URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Què volen ocultar? Auditoria ja.

Alternativa | 12 Desembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Encara no havíem comentat la proposta més important que vàrem presentar d'urgència al ple de novembre, fer una auditoria econòmica externa .

Es va acceptar l' urgència de la moció per unanimitat, però tot d’una se va demanar la seva retirada. L’equip de govern havia demanat un informe a l’interventor (pdf) i a secretaria(pdf)  i tal com l’ havíem presentat nosaltres la moció no es podia fer.  L’auditoria externa no la pot fer una empresa privada si no admet la seva col·laboració l’interventor, si que la pot fer la Sindicatura de Comptes.  Vàrem acceptar retirar-la per tornar a presentar-la de manera més correcta a desembre, cosa que ja hem fet. El que si vàrem poder fer és un interessant debat.

En quant al tema de la legalitat o no de la moció, és un tema de matisos, ara que he pogut llegir l’informe de l’interventor ( el de la secretària ratificava l’anterior), es podia haver continuat amb aquest moció ja que es podia interpretar que el ple podia demanava a l’interventor l’admissió de col·laboració d’una empresa d’auditoria. Com vaig recordar a l’equip de govern a Sa Pobla a setembre d’aquest mes l’equip de govern (Independents, PSOE i PSM) ha aprovat en ple que una empresa privada realitzarà una auditoria dels comptes del consistori, ha costat 30.000 euros . Curiosament el regidor d’Hisenda de Sa Pobla és del PSOE com nostre regidor.

El que va quedar clar és que el grup PP-UMP no té cap problema en la realització d’aquesta auditoria, cosa que no m’estranya, ja que a l’actualitat sembles els únics dolents d ela pel·lícula i que tota la culpa del desastre econòmic actual és seva.

El que també està clar és que l’equip de govern no té cap voluntat de fer aquesta auditoria. Els seus arguments són que fins ara ni la Sindicatura de Comptes ni l’Interventor no l’han considerat convenient.  No troben motius i seria molt cara. A

Des de nostre punt de vista  actualment no és possible conèixer la realitat de les comptes de l’Ajuntament. Cada setmana apareixen noves factures i és evident que la mala situació econòmica de l’Ajuntament no només ha afectat clarament a la gestió d’aquests mesos si no que a més a més suposarà una carrega pel pressupost del 2008. Si realment coneixen la realitat econòmica del municipi no haurien de tenir cap por a l’auditoria

Sense saber la realitat dels comptes municipals, com es poden preveure els pressuposts futuros?

De veritat pensen que  els ciutadans podem creure que tot el problema econòmic actual ve només dels primers mesos del 2007 i dels regidors del PP?

QUÈ VOLEN OCULTAR?

Després de les grans pujades d’impostos i taxes Tomeufa falta un exercici de transparència i que tota la ciutadania del municipi de Pollença sàpiga l’estat real de les comptes municipals que impedeix realitzar projectes necessaris pel poble i que és una mesura imprescindible per poder donar respostes a les necessitats de al ciutadania de Pollença.

 Imatge de la pàgina atinachile

 

A la continuació podeu llegir  la proposta

PROPOSTA DEL GRUP ALTERNATIVA ESQUERRA UNIDA – VERDS D’AUDITORIA ECONÒMICA. 

 

Proposta del regidor i portaveu del grup Alternativa Esquerra Unida- Els Verds, José Luis García Salvador, per ser inclosa a l’ordre del dia del proper ple ordinari de novembre per ser debatuda i votada.

 

 EXPOSICIÓ DE MOTIUS.

 

Atès l’aprovació de l’expedient reconeixement  extrajudicial de crèdit per despeses compromeses a l’exercici anterior sense consignació pressupostària d’un import de 150.481,91 euros i el  dèficit de més de 400.000 euros d’EMSER, dèficit que encara no s’ha explicat d ‘una manera satisfactòria.

 

Atès les recents gran pujades d’impostos i taxes aprovades per l’equip de Govern,  i les respectives paraules  per part del regidor d’hisenda on explicà que una gran part de l’augment dels ingressos que rebrà l’Ajuntament seran destinats a cobrir despeses de la passada legislatura.

Tomeu

 

Atès que els professionals encarregats dels comptes de l'Ajuntament són víctimes,  igual que la ciutadania d’un joc pervers d’ocultació i mala gestió dels doblers públics, com hem pogut escoltar en les continues acusacions que s’han entrecreuats els anteriors socis de govern UM-UNPI i PP-UMP i els actuals. Amb referències a factures que no se sap d’on venen o que es desconeix qui las ha pagat o no ( com la famosa factura de Formentera). Textualment el Sr Tomeu Cifre Ochogavía va dir al ple de setembre;“ que resten moltes més factures per reconèixer” i que” no s’arribaria a depurar l’estat real del pressupost mentre hi hagi despeses i tasques executades fora crèdit suficient”. Mentre el Sr Batle va contestar que havia factures de les que no té cap constància de que la tasca s’hagi realitzat. Una altra demostració de la manca de claredat a aquest tema va ser el debat del ple extraordinari passat sobre el dèficit de més de 400.000 euros d’EMSER, déficit que encara no s’ha explicat d ‘una manera satisfactòria

 “ que resten moltes més factures per reconèixer” i que” no s’arribaria a depurar l’estat real del pressupost mentre hi hagi despeses i tasques executades fora crèdit suficient”. Paraules a les que el Sr Batle va contestar dient que havia factures de les que no té cap constància de que la tasca s’hagi realitzat.

 

Atès que fa falta un exercici de transparència i que tota la ciutadania del municipi de Pollença sàpiga l’estat real de les comptes municipals que impedeix realitzar projectes necessaris pel poble i ha justificat una pujada d’impostos anormal i espectacular.

 

Atès  que l’inici de la legislatura és un bon moment per dur a terme aquesta auditoria i sabre de quina situació econòmica partim. Sent aquesta auditoria una mesura imprescindible per poder estudiar el Pressupost municipal del 2008 i donar respostes a les necessitats de al ciutadania de Pollença.

 

Per tot això, el grup Alternativa Esquerra Unida – Els Verds presenta la següent:

 

PROPOSTA 

 L’equip de Govern de l’Ajuntament de Pollença habilitarà  de manera prioritària i urgent una partida pressupostària per que  s'obri el corresponent procediment per a la contractació d’una Auditoria econòmica externa completa, que inclogui a tots els ens econòmics vinculats o dependents de l'Ajuntament ,per tal de conèixer l’estat financer real del Consistori en poc mesos.
Pollença 20 -11-2007

Comentaris

Pepe

Auditoria

Pepe | 14/12/2007, 16:23

Bones Pau i EN BOSSES, avui hem tingut la comissió informativa per preparar el ple de dijous 20 (a les 12) i anirà nostra petició d'auditoria a l'ordre del dia, segons l'equip de govern no fa falta, curiós de repent tot funciona molt bé.

EN BOSSES

AUDITORIA

EN BOSSES | 13/12/2007, 18:33

EL TEMA DE L’AUDITORIA ESTA PROVOCANT MOLTS DE COMENTARIS PEL POBLE. CADA VEGADA SON MES ELS QUE PENSEN QUE TENEN QUALQUE COSA QUE AMAGAR, EL TEMA ESTA AGAFANT TEMPERATURA. SI LA COSA CONTINUA AIXÍ, POT SER QUE ELLS MATEIXOS SE CREMIN.
EM D’ACONSEGUIR QUE ENS DONIN EXPLICACIONS DEL QUE FAN AMB ELS NOSTRES DOBLERS.

Garci

Re: Què volen ocultar? Auditoria ja.

Garci | 13/12/2007, 15:07

Totalment d'acord Pau. Si no tenen res que amagar dincs no haurien de tenir problema per fer l'auditoria.

Pau

Auditoria JA!!!

Pau | 13/12/2007, 14:26

La demagogia de l'equip de Govern es brutal, i encar mes si ens centram en la figura d'en Joanet (el batle).
Qualque cosa deu haver d'amagar o ell, o en Marti o en Michel, que son els regidors que hi eren abans i ara.
Pollença demana una cosa: Comptes clars i fora LLADRES.

Diari de Balears

Quan les traïcions vénen per l'esquerra

Diari de Balears | 12/12/2007, 19:42

Quan les traïcions vénen per l'esquerra

Supòs que a dia d'avui hi deu haver hagut onades d'afiliats a Comissions Obreres i a la Unió General de Treballadors que s'han donat massivament de baixa d'uns sindicats que ja no els representen, en un Estat on els sindicats es dediquen a llepar el cul sistemàticament al PSOE quan aquest governa i a moure alguna petita batalla quan qui governa és el PP. Supòs que molts de treballadors que paguen les seves quotes a aquests dos sindicats deuen estar exigint a hores d'ara que els diguin quants doblers cobren els seus alliberats per passar-se la defensa dels treballadors per allà on els cap. Supòs que a hores d'ara hi deu haver molta gent emprenyada assaltant les seus d'aquests dos sindicats al crit de «Botiflers» o denunciant-los davant dels tribunals per estafa.

Que per què s'hauria de muntar tal ciri? Molt senzill. El passat 1 de desembre a Barcelona es va muntar una grandíssima manifestació reclamant el dret a decidir en matèria d'infraestructures. Una manifestació a la qual aquests dos sindicats no varen donar suport -tot i que hi havia molts dels seus mantenidors que sí hi eren-. Tampoc varen donar suport a la marxa el PSC, ni el PP, ni Ciutadans. Resulta sorprenent que en un país on són milenars els treballadors que agafen el tren cada dia per anar a treballar, els sindicats que els representen no surtin al carrer a demanar que cessi el caos de rodalies. Resulta molt sorprenent que els dos sindicats no tenguin res a dir al respecte. Callen com putes (i ja sabran els seus dirigents quins serveis hauran fet als dirigents del PSC, i del PSOE, i quant han cobrat).

Però resulta que en aquest Estat fa massa estona que els sindicats es dediquen a conviure amb els poders establerts en lloc de defensar els interessos d'aquells que els paguen les quotes (i els sous dels seus alliberats, ep!). Ergo, traïció des de la cúpula i des de la suposada esquerra. Aquests dos sindicats han estat menyspreant de manera sistemàtica el català tant a Mallorca com a la resta de territoris de parla catalana i quasi mai s'han sumat a campanyes concretes en favor de la llengua, no fos cosa que això atemptàs contra els seus principis fundacionals i contra les tesis universalistes de Marx i companyia, que tenien més por dels nacionalismes que dels capitalismes i dels gulags de Sibèria.

A la infàmia sindical s'hi ha de sumar ara el fet que partits polítics com el PSOE tenguin la desgràcia de tenir a les seves files individus tan abjectes com Joan Ferran, que ha qüestionat el model de TV3 i Catalunya Ràdio, acusant-la de llepar poc el cul al PSC, que és el que segons ell hauria de fer la televisió pública catalana, i supòs que també la Primera, i RNE i moltes altres emissores, i fins i tot cadenes privades de televisió i diaris -bé, de diari ja en vàrem veure un que practicava amb fervor inusual i mentint clarament als seus lectors pel que fa a nombre d'assistents a la manifestació el difícil art de la besada negra-. Amb personatges com Joan Ferran passejant de manera sinistra pels passadissos del Parlament, al PSOE només li fa falta anar posant la musiqueta d'El Padrino per veure el que realment són: uns egòlatres que voldrien sortir a la sèrie Los Soprano i que es queden en pinxos d'anar per casa. Barroers, bruts, que et claven la navalla per l'esquena i a traïció. Com només poden fer els porcs. Com només poden fer els botiflers que vénen per l'esquerra. Com a mínim la dreta té l'honor d'anar a la confrontació de cara. Com uns senyors. Tot allò que no hi ha a l'esquerra espanyola.

Sebastià Bennasar. Periodista

Pepe

Xesc

Pepe | 12/12/2007, 15:10

Hola Xesc gràcies per la teva aportació.
En principi el tema de l'auditori segueix endavant, UM_UNPI el va considerar un punt innegociable al seu pacte amb PSOE i PSM, i a pesar de que el PSOE per passiva i per activa havia dit ho varen acceptar.
En principi no fer res per què es pugui aparcar a can conill és per què tenen intenció de començar les obres al 2008, ja veurem. Tenim previst fer una moció sobre el tema.
Factures i comptes són públics evidentment encara que la celeritat per aconseguir la informació no sigui la millor. El problema és que contínuament arriben factures que no es controlaven, encara no han explicat el dèficit d'EMSER i altres temes que prefereix deixar pel debat de la moció d'auditoria del 20 de desembre.
Una auditoria permet un anàlisi a fons dels comptes que pensam que ara per ara és necessari.

No podem fer´ho per compte propi però si llegeixes l'informe de l'interventor es pot fer al manco de tres maneres o bé amb l'ajuda d'una emrpesa privada o bé la Sindicatura de comptes.

El tema del metro el comunicaré a Grosske, ja em diràs si ha fet cas o no.
El tema del llums de Nadal a Pollença pens que està bé i a Palma ha hagut una millora que serà més important al Nadla del 2008, si no merecord malament es preveu disminuir la despesa energètica un 50%.

Francesc Bibiloni

tenim u sac buit?

Francesc Bibiloni | 12/12/2007, 12:12

Hola, mem, jo estic un poc intrigat per 2 coses.
Una no se si l'heu tractada per que no dispòs de molt de temps per dedicar a nu blog d'urxella ja que a palma no tenc internet.
El tema és l'auditori, l'arribaran a fer? Se que les presses no són bones per lo que he pogut veure a nu metro de palma però que si l'han de fer podrien insinuar qualque cosa.
2, els comptes públics de l'ajuntament no són públics pels regidors que hi ha presents a l'ajuntament?
No les hauríeu de poder veure si ho sol·licitau?
O no podríeu encarregar una auditoria a hisenda per compte propi?

A sí, i una cosa externa que ja fa temps que me duu cremat, a la UIB l'estació de metro té u llums encesos tot u dia, estiu inclusive (almanco u dies que hi vaig anar, però és molta casualitat que justament estassen encesos quan jo era per allà), veig innecessari que una estació que tanmateix no està operativa tengui les faroles sempre enceses, i més de dia.
Pentura podries parlar amb en Grosske o amb qualcú per que les apaguin que fa vergonya amb tanta preocupació pel canvi climàtic i demés coses se tenguin u llums de l'estació sempre encesos. Tampoc no estic molt a favor dels llums de nadal un mes antes de nadal però bé això ja és un tema que no crec que resolguem axí com axí.
També he pensat que u llums de l'estació puguin ser de baix consum, però si les mantenen tot u dia encés és igual perque suposen un gast d'energia innercesari.
O per ventura és que no som capaç d'entendre que mantenint u llums encesos se fa una obra concreta de preseravació d'alguna espècie de planta o que així se conserva millor l'estació, no u se.
Atentament, xesc.

Garci

Re: Què volen ocultar? Auditoria ja.

Garci | 12/12/2007, 08:42

La veritat és que si el PP-UMP accepta la moció, quina excusa tendrà l'equip de govern per refusar-la?
I com tu deies, com se pot fer un pressupost si no se saben els deutes endarrerits?

joan ramon

Salut

joan ramon | 12/12/2007, 07:03

No estaria de més fer una auditoria.
De fet pens que seria necesaria.
Bon dia

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb