URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

SENSE RESPOSTA.

Alternativa | 20 Desembre, 2007 07:00

AVUI ÉS EL DIA  CONTRA AQUESTA PUJADA D'IMPOSTOS, AUSTERITAT.

US ESPERAM a la porta de l'Ajuntament des de les 13 a les 14 h per repartir al·legacions i recollir les que porteu.

Darreres preguntes del ple de novembre.

Un munt de preguntes sense resposta que al ple d'avui hauran de contestar. 

En nostre intent d'aturar la destrucció de Cala Molins (38 apartaments a l'UNAC 33) vàren demanar informació sobre la pasivitat de l'Ajuntament a aquest tema, no vàren obtenir cap resposta.

Ahir mateix vàrem rebre l'acta de la junta de govern del 4 de desembre on es desestimen les peticions que vàrem fer el GOB i nosaltres de revocació de llicències. Ara quen ens  la comunicació d'aquest acords, tendrem dos mesos per presentar un contenciós - administratiu conjuntament amb el GOB. Alguns veïns que vàrem fer al·legacions anterior ja han interposat el seu contenciós. Una vergonya per tots els partits que governen a Pollença, esperam que el tems i la justícia ens donin la raó però ningú podrà ja aixecar Can Colom.

Preguntes. 

10.- La destrucció d’aquesta zona de habitatges unifamilars i arbolat per construir 38 apartaments és responsabilitat d’un retard de 12 anys en la tramitació del PGOU al POOT. El senyor batle ens ha informat  que una part del retard (de gener del 2004 a març 2006) de l’adaptació del PGOU al POOT era responsabilitat de la Conselleria de Medi Ambient. En referència a aquesta informació ens faltaria saber què va va fer l’ajuntament entre el 22 de gener de 2004 i 16 de març del 2005, més d’un any per subsanar unes deficiències. Sempre hem defensat que no era bona idea que el senyor batle comptabilitzés la batlia amb la regidoria d’urbanisme, i menys amb la conselleria de patrimoni, igual que no era bona idea relegar a un arquitecte municipal, l’actual conseller de vivenda Jaume Carbonero, amb tota la feina retardada que havia.

 

11.- A més a més volem conèixer de forma detallada tots els pasos que ha seguit l’Ajuntamentt per fer i aconseguir l’adaptació del PGOU de Pollença al POOT que s’hauria d’haver fet a 1996 i encara no s’ha aprovat , 12 anys més tard.

Volem saber quins són els responsables d’aquest ajornament i les causes del mateix .Tant el senyor batle i actual regidor d’urbanisme amb 6 anys al càrrec com els seus socis del PSOE que abans havien tingut aquesta responsabilitat estic segur que ens poden explicar.  Entre altres coses per que resultat d’aquesta paralització l’Ajuntament ha donat les llicències de l’UNAC 33 que suposam la desfiguració del paisatge de Cala Molins.

Sense resposta.

ALTRES PREGUNTES. 

 

12.- Per quin motiu les obres d'acondicionament dels pous de Cal Gall, Son Vila i Can Feliu estan paralitzades des de fa mesos, i si estaran operatius aquest estiu que ve.

Biel Cerdà ens va contestar que són temes que s’arrosseguen fa tres legislatures i que ara s’està pendent d’una connexió de Gesa per solucionar el problemas


13.- Si talment esta disposat a una ordre de la conselleria de Medi Ambient i la de Indústria i Comerç, s'ha informat als ciutadans que es poden instal·lar comptadors d’aigua individuals als edificis comunitaris i si es donen facilitats i informació avinent per poder fer possible aquest tràmit i instal·lació.

Sense resposta.


14.- Si es veritat que el regidor d'esports ha autoritzat de paraula la connexió d'aigua potable, a dos solars del Polígon Industrial, saltant-se la normativa i requisits corresponents.

Sense resposta.


15.- Si ja es operativa la xarxa de clavegueram del refugi de l’escorxador.

Sense resposta.



16.- A la Residència S. Domingo, des de mitjans juny , no hi ha direcció. Les mateixes treballadores,  fixen els torns, els horaris, cuinen , fan comandes de subministres, netejen, reparen, criden els serveis tècnics, etc. etc. , tot això, cobrant la que cobra mes, el 50 % del que cobrava la "directora" Però es evident que això es una situació, que malgrat duri prop de 6 mesos, es provisional, ja que qualcú ha de assumir responsabilitats. La pregunta es perquè no s'ha cobert la plaça, i perquè les poques gestions al respecte han sigut tan teves.

Francisca Ramón ens va contestar que ja s’havia cobert la plaça  i que ja tenim director de la residència. En principi ens vàren dir que començaria a fer feina a principi d’any

17.- Per  que els urinaris de la plaça Joan Cerdà son utilitzats per el personal de les platges de la AA. VV., i si aquest personal disposa dels serveis higiènics avinents i d'acord amb la normativa laboral, i si aquestes condicions de dignitat estan al plac de condicions d'explotació de les platges.

S’ens va contestar que s’havia negociat temes de gestions no de drets del personal laboral



18.- Des de el metge pediatra es va jubilar, hi d’això ja fa més de 2 anys, el PAC de Pollença no compta en cap pedriata. Pollença, amb un cens de 16.398  no només hauria de tenir un pediatra fitxo, sinó uns quans. Es cert que els nins no estan desatesos perquè hi ha un metge que els he rep consulta,  
El batle, o algun regidor de l’equip de govern s’ha passat algun dia pel PAC de Pollença a veure com van les coses? a demanar a la gent que espera consulta si està ben atesa? s’han passar algun dia pel PAC de Pollença a demanar als metges i infermeres s’hi troben que les necessitats del Pac estan ben cobertes? Si calen millores? Cal un aparell de raigs X?
El batle o algun regidor de l’equip de govern son coneixedors de la no existència d’un pediatra a Pollença? Quina solució han previst?
.

Francisca va respondre que si que s’havian passat pel PAC, i que s’havien fet gestions respecte al pediatra però que actualment hi ha una mancaça greu de metges especialistes a la illa.

 

19.- A una obra que fan al carrer creus i gruat,  ha hagut camions de gran tonatge.. La tara dels camions és de 7.300 kg. però el pes màxim és de 16.000 kg, per tant haurien d'estar prohibits a no ser amb permisos especials . Davant d’una denúncia similar que vàrem fer fa mesos Joan va dir que no donaria més permisos especials. S’ha donat cap permís d’aquest tipus?

20.- S’ha acabat ja l’estudi jurídic previ respecte al tema de la rescissió de la concessió de l’edifici de la Plaça Joan Cerdà.

21.- Al ple de setembre varen fer un prec demanant  el compliment de les normes de seguretat i salut en el treball al garatge-magatzem i a les dependència del carrer Sant Domingo. També varen demanar el compliment dle pla genèric de treballs amb exposició a l’amiant. S’ha fet alguna gestió o pas en aquests temes.

Juanjo Mir va contestar que s’havia reunit amb la Comissió de Salut al tema de l’amiant i que es tenia en compte a les llicències d’obres. També va comentar que es tenia intenció de fer feina al tema de la prevenció de risc i em va convidar a participar i ajudar al tema.

22.- Al ple de setembre varen demanar  visites regulades al Castell del Rei i a la Fortalessa , Bens d’Interès Cultural que s’haurien de poder visitar al manco quatre dies al mes, s’ha fet alguna gestió en aquest sentit.

Biel Cerdà ens va contestar com director de patrimoni que al Consell s’està fent feina al tema preparant els acords o convenis amb els propietaris que són particulars.

 

23.- Hi ha qualque problema a les pistes de tennis del Port ? Fa mesos que no es fa res.

Miguel Ramón ens va contestar que l’empresa estava preparant el material de la pista i que aviat es col·locarà.

 

24.- Quina feina fa el regidor de llicencies, al que no hem vist en cap dels casos de llicències polèmiques on hem fet feina aquests mesos? Què opinió té d’aquestes llicències?

Sense resposta. 

 Volia donar les gràcies als germans Provenzal pel seu acudit al PIP, m'ha fet molt d'il·lusió, i tenen raó cada vegada hi ha menys pinars a Pollença

 

 

Comentaris

Garci

Re: SENSE RESPOSTA.

Garci | 21/12/2007, 13:08

Hola Bosses. Ahir era el darrer dia per presentar-les perquè acabava el plaç. No se ben bé els dies després de l'aprovació per fer al·legacions, però ens varen comunicar que ahir s'acabava. Una cosa diferent és seguir mobilitant-nos i queixant-nos per l'abús i la manca d'austeritat.

en bosses

alegacions

en bosses | 21/12/2007, 09:11

Jo crec que es poden seguir presentant alegacions, no veig perque acabava air a les 13 h.

Joan Ramon veterà

alegacions

Joan Ramon veterà | 21/12/2007, 08:15

Jo m'he quedat amb mitja dotzena d'alegacions que gent m'he va donar ahi vepre devers les 8, el que no sabien era el plaç de presentació finalitzava ahi dia 13. Per altra banda, en vaig deixar una dotzana a un comerç de Pollença, i dues hores despre´s no en quedava cap, la gent no s'havia assebentat abans, però ha reaccionat quan ha estat informada.
Pens que no s'ha de ser demagògic, si s'han de pujar els impostos per fer front a les despeses raonables, s'han de pujar. El quid de la questió està en que les despeses que es fan, sense mesura, son bona part d'elles, i les mes cuantioses, per motius electoralistes.
Suposo que ara vindrà la pujada de l'aigua potable, de la que no queda mes remei, perque les tarifes no s'han modificatdes de fa 9 anys.
Vegent com es prioritza la gastió, sempre l'electoralisme per davant, la demagogia, no es d'estanyar el desgavell econòmic.

GArci

Re: SENSE RESPOSTA.

GArci | 20/12/2007, 21:57

Per cert, que bo l'homenatge al rei que l'hi fan a A3. No he aguantat ni 1 minut.

Garci

Re: SENSE RESPOSTA.

Garci | 20/12/2007, 20:45

Hola Javi, se te dona bé això del porta a porta, quina feina que has fet. Esper que com dius tu el poble comenci a despertar. ha quedat clar que si el vas a buscar hi és. Però cal anar-lo a buscar.

javi

alegaciones

javi | 20/12/2007, 20:31

hola,por fin un comentario
la recogida de alegaciones de hoy a sido un exito, el pueblo va percibiendo quien es el que paga realmente la alegria irresponsble y gastadora de este ajuntamiento, al pueblo se le ve con ganas, sobre todo ahora que ya relacionan gasto publico con subida de impuestos, espero que esto sea el principio del despertar de este pueblo, y que en las decisiones de este ajun untamiento pese la voz populi

GArci

Re: SENSE RESPOSTA.

GArci | 20/12/2007, 19:41

Les al·legacions han estat 329. Ha estat un èxit, el que no ha anat tant bé és la participació a les portes ja que la gent se veu que li agrada més xerrar al bar, però a qui no amb el fred que feia?
Dilluns a les 12 hi ha ple per decidir sobre les al·legacions.
Esperem que els esforços donin llum.
El ple d'avui, almenys la part que he vist, ha estat aburrit i indignant. La gent és impossible que s'enteri de res, i tot dirigit i manipulat per Joan Cerdà. Ha llevat la paraula a nen Pepe aludint a un suposat reglament que no diu res de res sobre els torns de paraula. I també ha retrassat el ple 45 minuts per sortir a la foto del Carotti i després no hi ha hagut temps per precs i preguntes. Tot plegat molt trist. Això avui pareixia un circ. I els atacs i pocs arguments de PSOE i PSM en debatre les mocions ha estat penosa. I UM només xerra amb Joan. Els altres de l'equip estan a l'aguait de si els seus caps aixequen la mà o no, dubtant en cada moment.
Quins polítics que tenim.

Pepe

Els germans Marx i l'arena

Pepe | 20/12/2007, 17:47

No m'he pogut resistir el tema de l'arena ha estat totalment surrealista, demà l'article tracta sobre el mateix.Ara sí fins demà.

Pepe

325

Pepe | 20/12/2007, 17:46

Exactament 325 al·legacions, pens que amb el temps que hem pogut dedicar al tema (ens sap greu no ser més i no tenir gent alliberada de feina i estudis) és pot considerar que anat molt bé.
També com diu ginesta no n'hi ha tradició de mobilitzar-se a aquest poble. Tots hem de millorar però pens que ha estat un primer pas important per poc a poc ser una ciutadania més crítica i exigent amb els seus representats i com gestionen aquests nostres doblers.
Avui em dedicaré a la familia, demà procurarè contestar als comentaris.
Fins demà.

fralokus

Re: SENSE RESPOSTA.

fralokus | 20/12/2007, 17:26

El moment més graciós de la presentació d'al·legacions ha estat quan ha vingut una "doneta d'edat" i m'ha preguntat si érem de Pollença, li he dit qui era la meva padrina i la meva mare i de seguida ha sabut qui era, i és que sembla ser que algú ha fet córrer la veu que els que presentaven al·legacions no érem de Pollença, caldrà anar demanar el "pedigrí", perquè algú comença a embullar a la gent amb el de sempre.

ginesta

impostos

ginesta | 20/12/2007, 16:50

segons he sentit dir s'han presentat més de 300 al.legacions. tot un exit per un poble tan adormit, cllat i passiu.

corredor

arena

corredor | 20/12/2007, 16:44

també s'ha dit que se tornarà a la platja quan no hi hagi perill que el vent se l'endugui a ca una puta

Joaneta

Arena

Joaneta | 20/12/2007, 16:35

Ah! Ara resulta que l'arena de la platja és propietat de l'Associació de Veïns. Jo em deman un parell de crancs peluts per fer l'arròs de nadal, creis que m'els regalaran?

corredor

arena

corredor | 20/12/2007, 16:31

segons ha dit en martí al Ple l'arena del convent fou un obsequi de l'associació de veins del moll. ara resulta que a més d'organitzar les festes del moll també finançan l'organització de la fira. aquí hi ha molts d'ambulls i banyuts que paguen el beure.

Joaneta

ple

Joaneta | 20/12/2007, 15:45

Hola a tothom;

m'agradaria saber quantes alegacions heu recollides, esper que moltes, no hi he pogut esser perquè feia feina.

Pepe

ple

Pepe | 20/12/2007, 11:02

El ple d'avui s'ha passat a les 12:45, per fer "el paripé" al Carotti.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb