URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Públic o privat

Alternativa | 28 Desembre, 2007 07:02 | facebook.com twitter.com

Respecte al ple del dijous 20 de desembre vàrem començar demanant un canvi a l'acta del ple anterior, ja que el senyor batle Joan Cerdà  va donar lectura sencera  a l'anterior ple de l'anònim aparescut a nostre blog i en vista de que no ens fiam que en un futur no vulgui denunciar-nos vaig solicitar que es fes la transcripció integra d’aquest anònim a les actes.

- Al primer punt de nomenar misser per un contenciós entre l'Ajuntament i PIMSA (Promociones Iberomediterràneas, S.A.). On el PGOU parlava de solar per ús hoteler, PIMSA vol construir apartaments. Un tema que s’arrossega des dels anys 90 i que després de molt de reunions ha arribat a aquest punt. Vàrem votar al costat de l’equip de govern, que un jutge decideixi. El grup del PP-UMP es va abstenir dient que s’havia de seguir negociant, pens que aquesta via ja s’ha esgotat.

- Al segon punt; aprovació, si procedeix, de 1'assumpció per part de l 'Ajuntament de Pollença del camp de fondejos de la platja de Formentor ( un regal de Jaume Matas quan va ser ministre de Medi Ambient). Vàrem votar a favor per unanimitat aquesta ens sembla una bona iniciativa del regidor de Medi Ambient. Articles sobre el tema: Ni boies, ni parc eòlic.// Recuperant els espais públics; per mar i terra. // L'apropiació del mar

El debat va ser si després la gestió serà pública o es tornarà a cedir a una empresa privada... Des de nostre punt de vista el que ha passat amb la mateixa Hisambla, o amb Aigües de Cala Carbó, LUMSA o TIRME.... són bons exemples de que passa quan es deixen serveis públics en mans privades; benefici i bons serveis públic són normalment incompatibles.

Hisambla és un bon exemple:

- La concessió a l'empresa Hisambla SL per instal·lar 150 fondeigs a la badia de Formentor es va realitzar sense estudi preliminar sobre el substrat marí i tampoc existia cap programa de seguiment i manteniment de les instal·lacions col·locades Tampoc existia cap relació detallada de la dotació de serveis addicionals que en teoria s' havien d'oferir als usuaris d'ancoratges.

- El primer any que es va concedir els fondeigs (2001) al no retirar les cadenes es va danyar les praderes de posidionia que s'havien de protegir.

- En juliol del 2006 es va produir la denúncia per part de l'Associació de Navegants a l'empresa Hisambla, ja que aquesta empresa que tenia una concessió per ocupar 22.335 metros quadrats, ocupava 700.000 metres quadrats (30 vegades més). Costes li va imposar una multa de 108.000 euros.

 Comprenc que PP-UMP i UM-UNPI defensin aquest servei privat, entra dins la seva ideologia, en teoria liberal, però que el PSOE i el PSM defensin el mateix ja no és tan comprensible. Clar que al final es tracta d’un tema de comoditat. La gestió pública exigeix negociar amb Costes per aconseguir la cessió gratuïta i després gestionar el tema. És més fàcil cobrar d’una empresa privada i si n’hi ha problemes no tenim res que veure... Entre tècnics i empreses privades no fan falta polítics.

El debat amb Biel (PSM) va ser dur,em va parèixer molt trist quan em va dir "utòpic" com si fos una cosa dolenta i que no es podia anar contracorrent... Com li vaig dir només els peixos morts es deixen dur pel corrent.

foto de http://fotos.mallorcared.com/formentor/29_Formentor 

 

 

 

Comentaris

Pepe

Despertau

Pepe | 28/12/2007, 22:19

Tan de bo hi hagi més gent com tu Margalida que digui que així no anam, ja és hora de que Pollença es deixi de mirar el llombrígol i desperti.
Subscriu les teves paraules una per una

Margalida Amengual

Crispació

Margalida Amengual | 28/12/2007, 16:35

Ja ho sé que no tens res en contra d'ells i que no es la teva voluntat crispar-los. Jo ho he dit d'una manera simbòlica. Però una cosa si que tenc clara i es que son ells qui poc a poc crispen, i aquesta vegada si que ho dic amb totes les lletres, els ànims de la gent d'aquest poble, que no veim una sortida a tot aquest embull que hi ha amb les deutes i demés, quan veim que amb els nostres doblers volen fer coses que no tenen cap ni peus i que no volen aclarir el comptes amb el poble. Com l'auditori, per exemple, quan fa molts d'anys que pobles de Mallorca en tenen un, més guapo o més lleig, es igual, noltros, el poble de la cultura per excelència, no tenim un trist local per poder fer coses decentment; però això sí, quan el tinguem serà total i ens haurà costat un ull, o dos, de la cara, però es igual, som Pollença. No s'haurien pogut trobar sol.lucions més barates i més ràpides? segur que sí, però ells fan el seu capenvant.
Hi ha mil coses que crispen a la gent, la llista es interminable. No vull deixar de dir que a mí personalment el que me crispa més de tot es la seva manca de conciència ecològica i un exemple es el que deixen fer a Cala Molins. No ser com no están empagaïts de deixar destruir el poc que ens queda, per no xerrar de tots els "chalets" il.legals que hi ha que això tot sol ja té delicte, i gros. Això sí, el dia de la patrona tots estaràn a primera fila i duràn qualque peix gros de per Palma per fer el paripé, perque ells estimen molt Pollença i Pollença és única. Si se vessin amb els meus ulls aquest dia no sortirien.
Perdonau-me per tot aquest discurs que ningú m'ha demanat però crec que ha arribat l'hora de dir que ja està bé i voltros, Pepe, heu obert un poc la porta a l'esperança a que això es pugui dir, al manco, heu creat debat i això ja es molt important.

Pepe

Gràcies Margalida

Pepe | 28/12/2007, 15:15

Gràcies Margalida,els ànims sempre son ben rebuts. No tinc especial interès en la crispació d'aquesta gent, igual que no tinc res personal contra ells. Tenim una idea de poble i una idea de com se fan i no se fan les coses, si les crítiques o les propostes que deixen a la vista les seves limitacions els irriten és un problema seu i hauran de cercar una solució en ells mateixos no en fer callar-nos, mitjançant amenaces o "pasteleos".

La veritat és que estam contents de com han anat aquests mesos amb representació municipal. Poc a poc, pas a pas, pens com dius tu que cada vegada hi ha més gent interessada en la política, en com es gestionen els seus doblers...
Hem de tenir cura de no caure en l'autcomplaciència, hem de seguir fent feina dia a dia, ple a ple, proposta a proposta.. Arribarem on vulgui la gent que arribem. Amb això vull dir que per exemple al tema de l'arena podem fer poca cosa més de la que hem fet si els anònims no es converteixen en rostres i noms.

Aquests mesos han estat molt important la col·laboració de molta de gent que ens han fet arribar informacions, queixes, idees... Aquest és el fonament de nostra assemblea, som pocs però creem en la democràcia directa i això ens fa forts.

Margalida Amengual

Crisis

Margalida Amengual | 28/12/2007, 14:40

Ojalá que puguis crispar-los durant molt de temps i que de cada vegada hi hagi més gent disposada a fer-ho. Ja era hora que hi hagués algú que no es deixés trepitjar, que els hi demanés comptes del que fan i que es mogués un poc per aquest poble. Et puc assegurar que hi ha gent que mai s'havia interessat per la política de l'ajuntament i gràcies a voltros, a aquest blog també, ara ho fan. Endavant Pepe i per molts d'anys.

Pepe

Crispació

Pepe | 28/12/2007, 13:59

M'han comentat que ara Francisca s'ha sumat a Joan i diuen que "crispam"al poble. Jo els diria que a qui crispam és als que no estan acostumats a la crítica, a l'oposició i a l'opinió lliurement expressada.
A mi em crispa veure coses com la destrucció de Cala Molins

Pepe

Crisis PSOE

Pepe | 28/12/2007, 13:54

Hola Santiago, si que es una buena inocentada.
Es gracioso que Francisca desmienta mi comunicado y no la noticia original a la que hacía referencia.
Ayer decían que nadie se había dado de baja y hoy hablan de que la noticia partió de una persona "que está de baja del partido" , ¿en qué quedamos?
Demasiadas incongruencias para tan escaso texto.
En fin por todo el mundo es sabido que el PSOE de Pollença arrastra una división desde que una parte del partido decidió apoyar a Joan frente a miembros del propio PSOE. Como digo siempre ocultar los problemes no los soluciona sino que los agrava.
Ojalá el PSOE encuentre su camino hacia la izquierda y no hacia el vacío centrismo de UM.

Rodamón

Lluc Alcari

Rodamón | 28/12/2007, 11:28

Es chalets s'han de demolir.¿Vivim o no vivim a un estat de dret?

Garci

Re: Públic o privat

Garci | 28/12/2007, 09:26

I que dir de Biel que ha perdut l'utopia...llàstima que el PSM, almenys a Pollença, s'hagi tornat un partit liberal.
Crec que tant el PSOE com el PSM han perdut el rumb.
Després em diuen que son els nostres companys i que no els diguem res, però jo no vull companys liberals que vulguin una gestió privada de tot. La veritat que plenari darera plenari se demostra que l'esquerra no és al govern, sinó a l'oposició.

Garci

Santiago

Garci | 28/12/2007, 09:19

La inocentada la fa na Francisca al afirmar coses que no son certes. Però el diari no s'ho inventa. El mateix, més o menys, deia ahir el Balears i l'UH, que no hi ha crisi al PSOE.
La veritat, jo no se si hi ha crisi o no, o si se donen de baixa 20 o 1 persona, però el malestar existeix i això no ho provoca EU. EU no és el dimoni culpable de tots els mals. Com pretén Francisca. El dimoni és la molta feina que feim comparada amb la que fan ells, i la independència de les nostres decisions envers de la submissió del PSOE a UM.

Santiago

LA INOCENTADA DEL DIA DE DIARIO DE MALLORCA

Santiago | 28/12/2007, 07:57

EL DM PUBLICA LA SIGUIENTE INOCENTADA... MUY BUENA

pollença
El PSOE niega que haya fisuras en el partido con motivo de la auditoría

J. FRAU. INCA. La portavoz del PSOE de Pollença, Francisca Ramón, negó ayer de forma tajante que haya una división en el seno del partido con motivo de la auditoría económica que reclamó Esquerra Unida en el último pleno y que el Ayuntamiento rechazó debido a la abstención de los miembros del equipo de gobierno formado por UM-UNPI y PSOE.
Ramón quiso desmentir "rotundamente" un comunicado del concejal de EU, Pepe García, en el que afirmaba que varios miembros del PSOE, incluido el secretario general de la agrupación, estaban de acuerdo en realizar la auditoría económica, mientras que los cuatro regidores socialistas imposibilitaron su aprobación mediante su abstención en el pleno.
La portavoz del PSOE y ex alcaldesa de Pollença afirmó ayer que la persona que manifestó su apoyo a la auditoría económica "está de baja del partido", por lo que sus declaraciones "no merecen ninguna credibilidad", y aseguró que el secretario general de la agrupación de Pollença apoya la decisión de los regidores socialistas en el último pleno municipal.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb