URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple desembre

Alternativa | 19 Desembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Ordre del dia de la sessió a celebrar dia 20 de desembre de 2007, a les 12,00 hores. Després del ple ja anirem comentam les mocions, precs i preguntes de moment un aperitiu.

1- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió anterior .

2.- Ratificació del decret núm. 862 de dia 19 d'octubre de 2007 .

Es tracta altra vegada de nomenar misser per un contenciós entre l’Ajuntament i PIMSA (Promociones Iberomediterràneas, S.A.). En aquest cas PIMSA ha estat una altra víctima de la no aprovació encara de l’ adaptació del PGOU al POOT (1995). On el PGOU parlava de solar per ús hotelerer, l’adaptació parla d’apartament que és el que vol fer PIMSA evidentment, ha posat un contenciós per que l’Ajuntament no l’ha concedit les llicències per fer aquests apartaments.

3. - Aprovació, si procedeix, de 1 'assumpció per part de l 'Ajuntament de Pollença del camp de fondejos de la platja de Formentor

Un tema molt interessant, l’Ajuntament vol que Costes li cedeixi els fondejos de Formentor amb la idea de cedir-los. Com sabeu sempre hem estat molt crítics amb la gestio d’aquests fondejos per part de l’empresa Hisambla, un exemple més de que la gestió per part d’una empresa privada pot arribar a ser desastrosa. A la Comissió tant l’equip de govern com el grup PP –UMP varen mostrar la seva voluntat de que la gestió es cedeixi a una empresa privada una altra vegada, per nosaltres un error.

Articles sobre el tema

Ni boies, ni parc eòlic.

 Recuperant els espais públics; per mar i terra.

 L'apropiació del mar

4.- Moció presentada pel grup municipal PP-UMP relativa a a modificació de l'article quart i la disposició final de 1 'ordenança fiscal reguladora de la taxa de tractament de residus urbans de 1’Illa de Mallorca per l'any 2008

Aquesta Moció demana al Consell de Mallorca anular l’acord  amb el que la taxa de  tractament de residus sòlid urbans puja un 26,33%  per culpa  dels errors de previsió de TIRME, empresa concessionària. Ja comentarem aquesta moció després del ple.

5.- Moció presentada pel grup municipal d'Alternativa EU-EV relativa a l’elaboració d'una auditoria econòmica per tal de conèixer l'estat financer del Consistori .

Demanam de nou una auditoria econòmica. Insistim en la necessitat de fer una auditoria donada la recent gran pujada d'impostos i la necessitat de conèixer l'estat financer real del Consistori. Creiem que l'inici de la legislatura és un bon moment per dur a terme aquesta auditoria i sabre de quina situació econòmica partim, amb objectiu que tots els veïns i veïnes del municipi de Pollença sàpiguen l'estat de les comptes municipals.

Demanam a aquest equip de govern transparència i que no intentin amagar res, si no temen res no s'han d'oposar a aquesta auditoria, observam per part principalment del grup d'UM_UNPI un temor clar a la realització d'aquesta auditoria externa.

6.- Aprovació, si procedeix, de la sol·licitud de col·laboracio tècnica a la secció d'accessibilitat de 1'IMAS per a la redacció del Pla Municipal d'Accessibilitat .

Un punt important, un pas més per fer el Pla Municipal d’Accessibilitat que vàren impulsar amb nostra moció. En aquest cas es tracta de demanar la cooperació i col·laboració de l’IMAS ( Institut Mallorquí d’Afers socials)

7. - Aprovació, si procedeix, de la declaració de l'any 2008 "Any Guillem Cifre de Colonya"

Com a pràcticament totes les comissions informatives el senyor regidor de cultura Biel Cerdà no va a venir a la que s’ens va informar d’aquest tema, el que consider una manca de respecte. Es tracta de celebrar l’any Guillem Cifre de Colonya ( 100 anys de la seva mort)amb diverses activitats, li dedicarem un article al tema.

8.- Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la cooperació internacional.

Demanam la creació d'un  Consell Municipal de Cooperació Internacional pel Desenvolupament per fomentar la participació ciutadana en matèria de solidaritat i cooperació internacional i posar una partida pressupostària al menys del 0,7% en els propers pressuposts municipals, amb  el compromís d'incrementar-la fins arribar a l'1 % dins aquesta legislatura, en concepte de cooperació internacional i suport al desenvolupament de països, zones i poblacions desafavorides.

9. - Propostes/Mocions d'urgència .

II. - PART DE CONTROL I SEGUlMENT

1. - Informació de Batlia

2.- Dació de compte dels acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia

3. - Precs i preguntes.

Hem fet aquest model d'al·legació que podeu descarregar, fotocopiar i repartir (pdf)

Demà serem a la porta de l'Ajuntament des de les 13 a les 14 h per repartir al·legacions i recollir les que porteu. 

 

 

Comentaris

Rodamón

El PP-UM és la Mort!

Rodamón | 19/12/2007, 18:40

El naixement del sol victoriós contra ses canteres de Son Corp i Son Corpet.

Plataforma pro camins

Camins

Plataforma pro camins | 19/12/2007, 18:36

Desprès de les declaracions del Batle d'Escorca i de Pollença, respecta a la resolució del Consell de Mallorca de declarar-la de la seva titularitat, i desprès de la reunió de memmbres de la plataforma dilluns passat, i donades unes declaracions que no entenem, us farem arribar un comunicat en breu.
Salut

EN BOSSES

ARENA

EN BOSSES | 19/12/2007, 18:28

TAMBÉ ES POT DEMANAR PERQUÈ L’ARENA HA ANAT A PARAR AL SOLAR DE LLENAIRE (POT SER QUE PART HA ESTAT DESVIADA A ALTRES LLOCS) I NO HA ESTAT TORNADA DIRECTAMENT A LA PLATJA. QUI PAGARÀ AQUESTA MULTIPLICITAT DE TRANSPORT?

Pepe

Arenes movedisses

Pepe | 19/12/2007, 18:14

Ok EN BOSSES,ja veurem com responen a la denúncia de Costes. Em costa que el regidor de medi ambient no va ser informat en cap de moment del tema i que ha estat responsabilitat dels tres regidors que varen organitzar la FIRA, encara que tot apunta a que el màxim responsable i organitzador del fet ha estat Martí Ochogavia

EN BOSSES

ARENA

EN BOSSES | 19/12/2007, 18:12

MEAM SI DEMA ES POT FER LA PREGUNTA DE QUI VA DONAR L’ORDRE DE AGAFAR L’ARENA, PAREIX SER QUE ARA NINGÚ VA TENIR L’IDEA NI MOLT MANCO DONAR L’ORDRE.

EN BOSSES

ARENA

EN BOSSES | 19/12/2007, 18:03

UNS NOU CAMIONS.

Pepe

Denúncia de Costes.

Pepe | 19/12/2007, 16:44

Avui ens han confirmat que Costes ha interposat una denúncia contra l'equip de govern per agafar arena de la platja per instal·lar-la al claustre durant la FIRA . La llei 22/88 de costes impedeix l'explotació d'àrids de la costa. Amb això vull dir que és prohibit agafar ni un sac d'arena de la platja, i menys els tres o quatre camions, uns 85 m3 que es tragueren

Tenien informació a més a més que aquesta arena no s'havia retornat a la platja, i corrien remors de que no es tenia cap intenció de tornar-la.
Per tot això varen informar a Costes i varem fer una sèrie de preguntes al passat ple que no s'ens van contestar, a falta de respostes de l'equip de govern ha arribat aquesta resposta de Costes en forma de denúncia.

A la fi ens felicitam per aquesta denúncia i esperam que l'actual equip de govern aprengui a ser més respectuós amb el Medi Ambient i que sigui el primer en complir la llei

Blog los Monegros no se venden

Los Monegros no se venden

Blog los Monegros no se venden | 19/12/2007, 15:39

Contra la bogeria del projecte “Gran Scala-Las Vegas en Los Monegros, us podreu informar a l'enllaç.
Una vegada més la natura davant el negoci fàcil i destructor.

Pepe

Demà tothom a l'Ajuntament

Pepe | 19/12/2007, 13:26

Ja he aclarit al blog de Llauger que el test no és merit nostre.
Al DdM avui podeu llegir una carta on animam a la gent a la mobilització de demà.

Notícia al Balears

Enhorabona a Joventuts d’Esquerra Nacionalista (JEN-PSM)

Notícia al Balears | 19/12/2007, 13:24

Donam l'enhorabona als joves del PSM que han demanat al seu partit que no «accepti» Unió Mallorquina en la coalició per a les eleccions generals del proper mes de març. Segons les Joventuts d’Esquerra Nacionalista (JEN-PSM), UM està «a anys llums» dels paràmetres defensats per conformar una candidatura nacionalista i d’esquerres.

La proposta aprovada per unanimitat per l’assemblea de les JEN insta el PSM a conformar una candidatura de marcat caràcter nacionalista, d’esquerres i ecologista. I, segons el seu secretari general, Antoni Noguera, «UM ha demostrat sobradament que està a anys llum de poder participar en un procés de construcció nacional i de poder aplicar polítiques realment d’esquerres i ecologistes»...

Garci

M.A.Llauger

Garci | 19/12/2007, 13:13

Aquest comentari no és un comentari nostre sinó d'un company que l'ha enganxat al nostre bloc.
Salut.

m.a. llauger

test UM i EU-EV

m.a. llauger | 19/12/2007, 09:51

Pepe i altres amics: m'he permes fer un post al meu blog reproduint el "test" sobre UM i EU-EV que he vist que havies posat com a comentari a un altre blog. Simplement perquè és massa bo i massa necessari, en aquests moments, com per no fer esforços perquè sigui conegut.

Ràdio Urxella

Us esperam

Ràdio Urxella | 19/12/2007, 07:42

Com sempre esperam vostres preguntes, precs i suggeriments per aquest ple.
Us recordam que podeu escoltar part del ple d'octubre i una entrevista sobre Can Botana a l'enllaç. Cortesia de Fralokus

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb