera com una necessitat inajornable donar al pol alternatiu (EU+Els Verds+independents) un marc orgànic estable, de militància i polítiques compartides.

- Pel que fa a les Eleccions Generals, EU aposta novament per les fórmules unitàries:

· Per al Congrés dels Diputats, amb la reedició de Progressistes, que a aquestes altures del calendari preelectoral i de cara al nostre potencial electorat, ja no es pot ajornar més.

· Per al Senat, on els resultats són històricament favorables a la dreta, amb candidatures unitàries PSOE-Progressistes front al PP.

- Cal fugir de debats intencionals que s´estan donant sobre l´aposta per una aliança de caire nacionalista o una aliança amb forces “depenents de Madrid”, en clara referència a EU. Davant això, des d´EUIB manifestam que allò que realment està en joc és l´aposta perquè aquesta aliança sigui de centre-dreta (incorporant components diferents als de Progressistes), o d´esquerra sobiranista, alternativa i ecologista.

- Des d´EUIB recordam que els nostres Estatuts assenyalen que som una força sobirana, amb vocació federalista, i que per tant és erroni insistir en aquesta qüestió com a causa de divisió del conjunt de les forces de progrés.


A continuaci el document on el  PSM-EN fa una crida a conformar una "aliança per a la construcció nacional" per a les properes eleccions generals

UNA ALIANÇA PER A LA CONSTRUCCIÓ NACIONAL

La federació PSM-Entesa Nacionalista, conscient de la necessitat, més peremptòria que mai, que veus nacionalistes de les Illes Balears siguin presents al Congrés del Diputats, aprovà a la Convenció celebrada el passat més d’octubre una proposta d’aliança amb aquesta finalitat.

L’espoli fiscal que no deixen de patir les nostres illes, la precària situació de la nostra llengua, el migrat avanç que suposà la reforma estatutària, les inversions deficitàries per part de l’Estat, i a sobre el constant menyspreu dels grans partits estatalistes respecte aquestes problemàtiques, fan més necessari que mai obtenir una representació de caire nacional al Congrés dels Diputats.

En aquest moment, cabdal pels pobles de les Illes Balears, quan es senten veus que preconitzen el tancament a la baixa del procés autonòmic i l’hostilitat cap als postulats de recobrament nacional és creixent, cal que les formacions polítiques facin un esforç de superació d’antigues rivalitats, obviïn els legítims interessos de partit tot supeditant-los al suprem interès de la construcció nacional. En definitiva cal adoptar positures des d’un veritable sentiment patriòtic.

En aquesta tasca ningú hi sobra, es tracta de sumar. Sumar des de la generositat i l’altura de mires, oblidant rancúnies i enfrontaments, deixant de banda decisions electoralistes o concepcions basades en fonamentalismes ideològics. No es pot construir un país, una nació, des de l’exclusió. L’objectiu de la construcció nacional ha de convocar a totes les formacions polítiques, col·lectius i persones que hi vulguin combregar. Més enllà de les pròpies autodefinicions ideològiques tots aquells que es sentin cridats a participar en aquest procés hi ha de tenir cabuda. Hem de superar el passat per signar el futur. Caldrà l’aportació de molts per recuperar els drets nacionals que ens arrabassaren fa gairebé 300 anys.

Per tot això, la Federació PSM-Entesa Nacionalista, com a força majoritària del nacionalisme a les Illes Balears, convoca a aquest camí per d’unitat a totes les forces polítiques, sense exclusions, que assumeixin els següents postulats com a base programàtica d’una aliança per a la construcció nacional a les Illes Balears:

Dret d’autodeterminació dels pobles de les Illes Balears.

Països Catalans com a realitat cultural i subjecte polític de futur des de la igualtat dels pobles que el conformen.

Llengua Catalana oficial, amb el dret a usar-la de la ciutadania i el deure de conèixer-la, amb la conseqüent defensa del seu ús social a tots els àmbits.

Cultura catalana com a tret identitari comú entre els pobles de les Illes Balears i de la resta de pobles dels Països Catalans.

Superació de l’actual marc estatutari vers el reconeixement de la pròpia sobirania.

Defensa del territori i el medi ambient des de la concepció de la ineludible necessitat de salvaguardar la pròpia terra per aconseguir un redreçament nacional.

Extensió del drets socials, polítics i laborals en el camí d’avançar cap a una societat més justa i solidària.

Polítiques d’inclusió social per a la integració de tots els ciutadans de les Illes Balears, independentment del seu origen, en un projecte nacional comú des del respecte a la diversitat.

Suport a l’economia productiva des del foment de la recerca i la innovació amb especial cura a les empreses generadores de treball i riquesa.

Compromís amb l’honestedat i transparència necessàries per bastir un nou país lliure de la xacra de la corrupció.

Aquests punts per a la construcció d’una nació lliure, moderna, pròspera i justa volen ser la base comuna de trobada per conformar una aliança política sense exclusions, i seran comunicats a les forces polítiques nacionalistes i progressistes, així com a grups municipals independents, col·lectius socials i persones concretes de rellevància social. Així mateix se’n farà difusió entre tota la ciutadania convidant-la a participar en aquest procés de recobrament nacional

Comentaris

joan ramon

camins

joan ramon | 18/12/2007, 16:13

Avui surt al BOIB la resolució del Consell de Mallorca referent a la carrertera vella de Lluc.
Salut

Pepe

Imatge buida

Pepe | 18/12/2007, 15:50

La domesticació a la que ha sotmès al seu partit Joan Lladó i aquest gir a l'esquerra crec que acabarà passant factura.
Avui he rebut una enorme felicitació de la seva Conselleria amb unes targetes de visita de plàstic. Una despesa d'imatge inútil que ha anat directament a la paperera i que m'ha recordat molt a UM.
Quan el càrrec et puja al cap estàs perdut.

Josep Joan

Pactes amb UM.

Josep Joan | 18/12/2007, 15:27

En Lladó sempre ha dit que s´havia d´eliminar a EU,i sempre
s´ha posicionat cap a la dreta. Hi ho demostra intentant pactar amb en Ferrer, el qual sempre ha definit UM com LA DRETA NACIONAL.

Ara resulta que fan el joc a la dreta,tanmateix tots saben que no pactaran a no ser que UM HI TREGUI UN BON PROFIT I ESQUERRA LI FAGI LA COMPARSA .
Quina vergonya!

Pepe

Quina pena

Pepe | 17/12/2007, 22:19

Molt bo el test, m'he permès copiar-ho i afegir-ho a un par de blog pro unitat nacional.
Lluís només has de llegir el blog de Joan Lliteres (ERC Palma) on felicita a Miquel Nadal. O sigui més umita que el 25% d'UM que va votar en blanc

Garci

Enquesta

Garci | 17/12/2007, 19:12

M'ha sortit majoritàriament la A.
Ara només necessit l'adreça d'ERC.

EN BOSSES

...

EN BOSSES | 17/12/2007, 18:43

MOLT BONA L'ANQUESTA.

El betzol que mira el dit

Test: qui és més sobiranista, EU-EV o UM?

El betzol que mira el dit | 17/12/2007, 18:26

Ho solucionarem mitjançant un senzill test:

Trii la resposta correcta;

1r) Quin partit defensa als seus estatuts el dret d'autodeterminació dels diversos pobles de l'Estat?

A) EU-EV.
B) UM.

2n) Quin partit s'ha oposat sempre contundentment a la política centralista del PP i va estar a l'oposició al govern PP-UM a la passada legislatura?

A) EU-EV.
B) UM.

3r) Quin partit va rebutjar la reforma de l'estatut pactada per PP-PSOE-UM la passada legislatura per considerar que era insuficient i que les Balears mereixien el màxim autogovern?

A) EU-EV.
B) UM.

4rt) Quin partit ha estat sempre al costat de les diverses entitats que defensen la llengua catalana i ha rebutjat les mesures del govern Matas-Munar contra el català adoptades la passada legislatura?

A) EU-EV.
B) UM.

5è) Quin partit ha defensat sempre la màxima protecció per als espais naturals front a les agressions dels successius governs PP-UM?

A) EU-EV.
B) UM

6è) Quin partit ha mantingut tradicionalment bones relacions amb el PSM i ERC i, de fet, ha integrat coalicions electorals en les darreres convocatòries?

A) EU-EV.
B) UM.

7è) Quin partit rebutja clarament qualsevol casta de suport a un hipotètic govern presidit per Mariano Rajoy?

A) EU-EV.
B) UM.

8è) Quin partit descarta totalment un suport futur al retorn del PP al govern de les Illes Balears?

A) EU-EV.
B) UM.

9è) Quin partit té una presència al conjunt de les Illes Balears i no ha adoptat tradicionalment actituds insularistes que, amb raó, generen rebuig a Menorca, Eivissa i Formentera?

A) EU-EV.
B) UM.

10è) Quin partit defensa clarament la idea de Països Catalans?

A) EU-EV.
B) UM.

Una vegada emplenades les respostes, envii vostè el resultat a les direccions d'ERC i Entesa juntament amb unes bones ulleres.

Lluís

Pactes

Lluís | 17/12/2007, 18:02

Esquerra ja ha comprat amb càrrecs i doblers en els d´Entesa.
Fan un bon matrimoni amb UM són tan corruptes com ells.

D.C.

Cuando la izquierda tiene posicion propia

D.C. | 16/12/2007, 21:42

Davant manifestació comvocada per demà per la Plataforma pel dret a decidir l'esquerra social i política manté posicions dividides. Mentre que algunes opcions han decidit donar-hi suport tot tractant d'influenciar en el missatge, altres han optat per no participar-hi. En la meva opinió aquesta divisió expressa un problema de fons important del conjunt de les esquerres que val la pena aturar-se a analitzar.

La darrera legislatura amb el PP al govern de l'estat i CiU al govern de Catalunya va estar marcada per una intensa mobilització social que podríem emmarcar genèricament sota el paradigma de les respostes al fenòmen de la globalització. Si bé les plataformes que coordinaven aquestes mobilitzacions eren espais amb un pes important de l'esquerranisme revoltós, les esquerres amb vocació de centralitat van poder trobar-hi un equilibri. Però sobretot, més enllà dels textos concrets dels manifests, el paradigma polític en que s'emmarcaven les mobilitzacions encaixava plenament amb el que pot ser un projecte de l'esquerra en la globalització: democratització mundial, sostenibilitat ecològica, regulació de l'economia a escala mundial, globalització dels drets humans. Dit d'una altra manera: els organitzadors podien ser àmpliament diversos, els assistents a les mobilitzacions encara més, però el mapa polític que cisellaven les mobiltzacions jugava a favor de l'esquerra, espcialment de la millor articulada.

D'ençà del culebrot de l'estatut, l'eix mobilitzador es va traslladar al camp simbòlic i reivindicatiu del neo-nacionalisme. La intel·ligènia de la Plataforma pel dret a decidir ha estat renunciar a les postures més maximalistes per tal d'atraure les organitzacions d'esquerres a aquest nou eix de mobilització mitjançant plantejament polítics més laïcs que els del clàssic nacionalisme identitari. La desarticulació de la mobilització social de l'esquerra, directment influènciada per l'arribada al govern de la Generalitat de les esquerres polítiques, ha deixat el camp lliure per a que els actors del nacionalisme ocupin l'espai públic en solitari. En aquesta tasca han comptat amb un aventatge evident en relació als actors d'esquerres: el panorama mediàtic actual facilita enormement la tasca. És més fàcil encabir les mobilitzacions pel dret a decidir en l'Àgora, els TN, els programes del Cuní o del Bassas, que no pas les mobilitzacions en clau estrictament social, econòmica o ecologista.

Davant d'aquesta situació els actors d'esquerres han fet opcions diferents. D'una banda hi ha qui ha optat per sumar-se a les mobilitzacions tot tractant d'incidir en els continguts de les mateixes. Es tracta d'un exemple de subjectivisme perfectament expressat el secretari general d'ICV en el seu bloc: Crec que el més raonable és que aquesta mobilització l’haguessin convocat els sindicats, el moviment veïnal, usuaris, etc.. No ha estat així. Ara cal que el proper dia 1 de desembre el seguici social sigui immens per centrar la mobilització en el seu objectiu central que és el d’una xarxa de rodalies adequada i el del seu traspàs a la Generalitat. L'estratègia de portar un "seguici soial immens", cosa ja difícil de concretar, no suposarà canviar la naturalea de la mobilització ni la percepció de la mateixa per part de la ciutadania, sinó en tot cas reforçar i donar covertura ideològica a una anàlisi de la situació que únicament pot afavorir al nacionalisme conservador, perfectament còmode amb els plantejaments de la Plataforma. Existeixen antecedents d'aquest error que les esquerres hauríen de tenir en compte: la participació d'EUiA en la primera manifestació Pel dret a decidir o la de la UGT en l'acte de IESE pel tema de l'aeroport. En tots dos casos les organitzacions citades van tractar de posar en pràctica l'estratègia citada en el bloc d'en Jordi Guillot, i en tots dos casos els resultats van ser nefastos.

D'altra banda, altres organitzacions d'esquerres, entre elles CCOO, hem tractat de generar un marc propi que ha trobat la seva millor expressió Manifest per un servei ferroviari de qualitat. Aquesta iniciativa no ha aconseguit però irrompre en el debat públic per diversos motius: a) en primer lloc no encaixa amb el paradigma dominant en el debat públic que deixa a marge qualsevol interpretació de la realitat que no es basi en el conflicte territorial, b) el no acompanyament de la proposta amb la mobilització social degut a les diferències existents al respecte dins del grup impulsor del manifest, especialment entre aquells que sempre estan en contra de fer manis "contra els nostres" i a l'esclerotització general.

Quin és l'element diferencial que porta a les organitzaions d'esquerres a optar per una o altra solució? Al meu parer és el de la referencialitat social. O dit d'una altra manera: què tenen en comú UGT i CCOO que els dierencia d'ICV, EUiA, i altres? Doncs que el sindicat té clar en quin sector social es referencia, quin és el subjecte que tracta d'organitzar per al canvi. En l'actualitat l'esquerra política (inclós el PSC que no convoca però per motius diferents als dels sindicats) no es referncia a cap subjecte social, o en tot cas es referencia als que "es mobilitzen" o"els que són crítics", o alstres pseudocategories força dubtoses. La pregunta que es planteja el sindicalisme a l'hora de participar d'un mobilització és: "s'adreça i respon als interessos dels treballadors?". La pregunta que es plantegen les organitzacions polítiques en canvi seria: "quin cost polític té participar o no participar?". És la diferència entre estratègia i tàctica. I una de les claus de la independència de les organitzacions.

Extraido del bloc de Andres Querol

Quan les traïcions vénen per l'esquerra

Diari de Balears

Quan les traïcions vénen per l'esquerra | 16/12/2007, 20:51

Quan les traïcions vénen per l'esquerra

Supòs que a dia d'avui hi deu haver hagut onades d'afiliats a Comissions Obreres i a la Unió General de Treballadors que s'han donat massivament de baixa d'uns sindicats que ja no els representen, en un Estat on els sindicats es dediquen a llepar el cul sistemàticament al PSOE quan aquest governa i a moure alguna petita batalla quan qui governa és el PP. Supòs que molts de treballadors que paguen les seves quotes a aquests dos sindicats deuen estar exigint a hores d'ara que els diguin quants doblers cobren els seus alliberats per passar-se la defensa dels treballadors per allà on els cap. Supòs que a hores d'ara hi deu haver molta gent emprenyada assaltant les seus d'aquests dos sindicats al crit de «Botiflers» o denunciant-los davant dels tribunals per estafa.

Que per què s'hauria de muntar tal ciri? Molt senzill. El passat 1 de desembre a Barcelona es va muntar una grandíssima manifestació reclamant el dret a decidir en matèria d'infraestructures. Una manifestació a la qual aquests dos sindicats no varen donar suport -tot i que hi havia molts dels seus mantenidors que sí hi eren-. Tampoc varen donar suport a la marxa el PSC, ni el PP, ni Ciutadans. Resulta sorprenent que en un país on són milenars els treballadors que agafen el tren cada dia per anar a treballar, els sindicats que els representen no surtin al carrer a demanar que cessi el caos de rodalies. Resulta molt sorprenent que els dos sindicats no tenguin res a dir al respecte. Callen com putes (i ja sabran els seus dirigents quins serveis hauran fet als dirigents del PSC, i del PSOE, i quant han cobrat).

Però resulta que en aquest Estat fa massa estona que els sindicats es dediquen a conviure amb els poders establerts en lloc de defensar els interessos d'aquells que els paguen les quotes (i els sous dels seus alliberats, ep!). Ergo, traïció des de la cúpula i des de la suposada esquerra. Aquests dos sindicats han estat menyspreant de manera sistemàtica el català tant a Mallorca com a la resta de territoris de parla catalana i quasi mai s'han sumat a campanyes concretes en favor de la llengua, no fos cosa que això atemptàs contra els seus principis fundacionals i contra les tesis universalistes de Marx i companyia, que tenien més por dels nacionalismes que dels capitalismes i dels gulags de Sibèria.

A la infàmia sindical s'hi ha de sumar ara el fet que partits polítics com el PSOE tenguin la desgràcia de tenir a les seves files individus tan abjectes com Joan Ferran, que ha qüestionat el model de TV3 i Catalunya Ràdio, acusant-la de llepar poc el cul al PSC, que és el que segons ell hauria de fer la televisió pública catalana, i supòs que també la Primera, i RNE i moltes altres emissores, i fins i tot cadenes privades de televisió i diaris -bé, de diari ja en vàrem veure un que practicava amb fervor inusual i mentint clarament als seus lectors pel que fa a nombre d'assistents a la manifestació el difícil art de la besada negra-. Amb personatges com Joan Ferran passejant de manera sinistra pels passadissos del Parlament, al PSOE només li fa falta anar posant la musiqueta d'El Padrino per veure el que realment són: uns egòlatres que voldrien sortir a la sèrie Los Soprano i que es queden en pinxos d'anar per casa. Barroers, bruts, que et claven la navalla per l'esquena i a traïció. Com només poden fer els porcs. Com només poden fer els botiflers que vénen per l'esquerra. Com a mínim la dreta té l'honor d'anar a la confrontació de cara. Com uns senyors. Tot allò que no hi ha a l'esquerra espanyola.

Sebastià Bennasar. Periodista

Pepe

D.C.

Pepe | 15/12/2007, 20:32

Muy interesante tu reflexión DC, básicamente estoy de acuerdo, respecto a tus preguntas. Pienso que si nos basamos en la experiencia de Progressistes del 2004 no tiene que haber ningún problema para llegar a un buen entendimiento con el PSM, aquella experiencia fue bastante buena, ahora será un poco más complicado pero es la mejor opción para romper el bipartidismo.

Pepe

El partit que s'ha quedat sense nom

Pepe | 14/12/2007, 16:40

Respecte al debat de l'article esper trobar temps per poder contestar a tots els comentaris, de moment he de dir que el tema d'ERC em recorda a les "cheerleaders"; "dona-me una C, dona-me una R.. i ara dona-me una E"

Pepe

Cuanto de bueno Santiago.

Pepe | 14/12/2007, 16:37

Cuanto tiempo Santiago, hoy hemos tenido la comisión informativa y el equipo de govbierno ( al menos Joan i Juanjo) han dicho que no hay ninguna necesidad de hacer una auditoría.

Joan Ramon

Comedies

Joan Ramon | 14/12/2007, 16:34

Per a mi un Partit com ERC, al qual tenia simpaties a perdut el Nord, ni més ni pus.
Entesa pateix de esquizofrenea, són gent q no volgueren estar al PSM i arà volen exigir al PSM el que ha de fer (sembla com si volguesin acabar amb el PSM).
Per altra banda a UM ja li va bé el conflicte dins aquests "partidets" Bloc, si d'aquí pot arrabassar qualque vot, bo serà.
De Mentres un partit de dretes com UM veu com ERC que tocaria ser eminetment d'esquerres li fa la feina bruta.
Tot una gran comèdia de gent que mentre altres han fet la feinata de formiga, volen fer creure que tenen la formula màgica per salvar.nos, i no mirant prim en ferir de Mort partits que sempre s'han significat en la lluita per la llengua, la cultura i el territori del nostre país, fan que molta gent d'esquerres i nacionalista com jo, que els veien en simpàtia, decideixen no donar cap suprt a aquestes formacions amb actituds que considero tan irresponsables,
Salut i República.

Maki

xotets

Maki | 13/12/2007, 20:57

Certament, Biel Cerdà, representant del PSM li toca dir amen, malgrat no era necessaria la seva força, el varen convidar a formar part de l'equip de "govern". Però el Psoe ho diu 4 vegades amen, tantes com regidors te, i Francisca Ramon mes fort que els altres. I tot aixó amb un batle de pa i fonteta

Garci

Re: Progressistes o Unió de dretes?

Garci | 13/12/2007, 14:19

Crec, Santiago, que tens molta molta raó. Se nota el sotmetiment de tot l'equip de govern a Joan. I dic tot: PSM, PSOE, I fins i tot els seus companys de partit callen i diuen amen amen.

Santiago

5 CONCLUSIONES DE LA MOCION DE IZQUIERDA UNIDA SOBRE LA AUDITORIA

Santiago | 13/12/2007, 13:06

El hecho de que el grupo de gobierno se movilizara en pleno para argumentar en contra de la realización de una auditoría de cuentas demuestra varias cosas, que a mi parecer son bastante significativas del momento y de los gobernantes que tenemos:
1. Este hecho deja muy claro que el grupo de gobierno no discute el liderazgo del alcalde y asume las decisiones de este.
2. Parece ser que hay un cierto temor a la realización de una auditoría de cuentas, un temor que solo vendría dado por UM ya que el PP, por boca de su portavoz dijo estar dispuesto a apoyar la misma.
3. El nivel político del Partido Socialista es ínfimamente bajo y carecen de memoria política. Desaprovechar una buena ocasión para desmarcarse de su socio de gobierno y convertirse en cómplice del temor a la auditoría transmite muy pocas ganas de recuperar una futura alcaldía.
4. Cada vez menos se entiende el papel de amen amen de Gabriel Cerdà en el equipo de gobierno.
5. La oposición tiene un nombre: Pepe García y cada día hay más adeptos.

Garci

Re: Progressistes o Unió de dretes?

Garci | 13/12/2007, 08:41

Jo estic totalment d'acord amb D.C.
Els pactes son complicats i mals d'explicar a l'electorat. Per això mai sumen exactament el nombre de vots.
I l'hegemonia del PSM(sense entrar a discutir de qui és la culpa)al Bloc deixa a EU en un segon pla.
Crec que EU necessita marcar més uns objectius i una línia més dura ideològicament per ser tengut com una força important.
I pens que IU federal necessita els vots de tot arreu perquè el 5% és vital.

fralokus

Re: Progressistes o Unió de dretes?

fralokus | 12/12/2007, 22:51

Hola D.C.

Estamos de acuerdo, pero ten en cuenta que el PP se quedo a las puertas de otra mayoría absoluta , razones que debes conocer mejor que yo la evitaron.

Lo que quiero decir es que el trato que se esta dando a EU desde algunos sectores, no de los partidos, repito, desde algunos sectores, es que van sobrados.

El apellido "mallorquina" de UM no les hace más mallorquines que tú o que yo.

Ser nacionalista es trabajar por tu entorno y por tu gente, no militar en unas listas, ejemplo claro tenemos con el Sr. Sampol como Senador Autonómico, que está haciendo un gran trabajo en el Senado.

Platafroma pro camins

Camins

Platafroma pro camins | 12/12/2007, 21:43

Avui ha arribat una comunicació del Consell Insular, en que es declara l'entitat competent en la Carretera vella de Lluc.
També declarà que properament iniciarà un expedient per la delimitació d'aquest camí i la seva inclusió dincs l'inventari de Béns del Consell.
Caldar seguir treballant, una petita pasa, queda encarà camí per fer.
Salut i Branca.

D.C

Re: Progressistes o Unió de dretes?

D.C | 12/12/2007, 17:03

El contenido del documento, "Una aliança per a la construcció nacional", no se lo pone nada fácil a EU, que ha visto como una campaña autonómica y municipal era hegemonizada por el PSM, impidiendo (debilidades y errores propios) a EU llegar a su electorado, con la consecuencia electoral de perdida de votos fundamentalmente en Palma donde esta concentrado buena parte de nuestro voto. El documento hecho publico por PSM con un marcado perfil, soberanista, nacionalista e incluso independentista nos lo pone muy dificil a los votantes de EU para trabajar una campaña donde cada una de las partes ha de dirigirse a su electorado y sumar en una coalicion, para intentar desde las opciones progresistas sacar un diputado por/para Baleares y la izquierda del conjunto del estado.

Dado los niveles de dogmatismo existente y un cierto complejo incomprensible que esta tratando mi psicoanalista, me veo en la necesidad de justificarme: EU es un proyecto soberano en Baleares, que defiende el derecho a la autodeterminación, que defiende la normalización lingüística, capaz de convivir y sumar con naturalidad a nacionalistas (de izquierdas), etc… el debate hoy existente entorno a “la dependencia de Madrid” de EU es FALSO, el debate real es entre izquierda y derecha, con sorprendentes giros a la derecha mas rancia como los de ERC, presiones internas de sectores conservadores y acojonos varios como los de PSM. Nosotros continuamos defendiendo lo mismo hace años y nuestros objetivos son los mismos, hemos podido ponernos deacuerdo para sacar a la derecha de esta comunidad e intentar poner un diputado en las Generakes de hace 4 años, los que se mueven del sitio y no tienen claro lo que quieren son otros, que se definan cuanto antes.

Yo me hago algunas preguntas:

1-Es posible negociar un modelo y contenidos de campaña donde cada organización se sienta cómoda dirigiéndose a su electorado? Sin protagonismos exclusivos de una sola organización.

2-Es posible compartir cabecera de lista o bien buscar un independiente trasversal con perfil unitario

3-Se puede permitir IU no contabilizar los votos de Baleares para constituir grupo parlamentario y condicionar un posible gobierno del PSOE?

Estas son unas elecciones donde IU se juega mucho, somos una organización con referente federal, tenemos proyecto propio, identidad propia y aunque mi mayor deseo es un diputado de izquierdas para Baleares y mi cultura unitaria me anima a buscar alianzas, no me vale cualquier cosa.

Pepe

Parlar

Pepe | 12/12/2007, 16:27

Pens que amagar els problemes o no voler parlar dels mateixos mai serà una solució, per començar a solucionar el tema fa falta començar a parla sense por.

Garci

Re: Progressistes o Unió de dretes?

Garci | 12/12/2007, 13:13

No som immadurs per debatre sobre les drogues. Lo que som és hipòcrites com a societat. Si un tant per cent bestial pren drogues o les tolera, perquè no parlar-ne? Tot és molt trit.
Hipocresia i res més!

Francesc Bibiloni

sobre les drogues

Francesc Bibiloni | 12/12/2007, 12:32

Pens que les petites quantitats de cannabis no s'haurien de sancionar (estic xerrant de com a molt un gram ja que per menos te poden clavar 600 + la puresa en THC del cannabis que se t'intervé), tenc amics amb multes per això i crec que es una discriminació per que els casos que e vist van des de l'intervenció d'un porro fins a l'intervenció de molt més, i la multa és la mateixa, el recàrrec és mínim per diferències de "pes" quantitatives.
Si que estic a favor de que la multa sigui el doble o el triple de gran si es passa el límit o se consumeix en espais públics en presència de nins o en llocs com places parcs infantils etc.
Però igualment és un tema pol·lèmic que no se si som madurs suficient com a societat per tractar ja que la principal por deu ser que se dispari el consum.
De totes passades si algú vol consumir consumirà igual, sigui legal o ilegal.

el blog d eJoan Lliteres

ERC - UM arguments kafkians.

el blog d eJoan Lliteres | 11/12/2007, 18:36

Pens que Esquerra ha perdut totalment els papers, al blog de Joan Lliteres podeu veure un article on justifica el pacte amb UM. Al mateix blog que parla d'un estatut de merda, elogia a quins varen defensar el mateix estatut.
També diu que UM és independentista encara que " no s'ha definit mai al respecte " . A això es diu ser imaginatiu i saber interpretar senyals que nosaltres no hem vist.

Per aclarir el nacionalisme d'UM res millor que les paraules de Miquel Nadal el dia abans d'anar al Congrés a defensar una reforma de l'estatut insuficient i limitada (opinió nostra i del PSM qu eno d'UM):

Demà serà un gran dia, no només perquè encara hi haurà més banderes als balcons dient amb orgull som mallorquins i estimam Mallorca, sinó perquè tendré l’orgull de defensar en el Congrés dels Diputats de Madrid, la reforma del nostre Estatut d’Autonomia, al costat de Jaume Matas i Francina Armengol.

Esper que els dos partits estatals, PP i PSOE, deixin de banda els seus interessos partidistes i pensin en els interessos dels ciutadans, ja que el projecte de reforma de l’Estatut que presentarem reafirma la nostra capacitat d’autogovern i suposa el final dels greuges històrics de l’Estat cap a la nostra Comunitat Autònoma.

Pepe

Disminució de riscs.

Pepe | 11/12/2007, 15:38

Sobre el tema de les drogues, tal vegada t'interessarà aquesta informació del 20 de novembre d'enguany:

El PSOE vota en contra de la iniciativa de IU-ICV para no sancionar a los pequeños consumidores de “cannabis” que sí apoyó cuando estaba en la oposición
Madrid, 20 de noviembre 2007

La Comisión de Interior del Congreso rechazó la iniciativa presentada por el Grupo Parlamentario de IU-ICV para eliminar las sanciones que en 1992 estableció la Ley de Seguridad Ciudadana –más conocida como “Ley Corchera”- a los consumidores de “cannabis”. El PSOE unió sus votos al PP, CiU y PNV para tumbar la proposición no de ley. Se da la circunstancia de que los socialistas votaron en ocasiones anteriores a iniciativas idénticas a ésta presentadas por IU –la última vez en un Pleno del Congreso, en 1999- cuando estaban en la oposición, cambiando radicalmente de opinión una vez en el Gobierno.

La diputada de IU Isaura Navarro, que defendió la iniciativa durante su debate, recordó que la “Ley Corchera” establece que, aunque no estén destinadas al tráfico, la tenencia ilícita de pequeñas cantidades de este tipo de sustancias en lugares públicos, establecimientos o transportes públicos, constituye una infracción grave, por lo que sólo el año pasado se impusieron 218.000 sanciones a personas que portaban pequeñas cantidades de “cannabis”.

Navarro argumentó que este "prohibicionismo, acrecentado en los últimos años de Gobierno socialista" ha resultado "ineficaz", máxime cuando "el Estado ha mantenido una postura hipócrita al aceptar el consumo de algunas drogas como el alcohol y tabaco, "y además dispensa con consentimiento sanitario otras", concretamente la metadona.

La diputada de IU defendió que es "imprescindible" avanzar en el problema de la adicción a las drogas y para ello hay que apostar por la prevención "para que las personas sean responsables de los límites de determinadas sustancias, que pueden utilizar en determinados momentos y en determinadas cantidades. Son los ciudadanos quienes deben decidir sobre una cuestión estrictamente privada y el Estado debe dedicar sus esfuerzos a perseguir el tráfico de las sustancias estupefacientes".

Antes del inicio del debate en la Comisión de Interior, Isaura Navarro acompañó al presidente de la Federación de Asociaciones Cannabicas (FAC), Martín Barriuso, a presentar en el Registro del Congreso un total de 18.000 firmas de apoyo a la iniciativa de IU que luego fue rechazada.

Barriuso explicó que la recogida de rúbricas continuará en los próximos meses ante el "trato discriminatorio" que sufren los consumidores de “cannabis”. "Seguiremos dando la lata para que nos hagan caso", dijo.

w

El PP-UM és la Mort!

w | 11/12/2007, 15:22

Cal legalitzar ses drogues.Acabem amb el narcotràfic!!

Pepe

Sense lletres

Pepe | 11/12/2007, 15:21

Respecte al tema de la patinada, evidentment és una opinió, però ja coneix a més de dos militants d'esquerra que d'aquesta manera me l'han reconegut.
El temps donarà i llevarà raons però primer us vareu llevar la C de Catalunya, després la R de Republicana i ara difícilment podeu dur l'E d'Esquerra si pactau amb el partit de Miquel Nadal

supervivent

NO HEM PATINAT

supervivent | 11/12/2007, 11:29

He de dir que Esquerra no a comès cap patinada en la decissió que ha pres, ans al contrari, té molt clar que la seva decisió fins aquest moment és total i absolutament encertada, altra cosa és que hi hagi gent a qui molesti aquesta postura.

Pepe

Associació de propietaris de Cala Carbó-L'Ullal?

Pepe | 11/12/2007, 10:33

Segueixen les notícies "estranyes" respecte a la protecció de Cala Carbó a la llei de mesures cautelars.
Avui el Balears parla d'una "associació de propietaris de Cala Carbó-L'Ullal" de la que no havia sentit res fins ara que demana mantenir la transferència d'edificabilitat a l'Ullal. Parlen de que "salvaguardarien l'espai i construirien 214 habitatges????" M'agradaria veure aquest projecte ja que veig una mica complicat construir aquesta quantitat d'habitatges i mantenir la zona humida d el'Ullal.

Pepe

UM i EU som incompatibles.

Pepe | 11/12/2007, 10:29

Avui al Balears es diu que UM gairebé ha descartat la possibilitat de presentar-se en coalició amb el PSM, a qui demana que triï entre Esquerra Unida o ells. Però encara no ha tancat la porta a la proposta de crear una coalició nacionalista que giri al seu voltant amb Esquerra Republicana i Entesa.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb